2022-09-23 13 views
呢間日式木系餐廳,乾淨企理,菜式選擇好多,唔同海鮮嘅刺身都有,仲有啲比較少見嘅日式料理!餐廳食材用料幾新鮮,刺身、丼飯,甚至連壽司盛都有,午市套餐仲包埋麵豉湯🥣、茶碗蒸同沙律!------------------------------🍤◖北海道海鹽炸甜蝦◗ $58佢呢隻甜蝦細細隻,連殼咁炸得好香脆,食落鮮甜,好有鹹香,拎嚟送酒一流~🍙◖日本海膽軍艦◗ $69難得有海膽,梗係要試吓佢!入口即溶好似雪糕咁,漿口好正,不過甜味就差啲🐟◖三文魚(八片)三文魚籽配沙律黑松露汁◗ $138呢道菜幾特別,真係第一次試!厚切三文魚鮮甜,淋上黑松露味嘅沙律醋,一啲腥味都冇,仲帶住濃濃嘅黑松露香味,沙律醋又開胃,呢個配搭做前菜啱晒!上面有幾粒魚子,食完可以食啲洋蔥清下口氣,洋蔥索咗啲醋,酸酸地唔會辣。🦪◖赤背刺身◗ $28刺身都大大片,有兩大片,爽脆鮮甜🦐◖特大赤海蝦刺身◗ $30赤蝦真係好大隻,差唔多成隻手掌咁大,好黏口🦪◖日本帆立貝刺身◗ $48有兩大片,帆立貝都好肥美飽滿,夾住塊青瓜,creamy又漿口,啖啖肉🍱◖市場壽司盛◗ $138呢個係lunch set黎,會有10貫壽司,包埋沙律湯同埋茶碗
🍤◖北海道海鹽炸甜蝦◗ $58

🍙◖日本海膽軍艦◗ $69

🐟◖三文魚(八片)三文魚籽配沙律黑松露汁◗ $138

🦪◖赤背刺身◗ $28
刺身都大大片,有兩大片,爽脆鮮甜

🦐◖特大赤海蝦刺身◗ $30
赤蝦真係好大隻,差唔多成隻手掌咁大,好黏口

🦪◖日本帆立貝刺身◗ $48

🍱◖市場壽司盛◗ $138
呢個係lunch set黎,會有10貫壽司,包埋沙律湯同埋茶碗蒸。茶碗蒸入面有鳴門卷,蟹柳同冬菇,幾嫩滑!

🌟Encore指數:8.5/10
新開既壽司店,環境乾淨企理,坐係吧枱一邊望住幾位師傅整壽司,感覺好似去左日本🇯🇵!呢道每件壽司都好大件,特別係卷物係平日既1.5倍size咁樣,好抵食💯.🔺特選本鮪壽司盛🐠🍣小編一定要嗌拖羅啦🥰拖羅蓉軍艦、赤身、中拖羅、大拖羅各一件,口感好實在,夠厚肉,$128呢個價錢會唔會太堅💯💯💯.🔺日本海膽軍艦☺️勁大舊海膽一有啲驚喜喎😍係XL Size咁‼️食落好清甜.🔺燒三文魚卷🍣呢個必點啊入面係太卷包左玉子、蟹柳、青瓜🥒面頭舖左充滿油香既燒三文魚,仲有三文魚籽同沙律醬點綴,層次好多😚.🔺香蔥本鮪魚蓉卷🐠嘩好大件,啲拖羅蓉食極都未食完咁,入口好綿綿咁,推薦🫡.🔺日式炸雞軟骨🐔超級好食,炸粉恰到好處,熱辣辣帶少少juicy,好食過啲居酒屋🏮,一致讚好👏🏻👏🏻.🔺日本帆立貝🔺火炙帆立貝好厚肉啊😌兩種食法一樣品嚐到帶子既鮮甜味😊.好鐘意食三文魚既話就岩晒,一次過嗌晒咁多款🔺三文魚🔺三文魚腩🔺火炙三文魚🔺火炙三文魚腩每款個紋理都好靚,能夠係呢道試到咁高質既三文魚實在太幸福啦❤️.🔺輕燒劍魚腩劍魚腩反而爭少少,未算太厚身,未達到小編期待既標準油香🥹🥹不過都唔影響到對呢間壽司店overall既喜愛😋
🔺特選本鮪壽司盛🐠🍣

