2019-04-29 247 views
跟屋企人去左一星期旅行,男朋友好掛住我😆一返到香港就帶我去食好野✌🏻-🔹燒烤體驗套餐($988)呢個套餐都幾抵呀!有好多樣野,兩個人Share都絕對好飽呀😋除返開每人都係$500,但佢呢度用既係貴價韓牛,真係好正🐮▫️我最喜歡亦係最期待既韓牛他他😍蛋黃攪拌均勻之後就食得,加左啲梨絲,食落有兩種口感👍🏻▫️拼盤有牛肋骨、韓牛肉眼、豬腩片🐷韓牛最正係肉味牛味特別重,而且唔會太勁油脂,食完唔會好膩😋豬腩片都OK喎!韓式既豬都真係唔錯-▫️炆牛肋骨都好正,炆到好軟腍!同頭先燒既完全兩種感覺,呢個溫和啲,岩哂用黎送飯🤣(真係跟餐有兩碗白飯🍚)▫️雪濃湯都好正呀🤤濃濃牛骨湯,呢個餐設計得好好👍🏻食完比較油膩,之後仲有炆野同湯去解膩,正👅-🔺最後仲有甜品💁🏻‍♀️
🔹燒烤體驗套餐($988)
▫️我最喜歡亦係最期待既韓牛他他😍
蛋黃攪拌均勻之後就食得,加左啲梨絲,食落有兩種口感👍🏻
▫️拼盤有牛肋骨、韓牛肉眼、豬腩片🐷
韓牛最正係肉味牛味特別重,而且唔會太勁油脂,食完唔會好膩😋
豬腩片都OK喎!韓式既豬都真係唔錯
🔺最後仲有甜品💁🏻‍♀️
2019-04-28 168 views
今個星期媽咪同家姐們飛左去首爾食買玩冇我份😭。咁我唯有拉左細佬去食韓牛撫慰一下心靈啦!呢到呢間主打韓牛嘅餐館,我地點左個人氣二人餐,頭盤先嚟一份韓牛沙律,廚師用左青提子醋汁調味,青提子清香嘅甜味令沙律更清爽,配上肉汁滿滿嘅韓牛特別開胃😋。吃韓牛就緊係要厚切啦。。。我細佬話嘅😅。我地揀左肉眼,餐廳人完全冇加多餘調味,烤肉有專人負責, 店員的技巧熟練,肉眼扒烤至六成熟,客人可自由配搭鹽或醬油助食。肉眼肉質嫩滑多汁😍😍😍,好好味👍。另外套餐餐有兩款不同部位嘅韓牛肉,分別係調味牛肋同牛柳肉。牛肋骨味道帶甜,肉片較厚但好軟熟。而牛柳肉就好滑。兩款肉味都好牛🤭😜。每次食親韓國菜我都必定會點bibimbap, 更何況剛剛吃左咁多肉,就緊要order番個主食啦😅。呢度嘅bibimbap配料新鮮,醬汁微辣但唔會過鹹,幾得喎😋。

2019-04-28
Type of Meal
Dinner
2019-04-28 115 views
So we went to this place for a friend’s birthday hoping it would be a memorable night, but it was only memorable for the wrong reasons. We booked for 9:30pm and were told we had to complete ordering 15 mins later (including drinks) and were told to pay our bill when food hardly arrived. The food was really average (below average compared to every restaurant in the area) and portions were extremely small. No proper sauce for meat, condiments lacking unless with request.When we asked for the cake,

When we asked for the cake, the server basically put the entire cake unpacked with box on the table and left to grab plates so we can serve ourselves - horrible. Way to make birthday boy feel special!

10 minutes later, another waiter slammed the gates next to us. It was around 10:30pm on a Saturday night! I would not have minded if we were simply asked politely to leave, but slamming gate in our face? Every other server were playing on their phones to ensure we felt unwelcome. We get it, we have to get out!!

