2018-08-14
夜晚約咗屋企人去嫲嫲屋企附近嘅酒樓食飯!其實本身好少同嫲嫲出街食飯,多數係屋企煮,所以通常會探佢嘅時候順便喺屋企食~ 今次係阿爸生日,所以就出街食,唔想爸爸煮飯😍揀附近嘅酒樓係因為嫲嫲行動不便~ 呢間其實係開咗好耐,之前我哋都有嚟食過,但係事隔太耐冇黎,所以有一種新鮮感一入到去,其中一位經理已經見到我哋,好熱情咁樣問點解咁耐唔黎,仲幫我地揀張大枱 阿爸同佢寒暄幾句之後我哋就開始叫嘢食,我哋叫咗龍蝦伊面,因為呢度食好抵兼好大隻兼好平另外叫咗腰果三色炒牛柳粒,生炒骨同埋菜!好快,就有得食!煮食速度抵讚👍🏻 龍蝦一嚟到,好大盆,而且隻龍蝦都好大隻!啲殼唔使點樣用開蟹殼器都整得開,啖啖肉! 伊面好好味,麵條好入味 我最鍾意就係腰果牛柳粒,腰果炒過覺得好好食!牛柳粒唔會太銀,好易入口~ 家姐就最鍾意生炒骨,其實我都分唔清係咪咕嚕肉,總之家姐就話酸甜度一致,幾唔錯😍 我覺得茶樓好有人情味,每碟餸上菜嘅時候都會問你好唔好食!可能我哋本身去過,同店員都認得👍🏻 但係店員同經理記得自己嚟過先至勁!價錢唔算好貴,平過一般大酒樓三分之一~ 所以好抵食,如果非必要去高級餐廳二又想同屋企人有餐簡簡單單嘅飯聚,我
我覺得茶樓好有人情味,每碟餸上菜嘅時候都會問你好唔好食!可能我哋本身去過,同店員都認得👍🏻 但係店員同經理記得自己嚟過先至勁!價錢唔算好貴,平過一般大酒樓三分之一~ 所以好抵食,如果非必要去高級餐廳二又想同屋企人有餐簡簡單單嘅飯聚,我覺得可以值得一試