Restaurant: Leisurely Veggie
Info:

朋友話我咁為食😛要帶我食D健康好味野~呢間係尖沙咀既《雅 ‧悠蔬食》新式素菜店健康清新的蔬食文化🌱有韓、泰、西、日、中式超多選擇🤩第一次知道原來素食都可以咁精緻咁吸引架😋餐牌好多選擇花多眼亂,晚市套餐可以一次過試好多嘢~所以我哋order咗一份😎🥔日本南瓜新薯四季豆 伴 冰菜天婦羅 (前菜)🫛滷水花菇毛豆百頁豆腐 伴 琥珀合桃(前菜)兩款前菜口感好fresh~而且有不同口感和味道豐富,好開胃🥭香芒牛油果苜蓿芽手卷味道好特別,口感有層次,這個必定要試🔥🥦蘆筍西蘭花桃膠忌廉濃湯蔬菜和忌廉混合,味道香濃,口感creamy好好飲🍚牛肝菌野菜忌廉意大利飯 配 吉列蒟蒻 - $258意大利飯口感軟硬適中,牛肝菌汁香濃惹味,香到連隔離枱都話正🤣🌰栗子千層蛋糕 +$28(套餐加配)香甜栗子味配以千層蛋糕做法,既香甜且口感豐富,甜品整得唔錯,yummy😋套餐加$15可以選香脆五穀杏仁牛乳(熱/凍)🌟悠蔬食小食拼盤 - $178我地心思思加左個拼盤~ 拼盤入面有五種小食:酥脆腐皮卷、泰式如餅、沙嗲串燒、酥炸蒟蒻、吉列牛油果,口感好像真葷食,串燒醬汁好惹味,估唔到食素食都可以食曳野🤣呢個份量我同朋友都食到攬

🥔日本南瓜新薯四季豆 伴 冰菜天婦羅 (前菜)
🫛滷水花菇毛豆百頁豆腐 伴 琥珀合桃(前菜)
兩款前菜口感好fresh~而且有不同口感和味道豐富,好開胃
🥭香芒牛油果苜蓿芽手卷
味道好特別,口感有層次,這個必定要試🔥

🥦蘆筍西蘭花桃膠忌廉濃湯
蔬菜和忌廉混合,味道香濃,口感creamy好好飲
🍚牛肝菌野菜忌廉意大利飯 配 吉列蒟蒻 - $258

🌰栗子千層蛋糕 +$28(套餐加配)
套餐加$15可以選香脆五穀杏仁牛乳(熱/凍)
🌟悠蔬食小食拼盤 - $178

呢個份量我同朋友都食到攬住個肚,真係好滿足👍有興趣既朋友快D試下☺️
$263 (Dinner)
  • 香芒牛油果苜蓿芽手卷
  • 悠蔬食小食拼盤
  • 菠菜桃膠忌廉濃湯
  • 栗子千層蛋糕
  • 滷水花菇毛豆百頁豆腐 伴 琥珀合桃
  • 日本南瓜新薯四季豆 伴 冰菜天婦羅
2024-01-10 55 views
呢度好近我公司,所以之前都嚟食過幾次,水準都好穩定,今次係第一次夜晚嚟食飯,菜式嘅選擇同中午好唔同,有機會食佢哋嘅出名菜式。前菜日本黑豆亞塔子黑木耳及豆絲粉皮,食落幾清新。香芒牛油果苜蓿手卷,都感覺到日式的味道。白松露椰菜花忌廉濃湯,冇黑松露味道濃烈,但都有好重嘅香菇味,湯底都幾順滑。和風黑松露扁意粉加吉列牛油果,吉列牛油果食落好似炸生蠔,中間食到一陣陣嘅鮮味。小食拼盤有齊5款食物,酥炸蒟蒻都係第一次食,識落都有少少層次口感。沙嗲串燒,佢哋嘅沙嗲汁做得好正宗,配合素串燒,好有馬來西亞沙嗲嘅風味。泰式如餅食落有少少似泰式蟹肉餅,都幾得意。

