2011-04-11
約左中學同學食飯, 有d真係好耐無見~ 當然想餐飯食得開開心心~無意中俾我搵到呢間餐廳, openrice嘅comment又唔錯, 所以立刻就book左位喇~Set dinner巴馬火腿伴蜜瓜 – 唔錯…但火腿太淡味~蕃茄意式焗雲吞 – 不至於好味嘅菜式, 但入到口~鵝肝配蘋果 – 呢個要加$48先有一客, 結果味道一般而且又煎濃哂, 蘋果又太酸, 成件事完全唔掂, 早知唔叫~意式火腿磨菇配縲絲粉– 話無長通粉之後變左縲絲粉, 其實呢個唔太重要, 係個汁太酸, d菇又唔好食, 一d水準都無~法式龍蝦湯 – 唔差, 龍蝦味濃, 但龍蝦肉唔新鮮~ 而且飲飲下有d “鞋” 口~特級安格斯肉眼扒 – 呢個唔錯, 肉質滑嫩, 但個汁一般, 有 o徒左嘅感覺~甜品拼盆– 呢個簡直不知所謂, 泡芙唔似泡芙, feel到係求其俾d野我地食…簡直係垃圾~散叫法式羊仔鞍 – 肉質淋而且唔“酥” 幾好~燴牛膝意大利飯 – 又係個汁累事, 牛膝無問題~ 意大利飯通常偏硬, 但佢煮得過生, 又係唔合格~ 瓖境其實唔錯, 可惜呢個價錢卻換黎呢個食物質素我覺得唔合理~ 同朋友嘅聚會本身係好開心嘅事, 但呢餐飯卻
Set dinner
巴馬火腿伴蜜瓜 – 唔錯…但火腿太淡味~
蕃茄意式焗雲吞 – 不至於好味嘅菜式, 但入到口~
簡直係垃圾~
散叫
法式羊仔鞍 – 肉質淋而且唔“酥” 幾好~
同朋友嘅聚會本身係好開心嘅事, 但呢餐飯卻令到我地唔夠完滿, 真係多得佢唔少, 所以唔會再黎~~