2023-07-29 357 views
炸嘢好香脆好好食,尤其係蝦多士,海產好新鮮,串燒好多種類,紫菜飯比牛角好食,特色生菜包好有特色,清遠雞肉應該真係來自清遠,員工服務態度好好,重點推介蜆同聖子,平價首選,可以性價比之王,可以帶埋小朋友同屋企人嚟食。
2023-07-29
$100 (Dinner)
2023-07-27 369 views
叫咗海鮮蒸氣放題,只需固定價錢,就可以盡情飲龍蝦、肉蟹、生蠔、扇貝同大頭蝦呢啲鮮美海鮮。上黎嘅係龍蝦,皮薄肉嫩,同埋有呢股蒸氣,每一啖都好食得嚟。跟住上黎嘅係肉蟹,啲蟹黃真係令我食得無耐。生蠔新鮮多汁,連埋醬汁飲落肚,味道更加突顯。扇貝肥美,質地嫩滑,每一啖都好似入面飛咗嘅天使。大頭蝦肉夠彈牙,用手剝開蝦殼,鮮味十足。我地已經陶醉喺呢啲無窮美味入面,一啖接一啖,真係無濟。咁樣嘅食材質數絕對係頂級嘅。

2023-07-19
  • 扇貝
2023-07-26 328 views
返到餐廳,我地一行五人,熱情的店員迎接我地入座。座位環境舒適,空調凍凍地,正好對抗今日嘅炎熱天氣。首先嚟緊就係捧住湯匙望住啲蒸氣嘅時刻。啲蒸氣彌漫出嚟,好香濃嘅海鮮味立即填滿鼻腔,令我肚餓指數急速上升。菜式上嚟,招牌海鮮蒸氣放題果然係豐富,啲海鮮新鮮彈牙,特別係象拔蚌刺身,入口即化,鮮味嘅層次頗有驚喜。象拔蚌刺身:份量十足,豐富鮮甜,刺身師傅切得好薄,入口即化,真係鮮味十足。肉蟹:個隻蟹好大隻,肉質鮮嫩,滋味濃郁,如果加上少許薑蔥,更顯鮮甜美味。生蠔:新鮮度一流,活蠔現開,肉質鮮美,可以配搭醋或辣椒醬,帶出不同風味。扇貝:粒粒飽滿,蒸得剛好熟透,保持了扇貝本身嘅鮮甜。大頭蝦:皮薄肉厚,質感彈牙,蒸氣蒸煮令蝦肉更加嫩滑,鮮甜味美。

扇貝:粒粒飽滿,蒸得剛好熟透,保持了扇貝本身嘅鮮甜。

2023-07-18
Celebration
Anniversary
  • 象拔蚌刺身
2023-07-26 239 views
首先留意嘅係店舖嘅衛生情況,幸好見到整潔乾淨,有心理準備食得安心啲。落座之後,服務員笑容滿面咁招呼我哋,感覺好舒服,啲肚餓嘅感覺更甚咁浮現。由於我哋預訂咗海鮮蒸氣放題任食,就即刻開始揀菜。心情興奮又緊張,唔知揀咩好。望住菜單,龍蝦、蟶子、大頭蝦、安格斯牛肉樣樣都吸引人,真係唔知應該揀咩好。最後我哋決定叫多啲,淨係唔想錯過任何一款美食。等咗一陣,端嚟嘅菜式令人嘖嘖稱奇。海鮮新鮮彈牙,蝦、蟹、龍蝦個個都好大隻!安格斯牛肉鮮嫩多汁,每啖都係一種享受。食咗一陣,我哋嘅興奮感已經忍唔住咁轉為嘆為觀止嘅讚嘆聲,真係好味啊!除咗美食,我哋嘅身邊同行人士都增添咗唔少歡樂氣氛。大家食得開心,傾下計,笑聲不斷。而個天氣都係俾人啱啱好,唔熱唔涼,夠舒服。食飯嘅心情真係無以言表。

