2020-11-08 3304 views
是日在長沙灣整完眼鏡,又要過嚟荔枝角工廈換禮品,諗住慳番程車錢,索性行一個站返美孚,並順路睇睇有咩好食,食埋先返屋企。就晌附近路經「明德清湯腩」,但唔喺清湯腩吸引小弟入去,而喺寫住咩「正宗巴基斯坦咖喱」吸引咗我入去試試。 餐廳屬小店格局,由於疫情關係,成間餐廳都樹咗好多白膠板做阻隔,好似啲十八羅漢迷暈陣咁,好搞笑。都有幾多街坊幫襯,小弟一條友就梗喺拍埋牆,搵個自閉位啦!餐牌面頁就寫到明佢哋嘅主打:秘製清湯牛腩、正宗巴基斯坦咖喱、正宗潮汕手打牛丸,翻關內頁,除上述主打,就仲有啲中西式碟頭飯、各式各樣湯粉麵、蕃茄濃湯粉麵、特色小食,而飲品又提供有加配優惠價。另外,見佢哋有個獨立嘅燒味飯菜牌,應該喺新加嘅,相信喺增加多一點外賣客源,尤其附近工廠客多。所有餐具、紙巾、基本調味料就放晌枱旁,全開放式,個人建議,攞杯熱水洗洗衛生啲!蜆蚧鯪魚球 $35因為太耐無食過喇,所以,貪口痕點咗一客。絕對喺鮮炸嘅,因為,一送到上枱就聞到陣陣香味,咬落去好熨口,但卻非常甘香,質感彈牙到不得了,沾點蜆蚧,鹹鮮味更昇華。咖喱三寶飯 $53港式咖喱、日式咖喱、印度咖喱就食得多,印象中,巴基斯坦咖喱就好似無乜食過,就算
吸引咗我入去試試。
都有幾多街坊幫襯,小弟一條友就梗喺拍埋牆,搵個自閉位啦
蜆蚧鯪魚球 $35

蜆蚧鯪魚球
咖喱三寶飯 $53

港式咖喱、日式咖喱、印度咖喱就食得多,印象中,巴基斯坦咖喱就好似無乜食過,就算曾幾何時食過,都無乜印象。咖喱三寶另碟上,一大碟,而望上去咖喱落咗好多料,個樣比較粗糙,但味道唔錯,咖喱味頗香,微微辣。
咖喱三寶飯
牛腩炆得好軟腍,入口肉質亦感受到嗰份鬆化,好有肉香,加上啲牛腩黐住少少脂肪,健就唔健康架喇,但就多添一點點油脂香。
咖喱三寶飯
牛脷就有份獨特嘅柔韌感,而且,亦有種獨特嘅氣味,小弟本身亦鍾意食牛脷,尤其紅酒燴牛脷,又喺另一撈飯極品。
咖喱三寶飯
牛肚特點就喺爽口,咬落去就好對辦,爽口得嚟又唔會好似擦紙膠咁扯唔開,襯咖喱當然好食啦,所以,「三寶」都各有特色。
凍奶茶 +$10

