2019-03-09 6407 views
我好肚餓,但我完全揀唔落嘢食。食物味道不是很差,但食物質素很差。首先冷盤賣相嚇人,看上去完全不新鮮,我只敢食一隻青口。至於生蠔,就多謝但唔使客氣。熱盤就係一pat汁,賣相很倒胃口我都未試過食Buffett 會「陸」麵食,亦未試過食Buffett 之後仲會肚餓,啲肉(唔理乜肉)都硬過石頭。成晚唯一好食係雪糕,因為係movenpick。我圍住張食物枱食咗三次,最後決定返屋企食麥當勞。大家可以想像下有幾絕望。真心無下次完全中伏
我好肚餓,但我完全揀唔落嘢食。
食物味道不是很差,但食物質素很差。
首先冷盤賣相嚇人,
看上去完全不新鮮,
我只敢食一隻青口。
至於生蠔,就多謝但唔使客氣。

熱盤就係一pat汁,賣相很倒胃口
我都未試過食Buffett 會「陸」麵食,
亦未試過食Buffett 之後仲會肚餓,
啲肉(唔理乜肉)都硬過石頭。
成晚唯一好食係雪糕,因為係movenpick。
我圍住張食物枱食咗三次,最後決定返屋企食麥當勞。
大家可以想像下有幾絕望。

真心無下次
完全中伏
2019-03-09
$448 (Dinner)
2019-02-11 8707 views
好耐冇食過花月庭buffet啦!我地4個人食前段時間,平啲,都要成4舊水一個,刺生太多人排隊等,又唔多,想食都煩,甜品都ok,其它熱食一般,之前食過覺得麻麻好食!款式太少啦!今日有人請先食!如果自巳比錢一定唔會黎食!
報紙有優惠券,平日全時段6pm-11pm食足5小時 $428, 所以一試主菜有焗龍蝦, 臘味飯, 魚柳, 洛神花咕嚕肉 : 龍蝦比較細隻砂鍋臘味岩米焗飯, 飯和料各自乾身,完全吃不下鮮菇花膠炆雞煲, 鐵板鹽麴黑豚肉 : 花膠較硬, 黑豚肉肉質不錯博多土雞鍋 : 基本係素, 雞丸很細粒龍蝦鉗香蔥三文魚他他櫻花海老威化燒牛肉,豬肋骨火焰西班牙蝦: 好有氣勢生蠔: 美國和法國焗海鮮焗芝士梳乎厘 : 很可口青口,蟹仔 : 蟹仔較細壽司,魚生甜品種類很多, 其中杏仁茶很重杏仁香味。全時段加送和牛包, 很好味。總結, 食物種類很多選擇, 質素不錯, 飲品任飲。物有所值。美中不足報章廣告說有羊腩煲,現場問過沒有提供。

