食極都唔厭的火鍋,就算天氣未算最冷,都是很多人覓食的選擇。今天同樣早收工,和友人一同來一鍋~餐廳都幾大,卡位又多,最啱怕逼的食客們~還特意去望了房間,細房大概可坐8人,大房就12人,還有張梳化,食到飽飽地坐梳化hea下都幾爽XD。甫坐下已見有圍裙在椅子上,給食客用來擋擋油煙,幾細心。火鍋以套餐為主,有「晚市藥膳火鍋套餐」,另有「晚市海鮮火鍋套餐」。套餐包任飲紅酒、白酒、啤酒、汽水,另有日本酒供選擇,可吃2小時30分鐘。今次我們選擇了後者,還要來個鴛鴦湯底,一半酸菜卜卜蜆鍋,另一半是麻辣雞干鍋。前菜是四川麻辣木耳和手拍青瓜。先來湯底一大鍋!雖然我不太能吃辣,但麻辣雞鍋那邊的確很引人注目*V*。店員貼心的告訴我們食麻辣雞鍋的方法,一路攪拌一路進食,中途加入上湯再攪勻,既預防「痴底」,又可以透過湯汁混得更入味。至於另一邊的酸菜湯底就比較淡,如果酸味更重就更佳啦^^倒入大量上湯後,鴛鴦鍋賣相更顯眼,愛吃麻辣的人應該吞口水了吧少吃麻辣的我,又覺得麻辣雞肉幾肉嫩,起初是覺得幾惹味,但後勁厲害了,嘴唇和舌頭都麻麻的,幸好汽水任飲,多喝幾杯才消除了麻麻的感覺>_<至於套餐本身的主菜有各

餐廳都幾大,卡位又多,最啱怕逼的食客們~

甫坐下已見有圍裙在椅子上,給食客用來擋擋油煙,幾細心。

前菜是四川麻辣木耳和手拍青瓜。

至於套餐本身的主菜有各式各樣手工製的火鍋料,例如手工韭菜餃、手工流心牛肉芝士丸、手工豬肉釀鮮冬菇等。個人覺得流心牛肉芝士丸很爽彈滋味,細細粒方便吃,但要小心一咬流心芝士會燙嘴~

還有手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛片,肉質彈牙,牛味很濃,不鞋口,相當不錯。

另外還點選了山根、粟米、牛奶公司豆腐、芝士丸、羊肉片等。

魚皮很爽脆!!

值得一提是響鈴即炸,感覺很正,還要大大條,毫不吝嗇。

當然少不了海鮮,大蝦、貴花蚌、象拔蚌、青口等,無沙,都幾鮮甜,由其愛吃蝦肉,夠曬彈牙,吃到這裡肚子已經快滿啦!