平常都慣飲熱奶茶多,不過,今晚既食炸鯪魚球,又食咖喱,所以,改改飲凍嘅。一啖咖喱飯,一口凍奶茶,感覺喺幾爽嘅,況且,茶底沖得幾香,口感醇厚。
凍奶茶
唔怪得有咁多街坊、工友幫襯(外賣嘅亦見到唔少),確喺有其道理,亦希望小店繼續保持質素,一家店有質素嘅,自不然長做長有。靠啲花巧嘢呀,或者賣啲趕潮流嘅食物,都喺唔長遠!
$98 (Lunch)
蜆蚧鯪魚球
2020-09-20 1249 views
餐廳裝修簡單, 小店滿滿人情味,價錢親民, 十分欣賞。清湯牛腩撈粗麵$43牛腩份量十足 ,用上長時間慢慢烹調, 輕輕已經可以咬開, 軟稔入味, 牛味香濃, 跟配粗麵, 十分搭配,風味一流。蕃茄豬潤牛肉湯飯$46嫩滑豬潤、牛肉浸泡在蕃茄濃湯裏,特別清新美味, 湯底還有滿滿的新鮮蕃茄蓉, 酸酸 甜甜, 配上湯飯, 炎炎夏日,令人胃口大開, 不消一會, 通通吃光了。蜆蚧鯪魚球$35 鯪魚球外皮炸到金黃色, 熱辣辣, 香噴噴, 令人垂涎,口感彈牙 ,不覺油膩 ,沾上蜆蚧汁, 鮮味提升,十分惹味,令人想一吃再吃。 酥炸雲吞$30 酥炸雲吞即叫即製 ,炸到金黃色, 十分吸引, 每粒填滿蝦粒和肉碎, 脹卜卜, 好飽滿, 大口咬下 , 酥脆可口 , 再沾上甜酸醬, 令人停不了口。炸魚皮$18 炸魚皮份量十足, 入口卜卜脆, 沒有油膩感, 送酒一流。自家製梅子蜂蜜(跟餐)$12自家製梅子蜂蜜, 先用匙羹 將梅子叉開, 更加出味,入口鹹鹹酸酸, 配上蜂蜜,十分 滋潤喉嚨, 食多啲炸物也不 不用怕了。

餐廳裝修簡單, 小店滿滿人情味,價錢親民, 十分欣賞。

清湯牛腩撈粗麵$43

蕃茄豬潤牛肉湯飯$46

蜆蚧鯪魚球$35

酥炸雲吞$30

炸魚皮$18
炸魚皮份量十足, 入口卜卜脆, 沒有油膩感, 送酒一流。

自家製梅子蜂蜜(跟餐)$12
2020-09-17 674 views
今日收工同老公嚟荔枝角搵食,行行下見到這間「明德清湯腩」,見門面幾光猛,店面乾淨企理,加上都有一排無食過清湯腩,就提議入去找個位置坐下來。餐廳地方不大,店內裝潢很簡單,是典型麵店格局。左手邊以方檯為主,而右手邊就放了三張圓桌,牆身上貼滿寫了菜式名字的紙牌,項目簡潔,清晰易明。先細心研究一下餐牌,原來除了主打嘅清湯腩之外,餐廳還有巴基斯坦咖喱、蕃茄濃湯、潮州粉麵、中西式飯、小食及冷熱飲品等供應。既然餐廳標榜自己係「清湯腩大王」,首選當然是店舖嘅馳名清湯腩 ($74),另外再加點咗鹽香雞同雲吞撈麵。牛腩勁大碟,炆得非常入味,肉質有彈性,入口爽中帶腍滑。墊底的蘿蔔亦有水準,夠清甜,食落完全無渣。接著送上的鹽香雞 ($56)  賣相亦非常吸引,雞皮黃澄澄,很能勾起人食慾。挾起一件品嚐,雞肉肥瘦適中,肉質非常嫩滑,而且食落還帶一絲雞香,吃時可蘸少許薑蓉上面,更加醒胃惹味。鮮蝦雲吞撈麵 ($38)  沒想到這客撈麵嘅碟頭會咁大,估計用上了兩個麵底,分量十足。吃一口,麵條分明,麵質爽口彈牙,沒有梘水味。雲吞水準亦唔錯,外皮夠薄,紮實形靚。據店員稱,雲吞是店舖每日新鮮自家包製,入面嘅蝦肉好大粒,食落爽
鮮蝦雲吞撈麵 ($38)  沒想到這客撈麵嘅碟頭會咁大,估計用上了兩個麵底,分量十足。吃一口,麵條分明,麵質爽口彈牙,沒有梘水味。雲吞水準亦唔錯,外皮夠薄,紮實形靚。據店員稱,雲吞是店舖每日新鮮自家包製,入面嘅蝦肉好大粒,食落爽口彈牙。
另外也點了咖喱魚蛋 ($16),魚蛋浸於咖喱汁內,大大粒,炸至金黃色,外形圓潤飽滿,入口味道不俗。外皮很香口,肉心夠彈牙,且魚味鮮濃,配上面頭微辣嘅咖喱汁,惹味非常!
食到好飽,臨尾每人再點返杯健康靚豆漿 ($7x2)  作結,豆漿甜度啱啱好,入口香濃幼滑,充滿豆香,正。
2020-09-14 454 views
🍴秘製清湯牛腩拼牛筋河 HK$46湯底清甜,胡椒味好香,一d都唔單調,加少少辣椒油無得彈。牛腩軟腍入味,牛筋滑溜彈牙。白蘿蔔有兩大舊,有少少渣,但好腍好入味。入河粉都唔錯,唔易斷。🍴咖喱五寶飯 HK$65咖喱係巴基斯坦咖喱,用上大量洋葱煮成,寧舍香甜,比日式咖喱ge甜味更自然,唔算好辣,撈飯一流。五寶有牛腩、牛筋、牛脷、牛肚、牛尾。牛脷入口即融,唔係講笑。牛肚係金錢肚,夠腍。牛尾肉味濃,同時帶有脂肪同牛骨香味。🍴鹽香雞 HK$56雞肉肥美嫩滑,略帶鹹香,雞油足,本身已經好香,唔洗加薑蓉都好好味,估唔到清湯腩專門店都食到如此好雞。🍴芥蘭 HK$13爽脆,無苦味。🍴凍奶茶(跟餐) HK$10茶底夠濃,奶唔會過多,岩我口味,正過好多茶記。📍明德清湯腩長沙灣青山道524號地舖

