做完gym🏋🏻當然要食light啲先對得住自己,至少心理都好過啲,於是去左利東街附近嘅巷仔間清靜嘅café ,小休一下,食少少啲Delight一下自己做運動的負出。格局比較chill,店外放了幾個鐵筒用嚟比人企喺到Chill 1 Chill, 店內裝修風烙有點西式寫意休閑風,牆上掛了掛畫、黑膠唱片及藝術品作裝飾配上柔和燈光💡,令環境氛園舒式,閑時一個人靜靜地嘆杯品放空一下都係一個好地方😌🌻可以一個人靜靜地來杯🍷+🥗慢活人生。點了seared tuna salad, 份量都唔少,有Seared Tuna、Cherry tomato 、Smoke Salmon 、Avocado 及Croutons 。值得推介的是食材非常新鮮,seared tuna加了點燒烤香料調製過,令平日不起眼的tuna, 增了份香及惹味,cherry tomato 及salad vergetable 配上特製的沙律醋非常好味,好啱下天或做完運動refresh一下

2023-03-19 235 views
Mansons Lot位於灣仔比較隱蔽的汕頭街,店內的裝潢以藍白風情為主題,非常的有格調。而且裝修佈滿了黑膠唱片留聲機等,十分復古及有特色。🥗 Seared Tuna salad $116是我非常喜歡的一道菜,健康之餘配料十分豐富。沙律配料非常新鮮,其中的吞拿魚和三文魚肉質鮮嫩,牛油果的加入也讓沙律更加的豐富和美味。而且碗中的配菜非常的清爽,讓人吃起來非常的開胃。🦐Pan-fired red prawn spaghetti with tomato sauce $153這道意粉的口感非常的好,而且紅蝦的鮮味也非常的突出。蕃茄醬的味道非常的濃郁,和意粉的搭配非常的完美。整道菜品的份量也非常的足夠,非常適合和朋友一起分享。🍹白桃烏龍茶和Cocktail mojito也非常值得一試。白桃烏龍茶的味道非常的清新,而且茶味和水果味道的比例非常的恰到好處。Cocktail mojito的味道則非常的經典,新鮮的薄荷葉和檸檬的味道非常的爽口,非常適合在用餐時享用。Mansons Lot菜式質素和口感都非常的出色,很多隱世小店也值得一試,這是其中一間,店內的裝潢和氛圍也非常的舒適,讓人感到非常的放鬆。☺️

🥗 Seared Tuna salad $116

Mansons Lot (汕頭街) (灣仔)
📍灣仔汕頭街1-3號地下
  • Seared  Tuna  Salad
2023-03-18 185 views
Mansons Lot 一間位於灣仔汕頭街充滿舊式歐美建築嘅Cafe☕️ & bar🍻 !星期五係灣仔收工可以約埋班同事落去happy hour又或者係放工落去食個晚餐又得!今次我就落去食左晚餐,餐廳上面都有好多唔同嘅嘢食選擇,我就揀左crab meat spinach 同 our homemade beef lasagna with house salad 🥗!crab meat spinach切開一半嘅時候入面有蛋汁流岀,very juicy! 食落口就有陣陣蟹肉香味!our homemade beef lasagna with house salad 其實係肉醬千層麵,上面放塊燒過嘅芝士,食落非常香口!無論係咖啡定係白朱古力上邊嘅拉花係非常之精美!
Mansons Lot

無論係咖啡定係白朱古力上邊嘅拉花係非常之精美!

2023-03-12 163 views
今日去到灣仔汕頭街呢一間Cafe餐廳嘅位置都幾容易搵到,喺灣仔地鐵站行2分鐘就到我哋午餐時間到達,好彩嘅係唔使排隊 店員帶我哋直接入座我哋首先叫左grilled beef and new potato salad 呢個沙律擺盆上已經非常吸引,色彩繽紛 沙律有牛油果,脆嘅麵包屑,薯仔,蕃茄,沙律菜再配以燒牛肉 燒牛肉食落非常鮮嫩,唔會有好難咬開嘅感覺,份量亦都十足,沙律配以開胃嘅柚子汁,口感配搭唔錯 另外叫咗個deep fried prawn red curry risotto, 顧名思義係一個炸蝦紅咖喱意大利飯,味道上都幾特別,暫時都未食過紅咖喱配意大利飯呢個配搭。意大利飯軟硬度適中,唔會有太生嘅情況,配上紅咖喱嘅味道出奇地襯托 最後埋單,每人大概$160
今日去到灣仔汕頭街呢一間Cafe
餐廳嘅位置都幾容易搵到,喺灣仔地鐵站行2分鐘就到
我哋午餐時間到達,好彩嘅係唔使排隊
店員帶我哋直接入座