最後來個甜品心太軟,甜品是另一個胃,當然吃得下,重點是不會超甜,吃完就飽足了。
Type of Meal
Dinner
2018-03-16 1062 views
自從上次開年同會計小姐食過火鍋後,早兩個禮拜前佢又喺街度接到另外一間火鍋放題o既傳單。因見週末天氣又涼咗,週二晚就約小肥打多次任食邊爐。電話訂座時先知單上印有o既新張八五折優惠已完結,不過接線生就提及到食客如果喺生日月份黎幫襯都可享有八五折,可惜二人都唔係三月出世o既。上樓梯時已見餐店多張彩圖海報。火鍋店好光猛,以白為主o既設計配合埋綠色o既小盆栽、地球燈及單車燈飾,望落健康清爽。用餐區域主要分圍邊o既二至六人卡位及散座。大堂中央有多張合拼式餐桌,人多開P又唔想擔心廂房o既最低消費就最適合不過。店內亦有三間可容納十至二十多人o既廂房。座位前有齊備o既餐具。最特別就係櫈上每人都有條圍裙。藍色o既圍裙明顯係店內可免費任飲o既啤酒品牌「Fitz」o既產品,有推廣作用之際,仲好衛生添;嘻嘻,為表支持,XO仔當晚亦只主攻清爽o既「Fitz」啤酒。兩口子初度光顧,對放題形式都唔係好熟識,好彩有經理Terry哥哥詳細講解方才明白晚餐主要分每位$288及每位$368兩款,不同之處在於火鍋湯底及後者多送o既海鮮拼盤。2-6人可擇一款鍋底;7-9人可擇兩款;10人或以上可擇三款;鴛鴦鍋則要另加$68。任飲
上樓梯時已見餐店多張彩圖海報。
座位前有齊備o既餐具。
最特別就係櫈上每人都有條圍裙
。藍色o既圍裙明顯係店內可免費任飲o既啤酒品牌「Fitz」o既產品,有推廣作用之際,仲好衛生添;嘻嘻,為表支持,XO仔當晚亦只主攻清爽o既「Fitz啤酒
任飲項目隨咗圍裙品牌「Fitz罐裝啤酒之外,其實仲可選指定紅酒、白酒、日本清酒、汽水及果汁。
食物方面,每人都會有一組海鮮拼盤、丸物餃子拼盤;每二人就會多送一客「手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛片」或「西班牙黑豚肉」;其他任食項目全列於點菜紙上。
如要點選燒烤菜式或特別啲o既火鍋配料就要額外俾錢。
落好單,哥哥仔先呈上六色混醬
六色混醬
混醬
接住即有兩碟可無限添加o既雲耳青瓜前菜,兩碟同樣香辣爽脆
雲耳及青瓜前菜
話咁快個鴛鴦鍋底都準備好。
冬瓜白肉卜卜蜆鍋拼麻辣雞干鍋
晚餐包咗o既拼盤主菜亦陸續登場。
每位$368之晚餐
麻辣雞干鍋(少辣):應經理哥哥推介所點選o既麻辣雞干鍋其實又係雞煲又係鍋底,上枱後一經撈製即可先食哂鍋中o既雞件。個人覺得柔潤o既雞件麻多過辣,加入咗上湯後個鍋則變得麻香而唔係咁麻辣,都幾得意。
麻辣雞干鍋(少辣)
冬瓜白肉卜卜蜆鍋清湯):獨居o既會計小姐因好少會自己煲湯黎飲,所以就指明要點個冬瓜鍋底。嘩,真係估唔到半個冬瓜鍋都有咁大舊冬瓜同咁多。湯中o既蜆隻鮮甜無比,去到尾段先食o既冬瓜又腍又入味,我倆咁欣賞就當然係乜都清哂啦
冬瓜白肉卜卜蜆鍋(清湯)
海鮮拼盤:$368套餐先有o既海鮮拼盤內含鮑魚貴妃蚌象拔蚌、青口、大蝦、扇貝七款,每人每款都免費有一隻。
海鮮拼盤
咁多款海鮮味道都好鮮甜,當中鮑魚最為彈牙,大蝦就好爽身,而蜆隻貴妃蚌象拔蚌都好嫩脆。
海鮮拼盤
餃子丸物拼盤:全場食客都有一份o既餃子丸物拼盤包有豬肉丸、墨魚丸、牛肉芝士丸、韮菜餃水餃雲吞墨魚釀豆卜豬肉釀冬菇
個人覺得三款皮薄餡脆嫩o既餃子比丸物出色美味
餃子丸物
不過最正必選外鬆肉軟嫩o既豬肉釀冬菇
豬肉釀冬菇
炸響鈴:同啲丸物餃子一樣,炸響鈴每人限送一條,追加要額外收費。由於響鈴實在大條,即使鬆爽一人一條已經好足夠。
炸響鈴
炸魚皮:同為送贈之炸魚皮香口且脆卜卜
,每人有多過一大塊,份量可算適量。
炸魚皮
手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛片:每兩人送一客o既牛頸脊肥瘦均勻,鮮紅吸睛,入口更加係巧薄軟腍,肉香味佳,
手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛片
鵝腸鵝腸爽脆肥美,輕巧得當麵食都仲得
,此乃小肥當晚encore得最多o既一道。
牛骨髓拼鵝腸
蘿蔔蘿蔔由於切成薄片,唔洗煮得太耐已夠軟腍,入口清爽芳香,冇得輸呀!
蘿蔔
成碗上o既蔬菜全為新鮮貨式,幸好份量唔會過多,剛好造就貴客可以試多幾款,讚!
白菜仔
蕃茄 + 娃娃菜
唐生菜
哥哥仔送上last order後不久就到甜品時間,每人一個心太軟也太過份了
,結果細佬就同會計小姐分咗一份,免得食唔哂會浪費食物。
心太軟
新上場冇耐o既「來一鍋」環境光猛企理,服務生誠懇好客,火鍋放題有豐富o既配料之外,仲有多款任飲酒水,最令XO仔印象深刻除咗有圍裙著,就係室內冷氣強勁,相信夏天黎打邊爐都絕對唔會熱親
2018-03-13
$450 (Dinner)
混醬
雲耳及青瓜前菜
蘿蔔
六色混醬
每位$368之晚餐
麻辣雞干鍋(少辣)
餃子丸物
炸魚皮
手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛片
牛骨髓拼鵝腸
白菜仔
蕃茄 + 娃娃菜
唐生菜
2018-03-13 45 views
又突然凍番幾日,最適合打邊爐,銅鑼灣咁多火鍋,當然要揀間勁多好評!其實一直都唔知有來一鍋,可能因為係樓上舖,對落一層果間就試過,如果唔係刻意搵真係唔知再行上去有間質素咁好嘅火鍋店!10:30後有特價,$168仲有大蝦同貴妃蚌去邊度搵!我地星期四晚上黎,七點時唔多人,八點後就慢慢多人,所以星期五應該會爆埸,記得要訂枱有兩款menu,分別有$288同$368,$368主要係多左海鮮,同行朋友唔好海鮮,所以揀左$288藥膳套餐六款藥膳湯底勁正,令到我地選擇困難症發作主菜唔駛自己揀,會包埋,我地傻下唔下唔知道仲揀左好多火鍋配料🤭肉類二揀一有安格斯牛頸脊肥牛同黑豚肉飲品任飲入座時送上前菜最後揀左韓式藥膳雞鍋,我地先飲一碗湯先,湯底好足料好夠味兩個人點左咁多,飽到攬住個肚丸類同水餃都係手工,好新鮮最欣賞魚皮同響鈴,勁大舊又好脆,但唔會好油響鈴有個煲直徑咁長

