2022-10-12 19 views
特登安排一日行程係寵媽系列🤣🤣見呢間既評價不錯就食~ 雖然舖頭唔大,但係圍住吧枱都有唔少位,卡位都有2-3個 。我地被安排左坐吧枱,都幾開心,可以睇到師傅切野🤣🤣雖然夜晚冇咩set ,但係單價就唔算太貴。寵媽系列就由我發板啦,壽司:立魚,三文魚腩,油甘魚,中本鮪魚腩,蟹膏軍艦,加拿大海膽軍艦,花之戀 (媽咪落order 要食,就叫左個俾佢🤣)電話落完單好快就黎左,壽司🍣全部都好靚,食落都覺得佢呢個價錢對得住個價錢有餘。食落唔會有雪味,好新鮮,仲要佢上面既魚生係大過舊飯好多,又切得厚身,所以真係好足料🥰加拿大海膽軍艦真係要叫,好好食,一解相思之苦。燒玉子 見個樣好靚,所以想試下🤣不過不失磯煮鮑魚刺身 2件$76好貼心咁起哂肉同切左一半,食起都好方便。鮪世刺身盛$298 (有跟湯,沙律同蒸蛋)唔知叫咩刺身,就叫呢個攪掂,咩都有齊哂。有甜蝦,三文魚,鮪魚等等蒸蛋好滑🥰仲叫左杯梅酒$58 杯梅酒都好飲,唔會太澀,好易入口。
特登安排一日行程係寵媽系列🤣🤣
見呢間既評價不錯就食~
雖然舖頭唔大,但係圍住吧枱都有唔少位,卡位都有2-3個 。
我地被安排左坐吧枱,都幾開心,
可以睇到師傅切野🤣🤣

雖然夜晚冇咩set ,但係單價就唔算太貴。
寵媽系列就由我發板啦,
壽司🍣全部都好靚,食落都覺得佢呢個價錢對得住個價錢有餘。

加拿大海膽軍艦真係要叫,
好好食,一解相思之苦。

燒玉子
見個樣好靚,所以想試下🤣不過不失

磯煮鮑魚刺身 2件$76
好貼心
咁起哂肉同切左一半,食起都好方便。

鮪世刺身盛$298 (有跟湯,沙律同蒸蛋)
唔知叫咩刺身,就叫呢個攪掂,咩都有齊哂。
有甜蝦,三文魚,鮪魚等等
蒸蛋好滑🥰

仲叫左杯梅酒$58
杯梅酒都好飲,唔會太澀,好易入口。
2022-10-11 19 views
🔹旺角//鮪世市場🔹人均約$320🔹▫️鮪世剌身盛 $298呢個盛係有三文魚,油甘魚,赤蝦,帆立貝,深海池魚,鮪魚腩(=吞拿魚腩)各兩件左右🥰🥰,而且包埋湯,沙律,蒸蛋,其實真係好抵🥹🥹!而且質素係好食😽😽 鮪魚油脂勁多好邪惡☺️超推薦!▪️三文魚籽軍艦 $24醃得好好食😋😋絕對係超值之選🥹出嚟可能要$50起一件🥹好好食仲知嗌兩件🥹▫️燒三文魚卷 $58有三件!燒得好靚,趁熱食就最好🤣都好食嘅😋▪️火炙鵝肝 $38推薦😙😙雖然係比較油膩,但係鵝肝就係油!價錢非常之抵,好值得一試!😛▫️自家制燒玉子 $9男朋友好鍾意食,嗌咗兩件真係唔錯! $9抵到爛☺️☺️▪️日本帆立貝 $24覺得唔算太特別🤣但係個價錢絕對對得住☺️夠大件!▫️特大赤海蝦 $14都係一般般,過吓口癮都可以試吓,唔係伏先🤣▪️三文魚腩 $18覺得同普通三文魚好似冇乜分別,唔值得食,不過真係唔貴🤣🔹好飽評語啱啱開嘅時候其實已經食過一次🤣估唔到開咗咁耐見到有好多人介紹🤪原來Menu轉左好多選擇多咗好多!環境方面係比較迫,鋪面比較細,坐得幾逼😂😂 我平日食,不過陸續都係爆場,嘢食平均都好高質,一定係性價比超高!好食得來對得住個價錢😋!🧠回頭指數:9️⃣🧏
🔹旺角//鮪世市場🔹人均約$320🔹