2023-07-20
Dining Offer
Voucher
  • 蟶子
2023-07-25 190 views
個餐廳嘅設計好特別,有好多玻璃窗,令呢度好明亮,感覺好舒服。我哋揀咗海鮮蒸氣放題,等嘅過程中,我哋嘅心情就越來越high。肚餓嘅感覺真係捱唔住,啲海鮮嘅香味都咁迷人,令人真係口水直流。龍蝦,肉質鮮甜彈牙,令人回味無窮。仲有唔少海鮮可以自己揀,啲蒸氣籠俾啲海味輕輕蒸過,保留咗啲原汁原味,味道真係好鮮美。而安格斯牛肉就更加令我驚喜,佢哋嘅牛肉切得幾薄,但食落真係嫩滑多汁,一啖落口即化。啲肉質咁優質,連加啲醬汁都覺得係多餘嘅,就咁原汁原味食就已經好好味。燒烤雞全翼亦都係另一個令我驚喜嘅菜式,皮脆肉嫩,而且燒烤得啱啱好,有微微嘅炭燒香味,個滋味真係叫人停不住口。

• 燒烤雞全翼
  • 帶子
佢哋嘅放題真係唔得了,有龍蝦、大頭蝦、安格斯牛肉、帶子等等!我一見到龍蝦就興奮啦,成隻龍蝦睇落都幾大隻又夠足料,All good!點好嘢之後,一陣燒烤香味飄過,好啦,心情開始high翻天!將鮮美嘅海鮮放落燒烤架,聽到嗞嗞嘅聲音,真係好期待。燒烤技巧我地都還不錯,等到食材煎烤得恰到好處,咬落去鮮嫩多汁,真係幸福感爆燈!龍蝦同大頭蝦,新鮮度真係唔話啦,個個都好肥美鮮甜!龍蝦夠彈牙,肉質鮮嫩,每隻都係大隻!大頭蝦亦都一樣,鮮味十足,夠鮮甜,一啖啖咬落去都係爽口滋味。除咗海鮮,佢哋嘅安格斯牛肉亦都值得一讚。牛肉切得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,燒烤過後仲留住啲肉汁,每啖都係滿滿嘅牛肉香。真係啱啱好嘅配搭,夾喺夾包入口,絕對嘅享受!話返海鮮,帶子係我個人最愛。帶子新鮮嫩滑,蒸熟或者燒烤都一樣美味。啲帶子嘅尺寸都幾大,真係食到好過癮!食完之後,真係飽到爆!心情愉快,肚餓問題解決,同好友傾下計,就係咁一齊食野,真係開心到飛起。

2023-07-14
2023-07-24 141 views
天氣咁熱,佢地嘅空調就成為我地救星。一坐低,馬上有服務員過嚟幫我地傾計,解釋咗今日嘅特色菜式。我地迫不及待地揀咗自助海鮮蒸氣放題,龍蝦、大頭蝦、安格斯牛肉同帶子通通唔放過。啲食材新鮮又豐富,我哋個個肚餓得嚟。開始食之前,先試咗一份生菜包。包住新鮮蔬菜同燒烤過嘅肉,食落肉汁咸香,一口咬落真係爽。食完後,我地就忍唔住跳入正題    海鮮蒸氣放題。啲海鮮嘅新鮮程度真係令我驚嘆,大隻嘅龍蝦同大頭蝦仲帶住咸味,啲肉嫩滑又鮮甜。仲有邊度有安格斯牛肉,即叫即燒,個個都好正,肉質嫩滑,完全唔會太膩。帶子亦係新鮮嘅,入口即化,真係個個都食得滿足。身邊嘅朋友都開心到不得了,大家嘻嘻哈哈食得好開心。傾下計,有啲同行人士話食完咁多海鮮會太濕熱,建議食啲清涼嘅甜品。於是我地決定結束呢個美味嘅海鮮盛宴,黎杯芒果西米露同布丁。真係大滿足啊!嗰啲新鮮嘅海鮮同美味嘅燒烤牛肉,食落真係一絕!而且同朋友一齊食,氣氛更加愉快