10:30後有特價,$168仲有大蝦同貴妃蚌去邊度搵!

六款藥膳湯底勁正,令到我地選擇困難症發作
肉類二揀一有安格斯牛頸脊肥牛同黑豚肉

飲品任飲

入座時送上前菜

最後揀左韓式藥膳雞鍋,我地先飲一碗湯先,湯底好足料好夠味

兩個人點左咁多,飽到攬住個肚
丸類同水餃都係手工,好新鮮

最欣賞魚皮同響鈴,勁大舊又好脆,但唔會好油

響鈴有個煲直徑咁長

2018-03-08
$288 (Dinner)
2018-03-12 35 views
夢幻火鍋夜外國宮庭式裝修、英式下午茶架、別緻的圍裙,不一樣的夢幻火鍋夜。花膠螺頭濃湯雞鍋厚實的花膠、大大粒的鮮螺頭、濃濃的雞湯和海量多的雞件,一於進補一番。海鮮拼盤名副其實的海鮮山,新鮮大大隻的海鮮,有大蝦、貴妃蚌、象拔蚌、有殼扇貝、有殼青口和有殼鮑魚,應有盡有。手切安格斯牛頸脊肥牛片安格斯牛質素相當有保證,位置更加是牛頸脊,牛的雪花非常靚、平均。手切關係不會太厚或過薄,口感一流。西班牙黑豚肉片濃濃的黑豚豬味,薄薄的一片,很快就熟,不會容易變老變鞋,和牛肉片各有千秋。手工類食品見列菜單一系列手工的字眼,非常有誠意,亦沒有令人失望,各款手工食物都新鮮得很,丸類口感彈呀,餃類皮薄餡靚,更有一些新穎的創意小品,當中有手工墨魚丸、手工豬肉丸、手工韭菜餃、手工羊城水餃、手工墨魚釀豆卜、手工豬肉釀鮮冬菇、手工獅城魚尾雲吞和手工流心牛肉芝士丸。即炸魚皮和即炸響鈴魚皮大大件又脆,想不列響鈴更吸晴,大大條即炸響鈴,手臂般長,皮薄多圈數又脆。其他火鍋配料亦不過不失,任食黎就上品也,不得不提是甜品方面不是雪糕也不是雪米糍,竟然是朱古力心太軟,令夢幻火鍋的感覺更深,出奇地心太軟一點也不比甜品店的遜色,最後記得
夢幻火鍋