呢個沙律擺盆上已經非常吸引,色彩繽紛
沙律有牛油果,脆嘅麵包屑,薯仔,蕃茄,沙律菜再配以燒牛肉

最後埋單,每人大概$160
2023-02-28 235 views
Mansons Lot除咗咖啡之外仲有唔同嘅#手工啤、#Cocktail😮。食物方面主打#AllDayBreakfast、#Lasagna、#Crepe,但我地反而被餐牌上面其他食物吸引咗🤣。🍄#WildMushroomRisotto ($103)▪️店員拎緊過嚟嘅時候已經聞到好香▪️有好幾款菇類,味道突出✨▪️仲有蕃茄同翠玉瓜粒,令Risotto味道冇咁單調▪️飯粒口感煙韌,吸收晒芝士同蘑菇嘅精華🤩🥚#CrabMeatSpinachOmelette ($98)▪️奄列比我想像中大份,作為晚餐份量好足夠👍🏻 ▪️蟹肉味道幾重,有一種鹹鮮嘅感覺▪️切開就會見到入面好似炒滑蛋咁,嫩滑有蛋汁▪️菠菜煮到好軟熟,同蛋都幾夾👏🏻▪️伴碟有沙律同麵包,沙律菜夠fresh但如果麵包可以再烤烤佢就更加正🍫#IcedMocha ($57)▪️漸變色好靚😛▪️奶味反而比較突出,咖啡唔算太濃烈▪️有朱古力嘅甜味,整體質感順滑🌹#IcedRoseLatte ($57)▪️有淡淡的玫瑰花香▪️咖啡同玫瑰花味道相映成趣▪️表面灑上乾玫瑰花瓣,賣相加哂分😍值得一提嘅係,餐廳雖然位置唔多空間比較細,但裝修幾靚,見到好幾個打卡位📸,好似我呢啲想扮吓

🍄#WildMushroomRisotto ($103)
▪️店員拎緊過嚟嘅時候已經聞到好香
▪️有好幾款菇類,味道突出✨
▪️仲有蕃茄同翠玉瓜粒,令Risotto味道冇咁單調
▪️飯粒口感煙韌,吸收晒芝士同蘑菇嘅精華🤩

▪️奄列比我想像中大份,作為晚餐份量好足夠👍🏻
▪️蟹肉味道幾重,有一種鹹鮮嘅感覺
▪️切開就會見到入面好似炒滑蛋咁,嫩滑有蛋汁
▪️菠菜煮到好軟熟,同蛋都幾夾👏🏻

🍫#IcedMocha ($57)
▪️漸變色好靚😛
▪️奶味反而比較突出,咖啡唔算太濃烈
▪️有朱古力嘅甜味,整體質感順滑

🌹#IcedRoseLatte ($57)
▪️有淡淡的玫瑰花香
▪️咖啡同玫瑰花味道相映成趣
▪️表面灑上乾玫瑰花瓣,賣相加哂分😍

值得一提嘅係,餐廳雖然位置唔多空間比較細,但裝修幾靚,見到好幾個打卡位📸,好似我呢啲想扮吓文青嘅,就可以坐窗口位,由出面影入嚟,好啱feel嫁😜。
2023-02-24 211 views
灣仔有不少cafe,呢間的咖啡真係好令人驚喜!是次我地order了:1. Grilled beef& new potato salad分量都好大,牛肉沙律除左牛肉,還有沙律菜,薯仔粒,麵包粒,番茄仔,半個牛油果,加上油醋汁,fresh得黎又飽肚,呢個價錢黎講好實惠。2. Soft shell crab cream risotto整個軟殼蟹炸得不吸油,risotto入面有翠肉瓜同番茄仔,中和了cream的膩味,增添口感和層次但最令人驚喜的反而是咖啡,我必須話呢間cafe的咖啡係近期我飲過最好飲的咖啡😍😍Flat White 同Rose Latte咖啡豆香好濃,奶好creamy,成杯野完全唔澀唔苦唔酸,只有幼滑的奶和香,好中意真情推薦呢間cafe的咖啡,食物質素也不錯,價錢相宜 really nice