🔺日本海膽軍艦☺️
勁大舊海膽一有啲驚喜喎😍係XL Size咁‼️食落好清甜
🔺燒三文魚卷🍣

🔺香蔥本鮪魚蓉卷🐠
嘩好大件,啲拖羅蓉食極都未食完咁,入口好綿綿咁,推薦🫡
🔺日式炸雞軟骨🐔

🔺日本帆立貝
🔺火炙帆立貝
好厚肉啊😌兩種食法一樣品嚐到帶子既鮮甜味😊
好鐘意食三文魚既話就岩晒,一次過嗌晒咁多款
🔺三文魚🔺三文魚腩
🔺火炙三文魚🔺火炙三文魚腩

🔺輕燒劍魚腩
2022-09-22 526 views
喺旺角行街,行到肚餓,很想食日本嘢,經過見到呢間壽司店,就即刻入去坐低。雖然係小店,座位唔多,但係絕對坐得舒服,唔迫夾。 坐吧枱嘅客人仲可以見到壽司師傅整壽司。手機落單,想食咩可以慢慢揀。因為我同朋友咩都想試,所以叫咗兩個set-鮪世壽司盛(時令壽司八件)同埋極上壽司盛!跟餐仲有茶碗蒸,麵豉湯同埋沙律。麵豉湯嘅麵豉味香濃,茶碗蒸嘅雞蛋蒸得好滑。極上壽司盛總共有10款壽司,包括玉子,三文魚,油甘魚,帆立貝,𩶘魚,深海池魚,特大赤海蝦,金目鯛,大本鮪魚腩,燒三文魚卷。而鮪世壽司盛就有八件時令壽司,包括鮑魚,海膽,北寄貝,吞拿魚,赤貝,深海池魚,鯛魚。刺身新鮮,鮮甜肥美,厚切大大嚿,口感十足,真係好滿足。而壽司飯粒粒飽滿,食落亦都好香醋味。好特別,第一次見原隻鮑魚壽司,重要唔算細隻,非常奢侈,而食落就非常之有咬口。海膽壽司啲海膽真係堆積如山,成舊擺入口係海膽爆炸嘅感覺,非常之幸福。帆立貝好鮮甜,大大片啖啖肉,真係食完想再叫多幾舊,停唔到口。吞拿魚腩一咬落去,滿滿嘅油脂B晒出嚟,好香油脂味,但係一啲都唔膩。赤蝦蝦肉晶瑩,食落爽口,好新鮮。玉子燒好厚身,超級香蛋味,甜度啱啱好,好有日本食嘅感覺。

坐吧枱嘅客人仲可以見到壽司師傅整壽司
跟餐仲有茶碗蒸,麵豉湯同埋沙律。

麵豉湯嘅麵豉味香濃,茶碗蒸嘅雞蛋蒸得好滑。

極上壽司盛總共有10款壽司,包括
擊傷壽司盛

鮪世壽司盛

2022-09-16
$300 (Lunch)
擊傷壽司盛
鮪世壽司盛
🤔旺角餐廳琳瑯滿目,眼花繚亂。近廣華街有一間日本餐廳鶴立雞群,裝修別緻,望入去室內係一間手握壽司店,見到bar 檯前三位師傅密密握緊壽司。餐牌內刺身同埋壽司種類好多,厚切金目鯛刺身,用火槍燒過,油香滿溢👍👍。日本生蠔拌以醬汁,肥美飽滿,入口順滑,直到喉嚨!😋😍特選鮪魚壽司盛,有齊赤身,中拖,大拖羅及魚蓉,三個吞拿魚部位各有風味,大拖魚油豐美,入口即溶,係口腔中感受鮮味爆發!💥😚加拿大海膽軍艦不比日本遜色,creamy嘅質感帶少少海水味。蟹膏軍艦甘香可口,值得再叫,不是一般來貨貨色。特大赤海蝦,超巨形蝦身,肉質彈牙爽口帶黏性。日本活帆立貝,性價比高,一口食唔晒,😆size係XXXL碼!馬刀貝朋友話好鮮味爽彈。食到中段回一回氣,🍹叫左兩支坊間少見嘅有氣果汁,包裝招紙好靚,充滿日本風味。🤤最後壓軸叫左油甘魚配黑松露秘製醬汁,份量超多,油甘魚厚切拌黑松露醬好夾,一d都唔搶味,襯托埋酸味味嘅醬汁,一d都唔覺漏,值得推介💯。值得一讚♥️,餐廳上菜有分由淡至濃味,進食時可以讓舌頭感受美食嘅層次,非常細心。