🍴秘製清湯牛腩拼牛筋河 HK$46

🍴咖喱五寶飯 HK$65

🍴鹽香雞 HK$56

🍴芥蘭 HK$13
爽脆,無苦味。

🍴凍奶茶(跟餐) HK$10
茶底夠濃,奶唔會過多,岩我口味,正過好多茶記。

📍明德清湯腩
長沙灣青山道524號地舖
2020-09-13 328 views
黃雨之下,來到這裡避雨,順道食個午飯,這裡雖然沒有光鮮的裝潢,但擁有的是熱情有禮的招待。牛腩及咖哩是這裡的皇牌,另有多款粉麵小食及燒味提供,價錢經濟又實惠。點了招牌清湯腩粗麵及清湯牛肚幼麵,份量十足,清湯腩肥瘦適中,牛肚牛腩都炆得入味軟腍,湯底清甜而有陣陣的牛香味,連配底的白蘿蔔都十分清甜,配上少許辣椒油更可味道提升。這裡的咖哩都是店主推介,是正宗的巴基斯坦咖哩,所以點了一客咖哩魚旦來試,巴基斯坦的咖哩顏色比較深,用了很多香料來煮製,香口得來又不會太辣。還點了一個家鄉煎鯪魚餅,煎得薄身,香脆金黃,簡單配上豉油已很好味。

