Lung Ting Teppanyaki
🥢 龍亭,擁有氣派嘅外觀設計,餐桌都係以金色同埋墨綠色為主。佢地嘅招牌菜係廚師精製嘅鐵板燒套餐,價錢為$588及$788,分別有5道同7道菜,啱晒情侶,一家大細節日慶祝過嚟享受。  ✨ 入門廚師發板套餐 $588/位揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖‣ 沙律‣ 鐵板海鮮兩品:帶子&鮑魚‣ 鐵板肉類一板:牛/豬/雞‣ 炒飯‣ 是日甜品:柚子&紫薯雪糕👨🏻‍🍳 額外加點‣ 鵝肝多士‣ 月桂冠甘濃梅酒

✨ 入門廚師發板套餐 $588/位

👨🏻‍🍳 額外加點
‣ 鵝肝多士
‣ 月桂冠甘濃梅酒

2024-10-06 376 views
最近我去咗一間好出名嘅鐵板燒餐廳,佢經常好full,真係book到好耐終於比我book到啦😊😊首先,我試咗佢哋嘅黑毛豚肉,🥹個豚肉真係鮮嫩多汁,煎得好好,外層微焦,內裏保持住肉質嘅原汁原味。😍咬落去油脂與肉質結合得恰到好處,令人想再多食幾塊。🤪再之後就係A5和牛五成熟,😍呢個真係無話可說!肉質極品,入口即化,完全冇任何筋膜,味道濃郁,搭配少量蒜粒就已經好好味,仲有一個解油膩嘅蘑菇頭,係用蘿蔔去做嘅,仲有手磨嘅芥末,真係一啲都唔辣😆😆真係唔需要太多調味,和牛本身就已經係一個極品🥰👍🏻然後,我試咗新鮮生蠔,😉佢哋嘅生蠔好新鮮,海水味十足,配上少少檸檬汁,真係一口下去,感覺好清新,絕對係開胃之選。😚燒鵝肝配蘋果蓉亦令人印象深刻,鵝肝燒得剛剛好,🥹外脆內滑,加上甜甜嘅蘋果蓉,口感非常豐富,甜中帶咸,整體平衡得好好。🥰鮑魚就更加唔使講,鮮味十足,配搭少量醬油,咬落去肉質彈牙,完全冇腥味,真係令人驚喜。😍而帆立貝燒配蝶豆花空氣感泡沫醬,更加驚艷,泡沫醬清新,帶有一點淡淡嘅花香,與帆立貝嘅鮮味相得益彰。😛最後,我哋仲試咗海鮮炒飯,飯粒分明,炒得非常香,海鮮新鮮,真係一碗完美嘅炒飯,食完之後完全無負擔

🤪

最後,我哋仲試咗海鮮炒飯,飯粒分明,炒得非常香,海鮮新鮮,真係一碗完美嘅炒飯,食完之後完全無負擔。😉😉☺️

我已經諗定下一次食乜嘢啦😛😛
2024-09-19 729 views
上星期六9點鐘等埋老公收工,見夜夜地,唸住試吓佐敦龍亭鐵板燒,喺門口思考咗一陣拉開對門入到去地方細細,但係職員服務態度超殷勤,私隱度高。😋😋😋😋超滿足🥰食材新鮮,服務態度一流👍👍😉每一道菜有視覺同味覺享受,擺盤靚之餘,保持到肉質新鮮😍😍😍瀨尿蝦必食之選😋😋😋炒飯綿綿😋😋😋生蠔🦪新鮮🥰白鱔起咗骨先鐵板煎,彈牙之餘又厚肉😋😋😋回味無窮🥰😍🥰😍🥰😘會Encore 👍👍👍
2024-09-14
$750 (Dinner)
  • 鐵板海鮮兩品
  • 豆腐雪糕
  • 魚子醬溫泉蛋
  • 昆布豆腐麵豉湯
2024-09-16 825 views
與家人預約了食日式料理,我選了此間,一入去初時覺得地方小,不過被安排坐在燒板側,可以仔細去留意師傅手勢。師傅十分專業,解釋詳細,對客人十分有禮貌。還訴說自己的師傅只收三個徒弟。當中龍蝦湯尤其出色,混合了面豉、龍蝦、豬骨,清甜而不濁! 現在也回味無窮!另外黑松露炒飯也香氣撲鼻! 師傅的特殊刀功切得飯粒更細,入口爽味道不減。甜品是薄荷雪糕,十分好味。另補充一下,我們點了啤酒兩大杯,配上龍蝦、生蠔、黑豚肉等,十分之「夾」。

