2023-10-31
🎀銅鑼灣。浪漫氣氛高質素樓上西餐😍🎀🪄店名* #Memoir🔮地址*銅鑼灣登龍街28號永光中心17樓 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$920 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_銅鑼灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵上次去完永光中心 發現到呢一間西餐好吸引 今次約埋閨蜜一齊黎試下 一出lift已經見到有個月亮打卡位 好有氣氛😍然後入到去好安靜好舒服 仲有花佈置 超岩情侶慶祝特別節日去☺️☺️座位都夠寬敞舒適 檯面有盞蘑菇燈 輕觸式觸碰 分別有三種燈光 黃燈,白燈及黃白燈 如果想影相加埋呢啲燈光配置就別有一番氣氛😉🍽️食物質素🍽️晚餐方面餐廳嘅定價就會比較高少少 大家可以自行選擇套餐 又或者單點都可以 套餐就可以配埋餐湯加前菜 如果想加甜品 就需要額外加返錢 又或者可以參加餐廳嘅活動 佢好特別嘅系 鼓勵客人進餐唔可以用手機 只要將手機擺返入小鳥籠到 如果可以做到嘅話就會送返餐廳DIY甜品😍👀評分💖💖💖💖💖🪄Rib Eye Steak 烤美國肉眼扒配紅酒汁 $438今次呢個肉眼扒我哋叫咗
🪄店名* #Memoir
🔮地址*銅鑼灣登龍街28號永光中心17樓 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$920 已加一(2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
👀評分💖💖💖💖💖
今次呢個肉眼扒我哋叫咗五成熟 我覺得真係超級好味 喺份量方面係偏向大塊 外皮煎得十分香脆 但係肉質勁嫩勁容易切 而且佢嘅肉係識得出油脂爆棚 又唔會太膩 肉嘅顏色呈粉紅色 但絕對唔會流血水 相當出色😍點上餐廳特調紅酒汁 加埋蒜頭 成個味道即刻昇華左✨
👀評分💖💖💖💖💖
🪄Grilled Lamb Rack 烤澳洲羊架配阿根廷香草醬 $398
鍾意食羊嘅真係唔可以錯過呢一道菜式 外觀方面 佢係好似一個拳頭咁大 今次羊我哋就叫咗七成熟 所以唔會太生 肉質軟硬適中 唔會有太濃烈嘅騷味 最正係佢配埋阿根廷香草醬 佢嘅醬汁十分之特別 細味品上其實係帶少許wasabi辣味加香草醬味道 同羊肉簡直系perfect match😍😍😍超贊!!
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️