2020-05-05 109 views
🇯🇵來自日本橫濱的過江龍Mille Mele Tokyo 低調登陸香港銅鑼灣啦🎌🎌🎌,同老公喺對面時代廣場買完餸,立即過對面順便去食❤️步入店舖,地方光猛,小清新!蘋果批酥皮香氣🍎🧈已經芳香撲鼻,蘋果批🥧每日新鮮即製,千層酥皮牛油味香濃,滿滿雲呢拿香味的大片蘋果,配合特濃吉士忌廉和豆乳芝士忌廉🧀,簡直人間極品!..📍蘋果批🍎🍮🥧( $36 )好有驚喜,真係好正,以後經過都會去食返個!希望下次可以食到其他產品!

步入店舖,地方光猛,小清新!

📍蘋果批🍎🍮🥧( $36 )

2020-05-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$36 (Tea)
2020-05-05 76 views
#蘋果批 🍎 ($36)銅鑼灣Time Square後一條街開左間東京過江龍蘋果批店🥳 仍然試業中所以等得唔算好耐✌🏻 比完錢大約等10分鐘就食到😎蘋果批用上多層批皮🍎 十分脆身且帶有牛油味😋 即叫即焗食嗰陣小心辣口😏 用上日本富士蘋果🍎 咬落仍然juicy👏🏻 特別配上自家製吉士忌廉😎 唔會好甜好膩但飽肚🤤 價錢唔算平😅 但都值得一試👌🏻Instagram: e.for.eat#eforeat
#蘋果批 🍎 ($36)

Instagram: e.for.eat
#eforeat
2020-05-01 173 views
放工時間想搵下野食,上網搵到原來Time square 後面開左間橫濱過江龍蘋果批專門店🥧,被禁飛鄉下嘅香港人就梗係要去試試喇🤩🤩🤩店面design同一樣,都係紅色為主色,帶出蘋果嘅主題🍎 而店內就只賣3樣產品,招牌世界一蘋果批($36/ $138 4件), 迷你版牛油千層脆粒 ($38)同迷你版千層蘋果脆粒($42)。雖然條隊都唔算長,但去到counter 店員話我知原來要等1個鐘啲蘋果批先出爐😀不過可以留低電話,出爐會通知我👍🏻1個鐘頭後,終於收到電話有得拎喇😆 新鮮嘅富士蘋果批,配上淡淡嘅吉士醬同豆乳忌廉,加上外層酥皮酥脆,口感非常豐富😋 雖然等候時間比較耐,但係疫情陰霾下,食個日式甜點係會令人cheer up的👍🏻

招牌富士蘋果批

TakeAway
招牌富士蘋果批
2020-04-29 165 views
蘋果批一係唔食要食就要食最好食嘅😋.來自橫濱的蘋果批專門店Mille Mele Tokyo由意大利得獎廚師創辦.店內招牌世界一蘋果批($36)用上富士蘋果配搭吉士醬及豆乳忌廉外層酥脆而且所有食材都係由日本直送❣️
蘋果批一係唔食
要食就要食最好食嘅😋
來自橫濱的蘋果批專門店
Mille Mele Tokyo
由意大利得獎廚師創辦
店內招牌世界一蘋果批($36)
用上富士蘋果
配搭吉士醬及豆乳忌廉
外層酥脆
而且所有食材都係由日本直送❣️
🇯🇵東京過江龍 吉士醬豆乳忌廉蘋果批🍎Mille Mele Tokyo喺銅鑼灣開咗分店吉士醬加上微咸豆乳忌廉,唔會過甜👍🏻而且富士蘋果🍎慢煮後切粒仍然食到爽脆口感,同平時嘅蘋果批偏甜同重肉桂味嘅印象好大對比,絕對係與別不同嘅蘋果批☺️而且我係收工時間去 已經7:30關門時間8點佢地仲係馬不停蹄咁繼續焗蘋果批我等了大概20分鐘就有得食期間不斷見到有客人入嚟 但都賣光了 想食可以留電話預訂第日拎人氣旺盛嘅程度 去到要預訂😱堅阿.📍Mille Mele Tokyo銅鑼灣霎東街33號地下4B舖

