2022-11-04 18 views
星期五夜晚全場爆滿,門口排長龍,由8點等到8點半。最好兩個人去,因多一個人就要等更加更加耐。店舖大約只有30個座位,只有3台是4人枱。要食好味的東西,而且價錢適中,排隊耐少少都值得的。小店裝修舒適美觀服務人員有禮貌,上菜速度亦很快,食物質素極高,刺身新鮮,難怪得很多人慕名而來。稻庭湯烏冬湯底夠熱,烏冬麵質彈牙,湯底味道濃郁,價錢只需要$35 。食完壽司及刺身後一定要嗌一碗烏冬令整個享受更完整,更加飽滿而且暖胃。

稻庭湯烏冬湯底夠熱,烏冬麵質彈牙,湯底味道濃郁,價錢只需要$35 。食完壽司刺身後一定要嗌一碗烏冬令整個享受更完整,更加飽滿而且暖胃。

炙燒金目鯛刺身
吞拿魚腩蓉手卷
三文魚子軍艦
炙燒金目鯛刺身
吞拿魚腩蓉手卷
三文魚子軍艦
鮪世市場 旺角人氣日本料理性價比高店內裝潢木系簡潔🪵,位置唔算太多,但都坐得舒服。提供多款新鮮時令食材🐟🎣,部分食材由日本魚市場空運✈️到港。平日7點黎到已經好多人,最好就book咗位先🌟鮪世刺身盛 $298刺身盛會包湯、沙律及蒸蛋六款刺身,每款刺身各兩片。包括有三文魚、油甘魚、特大赤海蝦、日本帆立貝、深海池魚、大本鮪魚腩。刺身全部都好厚切新鮮,油甘魚同深海池魚肉質都好爽,赤海蝦甜糯,抵食過單點幾款刺身🌟三文魚腩刺身 $38就咁試咗一份三文魚腩,唔算特別厚切,但好肥美🌟特選本鮪壽司盛 $128有四件吞拿魚,吞拿魚蓉軍艦、大拖、中拖同赤身,都幾肥美🌟自家制燒玉子 $9、芝士飛魚子軍艦 $13、蟹膏軍艦 $24、火炙三文魚 $9、火炙鰻魚 $18、火炙帆立貝 $24呢到既壽司都抵食,最平常$9一件,而且選擇都好多,有普通都有火炙,全部都唔錯。燒玉子甜甜地,芝士飛魚子份量多,蟹膏濃郁。火炙帆立貝幾厚身🌟芝味軟殼蟹卷 $58仲有幾款特色卷物。呢款上面係芒果,中間包住芝士同炸軟殼蟹。芒果酸甜解油脂感,軟殼蟹咬落仲脆,呢款可以再食多次~~🌟日本海膽手卷 $78海膽份量都幾多,幾鮮甜,一啖咬落好滿足
鮪世市場 旺角人氣日本料理性價比高