花膠螺頭濃湯雞鍋

手切安格斯牛頸脊肥牛片

西班牙黑豚肉片

手工類食品

即炸魚皮和即炸響鈴

其他火鍋配料亦不過不失,任食黎就上品也,不得不提是甜品方面不是雪糕也不是雪米糍,竟然是朱古力心太軟,令夢幻火鍋的感覺更深,出奇地心太軟一點也不比甜品店的遜色,最後記得要試!
2018-03-12 27 views
趁住依家冬天仲未過去,就來打一次邊爐啦呢度醬油都有好多唔同嘅選擇我要咗指天椒同埋熟蒜頭呢度最正就係有靚靚安格斯牛,唔多脂肪,又好滑又好嫩!雖然唔係任食,但係都夠我哋四個人海鮮都係呢度係大賣點嚟㗎 !有極多唔同嘅貝類,我最鍾意食就係鮑魚啦!各位注意,淥嘅時候唔好太耐,如果唔係就會太熟呢度嘅配菜係任叫嘅!最鍾意就食脆鯇腩豬肉魚片頭都好正啊仲有出前一丁食,一定夠曬飽!索曬啲汁先正臨尾仲會送一個心太軟!雖然唔係好大個。不過食到咁飽,太大個我都食唔晒啦 大滿足啊
趁住依家冬天仲未過去,就來打一次邊爐啦

醬油

呢度醬油都有好多唔同嘅選擇我要咗指天椒同埋熟蒜頭

安格斯牛

主菜  海鮮

各位注意,淥嘅時候唔好太耐,如果唔係就會太熟

配菜

呢度嘅配菜係任叫嘅!最鍾意就食脆鯇腩
豬肉魚片頭都好正啊

出前一丁

仲有出前一丁食,一定夠曬飽!
索曬啲汁先正

大滿足啊

醬油
安格斯牛
主菜  海鮮
配菜
出前一丁
2018-03-11 38 views
天氣凍,一家人一齊烚下烚下就最warm最幸福!一個價任食任飲,包滿足🧑🏻👨🏻👧🏻👦🏻。普通汽水啤酒任飲,要grand d 可加小小錢upgrade alcohol👇🏼 我地緊係試下佢啦,打邊爐無啤酒點得呀呢度竟然有偏廳,大夥兒開party都得🤭講番啲野食藥膳花膠雞湯,都好足料喎!睇埋個海鮮拼盤,我最愛就係鮑魚,好彈牙,好味呀手工丸子,細細粒,得意又好食呢款要推介,一定要,特大版響鈴,超好食,好脆,又唔油每2-3位就有一碟肉,豬牛任選,我地試齊兩款,都好好最後仲有甜品添!應該係即焗既關係,都要略等😅整體都好滿意,好飽,好味道

