2012-04-04
在食過這家店的CUPCAKE 前, 我總是覺得CUPCAKE 只是外貌裝飾得美美卻是甜得很的東西! 但這家店真的令我改變了這種想法, 這家的CUPCAKE 除了裝飾得很優雅之外, 還一點也不甜, 令我一食再食呢! 我超愛這家店的CUPCAKE全是由天然材料而製, 即使是CAKE 上的裝飾都是無色素的, 並且是由天然水果/植物的顏色提煉而成, 十分健康而且食得好安心呢. 今次食的是玫瑰紅桑子及特濃朱古力玫瑰紅桑子CUPCAKE 一入口就食到淡淡的玫瑰味, 然後就會食到微酸的紅桑子味, 好FRESH, 一D 都唔甜,蛋糕好香牛油味, 不過可能我太心急食了, 未等夠解凍30分鐘就食緊, 所以蛋糕有點實呢至於特濃朱古力呢, CAKE 如其名, 朱古力味果然好濃厚, 就連個蛋糕內都夾有朱古力碎呢, 十分有口感,呢個CUPCAKE 可能有多D時間解凍, 蛋糕果然鬆軟一D.這家店還有很多很多不同味道的CUPCAKE呢, 下次經過都必定會再買~~~
今次食的是玫瑰紅桑子及特濃朱古力 玫瑰紅桑子CUPCAKE 一入口就食到淡淡的玫瑰味,
然後就會食到微酸的紅桑子味,
好FRESH, 一D 都唔甜,
蛋糕好香牛油味,
不過可能我太心急食了, 未等夠解凍30分鐘就食緊, 所以蛋糕有點實呢 至於特濃朱古力呢,
CAKE 如其名, 朱古力味果然好濃厚,
就連個蛋糕內都夾有朱古力碎呢,
十分有口感,