厚切金目鯛刺身

2022-09-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
厚切金目鯛刺身
油甘魚配沙律黑松露汁
旺角間爭鮮都要裝修,好彩上次出旺角睇波鞋,已經bookmark左尼間日式料理店,我最鍾意坐佢地既bar台位,可以近距離睇到廚師既刀功同擺盤,有種omakase既感覺。 ⦁鮪世市場丼 $128尼款都算豐富既丼飯,三文魚、三文魚籽、北寄貝、帶子、蟹棒、牡丹蝦等。帶子肥美鮮甜,蝦既口感軟綿細膩。 ⦁炙燒壽司盛 $138又有壽司又有卷物,包括蟹棒、三文魚、左口魚裙邊、劍魚腩、海鰻、三文魚卷。本身應該仲有佢地signature既玉子,因為佢地賣晒,就轉用北寄貝。所有魚生都好新鮮,而我最鍾意就係海鰻,口感有別於一般既鰻魚。三文魚肉夠晒肥美,連卷物都係,非常足料。 - 刺身 - 特大赤海蝦鮮甜,肉色剔透。磯煮鮑魚爽口彈牙,易入口同易咬開。日本海膽就唔太夠海水味,但都幾厚實同creamy。 - 壽司 -花之戀最上有海量既蟹籽,完全係多到瀉。三文魚片非常厚身口感十足。蟹膏軍艦超種蟹味,香甜濃郁唔會有苦味。 - 飲品 -完熟提子汽水既提子味濃,唔會死甜,都幾好飲!除左尼款,我仲見到好多出面好少見既飲品,等我搵日要再黎試下其他。😊

⦁鮪世市場丼 $128

⦁炙燒壽司盛 $138

- 刺身 -

- 壽司 -

- 飲品 -

2022-09-19
2022-09-19 20 views
鮪世市場 (旺角) (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖今日同Zita去食好嘢👏🏻👏🏻👏🏻特選本鮪壽司盛 $128店名就主打鮪魚,就要試試特選本鮪壽司盛,分別有蔥吞拿魚腩軍艦、本鮪赤身、中本鮪魚腩和大本鮪魚腩。由軍艦食起,紫菜好脆,一口吞拿魚腩蓉,魚油香層層提升,全口滿有魚香,邪惡必食!香蔥本鮪魚蓉卷 $58吞拿魚肉色澤粉紅亮澤,食落很綿滑。芥辣八爪魚軍艦 $9爽彈清脆,配以芥辣汁調製,味道鮮味濃郁。芥辣三文魚軍艦 $13豐富口感,又辣又香滑。油甘魚腩 $35細嫩肉質伴隨魚油香與甘香,滋味無窮。蟹棒 $13鮮甜味道有如新鮮長腳蟹。自家制燒玉子 $9壓上店名,夠晒獨特,蛋香好濃。日本帆立貝$24刺身帆立貝味道純淨海洋新鮮、甘甜。赤貝刺身 $28橙紅色,色澤亮麗,好吸引!特大赤海蝦刺身 $30感爽口有彈性,晶瑩剔透,encore!!!日本海膽刺身 $88油潤豐腴,優質鮮甜,要食夠兩版先夠喉😄火炙鰻魚 $18火炙系列燒得啱啱好😋有少少嘅焦香,甜甜回甘!火炙鵝肝$38邪惡必食!太抵食!滿足!火炙帆立貝$24 燒到金黃色嘅表面✨ 食落爽口而焦香嘅帶子超好食,正😄😄😄火炙三文魚
鮪世市場 (旺角) (旺角)
旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖

今日同Zita去食好嘢👏🏻👏🏻👏🏻

特選本鮪壽司盛 $128

香蔥本鮪魚蓉卷 $58
吞拿魚肉色澤粉紅亮澤,食落很綿滑。

芥辣八爪魚軍艦 $9
爽彈清脆,配以芥辣汁調製,味道鮮味濃郁。

芥辣三文魚軍艦 $13
豐富口感,又辣又香滑。

油甘魚腩 $35
細嫩肉質伴隨魚油香與甘香,滋味無窮。

蟹棒 $13
鮮甜味道有如新鮮長腳蟹。

自家制燒玉子 $9
壓上店名,夠晒獨特,蛋香好濃。

日本帆立貝$24
刺身帆立貝味道純淨海洋新鮮、甘甜。

赤貝刺身 $28
橙紅色,色澤亮麗,好吸引!

特大赤海蝦刺身 $30
感爽口有彈性,晶瑩剔透,encore!!!

日本海膽刺身 $88
油潤豐腴,優質鮮甜,要食夠兩版先夠喉😄

火炙鰻魚 $18
火炙系列燒得啱啱好😋有少少嘅焦香,甜甜回甘!

火炙鵝肝$38
邪惡必食!太抵食!滿足!

火炙帆立貝$24
燒到金黃色嘅表面✨ 食落爽口而焦香嘅帶子超好食,正😄😄😄

火炙三文魚腩 $18
火炙三文魚腩味道岩岩好唔油膩,驚喜,魚油好重。
買左戲飛睇🎬「明日戰記」點都要撐男神古天樂❤️系附近搵左間有料到嘅壽司店有個午市套餐定食全部都係火炙壽司,岩哂我呀‼️茶碗蛋用左日本蛋所以蛋香味特別濃厚「炙燒壽司盛」有炙燒三文魚卷、炙燒三文魚、炙燒蟹捧、炙燒左口魚、炙燒劍魚腩、炙燒海鰻🍣平時我好鐘意食火炙壽司,經過火炙後,啲魚油都會迫哂出嚟,食落更富魚油香,滑口好多特別最愛三文魚&左口魚「原條鰻魚丼」整條鰻魚燒得勁香肉質好有彈性,蒲燒汁好入味,果然無叫錯我見到有幾款壽司都只售$9️⃣,性價比極高❤️呢個時勢仲有呢啲價錢,真係非常難得
買左戲飛睇🎬「明日戰記」
點都要撐男神古天樂❤️

