2023-06-26 102 views
今日同朋友去海港城行街,行到攰就入咗依間cafe到休息同埋食晚餐🙊🫕是日餐湯---蘑菇忌廉湯濃郁嘅蘑菇湯味 🍙牛肝菌大啡菇雜菌燴飯 $138上面會有大啡菇係上面有好多種菇味散發出不同嘅香菇味味道濃郁,淡淡都鮮菇味🥘烤芝士肉丸伴自家制薯茸 加$78即叫即焗鮮茄配上濃厚芝士肉丸有肉汁配薯茸一流🧇朱古力布朗尼窩夫餐牌menu推薦!布朗尼又唔會好甜窩夫夠熱配埋雪糕食一流總括嚟講,依間餐廳好有日本風味,亦都拍得住日本嘅味道

🫕
是日餐湯---蘑菇忌廉湯
濃郁嘅蘑菇湯味

🍙
牛肝菌大啡菇雜菌燴飯 $138
上面會有大啡菇係上面
有好多種菇味散發出不同嘅香菇味
味道濃郁,淡淡都鮮菇味

🥘
烤芝士肉丸伴自家制薯茸 加$78
即叫即焗
鮮茄配上濃厚芝士
肉丸有肉汁配薯茸一流

🧇
朱古力布朗尼窩夫
餐牌menu推薦!
布朗尼又唔會好甜
窩夫夠熱配埋雪糕食一流

總括嚟講,依間餐廳好有日本風味,亦都拍得住日本嘅味道
2023-06-21
2023-06-26 50 views
我哋為左打卡 曬到傻咁坐近窗邊的枱🤣不過可以望住個海食野又幾唔錯 成間cafe都好開揚 坐得幾舒服而且食物質素都唔差~-🔸松葉蟹蓋龍蝦汁意粉 $189松葉蟹蓋係有超多蟹膏!!感覺有點咸所以佢個龍蝦汁意粉balance返黎食就會更鮮味🍝仲配有蕃茄仔 魷魚圈 木魚乾 口感好豐富🤤餐湯係正常忌廉湯都幾creamy跟餐飲品都好多選揀 當中有d要補返差價我就揀左杯熱蜜桃紅茶就唔需要加錢 原個茶包上 幾香蜜桃味🍑-🔸朱古力麻糬窩夫 $98窩夫外脆內軟 仲有好多麻糬 好煙韌 拉到絲而且都好香蛋味 有4件厚厚的🧇灑滿了 朱古力片 杏仁片 綿花糖 配上朱古力雪糕 凍熱交替-📍Ohayo by Ocio📌尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG19號舖
我哋為左打卡 曬到傻咁坐近窗邊的枱🤣
不過可以望住個海食野又幾唔錯
成間cafe都好開揚 坐得幾舒服
而且食物質素都唔差~
🔸松葉蟹蓋龍蝦汁意粉 $189
松葉蟹蓋係有超多蟹膏!!
仲配有蕃茄仔 魷魚圈 木魚乾 口感好豐富🤤
配上朱古力雪糕 凍熱交替
📍Ohayo by Ocio
📌尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG19號舖
2023-06-25 77 views
海港城玩具反斗城隔離新開咗間日系西餐,日系設計簡約又清新,玻璃窗望到海邊,感覺好悠閑。座位間有空間感,系約朋友嘅好地方。晚市套餐好多選擇,跟餐湯同嘢飲,價錢唔貴。今日餐湯係南瓜湯,南瓜味濃郁突出,仲食到南瓜蓉,感覺好有營養!牛肝菌大啡菇雜菌燴飯 飯底creamy夠味,充滿牛油同牛肝菌味的香氣,大啡菇好高質,牛肝菌大啡菇的配搭好夾,鹹度適中,不會太過油膩,感覺仲好有營養。Ohayo珍寶安格斯牛肉漢堡包賣相好出色,雙層珍寶安格斯牛肉肉質高質,口感嫩滑無渣,漢堡包中間仲有洋蔥圈,非常香口,增添了漢堡的口感和層次感。麵包非常新鮮,另外配咗薯條,金黃酥脆很香口。

