疫情下難得三五知己相聚專程試下尖沙咀區同路人既小店上網睇既時候見到相望落好似好好食咁,二話不說就決定係佢啦!上到去發現環境一般,相對逼。不過小店無法啦。望一望餐牌。坦白講,午市而言佢唔算平。但望落幾吸引一口氣叫左四份餐同三款茶同一款咖啡幸靈茶係好飲既其他就.....食物方面先係重點!首先英式炸魚配黑松露薯條炸魚調味可以但粉漿太厚薯條唔脆,亦無乜黑松露味蘆筍和牛粒燴扁意粉Um...正常野,但係所謂和牛肥膏幾舊份量亦略小煙三文魚蟹籽卡邦尼意粉唔好意思老實講一句......係我至今食過最!難!食!既意粉係一致認同既難食!擺盆先唔講。意粉過份地軟,唔好話咬口,入口個種難受實在好難形容。水汪汪既卡邦尼只可以話本住唔浪費既心態大家盡食牛油果軟殼蟹漢堡應該係最正常既一份。正常味道。包身都可以接受😅姐係如果所有食物係餐牌上一半既價錢而係呢個質素我地覺得可以既。以呢個同等價錢,實在有更多好食太多既選擇服務方面店細細都有一定客量,唔好期待誠懇既服務。叫做有人理下你咁。但真係唔會返轉頭😅
疫情下難得三五知己相聚
專程試下尖沙咀區同路人既小店
上網睇既時候見到相望落好似好好食咁,二話不說就決定係佢啦!
上到去發現環境一般,相對逼。不過小店無法啦。

望一望餐牌。坦白講,午市而言佢唔算平。
但望落幾吸引

一口氣叫左四份餐同三款茶同一款咖啡
幸靈茶係好飲既
其他就.....
食物方面先係重點!

首先英式炸魚配黑松露薯條
炸魚調味可以但粉漿太厚
薯條唔脆,亦無乜黑松露味

蘆筍和牛粒燴扁意粉
Um...正常野,但係所謂和牛肥膏幾舊
份量亦略小

煙三文魚蟹籽卡邦尼意粉
係一致認同既難食!
水汪汪既卡邦尼

只可以話本住唔浪費既心態大家盡食

牛油果軟殼蟹漢堡
應該係最正常既一份。正常味道。
包身都可以接受😅
以呢個同等價錢,實在有更多好食太多既選擇

但真係唔會返轉頭😅
$190 (Lunch)
2020-11-28 30 views
同事介紹呢間Layback Cafe & Bar,最近約左朋友想上試試,餐廳環境幾Cozy,有室內室外位置,幾有氣氛。《忌廉芝士磨菇釀雞翼 $68》色澤金黃惹味,裏面釀左蘑菇碎、忌廉芝士,香滑濃郁又香口。《自家製南瓜汁天婦羅蝦雜菌意大利飯 $128》自家製南瓜汁Creamy少甜,食到少少南瓜蓉,Risotto唔會過腍,混入爽脆雜菌增添口感。天婦羅蝦炸漿剛好唔會太厚,蝦肉爽口,如果有多啲調味會再好食啲。《明太子軟殼蟹忌廉扁意粉 $138》軟殼蟹夠晒大隻,多肉炸粉薄,但有啲唔新鮮。扁意粉彈牙掛汁,忌廉汁幾香,略嫌明太子味唔夠突出。《朱古力Oreo沙冰、士多啤梨朱古力沙冰》賣相不錯,各有一球朱古力雪糕,沙冰感幾重。