2023-07-03
  • 蒸龍蝦
  • 蒸大頭蝦
2023-07-24 169 views
餐廳擺滿咗新鮮嘅海鮮,拔蚌刺身、帶子、蟶子、大頭蝦、生蠔,仲有龍蝦!我見到啲海鮮色彩繽紛,真係興奮得唔知食咩先好。但最令我印象深刻嘅係佢哋個個新鮮得彷彿剛剛從海裡爬上嚟嘅模樣,真係好吸引人。坐低之後,就開始揀啲想食嘅海鮮,一啖啖蒸氣瀰漫,散發迷人嘅香氣,令人垂涎欲滴。我地開始大快朵頤不過,話雖然咁講,食飯嘅時候發現天氣咁熱,都令我地覺得有啲呃得悶。但大家應付得來,因為食嘢嘅喜悅係無法被天氣所影響。象拔蚌刺身:象拔蚌肉質鮮嫩,帶有微甜味,食落好滑順。刺身切得薄薄一片,每啖都好享受,配上少許芥末同醬油,更加突顯其鮮味。帶子:帶子好新鮮,肉質飽滿彈牙,即叫即切,保持咗新鮮嘅口感。呢種鮮甜嘅海鮮,簡單燙煮已經足夠,唔需要太多調味。蟶子:蟶子鮮味濃郁,略帶甜味。燙熟嘅蟶子肉質飽滿,非常鮮美,令人難以忘懷。啖落,肉質爽口,滋味豐富。大頭蝦:大頭蝦個個都大隻新鮮,質感紮實,蝦肉鮮甜又多汁。不論蒸、煮或燒烤,味道都一流。生蠔:新鮮嘅生蠔味道濃郁,海水嘅鮮味一口啖落,好滋味。食落有濃郁嘅海洋氣息,鮮甜而多汁。龍蝦:龍蝦肉質鮮嫩,燙煮後更加突顯其鮮味。食落帶少許鹽、椒等調味,就已經足夠,唔會蓋過龍蝦本身嘅

龍蝦:龍蝦肉質鮮嫩,燙煮後更加突顯其鮮味。食落帶少許鹽、椒等調味,就已經足夠,唔會蓋過龍蝦本身嘅風味。

真係一個難忘嘅體驗,係一個值得再嚟嘅地方。

2023-07-15
  • 象拔蚌刺身
2023-07-24 95 views
一入餐廳就感受到滿滿嘅歡樂氛圍。餐廳裝潢簡單但舒適,好似係返到屋企咁。坐低之後,我哋樂不思蜀咁嘅點咗一桌嘢,準備開始我哋嘅燒烤探險。心情興奮嘅同時,肚餓指數都高企,聽到啲燒烤啤啤聲,真係餓得唔得了。好快店員就送上第一批燒烤食材。大頭蝦新鮮得仲活蹦亂跳,安格斯牛肉色澤誘人,帶子同大連蚌都整整齊齊擺放,睇得人流口水。啲燒烤爐鏟同鐵網都好乾淨,令我放心地開始燒烤之旅。我先揀咗啲大頭蝦,沾上啲特製醬汁,放喺火爐上烤。啲蝦嘅香氣飄散出嚟,啲胃口更加咁咕咕叫。燒烤好嘅大頭蝦微微焦香,一口咬落去,肉質鮮甜多汁,真係啖啖係口嘅美味。然後,我又將啲安格斯牛肉輕輕放喺網上,烤至香嫩多汁。啲牛肉嘅鮮美令我連聲稱讚,真係肉食者嘅天堂。旁邊啲帶子同大連蚌都唔差啦。帶子鮮嫩,有住海洋嘅鮮味,而大連蚌肥美味厚,啲食落去真係咁爽口。最後,我地食咗呢頓自助燒烤大餐,心情都好滿足,真係個個都笑逐顏開。

2023-07-08
$328 (Dinner)
  • 大連蚌
  • 啤酒任飲
2023-07-23 164 views
裝潢好舒適,簡單又有氣氛。一踏入餐廳,就聞到誘人嘅燒烤香氣,真係令人垂涎欲滴,肚餓到個肚係咁叫。坐定之後,我地即刻叫咗自助燒烤放題,包括新鮮嘅帶子、蟶子、大頭蝦、生蠔同龍蝦,仲有安格斯牛肉同和牛。呢度嘅食材真係新鮮豐富,令人目不暇給。佢地嘅帶子新鮮又彈牙,鮮甜嘅味道令人回味無窮。蟶子同大頭蝦亦都係一絕,個個都大隻鮮活,肉質鮮嫩多汁,啖啖都係鮮味。生蠔亦都幾新鮮,肉厚汁多,真係令人嘆為觀止。不過,最令人驚喜嘅要數龍蝦啦!佢地嘅龍蝦好鮮甜又鮮嫩,燒烤之後更加帶出咗佢嘅自然甜味,令人食到口齒留香。飽餐一頓後,我地都覺得好滿足,彷彿滋味仲係口裡繞不完。呢次嘅自助燒烤放題體驗,唔單止品嘗到新鮮美味嘅海鮮同頂級牛肉,仲有喺朋友陪伴之下,多咗份美好嘅回憶。