座位間有空間感,系約朋友嘅好地方。

晚市套餐好多選擇,跟餐湯同嘢飲,價錢唔貴。

牛肝菌大啡菇雜菌燴飯
Ohayo珍寶安格斯牛肉漢堡包

2023-06-25 32 views
海港城新開的Ohayo by Ocio,店內是日系簡約風格,有落地大玻璃,可以邊食飯邊嘆維港靚景!晚市有多款套餐選擇,附上餐湯及餐飲,同時可加配各款小食或升級特飲!加$10改配Cappuccino 是日餐湯是忌廉蘑菇湯,綿滑香濃!牛肝菌大啡菇雜菌燴飯,燴飯非常creamy,飯粒口感煙煙韌韌有嚼口,加入大量牛肝菌,這個配搭非常完美!法式煎原條龍脷魚,有成隻前臂咁長,將魚煎得金黃香脆,肉質非常嫩滑,口感香脆之餘還有飽滿肉汁。灑上檸檬汁,令鮮味更加突出,亦可蘸他他醬汁,令人回味!甜品亦同樣吸引,下次必定要留肚一試!地址: 尖沙咀海港城海運大廈地下Shop OTG19

加$10改配Cappuccino

是日餐湯是忌廉蘑菇湯,綿滑香濃!

灑上檸檬汁,令鮮味更加突出,亦可蘸他他醬汁,令人回味!

甜品亦同樣吸引,下次必定要留肚一試!

地址: 尖沙咀海港城海運大廈地下Shop OTG19
2023-06-25 47 views
ohayo 珍寶安格斯牛肉漢堡包 🍔$168呢個係dinner set 🍽包左餐湯同餐飲☕️牛肉同個包都真係好大個 好厚身🤤芝士🧀亦都好澎湃 個包有用牛油🧈整 所以特別香松葉蟹蓋龍蝦汁意粉 🍝$189啲意粉係偏有咬口👍🏼龍蝦汁味濃👻總結 環境好 有個位置仲可以望到海🌌 亦都坐得舒服🛋 位置闊落 嘢食質素亦不錯 👩🏼‍🍳同朋友stay 係度 傾吓偈💬食吓嘢 都好適合👯‍♀️不過餐廳價錢💸真係比較貴 🤔
ohayo 珍寶安格斯牛肉漢堡包 🍔$168

啲意粉係偏有咬口👍🏼
龍蝦汁味濃👻

不過餐廳價錢💸真係比較貴 🤔
2023-06-24 62 views
去玩具反斗城前唸住求其搵食,發現旁邊有間裝修好靚既Cafe,見到價錢尚可又有細佬啱食的烏冬便入去試下。入座後仔細望餐廳裝潢十分精緻,很適合和朋友來食野傾計兼打卡。我哋叫左啤酒炸蝦櫻花蝦豬骨湯烏冬、芝士瀑布安格斯漢堡、小食拼盤,最正居然可以加點德國腸拼盤,啱晒老公胃口。烏冬爽口彈牙,味道不過不失;安格斯漢堡未有想像中的芝士滿瀉,但入口Juicy,牛肉味道濃郁,薯條很香脆,一向不太好薯條的細佬居然吃不停;小食拼盤的烤豬肉串口感扎實,伴以韓式辣醬,香辣可口有驚喜,炸蝦比伴烏冬果兩條的炸蝦大得多,蝦肉飽滿扎實,炸漿香脆,單骨雞翼少少辣,十分入味,黑松露薯條和春卷則普通;德國腸拼盤有兩款,仲有埋酸菜,味道不錯,最重要係哥哥細佬都好啱食。最後當然不能錯過甜品,叫了朱古力布朗尼窩夫,加多球雲尼拿雪糕滿足哥哥要求,窩夫外脆內軟,每口充滿朱古力香味,布朗尼ok,只是質地略為鬆散。總結CP價還可以,食物選擇多,環境舒適,啱晒一家大細,可以encore之選!