Extremely disappointed and ashamed for bringing friend here for birthday. Never come back again!
2019-04-26 161 views
今日是爸爸的生日!所以我就帶了爸爸去吃他最喜歡的牛肉,而且係韓牛!!韓牛一直都好矜貴,而且限制出口所以係香港食到正韓牛的餐廳都唔多,今次我就去左木槿花韓牛專門店 !而且身邊有朋友都食過,話水準好好。所以今次生日飯應該會令爸爸好滿意。我地當日都叫左呢個餐$988 for 2,剛坐下店員為我們遞上前菜。前菜韓牛厨師沙律:沙律使用左白醋醬汁,感覺酸酸甜甜,令人很開胃!最令人驚喜的是韓牛的味道,韓牛的牛味端重,而且餐廳使用青葡萄入贊令牛的清甜味道更為突出。厚切韓牛燒烤拼盤,拼盤有3款肉類包括:厚切牛柳扒,稀有部位 — 大理石和牛肋條。厚切牛柳扒:店員好貼心,首先會詢問我地想要幾多成熟!然後再幫我地燒,我地完全係坐係度等食。牛柳扒很厚,肉質程鮮紅色,脂肪的紋理清晰可見。厚切牛柳扒:呢個係7成熟的牛柳,師傅燒得剛剛好!!牛肉十分軟霖而且完全無根,雖然韓牛的脂肪沒有和牛那麽豐富,但食落去依然可以感受脂質入口即融的感覺,韓牛的肉汁豐富而且仲無和牛口咁油膩。軟軟的韓牛點上鹽和醬汁,簡直令人回味無窮。接著就係稀有部位 — 大理石和牛肋條,牛肋條係有醃過既!個人認爲醃料都唔會太重,味道剛剛好,不用點任何醬料

接著就係稀有部位 — 大理石和牛肋條,牛肋條係有醃過既!個人認爲醃料都唔會太重,味道剛剛好,不用點任何醬料。或者如果包生菜一起食,口感會更加豐富。

稀有部位:大理石的牛味比較清甜,牛味就沒有牛牛柳扒那麽重,但軟淋肉的程度都係一樣!可以一口一口食到韓牛感覺真係好幸福。

蔬菜石鍋飯:石鍋飯的配菜都有好多款,分量都好多!中間仲有蛋Tim。店員先加入韓式辣醬幫我地攪拌均匀,辣醬係甜辣口味,唔係太辣!口感有層次。

今次我爸爸真係好滿意!!我自己都覺得真係好好食,其實果日餐廳都差不多滿人,大家想食最好book 定位就最安全。
  • 厚切牛柳扒,
  • 大理石,
  • 牛肋條,
  • 蔬菜石鍋飯
2019-04-23 215 views
由於朋友近來喜歡韓牛食物,為了和他享受1下快樂,特地去了中環尋找好吃好看高質牛一試~網上一看,研究下才明白韓國政府對所有韓國國內生產的牛肉都會先作出等級判定,才作銷售。韓牛的評級分為「肉質」和「肉量」兩部份。肉質等級會按肉和脂肪分佈分為1++、1+、1、2和3級五個級別,以1++為最優質。一進入食店,看到店內不大,但由於分上下兩層的,而且呈長型空間樓底高,如進入外國之小店中,是相對少有用餐環境,加上每檯有獨立伸展抽風,沒油煙感,裝潢更是簡約,白鬆漆牆身及木地板,沒一絲韓式風味裝飾,這個不同的格調下享用韓牛,令人期待。1++優質韓牛果然名不虛傳~要品嘗最頂級1++韓牛嘅滋味,一定會選擇燒烤食法!看細膩的韓牛油花於火爐上,無論係厚切或是薄切,單吃或是包菜吃亦同樣美味!這個二人餐吃到的都是高質的牛,1++韓牛嘅肉質比一般豐腴,油脂亦比較甘香,店內提供了醬汁,可我認為,不沾直接吃便最好吃,你覺得呢?冰鮮韓牛 鮮嫩刺身他他味道很棒,不愛吃生牛也可以~當然也有沙律選擇喔。我們點的套餐包括有:前菜、韓牛燒、飯類及甜品。雖然環境非常西化,傳統之前菜小食還是不乏,先來三碟韓式前菜,泡菜是少不了的主打項目