2023-02-21 120 views
近排去灣仔行街發現呢間都幾隱世既cafe就決定去食個tea hea下~😚-🥢Brownie with ice cream 暖暖地既朱古力Brownie 配埋面頭既雲呢拿雪糕,一凍一熱既口感好豐富🥰 朱古力Brownie 口感唔會太硬,朱古力味香濃🍫仲有少少焦糖味😚好滿足🥢Mixed berries French toast with ice cream兩塊好厚既法式多士配雪糕真係冇得頂!雖然雪糕融得快,但完全唔影響味道,蛋味都好濃🫶 可以加埋士多啤梨同藍莓一齊食!甜甜酸酸都幾好食😜🥢cappuccino 拉花好靚🥰 對咖啡冇咩特別要求😂所以都係幾唔錯🥢house Floral ice tea橙茶飲落係無糖既,仲有啲果乾做襯托都幾fresh~
近排去灣仔行街發現呢間都幾隱世既cafe
就決定去食個tea hea下~😚
🥢Brownie with ice cream

🥢cappuccino
拉花好靚🥰 對咖啡冇咩特別要求😂所以都係幾唔錯

🥢house Floral ice tea
橙茶飲落係無糖既,仲有啲果乾做襯托都幾fresh~
2023-02-17 154 views
Resto🍴1⃣️ Avocado Prawn Omelette🥑🦐 2⃣️ Grilled Chicken Spinach Salad🐥🥗3⃣️ Chicken&soft cheese risotto w/tomato🍅@mansonslot .1⃣️ Avocado Prawn Omelette🥑🦐 hkd$98Omelette邊的口感外微焦脆內裡偏棉且跟流質的蛋液混合,整體口感還不錯,吃了半份也帶頗高的飽足感,蛋味濃度中等偏高,份量蠻大的一份omelette,估計用了三至四隻雞蛋的量🥚x4⃣️表面煎至微焦,切開後溢出蛋液,蝦粒彈牙不韌口感不錯,牛油果則偏硬了些且帶一絲草青味,兩者的調味偏淡且被蛋味覆蓋,內餡的份量相對整份omelette而言偏少,但在晚市時段的港島區能找到這樣的價位和份量已算是性價比挺好的🆗伴碟的兩塊toast偏薄,吃起來帶中等偏低濃度的麥味,可能是上桌一段時間才食用故感覺不是很脆,整體味道中規中矩沾著蛋液吃還不錯~🌟 評分:🌕🌕🌕🌖🌑.2⃣️ Grilled Chicken Spinach Salad🐥🥗 hkd$88一般的沙拉份量也偏迷你,但這份卻是大大的一碟,份量跟omelette
Resto🍴
1⃣️ Avocado Prawn Omelette🥑🦐
@mansonslot

Avocado Prawn Omelette

🌟 評分:🌕🌕🌕🌖🌑
Grilled Chicken Spinach Salad

一般的沙拉份量也偏迷你,但這份卻是大大的一碟,份量跟omelette一樣也是偏多🆙
Spinach鋪滿了整個碟面,上面灑上了起司碎且以酸度為1-1.5/10淡酸的醋作調料,味道酸酸的很是開胃,當酸度正要鑽起時起司淡鹹便把它拉了回來,整體鹹度1.5-2/10不會讓人吃完後感到渴🧀️ 烤雞表面微焦稍乾,但咬下時也有微量肉汁,首先吃到淡淡鹹感、鹹度1/10,隨著咀嚼則滲出雞肉淡甜,份量而言也不是薄薄的一兩片,每一片也有一定厚度且份量在五片以上,是CP值頗高且味道不錯的一份沙拉👍🏻
🌟 評分:🌕🌕🌕🌕🌑
3⃣️ Chicken&soft cheese risotto w/tomato🍅 hkd$118

