餐廳職員咁殷勤,服務周到要加分!——西西里大蝦扁意粉($108)意粉好食,軟硬適中!汁都正~蝦味道還好,不過夠大隻🥰.秘制炸雞翼($78)有六隻!勁香脆🤩入面嘅雞肉仲係嫩滑的!連隔離啲炸桑葉(?)都好好食好脆!🤣.餐廳服務好好!侍應見我地好熱,主動幫我地調去坐風口位涼啲😊.Overall: 7.7/10Value for money: 3.9/5——📍Liberty Coffee & Wine油麻地窩打老道33號翠園大廈地舖..
餐廳職員咁殷勤,服務周到要加分!
——
西西里大蝦扁意粉($108)
意粉好食,軟硬適中!汁都正~蝦味道還好,不過夠大隻🥰
秘制炸雞翼($78)
餐廳服務好好!侍應見我地好熱,主動幫我地調去坐風口位涼啲😊
Overall: 7.7/10
Value for money: 3.9/5
——
📍Liberty Coffee & Wine
油麻地窩打老道33號翠園大廈地舖
2020-09-09 176 views
#pb食在油麻地 #pb支持黃店💛 轉角的驚喜💕Cafe lover再次出動😛 呢間間唔中都見到人介紹 又黃又高質 仲要位於油麻地 交通超方便💛 店主好nice 唔趕客 我地個日坐左4個鐘都未趕我地走😚 食cafe最開心就係任傾唔嬲❤.Dinner $78起 感覺都幾抵😉 食物種類好多 有main dish,牛角包,bagel😊 仲有得飲酒 岩哂酒鬼🙊🥂🔹慢煮溫泉蛋卡邦尼意粉🍳🍝溫泉蛋Carbonara不過不失啦 口感都幾creamy 食落唔算好漏😛🔹鮮南瓜蟹肉意大利粉飯🦀🍝驚喜之作💕 南瓜risotto口感好rich 南瓜汁送飯一流😋 而且中間有蟹肉絲 食落好有蟹肉味😍 推介❤🔹黑松露雜菇長通粉🍄雜菇好足料🍄 略嫌黑松露味唔算好重 落多d會更加好味😛🔹炸雞翼 & 芝士煙肉薯條🍟特別要讚芝士煙肉薯條🍟 芝士味好重 薯條軟硬適中 幾脆😋 仲有煙肉粒😍 大家都食到唔停口😎🔹Mocktail: Summer Snow, Midnight Jam, Secret Garden🥂三杯mocktail賣相都好靚✨ 見到其他客飲cocktail都好靚 下次要試下😚.臨走時同店員傾左陣 佢話佢地d
#pb食在油麻地 #pb支持黃店💛
轉角的驚喜💕

🔹慢煮溫泉蛋卡邦尼意粉🍳🍝
🔹鮮南瓜蟹肉意大利粉飯🦀🍝
🔹黑松露雜菇長通粉🍄
雜菇好足料🍄 略嫌黑松露味唔算好重 落多d會更加好味😛
🔹炸雞翼 & 芝士煙肉薯條🍟
臨走時同店員傾左陣 佢話佢地d cheesecake好好食!下次再去一定要叫 我見有我中意嘅Yuzi cheesecake🍰
大家去開旺角行街都可以去支持呢間又黃又高質嘅cafe💛

Liberty Coffee & Wine
油麻地窩打老道33號翠園大廈地舖
(油麻地站 exit A2)

• 芝士煙肉薯條
2020-09-07 222 views
放假起身突然好想食All Day Breakfast男朋友話好想食牛角包🥐上網search就見到呢間店可以滿足哂我地既願望龍蝦🦞沙律牛角包🥐好足料,仲有沙律菜係入面食落又唔會dry英式All Day Breakfast有黑松露蛋同薯餅蕃茄、炒菇、腸、煙肉、牛角包再歎番杯咖啡☕️太喜歡牛角包🥐飲湯再加多一份牛角包小食方面點了煙肉芝士炸薯條秘製炸雞翼新鮮炸出黎唔會好油餐廳環境都好舒服光線充足,座位又唔會好迫非常滿足的午餐!
放假起身突然好想食All Day Breakfast

