2021-11-25 27 views
約左fd子食tea~呢間cafe - Next Station 位於朗屏站附近~Cozy 舒服~職員亦都好nice 食物同咖啡都頗唔錯chitchat chill個下午茶時間 就最岩~牛油果碎蛋沙律多士~牛油果好靚😋 配搭碎蛋,幾match ~正!黑松露野菌雜菇意粉好好味~醬汁撈勻每條意粉~陣陣松露香~菇菇都好重,好夠味~ 一碟份量唔少咖啡☕️味道都唔錯~培茶latte 每啖都有培茶香 ,微甜~好飲Dirty 朋友也說杯dirty 唔錯~
約左fd子食tea~
呢間cafe - Next Station
位於朗屏站附近~Cozy 舒服~
職員亦都好nice

食物同咖啡都頗唔錯
chitchat chill個下午茶時間 就最岩~

牛油果碎蛋沙律多士~
牛油果好靚😋 配搭碎蛋,幾match ~正!

黑松露野菌雜菇意粉

咖啡☕️味道都唔錯~

培茶latte
每啖都有培茶香 ,微甜~好飲
Dirty
朋友也說杯dirty 唔錯~

2021-11-19
Type of Meal
Tea
去元朗國旅行不用申請簽證,這間玩味十足的小店裝修有趣,食物飲品也用心製作,實在係去元朗打卡的好地方。Next Station 在西鐵朗屏站附近,B出口落地之後行幾步就到,好容易搵。小店面積不大,可以坐到十個人左右,最特色當然係一面「元朗國」車站style打卡牆。向街有吧檯位,牆上的霓虹燈和公仔擺設都好有心思。飲品有咖啡、日式茶和水果梳打。食物以輕食類為主,由全日早餐、多士、貝果到意粉等等,當中都有幾款無肉選擇。MOCHA HK$45飲品都有「元朗國」裝飾紙牌,影相真係一流喎!飲的時候仲發現飲管係不鏽鋼唔係即棄,頓時覺得好環保,咖啡亦都非常濃郁好味。+852黑松露野菌什菇意粉 HK$88非常有驚喜的黑松露意粉,雖然菇的份量唔算好澎湃,但意粉的軟硬度非常剛好,忌廉汁又夠晒濃厚,條條意粉都沾滿香氣十足的醬汁,水準都唔錯喎。其實元朗區都真係幾多好野食架,食完仲想影相打卡?Next Station 幫到你丫。

向街有吧檯位,牆上的霓虹燈和公仔擺設都好有心思。

飲品有咖啡、日式茶和水果梳打。

MOCHA HK$45

+852黑松露野菌什菇意粉 HK$88

2021-11-24
2021-11-19 74 views
Next Station餐廳外牆是採用地鐵站牆身設計, 好有創意同餐廳名產生左連帶關係The Next Station Is 元朗國😄 好適合打卡🤩 除此之外, 餐廳每個角落位都放了各具特色的擺設, 真有心思👍🏻 🍳凱婷的全日早餐🥓當中食物分別有:大啡菇、 腸仔、黑松露炒蛋、茄汁豆、 煙肉、薯餅,煙三文魚 真係超級豐富, 營養價值足夠一日所需, 味道方面特別值得一讚的係大啡菇, 一切開勁多汁流出黎, 食落仲有好濃的菇味。 其次係黑松露炒蛋, 黑松露味香濃不在話下, 蛋炒到好滑有入口即溶的感覺😋👨🏻‍🚒消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果只係睇個名都覺得好有創意, 估唔到上菜時竟然令我有點覺得驚喜, 因為佢用蒸籠裝住,估唔到一樣西式的食物用中式的器皿盛載住真係夠哂特別😆 貝果中間夾住煙肉炒蛋好足料好厚身, 蛋上面放上了有少許香草令到整個包味道好香咬開仲有好多蛋汁流出來, 貝果口感好煙韌食落唔會覺得乾🥛凍鮮奶咖啡☕牛奶同咖啡分佈好平均咖啡味道唔算好濃口感順滑但偏甜了一點🙂☕熱泡沫咖啡熱咖啡面上灑了”元朗國”三字好特別, 泡沫都好厚身咖啡味偏濃同微酸, 飲完之後零舍醒神唔駛擔心飯氣攻心做野恰眼瞓😆
Next Station