甜品是薄荷雪糕,十分好味。
2024-09-15
$700 (Dinner)
Dining Offer
Group-buy
2024-09-11 810 views
日本料理有很多種類,但說到最喜愛肯定是鐵板燒,看著厨師們拿著鏟子飛舞,端上熱辣辣香噴噴的菜式,邊吃邊看表演,雙重享受。今天我們就到佐敦的【龍亭】日式鐵板燒餐廳,餐廳座位不多但坐滿了客人,幸好我們預早訂位。 餐廳提供多個鐵板燒Omakase套餐,我們點了788(七道菜)和588(五道菜)各一。 【招牌沙律】是煙三文魚沙律。煙三文魚包住新鮮沙律菜,上面有黑魚籽,蘸碟面的黑醋汁吃,又酸又甜又fresh,側邊還有蕃茄和龍珠果,夠晒開胃。 七道菜的有包括【前菜】,今晚是蘭王溫泉蛋,裡面有白松露和魚子醬,撈起來吃,口感軟滑蛋香十足。 【鐵板海鮮兩品】兩set套餐共有四款海鮮。我最喜歡扇貝,配黑松露蒜蓉牛油汁非常可口。白鱔也相當不錯,魚皮帶油脂,口感彈牙肉質鮮嫩。其餘鮑魚和帶子也是又厚又大粒,相當高質。還有蝶豆花泡泡做伴碟,海洋的感覺。吃完海鮮就吃肉,澳洲牛柳粒每粒都大大粒,肉汁豐富;宮城縣厚切黑豚扒肉味鮮甜,可蘸菠蘿菠菜汁或牛油,各有特色。 七道菜還包括【湯品】豆腐昆布豬骨湯,喝著滿滿的溫暖幸福感。兩款炒飯同樣美味。【是日甜品】是雪糕,上面有粉紅色的食用玫瑰花瓣點綴。紫薯雪糕含50%紫薯,味道香甜

【鐵板海鮮兩品】

七道菜還包括【湯品】豆腐昆布豬骨湯,喝著滿滿的溫暖幸福感。

兩款炒飯同樣美味。
【是日甜品】是雪糕,上面有粉紅色的食用玫瑰花瓣點綴。紫薯雪糕含50%紫薯,味道香甜;豆腐雪糕則豆香十足。

吃鐵板燒怎能不喝酒,我們點了的這款【梅酒】帶濃郁的梅甜,容易入口。在微薰感覺品嚐美食,度過了美好的一個周日晚上。
2024-09-11 692 views
好耐無食鐵板燒😋知道呢幾日都會出佐敦所以專登揀左黎呢到食係門口諗左一輪到底邊到係門口😂😂發現有唔少人同我地一樣係門口迷失了我地2個都揀左$799 七道菜🤭前菜係煙三文魚沙律 加左魚子醬同黑醋賣相好精緻 作為開胃菜 一流👍🏻溫泉蛋我本身唔太愛生蛋不過食落又唔錯喎但如果有得揀我會想食茶碗蒸🤭之後就到海鮮每人可以4揀2咁我地2個就揀晒4款😂有帶子 元貝 白鱔 鮑魚所有海鮮嘅烹調時間都掌握得好好彈牙😋但味道上偏濃肉類我地都分別揀左2款豬 & 牛柳豬好好食😋有2個醬配搭肉質好好 唔會un 但又唔會好肥牛柳 叫左5成熟有牛味 咬落仲好多肉汁飯前有個湯嘩 呢個湯真係好好飲😋平時一般都會落咗大量海鮮落去煲例如龍蝦頭 蝦頭之類但係呢碗清得黎帶有海鮮嘅甜味碗湯有驚喜😋😋係我最愛既三文魚子😍😍仲加咗黑松露炒到粒粒分明 唔會太鹹真係成碗食晒😋豆腐雪糕開頭以為係普通雪糕一杯但好驚喜 好綿的👍🏻仲叫左枝sake 襯托下餐飯餐廳bar枱得10個左右下次去 真係要remark坐吧枱先得
好耐無食鐵板燒😋