男朋友話好想食牛角包🥐
上網search就見到呢間店
可以滿足哂我地既願望

龍蝦🦞沙律牛角包🥐
好足料,仲有沙律菜係入面
食落又唔會dry

英式All Day Breakfast
有黑松露蛋同薯餅

蕃茄、炒菇、腸、煙肉、牛角包

再歎番杯咖啡☕️
太喜歡牛角包🥐
飲湯再加多一份牛角包

小食方面
點了煙肉芝士炸薯條
秘製炸雞
新鮮炸出黎唔會好油

餐廳環境都好舒服
光線充足,座位又唔會好迫

非常滿足的午餐!
2020-07-02
$200 (Lunch)
Celebration
Anniversary
  • 龍蝦沙律牛角包
  • 英式早餐
2020-08-29 276 views
🥐唔熟油麻地真係唔知呢頭有間cafe,佢都算新新哋,有2層,但地方唔算太大。一入到去,隔離有人飲緊酒😯後咪先知原來佢係Coffee & Wine一心諗住食佢嘅千層麵,點知佢嘅千層麵得3層但面頭嘅汁真係唔好夾,如果係茄汁會好好多,不過佢層麵有少少似餃子皮,同有啲煙韌,我自己就覺得幾好食,幾鍾意☺️佢個龍蝦牛角包🦞🥐,我就覺得值得一推,仲可以再食多次😘不過佢嘅咖啡就無乜特別嚕🙈
🥐
唔熟油麻地真係唔知呢頭有間cafe,
佢都算新新哋,有2層,但地方唔算太大。
一入到去,隔離有人飲緊酒😯
後咪先知原來佢係Coffee & Wine
一心諗住食佢嘅千層麵,點知佢嘅千層麵得3層
但面頭嘅汁真係唔好夾,如果係茄汁會好好多,
不過佢層麵有少少似餃子皮,同有啲煙韌,
我自己就覺得幾好食,幾鍾意☺️
佢個龍蝦牛角包🦞🥐,我就覺得值得一推,
仲可以再食多次😘
不過佢嘅咖啡就無乜特別嚕🙈
2020-08-21 284 views
呢排好少人咁早起身, 有的因為在家工作, 亦因為有的人失去工作.  但係. 早餐依然,要食.  一個人的早晨, 最好思考一下人生啦.LIBERTY,  由登打士街行到尾, 一轉入窩打老道, 正好在轉角. 滿懷希望啊 ! 門口少不了的是量體溫,  酒精搓手液.  哈哈, 我係第一個客. 等我霸個靚位先.  叫個Green salad,  一杯冷壓果汁.  超級花園藜麥沙律, 唔單止健康, 仲食得人好飽, 因為好大份.  鐘意健康既我, 面對住沙律菜, 蕃茄仔, 藜麥. 仲有橙同埋牛油果, 全部勁有營養, 當然心滿意足啦! 個 沙律汁仲剛剛好. 完全唔會肥.杯冷壓果汁又係另一驚喜. 其實今次係我第一次飲冷壓果汁.  呢度有三款. 各有唔同功效. 有護膚, 明目, 護心.  喂我選邊款唔洗講啦,  飲落好香好香, 真係物有所值架!慢活一會, 人漸漸多起來,  我就正好完成任務.  這裡還真是要多一點來呢!

叫個Green salad,  一杯冷壓果汁.

