2023-01-04 38 views
旺角花園街有間平民omakase 平日夜晚全場滿場 想食記得要book位呀 仲可以坐吧枱望住師傅整鮪世刺身盛 有6款刺身 帆立貝三文魚赤海蝦等等 每款係超級厚切 一塊等於3塊呀 仲要全部都好新鮮 食完個刺身都飽左 特選本鮪壽司盛 四舊唔同嘅吞拿魚 大拖 中拖 赤身 吞拿魚蓉 仲有跟沙律麵豉湯同蒸蛋ga 加拿大海膽軍艦 海膽好新鮮好大餅 有鮮甜感覺 芒芝芝蟹卷 上面有片芒果 包住芝士同軟殼蟹 酸酸甜甜 好開胃三文魚腩 北海道牡丹蝦壽司 都中規中矩啦望落好似好少嘢不過真係食到超飽

加拿大海膽軍艦 海膽好新鮮好大餅 有鮮甜感覺

三文魚腩 北海道牡丹蝦壽司 都中規中矩啦

望落好似好少嘢不過真係食到超飽

2023-01-03 45 views
聖誕二人餐$1,087(已加一)茶碗蒸(2碗): 唔係幾好食,唔滑,蒸到過左火海帶麵豉湯(2碗) : 較鹹前菜: 三文魚+三文魚籽配黑松露汁三文魚、黑松露汁、紫洋蔥同少少酸酸地既汁,酸酸甜甜帶出三文魚既鮮味,好開胃刺身: 甜蝦(4隻)、煙燻獅魚(2片)、大本鮪魚腩(2片)正正常常,大本鮪魚腩完全冇筋,比我想像中好壽司: 火炙左口魚裙邊(2件)、醬油漬本鮪魚赤身(2件)、深海池魚(2件)、金目鯛(2件)、活赤貝(2件)、海膽(2件)正正常常,魚生厚切,算新鮮,但飯既比例我覺得多左少少,海膽唔係好甜炸物: 北海道鱈場蟹腳天婦羅唔係炸得好好,好易淋,唔脆三文魚子海膽吞拿魚甜蝦迷你丼(2碗)正正常常,都係之前食既野,係多左吞拿魚蓉甜品: 東京人氣芝士蛋糕(2件)飲品: 清酒/梅酒/啤酒我地食到壽司已經飽到上心口,打包左D壽司、個飯同蛋糕返屋企繼續食,個女師傅好有心機幫我地砌返靚靚先比我地拎走。重有,D STAFF 既服務態度唔錯。
聖誕二人餐$1,087(已加一)

茶碗蒸(2碗): 唔係幾好食,唔滑,蒸到過左火
海帶麵豉湯(2碗) : 較鹹
前菜: 三文魚+三文魚籽配黑松露汁

刺身: 甜蝦(4隻)、煙燻獅魚(2片)、大本鮪魚腩(2片)

正正常常,大本鮪魚腩完全冇筋,比我想像中好

炸物: 北海道鱈場蟹腳天婦羅
唔係炸得好好,好易淋,唔脆

三文魚子海膽吞拿魚甜蝦迷你丼(2碗)

正正常常,都係之前食既野,係多左吞拿魚蓉
甜品: 東京人氣芝士蛋糕(2件)
飲品: 清酒/梅酒/啤酒
2022-12-27
2023-01-03 45 views
鮪世市場 - 平民價錢、高質享受今日嚟到旺角區一間壽司專門店,提供多款由日本直送嘅新鮮刺身、壽司,而且款式同種類都非常多,最緊要係即叫即整,仲可以近距離觀看師傅嘅手勢!魚生角切丼 $78超多款角切魚生,有三文魚、劍魚腩、八爪魚、蟹籽同玉子,鋪滿整個丼飯碗,每口也滿滿魚生,超滿足!市場壽司盛 $138有火炙三文魚腩卷、三文魚、赤蝦、墨魚、帶子和玉子,最鍾意火炙三文魚卷,表面鋪滿成了三文魚籽,厚切的三文魚扒經過火炙後入口即溶,中央的青瓜、蟹柳令味道更豐富。
鮪世市場 - 平民價錢、高質享受

今日嚟到旺角區一間壽司專門店,提供多款由日本直送嘅新鮮刺身壽司,而且款式同種類都非常多,最緊要係即叫即整,仲可以近距離觀看師傅嘅手勢!