平日7點黎到已經好多人,最好就book咗位先

🌟鮪世刺身盛 $298
刺身盛會包湯、沙律及蒸蛋

🌟三文魚腩刺身 $38
就咁試咗一份三文魚腩,唔算特別厚切,但好肥美

🌟特選本鮪壽司盛 $128
有四件吞拿魚,吞拿魚蓉軍艦、大拖、中拖同赤身,都幾肥美

🌟芝味軟殼蟹卷 $58

🌟日本海膽手卷 $78
海膽份量都幾多,幾鮮甜,一啖咬落好滿足

📍鮪世市場 Maguro Sekaiichiba
旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖
♡ 高CP 媲美日本🇯🇵壽司店 平民版 Omekase ♡-今日同朋友行緊街朋友話想食壽司我二話不說就帶咗佢嚟到呢間好出名好食嘅壽司店🥰 事關每件壽司都係人手握 食材質素亦都好高。我哋都捧腹而回 ~ 📱壽司店仲可以用QR code落單👍好方便呀~ - ♡ 特選本鮪壽司盛 🍣♡ $128香蔥吞拿魚腩蓉、赤身、大拖、中拖各一件 ~ 鐘意食拖羅既必點🥰-♡ 北海道仙鳳趾生蠔 🦪 ♡ $62食落好creamy 仲好新鮮🥰生蠔完全無沙 好滑 勁好食啊🫶 超級推薦👍-♡ 芝味軟殼蟹卷♡ $58💯 勁大份 有三件~ 外層既芒果好香甜 🥭 好有驚喜~軟殼蟹炸得好香脆🦀 啖啖芝士味好正~ -♡ 日本活帆立貝壽司 ♡ $48平時食嘅帆立貝壽司都係雪藏嘅帆立貝會有一陣冰鮮味 但呢度食嘅活帆立貝 係超級香甜~😍真係好新鮮 ~ 極力推薦🫶-♡ 芝士飛魚子軍艦 ♡ $13勁多芝士飛魚子~ 紫菜亦都好挺身 😍 好香脆~ -♡ 海鹽輕燒大本鮪魚腩 ♡ $48 必食👍👍超級肥美 ~ 海鹽落得岩岩好入口即溶 👍👍 食完超級幸福👍係我食過最好味既大本鮪魚呀♥️-♡ 自家製燒玉子 ♡ $9玉子甜甜地 幾
♡ 高CP 媲美日本🇯🇵壽司店 平民版 Omekase ♡

今日同朋友行緊街朋友話想食壽司
我二話不說就帶咗佢嚟到呢間好出名好食嘅壽司店🥰
事關每件壽司都係人手握
食材質素亦都好高。
我哋都捧腹而回 ~
📱壽司店仲可以用QR code落單👍
好方便呀~
♡ 特選本鮪壽司盛 🍣♡ $128

香蔥吞拿魚腩蓉、赤身、大拖、中拖
各一件 ~ 鐘意食拖羅既必點🥰
♡ 北海道仙鳳趾生蠔 🦪 ♡ $62

食落好creamy 仲好新鮮🥰
生蠔完全無沙 好滑
勁好食啊🫶 超級推薦👍
♡ 芝味軟殼蟹卷♡ $58

💯 勁大份 有三件~
外層既芒果好香甜 🥭 好有驚喜~
軟殼蟹炸得好香脆🦀 啖啖芝士味好正~

♡ 日本活帆立貝壽司 ♡ $48
平時食嘅帆立貝壽司都係
雪藏嘅帆立貝
會有一陣冰鮮味
但呢度食嘅活帆立貝 係超級香甜~😍
真係好新鮮 ~
極力推薦🫶
♡ 芝士飛魚子軍艦 ♡ $13
勁多芝士飛魚子~
紫菜亦都好挺身 😍 好香脆~
♡ 海鹽輕燒大本鮪魚腩 ♡ $48

必食👍👍
超級肥美 ~ 海鹽落得岩岩好
入口即溶 👍👍 食完超級幸福👍
係我食過最好味既大本鮪魚呀♥️
♡ 自家製燒玉子 ♡ $9
玉子甜甜地 幾好食 😋
仲印有 鮪世 兩個字~~
♡ 火灸三文魚 🍣♡ $9
😍燒得岩岩好~~ 好食😋
♡ 三文魚腩 ♡ $18
腩位好肥美 厚切🔪
口感十足~
♡ 油甘魚腩 ♡ $35
肉質結實 魚肉清甜
散發陣陣油脂甘香。
♡ 完熟提子汽水 & 完熟蜜桃汽水 ♡ $25

兩隻汽水都好特別
但個人比較鍾意提子汽水~ 😋

#
⇢店鋪資料:
鮪世市場 (旺角) (旺角)
#

#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處

• 特選本鮪壽司盛
  • 芝味軟殼蟹卷
  • 海鹽輕燒大本鮪魚腩
2022-10-29 27 views
中本鮪魚腩丼 $298附送茶碗蒸、麵豉湯同沙律前菜呢個飯真係好抵👍👍, 中拖肥美得嚟有咬口🤤仲要份量一啲都唔細,咁高質仲要份量,真係唔話得!再配上三文魚籽同玉子我鍾意❤️鮪世刺身盛 $298附送茶碗蒸、麵豉湯同沙律前菜熱賣刺身12件 包括三文魚、油甘魚、特大赤海蝦、帆立貝、深海池魚、大本鮪魚腩(大拖)刺身非常新鮮好鮮甜,🫶🏻呢個價錢食到咁嘅質素真係好好,好高質!尤其是大拖超肥美,帆立貝肉質好鮮嫩👍👍
中本鮪魚腩丼 $298
附送茶碗蒸、麵豉湯同沙律前菜