護膚天使
2020-08-11
5 Minutes (Dine In)
$120 (Breakfast)
護膚天使
  • 超級花園藜麥沙律
2020-07-15 702 views
//< Liberty coffee & wine >旺角油麻地有好多cafe或者小餐廳~ 小編好想續一食晒佢地🤣今次就黎到呢間位於油麻地有兩層既餐廳🍴————————————————- 海鮮西班牙飯 $138 -呢個飯都幾足料,有青口啊、魚🐟、蝦🦐、魷魚🦑等~飯有咬口但係絕對唔硬,整體唔錯幾好食🤪————————————————- 白汁芝士焗三文魚千層麵 $88 -小編係之前喺網上面見到覺得好吸引你食~但係食落去就冇咁驚喜🙈最主要嘅原因係個白汁好稠,有少少似平時飲白湯嗰啲麵撈~但係味道都OK的~☺️裡面有三文魚碎面頭亦舖上芝士🤤————————————————- 黑松露醬炸薯條 $68 -薯條係粗薯條,炸得香脆可口!🍟配既醬其實係蛋黃醬加咗少少黑松露~個人認為蛋黃醬略鹹咗少少,但係友人都覺得無問題~😆如果黑松露味再出啲,肯定會更好食!————————————————- Iced Dirty $39 -呢杯dirty正正常常,如果漸層效果再出d會更靚嘻嘻😁————————————————- Eye Protector $58 -呢杯係冷壓果汁嚟嘅!小編覺得幾好飲,提子嘅味
< Liberty coffee & wine >

- 海鮮西班牙飯 $138 -

- 白汁芝士焗三文魚千層麵 $88 -
白汁芝士焗三文魚千層麵
白汁芝士焗三文魚千層麵

- 黑松露醬炸薯條 $68 -
黑松露醬炸薯條

- Iced Dirty $39 -

呢杯dirty正正常常,如果漸層效果再出d會更靚嘻嘻😁
- Eye Protector $58 -
呢杯係冷壓果汁嚟嘅!小編覺得幾好飲,提子嘅味道係最出🍇充滿着水果甜,正😆
- 荔枝玫瑰烏龍 $39 -
呢杯茶係唔甜嘅唔係台式飲品果漿加茶!簡單啲來講即係啲茶包嘅花茶🌸小編同友人都飲唔到荔枝味🤨飲落去幾養身健康,唔鍾意飲甜既飲呢個就啱晒~
————————————————
呢間餐廳一共有兩層,最適合同朋友一齊傾偈食嘢~小編當日去每枱都傾得好盡興🥰呢度野食飲品都唔差,當日小編都要等一陣先有位啊~

評分:7/10
地址:油麻地窩打老道33號翠園大廈地舖
營業時間:10:30-23:00
#libertycoffeewine #coffee #旺角#旺角黃店 #黃店 #旺角西餐 #油麻地#油麻地黃店 #黃色經濟圈 #香港黃店 #黃店地圖 #黃店推介 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodporn #hkfoodgram #🐷🐤油麻地 #🐷🐤旺角 #🐷🐤西餐 #🐷🐤甜品
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
海鮮西班牙飯
上星期日去左Liberty Coffee & Wine,一共兩層,都幾多人。  同朋友兩個叫左千層麵 + fish & chips + 啤酒  野食quality幾好,香口,熱,價錢唔算貴,好多野食d價錢通常都係80幾到100幾d range。  比較鍾意佢個beer,honey lager,第一下飲係覺得比較甜,繼續飲係清香beer,係可以之後再返call。

2020-07-05
2020-07-12 449 views
每年生日都特別為自己隆重其事💐因為如果自己都唔緊張唔著緊plan去邊食飯去邊玩,就唔會再有人緊張了。今年餐廳範圍縮細左好多💛最後揀左旺角的Liberty coffee and wine🗽簡單而寧靜的環境。樓底高,掛上一盞英色吊燈。呢度唔單止係咖啡店,仲有紅酒cocktail 同draft beer🍷🍺不論係lunch or dinner 都可以呷一口酒chill下😘兩個人叫左all day breakfast 同卡邦尼意粉🍳 All day breakfast 有 牛角包,薯餅,煙肉,黑松露炒蛋,蘑菇,腸仔同蕃茄。 黑松露炒蛋幾滑溜,配上黑松露香氣👍大大塊薯餅新鮮熱辣炸起,脆卜卜的好味。蕃茄多汁juicy夠曬清甜。卡邦尼意粉,篤穿蛋汁同忌廉汁一起攪拌😊可以再煮得creamy d整體黎講,係值得再次幫襯的cafe呀☕💛