前菜日本黑豆亞塔子黑木耳及豆絲粉皮,食落幾清新。

香芒牛油果苜蓿手卷,都感覺到日式的味道。

泰式如餅食落有少少似泰式蟹肉餅,都幾得意。
2024-01-04
$240 (Dinner)
2024-01-06 71 views
食物太咸太油,同桌朋友都有同感。服務也很特別,明明沒有人在等位,我地食緊都問碟沙律重要唔要,好積極咁收碟好唔體貼,點單時強調有最低消費仲會唔會加野,食飯氣氛感覺好差,我唔會再幫襯。
我好少食蔬菜🥦 最近想食健康啲 就想同我親愛嘅老公 我哋大家一齊多啲食蔬菜 今晚接完我最愛嘅老公放工之後揀咗呢間食素菜嘅餐廳 🍽Leisurely Veggie 地點好方便呀 都好近地鐵站 好容易搵 入到去 感覺好蟬 好放鬆舒服 裏面裝修都係淺紫色為主調 💜唔好以為食素就會好齋好悶 呢度嘅餐牌有好多種 有沙律/熱食嘅素菜, 中餐素菜等等🥦🥦今日揀咗個套餐 都覺得幾抵食 首先有兩款前菜 日本黑豆亞塔紫黑木耳 👍未食過阿塔子 都記得意 一粒晶瑩通透煙煙靭靭 酸酸妹妹 真係好開胃 同埋麻將沙薑豆絲粉皮 個麻醬配粉皮都好夾好開胃 香芒果牛油果手捲 🥑🥭紫菜好脆 牛油果配芒果真係好夾 亦都酸酸甜甜好開胃 白松露椰菜花忌廉濃湯 🍲呢個西湯都好特別 好濃鬱 又好多菇類加上木白松露打成 好creamy 主菜點咗和風黑松露露筍繪扁意粉 吉列牛油果🍝成個配搭好日式 好鍾意食蘆筍同埋牛油果呢個配搭得好好 食材都偏高級 我同老公都好鍾意食 甜品 加五蚊有個 玫瑰荔枝乳酪蛋糕 🍰顏色都好吸引 酸酸甜甜 呢一個晚餐嘅總結真係好正 另外我哋嗌咗個鹹香茄子喉菇栗子豆腐 🍲飯菜加 珍珠糙米飯 個豆腐煲熱辣辣好正 好好餸

今日揀咗個套餐 都覺得幾抵食 首先有兩款前菜

甜品 加五蚊有個 玫瑰荔枝乳酪蛋糕 🍰
顏色都好吸引 酸酸甜甜
呢一個晚餐嘅總結真係好正

另外我哋嗌咗個
鹹香茄子喉菇栗子豆腐 🍲飯菜加 珍珠糙米飯 個豆腐煲熱辣辣好正 好好餸飯 🍚

鹹香椰子喉菇栗子豆腐煲

呢一餐素菜好豐富之如 亦都好好味 感覺好健康好想下次再嚟
鹹香椰子喉菇栗子豆腐煲
  • 香芒牛油果苜蓿芽手卷
2024-01-02 76 views
今日去咗間食肆試下佢哋嘅素食,實話實說,我對素食嘅印象完全翻天覆地!首先,個「鮮茄芝士牛油果新餐肉南瓜焗通粉」,新鮮牛油果同焗過嘅芝士香濃得嚟又唔會太笠,簡直係滋味爆燈😋。而家講下「黃金素叉燒飯」,呢個真係做到外皮微焦內裏嫩滑,同埋塊滑蛋係咁滑,食落去真係幾舒服。 話說番個拼盤,「悠蔬食小食拼盤」當中嘅酥炸蒟蒻同泰式如餅好有驚喜,泰式如餅嘅豆香味十足,充滿南洋情調🌴。晚餐我叫咗份「日式藜麥野菜松子薯球」,同「滷水花菇毛豆百頁豆腐伴醬燒牛蒡」,講真,呢啲素材組合得咁和諧,係我之前食過嘅素食之中算係好有新意! 最後,冇得唔提個「香芒牛油果苜蓿芽手卷」,呢個組合實在太贏,酸酸甜甜嘅芒果配上綿滑牛油果,仲有苜蓿芽嘅清新,一嘗難忘💫。至於「姬松茸竹笙黃耳百合燉湯」溫暖人心,湯底幾有深度,簡直上天!啲菇菌嘅味道香到飛起,每一啖都感受到食材嘅細膩。 喺呢間食肆,菜式創意十足,素食嘅概念都被重新定義。食過之後,我覺得健康食品都可以好味到令人難忘!🌱🍴👍🏻