🍳凱婷的全日早餐🥓

👨🏻‍🚒消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果

🥛凍鮮奶咖啡☕
牛奶同咖啡分佈好平均咖啡味道唔算好濃口感順滑但偏甜了一點🙂

☕熱泡沫咖啡

2021-11-19 68 views
知道元朗國開左間新嘅cafe💛, 緊係黎試下啦💪🏻💪🏻 消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果中西合璧好搞笑,煙肉炒蛋bagel但用茶樓蒸籠做碟🤩🤣🤣🤣,講番個味道先,個煙肉炒蛋好香蛋味😋,煙肉又唔會太油👍🏻,個bagel好鬆脆仲查左少少牛油勁正囉懶係正宗的卡邦尼意粉呢個Carbonara不得了🤩,勁creamy仲食到有蛋香味,芝士味夠濃,仲加埋Guanciale姐係風乾豬面肉,好食到勁快就食晒啦🤩🤩🤩MATCHA LATTE(靜岡南山園)好濃既抺茶味,不過當同牛奶mix埋一齊就岩岩好啦,有茶味又有淡淡奶香味,呢杯係目前飲過最好飲既matcha latte 🍵COLD BREW (BOTTLE)入口fruity,完全無苦味,好順滑入口,好細心既係連隻杯都係雪凍埋❄️👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻成間cafe比人既感覺幾relax,加上有個好colourful 既角落,同埋一幅專屬元朗既wall,好岩黎打卡加食好野🤩📍 Next Station (元朗)元朗媽橫路7號富來花園A座地下10號舖

知道元朗國開左間新嘅cafe💛, 緊係黎試下啦💪🏻💪🏻

消防員特約:籠煙悲勤炒蛋貝果

懶係正宗的卡邦尼意粉

MATCHA LATTE(靜岡南山園)

COLD BREW (BOTTLE)

📍 Next Station (元朗)
元朗媽橫路7號富來花園A座地下10號舖
🚧入境咗元朗國~雖然細細間,但都好多裝飾品,佈置得好精美🎐店員仲好細心,值得一讚!🥯豬扒炒蛋bagel必食!熱辣辣嘅bagel~~大大塊嘅豬扒🙀豬扒又夠軟熟夠juicy…炒蛋又滑到不得了!外觀更不在話下~用咗個蒸籠嚟裝住個bagel,,打卡一流啊👍🏽🍝懶係正宗嘅卡邦尼意粉厚切煙肉,肥瘦層次分明,食落帶有少許油脂嘅味道。醬汁夠濃郁,滲入每一條意粉,再加咗大量嘅芝士碎,提升味道得來又唔會好油膩😬

🥯豬扒炒蛋bagel
懶係正宗嘅卡邦尼意粉

🍝懶係正宗嘅卡邦尼意粉
懶係正宗嘅卡邦尼意粉
2021-09-20 211 views
🔎 Next Station (元朗)💛前身果間泰國嘢食過一次就執咗 希望呢間頂得住啦 #元朗國🔹懶係正宗的卡邦尼意粉 $108比起其他卡邦尼呢款係濃好多 有蛋香仲有好多好多芝士 但又唔會好乾 撈完個底都仲有少少汁煙肉方面都好唔同 係用好厚身又肥嘅煙肉 煎到勁香令成個意粉都加哂分🔹Daily special 豬扒炒蛋Bagel $68成個蒸籠咁上都幾有趣 Bagel都算唔錯 唔會好難咬又有啲芝麻係面 豬扒好厚 甜甜地又幾唔錯 炒蛋正常操作 但兩樣嘢加埋絕對係缺一不可🔸Iced Black $36第一樣加分位係用不銹剛飲筒 其次係隻咖啡豆都幾香 但唔係最易入口果款 但都啱我口味嘅🔸Iced Mocha $45朱古力同咖啡比例做得唔錯 係幾出色 💬個人覺得食物質素同環境都唔差 但價錢真係偏貴 平日lunch雖然無加一收費 但定價太高又無加配飲品優惠 好難吸引到人平日會嚟食📍元朗媽橫路7號富來花園A座地下10號舖🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_元朗#食在元朗#我食在元朗你卻在大排檔
🔎 Next Station (元朗)💛