🇯🇵東京過江龍 吉士醬豆乳忌廉蘋果批🍎

📍Mille Mele Tokyo
銅鑼灣霎東街33號地下4B舖
2020-04-24
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Dinner
2020-04-28 299 views
一入店舖,職員冇完整嘅制服, 廚房入面好多無謂人,可能係經理之類。比人感覺完全唔似一間好專業嘅舖頭。買嘅時候話要等半個鐘,留電話,焗好可以拎就打電話通知。等咗超過半個鐘,九個字後,我仲未收到電話,我再返入舖頭, 仲要再等十分鐘, 排我前面買個個人已經拎左, 又等十分鐘之後, 類似經理既西裝人突然可以係我之前,就係入面拎咗一件蘋果批及一口酥招呼啱啱入嚟既靚女朋友/自己友, 唔知係咪咁,導致我又要再等多十幾分鐘。加加埋埋等咗一個半鐘有多😑 喺廚房整嘅人好慢,都算, 到拎上手試食,係熱辣辣新鮮出爐, 一口食落去的確係好酥化, 但再繼續食落去就覺得與麥記無差別😑呢個價錢,加埋要等個半鐘至兩個鐘先有得食。一句講曬,係完全不值。 建議如果見多人就更加無謂入去買野。

買嘅時候話要等半個鐘,留電話,焗好可以拎就打電話通知。

呢個價錢,加埋要等個半鐘至兩個鐘先有得食。
一句講曬,係完全不值。 建議如果見多人就更加無謂入去買野。
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
Tea
單身狗係街見到情侶一對對,而自己就一支公硬係差咁D野,不過甜蜜既定義,每個人都唔同既。又唔一定要有另一伴先實在,做人最緊要識得自得其樂,咁先係咖麻!最近就比我發現來自橫濱既過江龍「Mille Mele Tokyo」係銅鑼灣低調登陸。由曾經榮獲多項國際大獎既意大利名廚Marco Polo Molinar創辦,佢地既蘋果批都係每日新鮮即製。邊個話毒L唔可以幸福咖?即刻去歎返個自私食,唔通又話你知咩!👇📌世界一蘋果批 - $36👉有名你叫世界一,就知來頭唔惹少啦,其實係用上富士蘋果再加埋吉士醬、豆奶、忌廉而製成。外層既酥皮入口鬆脆無比,咬落裡面餡料相當豐富;滿滿既吉士醬流哂出黎,仲食到蘋果粒既爽甜感覺;加埋自家製既糖漿,成件事混合唔同既口感,驚喜十足,而佢地每個鐘都會新鮮出爐,保持最佳既品質比食客,呢點認真抵讚!

📌世界一蘋果批 - $36

👉有名你叫世界一,就知來頭唔惹少啦,其實係用上富士蘋果再加埋吉士醬豆奶

2020-04-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$36 (Tea)
  • 世界一蘋果批
2020-04-27 250 views
最近銅鑼灣進駐左一間新的蘋果批專賣店Mandy當然急不及待去嘗鮮!我自問我唔係蘋果批愛好者🙈不過呢間的蘋果批確實幾好味😋。佢地烹調蘋果的方法獨特,採用左「慢煮方式」蘋果保持到非常爽脆又有甜香除此之外,忌廉同豆乳等材料都由日本直送天天新鮮在店面現包😍。當晚Mandy就食左一個新鮮出爐的蘋果批外皮有140多層,做得好夠簿!又夠脆!加埋忌廉及蘋果,一啖咬落去,口感非常豐富的而且確令我挺喜歡的🥰💕💕愛吃的你也去嘗嘗吧🥰

