2018-12-09
之前食過一次,三字記之曰平、靚、正一直都話要帶屋企人黎食多次,臨近聖誕終於抽到時間啦!餐廳早已換上聖誕佈置,好有節日氣氛比起之前黎多左好多家庭客,平平地帶埋小朋友黎親子樂都不失為一個好選擇。最重要係乾淨企理舒服,屋企人最怕餐廳逼挾無黎一排仲新加左即製棉花糖同爆谷,有得睇有得玩,老少咸宜係我至愛既紅酒燴牛面肉,必試慢煮而成,保留濃郁牛味之餘肉質軟稔。右上角既蝦餅口感爽彈,混入辣椒打成,味道似冬蔭公、酸中帶辣,好過癮。芝士焗西蘭花落左雙色芝士,芝味香濃。蕃茄豬扒肉質紮實有咬口,加左大量蕃茄,蕃茄味突出,酸甜惹味,而且切成細塊,食用方便。仲有大大隻瑞士雞翼,入味軟嫩,啖啖肉,唔會好似發育不良咁。蒜蓉炒雜菜蒜香十足,而且菜類保持濕潤多汁,西蘭花好稔甜,唔會好乾身。Pizza每片都落左一大塊ham同芝士鋪面,味道鹹香,餅底鬆軟。估唔到飲品都配合潮流,除左奶茶咖啡外,仲有唔同花乾可以自由沖泡花茶,有益健康。我貪心啲,揀左洋甘菊、洛神花同蝶豆花,落好少味道已經好出,洛神花酸酸地,無加糖飲起黎更解渴消滯。多款泰式甜品,款款賣相都好精緻,選擇困難呀仲有鋪上滿滿生果既鮮果多士盒,多士烤至香脆,淋上果醬同楓
最重要係乾淨企理舒服,屋企人最怕餐廳逼挾
無黎一排仲新加左即製棉花糖同爆谷,有得睇有得玩,老少咸宜
芝士焗西蘭花落左雙色芝士,芝味香濃。
仲有大大隻瑞士雞翼,入味軟嫩,啖啖肉,唔會好似發育不良咁。
多款泰式甜品,款款賣相都好精緻,選擇困難呀
仲有鋪上滿滿生果既鮮果多士盒,多士烤至香脆,淋上果醬同楓糖漿,又香又甜又美味
千層糕、椰汁糕椰香味濃,口感爽滑,忍唔住食完一件又一件!
連埋加一都係一百蚊有找,絕對係假日家庭樂既首選熱點