▫️鮪世剌身盛 $298

▪️三文魚籽軍艦 $24

▫️燒三文魚卷 $58
有三件!燒得好靚,趁熱食就最好🤣都好食嘅😋

▪️火炙鵝肝 $38

▫️自家制燒玉子 $9
男朋友好鍾意食,嗌咗兩件真係唔錯! $9抵到爛☺️☺️

▪️日本帆立貝 $24
覺得唔算太特別🤣但係個價錢絕對對得住☺️夠大件!

▫️特大赤海蝦 $14
都係一般般,過吓口癮都可以試吓,唔係伏先🤣

▪️三文魚腩 $18
覺得同普通三文魚好似冇乜分別,唔值得食,不過真係唔貴🤣

🔹好飽評語

🧠回頭指數:9️⃣
🧏🏻‍♀️打卡港女:6️⃣
🌬冷氣溫度:8️⃣
🚽廁所評價:⏹
🧾性價比呢:8️⃣
2022-10-09 26 views
身邊好多朋友買緊機票準備番家鄉啦…但Be仲未行得開哦😶未去得日本漁市場食早餐…唯有搵間魚鮮料理店慰藉住自己先啦!呢度係用愛知県產嘅米🍚食入口就更日本味啦!今次獨自去偷歡快閃食個丼先😋😋. ✨鮪世市場丼係午市套餐😚隨附味噌湯, 沙律, 日式蒸蛋(Be仲額外追加咗汽水)個丼飯有牡丹蝦, 油甘魚, 三文魚, 帶子, 蟹籽, 玉子燒, 蟹柳😉😉成個set都幾豐富!!每片魚生片都厚切又新鮮!性價比幾高哦✅. ✨自家製燒玉子:蛋味濃厚!仲印有店家名字🤭✨三文魚腩壽司:鮮美又有魚脂感!✨油甘魚壽司:同樣鮮味但魚味更重!✨火炙三文魚壽司:火炙後魚油逼哂出嚟!入口溶化!✨輕燒劍魚腩壽司:燒後令魚肉有咬口咗!特別😍😍. ✨東京人氣芝士蛋糕鬆軟幼滑但濃厚芝味十足🧀🧀溶化咗Be個心!Made my day❤️

✨鮪世市場丼
✨自家製燒玉子:蛋味濃厚!仲印有店家名字🤭
✨三文魚腩壽司:鮮美又有魚脂感!
✨油甘魚壽司:同樣鮮味但魚味更重!
✨火炙三文魚壽司:火炙後魚油逼哂出嚟!入口溶化!
✨輕燒劍魚腩壽司:燒後令魚肉有咬口咗!特別😍😍
✨東京人氣芝士蛋糕
2022-10-07 18 views
成日喺旺角行街經過都見到呢間外表超有日本風味嘅店舖今日終於試到😍坐喺吧枱位置睇住師傅喺面前整壽司個感覺好特別真係好似返咗日本咁樣🥰每樣嘢都好正🤣好好食.💎$138 市場壽司盛性價比超高嘅壽司拼盤😍有好多款新鮮嘅魚類壽司玉子、三文魚、油甘魚、墨魚、特大赤海蝦、帆立貝,同埋3塊大大件嘅燒三文魚卷每款魚類都又厚又新鮮由師傅人手製作嘅壽司食落真係唔一樣🤣🤩每一舊都好高質好有鮮味燒三文魚卷更加係十分有三文魚油脂的甘香🥳依個套餐仲包埋一碗前菜沙律、麵豉湯一個蒸蛋全部都好高質好好味🤩食完真係好飽😆超級豐富.💎$35 深海池魚好耐冇食池魚啦今日口痕就叫一塊嚟試吓池魚又厚又充滿油脂香連埋壽司飯一啖食落去池魚嘅油脂香味喺口入面蔓延🥰好正.💎$48 大本鮪魚腩好食嘅吞拿魚真係唔係度度都有今次見到呢間舖有呢款咁高級嘅鮪魚腩食落真係好香吞拿魚嘅香味好正😍真係入口即溶😎好新鮮
成日喺旺角行街
每樣嘢都好正🤣好好食

