2023-12-06 93 views
上年去泰國已經想食嘅火山排骨🌋但冇食到點知香港就有啦😍😍😍今次我地兩個都係生酮緊 但都好多嘢啱食🤤地理位置好近地鐵站🚉行幾分鐘就到火山排骨🌋評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個火山排骨係泰國已經想食🤤超大份量兩個人食係食唔曬㗎,仲要排骨肉質好軟腍,淋上面嘅汁仲要勁match好好食炭燒豬頸肉🐷評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻豬頸肉肉質好軟腍,仲有淡淡嘅炭燒味令到豬頸肉更有風味蟹肉煎蛋評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級好食!!!完全估唔到呢個煎蛋會咁惹口,味道口感方面係好豐富,蟹肉份量仲好多tim~呢個真係必嗌嚟食👍🏻👍🏻生蝦刺身評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好彈牙嘅生蝦刺身,配埋蒜頭辣椒🌶️一齊食口感仲刺激😂😂泰式燒牛柳🐮評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個又係必嗌之一👍🏻牛柳肉質嫩滑,配埋燒汁淋上面一齊燒,令到口感更昇華蒜蓉牛油雞翼🐣評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻爆多蒜蓉炸嘅雞肉,咬落去好多肉汁而且仲隻隻都好大隻😂我地食到最後真係食唔曬
上年去泰國已經想食嘅火山排骨🌋但冇食到
點知香港就有啦😍😍😍
今次我地兩個都係生酮緊 但都好多嘢啱食🤤
地理位置好近地鐵站🚉行幾分鐘就到

炭燒豬頸肉🐷
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
豬頸肉肉質好軟腍,仲有淡淡嘅炭燒味令到豬頸肉更有風味

蟹肉煎蛋
呢個真係必嗌嚟食👍🏻👍🏻

生蝦刺身
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好彈牙嘅生蝦刺身,配埋蒜頭辣椒🌶️一齊食口感仲刺激😂😂

泰式燒牛柳🐮

蒜蓉牛油雞翼🐣
2023-12-05 77 views
同friend收工諗住飯聚🍚有friend介紹去呢間🤭🐔🔥火焰燒雞,燒得好有🔥氣,皮薄得黎雞肉又滑🍗岩岩好😋🥭芒果糯米飯🍚mango超甜🥭糯米飯甜椰椰,好正!😋🦐炸蝦餅,炸得好香!蝦味勁重🦐🐔蒜蓉牛油雞翼,牛油味🧈超濃!🦀青咖哩軟殼蟹+🍞軟殼蟹蒜蓉包,個青咖哩係好少好少spicy🌶️🌶️🍛蒜蓉包點青咖哩超正!🥬通菜(馬拉盞)🥥椰青,食泰國嘢點可以唔叫椰青🤭🥤乳酸梳打,估唔到咁好飲!!!
同friend收工諗住飯聚🍚有friend介紹去呢間🤭

🐔🔥火焰燒雞,燒得好有🔥氣,皮薄得黎雞肉又滑🍗岩岩好😋
🥭芒果糯米飯🍚mango超甜🥭糯米飯甜椰椰,好正!😋
🦐炸蝦餅,炸得好香!蝦味勁重🦐
🐔蒜蓉牛油雞翼,牛油味🧈超濃!
🥬通菜(馬拉盞)
🥥椰青,食泰國嘢點可以唔叫椰青🤭
🥤乳酸梳打,估唔到咁好飲!!!
  • 火焰燒雞
  • 芒果糯米飯
2023-12-03 48 views
提到呢間人氣餐廳既打卡菜,一定係巨型火山排骨,但🐻今次係衝住另一個打卡菜而黎,當晚真係好多枱都食緊火山排骨🤭⭐️生蝦刺身(6隻) $108生蝦幾大隻,肉質爽彈冇霉味,醬汁酸酸辣辣,配埋蒜粒食辣度即時提升。⭐️大頭蝦冬蔭公湯(小) $128份量都唔細,2-3人都夠,湯底既酸辣同香料味濃郁,辣度有後勁,係譚仔中辣。有一隻大頭蝦同好多菇,大頭蝦既膏落晒個湯🤤⭐️泰式蛋包炒金邊粉 $118賣相吸引,頂頂有3隻沾有茄汁既大蝦,金邊粉炒至乾身,一d都唔油,口感煙韌,帶絲絲酸甜,可按口味加入花生碎提升口感。⭐️火焰燒雞 $208其中一個打卡招牌菜,店員會係我地面前點火打左卡先,再拎番入廚房斬件,份量又夠3-4人食,火焰過既雞皮香脆,雞味特別出,仲帶少少酒味。雞胸肉結實但唔會柴,其餘部位嫩滑,咬落有肉汁,配左個甜酸醬,點埋更惹味。⭐️飛天通菜 $88通菜翠綠爽脆,味道帶鹹香,辣度都係譚仔中辣。⭐️芒果糯米飯 $88芒果香甜,糯米飯熱辣辣,份量多,口感軟綿,椰漿唔會好甜。⭐️凍青檸茶 $34特製少甜少冰。茶底幾濃,帶青檸香但唔會好酸。