鮪世刺身盛 $298
附送茶碗蒸、麵豉湯同沙律前菜
熱賣刺身12件

2022-10-29 24 views
鮪世市場從坑口一個小角落演變成鬧市中心的日式餐廳。這算是一些小本經營,打拼得來的成績。手握壽司與壽司吧的結合,都是一種享受。(1) 火灸左口魚裙邊每條左口魚都有滿滿油脂,肉厚。(2) 赤貝橘紅色的肉身閃閃發亮,肉質爽厚。(3) 珍寶帆立貝個人不太喜歡貝類,但都覺得異常鮮甜。其他手握壽司不過不失,與其他壽司店無異。當食材、醋飯等材料相若,就不會有過於驚艷的地方。然而,最為失望的是日式燉蛋。它只有容器的三分之一,將蛋汁濃縮。但是基於比例問題,在控制火喉時會力不從心。整體而言,食物都在水平上,服務態度也很友善。在食物方面在多一些心思會更好。
鮪世市場從坑口一個小角落演變成鬧市中心的日式餐廳。這算是一些小本經營,打拼得來的成績。手握壽司壽司吧的結合,都是一種享受。

(1) 火灸左口魚裙邊
火灸左口魚裙邊
每條左口魚都有滿滿油脂,肉厚。

(2) 赤貝
橘紅色的肉身閃閃發亮,肉質爽厚。

(3) 珍寶帆立貝
珍寶帆立貝
個人不太喜歡貝類,但都覺得異常鮮甜。

日式燉蛋

2022-10-12
火灸左口魚裙邊
珍寶帆立貝
2022-10-24 59 views
大家見到「平價版omakase」可能以為《鮪世市場》真係有得食omakase,但其實佢係比omakase更平,質素又差無幾嘅壽司店為食貓記得《鮪世市場》以前係開喺將軍澳,嗰時舖頭雖然比較細,但經常大排長龍,所以我一直都無機會去試🥲但點知原來宜家開咗喺旺角wor💖食物《鮪世市場》有好多唔同嘅刺身、壽司🍣、小食,重有丼飯提供,而且同omakase一樣,係即叫即整tim😋鮪世刺身盛 $298 必叫呢個刺身食真係必叫💕$298就可以食到超大舊同新鮮嘅拖羅、三文魚、帆立貝、赤蝦、油甘魚、池魚😍而且全部d刺身都好正,一D腥味都冇,真係同omakase無分別❣️呢個set重有埋湯、沙律同蒸蛋🥚兩個人食都已經飽到上💜口日本海膽刺身 $88 + 三文魚腩刺身 $38呢2個刺身係連埋個刺身盛上嘅😋個價錢真係唔貴😻2樣野都大大份,同好新鮮,一個字:飽😂芥辣八爪魚軍艦 $9 each + 厚切火炙鵝肝 $48 each 必叫同樣地個八爪魚軍艦好新鮮❗️絕對唔係爭x嘅質素至於個鵝肝都燒得好惹味👍🏾出奇地同壽司好夾炸軟殼蟹手卷 $38 each其實食到呢度,為食貓同朋友已經非常之飽😂呢個軟殼蟹手卷超級大嚿,又勁多飯,