2023-07-18
  • 蟶子
  • 燒烤放題
2023-07-20 251 views
最近我放工同朋友去咗新蒲崗嘅林洪記食放題,真係食到好開心!呢度嘅海鮮蒸氣放題好有名,佢嘅菜單好多靚靚嘅食物,令我流哂口水。以下就係我對菜式嘅詳細評語。先話龍蝦,真係不得了阿!佢嘅肉質咁鮮嫩,色澤又鮮亮,一入口即化。不論係蒸龍蝦定係龍蝦刺身,個鮮甜香氣在蒸汽度彌漫,每一口都好濃郁嘅海鮮味。而龍蝦刺身就帶埋一啲微妙嘅甜味,口感好脆好新鮮。不論點煮,龍蝦絕對係呢度嘅招牌菜之一。除咗龍蝦,呢度仲有好多其他豐富嘅海鮮選擇。大頭蝦嘅肉質好鮮美,咬落去有咬口,每一口都食到鮮味。安格斯牛肉嘅質地好滑好嫩,肉汁多多,配埋特製嘅醬汁,味道更加美味。帶子嘅鮮甜同大連蚌嘅嫩滑仲有令我驚艷。呢啲新鮮嘅食材係經過精心挑選同處理嘅,所以品質一致同口感都好出色。唔單止菜式好出色,餐廳環境舒適乾淨,氣氛輕鬆愉快,真係好似屋企咁舒服。真係留俾我好深嘅印象。呢度嘅海鮮菜式新鮮好味,給人一個真正嘅海鮮盛宴。無論係龍蝦定其他海鮮,都會被佢哋嘅鮮味所深深吸引!

2023-07-20 134 views
真係有驚喜!呢度嘅新鮮食材真係冇得頂,尤其係佢哋嘅象拔蚌刺身、大頭蝦、安格斯牛肉、龍蝦同帶子,令人回味無窮。而家講下象拔蚌刺身,個個蚌身細嫩,肉質鮮甜,用筷子夾起嚟送入口,輕輕一咬,鮮汁就溢出嚟,真係令人驚艷。蚌肉質地鮮脆,配上少少柠檬汁,清新又開胃。而大頭蝦係我最愛嘅一道菜式,佢嘅身形大又肥美,蝦肉鮮甜爽脆,蝦頭入口即化,味道濃郁。我最鐘意食大頭蝦嘅頭部,因為佢充滿嘅蝦膏,好濃郁鮮美,啖啖鮮香。同埋,佢地嘅蝦肉都好有彈性,蝦頭蝦尾都好鮮甜,真係讓人嘆為觀止。除咗海鮮,安格斯牛肉都係絕對值得推薦。佢哋嘅牛肉切得好薄,入口即化,肉質鮮嫩多汁。每一片牛肉都帶有濃郁嘅牛肉香氣,咬落去有少少咬勁,好滿足味蕾。而呢度嘅龍蝦同帶子都非常出色。龍蝦肉質鮮嫩,濃郁嘅龍蝦味道充滿口腔,每一口都好滿足。帶子個個好鮮甜,肉質緊實,口感十分豐富。海鮮蒸氣放題真係好正,食物質素高,價錢亦都合理。下次再想食好味嘅海鮮,我一定會再黎呢度!