《忌廉芝士磨菇釀雞翼 $68》
色澤金黃惹味,裏面釀左蘑菇碎、忌廉芝士,香滑濃郁又香口。

《自家製南瓜汁天婦羅蝦雜菌意大利飯 $128》

《明太子軟殼蟹忌廉扁意粉 $138》

《朱古力Oreo沙冰、士多啤梨朱古力沙冰》
賣相不錯,各有一球朱古力雪糕,沙冰感幾重。
2020-11-27 34 views
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀 #黃色經濟圈 #💛💛💛💛💛💛🔻 Layback Cafe & Bar (尖沙咀)尖沙咀加連威老道41號C-D嘉威大厦4樓B室////舖頭分室內同室外,天氣涼涼地,小妹特登揀室外,啲燈光更加暗,更加warm, 更加有氣氛!/🧃香蒜白酒蘆筍日本和牛粒燴扁意粉 $138意粉如其名,好重嘅蒜香,每一條扁意粉都有牛油包裹着,好香!配上好重牛味嘅和牛粒,惹味不少!蘆筍有咬口之餘又唔會太搶其他配料嘅味道。/🧃英式炸魚配黑松露薯條 $128炸魚做得好正宗,一層又一層厚厚嘅脆衣,每一啖都勁滿足,仲足足有兩大舊,自私食定係同朋友分都一樣得/🧃四川黑糖單骨雞翼 $118又辣又甜咁,好似好得意,於是就叫咗試。一上枱真係幾驚喜,有勁多辣椒同埋芫荽鋪面,感覺食緊四川酸辣面咁,點知食落口只有淡淡嘅麻味,唔食得辣嘅朋友都可以試吓。炸雞翼面頭yum咗黑糖,甜甜地都幾好食。/🧃加勒比微風 $58一見到佢嘅功效係抗衰老、改善睡眠,小妹即刻點。材料有洛神花、提子乾、接骨木蘋果、草莓、山莓,超級大一壺,入口酸酸甜甜,非常舒緩解膩/🧃Oreo朱古力沙冰 $58朱古力同Oreo味完美融合,又唔會過
🔻 Layback Cafe & Bar (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道41號C-D嘉威大厦4樓B室
////

🧃香蒜白酒蘆筍日本和牛粒燴扁意粉 $138

🧃英式炸魚配黑松露薯條 $128

🧃四川黑糖單骨雞翼 $118

🧃加勒比微風 $58

🧃Oreo朱古力沙冰 $58
朱古力同Oreo味完美融合,又唔會過甜,非常邪惡,飲完一啖又一啖,完全停唔到口

2020-11-26 30 views
最沉默的聚餐今天約了很久沒見的手語班同學一起吃個下午茶而且我們決定一起用手語就不說話了不過呢 😆到最後我還還是需要語言的輔助大家都要努力呢感謝認識那麼有心有愛 都想要幫助他人的同學們也幸運今天有機會跟大家一起交流手語大家都吃了午餐 所以他們都只點飲料而在下就顯然了大吃的本領~先點了個黑松露雜菌忌廉芝士意大利飯$128嗯 好細一碟 不過其實好香而且想說這個應該會膩會飽結果。。太好吃 在下也吃很好快有一種食物掉進黑洞的感覺完全沒吃過的空虛感持續。。大家聊了一下子在下就忍不住再加點一塊鴨胸薄餅 $128可一碟三文魚沙律不過是開心Share 的 而不是在下自己獨食薄皮的Pizza 需要點牙力而且最後大家都選擇用手哈哈三文魚沙律在下只挑了菜吃看大家都對三文魚很有興趣在下唯有繼續做菜蟲三碟幾乎都是在下吃的結帳平分真的有點不好意思而今天喜出望外的是我們一直在打手語而附近的人也保持普通的目光心裡隱隱的快樂🥰願世界一直有愛 和美食😆😋
最沉默的聚餐

大家都要努力呢
感謝認識那麼有心有愛 都想要幫助他人的同學們
也幸運今天有機會跟大家一起交流手語

大家都吃了午餐 所以他們都只點飲料
而在下就顯然了大吃的本領~
先點了個黑松露雜菌忌廉芝士意大利飯$128
嗯 好細一碟 不過其實好香
而且想說這個應該會膩會飽
結果。。太好吃 在下也吃很好快
有一種食物掉進黑洞的感覺
完全沒吃過的空虛感持續。。