食物

《鮪世市場》有好多唔同嘅刺身壽司🍣、小食,重有丼飯提供,而且同omakase一樣,係即叫即整tim😋

鮪世刺身盛 $298
必叫
鮪世刺身盛

D腥味都冇,真係同omakase無分別❣️
呢個set重有埋湯、沙律同蒸蛋🥚兩個人食都已經飽到上💜口

日本海膽刺身 $88 + 三文魚腩刺身 $38

同樣地個八爪魚軍艦好新鮮❗️絕對唔係爭x嘅質素
至於個鵝肝都燒得好惹味👍🏾出奇地同壽司好夾

炸軟殼蟹手卷 $38 each
炸軟殼蟹手卷

其實食到呢度,為食貓同朋友已經非常之飽😂呢個軟殼蟹手卷超級大嚿,又勁多飯,食完真係唔使再食其他嘢😂

北海道海鹽炸甜蝦 $58
北海道海鹽烤甜蝦

原來甜蝦用炸嘅方法嚟煮又幾特別,為食貓都係第一次食😝鹹鹹地脆脆地咁,送啤酒就一流

三得利樽裝麥芽啤酒🍺 $58 each
三得利樽裝麥芽啤酒

食得日本嘢,梗係要嘆埋支啤酒先夠喉啦😎

為食貓同朋友兩個食到超級之飽,但買單都只係800幾蚊,比出面omakase嘅價錢🤑平好多✴️
而且呢度嘅環境都非常乾淨舒服😻大家平時想食得好少少,絕對可以選擇嚟呢度

鮪世刺身盛
芥辣八爪魚軍艦+厚切火炙鵝肝
炸軟殼蟹手卷
北海道海鹽烤甜蝦
三得利樽裝麥芽啤酒
2022-10-24 19 views
近日試咗位於旺角呢間小店食壽司, 今次就叫咗鮪世刺身盛,有油甘魚、赤蝦、帆立貝、深海池魚、 大拖羅, 而且仲會有埋湯、沙律同蒸蛋。 刺身好新每一件都分量十足,特別係大拖羅, 一食落口就充滿油脂, 二百幾蚊有埋拖羅,唔錯唔錯
磯煮鮑魚刺身, 鮑魚大大隻整得好入味而且食落一啲都唔韌好易入口

鮪世壽司盛 , 壽司拼盤好豐富 ,當中包括有帶拖羅、金目鯛、深池魚、 鮑魚等等, 每款壽司都好好食 , 仲有海膽同埋磯煮鮑魚夠晒豐富呀‌
整體嚟講 ,呢間壽司小店每樣食材都非常新鮮份量亦都好十足!

整體嚟講 ,呢間壽司小店每樣食材都非常新鮮份量亦都好十足!
2022-10-24 20 views
鮪世市場日日都係咁full,想食真係要book定先!我地去呢日都唔例外,全場爆滿,好彩早到有得坐bar枱睇住廚師整野食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)黎到叫咗兩個丼,身為吞拿魚控就叫咗個特選本鮪三色丼,一次可以試曬赤身、拖羅蓉同中大拖羅,另外叫咗個鮪世海鮮丼,可以一次試曬咁多款刺身!每個丼都包咗前菜,前菜好快到咗,係等緊主菜黎嘅時候都唔洗餓住等(´・ω・`)鮪世海鮮丼真係包羅萬有,你諗得出咩魚佢都有!我數落真係有十幾款刺身,仲要每款都好新鮮好好食,係呢個價錢食到我覺得真係超值!特選本鮪三色丼每款吞拿魚都有2片,厚度適中,而且揀嘅位都好好,連大拖都唔算多筋,勁好食!兩個丼嘅份量都好夠,食到勁飽!仲有叫咗兩隻生蠔試下,海水味唔算太濃,而蠔唔係creamy個款,而係爽口個type,而且勁大隻勁厚身,好滿足(*ˉ︶ˉ*)
鮪世市場日日都係咁full,想食真係要book定先!

2022-10-21 16 views
🔸日本海膽刺身聽師傅講海膽係日本空運抵港😍😍保證新鮮鮮甜🤞🏻♥️原來我好怕腥,但我都決定嘗試一番😆😋食落口有一陣好甘甜既味道~🤤不停係口腔徘徊著🫠而且包住紫菜食更別有一番風味💯💯🤞🏻令人想一嚐再嚐😋👍🏻🔸油甘魚魚腩刺身🐟輪到刺身大盛合😆😝我叫左幾款唔同既刺身試下😋首先三文魚、油甘魚🍣刺身厚度十足🤩🤩雖則厚並唔代表好但竟然做到油脂分布比例可以如此均衡😵😵不單止沒有根食落去淡淡鮮甜甘香味道在口溶化🫠🫠帆立貝爽口大大粒😍😋 特大赤海蝦真係好大隻阿!非常甜美🤩🤩🤞🏻而赤貝刺身都好爽脆😙最後係磯煮鮑魚😱好軟煮而彈牙🥳味道鮮味一絕💯💯👍🏻🤞🏻我對此作出好高評價♥️🔸自家制燒玉子及厚切火炙鵝肝本店自家燒玉子非常特別🤩不但玉子烙上本店名字鮪世😝😝玉子亦燒得好香,蛋味十足😍🤞🏻 厚切火炙鵝肝更加世一🥳😆火炙燒得油脂豐富,更入口即溶🤤👍🏻👍🏻刺激味蕾🫠♥️♥️♥️🔸火炙鰻魚及芝士飛魚子軍艦鰻魚肥美肉厚😋😋再淋上燒汁🤞🏻💯鰻魚香味芬香撲鼻🤗👍🏻👍🏻 芝士飛魚子軍艦入口芝士同魚子混埋一體😍😍估唔到可以甘絕配🤞🏻🤞🏻非常美味♥️🔸完熟蜜桃汽水及提子汽水🍑🍇有種兒時波子汽水感覺🤤🤤蜜桃同提子🍑🍇味道非常可口😋飲完整個人好舒暢