呢度竟然有偏廳,大夥兒開party都得🤭

講番啲野食

藥膳花膠雞湯,都好足料喎!
睇埋個海鮮拼盤,我最愛就係鮑魚,好彈牙,好味呀

手工丸子,細細粒,得意又好食

呢款要推介,一定要,特大版響鈴,超好食,好脆,又唔油

每2-3位就有一碟肉,豬牛任選,我地試齊兩款,都好好

最後仲有甜品添!應該係即焗既關係,都要略等😅
整體都好滿意,好飽,好味道

2018-03-10 50 views
知道銅鑼灣最近開左間火鍋店,而且非常豐盛!今日放左工之後就同朋友去左試下啦!分左晚市藥膳火鍋($288/位)同海鮮火鍋套餐($368/位),同樣都是任飲任食2.5小時,大量啤酒🍻汽水任飲!仲有紅酒、白酒、手工啤酒叫,這裡的紅酒、白酒更是獨家供應給餐廳,曾榮獲法國金獎和88分好評。甫到達,裝修比較企理,位置舒適,地方寬敞,原來這裡有3個party房,足夠容納超過廿三十人,是開P的首選地。說回食物,海鮮火鍋固名思義就是有多款海鮮吃。海鮮拼盤非常吸睛:🐟海鮮🐚貴妃蚌🦑象拔蚌🐚有殼扇貝🐚有殼青口🐠有殻鮑魚🦐大蝦有多款火鍋湯式選擇,按人數可獲配不同數量鍋式,雙拼加$68。🐥花膠螺頭雞鍋花膠湯底是店內最為招牌的湯底,入面有幾片厚厚的花膠,軟綿又好吃!🐄湖南香辣牛坑腩干鍋牛坑腩炆得夠腍滑,香辣味道夠惹味!🌯即炸響鈴🐟即炸魚皮即叫即炸的響鈴和魚皮是不能錯過的!還有✋🏻手工類食物都是非常不錯的!🐙墨魚丸🐷豬肉丸🌱韭菜餃🥟羊城水餃🐙墨魚釀豆卜🍄豬肉釀鮮冬菇🥟獅城魚尾雲吞🐄流心牛肉芝士丸🔥其他火鍋配料🐟脆鯇件🐠脆鯇片🕊鵝腸🐮滑牛🐽肥媽鴨血🌿蔬菜類吃火鍋豈能不點蔬菜類?🍜紅薯粉紅薯粉是吃麻辣火鍋必點的食物!

說回食物,海鮮火鍋固名思義就是有多款海鮮吃。

海鮮拼盤非常吸睛:
🐠有殻鮑魚
🦐大蝦

🐥花膠螺頭雞鍋

🐄湖南香辣牛坑腩干鍋
牛坑腩炆得夠腍滑,香辣味道夠惹味!

🌯即炸響鈴
🐟即炸魚皮
即叫即炸的響鈴和魚皮是不能錯過的!

還有✋🏻手工類食物都是非常不錯的!

🐙墨魚丸

🕊鵝腸
🐮滑牛
🐽肥媽鴨血

🌿蔬菜類
火鍋豈能不點蔬菜類?

🍜紅薯粉
紅薯粉是吃麻辣火鍋必點的食物!
2018-03-10 63 views
海鮮火鍋套餐368,藥膳火鍋套餐288,任食2小時30分。榮獲法國金獎👑👑👑及88分高評紅酒白洒👍👍👍隨指定套餐紅酒白酒啤酒汽水免費任飲🤗🤗🤗
2018-03-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$416 (Dinner)
2018-03-06 54 views
來一鍋主打係主打藥膳鍋底同冬陰公海鮮鍋底。1. 花膠螺頭藥膳雞鍋($288)湯底由多種藥材長時間熬製而成,假如你係想清清地打邊爐,佢絕對係唔錯嘅選擇;但如果你係食開濃湯,就最好唔好揀,你會覺得冇咩味。👉🏻👈🏻彤樂評分:7/102. 冬陰公海鮮鍋($368)採用多種天然香料,再加上大蝦同其他新鮮海鮮而製成湯底,相比藥膳鍋,辛辣味重,比較開胃同入味,食開濃味嘅朋友就岩晒啦!😍彤樂評分:8/103. 即炸響鈴/魚皮響鈴大條到好似手脾咁,又夠脆;魚皮都一樣好香口。😍😍😍彤樂評分:9/104. 手工製作火鍋配料手工製真係唔同D,好彈牙,款式夠特別!彤樂評分:8/10
來一鍋主打係主打藥膳鍋底同冬陰公海鮮鍋底。