大家聊了一下子

而附近的人也保持普通的目光
心裡隱隱的快樂🥰
願世界一直有愛 和美食😆😋
2020-11-26
$120 (Tea)
2020-11-24 2095 views
星期日又係時候去周圍發掘一下黃色小店💛, 上網見到E間Layback Cafe好評如潮😯, 於是今日就同朋友一齊去懲罰下佢😝 餐廳一點鐘先開門, 但未夠一點已經好多人排隊等入座👫🏻👭🏻, 建議想食嘅朋友仔要訂左位先啦! 餐廳環境唔算十分大, 設有室內同室外, 室內怖置幾特別, 加埋暗暗地嘅燈光, 好有星期日果種慵懶感覺☺️! 室外感覺較chill, 夜晚氣氛應該會更加正😆! 餐廳提供嘅食物選擇幾多, 有Set亦有多款小食🍤沙律🥗, 而飲品list方面, 有好多特色野飲🍹, 緊有一款你想試😉! 士多啤梨朱古力沙冰🍓🍫🍹幾隻字可以形容E杯沙冰嘅味道➡️明治士多啤梨朱古力, 三角錐體上面粉紅色下面啡色果隻!!Exactly係果隻味, 好好飲, 超推介😋!伯爵茶朱古力🍫☕朱古力有凍同熱比你揀, 小妹揀左熱, 伯爵茶味幾出, 朱古力味唔會蓋過左個茶味, 味道幾特別, 不過對小妹嚟講甜左少少!CHILL小食拼盤小食拼盤份量幾多, 入面有紫薯餅🍠, 炸天婦羅蝦🍤, 菠蘿釀雞翼🍍🐓, 吉列蠔同炸一口芝士🧀! 全部都炸得好香口好脆, 紫薯餅紫薯份量堅多, 炸粉薄而且味道好香甜! 炸蝦同吉列蠔都好鮮味, 一口

士多啤梨朱古力沙冰🍓🍫🍹

伯爵茶朱古力🍫☕

CHILL小食拼盤
小食拼盤份量幾多, 入面有紫薯餅🍠, 炸天婦羅蝦🍤, 菠蘿釀雞翼🍍🐓, 吉列蠔同炸一口芝士🧀! 全部都炸得好香口好脆, 紫薯餅紫薯份量堅多, 炸粉薄而且味道好香甜! 炸蝦同吉列蠔都好鮮味, 一口芝士味道超濃郁, 最有驚喜係菠蘿釀雞翼, 雞翼好香, 雞肉肉質鮮嫩, 入面釀左菠蘿咬落去甜甜地, 好juicy, 好好味! 另外, 沙律菜口感爽脆, 而且用左芥辣味醬汁作調味, 食落非常開胃!😋

牛油果軟殼蟹漢堡配薯條🥑🦀🍔🍟
麵包口感幾鬆軟, 牛油果🥑份量幾多, 配搭埋炸軟殼蟹🦀, 新鮮蕃茄🍅,同千島醬, 口感十分豐富!

LAYBACK ALL DAY BREAKFAST
E個All Day Breakfast係限量發售的📢, 而且同平時食開嘅有唔同, E到用左煙三文魚🐟同Parma Ham代替平時嘅腸仔同煙肉! 炒蛋🍳幾滑, 好香牛奶味, 炒菇🍄加左適量黑椒同鹽🧂作小小調味, 味道岩岩好! 蕃茄🍅同沙律菜🥬都幾新鮮, 而茄汁豆亦係微微熱的😉!多士口感非常脆, 邊邊位帶微微焦香, 而且咬落唔會乾睜睜, 唔洗搽任何醬都幾好味! 值得一讚嘅係每一樣item都整得幾有心機😋👍🏻!
2020-11-22
$250 (Lunch)
  • 伯爵茶朱古力
  • 士多啤梨朱古力沙冰
  • AllDayBreakfast
  • CHILL小食拼盤
2020-11-22 78 views
以前食過之後一試難忘,今次約埋朋友再encore 呢間餐廳香蒜白酒露荀日本和牛粒煮扁意粉和牛粒幾腍幾入味,扁意粉幾香,軟硬適中。英式炸魚配黑松露薯條黑松露薯條份量幾多,配埋沙律醬或者茄汁夠哂好食。炸魚外脆內軟,魚肉既部分落少啲香料會更加突出本身食材既味道。CHILL小食拼盤小食拼盤有炸蠔、炸蝦天婦羅、炸一口芝士 、紫薯餅,同埋菠蘿釀雞翼。啱晒我呢啲好鐘意食炸物既人,每樣都岩岩炸起,夠哂熱辣辣。夏日麼麼茶成份有蘋果、蜜桃、玫瑰果、向日葵、檸檬香桃木,洋甘菊。蘋果味道幾出,偏甜,慢慢飲夠哂relax。青蘋果蜜桃沙冰都幾大杯,青蘋果味比蜜桃出但又唔會甜得好緊要,都幾唔錯。
以前食過之後一試難忘,今次約埋朋友再encore 呢間餐廳