仲叫左枝sake 襯托下餐飯

餐廳bar枱得10個左右
下次去 真係要remark坐吧枱先得
2024-09-08
$960 (Dinner)
2024-09-10 627 views
同屋企人好耐無食鐵板燒,今日去佐敦試下,餐廳位置係好多人排隊嘅甜品店隔離,好容易搵到我地叫左季節限定嘅鐵板燒套餐,包含左7道菜,係開始食之前,都有同我地簡介下有咩食,有咩揀👍1️⃣沙律🥗沙律係煙三文魚沙律,伴碟有意大利黑醋汁、新鮮沙律菜、車厘茄同埋龍珠果,煙三文魚上面仲有魚子醬點綴,口感豐富2️⃣前菜蘭王蛋伴松露魚子醬攪勻咗一齊食,可以食到濃郁嘅蛋香味,加上松露魚子醬,鹹鹹香香,係一個好味嘅前菜3️⃣海鮮當日海鮮有5款選擇,包括鮑魚、扇貝、帶子、小青龍同埋東星斑,我揀左鮑魚同扇貝,扇貝用左牛油同黑松露去剪香,食落香口,肉質柔軟。鮑魚用左自家製蒜蓉醬,同坊間嘅唔同,有蒜蓉香味,調味又唔會太濃,能夠突出鮑魚鮮味👍伴碟仲有蝶豆花海鹽泡泡,能夠更加突出海鮮鮮味❤️4️⃣澳洲牛柳粒肉我揀左澳洲牛柳,揀左七成熟,但係廚師整得好好,完全唔會太熟,牛柳食落好軟,牛味濃郁,師傅建議點埋竹炭鹽、Wasabi同埋蒜片一齊食,令到牛味更加出,好夾👍5️⃣菊花豆腐白麵豉湯呢個糖好清甜,好好味,仲有切左一條條嘅豆腐絲,我成碗飲曬6️⃣黑松露海鮮炒飯呢個海鮮炒飯好正,材料好豐富,有蘭王蛋、蝦、三文魚籽、黑松露醬等,炒飯炒到粒粒分明,食落乾爽

1️⃣沙律🥗

2️⃣前菜
蘭王蛋伴松露魚子醬

3️⃣海鮮

4️⃣澳洲牛柳粒

5️⃣菊花豆腐白麵豉湯
呢個糖好清甜,好好味,仲有切左一條條嘅豆腐絲,我成碗飲曬

6️⃣黑松露海鮮炒飯
呢個海鮮炒飯好正,材料好豐富,有蘭王蛋、蝦、三文魚籽、黑松露醬等,炒飯炒到粒粒分明,食落乾爽焦香,好正👍

7️⃣紫薯雪糕配紅豆爆珠
呢個紫薯雪糕好香紫薯味,紅豆爆珠好特別,一咬開係紅豆沙味道,令到雪糕唔會好單調,唔錯😌

另外、我地叫左啤酒飲,價錢唔貴,方便同屋企人一路飲一路等廚師炮製美食😎

結論:
(10分為滿分)