龍蝦, 煲仔飯, 魚柳, 洛神花咕嚕肉

砂鍋臘味岩米焗飯, 飯和料各自乾身,完全吃不下
砂鍋臘味岩米焗飯

鮮菇花膠炆雞煲, 鐵板鹽麴黑豚肉

博多土雞鍋 : 基本係素, 雞丸很細粒
博多土雞鍋

焗海鮮
焗海鮮

焗芝士梳乎厘 : 很可口
焗芝士梳乎厘

青口,蟹仔 : 蟹仔較細
青口,蟹仔

壽司,魚生
壽司

甜品種類很多, 其中杏仁茶很重杏仁香味。
拿破侖
芒果鮮蛋糕
雪糕

全時段加送和牛包, 很好味。

美中不足報章廣告說有羊腩煲,現場問過沒有提供。
心太軟
泡芙
2019-01-16
$428 (Dinner)
Coupon
  • 黑豚肉
  • 梳乎厘
  • 照燒和牛荷葉包
  • 杏仁荼
2019-01-08 7957 views
今晚兩個人黎到花月庭食自助餐都幾多選擇我最鍾意係即開生蠔同埋壽司在場有兩位師父即開生蠔 一個洗一個開 師父動作好快手一兩分鍾開到隻 所以等待時間唔會太長今日既生蠔唔算好大隻但係好鮮甜 我都食左1打回本今日既刺身就還可以啦望洛都知普通 唔肥唔厚 食起黎無咩魚味壽司我拎左一件 唔想食太多飯會飽我拎左件熟既蝦肉壽司 實無死 蝦唔彈 但係味道夠咸 加上醋飯既味道都唔大 所以都係ok估唔到有得食細細碟既意粉 配上流心蛋又唔錯wo意粉又係煙煙unun 唔錯!最後甜品時間啦 e 豌桂圓紅棗糖水 好香呀 甜度剛好 女士滋補兩種雪糕都好實在 但我覺得味道選擇可以多d~
今晚兩個人黎到花月庭食自助餐

今日既刺身就還可以啦
望洛都知普通 唔肥唔厚 食起黎無咩魚味

壽司我拎左一件 唔想食太多飯會飽

估唔到有得食細細碟既意粉 配上流心蛋又唔錯wo
意粉又係煙煙unun 唔錯!

兩種雪糕都好實在 但我覺得味道選擇可以多d~
2019-01-07
2019-01-02 7204 views
話說前幾日突然同屋企人去咗食buffet😂 呢間惹月庭成日都會經過但從來都冇打算食,今次屋企人話食就試下囉,但以酒店自助餐嚟講其實都幾一般回本位生蠔有美國同法國種,但法國蠔只係出過一次之後食極都係美國蠔🙄另一回本位芝士燒龍蝦味道正常係細隻咗啲,刺身就可以唔理。驚喜位係coldcut區,雖然啲ham好少見到咁差,但莎樂美腸意外地高質,而且佢有個肝醬撻係走寶之選,冇牌寫係乜正常都唔會拎,但原來好正,除咗肝醬夠香之外,撻入面有啲蘋果粒中和返個膩感幾唔錯✨呢個自助餐有個幾得意嘅位,就係每隔一段時間就有人搖鈴叫人排隊,然後熄燈燒嘢,燒大蝦就冇乜興趣,但燒巨型雪山就好吸引,切開係三色雪糕蛋糕嚟,味道冇乜特別係勝在有童年回憶咁😗其他嘢都冇乜特別,全場最好味竟然係海南雞,堅滑堅香,仲有就係有得任飲凍檸茶凍檸水呢下幾好,當晚有開飯72折,唔洗印直接俾佢睇就得,除返五百幾蚊,俾我都係覺得加多兩舊去茶園開心啲😛

另一回本位芝士燒龍蝦味道正常係細隻咗啲,刺身就可以唔理。

2018-12-27 5012 views
基本上我們一年大概有幾次吃自助餐也是在這裏的,雖然人是很多,但真的有很多選擇。甜品也有幾個地方擺放,亦有即開的生蠔,新鮮的蝦及刺身,如果平日的午餐自助餐更划算,有時大概210幾蚊就可以了,亦有即開的生蠔吃,雖然每次只能取兩隻,但亦不是十分多人排隊,而且供應源源不絕,對我這個熱愛生蠔的人來說,真是非常的不錯!
說起來,就快到聖誕節了,大家找到心水地點慶祝了嗎? 早前就到訪過旺角火車站新世紀廣場內的「花月庭」餐廳,地點就腳到不得了,而且食物種類多又好味道,所以經常爆滿。而餐廳將會在聖誕節期間,加推好幾款美食。 核桃栗子燉花膠核桃補腦、栗子壯腰而花膠滋陰,三者結合,正好在秋冬日子飲用,加上火喉足,湯色清澈而甘甜,大人細路都啱飲。 意式香辣茄醬鳳尾蝦蝦肉爽彈,又無須褪殼,食用時好方便,而且酸辣夾雜,就更惹味。 牛面頰濃汁長螺絲粉配羅馬羊奶芝士牛肉汁跟芝士同是味道濃郁,兩者混和後,味道更濃郁,長螺絲粉煮至al dente狀態,柔韌有嚼口,又沾滿了醬汁,很喜歡這感覺。 焗比目魚柳伴洋甘菊香檸牛油汁作為一個懶人,食魚無須吐骨真好,家陣魚柳啖啖肉,香檸牛油汁令質感更加滑溜,的確好啱自己。 火雞聖誕節的食物,當然少不了火雞,雖然肉質比較粗糙,但畢竟是應節食物,點都要試下。 大笨鐘( 胡桃榛子朱古力蛋糕)賣相真是一絕,像真度極高,古樸的氛圍,齒輪仔細,味道甘甜,質感滑溜,好味。推介其實平日,都有好多美食可以推薦比大家。 火炙波士頓龍蝦配白蘭地迷迭香蟹子忌廉汁即製即食,而且凍食龍蝦
說起來,就快到聖誕節了,大家找到心水地點慶祝了嗎?