魚生角切丼 $78

市場壽司盛 $138
✅鱈魚白子酸汁配白子仲要火炙過 一d 都晤漏 真心必點!✅厚切火炙鵝肝壽司鵝肝壽司不嬲都係首選 油花四起 外脆內軟 年尾點都要對自己好啲✅日本生蠔是日 令和怪物 中size 令和怪物 都算係近期最當造嘅蠔 蠔身飽滿 肥美 即叫即開 必食!✅輕燒劍魚腩劍魚腩平時好少食 但呢到嘅劍魚腩真係好肥美 輕輕用火槍燒過 無得輸✅加拿大海膽手卷呢個係我食過性價比最高嘅海膽手卷 食到尾都仲有海膽 加拿大膽夠晒大片 甘香 好新鮮 而家海膽分量夠晒多 必食✅蒽吞拿魚腩三文魚籽海膽丼呢個分量絕對對得住呢個價錢 蒽吞拿魚腩蓉勁厚 超豪快禁食 大大啖魚蓉 加埋海膽同三文魚子 晤掛之得係鎮店之寶記得bookmark 呢間超高質壽司店 性價比高 一d 都晤孤寒 去㕵角食壽司首選!鮪世市場 (旺角) (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖
✅鱈魚白子
酸汁配白子仲要火炙過 一d 都晤漏 真心必點!

✅厚切火炙鵝肝壽司

✅日本生蠔

✅輕燒劍魚腩

✅加拿大海膽手卷

✅蒽吞拿魚腩三文魚籽海膽丼

鮪世市場 (旺角) (旺角)
旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖
旺角真係好多好嘢食上次經過呢間其實都已經眼前一亮但到而家先有時間同藉口食🎅🏼果然無失望鮪世壽司盛 $298 🙆🏿‍♀️配麵豉湯、沙律、茶碗蒸推!係用時令壽司去整嘅8貫盛完全係等於omakase咁大拖羅: 豐厚魚甘脂帶嚟入口即溶嘅口感 甘香肥美程度爆燈金目鯛: 肉質細膩嘅口感 魚油香喺微微燒過之後更加強烈池魚: 油香加上爽脆嘅口感 層次感都幾特出立魚: 比較爽口 再滲透淡淡嘅鮮甜味帆立貝: 大隻到拖晒地 食落除咗鮮甜 都係鮮甜太刀魚: 估唔到味道又幾清淡喎 但又有鮮味白子: 外表似係鱈魚白子 個人覺得已經好順滑 細嫩口感 又一啲都唔覺得腥喎海膽: 加拿大海膽質感好肥厚 入口亦夠滑嫩壽司特選本鮪壽司盛 $128 🙆🏿‍♀️分別有 吞拿魚蓉 赤身 中拖羅 大拖羅推!比吞拿魚蓉無手軟 軟綿口感💯其餘3款壽司 肥美同油脂含量一級級咁上連外表都睇得出佢哋嘅分別食落更不得了一嚿比一嚿嫩滑肥美 油香亦逐漸昇華上去磯煮小鮑魚 $38 🙆🏿‍♀️鮮味十足 醃得微甜口感鮮嫩彈牙火炙左口魚裙邊 $18 🙆🏿‍♀️推!原本鮮甜又爽口嘅左口魚經過火炙之後會爆多魚油 而呢啲魚油香味濃郁一啖咬落去 甘香美味 層次感亦好豐富👍
旺角真係好多好嘢食
上次經過呢間其實都已經眼前一亮
但到而家先有時間同藉口食🎅🏼
果然無失望
鮪世壽司盛 $298 🙆🏿‍♀️
配麵豉湯、沙律、茶碗蒸
係用時令壽司去整嘅8貫盛