味道:7.5/10
性價比:7.5/10
回頭指數:7.5/10

餐廳名稱:龍亭
餐廳地址:佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖

#鐵板燒 #佐敦美食 #佐敦鐵板燒 #omakase
2024-09-08 715 views
我和朋友選擇了季節廚師的$788和$588套餐,裡面包含七道菜同五道菜。開始前,廚師還細心詢問我們的飲食偏好和要求,讓人感到十分周到。**沙律** 煙三文魚沙律用煙三文魚包裹新鮮沙律菜,配上香濃的意大利黑醋汁,酸甜平衡得恰到好處。搭配的酸甜龍珠果和蕃茄仔更添風味,煙三文魚上還撒有魚子醬,口感層次豐富。**蘭王蛋伴松露魚子醬** 這道菜如同豆腐花般滑嫩,香氣四溢。**海鮮選擇** 當晚提供五款海鮮,包括帶子、扇貝、東星班、白鱔和鮑魚,每個套餐可選擇兩款。**扇貝** 廚師用黑松露和牛油煎至香脆,火候掌握得恰到好處。**帶子** 外脆內嫩,鮮甜多汁,搭配魚子醬和吸收精華的意大利黃瓜,非常美味。**鮑魚** 煎至剛好,鮑魚新鮮爽彈,配上香脆的炒蒜蓉,口感極佳。**澳洲牛柳粒** 我選擇了牛柳,要求分別為三分熟和五分熟,廚師完美呈現。每一粒牛柳都焦香四溢,汁多味美。可以搭配竹炭鹽和餐廳自磨的Wasabi,這種新鮮磨製的Wasabi完全不會刺激鼻子,搭配蒜片一起吃,令人驚喜。伴碟的櫻桃蘿蔔更是可愛,宛如小蘑菇。宮城縣厚切黑豚扒燒得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,每口都是享受!**菊花豆腐白

**沙律**

**蘭王蛋伴松露魚子醬**
這道菜如同豆腐花般滑嫩,香氣四溢。

**海鮮選擇**

**扇貝**
廚師用黑松露和牛油煎至香脆,火候掌握得恰到好處。

**帶子**

**鮑魚**
煎至剛好,鮑魚新鮮爽彈,配上香脆的炒蒜蓉,口感極佳。

**澳洲牛柳粒**

宮城縣厚切黑豚扒
燒得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,每口都是享受!

**菊花豆腐白麵豉湯**
這道濃郁的豬骨昆布豆腐湯,豆腐切得非常精緻,
展現了廚師的刀工。但稍微有點鹹。

**黑松露海鮮炒飯**
我最期待的就是炒飯,看到廚師將白飯炒至金黃的過程十分過癮。這裡的炒飯材料豐富,廚師不斷添加蘭王蛋、海膽醬和黑松露,最後還加上三文魚籽和鮮蝦。炒飯外脆內乾,每一粒都炒得非常入味,讓我有些後悔沒有再要多一些。

**甜品**
最後是紫薯雪糕配大馬士革玫瑰,味道不會過甜,紫薯的香濃味道恰到好處。最有趣的是裡面的爆珠,咬開會有如紅豆沙般的味道,十分過癮。

2024-09-08 613 views
今日屋企人食飯,一齊去左一間bookmarked 左好耐嘅鐵板燒餐廳食,我地叫左季節限定嘅鐵板燒套餐同啤酒🍻:😈煙三文魚沙律煙三文魚味道吾錯,師傅用左黑醋汁做醬汁,再加上魚子醬鋪面,食落好感好豐富😈蘭王蛋伴松露魚子醬食之前一定要攪拌均先食,蛋香味俱全😈是日海鮮(飽魚+扇貝)飽魚令人好驚喜,師傅用左自家製蒜蓉醬來燒,出面一定食吾到😏外層微焦,但肉質保持到柔嫩嘅口感🥳扇貝食落香口,一口咬落去超juicy👍😈宮城縣厚切黑豚扒厚切黑豚扒肉質非常鮮嫩,外層微焦,裡面即保持多汁嘅口感,每一啖都感受到濃郁嘅肉香😋搭配埋店家自家製醬汁,更加出色😈菊花豆腐白麵豉湯味增湯好足料同清甜,師傅仲要將豆腐切成一條條幼絲,好厲害😈黑松露海鮮炒飯炒飯材料豐富,有蘭王蛋,蝦等等,增加左色彩同口感增次,師傅調味亦都好出色,不會掩蓋咗黑松露香味同海鮮鮮味,大推🥳😈紫薯雪糕配紅豆爆珠紫薯雪糕味道好濃郁,再加上幾有特色嘅紅豆爆珠,食完超係超滿足❤️餐廳名稱:龍亭 (佐敦)餐廳地址:佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖

😈煙三文魚沙律

😈蘭王蛋伴松露魚子醬
食之前一定要攪拌均先食,蛋香味俱全

😈是日海鮮(飽魚+扇貝)
扇貝食落香口,一口咬落去超juicy👍

😈宮城縣厚切黑豚扒

😈菊花豆腐白麵豉湯
味增湯好足料同清甜,師傅仲要將豆腐切成一條條幼絲,好厲害

😈黑松露海鮮炒飯

😈紫薯雪糕配紅豆爆珠

餐廳名稱:龍亭 (佐敦)
餐廳地址:佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖
2024-09-06 644 views
🔥 龍亭位於佐敦的龍亭是一家提供入門廚師發板套餐的餐廳,套餐包含五道精緻菜品,讓人期待不已。 🍽️首先,我們享用了'鐵板海鮮兩品',其中的鮑魚、帶子和東升班都新鮮美味,海鮮的鮮甜在鐵板的高溫下更為濃郁,簡直是海鮮愛好者的心頭好。 🦪🍤接下來是'澳洲牛柳粒',肉質嫩滑,搭配特製醬汁,香氣四溢,令人一試成主顧。 🥩而'宮城縣厚切黑豚扒'則是用餐的另一大亮點,厚切的豬扒外焦內嫩,油脂分佈均勻,口感極佳,讓人回味無窮。 🍖整體來說,龍亭的環境優雅,服務周到,五道菜品的搭配讓我感受到廚師的用心。這裡的美食絕對值得推薦,是聚餐或慶祝的理想選擇! 👍龍亭 佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖
🔥 龍亭

佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖
2024-09-03 923 views
Seasonal Omakase 7道菜 $788/1 person 好耐冇食過廚師發辦🧑🏽‍🍳朋友介紹一間隱世Omakase~ 小店隱藏於佐敦,搵好耐都搵唔到🙈最後要勞煩店員嚟接我哋~今次我哋揀咗7道菜Omakase~沙律北海道煙三文魚特色沙律🥗三文魚有淡淡魚脂香味,配埋飛魚子、沙律菜同吃,份外清新!再之後是白松露魚子溫泉蛋🍳日本溫泉蛋蛋味香濃,跟味道獨特而濃郁的白松露蠻匹配,口感像吃豆腐花~鐵板海鮮兩品分別有鮑魚、帶子、白鱔、澳洲青龍蝦BB🦞扇貝 及東星班柳🐟🐠以供選擇帶子彈牙,牛油香氣在口腔內久久不散🧈東星班柳外皮煎得香脆,跟旁邊蝶豆花海鹽泡泡同吃,鮮味提升不少~鮑魚新鮮,粒粒蒜蓉醬令鮑魚更加惹味~澳洲青龍蝦BB 必試秘製蝦膏醬,濃馥蝦膏醬還有龍蝦郁香,入口醇厚~鐵板肉類一品選了澳洲牛柳 及 宮城厚切黑豚扒~牛柳5成熟,剛剛好!牛肉及油脂自身味道會較濃,伴碟的蘑菇櫻桃蘿蔔可以解油膩!黑豚肉不帶豬臊味,而且肉質彈性適中~要讚伴碟的菠蘿辣醬🍍酸酸甜甜,夠開胃~海鮮炒飯 配 昆布豆腐麵豉湯炒飯飯粒乾身、夠鑊氣,蛋香撲鼻🥚是日甜品紫薯雪糕味道天然,紫薯味濃郁~配埋分子料理紅豆沙爆珠,好似