冰鮮韓牛 鮮嫩刺身他他
味道很棒,不愛吃生牛也可以~當然也有沙律選擇喔。

我們點的套餐包括有:前菜、韓牛燒、飯類及甜品
雖然環境非常西化,傳統之前菜小食還是不乏,先來三碟韓式前菜,泡菜是少不了的主打項目,韓式辣醬的調味,泡菜沒有現成買來的嗆辣,很甜喔~是開動胃部輔助。

戲肉之韓牛,絕不是一般之貨式,好吃肉眼外,還有就是牛之稀有部位了。大廚用心的選上高級部位來吃,令我們更可以好好享受料理味道及傳統正宗。牛肉特別選了兩個部位,一厚一薄,厚切的選上肉眼,油花滿滿,牛味高喔,且肉質幼細,輕輕咀嚼,便可化於嘴裡。

店員是韓國的女孩,烤肉水準高,且很用心!店員會幫你燒的,也可以自己動手去燒。稀有部位大理石。
那陣混著牛油香的油煙味。對!烤肉部份,沒多花巧,不多醃味,只為愛韓之人選上最刁鑽之國寶級部位,薄切出來。

醬料也是韓,酸酸辣辣,很開胃!

要吃正宗高級韓牛。除韓國,位於中環之這個韓牛專門店,也就是香港少數引入1++韓牛韓國食店,令人想去也!
2019-04-20 235 views
香港供應高級美味韓牛嘅餐廳並唔多,要數正宗有質素保證嘅都唔能夠輕易食到,最緊要係可以合理價錢吃到高質靚韓牛,必試!星期六晚上大概七點半左右到,人蠻多的,整家店很熱鬧,不過店內有兩層,座位算多,所以好幸運可以即入😈想要一次過試勻多個部分就要點厚切韓牛燒烤套餐👻 前菜有韓牛他他即係生拌牛肉,將牛肉用雪梨、芝麻油、葱蒜等調味醃過,再將牛肉同雞蛋撈勻,口感柔軟滑溜,絲毫沒有肉嘅羶味,新鮮美味!主角就梗係厚切韓牛燒烤拼盤⭐️⭐️肉眼扒肉味香且有嚼頭,將烤好嘅牛肉沾上鹽巴品嘗原味,又或者可以放係生菜上,無咁油膩之餘,感覺更有層次。牛肋條燒至僅熟即食,封門柳係比較稀有嘅部位,入口好似棉花糖咁輕軟,但非常有咬口,油香四射。食完一輪肉食,以雪濃湯作結,正好幫我地解膩☺️整個用餐過程店員都會幫忙燒,完全不用自己動手,可以舒服地吃燒肉。韓牛肉味相當濃郁,肉質比和牛有咬口但唔韌,呢道真係一個好地方去感受最正宗地道嘅韓國風味🤘🏻

主角就梗係厚切韓牛燒烤拼盤⭐️⭐️
肉眼扒

牛肋條燒至僅熟即食
封門柳

食完一輪肉食,以雪濃湯作結,正好幫我地解膩☺️
雪濃湯

整個用餐過程店員都會幫忙燒,
韓式小碟
2019-04-13
$592 (Dinner)
2019-04-15 2803 views
我自己好少會黎soho一帶食野但今日就有個平時中環返工既朋友帶我黎呢間韓牛店餐廳有set叫 感覺上抵過散叫因為我好中意淡淡肉既感覺所以我地就叫左呢個厚切既set啦一坐低就同其他韓式餐廳一樣會放低幾碟前菜我最中意就係d洋蔥 完全唔辣而且帶有甜味前菜我地揀左韓牛他他有waiter幫我地搞混成個他他再分碟 服務唔錯牛既味道濃郁 同甜甜地既雪梨條好夾另外仲有個青瓜卷 感覺好refreshing既可以食完他他之後中和下味道厚切肉眼扒真係好大塊 見到d油脂分布好平均繼續係有waiter幫我地燒既 唔洗怕自己燒得唔好幫我地燒到大概六成熟之後就會切細細塊 放邊我地食肉眼既牛味同油香好平均 加少少海鹽一齊食已經好正就算食多幾塊都唔會覺得好膩今日既時日罕有部味係封門柳牛既味道雖無頭先既肉眼咁濃 但呢個部味食落係會好淋肉質就比較優勝啦最後一款肉係牛肋條 呢塊肉就有醃過既但我自己覺得醃料唔係太重 味道剛剛好唔洗再點任何野我就有用生菜包住黎食 感覺會refreshing d既蔬菜石鍋飯份量都幾多 其實去到呢個moment我都已經幾飽架啦辣醬係帶有甜味既 所以食落唔算好辣但因為朋友有少少怕辣 所以我地叫waite
我自己好少會黎soho一帶食野

