2023-11-18 523 views
係外賣平台叫左文記車仔麵…叫完之後上OpenRice打算睇吓評論…就甘搵文記車仔麵旗下分店…發現搵唔到呢間嘢?係咪食咗假嘅文記車仔麵?🥹🥹🥹有冇人知道?而事實上味道的確有啲唔同,佢嘅湯底冇深水埗文記咁好食,不過啲餸好大份,$50三個餸嚟講都算幾抵,但係啲餸麻麻哋🙃酸齋勁硬…豬腸入面好多腸息肉…呢2個餸大跌眼鏡,其餘都OK😅香港 #食 #食譜 #食飯 #自己整 #食飯啦 #yum #yumyum #yummy #hk #hkfoodie #hkfood #foodie #foodiehk #foodporn #hk90s #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食 #love #followback #instagramers #tweegram #photooftheday #20likes #amazing
係外賣平台叫左文記車仔麵…

2023-07-20 506 views
收工好夜,來到土瓜灣食宵夜,唔想食串燒,於是乎來到文記。唔知呢間同深水埗文記係埋同一間,好似d味唔係好似。35蚊兩鎹 42蚊三鎹,價錢都還算平價。order佐雞亦,豬手同肥腸,都還可以,豬手通肥腸都煮得好lam,雞亦醃過再炸,唔知係埋個油無換,雞亦炸得好黑,味道唔錯但係都唔想食。有見到出品,好似唔係幾乾淨嚇,服務就完全無啦,不過食個車仔麵,要咩服務咧?整體來講,就係一般,肚餓無嘢撿的次選擇,填飽肚ok。
收工好夜,來到土瓜灣食宵夜,唔想食串燒,於是乎來到文記。
唔知呢間同深水埗文記係埋同一間,好似d味唔係好似。

35蚊兩鎹 42蚊三鎹,價錢都還算平價。

整體來講,就係一般,肚餓無嘢撿的次選擇,填飽肚ok。
2023-05-06 321 views
車仔麵是香港著名的小吃之一,如果您想要品嘗地道的香港美食,那麼這家車仔麵攤是一個不錯的選擇。首先,這家車仔麵攤的麵條非常有彈性和口感,配上濃郁的湯汁和各種不同的配料,味道十分美味。他們的湯汁熬煮的非常精心,用料新鮮,讓湯汁的味道非常濃郁,深受當地居民和遊客的喜愛。其次,這家車仔麵攤的服務也非常好。攤主非常友善和熱情,總是能夠將湯麵迅速送到客人面前。而且,他們的價格也非常實惠,非常受到當地居民和遊客的歡迎。最後,車仔麵攤的環境非常簡單和傳統。攤位通常都是放置在路邊或小巷子里,營造出一種傳統的香港小吃文化氛圍。雖然環境比較簡單,但是這正是車仔麵攤的特色之一,讓人感到非常親切和自在。總之,這家車仔麵攤是一個非常值得一試的地方。他們的麵條彈牙、湯汁濃郁、服務親切,讓您可以品嚐到地道的香港美食文化。如果您想要體驗地道的香港小吃文化,那麼我強烈推薦您前往這家車仔麵攤品嚐。

2022-05-22 641 views
自己曾經都試食過,但真係好難食,湯係無味。衞生差。行過見後巷好污糟。但因為幫人買 無奈被迫再去。落完單見前面拎外賣個度有炸蒜,蔥,炸菜。所以同阿姐講要d。最後等到外賣出,個阿姐包好外賣先醒起未加配料,然後同我講左句"阻住晒" 😡 真係躁底左。要再講多句 車仔面界黎講呢間係唔好食

自己曾經都試食過,但真係好難食,湯係無味。
衞生差。行過見後巷好污糟。
但因為幫人買 無奈被迫再去。
要再講多句 車仔面界黎講呢間係唔好食

TakeAway
2021-12-30 567 views
以為舊日食的車仔麵是文記,原來是倫記車仔麵。這間文記車仔麵都算差,湯底沒有特別,另外的加味的只有辣汁、咖喱汁、以及麻辣汁,車仔麵非常常見的沙嗲卻遍尋不獲。雖然油面份量夠多,可以說是比平日飽少少;豬腸的份量亦都不少,夠香,彈牙爽口;雲吞都有三粒,不過雲吞中間重疊的位置,外皮非常之厚身,因此覺得吃到滿口粉;雞翼尖亦都可能有五至六隻,味道正正常常,整個車仔麵的味道都是給它的麻辣醬汁蓋過了。配料非常隨便、求其,完全沒有太多啱揀的配料,例如豬腩肉、豬耳、牛舌等等好像都找不到。湯底沒特別,味道都是麻辣醬汁, $40 三個餸,唔算太貴,但亦都不太划算,沒有特別原因值得再來。
文記車仔麵