✅ Openrice訂座
✅ 週一至週五15:00-18:00前結賬單點餐牌85折
✅ 外賣自取9折
2022-12-20
$491.5 (Dinner)
2022-12-22 281 views
朋友同我都鍾意食日本野,之前早約定食旺角果間【鮪世市場】當日即使好凍,我地都絕不屈服,堅持要食壽司餐廳有普通 2-4人枱同壽司吧枱位吧枱位可以睇師傅整壽司我記得呢個朋友係大胃王如果坐吧枱一定唔夠放食物所以就揀普通4人台餐廳用QR CODE落單同時都提供實體版menu見到menu有好多種類樣樣都新鮮即製有d菜式得網上點單系統見到食物方面主打手握壽司同丼飯,都會提供熱食、小食我地2個人食咗$1000幾蚊(連加一)精選幾個值得推介(我地壽司各自嗌 我只推我食過嘅)鮪世刺身盛 $298  附麵豉湯、茶碗蒸、沙律刺身包括有三文魚、劍魚腩、赤海蝦、帆立貝、深海池魚、大拖羅。全部都是我的最愛,愛食刺身絕不能放過!尤其鍾意師傅將刺身切得非常厚身,一淡食落去淡淡肉鮪世刺身盛可謂份量超足,除咗鮮美肥美高質魚生,仲附有熱辣辣麵豉湯、茶碗蒸比客人暖肚。呢個價錢CP值高,下次再黎一定再食!特選本鮪壽司盛 $128大拖羅、中拖羅、赤身同吞拿魚蓉軍艦,每款各一件,一份比你享受吞拿魚盛宴。大拖羅油脂豐富,入口即溶 中拖羅亦非常肥美愛食吞拿魚必食!卷物方面,我推介 燒三文魚帶油香,加上三文魚籽,包裹住玉子、蟹柳、青瓜,
朋友同我都鍾意食日本野,之前早約定食旺角果間【鮪世市場】
當日即使好凍,我地都絕不屈服,堅持要食壽司

餐廳有普通 2-4人枱同壽司吧枱位

同時都提供實體版menu

見到menu有好多種類
樣樣都新鮮即製
有d菜式得網上點單系統見到

食物方面主打手握壽司同丼飯,都會提供熱食、小食

我地2個人食咗$1000幾蚊(連加一)
精選幾個值得推介
(我地壽司各自嗌 我只推我食過嘅)

鮪世刺身盛 $298  附麵豉湯、茶碗蒸、沙律

全部都是我的最愛,愛食刺身絕不能放過!
尤其鍾意師傅將刺身切得非常厚身,一淡食落去淡淡肉
呢個價錢CP值高,下次再黎一定再食!
特選本鮪壽司盛 $128
大拖羅油脂豐富,入口即溶
中拖羅亦非常肥美
愛食吞拿魚必食!
卷物方面,我推介 [燒三文魚卷 $58 一客三件]
燒三文魚帶油香,加上三文魚籽,包裹住玉子、蟹柳、青瓜,一件壽司多重口感,正!
花之戀 $28 單件
花之戀夠大件,暴多蟹子,鍾意蟹子嘅朋友不能錯過

而朋友特別推介[芒芝芝蟹卷 $58  一客三件]
我覺得芒果略酸,比我揀我想食多客燒三文魚卷。朋友就覺得芒果令到成個卷物好清新,其他壽司做唔到呢個效果,叫我一定要推介比各位
私心推介
日式芝士年糕 $48 一客二件
天寒地凍食壽司加多個熱年糕即刻暖曬
個年糕係超級熱
裏面芝士超滾燙(讚)
黏糯年糕 x 流心芝士
超推介
呢間餐廳唔係行貴價路綫
食咁貴係因爲朋友升職當慶祝
Menu都會有唔同價位嘅壽司
好似玉子壽司都係$9一件
個稻庭手打湯烏冬都係 $38
豐儉由人

