2008-02-18 29 views
only $23 for 飯或意粉類, $21 for 小食類, 不用加一。這次我要了辛辣咖喱吉列豬扒飯, 十分好味, 不太辣, 吉列新鮮炸出來, 飯夠乾身, 不肚餓也吃晒, 另可選一種小食, 我要了日式炸餃子, 三隻, 但太油, 下次選串燒, 飲品一般。上次要小型pizza,不夠chain 的pizza 好吃。

上次要小型pizza,不夠chain 的pizza 好吃。
2008-01-12 20 views
這裏的早餐較特別及多選擇,今次我吃了熱香餅,香腸,粟米,漢堡扒及多士,最好吃的是熱香餅,不是麥記那種薄薄的一塊,而是厚厚的,我想有四塊麥記的厚度,等了一會,應該是即造的,下次我會試其他湯粉類。
2007-11-16 6 views
早餐,lunch都食過~早餐都係普通茶餐廳選擇~不過果到感覺好似高級d咁但係價錢就一樣~上次食個牛油多士我加糖食~侍應話我識食^^平時lunch去食都ok多人~要排隊~同埋果到d set lunch個個星期都唔同~加$3又有湯+包送~唔錯~唔推介佢地d特飲~個名好特別味道好普通不過早d去食會好d~
早餐,lunch都食過~
早餐都係普通茶餐廳選擇~不過果到感覺好似高級d咁
但係價錢就一樣~
上次食個牛油多士我加糖食~侍應話我識食^^

平時lunch去食都ok多人~要排隊~
同埋果到d set lunch個個星期都唔同~
加$3又有湯+包送~唔錯~
唔推介佢地d特飲~個名好特別味道好普通
不過早d去食會好d~
2007-11-02
10.31 (Wed) dinner朋友想出來,順便慶祝下Halloween(其實係個excuse)。佢間公司係天樂里附近,我又諗唔到cwb食乜時就想起呢度。當我仲係中學時期時好想黎呢度,佢d焗野好似好吸引,而且由外面睇間野好sharp。但第一次黎係唔知幾多年後既呢一日。咁o岩原來朋友都想試呢間。4個set dinner都好多牛,我散叫個芝士蕃茄焗煙三文魚天使麵。幾開胃,芝士唔會太多所以唔會好full,可以更好係三文魚比較咸同唔新鮮。朋友要左個咖哩王牛魔王set dinner,佢d牛軟到用匙羹都可以切開,咖哩唔辣(以唔食得辣黎講)。佢個desert係pineapple pancake,都比expected大件,點知得兩粒pineapple…食物選擇唔係太多,但散叫焗飯都係around$30-40,夜晚要加一都抵啦,平食之餘又唔會同人迫/被人迫走。兩個人可以坐六人位,幾free。人唔算多亦唔係太少,唔駛等啦。
10.31 (Wed) dinner

2007-10-31
lunch set $33羅宋湯一般, 蒜蓉略鹹, 但好吃。雜菌焗雲吞好吃, 雲吞中間有很多芝士, 可惜份量較少, 約有五至六隻, 反而那些秀珍菇和冬菇沒有甚麼味, 連鹹味也沒有, 不過也好清清地。
lunch set $33

羅宋湯一般, 蒜蓉略鹹, 但好吃。

2007-10-28 15 views
叫左炸軟殼蟹焗螺絲粉& xx焗意大利雲吞~ 芝士太少, 一"pat"咁放o向pasta中間就算~ 炸軟殼蟹... 好腍, 唔知係咩, 一"pat粉糰咁=.= 意大利雲吞還可以啦~ 不過得4件, 太少, 友人話食唔飽~ 不過33蚊, 有湯有蒜蓉包有drink, 不可要求太高吧~

不過33蚊, 有湯有蒜蓉包有drink, 不可要求太高吧~
炸軟殼蟹焗螺絲粉
xx焗意大利雲吞
(Non-member)
2007-09-16 3 views
吃了2個set dinner; $45 左右, 有湯,有主菜(帶子拼豬扒天使面),有飲品.味道一般, 唔夠熱!!!!餐具通臺面都唔乾凈!!!!!一定不會再去! $45 唔值.

味道一般, 唔夠熱!!!!
餐具通臺面都唔乾凈!!!!!
一定不會再去! $45 唔值.
2007-08-27 1 views
今日電腦展完了後,晚上與朋友去灣仔找晚餐.由於雨大,加上又找不到心水的餐廳,於是便光顧了這店~看過餐牌,才知道我曾在旺角分店光顧過...我點了焗肉醬意粉,約8分鐘到食桌(可能晚上9點,當時店內客人不多,故效率會較快)意粉爽牙彈牙,肉醬與芝士香濃而不油膩,還有少少黑椒味呢~整體不錯的,加上又不貴($30),下次去灣仔多個choose~

看過餐牌,才知道我曾在旺角分店光顧過...