最近銅鑼灣進駐左一間新的蘋果批專賣店
Mandy當然急不及待去嘗鮮!
我自問我唔係蘋果批愛好者🙈
不過呢間的蘋果批確實幾好味😋

。
佢地烹調蘋果的方法獨特,採用左「慢煮方式」
蘋果保持到非常爽脆又有甜香
除此之外,忌廉同豆乳等材料都由日本直送
天天新鮮在店面現包😍

。
當晚Mandy就食左一個新鮮出爐的蘋果批
外皮有140多層,做得好夠簿!又夠脆!
加埋忌廉及蘋果,一啖咬落去,口感非常豐富
的而且確令我挺喜歡的🥰💕💕

愛吃的你也去嘗嘗吧🥰

位於銅鑼灣的Mille Mele Tokyo,是一間來自東京横濱的蘋果批專門店。人人都知我是日本愛好者,得知又有日本過江龍過江,就算餐廳還在試業階段,我也要馬上去試試呀!Mille Mele在横濱起家,其後在神奈川県開設數間分店,而首間海外分店在香港,實在令香港的日本迷很開心呢。被譽為 [ 世界一の絕品蘋果批 ] ,由選材至製作匀花盡心思,務求為客人呈上最美味的現烤蘋果批唷。店家的創辧人 - Marco Paolo Molinari 是日藉意大利人,有世界最年輕 [ 大師] 之稱,屢獲多項世界級冠軍,實力非凡,製作的甜品當然有質素啦。店舖提供兩種蘋果甜品,蘋果批和千層一口酥,難得來到,當然兩款也要嚐嚐啦。為保食物質素,店員每次只會少量焗製,客人們請耐心等候啦。蘋果批 $36/個 $138/盒一盒蘋果批有四個,包裝更為得體大方,送禮自用也合適啦。焗起的蘋果批,傳來迷人的香甜香氣,引得我口水都要流出來啦! 不含防腐劑、色素和添加劑的批皮,烤至漂亮的金黃色,表層塗上雲尼拿糖漿,令味道層次升華。咬開層次分明的鬆化酥皮,內裡是日本直送的吉士醬、日本直送的豆乳忌廉和慢煮方法烹調的香料蜜餞富士蘋果,
位於銅鑼灣的Mille Mele Tokyo
,是一間來自東京横濱的蘋果批專門店。

為保食物質素,店員每次只會少量焗製,客人們請耐心等候啦。

蘋果批 $36/個 $138/盒

,滿滿的幸福感用湧上來啦。Mille的蘋果批甜度較其他品牌低,用厚切蘋果和慢煮方式
,能保留爽脆口感,又能酸甜並重,整體豐富,香甜而不膩,一人吃兩個也不過份呀。

不過即食和凍食的口感相差甚遠,大家拿到後,即刻品嚐會較好哦。

千層一口酥$38/盒

喜愛香脆口感的朋友,極力推薦你試試這個千層一口酥呀。脆、香、酥、甜、鬆
,集於一身,由於很好吃,所以很快就消滅了
2020-04-22
最近,如果你有留意開傳媒報導📺,可能都會知道又多一間嚟自東京🇯🇵嘅蘋果批專門店登陸咗香港,地址選取於‪銅鑼灣時代廣場後邊嘅霎東街‬。無錯又係銅鑼灣,既然咁近,當然第一時間試吓先。😙😙😙.專門店分別有豆乳忌廉蘋果批 ($36)同埋千層一口酥 ($38)提供,有別於另一間‪銅鑼灣蘋果批專門店,呢度廚房屬於開放式,你會親眼👀見到‬蘋果批嘅製作過程,由切蘋果🍎、焗製以至加入豆乳忌廉,全程每日足本真人👩🏻‍🍳演繹。.第一次入到嚟,你會即時聞到👃好香嘅牛油香味,叫咗一個蘋果批坐低食,蘋果批剛剛新鮮出爐,熱辣辣🔥,批皮夠酥脆,蘋果亦都香甜大大件😋,配上幼滑特製豆乳忌廉一齊食,非常好味,食多件都唔怕膩。😛😛😝
Mille Mele Tokyo #銅鑼灣❗️近期好Hit新開有驚喜蘋果批❗️原來係疫情期間都有一間日本過江龍蘋果批喺銅鑼灣開業🎊同sogo超市入面嗰間唔同,呢一間係由獲獎意籍大廚製作。我買嗰陣仲未洗排隊,但聽聞而家有時要等成一個鐘先有,不過可以留低電話,焗好會再通知你👍🏻!世界第一蘋果批🍎$36批皮係每日新鮮係店舖入面製作,香脆多層,面頭搽上少少糖漿,香甜得來唔會黏口😋內裏包着大量由日本運送過嚟嘅吉士醬,比起一般嘅更加rich同creamy,我好鍾意💓另外仲加咗少少豆乳忌廉,少少鹹,幾特別👍🏻特別欣賞佢哋嘅蘋果,用上富士山蘋果,要先慢煮30分鐘,再用埋檸檬蜜餞低糖配方去處理,切成slices,用上密實袋封實,蘋果比起一般嘅大塊爽甜,而且仲散發淡淡嘅花香檸檬味🤩🤩🤩比起sogo嗰間我更愛呢一間!味道: 4.3/5性價比: 4.2/5牛油千層一口酥🧈$38/cup用上佢哋嘅酥皮製作,鍾意酥脆口感嘅就一定要試😋細細粒每一啖都非常鬆化,而且甜甜地,絕對係邪惡香口小食之選!味道: 4/5性價比: 4/5整體來講幾欣賞呢一間嘅蘋果批,喺時代廣場後面,而家仲係試業期間,職員非常貼心,每位客人返熱蘋果批
Mille Mele Tokyo #銅鑼灣
❗️近期好Hit新開有驚喜蘋果批❗️