鮪世市場 (旺角)
旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖
2022-12-19
Type of Meal
Dinner
2022-12-20 22 views
今日同女朋友黎到旺角搵食我地都鐘情日本菜好懷念日本既魚巿場結果俾我地見到呢間餐廳就決定入去試下可唔可以俾到我地魚巿場既味道用電子下單,好方便餐牌有好選擇,刺身壽司炸物丼飯,應有盡有雪魚白子白子一d都唔腥,帶點醬汁酸味好開胃口感好cream,係會令人食上癮既味道日本生蠔蠔身好厚實,好清甜帶點海水,咸度剛好一啖一隻好滿足大本鮪魚腩丼係大拖羅!仲有成足足8片超豪華,鮪魚好肥美加上吞拿魚腩撈飯一齊食鮮味爆棚壽司三文魚籽好大粒,魚油好香鰻魚肉質軟淋,好入味鵝肝好邪惡,必食
今日同女朋友黎到旺角搵食
我地都鐘情日本菜
好懷念日本既魚巿場
結果俾我地見到呢間餐廳
就決定入去試下可唔可以俾到我地魚巿場既味道

用電子下單,好方便
餐牌有好選擇,刺身壽司炸物丼飯,應有盡有

雪魚白子

白子一d都唔腥,帶點醬汁酸味好開胃
口感好cream,係會令人食上癮既味道

蠔身好厚實,好清甜

超豪華,鮪魚好肥美
加上吞拿魚腩撈飯一齊食
鮮味爆棚

壽司

三文魚籽好大粒,魚油好香
鰻魚肉質軟淋,好入味

鵝肝好邪惡,必食

2022-12-19 16 views
旺角人多車多, 呢間日式餐廳就好似鬧市中嘅世外桃源咁. 係一個舒服寧靜嘅空間, 舒舒服服.🍱 鮪世刺身盛連麵豉湯, 碗蒸蛋同沙律刺身有三文魚, 油甘魚, 大本鮪魚腩, 赤蝦, 深海池魚, 帶子..全部特大厚切, 三文魚油脂均勻好肥美!🐟 立魚🐠 大本鮪魚腩🐡 香蔥本鮪魚蓉卷嗌咗唔多壽司但係呢3款都充滿魚脂油香, 抵食🍣 加拿大海膽軍艦🌯 加拿大海膽手卷海膽手卷嘅海膽份量唔惹少, 幾乎到底食完之後覺得海膽味鮮就即刻嗌多個海膽軍艦🍢 日式炸雞軟骨完咗刺身壽司之後就嗌埋小食伴酒🍶 富士山柚子汽水 + 梅酒

🍱 鮪世刺身
連麵豉湯, 碗蒸蛋同沙律
全部特大厚切, 三文魚油脂均勻好肥美!