系附近搵左間有料到嘅壽司

有個午市套餐定食全部都係火炙壽司,岩哂我呀‼️

茶碗蛋用左日本蛋

所以蛋香味特別濃厚

「炙燒壽司盛」
平時我好鐘意食火炙壽司
經過火炙後,啲魚油都會迫哂出嚟,
食落更富魚油香,滑口好多

特別最愛三文魚&左口魚

「原條鰻魚丼」
整條鰻魚燒得勁香

肉質好有彈性,蒲燒汁好入味,
果然無叫錯

我見到有幾款壽司都只售$9️⃣,性價比極高❤️
呢個時勢仲有呢啲價錢,真係非常難得
2022-09-15
Type of Meal
Lunch
2022-09-16 438 views
今日去左旺角shopping, 去到花園街這間叫"鮪世市埸"的小店晚餐,餐廳座位不多, 還好我們六時便入座,不用等便安排到吧枱位置,食到六時半基本上整間餐廳都差不多滿座,之後更加有客人在外等位。可提供的食物種類頗多,有壽司,刺身, 各款小食及丼飯等。壽司全部是遂件點,客人可自己選擇喜歡吃的品種,我們點了三文魚, 蟹棒,火炙三文魚,特大赤海蝦,象拔蚌,帆立貝, 左口魚裙邊,壽司上的魚生全部都十分新鮮,而且都是大大塊的,蟹棒大大條夠晒肥大,食落香甜又滿足,三立魚也大件兼肉厚,口感十足。另外亦點了加洲卷,同樣不錯。平時我們吃夀司不太喜歡點玉子燒, 見這裡的玉子上面燒有店名,十分有趣,所以專門點了一件試一下, 夠曬厚身有蛋香, 甜度適中, 令我們對這種平時較少吃的食物改觀及有種全新體會。吉列炸蝦手卷及炸軟殼蟹手卷, 手卷不單size 夠大件, 而且裏面的炸蝦及軟殼蟹也是大大件啖啖肉,炸得香脆可口而且唔會油膩,而且咬開亦不會乾。鮪世刺身盛包含當天的12件熱賣刺身,今天有三文魚,油甘魚,特大赤海蝦,日本帆立貝,深海池魚及大拖羅各兩件,亦加送了蔬菜沙律,日式蒸蛋及麵豉湯, 日式蒸蛋夠哂嫩滑, 蔬菜沙
可提供的食物種類頗多,有壽司,刺身, 各款小食及丼飯等。

鮪世刺身盛包含當天的12件熱賣刺身,今天有三文魚,油甘魚,特大赤海蝦,日本帆立貝,深海池魚及大拖羅各兩件,亦加送了蔬菜沙律,日式蒸蛋及麵豉湯, 日式蒸蛋夠哂嫩滑, 蔬菜沙律夠新鮮, 刺身全部新鮮及都係大大塊及勁厚身, 尤其是大拖罹那種入口即溶的感覺令人回味無窮。
海膽刺身鮮味十足,無比鮮甜。

2022-09-15
  • 鮪世刺身盛
1K
2022-09-14 36 views
“淺漬本鮪赤身丼”($188)“特選本鮪壽司盛”($128)“日本生蠔”($58/隻)“深海池魚(4切)”($72)“特大赤海蝦刺身”($30)“立魚/油甘魚壽司”($18/件)“火炙左口魚裙邊壽司”($16/件)“日本象拔蚌/輕燒劍魚腩壽司”($13/件)“三文魚壽司”($9/件)鮪世市場喺坑口嘅時候已經好受歡迎旺角店大間咗舒服咗☺️所以終於去咗食啦🥰坐bar枱位仲可以望住師傅準備食物晚市未到7點已經坐滿,要記得book定位😝叫得鮪世市場當然要叫多啲吞拿魚食吓🤤必點嘅有招牌特選本鮪壽司盛🍣一份包含咗赤身,中拖,大拖,香蔥魚腩蓉軍艦大拖十分肥美,入口即溶🤤大推😍另外都叫咗唔少款式嘅壽司全部都好新鮮,最正係片魚算幾厚切😛呢道仲有日本生蠔🦪大大隻好肥美☺️見好多枱都有叫😆我地叫多咗份淺漬本鮪赤身丼赤身用醬油漬過,鹹鮮十足😙叫丼飯會配埋沙律,麵豉湯,茶碗蒸食完超飽超滿足😆
“淺漬本鮪赤身丼”($188)
“特選本鮪壽司盛”($128)
“日本生蠔”($58/隻)
“深海池魚(4切)”($72)
“特大赤海蝦刺身”($30)
“立魚/油甘魚壽司”($18/件)
“火炙左口魚裙邊壽司”($16/件)
“日本象拔蚌/輕燒劍魚腩壽司”($13/件)
“三文魚壽司”($9/件)

