2018-04-27
Bae 話佢之前食過 lunch 唔錯。我今日咁啱去上環做嘢就同個客約晌呢度,見外面裝修得幾靚,實冇失禮!一人嗌咗個 set lunch。先上沙律同麵包,隻碟就大啦,但 D 菜少得可憐,好似好寒酸咁。賣相都好麻麻,唔知係醬多定唔新鮮,D 菜霉霉哋。個客玩嘢,唔貴唔嗌,要咗最貴的海膽 risotto,賣相都 ok 。個客一開始話唔錯,D 飯幾正宗,內硬外軟,有咬口,不過就唔係個個香港人識食,通常會話人 D 飯未熟透。食食吓,佢又話唔係好夠熱同再濃味 D 會好 D。大佬啊你睇吓我嗰份先啦,意粉白烚㗎咋!黑毛豬黑醋意粉,我天真以為佢會用 Balsamic 整個醬汁煮意粉,點知只係吱晌底,有 D 失望。豬肉 ok 嘅,都煎得幾香。有肥部分幾好味,都唔算煎得過火,我可以再 pink 小小,不過係好難掌握,一紅 D 就會比人投訴,始終係🐷。總結$400幾食個 lunch 係貴啲,但如果水準同質素成正比就會樂意嘅,但 Naka 仲爭少少。