招牌清湯腩粗麵
清湯牛肚幼麵

咖哩魚旦

家鄉煎鯪魚餅
2020-09-12
$60 (Lunch)
招牌清湯腩粗麵
清湯牛肚幼麵
咖哩魚旦
家鄉煎鯪魚餅
2020-09-09 477 views
與朋友到荔枝角「香工」辦點事,事後往長沙灣方向走時,路過這一家打着旗號賣清湯腩的小店,除了清湯腩,還有潮州粉麵、巴基斯坦咖喱,二人就好奇內進一試,且外,更支持一下小店。如大部的港式粉麵店格局,一張一張小枱,簡單裝修,牆上貼上各式各樣菜式名字。由於疫情,眼見店內的防疫措施都做了不少。翻一翻餐牌,原本又確是有很多選擇,如主打的清湯腩,還有多款碟頭飯、巴基斯坦咖喱、湯粉麵、蕃茄濃湯系列、小食及冷熱飲品,真是非一般粉麵店。很多粉麵店都有供應炸魚皮($18),若非用上劣質的油,一般炸魚皮也差不到那裡。而魚皮放得一碟滿滿,入口酥脆,口感不油膩,做得不俗。其實有牛三寶及牛五寶飯,原本亦打算選五寶,但是晚牛尾賣完,轉而選擇了「咖喱牛三寶飯」($53),分別包含了牛腩、牛舌、牛肚,更滿滿得浸在咖喱汁裡面。巴基斯坦咖喱有點港式的味道,微辣卻不嗆喉,而各部份口感各異,各有個性,都非常好吃,再者,份量十足啊。友人很想吃牛筋,所以,就算沒有牛尾,也堅持點選「清湯牛五寶飯」($59),老闆娘就特別加多一點牛筋給他。份量真的不得了,友人說單吃整碗五寶已很飽了,故白飯也剩下了半碗來。雖然是清湯,不會淡無味,牛筋很腍滑
炸魚皮
,再者,份量十足啊。
咖喱牛三寶飯
友人很想吃牛筋,所以,就算沒有牛尾,也堅持點選「清湯牛五寶飯」($59),老闆娘就特別加多一點牛筋給他。份量真的不得了,友人說單吃整碗五寶已很飽了,故白飯也剩下了半碗來。雖然是清湯,不會淡無味,牛筋很腍滑,牛腩亦很鬆化,還有牛舌和牛肚,亦做得出色
清湯牛五寶飯
配咖喱飯,可樂是絕配吧!而凍龍鳳檸樂(+$12)更是港產特色飲料,檸檬加鹹檸,隨着汽泡上升,那一份既酸又鹹的檸檬味,是咖喱最好的中和劑。一口辛香咖喱,一口冰凍可樂,何其爽也

凍龍鳳檸樂
友人的凍咖啡(+$10)看來雖然沒甚麼特別,但友人說,呷一口,咖啡味很醇香,想不到只是家粉麵店,咖啡也沖泡得不俗。
凍咖啡
入夜後的荔枝角有點靜,只看到少數人家在下班的境況,而黑漆漆的青山道,就只剩幾家餐廳放出燈光。希望疫情快點過去,讓小店的生意也好起來。
$76 (Dinner)
清湯牛五寶飯
凍龍鳳檸樂
2020-09-07 422 views
在香港,四處都是清湯腩專門店,新開的明德也一樣。人流駱驛不絕,這家清湯牛腩有什麼特別?第一點我相信是價錢,湯粉類全部都是4字頭以下,非常抵吃。而招牌的巴基斯坦咖哩牛腩飯,也不過是$51隔板圍得很齊全,每桌基本上只能坐2人,一定不會違反限聚令食物:牛脷 雞 雙拼米粉$35+10加十元的雙拼?太搶錢了!一上桌就恍然大悟,原來是雙拼的餸份量,光是厚切牛脷就足足有八塊,而且非常肥美,入口軟滑稔嫩,正!雞的份量適中,是次給了翼位,也是香滑,而切雞配米粉是永恆不敗的秘訣!米粉也最少有兩個,算是非常慷慨!只是湯底的味道太濃郁而已巴基斯坦咖哩牛腩$80值!番茄,洋蔥,肉豆蔻,薑黃,辣椒粉等全部齊備,醬料味道濃郁亦很有巴基風範,份量多得把牛腩完全掩蓋!甜中帶辣,些微番茄酸味解膩,很正!如果可以更辣就好清湯蘿蔔$16六大塊蘿蔔清甜無比,雖然有少量渣,但以他們的巨型份量來說,絕對便宜得沒話說!清湯雲吞$30蝦跟豬肉的比例剛好,口感爽脆,外皮很薄,不過湯底的味道太濃郁,有點把雲吞的味道搶過去了以性價比來說絕對便宜得沒話說,下次來試試他們的飯吧
在香港,四處都是清湯腩專門店,新開的明德也一樣。

人流駱驛不絕,這家清湯牛腩有什麼特別?