由於是carbs偏多且以起司烹煮的一份所以主要也是👦🏻在吃,原本沒有想著要吃但實在是禁不住番茄味的誘惑挖了數小勺,米粒口感偏硬但水分度不錯、risotto的醬汁濃稠度適中,味道而言是酸甜平衡的番茄味、兩者均為1.5-2/10左右,起司的味道相對之下較弱,番茄味與起司味比例為6:4以番茄味稍微領先,risotto中加進了煮軟了的節瓜粒、混在番茄醬中吃著不帶草青味,認為是整頓飯中味道最好的一款✨
🌟 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 i.e. 8.25/10
Mansons Lot @mansonslot
📍 Ground Floor, 1-3 Swatow St Hong Kong
💰 有10%服務費
回訪指數:Maybe
性價比頗高的一家餐廳,食品味道正常但不算很有特色,環境偏chill適合三五知己聊天,要是下次路徑灣仔想不到要吃什麼會重刷
甜度&濃度scale說明🙌🏻
0/10是嚐不到甜味/濃度,1/10以上都是能嚐到的😚
每個人對甜度&濃度的敏感度跟感知也不一樣
數字全為個人感知,100%主觀
註:🌕🌕🌕🌕🌑或以上已是好吃😆
2023-02-09
$200 (Dinner)
2023-02-08 164 views
你以為cafe一定係靜靜地飲杯咖啡食件cake❔其實都可以有唔同花臣呢間唔單止有Pasta Yogurt仲有Crepe係有新鮮感嘅🤩==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🥞Crepe 一直覺得法式薄餅好神奇嘅可以配上甜 作為咸食都好陪襯🍽️淡淡蛋香既法式薄餅配上HAM & CHEESE SLICED HAM🥓CHEDDAR CHEESE & MOZZARELLA CHEESE🧀最基本嘅餡料食得出呢間餐廳嘅功架💯煙靭鹹香 簡單得來好好食👍🏻☕️ Tonic Espresso Bomb 賣相非常吸晴 杯邊加左砂糖令到你飲嘅時候多少少甜味更加突出果香🍊非常聰明嘅做法👍🏻👍🏻==============================呢間唔似得一般文青Cafe感覺 似俾上班一族👩🏻‍💻飲杯嘢放鬆吓嘅感覺 梗係要試吓另一番感受啦👏🏻香港人係要放鬆吓㗎🫡
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

2023-02-05 142 views
環境唔會有太多刻意既打卡位, 而係有種令人覺得身處外國好chill既café & bar既感覺❤️我地去時唔太多人環境好寧靜,整體都好舒服👍🏻由於我地唔係太餓,主要黎傾下計🤭所以叫左D light d 既sandwiches食下👇🏻:🔸Grilled Chicken Guacamole & Salad雞肉唔會太乾,搭埋生菜蕃茄呢d健康配搭❤️沙律嘅食材都夠新鮮👍🏻食晒成個都唔會覺得guilty🤭🔸Smoked Salmon Avocado Toast with Ricotta Cheese擺盤唔錯👍🏻Smoked Salmon 大大片😍跟埋最愛既Avocado醬同Ricotta Cheese, 呢個Combination好夾👍🏻野飲方面我地叫左House Floral Iced Tea同Rose Petals Peach Tea2樣都係無糖😎仲用果乾做garnish帶點Fresh的感覺❤️飲晒成杯都唔guilty😂

我地去時唔太多人環境好寧靜,整體都好舒服👍🏻

由於我地唔係太餓,主要黎傾下計🤭

雞肉唔會太乾,搭埋生菜蕃茄呢d健康配搭❤️
沙律嘅食材都夠新鮮👍🏻
食晒成個都唔會覺得guilty🤭

擺盤唔錯👍🏻Smoked Salmon 大大片😍

2樣都係無糖😎
仲用果乾做garnish帶點Fresh的感覺❤️
飲晒成杯都唔guilty😂
🔸Mansons Lot🔸灣仔🔸Cafe酒吧🔸同朋友相約係灣仔食飯,今次我地就揀左呢間係汕頭街嘅街角隱世咖啡店!餐廳以文青系,有黑膠做擺設,又有開揚露天位,好適合同朋友黎chill住飲茶飲酒 !✴️ Avocado Deluxe (牛油果至尊捲餅)餐廳其中最出名係佢嘅 All Day Breakfast同Crepe,所以作為牛油果熊,我就毫不猶豫揀咗呢一個鹹點crepe~ 佢係有牛油果、厚切煙三文魚,同埋Ricotta Cheese三樣卷埋,配上軟熟、蛋香味濃嘅Crepe~ 個煙三文魚煙熏味好香,魚嘅質感亦都好豐富,同一般食到嘅煙三文魚唔同!芝士嘅口感我會形容係好fluffy,所以四樣材料包埋我覺得好特別,好似食緊Cream又唔係咁樣,好好味~佢另外會配上沙律同埋意大利醋,所以都好健康~✴️ Chicken and Soft Cheese Risotto with Tomato (軟芝士配雞胸蕃茄意大利飯)意大利飯飲粒粒粒分明,配上忌廉同軟芝士都啱意大利口味~ 雞胸份量多,都幾多塊,飯入面又有蕃茄同翠玉瓜,感覺好balanced ~味道調味幾好,加上由我朋友最鍾意食嘅火箭菜!我哋兩個女仔s
🔸Mansons Lot🔸灣仔🔸Cafe酒吧🔸

