2021-03-07
晚市終於恢復,今晚和友人黎到旺角覓食,太耐無外出晚飯,所以今晚諗住食得豐富dd,最後選擇左食蒸海鮮!餐廳老闆推薦我們點呢個平靚正套餐我地揀左鮑魚蒸氣鍋套餐,一個價錢包曬燉湯、蒸海鮮、自選八寶飯、同任食安格斯牛,二百零蚊黎講真心抵。6小時燉原盅燉湯好好彩遇到今晚既燉湯係蟲草花燉雞湯,無味精,又足料!飲完個湯海鮮到場啦!海鮮款式多,包括韓國大鮑魚、大刀貝、聖子王、大花蛤,海蝦等等。每檯客人都仲會有專人服務,幫手蒸同較timer十分貼心。呢盤海鮮都十分新鮮扇貝和聖子超新鮮,鮑魚也很鮮甜。最愛既海鮮係大花蛤同刀貝,完全無沙,而且鮮甜到,一啖接一啖食。而抵讚之處,當中有三隻無開到殼,餐廳仲會特意補返三隻,超體貼。除左海鮮,仲有任食安格斯牛,有牛味。接下來就有八寶飯登場啦,食之前仲可以自己揀選八款配料。挑選了八款配料:雞軟骨肉餅、柱侯牛粒、銀魚仔、土魷絲、臘腸、南瓜、秋葵和蝦醬豆腐卜。呢個八寶飯可以自己揀配料實在太好了,我自己食蒸飯最愛配料係肉餅同臘腸,絕配。仲有健康人士必點既秋葵,呢個蒸飯配上蔥花同花生,有口感又熱辣辣,凍既天氣食十分暖胃。最後甜品仲有唔同款式蒸既甜點,包括有流沙奶皇包、燕麥糕、
餐廳老闆推薦我們點呢個平靚正套餐 我地揀左鮑魚蒸氣鍋套餐,一個價錢包曬燉湯、蒸海鮮、自選八寶飯、同任食安格斯牛,二百零蚊黎講真心抵。
6小時燉原盅燉湯
好好彩遇到今晚既燉湯係蟲草花燉雞湯,無味精,又足料!
飲完個湯海鮮到場啦!
每檯客人都仲會有專人服務,幫手蒸同較timer十分貼心。
呢盤海鮮都十分新鮮
扇貝和聖子超新鮮,鮑魚也很鮮甜。
除左海鮮,仲有任食安格斯牛,有牛味。
接下來就有八寶飯登場啦,食之前仲可以自己揀選八款配料。
最後甜品仲有唔同款式蒸既甜點,包括有流沙奶皇包、燕麥糕、黑糖糕、薑汁糕、紅棗糕等。我自己最推薦燕麥糕,軟綿綿又豐富燕麥味。
一個價錢可以食到咁多菜式同蒸海鮮,真係好抵,而且蒸海鮮比較可以食到海鮮既原味道,性價比高。