今次我哋揀咗7道菜Omakase~
沙律

鐵板海鮮兩品分別有鮑魚、帶子、白鱔、
澳洲青龍蝦BB🦞扇貝 及東星班柳🐟🐠以供選擇

鮑魚新鮮,粒粒蒜蓉醬令鮑魚更加惹味~

鐵板肉類一品
選了澳洲牛柳 及 宮城厚切黑豚扒~

海鮮炒飯 配 昆布豆腐麵豉湯

炒飯飯粒乾身、夠鑊氣,蛋香撲鼻🥚

是日甜品

紫薯雪糕味道天然,紫薯味濃郁~配埋分子料理紅豆沙爆珠,好似食緊中式糖水咁,好得意~

柚子雪芭味道清新,作為結尾剛剛好👍
2024-08-23
Type of Meal
Dinner
2024-09-02 827 views
今日朋友帶我去佐頓《龍亭》食Omakase. 店門非常隱閉,差點行過左入口。店內座無虛席,店面雖小,但非常熱鬧。Menu 上有多款Omakase 套餐, 我選了個入門版 ~ 5道菜$588。過程好緊張,5上枱都5g係點樣!✨️沙律呢沙律真矜貴,三文魚包著雜菜,上面有濃味黑子醬,下面有酸酸甜甜嘅黑松露汁上,仲有一棵龍吐珠做伴碟,美觀又美味。✨️前菜鮑魚、帶子、扇貝、魚四選二作為前菜。我就選了鲍魚和帶子。磯燒嘅鮑魚上有蒜蓉,非常惹味。大大粒嘅帶子上有黑子,更顯鮮味。✨️主菜可選牛肉和豬肉,而我就選了牛肉~澳洲牛肉粒。已經切好了細細件,一啖一口啱啱好。肉質鮮嫩又Juicy, 配 上Wasabi 、蒜片和竹炭鹽一起吃,非常可口。✨️主食是海鲜炒飯,有一隻己脱殼嘅虎蝦放上炒飯上,味道Q彈。仲有好多粒魚子,味道鮮美。炒飯火喉十足。✨️甜品主要分二个層次~上面個層手打青檸檬忌廉和朱古力,下面個層紅洒煮雪梨。朱古力是Meji, 忌廉有清新嘅檸檬味又不會太酸。雪梨甜甜地,洒味只少少調下味,味道不是太强烈。餐以外,另叫日本洒和波子汽水純米洒日本洒,入口圓潤,味道清淡。

✨️沙律

✨️前菜

✨️主菜

✨️主食

✨️甜品

餐以外,另叫日本洒和波子汽水
純米洒日本洒,入口圓潤,味道清淡。
2024-09-02 586 views
🐻其實🐻👩🏽好鍾意食鐵板燒,不過香港食鐵板燒有時間位真係太高,所以都比較少食,之前見到有人介紹龍亭,見到佢哋啲套餐都算抵食,就同🐻👨🏽嚟試吓🐻我哋揀左$588套餐,有兩款海鮮,主菜炒飯同埋甜品,都算好抵食呀😗🐻頭盤海鮮有(兩個餐)⭕️牛油蒜蓉帶子⭕️蒜蓉鮑魚⭕️元貝⭕️石斑魚🐻主菜係澳洲和牛粒🥩⭕️唔洗講牛味香濃,師傅煎到外脆內嫩,加左小小牛油,牛油同牛就係必定既配搭啦👍🏽🐻最後期待已久嘅蛋炒飯,加埋黑松露甘筍同埋大量蔥花返去炒,簡直係一個完美嘅晚上🤗

