2021-03-23
收工後同同事去食海鮮慶祝下happy Friday!我地點咗呢個海鮮蒸氣鍋套餐($268位),有八款星級海鮮、燉湯、無限量任食安格斯肥牛同八寶蒸飯!勁扺食~-6小時燉原盅絕無味精燉湯非常足料又大盅!有雞腳、蟲草花、瑤柱仔、瘦肉同龍眼肉嘅燉湯,燉得夠哂入味,而且的確無味精!-▪️韓國大鮑魚洗得好乾淨,鮮甜又大隻又彈牙!▪️蘇格蘭蟶子皇海水味濃郁,好新鮮,而且蒸完仲好大條!▪️紐西蘭鮮大帶子蒸完都仲好大隻又飽滿,夠哂肉厚,口感爽滑。▪️愛爾蘭大刀貝好鮮甜嫩滑,一粒沙都無咖~▪️深海龍躉件啖啖魚肉無骨,肉質肥美鮮嫩,龍躉皮夠爽口~▪️生猛大海蝦夠哂大隻,而且彈牙。▪️青島大花蛤、鮮甜貝殼類濃濃嘅海水味,鮮味十足,基本上唔洗點醬料都好夠味。肉質鮮美,洗得乾淨無沙咖!▪️蒸蔬菜蔬菜同樣好新鮮,有粟米、芋頭、冬瓜等,尤其粟米蒸得超清甜,必試!▪️另外仲有無限量任食安格斯肥牛!蒸完嘅牛肉牛味香濃,油花香溢,忍唔住食咗好多轉!▪️八寶飯我地點咗蝦醬豬腩肉、銀魚仔、萵筍、醬油漬牛脷、冬菇粒、土魷絲、牛粒同沙嗲豬頸肉,蒸起咗非常香!又夠足料 每粒飯粒粒分明,滿滿配料嘅香氣,加少少醬酒撈埋黎食,大滿足!▪️點心另外叫咗一籠雜錦點
收工後同同事去食海鮮慶祝下happy Friday!
我地點咗呢個海鮮蒸氣鍋套餐($268位),
6小時燉原盅絕無味精燉湯
▪️韓國大鮑魚
洗得好乾淨,鮮甜又大隻又彈牙!
▪️蘇格蘭蟶子皇
海水味濃郁,好新鮮,而且蒸完仲好大條!
▪️紐西蘭鮮大帶子
蒸完都仲好大隻又飽滿,夠哂肉厚,口感爽滑。
▪️愛爾蘭大刀貝
好鮮甜嫩滑,一粒沙都無咖~
▪️深海龍躉件
啖啖魚肉無骨,肉質肥美鮮嫩,龍躉皮夠爽口~
▪️生猛大海蝦
夠哂大隻,而且彈牙。
▪️青島大花蛤、鮮甜貝殼類
▪️蒸蔬菜
▪️
另外仲有無限量任食安格斯肥牛!
蒸完嘅牛肉牛味香濃,油花香溢,忍唔住食咗好多轉!
▪️八寶飯
▪️點心
另外叫咗一籠雜錦點心share~
蒸海鮮夠出色,估唔到點心一樣有驚喜!
一共有七件點心,有紫薯包、奶黃包、馬拉糕、白糖糕等。個人最中意紫薯包,外形得意,內𥚃有香濃紫薯餡,而且夠哂大件,係其他酒樓都食唔到呀!
每位加一都係三百幾左右,但試到好多款食物,性價比好高,下次有gathering 一定會再黎!