💎$138 市場壽司

性價比超高嘅壽司拼盤😍
有好多款新鮮嘅魚類壽司
玉子、三文魚、油甘魚、墨魚、特大赤海蝦
、帆立貝,同埋3塊大大件嘅燒三文魚卷
每款魚類都又厚又新鮮
由師傅人手製作嘅壽司食落真係唔一樣🤣🤩
每一舊都好高質
好有鮮味
燒三文魚卷更加係十分有三文魚油脂的甘香🥳
依個套餐仲包埋一碗前菜沙律、麵豉湯一個蒸蛋

全部都好高質好好味🤩

食落真係好香
吞拿魚嘅香味好正😍
真係入口即溶😎好新鮮
2022-10-06 83 views
聽朋友話呢間壽司店唔錯,見今日放假就去一試,店內座位唔多,有吧檯可以坐望住師傅,感覺有少少似Omakase咁,唔錯👍特選本鮪壽司盛有赤身、中拖、大拖同香蔥吞魚腩各一件,可以一次試晒唔同部位😎赤身幾柔軟,中拖幼嫩冇根,最香一定係大拖😍而香蔥吞魚腩反而唔係幾食得到吞拿魚香鮪世海鮮丼呢個海鮮丼超足料,魚生就有10多款,有磯煮鮑魚、赤海蝦、海膽、赤貝、左口魚等等🤩每樣都好新鮮,跟餐仲有麵豉湯,茶碗蒸🍳同沙律🥗超豐富🥰甜蝦刺身大大隻之餘超級鮮甜,越食越想食😋日本海膽手卷好大pat海膽😍好creamy滑溜,而且完全無腥味,食落鮮甜得黎帶點海水味😋炸軟殼蟹手卷炸軟殼蟹好香脆,記得趁熱食唔係會變淋架😆彩虹趣味蝦卷外層灑上彩色脆米粒,再加上炸蝦、忌廉芝士同青瓜,食落更加有口感🤩北海道海鹽炸甜蝦🦐必點👍🏻👍🏻👍🏻帶殼既炸甜蝦,香口得黎又惹味,真係食到停唔到口🤤

特選本鮪壽司

鮪世海鮮丼

甜蝦刺身
大大隻之餘超級鮮甜,越食越想食😋

日本海膽手卷

炸軟殼蟹手卷
炸軟殼蟹好香脆,記得趁熱食唔係會變淋架😆

彩虹趣味蝦卷

北海道海鹽炸甜蝦🦐

2022-09-26
Type of Meal
Dinner
  • 特選本鮪壽司盛
2022-10-06 21 views
10月,就用「生日月」的名義可以對自己好一點吧😍先來一客刺身套餐 $298跟餐有麵豉湯🥣、沙律🥗和蒸蛋🥚包括三文魚、油甘魚、特大赤海蝦、帆立貝、深海池魚、大拖羅🤩每款都有兩大片🤩🤩池魚爽脆新鮮拖羅滑溜沒筋三文魚肥美⋯⋯😋特別要讚是這個套餐不跟白飯🍚❌適合留著胃納想多吃幾款的👩🏻👦🏻本鮪壽司盛是一客四件 $128碎吞拿軍艦、赤身、中拖羅、大拖羅🤩味道口感各異總的一個字:鮮❗️海膽手卷是出乎意外地抵食‼️$48一個看上去以為只有兩片海膽👉🏻👈🏻誰知咬到底都一直有海膽🈵性價比滿分💯還點了很多壽司🍣不逐一品評了最便宜的三文魚一件$9較貴的是帆立貝、三文魚子軍艦 $24,花之戀$28新鮮度、味道、size⋯⋯完美!大滿足!😎😎店子位於旺角鬧市食肆林立,豐儉由人Weekday的晚上有八成滿座足以印證質素是王道👏🏻

