2018-09-04 394 views
食物質素不錯,生蠔亦新鮮,但侍應生態度就欠缺熱情,問問題語氣有些冷淡及要求換掉污糟枱布時不大願意,感覺清潔度欠奉,總括來講除了侍應生的態度及桌上的清潔度麻麻地外,其餘都是不錯的,我亦會繼續幫襯,希望貴公司能改善下侍應生及清潔方面的問題。
食物質素不錯
,生蠔亦新鮮
,但侍應生態度就欠缺熱情
,問問題語氣有些冷淡
及要求換掉污糟枱布時不大願意
,感覺清潔度欠奉
,我亦會繼續幫襯
,希望貴公司能改善下侍應生及清潔方面的問題。
2018-08-08 504 views
環境好好 餐廳安排左一個叔叔彈結他唱英文歌 超有feel 仲可以點歌(情歌都得😏😏)帶男女朋友黎岩晒有晒情調 唱得又好聽 真係好正😆😆😆😆😆真係要加一都扺呀!🤣👍🏻啲食物都好好塊雞扒又大塊又滑成塊面咁大個豬手都唔差個人覺得最正係碗黑松露湯🤤🤤諗起都正未試過正中蘑菇湯真係要試下又濃又好味 好似同時食緊好多菇咁鐘意食菇就唔好錯過🤤🤤有機會等我都黎多次真心值得推薦係間令我有衝動寫食評既餐廳😂😂
環境好好 餐廳安排左一個叔叔彈結他唱英文歌
超有feel 仲可以點歌(情歌都得😏😏)
帶男女朋友黎岩晒

2018-08-08
Dinner
  • 黑松露湯
2018-08-01 362 views
我都算經常行西九龍中心, 甚至已經去過一次Marco's Oyster Bar & Grill但上次去真係普通到冇得普通,所以都冇諗過再去....但今日唔知點解. 就打算去食下佢. 可能冇期望啦. 所以我有十分大既驚喜!!!今日食左三樣野1. 燒三文魚2. 黑松露湯3. 咖啡點知我3樣都十分滿意苜先三文魚燒得岩岩好, 外脆內滑,我真係覺得好好食, 唯一一個問題係... 餐係包飯/意粉... 但餐牌冇寫... 最好寫清楚LO....黑松露湯係十分十分好飲, 好香,  真係為左碗湯已經值得再黎咖啡都好好飲. 不過下次唔好幫我加奶啊..... 佢已經變左茶餐廳甘. 幫我放埋奶...我定位佢西餐廳黎架... 但整體黎講都真係算唔錯. 可以再黎
但上次去真係普通到冇得普通,所以都冇諗過再去....

今日食左三樣野
1. 燒三文魚
2. 黑松露湯
3. 咖啡

點知我3樣都十分滿意

咖啡都好好飲. 不過下次唔好幫我加奶啊.....
佢已經變左茶餐廳甘. 幫我放埋奶...

我定位佢西餐廳黎架...

但整體黎講都真係算唔錯. 可以再黎
2018-07-29
$90 (Lunch)
2018-06-03 1556 views
雖然這家餐廳開在西九龍中心,但看著店內的裝潢會產生一種好像不便宜的感覺。這樣子覺得的話就大錯特錯了呢~ 午餐大約是$34起,而且還有$10或20 /隻生蠔!生蠔 ($10/隻) - 這價錢來說,蠔也算不錯吧!? 頗肥美的而且很新鮮~有淡淡的海水味,吃起來也算清甜。午市餐牌的話,只需要加$16就可以配黑松露野菌湯和飲品!黑松露野菌湯 - 能聞到黑松露的香味,但這個的調味真的好鹹!!煙三文魚凱撒沙律 ($40) - 本來有點擔心那湯這麼鹹的話,沙律的煙三文魚也會如此。幸好是擔心過頭了~味道剛剛好,這沙律吃起來亦算清新吧!黑松露汁意大利雲吞 ($48) - 除了有香濃的黑松露外,還有濃郁忌廉配上芝士的滋味。入口很惹味,但吃到一半左右會覺得膩~而且調味也是偏鹹的啊最後飲品選了熱咖啡。
而且很新鮮~有淡淡的海水味,吃起來也算清甜。
生蠔 (隻)
午市餐牌的話,只需要加$16就可以配黑松露野菌湯和飲品!
黑松露野菌湯
幸好是擔心過頭了~味道剛剛好,這沙律吃起來亦算清新吧!
煙三文魚凱撒沙律
入口很惹味,但吃到一半左右會覺得膩~而且調味也是偏鹹的啊
黑松露汁意大利雲吞