2023-12-21 108 views
我地平時都好鍾意食素食餐廳,今次同朋友試下呢間位於尖沙咀樓上新式素菜店,以紫、白色為主題,驟眼望落去,感覺似cafe咁,裝修感覺好華麗,有別於傳統素食店!晚市更有套餐選擇,每個套餐都包括兩個前菜、一個湯、一個手捲、一個主菜同埋一個甜品。份量都唔少,性價比高。前菜係藜麥野菜松子薯球同鹵水花菇毛豆百葉豆腐,酸酸甜甜很開胃!餐湯要左雪燕椰菜花南瓜甘筍薑湯,呢款薑味突出,配搭非常健康,岩曬女士養生之選!香芒牛油果苜蓿芽手捲,店員更細心提醒,建議馬上享用以確保口感,果然咬落去紫菜非常脆口,牛油果都當做,素食店質素都唔會馬虎主食叫左黑松露椰菜花野菌意大利飯配腐皮卷,腐皮卷新鮮炸起,很脆口,意大利飯非常creamy,有高級西餐水準!牛油果新吞拿魚藜麥千層麵 - 原來牛油果熱食都唔錯,配搭新穎,估唔到菜式如此新潮,令我唔記得左呢間係素食店。最後甜品升級咗做「紫脆金迷」,係一杯香芋芭菲,加了香芋雪糕,仲有草莓、金栗、麻薯、奇亞籽同哈密瓜粒,唔少健康toppings!

2023-12-20 85 views
𖠿 尖沙咀 —— 雅 ‧悠蔬食尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓B號舖𓏸  黑松露薯蓉焗大啡菇 | $198𓏸  素瑤柱桂花賽螃蟹素翅 | $158𓏸  泰式如餅 (小食) | $98𖧷 有加一  ‧˚₊ ៸៸*・゜尖沙咀健康素菜゜・*意外闖入素食餐廳,環境明亮用咗紫色為主調,定價都頗高,平時一次兩次試下新嘢啦~‧˚₊ ៸៸𓏸  黑松露薯蓉焗大啡菇 | $198果然係招牌菜! 好食! 最好食係呢碟菜! 但價錢有啲貴! 如果過嚟幫襯的話可以嗌呢碟! 𓏸  素瑤柱桂花賽螃蟹素翅 | $158個人覺得呢碟有少少油膩但勝在夠飽肚,有唔少粉絲、瑤柱同蛋白係入面㗎!𓏸  泰式如餅 (小食) | $98再熱啲食嘅話會再好食啲! 個口感幾特別,好似真係食緊蝦餅咁!
𖠿 尖沙咀 —— 雅 ‧悠蔬食

‧˚₊ ៸៸

*・゜尖沙咀健康素菜゜・*

‧˚₊ ៸៸

𓏸  黑松露薯蓉焗大啡菇 | $198
果然係招牌菜! 好食!

𓏸  素瑤柱桂花賽螃蟹素翅 | $158

𓏸  泰式如餅 (小食) | $98

• 黑松露薯蓉焗大啡菇
2023-12-09 123 views
仲讀緊大學嘅時候已開始幫襯悠蔬食,當年新派素食餐廳唔多,悠蔬食水準出色,咁多年都仲keep到👍🏻今晚揀咗一個set dinner同埋散叫兩個小食,set dinner $200幾蚊包咗兩個前菜、手卷、餐湯同主菜,加$5仲有埋甜品,超抵食,如果第一次嚟好推薦嗌呢個set。前菜開胃,手卷用苜蓿芽代替飯,以為會好乾但入面加咗醬汁,苜蓿芽本身都有水分所以食落其實幾refreshing。餐湯有中西湯選擇,西湯非常creamy。主菜揀咗個南瓜芋頭啫啫煲配羽衣甘藍飯,啫啫煲醬汁惹味,全部配料我都好鍾意,羽衣甘藍用嚟做菜飯幾有新意,而且煮淋咗嘅甘藍其實比沙律更好食。泰奶茶cheesecake茶味出色,值得加$5一試嘅👍🏻另外孜然腐皮卷同沙爹都唔錯,沙爹有個醬汁相對濃味啲。