🔸日本海膽刺身

🔸油甘魚魚腩刺身

🔸自家制燒玉子及厚切火炙鵝肝

🔸火炙鰻魚及芝士飛魚子軍艦

🔸完熟蜜桃汽水及提子汽水🍑🍇
有種兒時波子汽水感覺🤤🤤蜜桃同提子🍑🍇味道非常可口😋飲完整個人好舒暢💯 💯簡直活力充沛😙💪🏻💪🏻

🔸日本帆立貝刺身
🔸 三文魚刺身
🔸赤貝刺身
🔸磯煮鮑魚刺身
🔸特大赤海蝦刺身
以上刺身一食就知道有幾新鮮啦,價錢平民但份量一d都唔平民嫁☺️夠大份,又厚切😱食到我舔舔脷😋😋

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-10-20 22 views
旺角高質專吃拖羅的壽司店✨🦥喜歡吃拖羅的不能錯過,這是一間令你非常滿足的壽司店。餐牌上有刺身丼飯、壽司、魚生、手卷等,相當豐富!《特選本鮪三色丼》$288人氣No.1之選✨三色丼包括有大拖羅、中拖羅和赤身,滿滿的拖羅舖滿了整碗丼的表面,非常吸引!而且拖羅也切得有厚度,吃起來啖啖肉,相當滿足!👍🏻《鮪世海鮮丼》$298人氣之選的海鮮丼,海鮮份量十分足料!包括有:特大赤海蝦、海膽、磯燒鮑魚、帆立貝、左口魚、油甘魚、三文魚、魷魚、拖羅、赤貝⋯⋯⋯等等,數之不盡。所有食材完完全全舖滿整個大碗,相當豐富!👍🏻丼飯跟餐配有沙律、麵豉湯和茶碗蒸。剛才說到餐廳還有大量魚生和壽司選擇,是此也點了幾款魚生,都是比較厚身厚切,相當有誠意!💕《特大赤海蝦刺身》$30/2隻《輕燒劍魚腩刺身》$36/2片《活赤貝》$48《三文魚刺身》$25/2片總結:拖羅必食!無得輸!
旺角高質專吃拖羅的壽司店✨🦥

《特選本鮪三色丼》$288

《鮪世海鮮丼》$298

丼飯跟餐配有沙律、麵豉湯和茶碗蒸。

《特大赤海蝦刺身》$30/2隻

《輕燒劍魚腩刺身》$36/2片

《活赤貝》$48
《三文魚刺身》$25/2片

總結:拖羅必食!無得輸!

2022-10-19 502 views
第一次試呢間壽司舖☺️之前成日行過都唔敢入,因為覺得會好貴😅估唔到原來佢哋既Lunch set都唔貴,而且質素仲好得👍同同事一人嗌咗一個set share☺️佢地個set會跟麵豉湯、沙律及蒸蛋鮪世市場井呢個刺身飯勁足料,雖然望落去size唔係好大,但係有成五款刺身🤩🤩另外仲有大大隻玉子👍刺身分別係帶子、赤蝦、三文魚、劍魚腩、蟹棒,仲有飛魚子☺️🤤🤤全部都勁鮮味😋😋👍👍市場壽司盛🍣呢個壽司盛係師傅即時手握,非常新鮮😋😋有五件壽司🍣、三個卷及鮪世玉子😍份量十足🤩🤩下次lunch想食好啲可以再黎,性價比好高👍環境又坐得舒服😌📌 鮪世市場 (旺角) (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖#高質壽司 #平價抵食 #壽司推介 #性價比高 #市場美食 #旺角美食 #日式美食 #美食推薦 #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #foodiesinternationalchat