而餐廳將會在聖誕節期間,加推好幾款美食。

核桃栗子燉花膠

意式香辣茄醬鳳尾蝦

牛面頰濃汁長螺絲粉配羅馬羊奶芝士

焗比目魚柳伴洋甘菊香檸牛油汁

火雞

大笨鐘( 胡桃榛子朱古力蛋糕)

推介
其實平日,都有好多美食可以推薦比大家。

火炙波士頓龍蝦配白蘭地迷迭香蟹子忌廉汁

即製即食,而且凍食龍蝦機會經常有,家陣熱食又是另一番滋味,當中龍蝦肉變得更加甜美,不錯的改動。

佛跳牆( 每位客人)

除了原有的中西湯外,更有燉湯提供,既然是聖誕節,不妨豪一點吧!每位都有一盅佛跳牆,材料當然有鮑魚、海參,個人真係好鍾意飲湯,尤其是入口鮮甜,舌底生津的感覺真好。

香煎鵝肝配黑莓意大利醋汁

鵝肝外層微脆,而內裡軟熟,好味,但不能吃得太多,淺嘗算了。

薑蔥安格斯牛肉山賊卷

充滿了蔥香及油香,入口軟綿,好味。

北京片皮鴨

自助餐中有片皮鴨食的不多,可能是帝京酒店本身有中菜廳吧!

片皮鴨本身即烤好,鴨皮好香,再用熱辣辣薄餅片包裹加入京蔥甜醬,就更可口。

生滾海鮮粥

蟹件、魚柳、鮮魷、海蝦及蜆,粥底是廣東開花粥,軟綿香滑,可能是生滾的關係,配料的味道未能完全溶入粥底,可惜了一點。

有即開美國及法國生蠔,而且是任食,個人比較喜歡法國生蠔的味道濃郁得多。

海鮮

有啖啖肉既龍蝦鉗、鮮甜既雪花蝦蟹腳及三點蟹

另外,更有凍蝦、青口及墨魚仔,質素不錯,可以一試。

刺身

赤蝦、八爪魚、吞拿魚、三文魚及鯛魚,大家不妨把注意力放在赤蝦身上,因為肉質甜美,又可以任食嘛!

熱葷

高湯燴龍蝦鉗

好入味,拆殼容易又啖啖肉。

清蒸海鱸

時間啱啱好,海鱸質地細嫩,難怪好受歡迎。

另外幾款蟹類食物,翡翠賽螃蟹、薑蔥炒蟹及蟹肉粉絲煲,都是同樣受歡迎。

仲有紅酒燴牛面頰、宮崎南蠻雞、烤鴨胸配香橙燒汁及日式醬燒黑豚肉,花月庭出名多款式,真是一點都假不了。

燒味

海南雞飯

其實帝京酒店及同系姊妹店的海南雞飯,都同樣出色,尤其是雞肉嫩滑,皮啫喱呈透明狀又滑溜,雞油飯又夠香,實在值得花點胃納試試。

明爐燒鴨

至於燒鴨,不妨切隻鴨腿原隻食吧!