⭐️生蝦刺身(6隻) $108

⭐️大頭蝦冬蔭公湯(小) $128

⭐️泰式蛋包炒金邊粉 $118

⭐️火焰燒雞 $208

⭐️飛天通菜 $88
通菜翠綠爽脆,味道帶鹹香,辣度都係譚仔中辣。

⭐️芒果糯米飯 $88
芒果香甜,糯米飯熱辣辣,份量多,口感軟綿,椰漿唔會好甜。

⭐️凍青檸茶 $34
特製少甜少冰。茶底幾濃,帶青檸香但唔會好酸。
2023-12-03 53 views
黎過兩次食呢間泰國菜,真係非常推介。佢嘅肉骨份量好多,又好食,性價比超高。另外,燒雞可以打卡,但味道唔算特別出色。再者,生蝦好正,肉彈牙有咬口,同埋配埋啲汁,辣辣地甘食,好開胃。推介。
2023-12-01 40 views
火山排骨🌋.Taste:8/10.由泰籍主廚打理既餐廳 佢地個signature 火山排骨超好食🌋 個調味好泰式而去好香 雖然張相睇落唔係好大份 但係其實都好高好大份 要至少3-4個人先食得曬 不過就都幾辣🌶特別推薦:火山排骨🌋地點:銅鑼灣
Taste:8/10

特別推薦:

地點:銅鑼灣
2023-12-01 57 views
🇭🇰Milu Thai 招牌🌋火山排骨🦴餐廳就由cwb 開到黎tst野食大份抵食又好味🍴今次黎新分店tst試試😋🌋火山排骨(💰$228)👍🏻推薦🌋火山排骨最近係Thailand真係好hit🔥由以前幾乎搵唔到佢 到而家周圍都有但唔係間間都做得好食 1共有3大件排骨🤭用手套🧤落手先食到 輕輕一扭就分開肉質腍身厚肉 兩個人都未必食得哂泰式青辣汁🌶🫑酸酸地 辣度好勁🙈怕辣既朋友仔就唔好點汁食😏🍍菠蘿海鮮炒飯(💰$108)原個菠蘿上既海鮮炒飯 賣相不錯炒飯乾身大份 上邊放左唔少腰果肉鬆兩個人食都無問題 非常抵食既一款😆😆🥥椰汁雞湯(💰$118/S)濃椰奶既味道 入邊有雞肉 菇🍄 等配料甜甜微酸 幾好飲👍🏻🦐炸蝦餅(💰$88/6 pcs)炸蝦餅有6大件外層脆脆地 中間蝦膠彈牙食落唔會好油膩 唔錯🍖泰式串燒(💰$108/6串)可以mix哂豬🐖牛🐂雞🐓各兩串件件都厚肉大件 沙爹醬重花生🥜椰香味🥥特別推薦豬🐖&🐂雞🐓🥥椰汁冰 (💰$34)👍🏻推薦椰汁冰 飲落超濃椰汁底 但唔死甜甜甜地解辣解渴 幾好飲👍🏻
🇭🇰Milu Thai 招牌🌋火山排骨🦴