第一點我相信是價錢,湯粉類全部都是4字頭以下,非常抵吃。

而招牌的巴基斯坦咖哩牛腩飯,也不過是$51

隔板圍得很齊全,每桌基本上只能坐2人,一定不會違反限聚令

食物:

牛脷 雞 雙拼米粉$35+10
加十元的雙拼?太搶錢了!

只是湯底的味道太濃郁而已

巴基斯坦咖哩牛腩$80

清湯蘿蔔$16

清湯雲吞$30

以性價比來說絕對便宜得沒話說,下次來試試他們的飯吧
$50 (Dinner)
2020-09-07 265 views
今日去咗長沙灣,食晏時間經過呢間清湯腩,睇落幾啱我胃口,決定入去試吓。鍾意食清湯腩,但係如果自己煮難道好高又複雜,需要時間又好長,所以今日就決定利用呢個機會淨食清湯腩,不加飯或麵😆見到有「馳名清湯腩例牌」$74,諗住叫呢個,但係又見到有「富貴金錢肚」我都想食,咁就問店員姐姐可否雙拼,佢話OK喎😁好快「馳名清湯腩➕富貴金錢肚雙拼」就嚟到,滿滿嘅一大碟,上邊仲灑上蔥花,賣相好得好吸引😍食件牛腩先,煮得非常軟熟,好香又好好牛味,肉質鮮嫩兼味道調校得好好;金錢肚就幾有咬頭,應該亦係炆煮咗好耐,非常入味。牛腩牛肚下邊係白蘿蔔薦底,白蘿蔔煮得好嫩好腍好甜,仲吸收咗牛腩清湯嘅精華,非常惹味😋仲叫咗杯鹹檸七,大熱天時飲清涼解渴。呢餐係高質清湯腩加金錢肚,食得開心滿意😋

仲叫咗杯鹹檸七,大熱天時飲清涼解渴。

呢餐係高質清湯腩加金錢肚,食得開心滿意😋
2020-09-07
$86 (Lunch)
2020-09-07 192 views
放工係附近食埋野先回家,附近有間清湯腩,午飯時段都好多客人,留晚餐時段來,唔使迫,舒服嘆個晚餐。清湯牛三寶飯  $48 (牛腩,牛肚,牛脷),我轉左河粉。雖然係清湯,唔好睇色水好似好淡,食落就知味道清香濃郁,有牛同香料的味道,十分誘人。牛腩份量足夠,有4-5件,肉質鬆化,牛味濃郁,而且很清爽唔會膩。牛肚有彈性,煮得軟腍易咬,亦都做得乾淨無異味,仲吸哂湯汁的清香。牛脷份量頗多,厚身有肉感,口感亦不似平時的牛脷般硬,燜至腍身且入味,肉質細膩,肉味濃郁。另外,也很喜歡蘿蔔,超清甜入味,仲要無渣,下次要點個蘿蔔豬紅食。炸雲吞 $30一份有六粒,即叫即炸熱辣辣,雲吞皮非常鬆脆,餡料豐富且每粒都有蝦肉,好爽彈好味。自家製梅子蜂蜜,跟餐凍飲 $12比較少見的特飲,用醃製梅子加蜂蜜,酸酸甜甜好開胃又解膩,蜜糖仲好滋潤。
清湯牛三寶飯  $48 (牛腩,牛肚,牛脷),我轉左河粉。
炸雲吞 $30