今日兩款湯都好啱自己,先係羅宋湯,材料足,茄膏份量恰好,酸酸地令人好開胃。

另一款蟹肉粟米羹,玻璃芡輕手,蟹肉份量還可以。

Carving Station

燒美國肉眼

切了薄片,肉味濃郁,又有嚼口。

帝港燒春雞

比起火雞,肉質是嫩得多。

德國咸豬手

軟韌又咸香,送啤酒一流。

火雞

灼料吧

北海道味噌拉麵或烏冬及黑蒜油黑豚叉燒拉麵

其實上次已經試過黑蒜麵,麵條脫鹼的程序處理得好好,比起不少濫竽充數的拉麵店強得多了,而且豚骨湯底夠濃稠,叉燒亦鬆軟富肉香,份量又可以自行調教,又是一個驚喜位。

日式燒烤

香燒煙肉蠔、長蔥雞肉串、燒鯖魚、燒秋刀魚及粟米中,比較喜歡香口的雞肉串及粟米。

頭盤

豬肉凍肉腸、煙三文魚、莎樂美腸及煙鴨胸

芝士

Brie Cheese、Edam Cheese、Walnut Cheese及Emmental Cheese

甜品

花月庭的甜品種類,是出名的多又好,大家記得要留肚。

首推蜜瓜菠蘿包伴雪糕,即叫即製,仲可以任意選擇自己喜歡的雪糕味道,正。

Movenpick雪糕

每次都會食返 round ,檸檬青檸雪葩、楓糖合桃、薄荷朱古力、芒果忌廉、瑞士朱古力、意大利奶凍、士多啤梨及雲呢拿夢幻共8款,每次兩三球,再加點 toppings ,炮製屬於自己的口味。

凍櫃

個人較喜歡在凍櫃內的甜品

鮮奶南瓜糕、北海道3.6牛奶布甸、藍莓慕斯伴乳酪雪糕、紅棗糕、桂花糕、綠茶牛奶布甸伴紅豆、草莓乳酪慕絲、朱古力慕絲、芒果布甸、莎架蛋糕、雙層芝士蛋糕及白桃慕絲,可說是中西夾雜,當中最喜歡的,莫過於北海道3.6牛奶布甸、芒果布甸及白桃慕絲,都是香甜幼滑。

朱古力噴泉

每次都是小朋友在蘸點朱古力,難道大人已失去了童真?

擺放在大堂中央當眼處的甜品,有焗楓糖合桃朱古力蛋糕、栗子楓糖芝士蛋糕、天鵝泡芙焗楓糖合桃撻、楓糖脆片、雜莓布甸、班蘭蛋糕、綠茶慕絲蛋糕、芒果千層酥、朱古力班利士、藍莓芝士蛋糕、宇治綠茶蛋糕、紅桑子朱古力杏仁蛋糕、暖朱古力布甸、 宇治抹茶雞蛋仔、焗香脆窩夫餅、葡撻、迷你杯子蛋糕、沖繩黑糖蕨餅、豆腐花、涼粉及桂圓紅棗茶

取了賣相可愛的天鵝泡芙焗楓糖合桃撻、宇治綠茶雞蛋仔及班蘭蛋糕,同是質素令人滿意的。

Lion Rock
特選肉眼
喜歡簡單一點,靜靜地用餐的朋友,亦可到 Lion Rock 品嚐特選肉眼,尤其是 medium rare 的生熟度,滿有嚼口,若是配上一杯紅酒,與另一半慢慢品嚐,真是一個絕佳的 Fine Dining 的晚上。

距離聖誕節只有兩星期,可要快點決定啊!