鮪世市場井

市場壽司盛🍣
呢個壽司盛係師傅即時手握,非常新鮮😋😋
有五件壽司🍣、三個卷及鮪世玉子😍份量十足🤩🤩

📌 鮪世市場 (旺角) (旺角)

2022-10-18
Type of Meal
Lunch
  • 市場壽司盛
  • 市場刺身丼
之前特登去將軍澳想試呢間平民價高質壽司但上次去到咁啱撞正佢哋落場🥹摸門釘好彩佢哋終於開咗一間係旺角🫶🏻係市場推介嘅本鮪壽司盛😳仲$128有齊赤身、中拖、大拖同埋魚蓉軍艦赤身脂肪量少、肉質軟腍得嚟有咬口中拖冇赤身咁腥,比赤身更軟腍 因為開始有番啲脂肪大拖脂肪分佈好像肥牛咁🤣🤣入口即溶,除咗魚鮮味之外佢哋仲多咗陣嘅脂肪香味🤤🤤下面係去親壽司鋪都要order嘅自家制燒玉子🤣 正常發揮只係有一種情意結,見到佢哋印咗自己個名覺得比較特別🥹《特大赤海蝦》$13無時無刻都想食呢啲大大隻嘅赤海蝦、牡丹蝦等🥹🥹對蝦嘅需求好大🤣 食放題嘅話我可以食到2打🤣🤣呢度特大赤海蝦只係$13/件鮮甜爽彈🫶🏻🫶🏻 真係忍唔住encore再encore💕必食嘅仲有鮪世刺身盛🫶🏻每件刺身都厚切新鮮!魚油豐香,每件都想 encore見到隔離枱個海膽手卷係爆多海膽,完全睇唔到啲飯而吸引我哋都叫🤣但上到黎係。。。🤣🤣🤣但佢哋嘅海膽手卷嘅海膽都好鮮甜,唔臭!可能我哋叫錯咗 人哋唔係普通海膽手卷咁簡單?🥹🥹
之前特登去將軍澳想試呢間平民價高質壽司
但上次去到咁啱撞正佢哋落場🥹摸門釘
好彩佢哋終於開咗一間係旺角🫶🏻

係市場推介嘅本鮪壽司盛😳仲
$128有齊赤身、中拖、大拖同埋魚蓉軍艦

赤身脂肪量少、肉質軟腍得嚟有咬口

中拖冇赤身咁腥,比赤身更軟腍 因為開始有番啲脂肪
下面係去親壽司鋪都要order嘅自家制燒玉子🤣 正常發揮
只係有一種情意結,見到佢哋印咗自己個名覺得比較特別🥹

《特大赤海蝦》$13
無時無刻都想食呢啲大大隻嘅赤海蝦、牡丹蝦等🥹🥹
對蝦嘅需求好大🤣 食放題嘅話我可以食到2打🤣🤣

呢度特大赤海蝦只係$13/件

鮮甜爽彈🫶🏻🫶🏻 真係忍唔住encore再encore💕

必食嘅仲有鮪世刺身盛🫶🏻
每件刺身都厚切新鮮!
魚油豐香,每件都想 encore

但上到黎係。。。🤣🤣🤣
但佢哋嘅海膽手卷嘅海膽都好鮮甜,唔臭!
可能我哋叫錯咗 人哋唔係普通海膽手卷咁簡單?🥹🥹
  • 特選本鮪壽司盛
  • 特大赤蝦
2022-10-15 24 views
旺角有很多各式各樣不同美食的食肆,今日就找了一間日式餐廳食午餐,這裡的午市套餐價錢很合理,而且食材新鮮好味。每個套餐都包括味噌湯,蒸蛋及沙律,沙律菜新鮮,蒸蛋非常幼滑美味。吞拿魚蓉丼,新鮮美味的吞拿魚切成魚蓉舖蓋在整碗飯上,非常多及新鮮,加上少許蔥花,飯本身煙韌有口感,配合吞拿魚蓉,非常好味。炙燒壽司盛,有玉子,火炙三文魚,火炙蟹棒,輕燒劍魚腩,火炙左右魚裙邊,汁燒海鰻及燒三文魚卷。汁燒海鰻與一般燒鰻魚不同,醬汁不太多也不太甜,剛剛好,可以食到本身鰻魚的香味。另外劍魚腩及左右魚裙邊用火輕燒,帶出本身的油香,好好味。