自家製梅子蜂蜜,跟餐凍飲 $12
2020-09-04
Type of Meal
Dinner
2020-09-05 328 views
今日黎左荔枝角睇傢私,睇到肚餓嚕,一落樓就見到哩間茶餐,標榜巴基斯坦咖哩☺️☺️好似好正呀,好耐無食咖哩啦,就食您啦🤪🤪▪️嗌左牛根牛肚巴基斯坦咖哩飯,咖哩飯的確有異國風味,巴基斯坦顏色較深,因為多香料,香口得嚟唔太辣,好易入口,牛肚爽口重牛味,吸收哂咖哩既精華,牛筋份量都不少,煮到又軟又入味😚整體出乎預料,又抵又好食😋▪️蕃茄豬潤米線,估唔到惹味爽嫩的豬潤可以係度食到,配以清甜鮮蕃茄湯底,全部都係工夫,一問之下先知原來每日去街市新鮮選購😍▪️鹽香雞,好似鹽焗雞既雞肉滑一滑😋 juicy又美味嘅雞,色澤微黃,皮脆肉嫩,配上大量嘅姜蓉,好吃喔😋😋▪️黑白胡椒牛尾湯,份量好多,牛尾數量有五六舊,底部有蘿蔔,好足料,牛尾肉質爽口彈牙,帶有膠質既黑白胡椒煨牛尾,飲落好濃郁既牛肉味,超正,又有益喎。▪️麻辣牛舌,凉拌麻辣牛舌好爽口,軟滑腍身,厚切好有口感,高質😍

2020-09-05
Type of Meal
Lunch
  • 黑白胡椒牛尾湯
2020-09-04 173 views
—————-其實呢區好多好嘢食,差不多咩類型嘅食物都有,所以時不時間中也會係呢區食下飯,而且價錢又平又好食😋😊——————🟩午餐食得好飽,所以今晩既晚餐我食一碗剩魚餃就算,而且🐠是我的至愛🤣——————🟧🐠剩食湯魚皮餃:皮滑有口感,魚皮餃鮮甜,大大粒,配有生菜湯底,清甜,全無味精的感覺😚——————-🟪🐂牛五寶湯米:五款牛👍👍👍👍👍牛筋、牛腩、牛尾、牛肚、牛脷😋大碗、抵食、好食1-炆得夠焾的牛筋又爽又滑2-牛腩炆得夠腍咬落肉嫩滑3-牛尾又腍食落又帶一點筋 帶點筋又爽又甜又有口惑4-牛肚炇得剛剛好又夠火喉5-牛脷又爽又甜咬落又夠嫩米線滑、清湯鮮甜😋😇—————-🟥自家製香雞🐔:香噴噴、滑溜溜、又香又滑又鮮嫩的雞肉,肉質甜,嫩嫩的肉,夾著薑蓉啖啖咬落去的香嫩😋😋😋😋😋——————檸檬🍋茶:食完嘆反杯檸茶———————開心🥳⋯⋯簡單
—————-

🟧🐠剩食湯魚皮餃:

——————-
🟪🐂牛五寶湯米:
五款牛👍👍👍👍👍
牛筋、牛腩、牛尾、牛肚、牛脷😋
大碗、抵食、好食

1-炆得夠焾的牛筋又爽又滑

2-牛腩炆得夠腍咬落肉嫩滑

3-牛尾又腍食落又帶一點筋
帶點筋又爽又甜又有口惑

4-牛肚炇得剛剛好又夠火喉

5-牛脷又爽又甜咬落又夠嫩
米線滑、清湯鮮甜😋😇

—————-
🟥自家製香雞🐔:

檸檬🍋茶:
食完嘆反杯檸茶

———————
開心🥳⋯⋯簡單
2020-09-03 202 views
清湯牛腩、咖喱牛腩,兩樣都想吃!兩款牛腩,一濃一淡,各有特色。清湯牛腩可以吃到牛腩的鮮味,咖喱牛腩則可以吃到牛腩的惹味。這間粉麵店除了有粉麵,還有飯、小食等供應,當中的清湯牛腩和巴基斯坦咖喱牛腩更是店內主打。秘制清湯牛腩河(HK$36)👍👍👍👍這碗秘制清湯牛腩河的份量剛好,清湯腩比起柱候牛腩清香鮮甜,牛腩入口稔滑,牛味重,香而不膩,只是略瘦。蘿蔔炆得剛好,清甜又多汁。金牌咖喱薯仔牛腩飯(HK$51)👍👍👍👍這裏的咖喱是巴基斯坦咖喱,顏色也比較深。咖喱口感綿密,味道濃郁並帶有濃厚的肉香,大量的洋葱蓉豐富了醬汁的香氣。牛腩有嚼口,薯仔炆至入口即化,咖喱醬汁配合白飯就最適合不過。麻辣牛肚(HK$26)👍👍👍👍牛肚用了金錢肚的部位,入口爽彈,配上麻辣的香料,第一口是香麻,隨著是滷水的香,最後是牛肚的肉味。蘿蔔拼豬紅(HK$21)👍👍👍👍大大件清甜的清湯蘿蔔,還有軟滑的豬紅,喜歡加點辣的,可以加點潮洲辣椒醬就更惹味。咸檸七/龍鳳檸樂(+$12)👍👍👍👍Storefront Interior Menu

秘制清湯牛腩河(HK$36)

秘制清湯牛腩河

金牌咖喱薯仔牛腩飯(HK$51)

金牌咖喱薯仔牛腩飯

麻辣牛肚(HK$26)

麻辣牛肚

蘿蔔拼豬紅(HK$21)
蘿蔔拼豬紅

咸檸七/龍鳳檸樂(+$12)
咸檸七/龍鳯檸樂

Storefront

Interior

Menu

2020-09-03
$80 (Lunch)
蘿蔔拼豬紅
咸檸七/龍鳯檸樂
2020-09-02 207 views
今日好開心有老豆來接我放工,話媽咪約左朋友唔煮飯我地兩人食喎, 難得兩父女撐枱腳咁就緊係食老豆最愛的清湯腩啦。之前返工同事曾經買過外賣清湯牛腩湯河比我食,我覺得唔錯老豆應該會喜歡就決定同佢去堂食一次。一座低侍應已經好熱情問我地想食咩,咁我一口氣叫左 清湯牛肚河,清湯牛孖筋河,沙薑雞(例)和 馳名清湯腩(例)。先講呢到最出名的清湯腩, 肥瘦適中,炆得好腍夠味 , 只要點一點辣椒油就仲正,配底的羅白仲更加正,因吸收哂d湯汁夠哂甜。沙薑雞就醬汁香濃,雞肉夠滑,生菜配底幾特別,而牛肚和牛筋都唔錯。今次叫唔到豬手,下次來一定要叫。

今次叫唔到豬手,下次來一定要叫。
咁啱經過同frd食咗一碗牛腩河,雞扒飯同鯪魚球,不得不說鯪魚球真係驚豔到我!!!!!啱啱炸起好香脆,又好彈牙,鮮味十足,食落去都好香口,加蜆介食超好味!!!!!!牛腩都好好味,蘿蔔好入味。推介尼間粉麵店,食物有水準,誠意製作,店員熱情有禮。推介牛腩河同鯪魚球,牛腩炆得入味,軟林林又有膠質。湯底淡啡色,聞落有牛香,一嘗湯汁,係清淡之餘,又有濃郁既牛香而唔肥膩。真係幾好食!!!!!!!下次經過會再食。
2020-09-02 101 views
蕃茄湯真材實料 其他地方都係有加雜其他野 但呢間無 各位可以試試咖哩食得都多都唔苦 口水雞 辣味都適中 拎嚟送飯不錯好似係個老板自己下廚 唯獨是係因為好多外賣 就等餐時間有啲耐
咖哩食得都多都唔苦

口水雞 辣味都適中 拎嚟送飯不錯