2018-12-16 2932 views
想到去邊食聖誕餐末?如果一大班人或者是一家大細;自助餐無疑是大部份人的選擇。這個以火雞和核桃為主題、名為「夢幻聖誕城」的自助餐,有胡桃夾子、花仙子、薑餅人等作伴,氣氛濃厚。首100位預訂的客人,更可享低至7折優惠,早訂早着數。為了迎接這普天同慶的日子,餐廳將會推出一系列聖誕美食,快來看看那些是你的心水之選吧!核桃栗子燉花膠~秋冬天,沒什麼比得過一碗溫熱的燉湯來得讓人愜意,以原塊滋補花膠配海螺片、核桃、栗子及豬骨等一同燉煮兩小時;甜潤滋補,正斗到呢!意式香辣茄醬鳳尾蝦~爽彈鮮甜,酸甜帶微辣的番茄醬;更能挑起食慾!牛面頰濃汁長螺絲粉配羅馬羊奶芝士~這款Pasta質感彈韌,以牛面頰肉、牛尾汁、番茄、雜菜烹煮而成的肉醬,加上意大利羊奶芝士,濃厚之選。焗比目魚柳伴洋甘菊香檸牛油汁~選用太平洋比目魚,魚皮煎至焦脆,肉質油潤甜嫩,蘸點香檸牛油汁;陣陣果香,清新可口。雞油菌甘栗鴨肉釀火雞~火雞跟聖誕節已劃上等號,燒至金黃的外皮,香氣撲鼻,挑選中型火雞;貪其肉質較嫩,雞油菌、栗子、鴨肉及意大利香草麵包等餡料令味道層次更豐,再配上傳統的金巴利汁或雞肝燒汁;應景又應節。大笨鐘(胡桃榛子朱古力蛋

首100位預訂的客人,更可享低至7折優惠,早訂早着數。

核桃栗子燉花膠~
意式香辣茄醬鳳尾蝦~
爽彈鮮甜,酸甜帶微辣的番茄醬;更能挑起食慾!
牛面頰濃汁長螺絲粉配羅馬羊奶芝士~
焗比目魚柳伴洋甘菊香檸牛油汁~
雞油菌甘栗鴨肉釀火雞~
大笨鐘(胡桃榛子朱古力蛋糕)~
不經麵粉造成的蛋糕,質感特別濕潤,朱古力味濃郁甘香,中間加入碧根果仁及榛子慕絲,交織出軟硬的口感,成功將甜胃俘虜!
應節食品以外的衆多選擇,當中包括回本必吃的凍海鮮 - 智利藍青口、凍蟹鉗、太平洋海蝦、墨魚仔及日本長腳蟹等。
即開生蠔區當然是人氣集中地之一,當晚的來自美國及法國,海水味濃,必吃之選!
刺身有三文魚、鯛魚、吞拿魚及八爪魚,即點即切;聖誕節更可一併品嚐帆立貝刺身呢。

各式各樣的甜品,實在令人有點眼花撩亂,喜歡吃什麼悉隨尊便。
8款Movenpick 雪糕任點任食,實在令人期待。
新出品的蜜瓜菠蘿包伴雪糕,口感更加豐盛,冷與熱、脆與滑的交融!
這個聖誕,一於和家人朋友好好慶祝一番吧。