整體黎講,係值得再次幫襯的cafe呀☕💛
嗌左一個意粉一個risotto兩款bagel加一個薯條除左risotto有少少水 其他都唔錯好鍾意creamcheese所以莓bagel勁鍾意!煙肉芝士薯條唔會漏 幾好🍟會想一直食舖頭細但都坐得幾舒服🤍
嗌左一個意粉一個risotto兩款bagel加一個薯條
除左risotto有少少水 其他都唔錯
好鍾意creamcheese所以莓bagel勁鍾意!
煙肉芝士薯條唔會漏 幾好🍟會想一直食
舖頭細但都坐得幾舒服🤍
2020-07-06
$230 (Dinner)
  • 莓  Bagel
2020-07-02 241 views
Saturday 都要返工,甘梗係食個開心啲既lunch平衡下心理🐷Cold Brew🧊:it catches my eye ball!🥳 完全感覺佢係好認真去做cold brew🌟飲既時候可以續點續點倒落已有冰既杯品嘗,保持到溫度之餘,唔會擔心會一次過溝淡晒杯咖啡💓Truffle Bagel 🧈:佢嘅黑松露香味幾夠,入面嘅mushroom都OK~但個bagel熱度麻麻,比較乾身啲💁🏻‍♀️-整體來講呢度嘅咖啡飲品比主食出色,飲吓嘢係okay ge~

整體來講呢度嘅咖啡飲品比主食出色,飲吓嘢係okay ge~
2020-06-25 351 views
Avocado Bagle ($58)Bagel一面有厚厚嘅cream cheese,蛋加咗牛奶炒,名副其實滑蛋,加埋牛油果,健康又飽肚日本柚子芝士蛋糕 ($58)好香柚子味,有一粒粒柚子係上面😍Sea Salt Caramel Latte ($36)同我想像中有啲唔一樣,以為成杯咖啡都係caramel味,原來得泡泡係caramel味,咖啡係唔甜Healthy Yellow ($68)香蕉,蘋果,yoghurt ,cinnamon Hot Lady ($68)菠蘿,柚子,士多啤梨,奶 smoothie用新鮮生果,冇加糖,好味又健康!
Avocado Bagle ($58)
Avocado Bagle

日本柚子芝士蛋糕 ($58)
日本柚子芝士蛋糕

好香柚子味,有一粒粒柚子係上面😍

Sea Salt Caramel Latte ($36)
Sea Salt Caramel Latte

Healthy Yellow ($68)
Healthy  Yellow

香蕉,蘋果,yoghurt ,cinnamon

Hot Lady ($68)
Hot  Lady

菠蘿,柚子,士多啤梨,奶

smoothie用新鮮生果,冇加糖,好味又健康!
日本柚子芝士蛋糕
Sea Salt Caramel Latte
Healthy  Yellow
Hot  Lady
  • Avocado  Bagle
2020-06-24 306 views
We do not remember days, we remember moments.」 – Cesare Pavese今日是個迷。念左好耐都唔知去邊一心念住去Hea點知睇都無睇開門時間所以遊左大半日車河都唔知自己做乜 。由土瓜灣去左紅磡,紅磡去左佐敦再去左油麻地🙃算...放棄😫好彩係我記錄又點止一個地方可以去😝好多地方都仲可以比我呢個吃貨食最後比我去左呢間 @libertycoffeewineHaha好彩去個了都唔多人環境安靜🤤終於可以放鬆下心情,最近太多野安排個人真係有點累😔食個Lunch影下相。甘先係nat姐既人生😂(自己講完都嘔)一向唔飲得咖啡既我去Café都真係為左食,我一生人正係得一杯咖啡可以飲到但杯咖啡係長洲😂但呢間店主太好人😭了解左我點解唔叫咖啡飲之後沖左杯超底濃度既咖啡比我試,內心感動萬分佢一黎到個杯同碟都係我最愛既港女色(粉紅色😂),呢杯係Rose coffee....haha應該係,真係好靚❤️影相一流he.其實我本身叫左杯白桃綠茶都好好飲🤤今日又過左日感受人生既一日😄希望黎緊繼續地好好感受這世界