最後就以Puff同埋核桃作結

整體覺得牛肉質數幾唔錯 價錢都算合理
而且waiter服務好好 值得一讚
2019-04-07 1530 views
❣️朋友又話出左糧要食好西,於是就係openrice塭到呢間韓牛專門店,本身唔係韓粉,對韓國野既認識完全係零。難得食韓牛,當然要去專門店啦!❣️環境呢度有1/F、G/F同Basement,呢日我地就坐係G/F,佈局窄窄長長咁,但樓底好高,唔會有侷促感。加上每枱都有獨立抽氣,唔洗擔心會成身燒烤味喔。❣️Menu2人set有2個選擇,我地就叫左肉類比較多既 厚切韓牛燒烤套餐,$988 for 2,人均$500鬆d,另外仲可以散叫添。✨前菜 - 韓式豆腐✨先黎一個小前菜,豆腐既質感好似平時食到既冰豆腐,on top仲有d紅棗絲同蛋絲,底下仲有d芥末醬,點埋小小芥末醬更開胃。✨韓牛廚師沙律✨本來仲以為係薯仔絲沙律,但原來係蘋果絲呢!即切既蘋果絲加埋松子仁、紅棗絲,當然唔少得主角——韓牛啦!已經拌好既沙律,酸酸甜甜咁,最喜歡呢個係蘋果絲,爽脆的口感,咬落去既有蘋果天然既甜味,再加埋微酸既沙律汁,係幾出色既沙律。✨厚切韓牛燒烤拼盤✨拼盤包括左以下3樣肉類,🐮厚切牛柳扒首先item1,係有2個option既,分別係厚切牛柳扒同厚切肉眼扒,咁我地就揀左牛柳扒。原來係會原塊咁厚咁大舊上枱,本來以為好似刺身咁一

❣️環境

❣️Menu
前菜 - 韓式豆腐✨

韓牛廚師沙律✨

厚切韓牛燒烤拼盤✨
拼盤包括左以下3樣肉類,

🐮厚切牛柳扒
原來係會原塊咁厚咁大舊上枱,本來以為好似刺身咁一片片厚切。
呢個時候我心諗,死啦要我又燒又切既話,一定會大出洋相。但!貼心既店員!呢個時候問我地需唔需要店員幫手燒or想自己enjoy下。
聽到有店員幫手,好明顯我地係lur飯應啦,因為我地完全唔知要燒幾耐先最好味。。
又燒⋯⋯又切⋯⋯又燒⋯⋯又切⋯⋯得左!
大理右

🐮稀有部位 — 大理石
大理石,既係藏係牛隻胸骨入面既一塊肉,全隻牛最多都只得0.8kg,可見其稀有度呢!
而且因為牛隻一生無論怎樣運動,都動不到呢個部位,所以油脂特別豐厚,用來燒烤就最好味啦!
仲可以加小小岩鹽,更加帶出個味道。
Ruby Tong

🐮牛肋條
之後店員就燒埋牛肋條,店員以純熟既技術,將牛肋條燒到香而不韌,仲切哂粒,方便我地包生菜食,入口味道甜甜地,肉質結實但又唔會老。
蔬菜石鍋飯✨
食完咁多韓牛,就食反個蔬菜石鍋飯,有足足6樣韓式配菜,仲有隻黃澄澄既生雞蛋。店員先問我地食唔食得辣,再幫我地攪拌好成個飯,q埋對手等食就得。