2018-11-23
Dining Offer
Tasting Event, Coupon
  • 核桃栗子燉花膠
  • 意式香辣茄醬鳳尾蝦
  • 牛面頰濃汁長螺絲粉配羅馬羊奶芝士
  • 焗比目魚柳伴洋甘菊香檸牛油汁
  • 雞油菌甘栗鴨肉釀火雞
  • 大笨鐘(胡桃榛子朱古力蛋糕)
  • 凍海鮮
  • 刺身
  • 各式各樣的甜品
  • Movenpick 雪糕
  • 蜜瓜菠蘿包伴雪糕
2018-12-15 2338 views
繼續聖誕 buffet:花月庭推出大嘆特濃芝士火炙龍蝦、即開生蠔、聖誕火雞、花膠燉湯及特色主題甜品的 聖誕夢幻城自助晚餐,首100位預訂客人可享低至7折優惠,於指定日子惠顧更可獲 CNP Laboratory 皇牌煥膚潤澤體驗套裝及CLIO購物現金券! 花月庭 向來以 buffet line 超長、款式超多見稱,一開首的冰鎮海鮮(看到那修長的美腿向你招手嗎?)以及即開美國及法國生蠔,已經足以令海鮮神暈神暈癲到,別提更豐富的刺身、壽司及沙律選擇了。 這裡的熱食也非常多樣化,最難得是有專門的日式串燒區;不過熱食區最吸晴還是特濃芝士火炙龍蝦,熨熱的半溶芝士加上龍蝦的鮮甜,的確令人難忘。這場的煎鵝肝也是心水之選! 另一邊是印式咖喱、粉麵檔以及不能錯高的燒味部,美味又馳名的海南雞飯就是在此供應,好此味者萬萬不能錯過啊! 場內還有個人最愛的即製片皮鴨、美味燒牛肉等攤位,聖誕節當然還會加推聖誕火雞,下面也會再作介紹。 花月庭的甜品的陣容更是空前絕後的豐富誇張,除了這繽紛奪目的甜品檯,即焗雞蛋仔、心太軟、朱古力噴泉、8款口味的 Movenpick 雪糕任食,另一邊尚有巨大的甜品凍櫃,裡面放

花月庭 向來以 buffet line 超長、款式超多見稱,一開首的冰鎮海鮮(看到那修長的美腿向你招手嗎?)以及即開美國及法國生蠔,已經足以令海鮮神暈神暈癲到,別提更豐富的刺身壽司及沙律選擇了。

花月庭的甜品的陣容更是空前絕後的豐富誇張,除了這繽紛奪目的甜品檯,即焗雞蛋仔、心太軟、朱古力噴泉、8款口味的 Movenpick 雪糕任食,另一邊尚有巨大的甜品凍櫃,裡面放著廿多款小甜點,另外更有蜜瓜包伴雪糕、DIY乳酪雪糕等等...!!!!!

大致走了一轉,然後集中介紹聖誕 buffet 的焦點項目:這個寒冷少不了湯水,特別推介燉了兩個小時的核桃栗子燉花膠湯,材料豐富包括核桃、花膠、海螺片、豬骨以及粉腍好吃的栗子等,味道非常鮮甜,又有養顏暖胃之效,女生必吃!

接著是一些聖誕特選菜式,首先是 焗比目魚柳伴洋甘菊香檸牛油汁:從來愛吃肉質嫩滑的比目魚,魚皮煎得香脆更加吸引,而拌上清新不膩的洋甘菊香檸牛油汁,吃多幾件也絕沒問題!意式香辣茄醬鳳尾蝦 也是鮮美醒胃之選,少許的辣意更加挑動食慾呢。

聖誕節主角之一的 雞油菌甘栗鴨肉釀火雞 也上檯了,精選16至18磅的美國火雞,釀入雞油菌、栗子、鴨肉及意大利香草麵包等餡料,慢火燒焗一個半小時,成品肉質軟嫩,可配搭傳統的金巴利汁或口感綿滑的雞肝燒汁,味道萬般吸引啊!

澱粉質之友揮手區!推介大家品牌這 牛面頰濃汁長螺絲粉配羅馬羊奶芝士,長螺絲通心意粉除了口感彈牙,也比一般意粉較為更能掛汁,配上以牛面頰肉、牛尾汁、番茄及雜菜煮成的香濃肉醬,再刨上意大利羊奶芝士,滋味濃郁曼妙,好好吃啊!

來到甜品環節,除了繽紛豐富的雪糕及甜點,也要來品嚐趣緻又可愛的 大笨鐘 - 胡桃榛子朱古力蛋糕,這個完全不使用麵粉做成的蛋糕,質感濕潤,朱古力味非常濃郁,加上朱古力碧根果仁及榛子慕絲外層,幼滑甘濃的滋味,絕對會迷到朱古力魔!