1. 花膠螺頭藥膳雞鍋($288)
彤樂評分:7/10
花膠螺頭藥膳雞鍋

2. 冬陰公海鮮鍋($368)
彤樂評分:8/10
冬陰公海鮮鍋

3. 即炸響鈴/魚皮
響鈴大條到好似手脾咁,又夠脆;魚皮都一樣好香口。😍😍😍
彤樂評分:9/10
即炸響鈴/魚皮

豬/牛

4. 手工製作火鍋配料
手工製真係唔同D,好彈牙,款式夠特別!
彤樂評分:8/10
2018-02-06
$300 (Dinner)
冬陰公海鮮鍋
即炸響鈴/魚皮
豬/牛
  • 即炸響鈴,即炸魚皮
2018-03-06 32 views
呢幾日冷峰殺到,氣溫驟降,最啱就係打邊爐!今次同朋友試海鮮任食火鍋 ($368),星期一至四夜晚9點後入座仲有7折!鍋底揀左花膠螺頭雞鍋,每日新鮮熬製,非常足料,加入紅棗等食材飲完好滋潤。湯頭鮮味十足,冇加味精,飲多幾碗補下先。海鮮拼盤、手工配料、炸響鈴、炸魚皮係按位上,另可任食其他火鍋配料同埋任飲汽水。海鮮拼盤包括扇貝、青口、鮑魚、大蝦、蠔、珍珠蚌、象拔蚌,非常豐富。手切安格斯牛頸脊肥牛片肉質軟腍,脂肪分佈平均,肉味亦夠濃。手工配料包括豬肉釀冬菇、各款丸類、水餃等。真係未食過咁粗嘅炸響鈴!大條到要剪成幾份先淥,不過口感唔夠脆。食到好飽最後仲有甜品送!心太軟外層微脆,一切開朱古力漿澎湃流出,味道濃郁唔太甜,好滿足!

手切安格斯牛頸脊肥牛片肉質軟腍,脂肪分佈平均,肉味亦夠濃。

手工配料包括豬肉釀冬菇、各款丸類、水餃等。

Type of Meal
Dinner
2018-03-05 57 views
One more Hotpot is in second floor of Top View Mansion, Canal Road West, Causeway Bay. The restaurant provides Hotpot in Chinese Style. The menu is in Chinese, but the waiter will be glad to explain different cuisines.This restaurant is a good place for friends and family gathering together and enjoy the dinner. Most of the tables are for 6-8 people.The restaurant only serves the “All you can eat” package. The guest can enjoy the food and drinks freely in 2 hours 30 minutes. The waiter gives two
explain different cuisines.

The waiter gives two appetisers, which are Edible tree mushroom in Sichuan sauce, and the cucumber slices with spicy sauce. These are cold dishes, which are quite refreshing . Both dishes are a bit spicy as well.

While we are waiting for the hotpot ready, we may choose some drinks, including coca cola, sprite, or even coffee. Just tick or write down the numbers, and hand it in to the staff will do.

The hotpot soup is in chinese style. The one we have chosen is the Chicken soup with dried fish maw and trumpet shell (花膠螺頭藥膳雞鍋). It’s quite common for the Chinese to use these to make soup, and this soup is beneficial for the skin quality.

There are quite a lot of food for the guest to choose, for example some hand-made wanton (手工獅城魚尾雲呑)and meatball (手工流心牛肉芝士丸)are worth to try.

Overall, this hotpot restaurant provides great food and services, which is worthwhile to try.
2018-02-22
$300 (Dinner)
2018-03-05 39 views
今日早收工跟住去左Time Square行街,行完餓餓地就去左對面鵝頸橋附近食打爐;尼間火鍋放題新開張無幾耐,餐廳佈局以卡位為主,座位寬闊舒服,尼度有三間獨位房間,兩間細房可位8至10人,或者打通做一間大房,另一間大房方方正正坐到最多20人,啱晒一班朋友慶祝生日gathering。火煱放題有兩款選擇,一款海鮮$368,另一款$288,我地揀左海鮮放題,因為火煱湯底選擇多,有成十幾款選擇,仲有一大盆海鮮,而湯底我就試左豬肚胡椒湯,未開始放火煱料我已經急不及待先食下豬肚飲下d湯,湯底濃郁,剩飲個湯已經覺得好好味。未曾點火煱配料店員已經上左兩碟前菜、響鈴、炸魚皮同埋海鮮盆,響鈴同炸魚皮既size比一般既大好多,而香脆程度亦比一般既香脆更多。第一時間落海鮮配料,店員好細心敢提我地海鮮唔需要放太耐,以免海鮮變得韌;海鮮盆有鮑魚、蝦、帶子、蚌等,海鮮味道鮮甜彈牙,果然係唔需要放多過一分鐘。每人限量既仲有安格斯肥牛,牛放落鍋十多秒食得,肉質非常嫩滑, 可惜只兩個人只有一碟;手工丸同餃亦非常好味;另外火鍋配料亦有好多選擇,仲有平時第二度少有既牛骨隨同埋花膠,我個人就最喜歡滑牛同羊肉,肉質同樣嫩滑。當食