用手套🧤落手先食到 輕輕一扭就分開
肉質腍身厚肉 兩個人都未必食得哂
泰式青辣汁🌶🫑酸酸地 辣度好勁🙈
怕辣既朋友仔就唔好點汁食😏

🍍菠蘿海鮮炒飯(💰$108)
原個菠蘿上既海鮮炒飯 賣相不錯
炒飯乾身大份 上邊放左唔少腰果肉鬆
兩個人食都無問題 非常抵食既一款😆😆

🥥椰汁雞湯(💰$118/S)
濃椰奶既味道 入邊有雞肉 菇🍄 等配料
甜甜微酸 幾好飲👍🏻

🦐炸蝦餅(💰$88/6 pcs)
炸蝦餅有6大件
外層脆脆地 中間蝦膠彈牙
食落唔會好油膩 唔錯

🍖泰式串燒(💰$108/6串)
可以mix哂豬🐖牛🐂雞🐓各兩串
件件都厚肉大件 沙爹醬重花生🥜椰香味🥥
特別推薦豬🐖&🐂雞🐓

🥥椰汁冰 (💰$34)👍🏻推薦
椰汁冰 飲落超濃椰汁底 但唔死甜
甜甜地解辣解渴 幾好飲👍🏻
2023-11-29 38 views
🌮 泰式蛋包炒金邊粉 $118賣相超特別,淨係咁已經見到幾有心思,將啲蛋整成網狀咁包住啲金邊粉,金邊粉味道剛好,微微帶甜,金邊粉炒得唔算乾身,但材料豐富,有超大隻嘅炸蝦、豆腐乾、花生等,都幾惹味㗎< 4/5 >🌋 火山排骨 $228好大盤,真係十足火山咁,排骨肉量都好夠,肉質軟腍,我哋叫咗汁另上,食到排骨本身味道都好香,點埋佢嘅泰式酸辣汁真係勁開胃,好啱一大班朋友食,必食之選< 5/5 >🍖 泰式串燒 (半打)(豬牛雞各2) $108每次食泰國嘢都一定會嗌串燒,但好多時都係失望,尼度就有晒驚喜,豬牛雞嘅肉質都好鮮嫩,而且明顯食得出各自嘅味道,點埋沙嗲醬就更惹味,仲咁貼心俾客人自己配搭食咩肉,真係冇得彈< 4.5/5 >🫕 椰汁雞湯(小) $118酸酸甜甜嘅湯好開胃,椰汁味都算出,材料都幾多,有唔少雞喺入面,而且肉質鮮嫩,唔會煲到鞋晒,仲有啲菇同其他香料,令到個湯更加香< 4/5 >🥭 芒果糯米飯 $88暖暖嘅糯米飯配上甜甜嘅椰漿,非常好味,糯米夠煙韌夠熱,口感極好,椰漿稠得適中亦唔會太甜,芒果分量多,而且好甜,一定唔可以唔
🌮 泰式蛋包炒金邊粉 $118

🌋 火山排骨 $228
< 5/5 >

🍖 泰式串燒 (半打)(豬牛雞各2) $108
< 4.5/5 >

🫕 椰汁雞湯(小) $118

🥭 芒果糯米飯 $88
暖暖嘅糯米飯配上甜甜嘅椰漿,非常好味,糯米夠煙韌夠熱,口感極好,椰漿稠得適中亦唔會太甜,芒果分量多,而且好甜,一定唔可以唔食
< 4.5/5 >

🧉 椰青 $52
爽甜,椰肉都唔少,大大個,都幾抵嘅
🥤 泰式奶茶 $36
泰茶同普通港式茶唔一樣,有種獨特嘅香味,但就略嫌偏甜咗少少,如果茶味多啲就更好
< 3.5/5 >
服務💁🏻‍♀️:4/5
抵食💰:4/5
環境🏖:4/5
2023-10-24
$400 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
  • 火山排骨
  • 芒果糯米飯
2023-11-28 38 views
銅鑼灣最近時代廣場多了不少減價促銷優惠,所以同朋友來銅鑼灣行街, 行完真的超肚餓呢!朋友說之前有幫襯過有間特色泰國🇹🇭菜式水準不錯👍所以跟她來到了,幸好未到午餐時間,還不太多人不用排隊☺️一向喜愛泰國🇹🇭菜的我點了不少特式菜色海南雞雞肉滑溜無比,入口細嫩可口,點上特色醬更惹味黃咖喱炒蜆 超豐富的蜆大粒新鮮又彈嫩,配以咖喱汁好惹味!椰子🥥雞湯 椰子🥥香味俱全,煲成像奶一樣香滑!Milu Thai 銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓

一向喜愛泰國🇹🇭菜的我點了不少特式菜色

海南雞
雞肉滑溜無比,入口細嫩可口,點上特色醬更惹味

黃咖喱炒蜆
超豐富的蜆大粒新鮮又彈嫩,配以咖喱汁好惹味!

椰子🥥雞湯
椰子🥥香味俱全,煲成像奶一樣香滑!