2023-06-17
$150 (Lunch)
人氣Ocio 日系Cafe近日進駐尖沙咀海港城開分店,新分店有海景嘅位置,落地玻璃,採用自然光,環境開揚舒適,簡潔明亮,令人心情開朗,裝橫一貫日系淺木色小清新風格。Ohayo珍寶安格斯牛肉漢堡包主食揀咗奧斯招牌嘅漢堡包,一上枱賣相堅挺,麵包經過烘熱夠脆口,內裏材料豐富,有兩塊漢堡扒、芝士、煙肉、蘑菇、生菜、酸瓜、蕃茄片等,最重要嘅係漢堡扒,厚度十足,牛肉有肉汁,配上熱辣辣酥脆嘅粗薯條,沾上茄汁,味道唔錯,配菜仲有新鮮嘅沙律菜,中和肉類嘅油膩感,另外Dinner Set會有飲品同埋是日餐湯。朱古力布朗尼窩夫窩夫係奥斯嘅招牌之一,朱古力窩夫外皮酥脆,內裏鬆軟,朱古力味濃郁,配上朱古力雪糕嚟食,口感層次豐富,雪糕上面有隻粉紅色漸變蝴蝶作為點綴,好精緻。朱古力布朗尼嘅朱古力味更重,口感好厚實,另外仲有士多啤梨、脆脆片、糖果粒作為伴碟,味道豐富,份量十足。竹炭鮮奶Dinner Set嘅飲品揀咗竹炭鮮奶,飲品賣相唔錯,灰色嘅漸變層,奶味濃郁。是日餐湯-南瓜忌廉湯南瓜湯有香甜濃郁嘅南瓜味道,忌廉口感濃厚綿滑。

Ohayo珍寶安格斯牛肉漢堡包

竹炭鮮奶

是日餐湯-南瓜忌廉湯
南瓜湯有香甜濃郁嘅南瓜味道,忌廉口感濃厚綿滑。
2023-06-13
$170 (Dinner)
  • 朱古力布朗尼窩夫
  • Ohayo珍寶安格斯牛肉漢堡包
2023-06-20 107 views
今日天氣又好熱,行行吓街要搵個地方坐一坐低去食 d野😬~見網上好多人推介呢間餐廳,就一於入去試一試🤗~🌟麻糬鑊仔雪山熱香餅 $98雖然個樣好似梳乎厘,但口感較實,但又不失鬆軟🤩,熱香餅入面仲有超多拉絲麻糬!非常煙韌😍~再加埋周邊鋪滿杏仁碎嘅微溫淡奶同上面粒冰凍雪糕一齊食,冰火交融😜,口感味道都好豐富,好好味👍!🌟朱古力布朗尼窩夫 $98賣相好靚,好啱打卡❤️!窩夫一共有4件,外脆內軟,又厚實,富有蛋香☺️!而布朗尼都夠濕潤,朱古力味濃郁😚!面頭仲好多朱古力醬、杏仁片,加埋朱古力雪糕,非常邪惡🤤!好啱朱古力控食🤣!

🌟麻糬鑊仔雪山熱香餅 $98

🌟朱古力布朗尼窩夫 $98

2023-06-19 59 views
餐廳放滿木質同雲石傢具,室內以暖黃燈為主,打造出悠閑嘅感覺。餐廳最入仲有一排望海景嘅單邊高枱,非常適合獨個兒食飯嘅人!😎午餐係配是日餐湯或者雜菜沙律,同一杯$33或以下嘅飲品,而其他特飲就要補差價啦🍹🍝明太子雙蝦意粉 $118雙蝦係指意粉上鋪滿大大隻鮮蝦同好多櫻花蝦!明太子醬汁亦好多!仲有幾片青瓜片🍔Ohayo芝士瀑布安格期漢堡 $128充滿肉汁嘅漢堡加上極邪惡嘅芝士醬,再配一籃炸到脆口嘅薯條同沙律菜!絕對夠食啊🐠寶雲酥三文魚配田園炒雜菜及香辣薯條 $135煎香嘅三文魚依然鎖住魚油,皮層酥脆,魚質軟滑。亦配有炸薯條同炒雜菜,份外健康!記得點埋跟餐嘅蛋黃醬!加分位!🎃迷你芝士流心蛋燒南瓜焗伴脆皮單骨雞鎚 $128非常IGable嘅小食!一整個日整小南瓜!內有焗到熱辣辣嘅芝士流心蛋!用嚟點單骨雞鎚,完全match!! 食完仲可以刮埋啲南瓜肉出嚟撈芝士食啊