鮪世市場喺坑口嘅時候已經好受歡迎
旺角店大間咗舒服咗☺️所以終於去咗食啦🥰
坐bar枱位仲可以望住師傅準備食物
晚市未到7點已經坐滿,要記得book定位😝
叫得鮪世市場當然要叫多啲吞拿魚食吓🤤
必點嘅有招牌特選本鮪壽司盛🍣
一份包含咗赤身,中拖,大拖,香蔥魚腩蓉軍艦
大拖十分肥美,入口即溶🤤大推😍
另外都叫咗唔少款式嘅壽司
全部都好新鮮,最正係片魚算幾厚切😛
呢道仲有日本生蠔🦪大大隻好肥美☺️
見好多枱都有叫😆
我地叫多咗份淺漬本鮪赤身丼
赤身用醬油漬過,鹹鮮十足😙
叫丼飯會配埋沙律,麵豉湯,茶碗蒸
食完超飽超滿足😆
2022-09-12 26 views
呢條街好多餐廳,今日行過又有新嘅開張,真係難做。呢間望入去係成條街四正乾淨嘅日本餐廳,仲有d似omakase嘅bar枱位,睇住師傅即整。野食都幾多選擇,有set嘅壽司定食,都可以自己mix & match同朋友一人一個set, 味噌湯同前菜一人一份share, 再加幾件特別嘅壽司。自由度好大!壽司選擇好多,大部都係平時壽司店少見到嘅魚。麻醬加咗少少醋,食落好清新好開胃,全部蔬菜都鍾意食。炙燒壽司盛,total 8件手握壽司加一件玉子,有火炙三文魚,火灸蟹柳,輕燒劍魚腩(再額外加一件,一人一件),火炙左口魚裙邊,汁燒海鰻同燒三文魚卷。三文魚卷入邊係有玉子同青瓜,上面放一件三文魚,好大份,望落同食落都無咁悶擺盤好靚,坐bar枱好有食omakase嘅感覺,整好拎比你。壽司師傅望落都好專業。北海丼,有晒我想食嘅魚生,有吞拿魚蓉,三文魚,牡丹蝦,吞拿魚,仲有一件燒玉子。輕燒劍魚腩,平時好少會專登叫嘅部位,都幾特別,燒完之後好香,有魚生嘅口感但係有炙燒嘅香味,兩樣嘢加埋一齊好完美。深海池魚,呢款又係平時好少會食嘅魚,白魚都少食,白身魚無炙燒就無咁香,魚身好軟
呢條街好多餐廳,今日行過又有新嘅開張,真係難做。

麻醬加咗少少醋,食落好清新好開胃,全部蔬菜都鍾意食。

2022-09-11 32 views
花園街都有入門版廚師發板omakase開到周圍都係,咁先追得上時代步伐,如果想先試吓嘅,而家都有唔少係入門level,未食過可以一試🍣刺身💰$298/12件有三文魚、油甘魚、日本帆立貝、池魚、大本鮪魚腩、特大赤海蝦食咗咁多刺身,好豐富好漢足🍱鮪世壽司盛💰$298/8件呢個就係平民version廚師發板,menu上冇寫有咩嘅,嚟到先知有少見嘅鮑魚、帆立貝、海膽、拖拿、赤貝、三款時令魚,較喜歡推拿、時令魚🦪生蠔好大隻又鮮甜,鐘意食嘅唔好錯過🍙炸軟殼蟹手卷💰$38平時食手卷我多數揀炸軟殼蟹,呢到新鮮炸起,夠脆口🍙吉列炸蝦手卷💰$28一樣勁脆新鮮熱辣🐥日式芝麻雞翼💰$48日式餐廳我好鐘意食芝麻雞翼,香脆可口🚩鮪世市場 (旺角) @maguro_sekai 📍旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖
花園街都有入門版廚師發板