Milu Thai
銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓

2023-11-23 68 views
鬧市中的私人空間🩷銅鑼灣樓上泰國菜,打卡必到🫰🏻呢間泰國菜位於美食雲集嘅耀華街,店員態度友善。之前嚟試過佢嘅打卡名菜火山排骨,份量十足,酸辣開胃🩷今次嚟仲見到隔離枱叫咗火焰燒雞,充滿儀式感,見到都流口水。今次因為行程比較趕,所以叫咗啲普通嘅泰國菜式🤭但依然全部都唔錯🫰🏻調味恰到好處,份量唔少,材料質素不錯柚子蝦沙律 $98🦐菠蘿海鮮炒飯 $108🍍泰式黃咖哩炒蜆 $178海鮮粉絲湯 $118馬拉盞通菜 $88🥬柚子梳打 $34椰汁冰 $34🥥龍眼冰 $36特別推薦:菠蘿炒飯🍍擺盤好靚,菠蘿同乾果嘅鮮甜同濕潤,配合腰果嘅香脆同肉鬆嘅鹹香,味道同口感甚為豐富😍椰汁冰🥥椰味十足,口感creamy濃厚🫰🏻個人覺得約幾個朋友嚟聚會真係唔錯,因為泰國菜嚟講坐得舒服,環境寧靜傾到計,而且菜式又可以打下卡😉
鬧市中的私人空間🩷銅鑼灣樓上泰國菜,打卡必到🫰🏻

柚子蝦沙律 $98🦐
椰汁冰 $34🥥
龍眼冰 $36

特別推薦:

椰汁冰🥥
椰味十足,口感creamy濃厚🫰🏻

🥢再訪Milu👯‍♀️ 第一次黎Milu 係為左見識火山排骨🌶️今次終於可以試埋另一款Signature 喇🙊🔥火焰燒雞🐓職員會將已經燒好既雞🐓擺上枱之後再點火🔥 十分IGable 📸 燒到雞皮又乾又脆, 冇晒皮下脂肪嫁. 一D 都唔油膩. 無負擔🧏🏻‍♀️ 而且肉質juicy嫩滑,連雞胸都滑嘟嘟嫁😌💛黃咖哩炒大頭蝦🦐有驚喜‼️估唔到係咁大碟. 裡面有3-4隻開邊大頭蝦🦐 最正係黃咖喱. 大頭蝦沾上粉漿再炸, 掛晒咖哩汁🥰超濃厚‼️ 我地本身已經叫左碟香煎薄餅🫓 食晒都仲有好多咖喱剩. 為左將邪惡程度升級😈 我地再加多碗白飯🍚 睇片啦😆🔥鹽燒鰂魚🐟難得遇倒食魚既朋友,有機會食泰式燒魚喇🙊鰂魚面頭舖上粗鹽, 燒到表皮香脆🔥 魚肉鮮嫩. 一 d 都唔腥, 面且唔多刺🥰魚肚入面擺左香茅 & 南薑🫚 係泰國既味道吖💃
今次終於可以試埋另一款Signature 喇🙊

🔥火焰燒雞🐓

💛黃咖哩炒大頭蝦🦐

🔥鹽燒鰂魚🐟
  • 火焰燒雞
📷銅鑼灣出名的泰國料理最近沉迷泰國劇🤭對泰國菜分外心動~見到呢間評分高同菜色選擇多,就同幾個朋友一齊去打卡~樓上店,平日6:30去到人流OK一直有人去,但因爲餐廳大間,都可以立即入座;有舒服的4人位,座位之間都有間隔,無壓逼感呢♡→有QR Code落單加分!••┈┈┈••••┈┈┈••【推介🔥】火山排骨 $228推介呢個人氣NO.1的火山排骨ʕง•ᴥ•ʔง上碟如Menu圖非常震撼,和朋友手前臂比一樣高,目測30cm有高!食落去肉的部分非常多而柔軟,入味又不會過分濃味呢,3-4個人食最適合!打卡Tips:要注意Menu上預設辣度係🌶️🌶️!!我地全部都對辣好敏感🤫,所以覺得係超超超辣><(綠色全部係辣椒)店員表示可以走辣,所以就算唔食辣既朋友都可以安心食喲~肉本身有調味過,好味!另外有貼心提供手套,我建議食法係先將排骨上的肉分落碟,就可以優雅地食唷營養Tips:排骨實際高蛋白質低碳水,脂肪相對豬頸肉低4倍!實測表示完全無油膩感,就算食多少少都無問題呢海南雞(半)$148都誠意推介下Milu的海南雞!作爲東亞地區的招牌菜,呢間整得有水準正宗,每一塊都肉質軟嫩...非!常!滑!蛋
📷銅鑼灣出名的泰國料理
火山排骨

有QR Code落單加分!
••┈┈┈••••┈┈┈••
【推介🔥】火山排骨 $228

海南雞(半)$148
海南雞(半)

蛋白質都好高喲!擔心高脂肪的記得少蘸醬汁+去皮就無問題啦 下面配有少少沙律菜喲~

蒜蓉牛油雞翼

朋友們都好鍾意雞翼~蒜蓉味好香,幾個人share正好!