🐻頭盤海鮮有(兩個餐)
⭕️牛油蒜蓉帶子
⭕️蒜蓉鮑魚
⭕️元貝
⭕️石斑魚

🐻主菜係澳洲和牛粒🥩

2024-09-02 511 views
🐻👩🏻一句話好耐無食鐵板燒,🐻👨🏽立刻搵下有邊度好食,睇到龍亭好評如潮,即刻打電話問下,好彩仲有位,🐻👩🏻有口福啦。收工出發去到位處佐敦既龍亭,門面係霸氣十足既龍亭二字,二話不說殺入去店面。坐低望下餐牌,揀左五道菜既廚師發板套餐,盛惠$588每位。前菜係格陵蘭魚子醬煙三文魚沙律,沾上黑醋,咸香爽酸齊集,伴碟既龍珠果甜中帶酸,食完好開胃。緊接而來係鐵板海鮮,帶子以意大利黃瓜墊底,清爽既黃瓜搭配帶子既鮮甜,係一種新鮮既體驗。石班魚佐柚子醬油,魚皮煎到香脆,魚肉嫩滑,柚子醬油微酸既味道剛剛好點綴。鮑魚配蒜蓉醬,鮑魚口感Q彈,配上蒜蓉香,惹味到幾啖就食完。最後係元貝佐黑椒牛油醬,香濃牛油沾滿元貝,咸甜味混為一體。澳洲牛柳粒點左五成熟,配上必備的炸蒜片同手磨wasabi,特別之處係用左竹炭鹽,食落口感軟淋,肉味香濃,伴碟既櫻桃蘿蔔可以去油膩感。主食係海鮮炒飯,大廚炒得好乾身,雞蛋都炒到脆卜卜,配上黑松露醬魚子,鮮味咸香,好惹味,三扒兩撥就清哂,食完成餐飯🐻👩🏻都好滿意,🐻👨🏽值得讚揚。

2024-09-02 396 views
龍亭佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖老友生日週,想畀個驚喜佢,約佢到佐敦食omakase先!😽SEASONAL OMAKASA季節廚師發板套餐 (七道菜)招牌沙律大廚將煙三文魚包著新鮮沙律菜,面層加了松露魚子醬,香氣四溢,龍珠果、車厘茄和黑醋增加層次,好開胃。😸前菜將蘭王溫泉蛋和配料攪勻,味道濃郁,又香又滑。😚海鮮鐵板燒即叫即製,處理得恰到好處,北海道元貝口感鬆軟,南非孔雀鮑魚口感煙韌,加了秘製蒜蓉醬提升層次,東星斑鮮味十足,魚油豐富,加蝶豆花泡泡和黑醋效果更佳。🤤澳洲牛柳粒五成熟剛剛好,肉汁豐富,口感鬆軟,牛味香濃,配菜有炸蒜片、BB洋蔥和即磨wasabi,必食!😍宮城縣厚切黑豚扒 原汁原味,肉汁豐富,吃到中段,可以加酸酸甜甜的醬汁和蒜蓉牛油。😁菊花豆腐白麵豉湯香甜的麵豉湯底+香滑的豆腐,烹調得恰到好處,趁熱飲好正!😘黑松露海鮮炒飯香氣慢慢滲出,炒得好勻循,面層放了三文魚子和虎蝦,色香味俱全,美味しい。😻紅豆爆珠香芋雪糕甜度適中,又香又滑,好快畀我食曬。😉嘆 Omakase 梗係整返杯麒麟一番搾啤酒啦,爽哂!😝龍亭 親民 omakase,大廚用心製作,食材新鮮高質,侍應服務態度好

佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖

老友生日週,想畀個驚喜佢,約佢到佐敦食omakase先!😽

SEASONAL OMAKASA
季節廚師發板套餐 (七道菜)

招牌沙律

前菜

將蘭王溫泉蛋和配料攪勻,味道濃郁,又香又滑。😚

菊花豆腐白麵豉湯

香甜的麵豉湯底+香滑的豆腐,烹調得恰到好處,趁熱飲好正!😘

黑松露海鮮炒飯

紅豆爆珠香芋雪糕甜度適中,又香又滑,好快畀我食曬。😉

嘆 Omakase 梗係整返杯麒麟一番搾啤酒啦,爽哂!😝

龍亭 親民 omakase,大廚用心製作,食材新鮮高質,侍應服務態度好,生日聚會一流,還會再來。😎🤘🏻

2024-08-28