🍣刺身💰$298/12件
有三文魚、油甘魚、日本帆立貝、池魚、大本鮪魚腩、特大赤海蝦
食咗咁多刺身,好豐富好漢足

🍱鮪世壽司盛💰$298/8件

🦪生蠔
好大隻又鮮甜,鐘意食嘅唔好錯過

🍙炸軟殼蟹手卷💰$38
平時食手卷我多數揀炸軟殼蟹,呢到新鮮炸起,夠脆口

🍙吉列炸蝦手卷💰$28
一樣勁脆新鮮熱辣

🐥日式芝麻雞翼💰$48
日式餐廳我好鐘意食芝麻雞翼,香脆可口

🚩鮪世市場 (旺角) @maguro_sekai
📍旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖
2022-09-07
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2022-09-10 54 views
📍 鮪世市場旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖 勁高質抵食😍❗️初嘗鮪世市場 - 日本料理係旺角搵到間午市套餐勁抵食既日本料理😍食材好新鮮😍 午市套餐份量驚人 CP值勁高🫰🏻餐廳環境坐得舒適,店員也十分Nice ~而且套餐仲包沙律 、日式蒸蛋、同麵豉湯🍱👅極上壽司盛合 $278呢個壽司盛分別有 燒玉子、三文魚、油甘魚、帆立貝、立魚、深海池魚🐟特大赤海蝦丶金目鯛丶大本鮪魚腩同燒三文魚卷~刺身非常新鮮而且每款都係大大塊厚切😙口感肥美充滿油香,食落厚實滑嫩 而且完全冇筋👍🏻👅北海丼 $198呢個丼飯集齊了我的最愛!🍚吞拿魚蓉真係超豪華滿滿一碗而且個調味好食🤤拖羅入口即溶 魚油甘香 享受🥢🥢北海道帶子鮮甜到爆 真係必食🍶🍶#鮪世市場 #壽司 #sushi #日本菜 #旺角 #旺角美食 #旺角日本菜#mongkok #旺角 #旺角壽司店 #支持小店#香港食評
📍 鮪世市場
旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖

勁高質抵食😍❗️初嘗鮪世市場 - 日本料理

係旺角搵到間午市套餐勁抵食既日本料理😍
食材好新鮮😍 午市套餐份量驚人 CP值勁高🫰🏻

餐廳環境坐得舒適,店員也十分Nice ~
而且套餐仲包沙律 、日式蒸蛋、同麵豉湯🍱

👅極上壽司盛合 $278
特大赤海蝦丶金目鯛丶大本鮪魚腩同燒三文魚卷~
刺身非常新鮮而且每款都係大大塊厚切😙
口感肥美充滿油香,食落厚實滑嫩 而且完全冇筋👍🏻

👅北海丼 $198
呢個丼飯集齊了我的最愛!🍚
吞拿魚蓉真係超豪華滿滿一碗而且個調味好食🤤
拖羅入口即溶 魚油甘香 享受🥢🥢
北海道帶子鮮甜到爆 真係必食🍶🍶

2022-09-09 32 views
正式踏入我的中秋節假期,陪囡囡系旺角買完教科書,梗係要食佢至愛的壽司,之前都食過幾次鮪世市場,性價比高又多選擇😋😋😋😋😋座位也比較寬躺,又有壽司吧枱,可以睇住師傅整壽司😍😍😍😍特選本鮪壽司盛有吞拿魚、中拖、大拖、香蔥本鮪魚腩軍艦吞拿魚肥美金香,CP值超高,中拖、大拖是全條吞拿魚中最肥美的部份,佈滿精微的魚油花紋,入口即化,油香四溢,完全不膩,鮮甜無比😋😋😋$128 四齊四款,大大滿足。特大赤海蝦蝦身晶瑩剔透,非常新鮮,咬落去口感非常爽口又鮮甜👍👍👍👍 $13 一件仲要平過連鎖店經營的壽司店。輕燒劍魚腩因為在劍魚腩的表面輕輕燒過,入口的時候就好有油香的感覺,魚腩的油份充口腔。日式炸雞軟骨入口鬆脆,亂畫的肉質及爽口的軟骨,更會帶來多層次口感,系下酒良伴。

特選本鮪壽司
有吞拿魚、中拖、大拖、香蔥本鮪魚腩軍艦

特大赤海蝦

輕燒劍魚腩

日式炸雞軟骨
2022-09-08
2022-09-08 28 views
好食又好飽,另外買多份比屋企人。極上壽司盛 +三得利麥芽酒 $316 (玉子,三文魚 ,油甘魚,帆立貝,𩶘魚,深海池魚,特大赤海蝦,金目鯛,大本鮪魚腩,燒三文魚卷。)魚生角切丼 $78原條鰻魚丼 $128份份壽司都食得出真材實料,帆立貝嘅鮮 ,𩶘魚嘅香,鮪魚腩嘅油脂香入口即溶,我終於明白啦。燒三文魚卷 唔會燒得過火,每份魚都食得出佢嘅鮮香味真喺無叫錯。而佢哋原隻鰻魚真喺好大條,我屋企人食到舔舔脷。魚生角切大大份 食完好滿足。再想提多樣嘢,就喺佢哋服務都好好,走嗰陣仲幫你開門同你講拜拜。