其實,帝京尚有更多的聖誕甚至是除夕大餐的餐單提供,有興趣的可參考其網址或FB!
2018-12-13
2018-12-11 2069 views
咁岩一家人好耐無食飯歡聚 又見聖誕節就到 所以㨂左花月庭秋之月祭 無論歐陸特色 至到亞洲美食應有盡有 而且交通方便 所以選擇左自助晚餐。整體佈置 由開放式廚房設計,燈飾設計都好華麗 訂座時間由晚上7時點到11點我哋安排坐喺食物區附近嘅座位,所以行出行入取美食非常方便 每當離開座位 職員馬上收碟 為客人斟水亦好密,食物方面 款式多質素好好,半隻龍蝦 生蠔,新鮮而且蠔味唔會太重,唔錯。風乾豬肩肉,沙樂美腸,巴馬火腿鹹香適中刺身有幾款款,三文魚無咩油脂,虎蝦無咩味,帶子較鮮甜,鰻魚壽司甜品款式多而且精美,好欣賞即焗心太軟同蒲撻 綠茶雞蛋仔。酥用料足。熟食款式多,串燒類燒得唔錯,唔會乾,仲保留肉汁。北京田鴨肉肉質都算嫩,唔鞋。回本嘅movenpick雪糕任食,款式仲有好多種味添。最後恒生咭有65折 抵食

食物方面 款式多質素好好,半隻龍蝦
生蠔,新鮮而且蠔味唔會太重,唔錯。
風乾豬肩肉,沙樂美腸,巴馬火腿鹹香適中

熟食款式多,串燒類燒得唔錯,唔會乾,仲保留肉汁。

北京田鴨肉肉質都算嫩,唔鞋。

回本嘅movenpick雪糕任食,款式仲有好多種味添。

最後恒生咭有65折 抵食
2018-12-08
2018-12-08 2821 views
好快又到普天同慶的聖誕節喇!相信大家也開始煩惱吃什麼聖誕大餐了,吃自助餐相信是不少人的首選吧!等車媽媽為大家介紹下12月的聖誕節自助餐啦!! 帝京酒店花月庭推出了夢幻聖誕城自助餐,由成人$348/位起不同時段有不同價位迎合客人須要! 首100位預訂客人更可享低至7折優惠,而凡於平安夜、聖誕節及拆禮物日惠顧花月庭自助晚餐,每位客人可免費獲贈CNP Laboratory皇牌煥膚潤澤體驗套裝乙份,及CLIO購物現金券乙張(總值HK$240)。 天寒地凍喝一碗核桃栗子燉花膠湯暖暖胃先!以核桃、栗子、花膠、海螺片及豬骨等材料一同燉製兩個小時,味道鮮甜又滋補正喔! 焗比目魚柳伴洋甘菊香檸牛油汁,比目魚柳又香口又嫩滑,洋甘菊香檸牛油汁夠晒特別! 意式香辣茄醬鳳尾蝦夠惹味,香香辣辣又爽口正喔! 雞油菌甘栗鴨肉釀火雞釀入雞油菌、栗子、鴨肉及意大利香草麵包等餡料,慢火燒焗一個半小時,軟嫩的火雞肉再配搭傳統的金巴利汁或雞肝燒汁,最怕吃火雞的我都覺得又軟又嫩滋味無窮! 牛面頰濃汁長螺絲粉配羅馬羊奶芝士,長螺絲通心意粉口感比一般意粉較為彈牙掛汁能力亦更佳,以牛面頰肉、牛尾汁、番茄及雜菜煮成香濃肉醬,加上意大利羊

意式香辣茄醬鳳尾蝦夠惹味,香香辣辣又爽口正喔!

牛面頰濃汁長螺絲粉配羅馬羊奶芝士,長螺絲通心意粉口感比一般意粉較為彈牙掛汁能力亦更佳,以牛面頰肉、牛尾汁、番茄及雜菜煮成香濃肉醬,加上意大利羊奶芝士惹味非凡。

而冰鎮海鮮當然依舊供應,新鮮亮澤好鬼誘人!!