手撕雞沙律

雖然餐牌無寫🌶️但實際都落左辣椒粒xd 如果唔食辣記得同店員講啦

<<飲品類>>
椰青 $52
椰青正常發揮,感覺比其他餐廳更大個少少夠滿足~清甜完全不酸!

乳酸梳打 $34
荔枝梳打 $34
龍眼冰 $34
餐廳更加有顔色豐富的打卡選擇~半透明的藍色特別治愈⊂₍ •ᴥ• ₎っ!

龍眼冰

餐廳環境大間整體整潔,火山排骨食完真心覺得好不錯~尖沙咀都有分店喲 挂住泰國時候記得Gogogo啦=͟͟͞͞ʕ•̫͡ ·ʔ=͟͟͞͞ʕ•̫͡ ·ʔ

想睇更多我既食評同分享 記得follow同like我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑啦🍮
海南雞(半)
2023-11-21 63 views
一直都想試火山排骨,朋友就推介了這間泰式餐廳。火山排骨(HK$228)排骨堆成山的形狀,份量超多,賣相好特別,打卡一流。排骨軟腍入味,上面鋪滿酸酸辣辣的醬汁,非常惹味。生蝦刺身(HK$108)生蝦爽口彈牙,再沾上泰式醬汁,更加鮮甜美味。柚子鮮蝦沙律(HK$98)柚子清甜,再配上鮮蝦和腰果,口感非常豐富。黃咖哩炒蜆(HK$178)蒜蓉包(HK$48)黃咖哩味道香濃,蜆肉大大隻。黃咖哩配蒜蓉包,每一啖都香脆可口。凍青檸茶(HK$34)青檸梳打(HK$34) 兩杯味道酸酸甜甜,感覺好清新。
一直都想試火山排骨,朋友就推介了這間泰式餐廳。
火山排骨(HK$228)
生蝦刺身(HK$108)
生蝦爽口彈牙,再沾上泰式醬汁,更加鮮甜美味。
柚子鮮蝦沙律(HK$98)
柚子清甜,再配上鮮蝦和腰果,口感非常豐富。
黃咖哩炒蜆(HK$178)
蒜蓉包(HK$48)
凍青檸茶(HK$34)
青檸梳打(HK$34)
兩杯味道酸酸甜甜,感覺好清新。
Type of Meal
Lunch
  • 火山排骨
  • 生蝦刺身
  • 柚子鮮蝦沙律
2023-11-20 1901 views
🌟期待已久的泰國餐廳,今晚終於約齊人黎試下人氣網紅店。餐廳裝修風格木系,牆上面好多色彩繽紛的油畫做裝飾,整體感贒幾地道。🥢火山排骨$228成日見到有人食呢個,果然好介紹。一上枱就好震撼,勁大碟二兩大舊排骨豎起做成火山形狀,仲佈滿酸辣青汁,愈食愈開胃!雖然排骨好大舊,但輕輕一擰就可以將佢拆件,骨肉分離,排骨帶少少油脂,好香好滋味。🥢咖哩三重奏(配蒜蓉包粒)$218一次可以滿足三個願望!紅,青,黃咖哩都可以試晒!仲用個爐keep 住整熱咖哩,熱辣辣勁惹味。🌟紅咖哩:味道偏甜,有水果的香氣,配料有青口,鮮蝦,魷魚等海鮮。🌟青咖哩;味道比較清新,配料有原隻炸軟殼蟹。🌟黃咖哩:我覺得係最好食 ,味道最濃,好香椰奶味,配料有巨型炸魚同扇貝。-🥢生蝦刺身(6件) $108生蝦超厚肉,彈牙爽口。係我食過最好食的生蝦刺身!😍🥢柚子鮮蝦沙律$98泰國金柚份量超多!清甜冇渣。沙律汁吾同一般酸汁,呢個咸咸香香,幾滋味!🥢柚子梳打🥢青檸梳打🥢總括嚟講,果然係網紅熱店,睇得出花左好心思,食物質素同賣相都好掂👍🏻