最後飲品選了熱咖啡
熱咖啡
2018-05-19
Lunch
2018-05-29 742 views
知道呢間餐廳有十蚊一隻蠔就過黎食下啦 一點半黎到餐廳仲有好多客人,睇黎好受歡迎啦午餐嘅價錢都好親民野菌湯好重料,濃郁餐包係香草包,比牛油餐包更香更好味四隻生蠔都好大隻,蠔肉清甜,海水味比較淡,所以適合偏向食甜既蠔肉嘅朋友,即係我硯肉炒意粉有好多隻硯!每隻硯既烹飪時間都啱啱好,爽口多汁,又洗得徹底,一粒沙都冇牛柳我哋叫咗半成熟,肉質tender軟熟, 好有口感, 重牛肉味,係我最鍾意嘅菜式薯條都炸得好脆我就梗係叫埋甜品心太軟配上紅豆雪糕 - 紅豆雪糕好耐未食過!呢到嘅紅豆雪糕簡直一流,紅豆味重,加上又creamy又濃郁嘅奶味,回味無窮另一份甜品我哋叫咗焦糖燉蛋,表面嘅焦糖燒得又薄又脆,為我地既lunch增添左唔少嘅滋味
知道呢間餐廳有十蚊一隻蠔就過黎食下啦
一點半黎到餐廳仲有好多客人,睇黎好受歡迎啦
午餐嘅價錢都好親民
野菌湯好重料,濃郁
餐包係香草包,比牛油餐包更香更好味
薯條都炸得好脆
我就梗係叫埋甜品
2018-05-11 793 views
當天的晚餐 , 就落腳於 深水埗 - 西九龍中心的 Marco's Oyster Bar and Grill ~Dinner Menu ~ 餐廳叫的做 Oyster Bar & Grill, 當然就有蠔賣 ; 美國生蠔 $ 10/隻 , 我點了一打美國生蠔來吃 , 海水味重 , 蠔味一般 ; 可以賣 $ 10/隻 , 大家明白的 .... 認真便輸了 ~ 黑松露雜菌忌廉湯 : 湯的質感濃稠 , 菇菌味重 , 味道不錯 , 略為有點偏鹹 ~ 安格斯肉眼扒配天使麵 $ 158 : 首先以意大利麵來說 , 我不太喜歡食 Angel hair, 但因為餐廳沒有別的意粉替代 , 所以只好接受 ; 肉眼扒 , 我點的是 medium rare , 這店的廚師未能 妥善掌握得到這個熟度 , 但仍可以接受得到的 , 牛扒的肉質軟嫩 , 牛肉味香濃 , 邊位煎得有焦香 , 不錯吃的 ~最後以一杯 凍檸檬茶 作終結 ~本篇完 ~
Dinner Menu ~

最後以一杯 凍檸檬茶 作終結 ~

本篇完 ~
餐廳門口有位歌手自彈先唱,加上餐廳裝潢以藍白色做主題,所以被吸引了!餐廳主打生蠔嘆酒,好像好抵食,不過我今次沒有試,只點了兩個full dinner set 加甜品,但已經好滿足了!坐著這裡可以慢慢休息享用晚餐,不會有被催趕的感覺,服務亦都很好!黑松露野菌忌廉湯比意大利雜菜湯更好味、有驚喜!黑松露味道十分濃厚,忌廉湯濃稠不稀!香煎薄西冷牛扒,一般,牛味略淡及較薄。燒德國豬手:不錯,份量多,咸味足夠,亦十分脆,某些位脆到有點硬!在這個柔和舒適、聽著歌聲浪漫氣氛晚餐,會令更加想吃甜品,完整完成一餐!心太軟及芝士蛋糕也不會太甜,不錯!
黑松露野菌忌廉湯
意大利雜菜湯

香煎薄西冷牛扒,一般,牛味略淡及較薄。
香煎薄西冷牛扒

燒德國豬手

New York Cheesecake
心太軟伴雪糕
2017-08-15
$140 (Dinner)
黑松露野菌忌廉湯
2018-04-19 491 views
甚少肯花時間寫食評,今天午餐時間在這𥚃用餐,感覺十分良好,同大仔講:一定有下次。首先環境舒適、其次食品及服務也不錯,再講價錢就冇得輸了! 今天order了美國生蠔半打,新鮮爽甜,其實每人三隻點會夠😂下次自己食一打。芝士煙肉焗大啡菇、又平又足料,有水準👍🏻。再加set lunch兩份、有鮮打磨菇濃湯、有即磨咖啡,埋單$198😍已加一 我們今天選了鮮茄茸燴意粉連虎蝦兩隻,我仔選了豬扒飯,兩份午餐水準也不錯,所以下次一定會再幫襯

2018-04-14 387 views
今日同朋友嚟到西九龍中心,呢到出名多平價野食係3樓揾到呢間車仔麵咁嘅野,但佢係賣意粉的,都幾特別。就咁睇落選擇都唔算多,價錢都算親民,就入咗去坐啦同朋友都不約而同咁揀咗豬手,豬手個皮好脆好香,但又唔係硬,入面啲骨膠原有咬口想叫多份。意粉冇煮得過淋,剛剛好,欣賞的。最後要讚佢嘅忌廉湯,好creamy好濃。蒜蓉包都唔錯。但咸牛脷就有少少失色啦,雖然都預佢係咸味,但冇預佢咸到咁嘅地步,而且啲肉好霉爛咁。唔推薦
今日同朋友嚟到西九龍中心,呢到出名多平價野食