香蒜白酒露荀日本和牛粒煮扁意粉
和牛粒幾腍幾入味,扁意粉幾香,軟硬適中。
香蒜白酒露筍日本和牛粒煮扁意粉意粉

青蘋果蜜桃沙冰
都幾大杯,青蘋果味比蜜桃出但又唔會甜得好緊要,都幾唔錯。

Type of Meal
Dinner
2020-11-19 35 views
係鬧市之中想搵個正整地嘅地方傾計同食好西,呢個cafe係值得推薦。呢間餐廳嘅賣點係佢出邊有一個天台,唔想咁侷促嘅可以喺出邊坐。我哋叫咗兩個小食,分別係芝士煙肉焗有機大蘑菇同埋日本極上和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽,個大蘑菇覺得幾好食,好足粒,啖啖煙肉連同大啡菇一齊食口感一流,加埋芝士就唔使講。另外煮食我哋叫咗明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉同埋煙三文魚蟹籽卡邦尼扁意粉,軟殼蟹炸得脆身唔油,而佢哋嘅忌廉意粉調校得好好食,亦唔會好’漏‘。飲品方面我哋叫咗兩杯,一杯係伯爵茶朱古力特飲,令一杯係薄荷朱古力沙冰兩杯都唔會好甜,伯爵茶朱古力幾特別,飲緊朱古力嘅同時亦都有淡淡茶香。最後甜品我哋就見咗兩件焦糖燉蛋味卷蛋,味道好有趣,中間啲忌廉真係有焦糖燉蛋味。總結來講,呢間Cafe好適合幾個女仔朋友上嚟傾吓計,而且食物質素又好好,絕對值得推薦。
2020-11-19 1657 views
門面係低調嘅白木門,室內燈光較暗,另有室外座位。7:30已經聽到佢哋話full晒,想試既話,大家一係book定位,一係早啲嚟喇!✨味道66分,環境68分,服務75分。.🔸CHILL小食拼盤($118)⭐️紫薯餅,炸一口芝士,天婦羅蝦,炸蠔,菠蘿釀雞翼。一口芝士中間充滿熱溶咗嘅芝士,十分香口。雞翼好特別好少用菠蘿釀入去,食落甜甜地。紫薯餅外面好脆,中間係甜甜嘅紫薯蓉。.🔸香蒜白酒蘆筍日本和牛粒燴意粉($138)味道可以,和牛稔,但牛味唔濃,扁意粉煮得太稔,食落有啲似上海粗麵。.🔸英式炸魚配黑松露薯條($128)黑松露薯條即,炸夠熱夠脆。炸魚外皮脆,但魚肉口感較稔,冇乜彈性。.🔸加勒比微風($58)花茶: 含洛神花,葡萄乾,接骨木漿果,草莓,山莓。飲落去酸酸地,聲稱可以抗衰老,改善睡眠。細心地,佢用咗細細既隔熱嘅茶杯,就唔會覺得辣手。.🔸凍朱古力奶($44)味道一般,唔係話好濃。
門面係低調嘅白木門,室內燈光較暗,另有室外座位。

7:30已經聽到佢哋話full晒,想試既話,
大家一係book定位,一係早啲嚟喇!
✨味道66分,環境68分,服務75分。
🔸CHILL小食拼盤($118)⭐️
紫薯餅,炸一口芝士,天婦羅蝦,炸蠔,
菠蘿釀雞翼。
一口芝士中間充滿熱溶咗嘅芝士,十分香口。
雞翼好特別好少用菠蘿釀入去,食落甜甜地。
紫薯餅外面好脆,中間係甜甜嘅紫薯蓉。
CHILL小食拼盤