✴️ Avocado Deluxe (牛油果至尊捲餅)

我哋兩個女仔share一個飯同埋一個可麗卷餅,就剛剛好,而且可以試吓餐廳嘅拿手菜式,幾新鮮幾特色~

我地再每人叫左個飲品,朋友鍾意飲茶,就要咗個茉莉花茶~有紅色小茶壺,自己加落茶杯度,保持溫度~

我就叫左餐廳另一個特色、有咖啡嘅調酒,Expresso Martini~

咖啡味超香,加上酒精令人一試難忘,而且可以慢慢享受咖啡香味同埋甜度喺口腔運轉,作為調酒嚟講非常適合女仔飲~另外加上幾粒咖啡豆作點綴,同埋一開始佢有啲綿密香口嘅泡喺調酒上面,所以又多咗一重享受~

整體黎講我地都好enjoy個dinner,氣氛好舒服,文青系咖啡店但有調酒飲,好適合黎吹水休息下💕

Mansons Lot (汕頭街)
網上訂座即賺Rice Dollars
網址: https://s.openrice.com/QrbS0arKA00~uZ5MGAA
地址: 灣仔汕頭街1-3號地下
電話: 23621899
=====================
#mansonslot #wanchaifood #wanchaifoodie #灣仔美食 #灣仔cafe #灣仔好去處 #灣仔餐廳 #cafe #cafe&bar #crepe #avocado #親民cafe #特色餐廳
2023-01-29 3214 views
📍健康打卡既咖啡店Mansons Lot新年期間食咗好多油膩熱氣食物🙈,團年飯又餐餐大魚大肉,放工同朋友行過充滿新年氣氛利東街附近🧨🧧嘅巷仔見到呢間清靜嘅cafe,就知係過年後想繼續chill住咁食下野又唔驚太over嘅最佳選擇🥰🌻 ✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼💫Wild Mushroom and Cheese Omelette $86 🍄擺盤好靚而且超大!份😍!第一啖已經食到奶香味,唔會好濃烈好滯,係淡淡嘅奶香😌 入面嘅蘑菇都好滑嫩,融入埋個滑蛋,一切落去重有蛋漿流出嚟,口感一流😋 個Omelette重配埋Salad同鬆脆包,個salad主要係紫椰菜同蕃茄仔為主,個sauce用咗類似油醋汁,食落好清新🌻 配埋個Omelette感覺剛剛好😌💫Grilled Chicken Spinach Salad $88🥗 #kurin沙律地圖顏色豐富好開胃🥳菠菜唔會好澀,夠哂清甜,而雞胸肉質感細嫩份量夠,而且值得一讚係用鹽稍微調味😝唔會好鹹食完好口渴🫶🏻輕食人士必點 💫Dark Chocolate (Hot) 熱朱古力奶個拉花真係好靚😍 重要飲落唔會好甜,暖胃之選💗 鍾意嘅朋友重可以用嚟
📍健康打卡既咖啡店Mansons Lot
Dark Chocolate

Grilled Chicken Spinach Salad

💫Dark Chocolate (Hot)
熱朱古力奶個拉花真係好靚😍 重要飲落唔會好甜,暖胃之選💗 鍾意嘅朋友重可以用嚟點Omelette個包食,都幾特別架🙈

💫Matcha Latte (Hot) 🍵
waitress 講走咗煉奶,唔會太甜唔怕肥,加埋濃烈嘅抹茶味道剛剛好😋有轉oatmilk選擇

✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
Kurin tips: 值得一提呢間咖啡店其實更加有意粉同Main選擇🍝,而健康選擇比其他cafe多好多😚就算同想食份量多既朋友一齊黎都無難度啦🐰~
🎈環境

鬧市中嘅隱世Cafe,牆身除左掛畫,重用咗一系列經典黑膠唱片同藝術品做裝飾,啱哂鍾意復古風格嘅我🤠 加埋啲柔和嘅燈光💡,營造咗個好舒服好溫暖嘅空間,一個人來靜靜地思考又得,兩個人來密密斟完全無壓逼感😌