甜品 - 泡芙
最後食埋個甜品,外面脆脆的,入面既filling又軟又滑,畫上完美句號。

❣️總結
韓國燒烤黎講,呢度既價錢唔會離地,平時出面叫普通牛都要人均$300-400,呢間木槿花既韓牛就拎哂證書,可以放心食。
2019-03-26
$550 (Dinner)
大理右
Ruby Tong
2019-04-05 261 views
—睇韓綜時常見佢哋玩“無窮花開了”遊戲 即係我哋嘅123 紅綠燈木槿又名無窮花係韓國嘅國花 所以以其命名餐廳?!厚切韓牛燒烤2人套餐($988)首先有韓牛廚師沙津有加提子汁做dressing 酸酸甜甜咁燒烤拼盤厚切牛柳扒是日稀有部位 醃牛肋條生菜及蔬菜菇類店員用紅外線測溫儀睇下個爐幾多度然後就落手幫我哋燒肉 同切肉上碟除咗牛肋肉有醃過 其他都係赤裸裸咁去燒整體冇咩肥脂仲軟嫩腍身有肉味輕輕灑上鹽花 包埋生菜食已經足夠雪濃湯配白飯食完燒肉 飲返個清清地嘅湯舒緩下—————————————木槿花韓牛專門店中環士丹頓街33號地舖

睇韓綜時常見佢哋玩“無窮花開了”遊戲
即係我哋嘅123 紅綠燈
木槿又名無窮花係韓國嘅國花 所以以其命名餐廳?!

厚切韓牛燒烤2人套餐($988)
首先有韓牛廚師沙津
2019-04-04
Type of Meal
Dinner
2019-04-03 278 views
近排煲完套韓劇好想食韓牛,友人推薦呢間餐廳好高質,就去試下。叫左一個厚切韓牛燒烤二人套餐,套餐有前菜沙律、燒烤拼盤、飯同埋甜品。前菜係一口韓國豆腐,豆香味好濃,口感有啲似蜂巢豆腐。另外揀咗韓牛廚師沙律,廚師將蘋果、韓牛同紅棗切成碎條,再淋上芥茉醬,入口味道先甜後有淡淡嘅芥茉味好開胃。燒烤拼盤有厚切肉眼扒、大理石(是日稀有部位)同埋醃牛肋條。侍應可以幫客人燒肉,佢地會先開爐等溫度去到220度先開始燒,話咁樣先會鎖住肉汁食落係最好味。厚切肉眼扒鮮嫩彈牙好juicy,用生菜再加燒烤配料包埋一齊食惹味。大理石韓牛入口油脂感爆發,肉質嫩滑好好食。醃牛肋條味道有啲羶,夾埋泡菜一齊會易入口啲。蔬菜燒得啱啱好,中和下油膩感都唔錯。食完咁多肉,食返個蔬菜石鍋飯中和返。有好多蔬菜配料,加上韓式辣醬撈埋好惹味。最後嘅甜品係泡芙同核桃,食埋成餐好滿足。