10月,就用「生日月」的名義
可以對自己好一點吧😍

先來一客刺身套餐 $298
跟餐有麵豉湯🥣、沙律🥗和蒸蛋🥚
包括三文魚、油甘魚、特大赤海蝦、帆立貝、深海池魚、大拖羅🤩
每款都有兩大片🤩🤩
池魚爽脆新鮮
拖羅滑溜沒筋
三文魚肥美⋯⋯😋
特別要讚是這個套餐不跟白飯🍚❌
適合留著胃納想多吃幾款的👩🏻👦🏻

本鮪壽司盛是一客四件 $128
碎吞拿軍艦、赤身、中拖羅、大拖羅🤩
味道口感各異

還點了很多壽司🍣
不逐一品評了

最便宜的三文魚一件$9
較貴的是帆立貝、三文魚子軍艦 $24,花之戀$28
新鮮度、味道、size⋯⋯
完美!大滿足!😎😎

店子位於旺角鬧市
食肆林立,豐儉由人
Weekday的晚上有八成滿座
足以印證質素是王道👏🏻
2022-10-04 24 views
鮪世市場係旺角開左分店~ 以性價比高出名 $9就食到一件壽司啦🍣 餐廳座位唔多 咁岩坐到吧枱既話 可以望住師傅整食物🤩 好好彩比我地walk in 到 依間餐廳都算係一間入門版omakase 咁當然唔執輸 叫左個鮪世壽司盛 包左8件廚師發板既時令壽司 仲有茶碗蒸 麵豉湯 同埋沙律🥗 另外都跟據自己個人口味叫左啲壽司鮪魚壽司盛加加埋埋真係值回票價 刺身厚身 鮮甜肥美 好香油脂味 壽司飯醋味十足 特別要讚海膽壽司 係甜架💕 份量仲一啲都唔吝嗇 另外飽魚壽司都相當特別 食落有咬口蟹子手卷 $18 & 蔥吞拿魚腩手卷 $28一直至愛 正常發揮 吞拿魚蓉夠油香 入口即溶火炙鰻魚壽司 $18燒得剛好 厚肉有口感 調味恰到好處火炙左口魚裙邊 $16爭少少 唔算出色 入口冇即溶嘅感覺三文魚腩壽司 $18紋理好靚 夠哂肥美火炙鵝肝壽司 $38推薦 入口即融 好耐冇食到高質嘅鵝肝壽司啦🥺燒三文魚卷 $58燒左既三文魚好香 再配上太卷 好有層次火炙帆立貝 $24 & 日本帆立貝 $24 鮮甜厚切 但性價比不高海鹽輕燒中本鮪魚腩 $38 & 中本鮪魚腩 $38有口感 完全不膩 甘香 大滿足 輕燒果然係輕燒

鮪魚壽司

燒左既三文魚好香 再配上太卷 好有層次

火炙帆立貝 $24 & 日本帆立貝 $24
鮮甜厚切 但性價比不高

海鹽輕燒中本鮪魚腩 $38 & 中本鮪魚腩 $38
有口感 完全不膩 甘香 大滿足 輕燒果然係輕燒 微微燒過 油香出哂嚟 質地更加結實

魚生用料上乘 食極都唔夠喉🥺 雖然話最平$9有一件壽司 但都唔好叫到忘我 埋單就知味道🥹 食物不錯 冇咩彈既地方 但同朋友一致認為食完冇個種好滿足既感覺 大家都覺得有更好選擇 可能冇下次啦~

鮪世市場 (旺角)
📍旺角花園街3-5號鴻威大厦地下10-11號舖

2022-09-29 21 views
鮪世市場之前見介紹鮪世市場抵食又高質咁啱今次要搵餐廳同老友餞行就決定試試佢💬 餐廳可以whatsapp訂座咁就唔洗等/白行一趟啦💬 openrice訂座6點前85折🍴鮪世刺身盛 $298💛8/10合共有12件三文魚 油甘魚 特大赤海蝦帆立貝 池魚 大鮪魚腩👉🏻赤海蝦係為食妹最愛非常新鮮 蝦頭仲收埋巨量蝦膏😍魚類方面 雖然為食妹本身唔太鍾意但食落感覺新鮮 無腥味大鮪魚腩好食到直頭想追加🌟刺身盛仲會送茶碗蒸 味噌湯 同沙律🍴灸燒三文魚 $9💛8/10非常抵食🤩 質素又高食完兩舊又再追加咗🤣🤣🤣🤣🍴芝士年糕 $38💛8.5/10為食妹真係超級中意食🤣私心要比高分啲即叫即炸 外脆內軟芝士仲流心🥰🍴雞軟骨 $48💛7.5/10即叫即炸 炸粉唔會話太厚身軟骨外面仲包咗少少雞肉不過為食妹比較中意淨軟骨👉🏻餐廳有lunch set個人覺得抵食好多💕#wwh食勻旺角#wwh日本菜
鮪世市場