意粉爽牙彈牙,肉醬與芝士香濃而不油膩,還有少少黑椒味呢~

2007-06-02 9 views
之前行過幾次都想食,有日得閒去試下,點知好失望!我食"焗軟殼蟹天使麵",d軟殼蟹好似得d粉,又油淋淋,見到都唔開胃,份量又少,食完要走去食過第2餐!環境都ok,但d食物就真係......焗之專門店,名不副實!大家樂仲好!
之前行過幾次都想食,有日得閒去試下,點知好失望!
環境都ok,但d食物就真係......
焗之專門店,名不副實!
大家樂仲好!
2007-03-31 3 views
呢度既早餐真係好好味又好抵食!我叫左個L早餐!有熱香餅,炸魚柳,牛油粟米同煙肉!佢仲有火腿通粉, 牛奶麥皮同厚多士比你揀!!同熱飲!一定食到你飽飽!都係19蚊咋!!!抵到爆呀!個熱香餅係我未曾食過咁正既!!!熱呼呼的外脆內軟!+埋牛油同honey食.....真係超級好味!唯一要改善既地方就係伙計既態度!好差....黑口黑面,d碟大大力擺落台埋單找錢多謝連都冇句,最憎就係出去食野仲要受人氣。
呢度既早餐真係好好味又好抵食!

我叫左個L早餐!
有熱香餅,炸魚柳,牛油粟米同煙肉!
佢仲有火腿通粉, 牛奶麥皮同厚多士比你揀!!同熱飲!
一定食到你飽飽!
都係19蚊咋!!!抵到爆呀!

個熱香餅係我未曾食過咁正既!!!熱呼呼的外脆內軟!
+埋牛油同honey食.....真係超級好味!

唯一要改善既地方就係伙計既態度!好差....
黑口黑面,d碟大大力擺落台
埋單找錢多謝連都冇句,最憎就係出去食野仲要受人氣。

2007-03-29 4 views
店舖有點怪怪, 燈光暗暗, 幾潮濕.set dinner, 但其實set dinner, 就只係包個主菜同杯餐飲.羊膝羊肉薯茸跟意粉賣相ok, 見到2隻羊膝相依豎係度, 好大隻, 夠淋, 羊味唔重. 薯茸份量好少, 我估係用固定羊膝位置, 因為係豎起, 唔係平放ga ma. 意粉幾香, 應該唔係就咁用水烚熟.酥皮鵝肝醬牛柳跟薯菜薯菜係薯角, 份量好少. 酥皮幾靚幾脆. 鵝肝醬味道有點奇怪, 但加埋塊牛又ok wo.到焗飯專門店, 竟然無叫到焗飯食tim! 唔知d焗飯會唔會再好味d 呢!
店舖有點怪怪, 燈光暗暗, 幾潮濕.

羊膝羊肉薯茸跟意粉

酥皮鵝肝醬牛柳跟薯菜

2007-02-23 1 views
lastnight又同左男朋友去食dinner,又去睇下新森林有咩好食。大概50蚊一個set,有一杯野飲,加8 蚊可以轉特飲,再加5蚊有一個酥皮湯。我點左牛柳and 燒鴨胸(配飯) + 酥皮龍蝦湯+甘草柑桔蜜,男友點左羊膝and 羊肉薯茸(配意粉) + 酥皮龍蝦湯+話梅青檸梳打。牛柳and 燒鴨胸(配飯):牛柳太薄,再燒埋變得有d ,有d 懷疑係boil 過湯再燒的;燒鴨胸就燒得好黑,但係都算好味。羊膝and 羊肉薯茸(配意粉):羊膝條骨仲多過d 肉,但係就唔係太"so",都ok 啦。但係個薯蓉得好少ja,食左都唔多覺。酥皮龍蝦湯:個酥皮不錯,但冇乜蝦,亦冇鮮味可言,d 湯味好似有好多好多蝦殼boil 咁。甘草柑桔蜜:之前未飲過,但係應該係用d 濃縮沖劑沖出來的。話梅青檸梳打:飲落似係用青檸味啫喱粉開水,再加2粒話梅同一片檸檬。總結:大x 樂仲有水準,不過d service 叫ok,環境都幾靜。ps 男仔應該食唔飽。

甘草柑桔蜜:之前未飲過,但係應該係用d 濃縮沖劑沖出來的。

ps 男仔應該食唔飽。

2007-01-21 5 views
普通得很
沒有特色
下次不去
2006-12-18 5 views
有一小時的晚飯時間,無謂行太遠,就在天樂里找吃。本想去舊式餐廳雅苑,但望入去滿是空檯,相信好食極有限,因此再覓他選。對面,有間叫新森林,未試過,再看餐牌竟有鵝肝牛柳,大家都想試一試。二人同樣叫A餐,即鵝肝牛柳。我要薯菜而朋友配飯。先是餐湯,我們是加了錢要酥皮忌廉湯,份量雖不是很大,但酥皮都幾脆,湯也夠濃夠熱。主菜上場,反而有點失望。原來是一件牛肉餅,加薯條。牛肉餅當然沒九龍城的清真咁好味,是頗韌的,也不太多汁。鵝肝?發現唔到佢既踪影。而且份量不大,吃不飽肚。飲品普通,不再多評。連加一埋單要六十幾蚊位,和好味抵食還有點距離。

連加一埋單要六十幾蚊位,和好味抵食還有點距離。