🐟 立魚
🐠 大本鮪魚腩
🐡 香蔥本鮪魚蓉卷
嗌咗唔多壽司但係呢3款都充滿魚脂油香, 抵食

🍣 加拿大海膽軍艦
🌯 加拿大海膽手卷
海膽手卷嘅海膽份量唔惹少, 幾乎到底
食完之後覺得海膽味鮮就即刻嗌多個海膽軍艦

🍢 日式炸雞軟骨
完咗刺身壽司之後就嗌埋小食伴酒

🍶 富士山柚子汽水 + 梅酒

第一句話我只能說………吃完鮪世我已經不想再去千兩了平常很少到花園街剛好今天到附近的寵物醫院拿藥經過“鮪世”看到價錢很平價有點不相信所以上了open rice搜尋一下看到評價不錯就進來吃了其實日本料理食材新鮮最重要只要做到這點差別最大的應該就是“價錢”重點一定要提一提他的海膽壽司平常去別的地方吃海膽壽司都留到最後最點做一個happy ending每次都很珍惜的吃一個但是在鮪世點了兩個(一人一個)你一定會忍不住再繼續點第三個第四個因為….“超級抵食”海膽很大一塊都不是重點重點是“有兩層、有兩層”開心到我真的很想在這裡猛點海膽壽司食材非常新鮮生魚片套餐的鮪魚(好吃到灑花)海膽壽司帶我去了人間天堂環境乾淨服務也不錯“鮪世”我一定會再來的
第一句話我只能說………
吃完鮪世我已經不想再去千兩了

就進來吃了

其實日本料理
食材新鮮最重要
只要做到這點
差別最大的應該就是“價錢”

重點一定要提一提他的海膽壽司
平常去別的地方吃海膽壽司
都留到最後最點
做一個happy ending
每次都很珍惜的吃一個

但是在鮪世點了兩個(一人一個)
你一定會忍不住再繼續點第三個第四個
因為….“超級抵食”
海膽很大一塊都不是重點
重點是“有兩層、有兩層”
開心到我真的很想在這裡猛點海膽壽司

食材非常新鮮
生魚片套餐的鮪魚(好吃到灑花)
海膽壽司帶我去了人間天堂
環境乾淨
服務也不錯

“鮪世”我一定會再來的
🐟鮪世刺身盛$298強烈建議一定要叫依款盛合,好多時出街叫刺身併盤會有好多比較冷門既魚類,但鮪世依個係勁岩我口味:帆立貝,油甘魚,三文魚,深海池魚,特大海蝦同大拖羅;海蝦彈牙軟綿,池魚輕微醃製惹味,大拖羅油脂滿滿,入口即溶,老公另外叫左鮑魚,佢話煙韌有趙頭👍🏻🐟海膽手卷$68足料勁鮮甜,而且紫菜夠脆口,lamlam脷👍🏻🐟厚切火炙鵝肝·碎蔥吞拿魚腩鵝肝燒到外脆內軟,食落香脆,鵝肝油流落飯到勁惹味,面點有蔥花紅花襯托點綴,encore!🐟其他火炙壽司·軍艦另外再叫既火炙壽司都軍艦都好高口準,但價錢真係抵到爆,超香惹味火炙三文魚先$9!,另外火炙大toro都係必試。🐟炸雞軟骨同行係無酒不歡,堅持叫清酒後,當然要佐酒小食,炸雞軟骨香脆熱辣辣👍🏻依間壽司真係要encore,性價比高,而且有得舒服坐住食,望住師傅即整即燒,好放心👍🏻去到七點已座無虛席。

🐟鮪世刺身盛$298
海膽手卷

🐟海膽手卷$68
足料勁鮮甜,而且紫菜夠脆口,lamlam脷👍🏻

🐟厚切火炙鵝肝·碎蔥吞拿魚腩

🐟其他火炙壽司·軍艦

🐟炸雞軟骨

海膽手卷
  • 鮪世壽司盛
2022-12-13 16 views
旺角花園街呢邊多嘢食就眾所周知 但係要搵間抵食嘅日本菜都唔係咁容易 今日同朋友嚟到呢間日本嘢佢主打好多唔同嘅壽司定食 lunch time嚟計都相當抵食 因為一個set除咗又壽司拼盤仲有沙律 茶碗蒸 同埋麵豉湯 就算係男士都食得好夠飽先講講 呢幾樣前菜 沙律菜都算頗大碗 如果茶碗蒸入面都有啲配料 蛋味好香濃 麵豉湯就不過不失嚟到呢個煮食壽司拼盤 最驚喜係三個飯卷上面 都有一塊頗厚嘅燒三文魚 另外刺身油甘魚帆立貝三文魚同埋特大赤蝦都做得相當唔錯! 好厚肉好新鮮朋友係叫咗火炙壽司拼盤 大致都同普通壽司拼盤差唔多 但朋友就話個左口魚同埋劍腩都做得相當出色環境都好舒服 枱都唔會坐得太迫 服務生都好勤力幫你斟茶