👉🏻餐廳有lunch set
個人覺得抵食好多💕

#wwh食勻旺角
#wwh日本菜
$300 (Dinner)
2022-09-29 19 views
我真係好鐘意去旺角,差唔多每星期都定會來行下,真係唔行唔安樂,而我又真係好鐘意食日本野日式壽司等,壽司都係每星期必定會食的,但多數來旺角都係去大集團的壽司店,食得多都會厭啦,咁啱見到有間叫「鮪世市場」的壽司店,我同朋友安排坐係壽司Bar枱,坐呢個位都幾好可以睇左廚師整壽司。我都叫左好多款壽司,有三文魚壽司、帶子壽司、芝士飛魚子壽司、火灸鰻魚壽司、鵝肝壽司、等,好多款壽司都係$9起超抵食,但新鮮同好味道一定高過大集團的壽司店,同埋啲三文魚都幾厚,真係性價比高。香蔥本鮪魚蓉卷吞拿魚蓉夠新鮮、食落口除左好鮮味外重有魚的甜味,同埋我要讚下呢到啲豉油真係令到啲魚生更加提鮮。鮪世刺身盛呢個刺身套餐真係好扺食,刺身有三文魚、油甘魚、特大赤海蝦、日本帆立貝、池魚、鮪魚腩,重要附餐送茶碗蒸、沙律、麵豉湯,最緊要啲刺身好新鮮。
我真係好鐘意去旺角,差唔多每星期都定會來行下,真係唔行唔安樂,而我又真係好鐘意食日本野日式壽司等,壽司都係每星期必定會食的,但多數來旺角都係去大集團的壽司店,食得多都會厭啦,咁啱見到有間叫「鮪世市場」的壽司店,我同朋友安排坐係壽司Bar枱,坐呢個位都幾好可以睇左廚師壽司

香蔥本鮪魚蓉卷

鮪世刺身
2022-09-29 23 views
🧡 平日夜晚都有人排隊等位,好彩我一早訂左位姐😆 入到去,裝修都幾新👍🏼 有bar枱位置,有餐枱位置。🧡 宜家餐廳用手機落單!方便快捷又唔驚落錯☺️ 🧡 首先嗌咗一個鮪世剌身盛 $298總共有六款刺身,包括 拖羅, 帆立貝等。每款兩件,兩個人share啱啱好😚 全部都好新鮮呀😍最開心係刺身盛配上 麵豉湯, 沙律, 同蒸蛋~做黎做前菜一流👍🏼🧡之後來一個熱小食,叫左北海道海鹽炸甜蝦 $58 連蝦頭蝦殼都食得😍 仲好濃蝦味,非常推薦呀!🧡 之後就係瘋狂嗌壽司了😎壽司單件叫,我同🐼都可以嗌大家鐘意食既😊🧡 最平$9 就有一件火炙三文魚壽司,另外$13都有好多選擇,例如蟹棒, 劍魚腩, 芝士飛魚子軍艦等👍🏼🧡 所以刺身都新鮮😚 都算厚切,食落口感十足😁 壽司飯亦不鬆散。我自己最鐘意食火炙三文魚同油金魚☺️🧡 🐼仲嗌左個花之戀,同蔥呑拿魚腩手卷~ 手卷內的呑拿魚腩也是滿滿的!🧡 鮪世市場性價比高,會再來喔!