🍝明太子雙蝦意粉 $118

🍔Ohayo芝士瀑布安格期漢堡 $128

🐠寶雲酥三文魚配田園炒雜菜及香辣薯條 $135

🎃迷你芝士流心蛋燒南瓜焗伴脆皮單骨雞鎚 $128
2023-06-19 79 views
大海景加上日系既擺設同坐位,仲有個落地玻璃成個感覺都好舒服。餐廳主食同甜品都好多選擇,特別係甜品真係睇到眼花撩亂! 但岩岩收工緊係醫飽左個肚先! 我地叫左2個dinner set 會跟餐送個是日餐湯,今日個餐湯係雜菜周打忌廉湯,仲有D bacon所以飲落味道唔會太單調❤ 牛肝菌大啡菇雜菌燴飯 - 我自己本身中意唔太濃味既食物,佢呢個燴飯口感好creamy食起上黎啖啖都有好香既菇菌味OHAYO熔芝士炸雞 - 呢D炸物記得黎到即食,放耐左就唔香口了,D芝士真係好香,如果可以再多D就更好了,炸雞薯條呢個組合真係無敵呀!珍寶帶子泰皇紅咖哩燴飯 - 呢個話明有泰皇紅咖哩,真係好Thai style 如果食到小小辣既朋友可以試下~ 一黎到已經俾2大粒帶子吸引住,帶子兩邊都煎香仲有青口, 魷魚 同蕃茄等配料,所以食起上黎口感同味道都好豐富,如果中意濃味既會岩食❤

2023-06-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$217 (Dinner)
2023-06-19 57 views
Heading to ToyR’us and pop by this newly opened restaurant.😋 dinner time right after exercise and waffle comes in mind at first sight .. can’t wait to order it even before the main 🥳 love its thick & solid texture, mochi is at its best form and won’t be runny like gluey . 🍔 wowow!! Rarely seeing a burger in real is way better than its photoshop from the menu! Engulfing a skyscraper challenge! Love the fried the most! Crispy and goes perfect with the ketchup .🥤 least preferred the soda as it’s no
🥤 least preferred the soda as it’s not frizzy 😅
💰HK$309
2023-06-15
2023-06-18 184 views
Ocio最近在海港城新開的日系海景咖啡店,餐廳以淺木色為主,還有隨處可見的畫家熊熊,也太可愛了吧—!除了Ocio最出名的甜點是不可不點外,鹹食方面都頗令人驚喜的🥰 晚上來雖然沒有晚景,但可以想像好天來的時候可以看到藍天或日落的晚霞呢!𓂅 松葉蟹蓋龍蝦汁意粉 ( ᴴᴷᴰ 199 / ᴰᴵᴺᴺᴱᴿ )蟹殼裡是滿滿的蟹,配上龍蝦汁跟木魚花吃真的不錯,就是晚餐set的價錢不太便宜𓂅 鮮奶藍抹茶 ( + ᴴᴷᴰ 15 )用上蝶豆花而變得藍的飲品外貌很美,鮮奶的味道很突出反倒顯得抹茶味薄弱𓂅 朱古力布朗尼窩夫( ᴴᴷᴰ 98 )來到這裡當然不可不吃甜點!注意這裡的甜點都是即叫即上的,想後上就要自己留意了。布朗跟尼窩夫本身都相對脆身,配上朱古力蛋糕吃就有冰火二重奏的感覺!