Type of Meal
Lunch
2022-10-15 23 views
經過旺角黎試下呢間壽司,見佢價錢超平民,最平$9已經有一件🤩刺身拼盤 有帆立貝,油甘魚,深海池魚,赤蝦,拖羅,三文魚,全部都好新鮮,厚切超有口感,夠晒滿足😋 拼盤仲會附送沙律,茶碗蒸同麵豉湯🤩日本生蠔Size有成隻手板咁大!! 鮮甜爽口,食到滿滿海水味😋壽司全部都係師傅即場手握,特別中意佢哋個鰻魚壽司,鰻魚外面燒到微微焦香,超惹味😋 估唔到係香港都食到好似日本質素嘅高性價比壽司,一定會再黎食👍🏻

刺身拼盤

日本生蠔
Size有成隻手板咁大!! 鮮甜爽口,食到滿滿海水味😋

2022-10-14 18 views
其實去食之前呢間餐廳都已經幾有名氣,今日咁啱去旺角買嘢就順便試吓💁🏻‍♀️食完真係有驚喜 ❣️排隊大約等咗15分鐘。📋🔸日本生蠔x2 $124 -蠔肉飽滿肥美🔸日本活帆立貝壽司x2 $96 -帆立貝又大粒又厚身👍🏻食落去好清甜。🔸三文魚(八片)三文魚籽配沙律及黑松露汁$138 🌟推介🌟 -雖然佢上枱個樣望落去好似伏伏地😂但食落去真係好驚艷🙌🏻 採用黑松露熬煮成濃郁嘅黑松露汁,加係料理內,令料理更加香口,提升了三文魚味道的層次👍🏻用三文魚捲起三文魚籽和沙律在沾滿黑松露汁,一流❣️沙律和三文魚籽增加了料理的口感層次,令層次更加豐富💕🔸日本海膽刺身$ 88 -兩個人一齊開心share都夠食😚 甘甜細膩,真係令人回味。🔸三文魚x2 $18 -9蚊1件都幾抵食💕🔸磯煮小鮑魚 $38🔸厚切火炙鵝肝 $38 🌟推介🌟 火炙過後鵝肝油香突出,好肥美😋🔸香蔥本鮪魚腩軍艦x2 $48 🔸達摩汽水 $25🔸芝味軟殼蟹卷 $58 -外層是芒果,入口先甜後脆,最後先係芝士香味,意外的好食。💁🏻‍♀️性價比都幾高,壽司有貴有平,想食刺身嘅話,睇到Menu佢有二百幾蚊嘅刺身套餐都幾抵食咁,但係我哋落完單之後先睇到🥹唯有下次

📋
🔸日本生蠔x2 $124 -蠔肉飽滿肥美

🔸三文魚(八片)三文魚籽配沙律及黑松露汁$138 🌟推介🌟

🔸三文魚x2 $18 -9蚊1件都幾抵食💕

🔸磯煮小鮑魚 $38

🔸香蔥本鮪魚腩軍艦x2 $48
🔸達摩汽水 $25

🔸芝味軟殼蟹卷 $58
-外層是芒果,入口先甜後脆,最後先係芝士香味,意外的好食。

💁🏻‍♀️性價比都幾高,壽司有貴有平,想食刺身嘅話,睇到Menu佢有二百幾蚊嘅刺身套餐都幾抵食咁,但係我哋落完單之後先睇到🥹唯有下次再去試吓啦。

💘 8:30去食都幾多人,食材新鮮👍🏻👍🏻食物質素也不錯,性價比之選。

🏘店舖環境較細,有吧枱可以坐,可以睇住師傅整壽司👍🏻

❗設有加一服務費
▫️使用電話掃描QR code落單