2019-05-01
今日大概六點鍾,見人少少入去叫左個招牌韓式甜辣醬炸雞 $8X 加個 炸蝦紫菜卷加炒韓式炒粉絲 $7X 首先一坐低唔洗5秒, 無水, 但上左三小碟前菜 :酸蘿蔔好好食 叫左佢REFILL左次 ! 白汁粟米係出曬水勁唔開胃 仲有 泡菜一睇就知係買特惠牌質數完全唔染色入味一味酸。之後黎料啦! 第一宗罪: 首先六點, 人客明明得小貓三四隻 , 都等左成足足半個鍾先上到菜 , 我明白係收場時間完左準備做晚餐,成間鋪頭得去到六點前都係得兩個STAFF 勁誇張 。 第二宗罪: 菜色完全唔熱! 首先係碟雞! 上到黎D 雞係'暖' 唔係新鮮炸出黎, 極懷疑拎午市賣剩叮返熱出黎暖暖地又有D煙出黎吹佢唔漲, 之後食到一半隔離台對夫婦都你眼望我眼笑而不語大家都知中曬伏。 之後前前後後食完碟機, 等果碟紫菜卷出黎足足45分鍾終於出場! 睇個樣D '炸蝦'真係想喊出黎, 心知不妙我用兩隻手指反手幫D紫菜卷把一把脈, 立即叫停朋友唔好掂兜野, 再叫個STAFF過黎解釋下點解'炸蝦'紫菜卷係會係凍冰冰! 佢只係話同廚房反映同整過碟出黎,咁樣一等,又等多15分鍾,前後一個鍾,好野! 仲要係勁一般水準。第三宗罪: 大
招牌韓式甜辣醬炸雞 $8X
加個 炸蝦紫菜卷加炒韓式炒粉絲 $7X
之後黎料啦!
第三宗罪: 大家睇下幅圖先 D 汁多到係浸稔曬成塊雞, 簡直係到游緊水咁… 大家知道韓國國民美食都唔係平,一開波我心諗可能每間鋪頭都可能有自己醬料配方, 點知…一食真係出曬事!! 咕嚕肉汁!! 廚師係咪好憎我地呢個時間入黎? 完全0辣味, 唔酸唔辣, 真係M字頭果間既甜酸醬都好食過仍調味, 我同女友人一路食一路嘗試說服對方,唔係呀, D 雞都幾嫩呀 … 但係每咬一啖雞就飲左一湯匙既汁真係一D都唔誇張 …當時真係食到我地好嬲…
總結: BLACK LISTED : 我都明白, 交場時間5點入黎,但係你地開得門口做生意,收得咁既價錢你地俾返D合理質數既野食俾人。終於明白點解D網上論壇有一大班人會係咁話韓國美食乜乜乜乜,呢D 餐廳咪做壞曬規舉囉!
BTW ,D STAFF其實幾有效率, 尤其有個哥哥仔。