2021-09-03
香港Cafe越開越多 當中不乏特別嘅主題,以音樂作為主題嘅餐廳真係第一次試!Cafe環境光猛明亮🔆天花板仲掛咗好多波波燈 非常吸睛。裡面menu都好有趣 係用大調Major黎命名,點餐果陣瞬間變咗音樂小神童🤣餐廳仲擺咗部琴俾人solo。另外,值得一提嘅係Cafe有同匡智會合作😊甜品製作係由特殊人士負責🍰亦為呢餐飯增添另一層意義~😌🌟 海鮮青口藜麥藍碟豆花幼意粉 ($118)呢個意粉既賣相好特別🍝上面鋪左好得意既bubble之外😛 意粉本身都好colourful🌈 不過唔洗擔心,餐廳係用蝶豆花天然顏色整既,絕無人造色素,而且加藜麥食落都覺得健康d😚 整體味道不錯,勝在可以打卡~🌟 野菌黑松露意粉 ($98) 小編平時都好鐘意黑松露既菜色,而今次非常推介呢個意粉汁!黑松露味香濃得黎又好creamy😆 份量配得啱啱好,絕對唔會膩😉🌟 芝士流心蛋黑魚子牛油果醬日式竹炭吐司 ($48)吐司雖然食唔出竹炭味有咩特別,不過黑魚子同牛油果既味道估唔到都幾夾,加上個蛋一切落去就流心🍳 蛋汁配埋多士係無得輸!🌟 沙嗲牛肉炒滑蛋都一次係西式cafe見到沙爹牛😂😂味道同茶記一樣咁正宗,蛋都算滑🥚配埋多士食都唔
🌟 海鮮青口藜麥藍碟豆花幼意粉 ($118)
🌟 野菌黑松露意粉 ($98)
🌟 芝士流心蛋黑魚子牛油果醬日式竹炭吐司 ($48)
🌟 沙嗲牛肉炒滑蛋
都一次係西式cafe見到沙爹牛😂😂味道同茶記一樣咁正宗,蛋都算滑🥚配埋多士食都唔錯唔錯~
🌟 Crazy Choco
呢杯朱古力既可可味係超!濃!郁!🍫面頭既巧克力碎同溶溶地既棉花糖都為佢加左唔少分數❣️係一杯朱古力感受到豐富既味道同口感~
🌟 Baby Pink
呢杯係紅菜頭同鮮奶整既所以會咁pink~紅菜頭同奶既味道係一半一半,都算幾夾幾特別🤣
*另收加一服務費
味道:🌕🌕🌕🌕🌗