2018-02-13 862 views
有喜慶事 ,所以呢就買咗9個蛋糕請同事食 ,分別買咗3隻味, 每隻味買3個 ,分別有tiramisu 、New York Cheesecake及 German Cheesecake 。評分最高係New York Cheesecake ,口感夠實淨,芝士味都算香, 你要計埋佢60蚊一個,每個一磅,平均分到6件,即係只需要每個10蚊件,以價錢嚟講 ,佢嘅質素唔錯。雖然未至於好好食 ,但係一大班人食 ,一件一件咁切開 ,好有氣氛,好開心。第二位係 tiramisu。 tiramisu 淡淡芝士味加上朱古力粉 ,味道平衡,口感唔錯,相信會再encore。German Cheesecake 就麻麻哋 ,略嫌太淡味, 忌廉唔夠滑, 試一次就夠。
2018-02-08
TakeAway
$10 (Tea)
  • New York cheesecake
2018-02-04 595 views
下午茶自選意粉送即磨咖啡,揀左香草汁意粉,比較淡味,但意粉好al dente , 送果塊蒜蓉包都幾大塊,我中意佢唔係太濃,整體份量唔算大,下午茶係可以,$38坐得舒服又有野飲,算係抵。
2018-01-29 522 views
上星期試過lunch set, 覺得唔錯, 今日再黎發覺轉左餐牌, lunch變左自選意粉, $38起, 加配菜+$10, 全日免加一. 揀左一個煙三文魚闊麪, 一個雜菌忌廉意粉加雞翼. 上菜時發現原來仲有個餐包. 三文魚都幾新鮮冇腥味. 味道還好, 份量足夠, 但覺得以前餐牌多選擇同好味d不過以呢個價錢食得飽, 環境又唔錯, 仲有咩要求呢.一邊食都聽到有客人問侍應係咪轉左新餐牌, 睇黎都有唔少舊客人專程回來, 唔知新menu又可唔可以留住客人呢

不過以呢個價錢食得飽, 環境又唔錯, 仲有咩要求呢.

2018-01-28
Lunch
2018-01-27 521 views
星期五晚跟一個好姐妹晚餐,打算慢慢坐聊聊天本身聽朋友說這間餐廳不錯,就打算當晚一試!不過看 open rice 以為很貴,原來價錢非常平民!一碟 pasta 都只係五六十大元!走進餐廳,環境清靜,人流亦不算多,十分適合一整晚慢慢坐聊天!我們一人叫了一個湯,一籃蒜蓉包,一碟沙律,一人兩杯白酒,一人一碟千層面,賣單都只係每人 $130 。飲飽食醉,又可以有個好環境靜靜地傾計!性價比非常高呀! 湯不得不讚,真的很好飲!非常濃味!蒜蓉包也是特別推介,很好吃!酒也很抵飲呀!沙律就一般吧 不過不失總結,來此餐廳是一個好的經驗!我和朋友都十分滿意,性價比超高呀!
星期五晚跟一個好姐妹晚餐,打算慢慢坐聊聊天

湯不得不讚,真的很好飲!非常濃味!
蒜蓉包也是特別推介,很好吃!
酒也很抵飲呀!
沙律就一般吧 不過不失

蘑菇湯
蒜蓉包
白酒
雞扒沙律
三文魚千層面
2018-01-26
$130 (Dinner)
蘑菇湯
蒜蓉包
白酒
2018-01-16 460 views
喺西九龍中心閒晃下睇下有咩好食,一望到就被餐廳既裝修完全吸引著。喺一間咁本土既商場,餐廳卻充滿著歐陸風情風格,所有枱布都用上藍色格子紋,給人別樹一格既感覺午餐menu有很多選擇,由carbonara 到牛扒一樣有,我今次就點了白酒蜆肉意粉,另加$15就可以轉套餐,會有餐湯、餐包及餐飲餐包及餐湯先到,包還是熱辣辣的,而羅宋湯亦茄味濃郁到主菜了,材料都唔馬虎,除大蜆外,亦有小蜆肉,意粉軟硬度適中,亦相當入味,蜆肉雖不算十分鮮甜,但絕對對得住個價錢十個讚

餐包及餐湯先到,包還是熱辣辣的,而羅宋湯亦茄味濃郁

十個讚
2017-12-18 469 views
團購好多次,之前去過不同分店,原來依間啲食物有水準好味, 牛肝菌湯夠濃,牛扒煎得夠嫩,略嚴煙三文魚沙律啲三文魚切絲很奇怪,之前食的是一片片煙三文魚,其中一款甜品外貌唔吸引,但原來比表面睇好味得多,甜味適中夠軟滑,而環境同其他分店一樣有歌手獻唱,好有氣氛,'略為座位比較少,這個商場又有泊車優惠,比較其他地點,這個方便得多
2017-12-16
$200 (Dinner)
Dining Offer
Group-buy