🔸香蒜白酒蘆筍日本和牛粒燴意粉($138)
味道可以,和牛稔,但牛味唔濃,
扁意粉煮得太稔,食落有啲似上海粗麵。
香蒜白酒蘆筍日本和牛粒燴意粉

🔸英式炸魚配黑松露薯條($128)
黑松露薯條即,炸夠熱夠脆。
炸魚外皮脆,但魚肉口感較稔,冇乜彈性。
英式炸魚配黑松露薯條

🔸加勒比微風($58)
花茶: 含洛神花,葡萄乾,接骨木漿果,草莓,山莓。
飲落去酸酸地,聲稱可以抗衰老,改善睡眠。
細心地,佢用咗細細既隔熱嘅茶杯,就唔會覺得辣手。
加勒比微風

🔸凍朱古力奶($44)
味道一般,唔係話好濃。
凍朱古力奶
2020-11-17
$233 (Dinner)
加勒比微風
2020-11-18 33 views
cafe環境舒服😗食物都唔錯🖖🏻💛黃店💛🐽 明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉🦀 ($138)軟殼蟹大大舊🤤🤤明太子忌廉超香濃🤪每啖意粉都有滿滿既汁😻🐽 自家製南瓜汁天婦羅蝦什菌意大利飯🎃 ($128)好香既南瓜味😼天婦羅蝦有3大隻🍤超有份量🤪🤪🐽 Chill小食拼盤🍢 ($118)夠曬豐富既拼盤🤪有一口芝士🧀 炸蠔🦪菠蘿釀雞翼🍍紫薯餅🍠同炸蝦🍤菠蘿雞翼勁有驚喜 好好食🤤🤤又fresh又香🤪另外都好鐘意個炸蠔😼🐽 蜜桃沙冰🍑 ($54) & 士多啤梨玫瑰鮮打紅茶🍓 ($52)兩款飲品都好jeng🥳🥳睇得又飲得🤩 夠清新✨ 推介!🥰

cafe環境舒服😗
食物都唔錯🖖🏻
💛黃店💛

🐽 明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉🦀 ($138)
軟殼蟹大大舊🤤🤤
明太子忌廉超香濃🤪
每啖意粉都有滿滿既汁😻

🐽 自家製南瓜汁天婦羅蝦什菌意大利飯🎃 ($128)
好香既南瓜味😼
天婦羅蝦有3大隻🍤
超有份量🤪🤪

🐽 Chill小食拼盤🍢 ($118)
夠曬豐富既拼盤🤪
有一口芝士🧀 炸蠔🦪菠蘿釀雞翼🍍紫薯餅🍠同炸蝦🍤
菠蘿雞翼勁有驚喜 好好食🤤🤤
又fresh又香🤪
另外都好鐘意個炸蠔😼

🐽 蜜桃沙冰🍑 ($54)
& 士多啤梨玫瑰鮮打紅茶🍓 ($52)
兩款飲品都好jeng🥳🥳
睇得又飲得🤩 夠清新✨
推介!🥰
🍝香蒜白酒蘆筍日本和牛粒燴扁意粉 $138 🍔牛油果軟殼蟹漢堡配薯條 $138 🍕千島醬煙三文魚薄餅 $128 ☕️牛油果咖啡 $58 🌹士多啤梨玫瑰鮮打紅茶 $42 我幾鍾意個意粉,幾滑幾彈牙,啲汁好味。 個漢堡好豐富,牛油果大大粒,軟殼蟹炸得幾脆。 薄餅嘅三文魚幾香口,份量都唔細,食到我哋好飽。 牛油果加埋咖啡嘅組合幾特別又好飲。 有趣嘅係好多人生日都揀呢度咁,店員會送上蛋糕兼唱埋歌,好窩心☺️。呢度仲有室外嘅座位,喺外邊坐嘅話都幾chill。當日食客都幾多,疫情之下黃店都好似唔太受影響💛。 📍Layback Cafe & Bar - 尖沙咀嘉威大厦4樓B室 📮Follow @fm.feed ➡ to discover more appetizing foods

🍝香蒜白酒蘆筍日本和牛粒燴扁意粉 $138
🍔牛油果軟殼蟹漢堡配薯條 $138
🍕千島醬煙三文魚薄餅 $128

☕️牛油果咖啡 $58
🌹士多啤梨玫瑰鮮打紅茶 $42
牛油果軟殼蟹漢堡配薯條

我幾鍾意個意粉,幾滑幾彈牙,啲汁好味。
個漢堡好豐富,牛油果大大粒,軟殼蟹炸得幾脆。
薄餅嘅三文魚幾香口,份量都唔細,食到我哋好飽。
牛油果加埋咖啡嘅組合幾特別又好飲。