世界第一蘋果批🍎$36
味道: 4.3/5
性價比: 4.2/5

牛油千層一口酥🧈$38/cup
味道: 4/5
性價比: 4/5

整體來講幾欣賞呢一間嘅蘋果批,喺時代廣場後面,而家仲係試業期間,職員非常貼心,每位客人返熱蘋果批,而且樂意解答蘋果批嘅製作,大家記住去試吓😍!
牛油千層一口酥
牛油千層一口酥
估唔到個蘋果批咁好食,佢唔似我平日食開嘅蘋果批,佢外層酥皮好鬆化,裏面除咗蘋果批嘅餡料之外,仲塞滿咗我最鍾意嘅吉士醬,口感好豐富,超好味。雖然攞咗返公司先食,前後成大半個鐘,但外層仍然好脆丶好鬆化。😋😋

• 蘋果批
呢間來自日本橫濱既世界一蘋果批專門店品牌,創辦人融合意大利🇮🇹同日本🇯🇵既甜點精髓,鑽研出自家配方,簡直就係人生食過最好食嘅蘋果批之一🍎🥧超超超級好味!極度推薦真係要去試💯.當佢岩岩焗起出爐🌟充滿牛油酥香‼️批皮薄得黎多層次😳每件蘋果批既出品都會有三層內餡 — 細膩軟滑既自家制吉士忌廉、#特色豆乳芝士吉士忌廉、厚切香甜「世界一」蘋果果肉☺️.雖然好多層牛油酥皮但一啲都唔油膩,表面仲搽咗焦糖,咬落去滿滿香濃幼滑既兩款吉士餡近乎溢出;熱騰騰既蘋果粒大小適中,經烹煮過後味道徘徊於甜酸之間,質感帶爽口又不失軟屬恰到好處,真係好好味!成個combination根本就係接近完美,絕對絕對會回購🧡💛❤️你見我一個蘋果批就講到咁多野就知值回票價~.Mille Mele既蘋果批即場現烤、每日新鮮出爐🔥包你唔會食到放涼左既批🥧另外佢有隻杯裝既牛油千層一口酥,不過二選一既話一定係口感豐富既招牌蘋果批!🍎🥧💯唯一要注意既係唔知佢幾時出爐⚠️岩岩出爐酥皮脹卜卜既時候最幸福了☺️
Dining Offer
Tasting Event
-#小肥銅鑼灣遊踏入悠長假期倒數階段還好 沒戴錶 還有時間🙈閒逛 褪色繁華鬧市的銅記內🚶🏻‍♂️這個年頭水星逆行 鮮見街店逆市開業🙈位於銅鑼灣霎東街的現烤過江龍蘋果批小店🍎👨🏻‍🍳☺️對的 終會找到☺️☺️🙏🏻親手慢火烤焗既烤廚手捧著暖笠香氣出爐既蘋果批🍎😋蜜香慢煮富士蘋果內餡🍎👨🏻‍🍳😋咬一口 奶香甜不膩滿滿自家豆乳吉士嘴邊漏出😋😋🤤再咬一口 外脆香熱辣依舊酥皮裂開口中🤤😋🍎我的心 融化了😋☺️❤️
#小肥銅鑼灣遊
咬一口 奶香甜不膩滿滿自家豆乳吉士嘴邊漏出😋😋🤤
再咬一口 外脆香熱辣依舊酥皮裂開口中🤤😋🍎
我的心 融化了😋☺️❤️
2020-04-18
$40 (Tea)
🐱🐶MileMele烤蘋果批🍎(銅鑼灣).見完客,同同事走咗去📍銅鑼灣感霎東街33號地下4B鋪(假日酒店樓下) @millemeletokyo 食返個甜點開心下🤤.呢度係來自東京的烤蘋果批🍎,蘋果內加入百角一齊經過成晚浸泡,蘋果肉變成金黃色,口感依然保持清甜爽脆!配合吉士、豆乳及鬆脆批皮,令人一試難忘😍🤤蘋果既清甜起到中和作用👍🏻.另外一個係一口酥,同蘋果批既皮一樣,面淋上焦糖,鬆脆而不膩,絕對係屋企煲劇首選😍.總結評分:8/10番啅指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🐱🐶MileMele烤蘋果批🍎(銅鑼灣)
總結
評分:8/10