🧡 宜家餐廳用手機落單!方便快捷又唔驚落錯☺️
🧡 首先嗌咗一個鮪世剌身盛 $298

最開心係刺身盛配上 麵豉湯, 沙律, 同蒸蛋~
做黎做前菜一流👍🏼

🧡 之後就係瘋狂嗌壽司了😎
壽司單件叫,我同🐼都可以嗌大家鐘意食既😊

我自己最鐘意食火炙三文魚同油金魚☺️

🧡 鮪世市場性價比高,會再來喔!
2022-09-26 18 views
好掛住日本美食,想搵返日本味道⋯⋯朋友介紹去試試旺角鮪世市場,有意想不到的驚喜!去到見到門口一般,鋪也不是很大,但圍住壽司師傅吧台,叫野食,感覺似在日本進食一樣!好友因為好肚餓,所以叫左個魚生切角飯$78,一碗飯有齊想食的魚生,切好粒粒,一啖魚生一啖飯,適合唔想用腦搵食的人😅午市套餐仲有湯、沙拉🥗、蒸蛋,個蒸蛋真心好味😋好滑。炙燒壽司盛$138,有玉子、火炙三文魚、蟹棒(好肥厚的肉)、輕燒劍魚腩、火炙左口魚裙邊(超好味魚肉好滑)、汁燒鰻魚(肥厚)、燒三文魚卷,好滿足的套餐,魚生都肥厚新鮮,下次可以再試試其他😋
2022-09-26 20 views
旺角行行下肚餓, 見到呢間魚生丼飯門口幾吸引, 入去填下肚先.門面黑色為主, 但係入到去裡面就光線充足, 簡潔乾淨. 吧枱為主, 少量4人枱.丼飯相片好吸引, 午市套餐超值, 有丼飯或者司盛, 仲跟味噌湯, 蒸蛋同沙律, 本來想叫吞拿魚蓉丼, 但係賣哂.鮪世市場丼有大蝦, 三文魚, 油甘魚, 蟹柳, 三文魚籽, 帆立貝, 份量都唔少. 刺身好新鮮, 尤其是蝦同帆立貝, 顏色亮澤飽滿. 肉質彈牙, 鮮味指數高!魚生角切丼有三文魚, 油甘魚, 蟹柳, 三文魚籽, 墨魚, 仲有好似係池魚, 刺身滿滿, 啖啖飯都有刺身搭配, 絕不馬虎!
鮪世市場丼

魚生角切丼
2022-09-19
Type of Meal
Lunch
2022-09-25 21 views
鮪世市場,一路都好想食,今日去開旺角一於排下隊等食先,平時見呢間都要排隊同等得耐,今日真係好彩,吾洗等有得食-特選本鮪三色丼 $288今次食左一個好豪華既マクロ丼,呢款三色丼有呑拿魚蓉,大呑拿魚腩,中呑拿魚,呑拿魚,完全滿足美食家一式四食既滋味,呑拿魚新鮮而且都佈滿魚油-火炙帆立貝 $24花之戀 $28日式芝士年糕 $38炸軟殼蟹手卷 $38北海道牡丹蝦壽司 $58枝豆 $22立魚薄切(4切) $48油甘魚腩刺身 $55以上係額外叫既壽司,小食同刺身,今次對2款刺身都好有驚喜,今次2款刺身 立魚同油甘魚都係新鮮同大件既,壽司方面整體都好好之後再每人食一件日式芝士年糕餅,好好食喔,就算凍左都吾會吾好食東京人氣芝士蛋糕 $22飯後當然要食個甜品作最後既點綴,今次叫左芝士蛋糕,嘅個芝士蛋糕比較甜小小,好岩螞蟻人美食家試一下,呢個芝士蛋糕甜味會比芝士味重小小喔

特選本鮪三色丼 $288

立魚薄切(4切) $48
油甘魚腩刺身 $55

東京人氣芝士蛋糕 $22
2022-09-24 41 views
🇯🇵未能到日本瘋狂吃壽司,唯有在香港食住先,全部壽司席前即製,價錢大眾化,質素不過不失,過足口癮也不錯🍣👅火炙鰻魚壽司 ($18)呢間野火燒既食物都唔錯,燒到好均勻,香口,厚肉彈牙,食完一舊又一舊。🧈玉子燒 ($9)好甜的蛋,夠滑溜,印埋店名,十分有趣。🐟三文魚刺身($25)入口即融既感覺,大大塊厚切,好肥美。🌊海膽刺身 ($88)唔苦,優質鮮甜的。🐠立魚刺身 ($38)好重魚生鮮味,豐富口感,要encore。味道 7/10環境 8/10要吃性價比高既壽司,不妨黎嚐一嚐。P.s: 預訂左位會比較好,間唔中都多人等位。