餐湯有中西湯選擇,西湯非常creamy。

泰奶茶cheesecake茶味出色,值得加$5一試嘅👍🏻

另外孜然腐皮卷同沙爹都唔錯,沙爹有個醬汁相對濃味啲。
2023-12-08 109 views
下班後約朋友聚腳的好地方,一邊食飯,一邊聊心事,滿足不同人的喜好,最重要是環境很好,清新的蔬食文化。店內以新鮮食材和高水準廚藝,以高雅舒適環境,在繁複工作後之悠閒自在之好去處。朋友跟我吃了一份套餐和主菜,味道不錯,很好喔。日本南瓜新薯四季豆 伴 冰菜天婦羅很有日本味道的感覺,冰冰的,南瓜和新薯味道很棒,整個感覺清新,脆脆金黃之冰菜天婦羅,見口感。滷水花菇毛豆百頁豆腐 伴 琥珀合桃這個有點魯水肉之感覺,最入味蟲草花椰子竹笙百合黃耳燉湯放工後想享受暖暖之湯,滿滿蟲草香,清甜椰子也不錯,百合又甜甜,突出美味杞子桂花糕味道十分清香,是消暑必備佳品。 製作也不易鮮蔬豆腐粉絲煲用料很新鮮,以上湯配搭各種蔬菜、豆腐和粉絲,美味有營養。 鮮蔬豆腐粉絲內的材料也是新鮮,冬菇~木耳~ 芋粒。也是最喜歡的,棒牛油果新吞拿鮮豆包藜麥焗千層面成功的喜悅和健康養生融合,滿滿幸福和滿足。 西式感覺滿滿的高貴新吞拿鮮豆包藜麥焗千層闊麵熱辣辣,層次多喔,有益健康!牛油果充滿不飽和脂肪,是護心的,好味喔!用上鮮豆包做到甜甜口感。店員非常友善,愛店內感覺,棒焗蓮茸西米布甸很少機會吃,滿滿香氣,甜中帶口感。快樂晚上也

朋友跟我吃了一份套餐和主菜,味道不錯,很好喔。

日本南瓜新薯四季豆 伴 冰菜天婦羅

滷水花菇毛豆百頁豆腐 伴 琥珀合桃
這個有點魯水肉之感覺,最入味

蟲草花椰子竹笙百合黃耳燉湯

杞子桂花糕
味道十分清香,是消暑必備佳品。 製作也不易

鮮蔬豆腐粉絲煲

牛油果新吞拿鮮豆包藜麥焗千層面

店員非常友善,愛店內感覺,棒

焗蓮茸西米布甸
很少機會吃,滿滿香氣,甜中帶口感。

快樂晚上也
2023-12-06 107 views
食材新鮮,味道十分滿意,pizza同手卷必食,員工們態度親切友善,我哋啲麻煩要求都盡全力協助,知道我哋幫朋友慶祝生日,重俾埋蠟燭同生日牌我哋。仲有好多值得加分嘅細節位。
2023-12-05
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
2023-12-01 1751 views
今日同媽咪出尖沙咀,聽朋友介紹有一間幾精緻嘅新派素菜館,媽咪一定鍾意~就帶佢嚟試下啦!一入門口你完全唔會覺得佢係素菜館,同印象中嘅裝潢完全唔同,感覺似西餐廳~🤭🥰店舖內以紫色同白色為主調,感覺優雅舒適~☺️店員非常有禮貌,安排座位後就點菜~媽咪話下晝食得好飽,所以我哋先叫一個套餐,再加少少嘢啦!好彩只係叫一個晚餐,原來份量都非常多,包括兩個前菜小食、一個湯、一個手捲、一個主菜同埋一個甜品。兩個前菜係藜麥野菜松子薯球同鹵水花菇毛豆百葉豆腐~作為開胃菜真係好啱!鹵水豆腐配毛豆十分入味,三扒兩撥就食曬咁濟!🤭😝媽咪揀咗香芒牛油果苜蓿芽手捲,兩塊紫菜非常脆口,一上枱就要即刻享用啦~唔係淋咗就唔好食啦!姬松茸竹笙黃耳百合燉湯非常好飲!!🥰😍因為燉湯湯汁好清,但係姬松茸嘅香氣四溢,好好飲!主菜叫咗羊肚菌蘿蔔黃耳炆素腩配羽衣甘藍菜飯,真係好入味!而且素腩質感好有咬口,羽衣甘藍菜飯都好香!加多一個炒素翅,已經十分滿足!甜品升級咗做「紫脆金迷」,根本上係一杯香芋芭菲~入面除咗香芋雪糕,仲有草莓、金栗、麻薯、奇亞籽同哈密瓜粒,配埋雪糕忌廉仲有兩塊脆片,媽咪話食得好開心!🥰🥰👍🏻💝