環境都好舒服 枱都唔會坐得太迫 服務生都好勤力幫你斟茶
我同姊妹來到旺角覓食,大家非常熱衷吃日本菜,姊妹推介之下來到附近高質親民的餐廳「鮪世市場」,無論在食物款式、質素及環境各方面很有特色。日式木系餐廳,餐廳設有吧枱,近距離見師傅即場整食物,充滿日式格調,舒適寫意,氣氛輕鬆。店內環境整齊,裝修優美,適合與姊妹前來傾談,很多顧客前來捧埸,我和好友平日過來覓食。鮪世刺身盛師傅即叫即製,刺身包括有三文魚、劍魚腩、特大赤海蝦、日本帆立貝、深海池魚、大拖羅,六款共十二件,非常厚身,份量超足,三文魚新鮮,劍魚腩肥美,特大赤海蝦爽口,日本帆立貝鮮甜,深海池魚及大拖羅魚油甘香,另包茶碗蒸、沙律、麵豉湯,茶碗蒸香滑,整體十分美味,食落好滿足,絕對係物超所值。磯煮鮑魚刺身食落軟滑有彈性韌度,肉質爽滑,鮮味十足,令人唾涎三尺。燒三文魚卷及加州卷燒三文魚帶油香,上面有三文魚籽,入面有玉子、蟹柳、青瓜,讓人回味無窮。加州卷同樣美味,上面有沙律醬,增添口感,香氣四溢。 汁燒海鰻,車海老,火炙左口魚裙邊及火炙三文魚汁燒海鰻滿滿油脂,車海老好鮮甜,火炙左口魚裙邊爽口帶黏性,火炙三文魚甘香可口,整體好鮮味,性價比高。火炙鰻魚肥大肉厚,入口鮮甜,我食不停口,正合我的口味。鮪世

鮪世刺身

磯煮鮑魚刺身

食落軟滑有彈性韌度,肉質爽滑,鮮味十足,令人唾涎三尺。

燒三文魚卷及加州卷

汁燒海鰻,車海老,火炙左口魚裙邊及火炙三文魚

火炙鰻魚

肥大肉厚,入口鮮甜,我食不停口,正合我的口味。

鮪世市場(旺角)
地址:旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖
2022-12-07
Type of Meal
Dinner
2022-12-09 20 views
工作咁辛苦,一定要食餐好!男朋友搵左間好好味的壽司店,係旺角!好在一早book左,舖頭細細得12張檯,8:30pm去到已經全店滿座。我地點左sashimi set, sashimi的toro好肥美,蝦又大大隻,三文魚都好厚身,set仲送蒸蛋、湯管沙律🥗另外,又點左海膽手卷,海膽份量好多,都係$68好抵。再點左些壽司,件件都好厚美,超抵食!推介