2023-07-19 121 views
踏入餐廳,嗅到嘅海鮮香氣已經令我哋嘩眾取寵。間鋪裝修簡樸,但乾淨整潔,鐘意維持衛生嘅樣子,都令人放心唔少。同行嘅友人目光交流,佢地嘅興奮就好似我哋咁,等唔及坐低,開始呢場美食之旅。啲肚餓感令我哋更加期待。首先,我哋揀咗新鮮嘅帶子,個肉鮮嫩多汁,啖啖都係大海嘅味道,真係令人滿足。然後,滿滿冰塊嘅碟仔擺滿咗新鮮嘅鮑魚同龍蝦,火焰跳動嘅聲音同香氣一齊彈起,吸引咗唔少鄰枱嘅羨慕眼光。青口同生蠔新鮮又滑嫩,每一口都飄咗海洋嘅鮮味,真係令人讚不絕口。仲有夏日特色嘅花蟹,啲肉鮮甜,配上特製蟹肉醬汁,真係啱啱啱咁啖一啖,令人欲罷不能。最受注目嘅當然係大頭蝦啦!啲蝦肉鮮嫩豐盛,一嚐落口好似融化咗,真係令人讚嘆連連。友人之間開開笑笑,互相分享啲有趣嘅故事。啲歡樂嘅笑聲瀰漫咗整個餐廳。食飽飲足之後,我哋再次總結今次嘅感受。呢家自助燒烤真係值得再嚟。唔止係啲新鮮美味嘅海鮮,餐廳嘅衛生情況都好令人放心,可以安心地享受每一口美味。食物之外,友情嘅陪伴都係呢場盛宴嘅重要一環,相信呢段美好嘅回憶會深深烙印喺我哋心中。

2023-06-28
  • 鮑魚
  • 青口
  • 花蟹
2023-07-19 99 views
今日同親朋來到林洪記,滿心期待試佢地嘅招牌菜─海鮮蒸氣煲。一入到鋪頭,我地當場被佢地靚靚嘅海鮮櫥窗吸引,新鮮嘅帶子、鮑魚、龍蝦、青口、生蠔同埋椒鹽瀨尿蝦擺得整整齊齊,真係流口水。鋪頭氣氛好熱鬧,滿座嘅客人歡聲笑語,好有用餐嘅感覺。我地等上菜嘅間隙,傾偈傾下近日嘅趣事,更加營造咗一份歡樂氣氛。終於,等咗好耐嘅海鮮蒸氣煲上嚟啦!啲大鍋五顏六色嘅海鮮,真係見到廚師嘅好手藝,每樣食材都保持住佢地嘅鮮甜味。咬一口帶子,滑嫩嘅口感令人好滿足,食返個龍蝦,彈牙嘅質感帶嚟無窮享受。青口、生蠔同埋椒鹽瀨尿蝦各自都有獨特嘅風味,味道真係讓人讚不絕口。唔止食嘅開心,鋪頭嘅衛生情況亦都值得讚賞。用餐區整潔乾淨,桌椅擦得好乾淨。真係好滿意啊,唔止飽咗口福,同埋同親朋歡聚,真係好開心。每位同行嘅朋友都滿足地拍住肚皮,滿面笑容

2023-07-06
  • 椒鹽瀨尿蝦
2023-07-19 98 views
今日嘅心情好開心,因為同身邊啲摯愛嘅家人一齊來到呢間有名嘅海鮮餐廳!天氣都好適合食海鮮,仲可以試吓佢哋嘅安格斯牛肉同埋其他美味嘅海鮮!呢間餐廳環境幾舒適,點到樓上嘅座位,望出去可以欣賞到整個新蒲崗嘅美景,讓我有種置身於大自然中嘅感覺。講到食物,啊!啲海鮮真係新鮮到冇話講。啲帶子個個都係鮮甜多汁,肉蟹個個都肥美嫩滑,而啲龍蝦更係鮮嫩彈牙,一啖就令我舌尖上嘅味蕾感到滿足。加上啲生蠔新鮮迷人,夾埋檸檬汁,真係啱啱脫殼入口,令人回味無窮!講到安格斯牛肉,佢嘅肉質嫩滑,每一口都帶出濃郁嘅牛肉香味,讓我彷彿置身於澳洲牧場之中。雖然今日食得好飽,不過講真,我係真係肚餓過嚟!同家人一齊分享美食,笑聲不斷,實在係無比開心嘅時刻。不過,話雖如此,有啲食物多到我哋都食唔晒,所以最後都要捨得浪費,呢方面係有啲可惜。

2023-06-29