🎈Mansons Lot (汕頭街)🎈
灣仔汕頭街1-3號地下

環境:好打卡 夠舒服
食物:選擇好多而且健康🥰
價錢:食物大份性價比高🐰

整體:💗💗💗💗💗 5/5

想睇更多我既食評同分享 可以follow我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑🍮
#hkfoodie #hkfoodies #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfood #hkhealthyfoodblogger #healthyblogger #灣仔美食 #利東街 #食好西 #灣仔咖啡店 #香港區美食 #灣仔 #mansonslot #打卡咖啡店 #相機食先 #hkigfood #香港カフェ #精品咖啡 #crepe #低卡路里 #親民cafe #得獎咖啡豆 #AllDayBreakfast #hkcoffeeshop
Dark Chocolate
  • Dark chocolate
  • Wild Mushroom and Cheese Omelette
2023-01-26 1065 views
🌟港鐵灣仔站 B2出口 4分鐘路程🌟#街角裹的小店🌟bar & cafe❣️約左朋友去銅鑼灣行街 行行下行咗去灣仔 就經過呢間隱世高質cafe🌼Avocado Deluxe Guacamole $98-係小店出名 ge savoy crepe-有3大舊 啖啖肉 口感豐富!🤗🤗-avocado新鮮 加埋smoke salmon ge 鹹味 味道岩岩好!-仲有 有伴碟ge 沙律菜 用咗黑醋汁做 dressing 微甜但唔會膩🌼Crab Meat Spinach $98-小店另一招牌菜 omelette-omelette 份量有半個碟咁大耐-揀左 Crab Meat- crab meat 份量多-仲加左菠菜!-成個omelette 好juicy!👍🏻👍🏻🌼Flat White $50- large size- 好nutty🌼Iced Matcha Latte $57-Matcha 味道好濃- 由初初飲到之後飲 都有唔同ge 味道!❣️呢度環境好舒服過一個下午都可以!😀雖然去cafe會首選咖啡 但見到呢度有手工啤提供 下次有機會都想試吓 🫣🫣#香港美食 #hkfood #灣仔美食 #wanchai
🌟港鐵灣仔站 B2出口 4分鐘路程

- large size
- 好nutty

🌼Iced Matcha Latte $57
-Matcha 味道好濃
- 由初初飲到之後飲 都有唔同ge 味道!

❣️呢度環境好舒服過一個下午都可以!😀

#香港美食 #hkfood #灣仔美食 #wanchaifood #灣仔 #mansonslot #cafe &bar #精品咖啡 #手工啤 #crepe #asagna #親民 cafe #得獎咖啡豆 #alldaybreakfast #hkcoffeeshop #caffeineholic #coffeeholic #cafeholic
2023-01-26
$160 (Dinner)
  • Crab Meat Spinach Omelette
  • Avocado  Deluxe  Crepe
#fatchubelly 灣仔Mansons Lot (灣仔)Grill beef and new potato salad $106 牛扒大概5成熟幾有牛味 一啲都唔靭😳薯仔粒煎得好香脆牛油果好creamy配埋香醋汁好refresh雖然係沙律 但食完都好飽🙈非常適合健身減肥人士🤣risotto煮得岩岩好唔會好淋 仲有少少咬口✨蕃茄味都幾濃😽裡面仲有啲翠玉瓜粒 幾清新 同增加口感🤣雞胸肉好嫩 好似慢煮咁淋😍配埋拉絲芝士 正呀❤️飲品嚟到呢度梗係要試吓佢嘅咖啡Cocktail果然不負眾望兩杯咖啡Cocktail都唔錯🤩Espresso martini $88Espresso martini 酒感比較重配上濃郁嘅咖啡味道唔會過甜都唔會好似齋啡咁苦👏Irish coffee $88個人第一次飲Irish coffee ☕️呢一杯熱係嘅Cocktail好特別配搭上上面嘅whipping cream☁️除咗增加Cocktail口感仲可以中和味道杯邊仲有啲糖粒所以呢一杯嘅酒感相對會低啲唔係好飲得酒嘅朋友都可以試吓🤭整體食物同飲品都唔錯而且環境坐得幾舒服經過灣仔可以試吓🫶🏻
#fatchubelly 灣仔

Mansons Lot (灣仔)

牛扒大概5成熟

整體食物同飲品都唔錯
而且環境坐得幾舒服
經過灣仔可以試吓🫶🏻

2023-01-21 82 views
Something healthy to prepare for the CNY treats coming my way!.⭐️Favourites: Seared Tuna Salad HKD 118.💭Thoughts: They were so generous with the seared tuna, smoked salmon and avocado! Love that toasty sear on the tuna!.😋Recommend? ✅ if in the area 👩🏻‍🍳Food rating: 4/5👩🏻‍⚖️Overall experience rating: 3/5
😋Recommend? ✅ if in the area
👩🏻‍🍳Food rating: 4/5