千島醬煙三文魚薄餅

士多啤梨玫瑰鮮打紅茶

2020-10-25
$273 (Dinner)
千島醬煙三文魚薄餅
士多啤梨玫瑰鮮打紅茶
2020-11-16 25 views
今日約咗好兄弟一齊吹吓水,因為好耐冇見,所以想搵間可以坐耐少少嘅Cafe吹個靚水幾年前去過layback,印象中嘢食嘅質素唔錯,今日再去encore一入去侍應即刻好熱情咁樣招呼,比起而家某啲人氣Cafe,服務態度完全係兩回事小食拼盤$118小食拼盤多元化,有齊紫薯餅、炸天婦羅蝦、菠蘿釀雞翼同炸一口芝士最鍾意佢個炸一口芝士,咬出黎芝士拉絲,記住要趁熱食黑松露雜菌忌廉芝士意大利飯$128忌廉芝士意大利飯甜甜地,比想像中冇咁漏爆芝炸魚漢堡配薯條$128漢堡原來係比高,軟熟煙un 嘅口感比起平時乾爭爭嘅麵包更好食炸魚咬落口唔會成口粉,千島醬配炸魚幾好食士多啤梨沙冰$48士多啤梨沙冰跟餐減$10,大大杯飲到最尾都飲唔住晒,性價比幾高伯爵茶朱古力$45伯爵茶朱古力伯爵茶味幾出,鍾意伯爵茶嘅朋友要試吓

小食拼盤$118
最鍾意佢個炸一口芝士,咬出黎芝士拉絲,記住要趁熱食

黑松露雜菌忌廉芝士意大利飯$128
忌廉芝士意大利飯甜甜地,比想像中冇咁漏

爆芝炸魚漢堡配薯條$128
炸魚咬落口唔會成口粉,千島醬配炸魚幾好食

士多啤梨沙冰$48

伯爵茶朱古力$45
伯爵茶朱古力伯爵茶味幾出,鍾意伯爵茶嘅朋友要試吓
  • CHILL小食拼盤
  • 爆芝炸魚漢堡配薯條
  • 黑松露什菌忌廉芝士意大利飯
成日覺得尖沙咀好多嘢食,但食邊間呢就真係好難選擇,今次就試吓呢一間黃店cafe ! 店員都好有禮貌,環境舒適,食物方面就差咁啲啦🥺 叫咗兩杯嘢飲,薄荷朱古力同埋青蘋果綠茶,青蘋果綠茶有藥水味而且冇綠茶味。薄荷朱古力飲落去似朱古力溝水,唔係用牛奶沖嘅。 2. 煙三文魚蟹子意粉🍝意粉太冧身,食落似烏冬,味道尚可,重忌廉,但實在太多汁。 差唔多完全蓋過碟意粉。但蟹子呢就好重手放好多俾你😬3.炸魚薯條 如果10分滿分,我諗我淨係比到薯條有分。炸魚未到奇怪,食過咁多間餐廳都未食過係用辣椒同香草醃製嘅魚去炸,味道十分奇怪。如果係冇醃過啲魚嘅話呢其實係正常😰整體因為今次嘅經驗,所以都唔會比機會去嘗試其他食物。