雖然油面份量夠多,可以說是比平日飽少少;
豬腸的份量亦都不少,夠香,彈牙爽口;
雲吞都有三粒,不過雲吞中間重疊的位置,外皮非常之厚身
,因此覺得吃到滿口粉;

配料非常隨便、求其,完全沒有太多啱揀的配料,例如
豬腩肉、豬耳、牛舌等等好像都找不到。
Type of Meal
Lunch
2021-09-27 404 views
我唔知係人手不足定係訓練不足總知乜都要等但你見到店員無停過手就忍住唔出聲老細, 你要好好重新檢視全店運作啦!食物方面就不過不失, 價值一般, 算不上便宜, 但上菜速度就屬於十分, 皆因車仔麵係應該快等十分鐘先有得食係十分慢
我唔知係人手不足定係訓練不足
總知乜都要等
但你見到店員無停過手就忍住唔出聲
老細, 你要好好重新檢視全店運作啦!
等十分鐘先有得食係十分慢
2021-08-09 417 views
今晚收工返到屋企附近,諗起一個人唔識食咩好,忽然想起附近有一間懷舊車仔麵,而當時以九點幾,便決定去買個返屋企食,這間位於譚公道之『文記車仔麵』,看門口其實已經曾經裝修過,所以比較整潔,店舖內外其實也因應疫情以張每張枱分隔開進步咗個地方就係採用環保單排,只需在這膠片上圈出餸菜然可以用後又可以循環價錢就見仁見智呢貴唔貴,但係我就唔明,點解我明明係叫(雞翼)佢就畀咗1隻雞槌同1雞尖我,真係唔明解有冇睇單㗎?可能係外賣問題,釀尖椒,尖椒夠辣味但係鯪魚肉就淋謝謝沒有口感,絕對不是受到湯底浸到林曬,雞槌及雞翼尖肯完全沒有雞味,雞脆咬落口更是韌的,雖然話雞翼尖啫,但係都唔好話完全冇肉啦服務員(冇禮貌)大排檔的都還比他們有禮

服務員(冇禮貌)大排檔的都還比他們有禮
TakeAway
$43 (Last Night Supper)
2021-07-12 309 views
好耐無食車仔麵,今日好想試下,在土瓜灣見到這一間,就入去試下。這間有車仔麵套餐,兩餸33元,三餸40元,算平,飲品要另外加錢,冷熱飲品加7元,汽水加8元,特飲加11元。我叫了牛筋、韭菜、魚片頭米線,加红荳冰,好耐沒飲過,但味道不夠,好淡,有些失望。一個朋友叫了時菜、墨魚丸、咖哩魚蛋米線,加冰朱古力,朱古力味道也是比較淡。另一個叫了豬腸、牛腩、蘿蔔油麵,加可樂。車仔麵餸菜不夠入味,以價錢來計,可算是平價,要求不可以高,尚算可以。

另一個叫了豬腸、牛腩、蘿蔔油麵,加可樂。

2021-07-11
晚上10點15分左右在熊貓下訂單自取,由預計22:27取餐一直等到22:45也沒有處理過,這段時間一直只處理Walk in嘅客戶,只說我的訂單做緊。。。做緊,直到要人家要發脾氣當場大罵,他們才去處理,去完成一碗車仔麵嘅訂單用不到2分鐘時間。因要取餐人士發脾氣才處理訂單,進食途中也擔心這間文記車仔麵店員在我麵內”加料”!他們根本是不重視在外賣app下單的客戶,還是以為自取那位人士是外送員去挑戰人家耐性,歧視及刁難人!
2021-06-12
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
2021-03-07 273 views
這是在土瓜灣的一間車仔麵$38有三個餸性價比很高,炸豆腐很立體一共有兩塊食得很飽,外脆內軟很好吃雞翼有雞髀及雞中翼,也很不錯配菜都住得很入味,與麵底融合得很好環境正正常常,晚上沒有什麼人可以獨霸一張枱
這是在土瓜灣的一間車仔麵
$38有三個餸
性價比很高,炸豆腐很立體一共有兩塊食得很飽,外脆內軟很好吃
雞翼有雞髀及雞中翼,也很不錯
配菜都住得很入味,與麵底融合得很好
環境正正常常,晚上沒有什麼人可以獨霸一張枱
經過文記諗住試下個車仔麵,點知中哂伏😣員工態度差👎🏻個麵一嚟啲河粉淋哂,啲牛腩湯底又冇味,白蘿蔔又多渣。食咗半碗都冇就走咗。應該唔會再去👎🏻👎🏻👎🏻
2020-06-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
2020-06-14 371 views
喱間文記車仔麵 原來係男朋友一家人既特心收藏第一次去 見到兩餸都係$31 三餸都係$38 唔包飲野 價錢都算係咁超過40款餸揀 睇到我心思思 樣樣都想食😌麵類都有8款揀!醬汁都有6款!真心多選擇 👍🏻肉食怪既我 當然叫炸雞翼 ,豬腸同腐皮角跟米線 咖啡汁一上台 好大碗野 咖啡汁好香!D 餸極多!腐皮角 好香口 口感一流豬腸超彈牙少 炸雞翼好大隻 好底食叔叔原來叫左同我一樣既野 之不過係幼麵底姨姨叫左 多春魚 尖椒 同豬血 樣樣都冇得彈!大件夾底食 100分有90分
喱間文記車仔麵 原來係男朋友一家人既特心收藏
超過40款餸揀 睇到我心思思 樣樣都想食😌
麵類都有8款揀!
醬汁都有6款!
真心多選擇 👍🏻
肉食怪既我 當然叫炸雞翼 ,豬腸同腐皮角跟米線 咖啡汁
一上台 好大碗野 咖啡汁好香!
D 餸極多!腐皮角 好香口 口感一流
豬腸超彈牙少 炸雞翼好大隻 好底食