前菜係一口韓國豆腐,豆香味好濃,口感有啲似蜂巢豆腐。

燒烤拼盤有厚切肉眼扒、大理石(是日稀有部位)同埋醃牛肋條。

大理石韓牛入口油脂感爆發,肉質嫩滑好好食。

醃牛肋條味道有啲羶,夾埋泡菜一齊會易入口啲。

蔬菜燒得啱啱好,中和下油膩感都唔錯。

最後嘅甜品係泡芙同核桃,食埋成餐好滿足。
2019-04-02 162 views
經常看韓國節目的我一直對韓牛都好好奇,因為韓國人收到韓牛這種禮物都會表現得非常驚喜。可惜在香港吃到韓牛的機會比日本和牛少得多,某一日我突然發現原來中環開左間韓牛專門店,就即刻前來嘗試。餐廳格局優雅,比起一般韓燒店高級不少。這店供應一些不同部位的韓牛,可單點,亦有不同的套餐。我們今天選擇了厚切韓牛燒烤套餐,套餐包括有:前菜、韓牛燒、蔬菜、湯和飯類。這裡最好的是服務仔細,會幫手燒,客人只需負責食就得啦。另外現在只要下載apps加入坐會員,就可以無限任飲生啤或者汽水,真係超值!首先來的是前菜:韓牛他他。雖然全生的牛肉感覺好像有些不能接受,不過食落竟然比想像中易入口呢!牛肉食落不會韌,亦沒有想像中的牛腥味。另外還有雪梨做配菜,食落更加清爽有層次。今天的重點:韓牛拼盤分別有厚切肉眼扒、是日稀有部位以及牛肋條。韓牛看上去沒有像和牛般擁有那麼多油花,雖然肉脂較少,但食落仍然有和牛柔軟入口即融的感覺,牛味亦香濃。其中三款肉我們最喜歡是厚切肉眼扒,烤到5成熟的肉眼扒完全發揮韓牛的優勢,非常鮮嫩多汁,強烈推薦。雪濃湯雪濃湯是韓國少有的清淡料理,奶白的牛骨湯簡單的加入蔥花,喝下口感是頗為清淡,作為食完大量肉

餐廳格局優雅,比起一般韓燒店高級不少。

今天的重點:韓牛拼盤
雪濃湯
雪濃湯是韓國少有的清淡料理,奶白的牛骨湯簡單的加入蔥花,喝下口感是頗為清淡,作為食完大量肉類的完結很不錯。
今次是我第一次接觸韓牛,感覺非常不錯,怪不得韓國人這麼推崇。
2019-03-26 1047 views
係久違既韓牛啊!對上一次食韓牛已經係韓國旅行嘅時候,今次女友一話想食試,我呢個24孝男友當然做足research,上網搵到間食烤肉,又近女友返學地方,一於試下。餐廳提供多款套餐,我就揀咗呢個木槿花燒烤體驗套餐,$1000樓下。一坐低就有三款小食,當然少不了泡菜,另外仲有芽菜同洋蔥。前菜可以二選一,我地揀左韓牛他他。職員會幫你將所有食材包括雞蛋、梨、蔥花同生牛肉撈勻。生牛肉仍然非常嫩滑,食落無腥味,麻油令牛肉他他更香。下次去親韓國餐廳都要食牛肉他他作前菜。同時間上菜亦有季節限定頭盤,豆腐下面塗上芥茉醬,上面亦放左啲絲,囗感非常特別。成晚最期待已久嘅當然係韓牛,餐廳最正嘅係有專人幫我地燒,唔使搞到成個人充滿油煙味之外,唔會因爲自己燒得過熟而浪費左本身韓牛嘅價值。烤肉有牛肋骨,牛肉眼同濟州豬腩片。雖然同和牛相比,入口即融既感覺無咁強烈,但牛肉味比和牛更重。油脂味非常香,牛肉眼特別嫩滑。腩肉外表稍脆,味道超正燘韓牛肋骨超級驚豔,燘得腍軟入味,每啖肉都甜甜地之外仲非常juicy。入面有白蘿蔔、紅蘿蔔、栗子、合桃等配菜。紅蘿蔔吸收曬牛味濃郁嘅湯汁,非常入味。當然湯汁送飯亦係一流!相比燘韓牛肋骨,雪