青蘋果綠茶

2. 煙三文魚蟹子意粉🍝

3.炸魚薯條

整體因為今次嘅經驗,所以都唔會比機會去嘗試其他食物。
2020-11-14 24 views
香港有好多樓上cafe,亦都有爭多好食既樓上cafe,又黃又好食又值得推介既好似唔多,但呢間就中哂所有特點!我地叫左兩個mains 跟兩個湯同埋叫左野飲! main dish我地揀左和牛粒扁意粉同埋牛油果軟殼蟹burger 配薯條,另外叫左個小食拼盤,野飲就啤酒同花茶hahaha 兩種唔同既風格! 先講下個湯,好香磨菇同忌廉味,真係落足料,絕冇欺場~! 和牛粒扁意粉超正!意粉沾滿左和牛既油香,食落好香牛味!仲一d都唔乾,食哂成碟仲想encore,但係叫多碟又食唔哂,唯有下次再食!和牛粒份量都有好多粒!勁好食!牛油果軟殼蟹burger 估佢唔到個包皮竟然係bagel! 好少見! 同埋個包皮焗到勁脆,成件事估佢唔到咁夾! 軟殼蟹又勁大隻,又有大蕃茄同沾滿左溶溶地既芝士!個醬汁好似千島醬既味道,一路講我諗番起個味口水都流緊出黎!呢個必點! 小食拼盤個份量又係好誇張!又有炸蝦,炸芝士,炸蠔,薯餅,雞肉丸串等!勁抵食!中意食炸物既朋友真係一定唔可以放過! 食咁多熱氣野都要飲番d鬼佬涼茶解下熱氣haha另外見到廚房門口寫住唔好催,其實我去食個晚都坐滿人,落完單等左唔駛15分鐘都開始有野食,d野食黎

另外見到廚房門口寫住唔好催,其實我去食個晚都坐滿人,落完單等左唔駛15分鐘都開始有野食,d野食黎個速度都真係唔係慢,非常之可以接受! 店員態度都好好!我已經諗定下次食咩haha

2020-11-13 47 views
今晚收工同朋友傾下近況,約咗喺尖沙咀一間比較隱蔽嘅樓上Cafe食晚飯。小店坐位都幾多、而且仲有室外位置、依家依啲天氣咁涼爽,坐戶外露天真係唔錯。不過去到已經無哂戶外位喇。香蒜白酒露荀日本和牛粒燴扁意粉最喜歡嘅篇意粉我,點咗依個香蒜白酒露荀日本和牛粒燴篇意粉。露荀落得都幾多,完全唔孤寒。日本和牛粒大約有半塊牛扒嘅份量,牛肉香濃美味,香蒜白酒汁少少濃味,但配返扁意粉同一口和牛肉,味道又剛剛好。LAYBACK ALLDAY BREAKFAST 朋友點咗Allday Breakfast,食材都非常豐富。我偷食咗少少,炒蛋香滑,仲落咗松露油炒,好正。CHILL小食拼盤小食拼盤非常豐富,有紫薯餅、天婦羅炸蝦、菠蘿釀雞翼同埋炸一口芝士。全部都即點即炸。我最喜歡菠蘿釀雞翼同紫薯餅,雞翼吸收哂燒菠蘿嘅甜味、紫薯餅入口充斥香甜紫薯味道。泡沫冰搖咖啡喜愛飲咖啡嘅我,夜晚都會照飲咖啡。冰咖啡經過搖晃之後,咖啡同空氣融合,整個口感飲起嚟感覺更滑、香甜味更加明顯。青蘋果蜜桃沙冰朋友點嘅係青蘋果蜜桃沙冰。我見都幾大杯,賣相好靚,而且仲有青蘋果肉同蜜桃肉作點綴,唔錯呀。

2020-11-12 22 views
今日同朋友簡簡單單上cafe食下野,依間樓上cafe有埋室外,環境都幾好,依家涼涼地坐幾舒服。但室內環境都好掂!野食同嘢飲選擇都好多。明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉($138)個汁做得好creamy,好香明太子味。個軟殼蟹都炸得好脆!英式炸魚配黑松露薯條($128),好驚喜,個炸魚味道幾特別,入面係已經醃好咗,不過係少少辣,但第一次食到炸魚係辣,都幾夾。同個薯條有好多黑松露碎,每條都好有黑松露味完全唔使點茄汁都夠哂味。叫左個幸靈花茶($58)同埋伯爵茶朱古力($46)。呢個天氣飲番啲暖暖地嘅花茶其實幾舒服,入面係蘋果、柑橘、檸檬草、檸檬馬鞭草、檸檬香桃木同金盞花。味道清甜,幾潤喉。至於個伯爵茶朱古力,茶味偏濃,如果多番少少朱古力甜味會更好。依間cafe唔錯,要再encore下!

野食同嘢飲選擇都好多。
明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉($138)
個汁做得好creamy,好香明太子味。
個軟殼蟹都炸得好脆!

叫左個幸靈花茶($58)同埋伯爵茶朱古力($46)。

依間cafe唔錯,要再encore下!