今日是個迷。
由土瓜灣去左紅磡,紅磡去左佐敦再去左油麻地🙃算...放棄😫

最後比我去左呢間 @libertycoffeewine

roes coffee
英式早餐
  • Rose coffee
2020-06-19 446 views
約左兩個friend去食野,揀呢間餐廳嘅原因係黃店之餘,見到餐廳有分兩層,感覺樓上果層私隱度會高啲,所以揀咗呢間餐廳。因為係OpenRice book咗位所以一去到就可以入得,而且一入去啲店員已經好有禮貌,之後Order左幾款嘢食,主食叫左西西里大蝦扁意粉、燒帶子黑松露蘑菇意大利飯、紅酒汁匈牙利鵝肝多士。而小食叫左黑松露炸薯條同秘製炸雞翼。全部都好好味,唔會太油又唔會太鹹,水都吾洗飲多滴,係高質嘅食物,真係搵唔到缺點,而且份量好足,價錢合理。加多句,唔食鵝肝嘅我,竟然覺得個鵝肝幾好味!如果真係要搵一個改善嘅地方唯有係黑松露炸薯條個黑松露醬可以再比多啲。不過,重點係,晏晝有預先打嚟同店員講話想俾個小surprise個friend,問可唔可以喺甜品部份寫上Happy birthday嘅字眼.....佢哋咁好...當然可以啦,完全係冇嫌我煩,好好既服務態度,而且啲蛋糕都好好味,吾會死甜,岩岩好。總括嚟講,食物質素好好,下次一定會再返嚟食!(btw...最後太開心唔記得影個cake仔既相)

(btw...最後太開心唔記得影個cake仔既相)
2020-06-19 194 views
經過門口比佢歐陸風既裝橫吸引住 🏛樓底好高有個好靚既水晶燈 樓底好高🤸‍♀️門口有個一流既打卡位📸 仲有好多文宣🇭🇰💡薯條夠曬粗身 又香黑松露味 飲品都好多選擇 有手工啤🍻有juice🍹有咖啡☕️🍵晏就食個all day breakfast又得 飲下咖啡hea下又得 食完野同朋友飲下野chill下又得🤭支持同路人 希望香港人都好似店名咁可以擁有liberty 盼自由歸於這裡🗽🌇
經過門口比佢歐陸風既裝橫吸引住 🏛
樓底好高有個好靚既水晶燈 樓底好高🤸‍♀️
門口有個一流既打卡位📸 仲有好多文宣🇭🇰💡

薯條夠曬粗身 又香黑松露味
飲品都好多選擇 有手工啤🍻有juice🍹有咖啡☕️🍵

2020-05-06
5 Minutes (Dine In)
$100 (Last Night Supper)
餐廳位於旺角鬧市的寧靜小巷之中,相比於鄰近聳高的摩天大樓,咖啡小店似乎容易被路人忽略。甫入餐廳,高貴、別緻的歐陸式裝潢映入眼簾,顯現出耳目一身的感覺。先來一客焗三文魚千層麵,芝士醬並沒有遮蓋三文魚的味道,各比例的份量剛剛好。後來是帶子黑松露蘑菇意大利飯,香濃的黑松露配合彈性、嚼勁的飯,吃一口便愛上,吃不停口😋😋還有,服務員有善、專業的款待,更令我對這餐廳留下深刻的印象,值得一試再試的黃色小店🤣🤣。

2020-06-17
Celebration