好食又好飽,另外買多份比屋企人。

極上壽司盛 +三得利麥芽酒 $316

魚生角切丼 $78

原條鰻魚丼 $128

而佢哋原隻鰻魚真喺好大條,我屋企人食到舔舔脷。
魚生角切大大份 食完好滿足。
入口即溶,超新鮮嘅海膽🤭今晚去到旺角《鮪世》係一間壽司刺身店。因為聽朋友講好食😋咁一於嚟試吓!今日先星期二。但入座律9成👀‼️人流旺盛‼️店員有禮😊,店鋪走日本風木系風格😍吧台位師傅即場手握壽司真有feel✨座底後就Qr code點餐‼️好多選擇!為咗影多啲相,就叫多啲款式啦🤭海鰻壽司-必點,有別一般鰻魚口感‼️😍三文魚油脂適中!入口都即化!完全無根!靚腩位北寄貝,鮮甜爽甜脆!😋👍🏻油甘魚腩,油香十足!大滿足!海膽新鮮!味道清淡!唔屬於好濃郁個隻!所以食多幾啖都仲得!呢款海膽我鐘意😍刺身有油甘魚,油甘魚腩,三文魚,赤身,八爪魚,牡丹蝦,我想講!全部刺身都係厚切!一開始以為薄切,點知食唔晒!因為份量十足👍🏻呢個價錢食到咁高質嘅刺身壽司真係無得彈🥹👍🏻軟殼蟹手卷,大大件啖啖肉嘅軟殼蟹🤭🫣呑拿魚壽司,魚油香,鮮味十足👍🏻炙燒三文魚,厚厚嘅三文魚,外層微微嘅蕉香👍🏻另外飲品方面,佢有好多日本直送嘅果汁汽水等等仲有日本啤酒添‼️每件刺身壽司,都非常之厚肉!飛一般嘅享受‼️真係超級推介‼️
入口即溶,超新鮮嘅海膽🤭

今晚去到旺角《鮪世》
係一間壽司刺身店。
因為聽朋友講好食😋咁一於嚟試吓!
今日先星期二。但入座律9成👀‼️
人流旺盛‼️

店員有禮😊,店鋪走日本風木系風格😍
吧台位師傅即場手握壽司
真有feel✨
座底後就Qr code點餐‼️

好多選擇!為咗影多啲相,就叫多啲款式啦🤭
海鰻壽司-必點,有別一般鰻魚口感‼️😍
三文魚油脂適中!入口都即化!完全無根!靚腩位
北寄貝,鮮甜爽甜脆!😋👍🏻
油甘魚腩,油香十足!大滿足!
海膽新鮮!味道清淡!唔屬於好濃郁個隻!

所以食多幾啖都仲得!呢款海膽我鐘意😍
刺身有油甘魚,油甘魚腩,三文魚,
赤身,八爪魚,牡丹蝦,
我想講!全部刺身都係厚切!
一開始以為薄切,點知食唔晒!因為份量十足👍🏻
呢個價錢食到咁高質嘅刺身壽司真係無得彈🥹👍🏻

軟殼蟹手卷,大大件啖啖肉嘅軟殼蟹🤭🫣

呑拿魚壽司,魚油香,鮮味十足👍🏻
炙燒三文魚,厚厚嘅三文魚,外層微微嘅蕉香👍🏻

另外飲品方面,佢有好多日本直送嘅果汁汽水等等
仲有日本啤酒添‼️

每件刺身壽司,都非常之厚肉!飛一般嘅享受‼️
真係超級推介‼️