🥢火山排骨$228

🥢咖哩三重奏(配蒜蓉包粒)$218
🌟青咖哩;味道比較清新,配料有原隻炸軟殼
蟹。
🥢生蝦刺身(6件) $108
生蝦超厚肉,彈牙爽口。係我食過最好食的生蝦刺身!😍

🥢柚子鮮蝦沙律$98

🥢柚子梳打
🥢青檸梳打

2023-11-20
Type of Meal
Dinner
2023-11-20 43 views
今次係第二次食Milu Thai 真係覺得好好食😋‼️ 餐廳係樓上鋪,入面裝修比較簡單,乾淨企理。之前食過一次覺得食物味道幾正宗,個menu有勁多選擇,今次又可以試新野😇 雖然佢有成層但係位置唔係好多生蝦刺身 6件首先叫左生蝦刺身過下口癮先~生蝦墊下個肚,點埋餐廳提供既醬汁酸酸辣辣好味!火焰燒雞強烈推薦大家點呢個!首先佢唔辣,跟住就係估唔到店員會拎隻雞黎客張台然再點火比客人影相拍片,燒雞原隻上~本身已經燒至金黃色,近距離見到真係流曬口水😋 而家食之前再燒就更加吸引🫶🏻泰式明爐烏頭魚 (鮮檸檬肉碎烏頭)呢排凍❄️ 左d係時候食翻d熱野~佢有兩種做法,一個係檸檬肉碎,另一個係青檸酸辣,我叫咗前者😇 烏頭魚成條上好新鮮同埋好多魚肉,有好多舊肉碎好好食!入面仲有啲娃娃菜同埋蘑菇😋炭燒豬頸肉生菜大家一定要知呢個隱藏食法😂 就咁食豬頸肉又覺得佢太寡,唔知幾時開始嗌豬頸肉嘅同時會嗌埋生菜🥬包住黎食冷熱交融其實都幾清新🤣 同埋即刻冇咁油😍珍多冰龍眼冰作為椰奶忠實fans叫左珍多冰😍😍 朋友叫咗龍眼冰😎 巧巧飲

雖然佢有成層但係位置唔係好多

生蝦刺身 6件

火焰燒雞

泰式明爐烏頭魚 (鮮檸檬肉碎烏頭)

炭燒豬頸肉
生菜

珍多冰
龍眼冰
曼谷夜市網紅菜式泰式火山排骨,以震撼的外型、外脆內嫩的肉質而深受食客所愛。而香港都有行食啦!餐廳由逾 40 年泰籍廚師團隊主理,主打地道泰菜。▪️火山排骨($228)🔥超震撼排骨,份量十足!落左大量青椒,係酸辣口味。個人覺得算係幾辣,不過火山排骨好入味。▪️咖哩三重奏配麵包粒($218)有3種咖哩汁配上多款海鮮。包括有青咖喱、普通咖喱,比較濃味甜少少嘅咖喱。配上香脆麵包粒,十分惹味!▪️鮮芒果炒牛柳肉($108)大大片鮮芒果十分香甜,加上牛柳一齊炒,特別又好食✨▪️泰式海鮮炒粉絲($98)餸同粉絲都有好多🤣仲有唔同嘅海鮮,例如蝦球、魷魚。整體炒得好香同好有咸香味。▪️香煎薄餅($48)唔會好油,配咖哩一齊食一流!▪️珍多冰($36)超香椰汁味!仲有綠色啫喱配埋一齊食✨▪️凍青檸茶($34)富有檸檬嘅澀味,係比較濃味嘅檸檬紅茶,亦都唔會好甜。.📍Milu Thai มิลู่ไทย銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓

▪️火山排骨($228)🔥

▪️咖哩三重奏配麵包粒($218)

▪️鮮芒果炒牛柳肉($108)
大大片鮮芒果十分香甜,加上牛柳一齊炒,特別又好食✨

▪️泰式海鮮炒粉絲($98)

▪️香煎薄餅($48)
唔會好油,配咖哩一齊食一流!

▪️珍多冰($36)
超香椰汁味!仲有綠色啫喱配埋一齊食✨

▪️凍青檸茶($34)
富有檸檬嘅澀味,係比較濃味嘅檸檬紅茶,亦都唔會好甜。

📍Milu Thai มิลู่ไทย
銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