另外,又點左海膽手卷,海膽份量好多,都係$68好抵。

再點左些壽司,件件都好厚美,超抵食!推介
2022-12-08
$250 (Dinner)
2022-12-05 25 views
🔺 鮪世市場 (旺角)🔻日本生蠔($62/隻)新鮮大隻,味道較淡易入口,適合初嚐者。🔻立魚薄切($38/4片)第一次配醋sauce, 新鮮開胃。🔻磯煮鮑魚刺身($38)好入味,好淋,個汁甜甜地,鮑魚大隻有口感。🔻海鹽輕燒大本鮪魚腩($48)魚油香醇,入口即溶,推介。🔻墨魚($13)墨魚厚身有口感,鮮味。🔻金目鯛($45)少有款式刺身,唔錯。🔻日本帆立貝($24)🔻赤貝($13)🔻炸軟殼蟹手卷($38)炸軟殼蟹熱熱地好香口~🔻蟹膏軍艦($24)一大啖蟹膏超香超滿足~🔻彩虹趣味蝦卷($48)一份有三件,入面有炸蝦、芝士、青瓜,上面彩色粒粒似米餅,幾得意。🔻鮪世海鮮丼($298)跟麵豉湯、沙律、茶碗蒸入面有成十款刺身勁足料,每款都係切片一件件,超飽勁滿足❗️🔻完熟提子汽水($25)完熟蘋果就飲得多,第一次見完熟提子汽水,唔係好甜,提子味好香,好飲~🔻巫山原味薑汁汽水($20)呢款汽水都係第一次見,淡淡地薑味,酸酸甜甜都唔錯~
🔺 鮪世市場 (旺角)

🔻日本生蠔($62/隻)
新鮮大隻,味道較淡易入口,適合初嚐者。

🔻立魚薄切($38/4片)
第一次配醋sauce, 新鮮開胃。

🔻磯煮鮑魚刺身($38)
好入味,好淋,個汁甜甜地,鮑魚大隻有口感。

🔻海鹽輕燒大本鮪魚腩($48)
魚油香醇,入口即溶,推介。

🔻墨魚($13)
墨魚厚身有口感,鮮味。

🔻金目鯛($45)
少有款式刺身,唔錯。

🔻日本帆立貝($24)

🔻赤貝($13)

🔻炸軟殼蟹手卷($38)
炸軟殼蟹熱熱地好香口~

🔻蟹膏軍艦($24)
一大啖蟹膏超香超滿足~

🔻彩虹趣味蝦卷($48)

🔻鮪世海鮮丼($298)
跟麵豉湯、沙律、茶碗蒸
入面有成十款刺身勁足料,每款都係切片一件件,超飽勁滿足❗️

🔻完熟提子汽水($25)

🔻巫山原味薑汁汽水($20)
呢款汽水都係第一次見,淡淡地薑味,酸酸甜甜都唔錯~
2022-12-01 53 views
加拿大海膽刺身$128鮪世刺身盛$298鮪世壽司盛$298特大赤海蝦壽司$9香蔥本鮪魚腩軍艦$24火炙三文魚壽司$9墨魚壽司$13火炙左口魚裙邊壽司$16三文魚腩壽司$12日本帆立貝壽司$24好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:很久沒有吃壽司🍣,又剛好遇著年尾公司做appraisal ,得到不錯的評分,所以想去一間較高質的壽司店用餐,慶祝一下。這間壽司店有壽司吧檯,可以看著師傅握壽司,給人高級的感覺,但重點是價錢親民!有部分壽司只需$9-16,價錢就跟大型連鎖壽司店差不多,但就更高質。加拿大海膽刺身色澤好,夠厚夠大件。一碟有4件左右,份量算多。味道鮮甜。紫菜夠脆。鮪世刺身盛有12件刺身,包括牡丹蝦、帆立貝、三文魚、拖羅。牡丹蝦大隻又多膏。厚切三文魚好肥美。鮪世壽司盛有8件壽司,包括油甘、拖羅、金目鯛、深海池魚、秋刀、帆立貝、赤貝、海膽。秋刀沒有腥味,赤貝好爽口,帆立貝超大隻。刺身盛和壽司盛都包沙律🥗、茶碗蒸及麵豉湯。沙律菜夠凍夠新鮮,麵豉湯濃而不咸。各款火炙壽司好香,其實還未上桌時,已能聞到
鮪世刺身
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

鮪世刺身盛

鮪世壽司盛

各款火炙壽司好香,其實還未上桌時,已能聞到師傅製作時的火炙味🤤最喜歡左口魚裙邊,入口即溶,變成一層油香味在口中,暫時是我吃過最好吃的左口魚裙邊,必點!

鮪世刺身盛