🔸Iced Mocha $45
朱古力同咖啡比例做得唔錯 係幾出色

📍元朗媽橫路7號富來花園A座地下10號舖
2021-09-17 112 views
今日黎試新野位於朗屏站附近 餐廳新開業不久 雖然餐牌暫時選擇唔多但食物嘅質素好好 值得一試今日試左個是日Spacial 餐單豬扒炒蛋bagel 強烈推介!!!!bagel 外脆內軟熟 口感一流 岩晒鐘意食麵包嘅我好鐘意 一食愛上豬扒煎到岩岩好 帶有少少脆口 好香口 加左d 調味粉個炒蛋好精神 一睇就流口水啦 炒得好靚 好滑 好香 環境:有對窗口玻璃位置 可以望下街景, 路人甲乙丙 服務:店員好nice 當日有雨 仲同我地講可以借遮 之後經過先還好貼心 (加分)希望日後增加多d 菜式啦
今日黎試新野
位於朗屏站附近
餐廳新開業不久 雖然餐牌暫時選擇唔多
但食物嘅質素好好 值得一試

今日試左個是日Spacial 餐單

豬扒炒蛋bagel

強烈推介!!!!

bagel 外脆內軟熟 口感一流 岩晒鐘意食麵包嘅我
好鐘意 一食愛上

豬扒煎到岩岩好 帶有少少脆口 好香口 加左d 調味粉
個炒蛋好精神 一睇就流口水啦 炒得好靚 好滑 好香

環境:有對窗口玻璃位置 可以望下街景, 路人甲乙丙

好貼心 (加分)
希望日後增加多d 菜式啦

2021-09-05 125 views
講左咁耐終於有時間去 #nextstation食左個壞過凱婷全日早餐,因為見網上都有人講飲左個cold brew,呢個味道幾好,after taste 有少少堅果香。但係個all day breakfast 就唔算太出色,個大啡菇無咩味三文魚幾好,有小小煙燻味道。薯餅可愛得來幾好食,但唔算特別趣飲完一杯咖啡未夠喉所以就再叫左個hand drip HONDURAS ,值得推介,咖啡甜得來又帶點果香和果酸場地唔大但個裝修幾用心,打卡一流店員態度幾好,有講有笑
講左咁耐終於有時間去 #nextstation
食左個壞過凱婷全日早餐,因為見網上都有人講
三文魚幾好,有小小煙燻味道。
薯餅可愛得來幾好食,但唔算特別趣
飲完一杯咖啡未夠喉
所以就再叫左個hand drip
HONDURAS ,值得推介,咖啡甜得來又帶點果香和果酸
場地唔大但個裝修幾用心,打卡一流
店員態度幾好,有講有笑
2021-09-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
見到係新開小店,兩個人入去試吓,每人一杯飲品之外,叫咗個All Day Breakfast丶黑松露野菌什茹長通粉,再加個Lemon Cheesecake;個黑色松露長通粉好好食😋,可以話係有驚喜啊!All day breakfast 個薯餅係 "哈哈笑公仔" ,幾得意之餘,個哈哈笑仲好好長,另外個Lemon cheesecake 味道清香唔會太甜☺️,啱啱好!(忍唔住走去Bar枱又影吓相)

2021-07-30
  • 黑松露野菌什菇長通粉