紫脆金迷

2023-11-30
$265 (Dinner)
紫脆金迷
2023-11-30 68 views
呢排天氣好熱,經常都無咩胃口,一於去食個素食黎健康一下,呢間#雅‧悠蔬食以新派素食為主,與傳統素食既滿油膩感截然不同,多左份清爽口感。偶然一餐可清清腸胃都好健康下。晚市套餐有A至F六項選擇,有前菜、手卷(二選一)、湯類(二選一)、主菜及甜品(加錢仲可以轉班戟或者甜品),另外仲可以加錢配埋飲品添😁。幾抵食就一於試下。晚市套餐前菜有日式藜麥野菜松子薯球及滷水花菇毛豆百頁豆腐伴醬燒牛蒡。蘆筍素香鬆苜宿芽手卷因為手卷外紫菜易變淋,所以一上枱就趁熱食,佢嘅草青味就未必個個都啱口味,但味道夠fresh。湯品亦都係2選一姫松茸竹笙黃耳百合燉湯湯完全唔油,湯料茹類多,中藥味濃郁,飲落就幾清甜滋潤,咸味亦不遜於肉湯!牛油果芋頭栗子藜麥焗千層闊麵千層麵芝士味濃,所以都幾飽吐。特別位係有紫薯,甜甜地又幾襯。桂花糕(2件)桂花糕係熱辣辣㗎,好軟熟!悠蔬食小食拼盤 $178拼盤相當豐富,當中有泰式香煎魚餅,外皮炸得酥脆,撈沙爹味汁試試,味道不錯。平時少食齋嘅人黎講,個餐都唔算好寡,仲覺得幾好味添!

晚市套餐

蘆筍素香鬆苜宿芽手卷

湯品亦都係2選一
姫松茸竹笙黃耳百合燉湯

牛油果芋頭栗子藜麥焗千層闊麵

桂花糕(2件)
桂花糕係熱辣辣㗎,好軟熟!

悠蔬食小食拼盤 $178

平時少食齋嘅人黎講,個餐都唔算好寡,仲覺得幾好味添!
2023-11-29 46 views
餐廳資料:尖沙咀[ 雅 ‧悠蔬食 ]地址: 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓B號舖 電話: 37065827 我和媽媽本身不是素食者,但朋友說這裏的素菜真是很美味,今日決定來試試,真是喜出望外,確係水準之上👍我們點了以下美味的食物:首先是日式藜麥野菜松子薯球,這道料理結合了藜麥的營養價值和野菜的清新口感,再搭配上松子薯仔蓉,調味微酸的像沙律般的開胃,軟綿可口😋接下來是滷水花菇毛豆百頁豆腐伴醬燒牛蒡,以百頁豆腐為主角,搭配滷水花菇和毛豆,口感豐富多樣。醬燒牛蒡的香甜和豆腐的滑嫩相互融合,帶來了一種獨特的風味😃香芒牛油果苜蓿芽手卷是一道清新的素食卷物。香甜的芒果和奶油般的牛油果搭配在一起,搭配上苜蓿芽的脆爽口感,感覺既美味又健康👍姬松茸竹笙黃耳百合燉湯真材實料,姬松茸和竹笙的香氣與黃耳百合的鮮甜完美融合,湯汁滋味豐富,能給我們一種溫暖的感覺❤️黑松露椰菜花野菌忌廉意大利飯配香脆腐皮卷是我們的主菜。椰菜花的鮮甜和野菌的香氣與黑松露的濃郁味道匹配,配上香脆的腐皮卷,食得很滿足😬最後是甜品紫脆金迷(Taro, Michu & Chia Seed Parfait),這道甜品以紫薯、米糬和奇亞籽為
餐廳資料:
尖沙咀[ 雅 ‧悠蔬食 ]
地址: 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓B號舖
電話: 37065827

我們點了以下美味的食物:

最後是甜品紫脆金迷(Taro, Michu & Chia Seed Parfait),這道甜品以紫薯、米糬和奇亞籽為主要成分,味道香甜而獨特👍

總的來說,這些素食菜餚展現了創意和精湛的廚藝,絕對值得一試!
前陣子表姐來香港,帶她又是燒烤又是吃串燒,所以腸胃有點不適感。是日難得早下班就約了好友去尖沙咀食素食清腸胃。.餐廳裝修粉紫粉紫的,感覺很舒服。有種清幽淡雅的感覺。店員服務態度影很好,說話溫柔溫柔的,令人有種好似歸家般的溫馨感。.餐廳餐牌選擇很多,西式中式泰式風格的素都有,可以滿足到大家唔同口味。雖然我就冇特別避開五辛,不過呢度所有嘅素食都係冇五辛嘅,對唔食五辛嘅朋友來說可算是一大福音。.我們首先選擇了一個一人dinner set (羊肚菌黃耳籮蔔燜素腩煲-$268),再另外加一客泰式鳳梨炒飯($138)及 焗蓮茸西米布甸($48),2人一齊分享,份量剛剛好。.Dinner set首先包含有兩款前菜,日式藜麥野菜松子薯球及滷水花菇毛豆百頁豆腐 伴醬燒牛蒡。前者冰爽解膩,後者滷水味香濃,各有千秋。接着而黎嘅係手卷,我地揀選咗🥭香芒牛油果苜蓿芽手卷,裡面有大量嘅苜蓿芽,同多層紫菜,外脆內軟滑,而且好健康。.🥣湯方面,推介大家一試姫松茸竹笙黃耳百合燉湯,清清甜甜,生津滋潤,又夠熱辣辣。.🥢主菜方面羊肚菌黃耳籮蔔燜素腩煲配羽衣甘藍菜飯亦有驚喜,羊肚菌同肉嘅質感幾可亂真,黃耳香香脆脆,蘿蔔則鮮甜無

🥢主菜方面羊肚菌黃耳籮蔔燜素腩煲配羽衣甘藍菜飯亦有驚喜,羊肚菌同肉嘅質感幾可亂真,黃耳香香脆脆,蘿蔔則鮮甜無渣。而泰式鳳梨炒飯($138)就比較香口,裏面有大量嘅材料包括有三色椒、素火腿、素肉鬆同新鮮菠蘿等等,鹹鹹地帶少少天然果香,不錯。

最後收尾嘅焗蓮茸西米布甸低甜滑溜,奶香濃濃,亦都值得一試🍴。

~~~
雅 ‧悠蔬食
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓B號舖
2023-11-14 90 views
今晚想食素,就去咗位於尖沙咀嘅雅悠蔬食到食試試😋餐廳環境好光亮清新,設計好高雅,坐得舒服。🌟晚市套餐 $268▫️前菜🥗泰式香茅金柚鮮果沙律🥙奇亞籽紫薯蘋果伴莓乾前菜有兩款沙律,當中奇亞籽紫薯好創新,有埋莓乾更有口感!而金柚鮮果沙律都好新鮮,作為開胃前菜一流。🫔蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷呢款手卷第一次食!面頭有大量苜蓿芽,食落口感超清新,底再有少量蘆筍,配搭得好新穎,味道亦夾,食落好爽脆。🫕牛肝菌桃膠忌廉濃湯呢款忌廉湯超級好飲,飲中有少量牛肝菌蓉,再有粒粒桃膠,飲落更養新健康😋而且忌廉湯唔會太鹹,忌廉味濃,味道啱啱好。🥘紅咖哩藜麥野菜燴猴菇(配印度薄餅及珍珠糙米飯)紅咖喱唔會太辣,食落有印度香料嘅味道,再帶點甜,就咁拎紅咖喱汁嚟送飯,已經好好食!而紅咖喱汁裏面仲有藜麥、椰菜花、猴頭菇同薯仔,配料都多。而猴頭菇煮出嚟嘅口感食落似雞肉,食得出餐廳係烹調過程中有落心思😋!而印度薄餅亦焗得好金黃香脆,配埋咖喱汁嚟食,超級好食,忍唔住額外再嗌多咗一盤薄餅!🍨紫脆金迷(+$38 )甜品係香芋加慕絲雪糕😋,配料仲有麻糬、奇亞籽,以及水果!對於香芋迷嚟講,個雪糕真係好好食,香芋味好濃,一啲都唔會太甜!推薦大家

🌟晚市套餐 $268
▫️前菜
🥗泰式香茅金柚鮮果沙律
🥙奇亞籽紫薯蘋果伴莓乾

🫔蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷

🫕牛肝菌桃膠忌廉濃湯

🥘紅咖哩藜麥野菜燴猴菇(配印度薄餅及珍珠糙米飯)

🍨紫脆金迷(+$38 )
甜品係香芋加慕絲雪糕😋,配料仲有麻糬、奇亞籽,以及水果!對於香芋迷嚟講,個雪糕真係好好食,香芋味好濃,一啲都唔會太甜!推薦大家要試試!

🌟經典大啡菇松露薄餅🍕 $168
薄餅焗得好香脆,面頭有大啡菇、菠蘿、沙律菜及黃紅椒,仲有芝士😋配料多及足料!未食都聞到陣陣香味。食落薄餅淡淡芝士,而且好juicy好脆,相當滋味。

🌟青檸百香果梳打🍹 (+25 )
青檸百香果梳打,飲落酸酸地,可以解油膩感,而且好清新。