叔叔原來叫左同我一樣既野 之不過係幼麵底

姨姨叫左 多春魚 尖椒 同豬血 樣樣都冇得彈!

大件夾底食
100分有90分
2020-04-21 306 views
初睇食評有點卻步,但識食同事大力推介就嚟一試,然後一試再試,今次帶左新同事黎再食😋疫症期中午略為冷清,餐廳姐姐都好有禮貌,耐心同我地覆單(之前幾次都有)。食物送上後我嫌唔夠辣,侍應姐姐更指示調味架位置,重話隨便任意調配,笑容十足都十分友善,更同我哋講笑😂麵食味濃,辣味十足,有d餸菜略為遜色,但同事大力推介既炸雞翼的確香脆😋 魷魚同豆卜都好食😃加埋咖哩汁更是一流。價錢實惠,如果睇食評來估計,不如一試再決定下次再唔再續吧😊 小編覺得 呢間整體性價比有80分嫁!

價錢實惠,如果睇食評來估計,不如一試再決定下次再唔再續吧😊

小編覺得 呢間整體性價比有80分嫁!
龍蝦丸時菜水餃米
咸檸七
炸雞翼
鹵水蛋、雞翼魚餅油麵
2020-04-09
$134 (Lunch)
龍蝦丸時菜水餃米
咸檸七
炸雞翼
鹵水蛋、雞翼魚餅油麵
  • 魷魚
2020-02-29 213 views
夜晚12點食燒夜 態度極差餃子黎到 紅色生豬肉 拎走入廚房同我地講熟喎跟住食佢翻炸既餃子竟然再食到唔熟再拎比個老闆老闆娘睇佢竟然答我 唔食攞翻黎我唔係唔食 我係食唔落講到好似唔熟係我問題咁自問食野不嬲唔投訴但食到垃圾今之真係要出聲唔想比呢d鋪頭害人仲有其他中肯差評 自己參考絕對真人真事 並非惡意中傷以後唔會食 希望你食唔死人 裁員滾滾來唔寫好你間Black店對唔住自己係咁樣個經濟情況 用咁既態度面對食客完全係唔休做咁 犀利犀利希望你裁員滾滾來抄名垃圾店 人地文記你又學
夜晚12點食燒夜 態度極差

完全係唔休做咁 犀利犀利
希望你裁員滾滾來
抄名垃圾店 人地文記你又學
2020-02-29
$60 (Last Night Supper)
  • 砌生豬肉炸餃子
去開土瓜灣幫囡囡報學校,求其喺附近搵個早餐食,見到文記車仔麵,個招牌字體同深水埗好出名嗰間差不多,就以為係同一間,就入去試吓。點知原來同深水埗嗰間冇關係,大家一定要認清楚,千祈唔好好似我咁中伏。朝頭早9:30冇車仔麵,只有茶餐廳式早餐。我叫咗雪菜肉絲米份配太陽蛋。一份咁平凡嘅早餐都可以整得好難食,真係唔簡單。個米粉勁林,湯底完全冇味;嗰份麵包睇見都唔開胃。凍檸茶冇茶味,叫咗少甜但係都係偏甜。仲有就係幫我落單嗰位姐姐態度麻麻,落單落慢啲都俾面色你睇。

凍檸茶冇茶味,叫咗少甜但係都係偏甜。
仲有就係幫我落單嗰位姐姐態度麻麻,落單落慢啲都俾面色你睇。
2019-10-04
$30 (Breakfast)