2014-11-26
朋友係fb見到有人post左三木放題啲相出黎好吸引,我地成班即刻拿拿臨openrice睇下評價都好唔錯,好快就決定要黎食喇!由於我地前一日先打去訂6:00pm位(分6:00pm及8:30pm時段),我地只排到waiting,話要第二日下晝3點前先firm到我地,好彩最後都OK,比我地book到位!因為行程delay關係,我地成班趕唔切6:00pm黎到,於是打電話改6:30pm,反正8:15pm先要交位,1hr45mins都夠食嘅。黎到個個都好興奮,首當其衝一定係叫刺身,熟食我地未敢叫太多,驚好快飽塞唔落刺身HAHA! ****好可惜係我地去果日話冇海膽,雖然我唔食,但朋友都有啲失望,唯有食其他補數啦!呢度啲刺身尤其是帆立貝同大蝦一定要無限逐嗌!!!! 一黎到大家都嘩左一聲,真係好壯觀!帆立貝粒粒都咁大,而且肉質唔係出面果啲平貨,而真係有口感,食落去係爽同有鮮味嘅!!!!!而大蝦真係幾大下,出面$200上下嘅放題真係做唔到,但比起帆立貝都係有少少失色,唔係佢唔好味,係因為帆立貝太好味HAHA好快比我地清左一碟,當然要嗌過啦!講下其他刺身,個人認為呢道嘅三文魚不過不失,係出面啲放題我多數都
好快比我地清左一碟,當然要嗌過啦!
如果話熟食,我會推薦芝士焗青口,金茹肥牛卷,炸帶子同炸蠔。
芝士焗青口例牌好食;金茹肥牛卷啲肥牛真係有牛味,唔係出面啲平牛,個汁都好好食(佢都有牛柳粒,但個人覺得金茹肥牛卷overall好食啲);炸帶子同炸蠔都大粒,新鮮滾熱辣,feel到佢真係即叫即炸,起碼唔會放到凍哂先比人,好食!
另外,朋友們好buy海膽軍艦,我個人唔食海膽,所以都評價唔到啲咩,沙津可以唔叫,好普通。
最後我地發現呢間放題嘅甜品都幾多選擇,個人偏向雪糕類,因為佢啲雪糕都幾特別,我地又例牌樣樣叫黎試。
櫻花雪糕:聽個名好得意,但食落個人唔係好buy,諗諗下櫻花係咩味得真係唔知HAHA
柚子雪糕:好味,我一個人食左起碼3.4個!我本身中意柚子味嘅野,個雪糕夠哂濃柚子味,又唔會好artificial,同埋佢texture唔係一般雪糕,偏向雪葩/冰沙feel,啱哂我口味!
綠茶、豆腐雪糕:不過不失,未到好香好濃味。
最後我地再叫多盤蝦黎做ending!
Other Info. :
差唔多價位之下仲有另一選擇--極尚大喜屋,朋友們都話好食,我未試過,下次等我試埋再compare邊間正啲先!