松葉蟹蓋龍蝦汁意粉

𓂅 鮮奶藍抹茶 ( + ᴴᴷᴰ 15 )
鮮奶藍抹茶

𓂅 朱古力布朗尼窩夫( ᴴᴷᴰ 98 )
2023-06-15
$330 (Dinner)
2023-06-18 86 views
今晚和友人到尖沙嘴逛逛順便看小黃鴨,從海傍看完小黃鴨 直入海運大廈 就會見到Lane Crawford 落一層就好多野食! 最開心係行埋玩具反斗城隔離就見到間又大望落又寬敞舒適嘅餐廳,即刻衝入去享用晚餐。晚餐套餐選擇種類多,呢間餐廳食過好多次 都回味無窮,今次要嘗鮮, 揀左法式煎原條龍脷魚配蘆筍粟米仔蘭草醬和松露薯條,套餐上台的時候震撼到我和友人,龍脷魚一整條的尺寸和用料上都誠意滿滿,吃上口鮮味十足,而且香脆外殼內有嫩嫩的魚肉,友人和我吃得津津樂道。甜品方面,都深得我心,鑊仔伯爵茶雪山熱香餅,Q 彈Q彈,入口即溶,配上伯爵茶沾著吃是一流。飲品方面,奇異果西柚檸檬梳打,夏天必備之選,入口非常清爽解渴,三種水果的組合都非常健康。另外,仲有杯紫薯鮮奶,新配搭迎合當下潮流,味道香濃的紫薯,配上鮮奶的比例剛好,突出濃郁的紫薯味
2023-06-18 104 views
1/拎咗飛,員工叫號碼好似只係叫俾自己聽,幾張飛嘅客人都聽唔到嗰位員工叫號碼。2/入到去兩個人一張枱,但係逼到直程要成張枱拉出嚟先坐到入去卡位(我係瘦底嘅人)3/員工整理刀叉餐具,好似同佢哋有仇咁好大力,令到餐具碰撞聲非常之嘈,好似去咗茶餐廳一樣完全唔覺呢間係日本餐廳4/廚房出菜比較慢,有待改善,樓面服務員工態度更加有待改善,放低杯咖啡個下,感覺好似去咗茶餐廳。5/咖啡味道OK ,薯條炸得好乾,另外叫咗個Waffle,一樣係好乾好乾,我從未試過食甜品食淨一半,因為真係幾難食。6/ 價錢接受,但唔推薦,自己都唔會再去。
6/ 價錢接受,但唔推薦,自己都唔會再去。
2023-06-18 75 views
喺海港城玩具反斗城隔離新開張既西日式甜品店望到啲裝修同鋪名好眼熟Ohayo by ocio 原來真係鑽石山嘅分店相請不如偶遇就入去試吓新開張有咩唔同晚市套餐會送餐湯同飲品今日餐湯係南瓜湯 係由新鮮南瓜整成 幾好飲👍松葉蟹蓋龍蝦汁意粉 估唔到蟹蓋入邊有滿滿嘅蟹膏😳意粉夠爽口彈牙加埋海鮮雜燴配埋龍蝦汁 口感好豐富 好好味🤤有驚喜!另外加左一份ohayo 芝士熔岩炸雞配薯條芝士醬夠香濃 炸雞好脆入面又夠juicy! 都唔錯👌🏿甜品叫左炙燒麻糬朱古力心太軟好似係新產品口感真係幾得意 👍平時切開心太軟會有朱古力流心,今次變咗麻糬。但係食落去煙煙韌韌同事又有朱古力流心嘅味道 覺得好神奇😝😝呢間分店位於尖沙咀 可能租金較貴,所以價錢比起鑽石山貴少少🤭但係我覺得食物質素對得住價錢👌🏿
喺海港城玩具反斗城隔離新開張既西日式甜品
晚市套餐會送餐湯同飲品
今日餐湯係南瓜湯 係由新鮮南瓜整成 幾好飲👍

估唔到蟹蓋入邊有滿滿嘅蟹膏😳
意粉夠爽口彈牙加埋海鮮雜燴
配埋龍蝦汁 口感好豐富 好好味🤤有驚喜!

另外加左一份ohayo 芝士熔岩炸雞配薯條
芝士醬夠香濃 炸雞好脆入面又夠juicy! 都唔錯👌🏿