👅火炙鰻魚壽司 ($18)

🧈玉子燒 ($9)
好甜的蛋,夠滑溜,印埋店名,十分有趣。

🐟三文魚刺身($25)
入口即融既感覺,大大塊厚切,好肥美。

🌊海膽刺身 ($88)
唔苦,優質鮮甜的。

🐠立魚刺身 ($38)
好重魚生鮮味,豐富口感,要encore。

味道 7/10
環境 8/10

要吃性價比高既壽司,不妨黎嚐一嚐。

P.s: 預訂左位會比較好,間唔中都多人等位。
2022-09-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$270 (Dinner)
༺ 鮪世市場 ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 鮪世市場 𖠚ᐝ卷物($58)𖠚ᐝ壽司($9-58)𖠚ᐝ軍艦($13-39)𖠚ᐝ日本生蠔($58)𖠚ᐝ 火炙壽司($9-38)𖠚ᐝ日本帆立貝刺身($48)ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽➳ 火炙壽司火炙左口魚裙邊($16)火炙三文魚($9)火灸帆立貝($24)火炙鵝肝($38)火炙鰻魚($18)幾款火炙壽司都好抵食又好味🫶🏻三文魚、帆立貝同鰻魚都好肥美~壽司飯仲喺暖暖哋🤩左口魚裙邊好香魚味,鵝肝都充滿油脂感🥰壽司飯嘅比例啱啱好,上邊嘅魚類/食物都好大件! ➳壽司北海道牡丹蝦壽司($58)特選本鮪壽司盛($128)輕燒劍魚腩($13)特大赤海蝦($13)三文魚($9) 本鮪壽司盛有四款吞拿魚壽司,蔥花吞拿魚蓉、普通吞拿魚、中拖同大拖🤤四款都好好食,不過最中意喺中拖,油脂同魚味分佈啱啱好😋 牡丹蝦就有啲唔太抵食~ 赤海蝦都好大條!➳刺身/生蠔日本生蠔($58)日本帆立貝刺身($48)生蠔勁大隻又肥美🦪再配搭醬汁,好fresh! 帆立貝就普通~➳
༺ 鮪世市場 ༻
➳ 鮪世市場
𖠚ᐝ卷物($58)
𖠚ᐝ壽司($9-58)
𖠚ᐝ軍艦($13-39)
𖠚ᐝ日本生蠔($58)
𖠚ᐝ 火炙壽司($9-38)
𖠚ᐝ日本帆立貝刺身($48)
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡

➳ 火炙壽司
火炙左口魚裙邊($16)
火炙三文魚($9)
火灸帆立貝($24)
火炙鵝肝($38)
火炙鰻魚($18)

壽司
北海道牡丹蝦壽司($58)
特選本鮪壽司盛($128)
輕燒劍魚腩($13)
特大赤海蝦($13)
三文魚($9)
特選本鮪壽司盛

刺身/生蠔
日本生蠔($58)
日本帆立貝刺身($48)
日本生蠔

➳ 軍艦
芥辣三文魚軍艦($13)
芝士飛魚子軍艦($13)
加拿大海膽軍艦($39)
三款軍艦都喺超多餡,勁足料🥳喺滿滿一大堆!海膽有少少苦味,但可接受範圍~呢個價錢好抵😆
軍艦

➳卷物
燒三文魚卷($58)
香蔥本鮪魚蓉卷($58)
兩卷卷物都好大件,份量喺一件正常壽司咁🤤鮪魚蓉卷勁正,除咗面頭有好多鮪魚蓉,裏面都有好多,仲喺已經有少少調味,令味道更提升🥰🥰卷物真喺有驚喜!

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

餐廳唔喺好大,但喺有吧枱位,好接近師傅~有啲Omakase feel😚店員都會主動加茶~平日夜晚去都有人排隊,不過大概5分鐘就入得~
火炙鰻魚
火炙三文魚