當然少不了新鮮的即開生蠔,我這蠔迷當然更加興奮啦!

另外招牌美食片皮鴨、海南雞飯都絕對不能錯過之物!

還有特濃芝士火炙龍蝦,火辣辣加上半溶芝士令龍蝦吃下更滋味。

吃過那麼多美食後生果是最好的間場佳麗,有我至愛的菠蘿已教我開心一陣子!

還有8款口味Movenpick雪糕任吃係咪爽先!

甜品櫃內放著各式各樣的甜點,另有蜜瓜包伴雪糕和DIY乳酪雪糕等等..........

最後聖誕甜品有大笨鐘模樣的胡桃榛子朱古力蛋糕,餅廚特別製作無粉朱古力蛋糕,入口質感濕潤,上層是外面裹上朱古力的碧根果仁及榛子慕絲,濃濃的朱古力香氣在口腔翻騰太迷人了!
2018-12-07
2018-11-19 3563 views
數天前忽然興起吃自助餐的念頭,經過多番尋尋覓覓,終於想起了這間久未光顧的酒店餐廳,並相約一個於IVE讀書時認識的舊同學一同前往光顧。首先值得本人讚揚的是職員的服務態度,本人看見一名男職員主動到每枱為擺放了客人物品的椅子套上椅套,以減低賊人看到手袋後順手牽羊的機會。其次本人認為餐廳提供食物的種類十分多元化,中西日式都有,完全滿足食客的需要。本人亦看見負責甜品製作的師傅於製作火焰雪山這道甜品時十分用功,本人對師傅的功架十分欣賞。

2018-11-19
$398 (Dinner)
2018-11-19 3079 views
好耐冇再去花月庭食buffet 而且恒生信用卡有7折 所以特登提早Book左位今次選擇左全時段 可以由6點食到11點食物款式都唔算多 覺得燒烤種類可以多啲🍖🍢或者可以轉換下其他款式 食左個零中 已經覺得冇嘜野食 而且甜品種類好少 可以唔通時段加插多啲新款食物海鮮方面可加設田磥!
好耐冇再去花月庭食buffet
而且恒生信用卡有7折 所以特登提早Book左位
今次選擇左全時段 可以由6點食到11點

海鮮方面可加設田磥!

2018-11-17
$600 (Dinner)
Credit Card Offers
2018-11-06 3912 views
呢個午市自助餐非常抵食 甜品有好多唔同嘅款式 有沙律同唔同既果醋做配搭 有唔同種類嘅刺身生蠔中式小炒 西式甜品 越式火車頭 香港特色嘅嘢食都有 例如窩夫雞蛋仔芝士蛋糕豆腐花同埋仙草等等
2018-11-03 4003 views
其實係花月庭食嘢已經好多次今次係第一次寫食評花月庭位置非常方便價錢亦都大眾化食物種類都好多好多不過唔好要求食物精緻高質素主打香港地道食物好多熱盤,所以老人家好鍾意!🤣今次主力介紹四樣推介嘅食品!😆1. 海南雞飯(一定要脾位,勁滑,調味汁亦都好好味,必食三甲)2. 生蠔(估唔到平時lunch buffet有生蠔,肥美新鮮)3. 朱古力甜品(勁有朱古力味,濃加滑,好食過好多五星級酒店)4. 合桃糊豆腐花(自己配搭,好少自助餐有合桃糊,超鍾意,食咗兩碗!) OpenRice有折扣優惠,可留意!
其實係花月庭食嘢已經好多次
今次係第一次寫食評
花月庭位置非常方便
價錢亦都大眾化
食物種類都好多好多
不過唔好要求食物精緻高質素
主打香港地道食物
好多熱盤,所以老人家好鍾意!🤣

今次主力介紹四樣推介嘅食品!😆

OpenRice有折扣優惠,可留意!

2018-11-02
$270 (Lunch)
  • 甜品
  • 海南雞飯