2024-06-16
難得有日假期,但又落大雨🫣😮💨老細話觀塘都有得食好西🤭😋今日lunch帶我去食法國菜~估唔到環境又真係幾好喎,一入門口仲有個好有格調嘅角落。坐低點菜,店員推介西班牙紅蝦手工意粉,一定要試啦!!🥰😍🍝西班牙紅蝦配自家手工意粉:呢個真係冇得頂!!🥰😋隻紅蝦大隻不特止,仲要少有地西餐都整得咁嫩滑juicy~手工意粉口感係al Dente~啱曬我!好好味!最正嘅係佢個蝦汁,加埋紅蝦頭嘅蝦膏,同手工意粉混埋一齊,簡直係口感十足…齒頰留香…回味無窮!食到停唔到呀!😍🥳🍗蜜糖芥末烤原隻法國黃油春雞:雖然話係春雞,但係份量真係唔細,而且外皮香脆,隻雞仲非常juice,一切開有肉汁漏出嚟…好嫩滑!個蜜糖芥末酸酸甜甜,配埋雞肉,味道層次又再昇華!放假…就唔怕日光日白飲啲酒啦…😋🤭我哋嗌咗一杯cocktail一杯moctail~賣相又靚,味道又好!Le Monde colada🍹:即係pina colada,冇酒精嘅~用菠蘿汁同椰汁,加奶,好香,好有熱帶風情!Le Monde rainbow 🌈 :呢杯係賣相勁靚嘅cocktail~佢用咗Gin,Blue Curacao, orange juice同 cr
Le Monde rainbow 🌈 :呢杯係賣相勁靚嘅cocktail~佢用咗Gin,Blue Curacao, orange juice同 cranberry juice~層次分明!憑單七日內光顧,happy hour飲品仲買一送一添!🥰🥳🎉
傾開計經理介紹呢度仲有啲房,我入去八下……環境幾靚,好優雅~如果十零個朋友gathering,包間房都係$4000低銷,一人一個餐都夠,真係幾自在!幾chill!😋👍🏻