2018-05-31
早果排比朋友燒著,今日終於黎了呢間位於西環嘅L'attitude,餐廳內有超大個卡通模型,完全係我呢啲 童心未泯嘅大細路必要打卡既影相位!!店內嘅裝潢都十分夢幻,天花上掛著一 個個卡通雲形狀嘅燈,非常可愛!望望OP,跟著"推薦菜式"點了蟹膏帶子海膽拌飯,小食拼盤同埋海膽蟹肉牛油梨芒果他他~小食拼盤有軟殼蟹 薯條同埋雞翼, 並附上了三盤醬汁分別係沙律醬牛油果醬同埋茄汁,茄汁同沙律醬都比起平時食開嘅酸一點,卻係估唔到咁清新開胃! 牛油果醬非常香,和厚厚炸得香炸嘅軟殼蟹尤其配搭☺ 薯條又直身同曲身兩款,同樣炸得非常香口脆身又熱辣辣👍🏻 我特愛雞翼嘅bbq醬汁,濃味得嚟唔會太鹹,唔錯~蟹膏帶子海膽拌飯 個人非常推薦 !蟹膏帶子同海膽都非常新鮮! 海膽好鮮甜,帶子彈牙, 蟹膏配搭粒粒分明嘅珍珠米非常好食😋 唯一可惜嘅係份量唔夠多食得唔夠喉🤭海膽蟹肉牛油梨芒果他他 賣相真係100分!牛油果混和芒果,再加上鮮甜嘅海膽喺面,食落口層次豐富,味道仲非常清新😍$98 嚟講cp值非常高喎~另外一讚嘅係,店員都非常熱心同笑容可躬, 整體感覺令人進餐都非常舒服,絕對係一個悠閒聊天嘅熱點❤