一坐低就有三款小食,當然少不了泡菜,另外仲有芽菜同洋蔥。

腩肉外表稍脆,味道超正

相比燘韓牛肋骨,雪濃湯伴隨著濃濃牛骨香,鮮美卻毫不油膩。湯內有幾塊韓牛簿片同白蘿蔔,亦有麵(似上海幼麵)。自己鍾意逐羹逐羹白飯撈埋雪濃湯一齊食。

呢一餐令我諗起去馬場食1++韓牛既時候,價格的確比韓國食貴,不過間唔中都想食下高級韓牛!
2019-03-21
  • 韓牛他他
  • 燜牛肋骨
2019-03-25 110 views
見好耐無食過韓燒,今日同朋友經過呢間餐廳就忍唔住入去試一試啦🙈🙈我地就叫左一個二人餐share頭盤我地就簡左牛肉他他呢次係我第一次食牛肉他他,其實見到咁紅既肉初頭都有啲驚,點知食落口先發現完全無腥味,他他仲加左雪梨,更加帶出牛肉既鮮味🤤🤤厚切韓牛燒烤拼盤我地自選左厚切牛柳扒,牛柳扒一上枱已經嚇親我地,份量好大之餘,仲有韓國姐姐同我地介紹啲牛肉,介紹完之後侍應姐姐仲親手幫我地燒肉,仲好細心咁幫我地切好一舊舊去方便我地進食🤤🤤稀有部位既牛肉好軟淋,油脂分配得好好,真係做到滿口油香既效果,入口即溶雪濃湯聽講雪濃湯係用大量既牛骨煲成,所以除左好有營養之外亦好香濃,一飲發現真係無令我地失望,牛肉味果然好濃郁,配埋飯食一流🤤🤤

頭盤我地就簡左牛肉他他

厚切韓牛燒烤拼盤

2019-03-24 137 views
數月前嘗過韓牛,幼嫩的肉質及札實的口感讓人一試上癮,特意前往在飲食天王頒獎典禮榮獲「韓牛天王」美譽的一家韓牛專門店一嚐1++濟州韓牛餐廳位於蘇豪區,共有兩層,座位舒適,甫就坐,侍應就送上前菜,而且不斷主動添加老闆自己做批發,定價方面較低,試了一個$988的二人厚切韓牛燒烤套餐先來一口芥未豆腐掀開序幕頭盤韓牛他他,韓藉廚司即席為為新鮮韓牛伴入蛋黃和水梨!雞蛋使得牛肉入口時順滑美味,加上酸甜的水梨,開胃至極!之後更追加多一客燒厚切有一定的技巧,鐵板要達到一定的溫度!幸好有廚司為我們主理!肉眼扒肉質細嫩,口感豐盈拼盤還有醃牛肋條及是日稀有部位腹脅兩側肉!軟嫩中還帶有嚼勁!可以用套餐的新鮮生菜包著烤肉解膩主食要了雪濃湯配珍珠白飯!雪濃湯是以牛骨燉成的湯品,味道鮮甜,帶有淡淡的牛肉肉香味最後甜品有泡芙和核桃作結

先來一口芥未豆腐掀開序幕
厚切肉眼扒
最後甜品有泡芙和核桃作結
2019-03-23
$544 (Dinner)
厚切肉眼扒
2019-03-19 104 views
好耐冇食韓牛,今日約埋朋友去食一間專食韓牛嘅餐廳。呢間餐應就唔可以錯過呢到呢牛肉係每相信大家都知,1++韓牛係最高等級的韓牛,當日我同朋友叫咗個厚切韓牛燒烤套餐二人餐 - $988選擇了韓牛廚師沙律+厚切肉眼扒+是日稀有部位+醃牛肋條+雪濃湯配珍珠白飯。韓牛廚師沙律清甜的蘋果絲,配上芥末,意外的開胃,還配有韓牛條,真係食唔停口。厚切肉眼扒+是日稀有部位+醃牛肋條個人喜歡韓牛多過和牛,因為韓牛味濃且軟腍,厚切肉眼更是肉嫩多汁!不用燒肉汁,只落一點鹽巴已經非常入味。最後仲有雪濃湯同珍珠白飯及甜品食到成口好濃牛味時,飲番碗雪濃湯,可以清清口。整餐都食得很滿足,以平均每人$500的價錢,吃到最高級的韓牛,絕對值回票價!

韓牛廚師沙律

厚切肉眼扒+是日稀有部位+醃牛肋條

最後仲有雪濃湯同珍珠白飯及甜品
食到成口好濃牛味時,飲番碗雪濃湯,可以清清口。