當食定火煱好飽之際店員話比我地知原來仲有甜品,每人一個朱古力心太軟,完全估唔到火煱店有甜品店水準既心太軟,真係飽都覺得好食。

火煱放題包果汁汽水任飲,尼度仲有免費wifi,真貼心;餐廳而家新開張仲有八五折優惠,埋單每人只係$350左右,響銅鑼灣區離講的確唔錯。
Friends introduced to this "to a pot" try, go in to find it larger than the imagination of the venue, the decor is also beautiful and stylish, comfortable and beautiful environment 👍🏻We started with two kinds of appetizers, "spicy fungus" and "hand-cucumber", which are both spicy and appetizing and are good appetizers.Then we started to pick the hot pot soup base. Due to the large selection of soup bases, we also divided them into "Medicated Food" and "Seafood" Hot Pot Set. For example: "Fritill

Then we started to pick the hot pot soup base. Due to the large selection of soup bases, we also divided them into "Medicated Food" and "Seafood" Hot Pot Set. For example: "Fritillaria Nigiri Chicken Pork, Seafood Pan, Indian Coconut Chicken Pot ... "It took a lot of time for us to decide on" La Sai Seafood Hot Pot "🍲🙈

This soup has been smelling the smell of a roll, together with the package package delivery of "seafood platter": abalone, Hiroshima oyster, pearl mussel, scallops and shrimp, all seafood are very fresh and plump, so that the whole pot flavor! 🤤👍🏻

There are also many hotpot ingredients for their set meal, such as Angus beef loin, specialty bell and fried fish skin, handmade pork stuffed with fresh mushrooms, handmade cuttlefish stuffed with soy sauce, Yangcheng dumplings, etc., all very special and delicious 😋👍🏻 definitely worth a try!

They have a great variety of hot pot ingredients for any kind of food, such as: gooseneck, crispy pork belly, fat duck, blood flower, emperor dish, vegetable seedling and honeycomb tofu, etc. to ensure your food To meet! ☺🤤

The last is worth praising is: dessert "heart is too soft" 😍 outside the crisp inside the soft, full of chocolate, flowery chocolate sauce is also very smooth fragrant, for the meal on the perfect time! 😋👍🏻
2018-03-03 44 views
一直都聽到身邊d人話來一鍋好食,今次生日終於有機會食到,果然冇令人失望~椰子湯,基本上一煮滾d香味就飄散到周圍都係,令人不禁期待佢既味道~即炸魚皮同響鈴,果然同市面上比好太多,無論脆口程度同油香味都更勝一籌~豚肉同牛脊肉,特別想讚下個牛脊肉,脂肪較小但同時牛味極濃,非常鮮嫩,好想再食~一人一份既邊爐料,各種餃,肉丸等等,質素極高,不過我覺得太小,食唔夠😂~登登登登~最期待既海鮮拼盤,鮑魚, 象拔蚌 扇貝,生蠔等超豐富組合, 洗得好乾淨,食落新鮮爽口,正~任食火鍋料方面推介芝士竹輪,牛奶豆腐 同埋蟹棒~

任食火鍋料方面推介芝士竹輪,牛奶豆腐
同埋蟹棒~
同事知道有間質素唔錯嘅火鍋店,就介紹我黎啦!我估呢度開業左唔係好耐,但係差唔多滿座。喺門口一路行入去嘅時候,見到佢間左兩間房,就八掛過去望吓啦,職員話呢一度有兩間房可以book,容納到十幾廿人,打通兩間房就超大!等我今晚試埋呢度啲食物質素好唔好先!OK嘅下次聚會就呢到啦!佢嘅餐單主要兩種,一個係海鮮鍋海鮮火鍋,而另外一個係藥膳鍋。飲品湯底我地叫左個花膠螺頭雞鍋!超掂!個湯好濃,似係煲左四五個鐘既老火湯!職員同我地講,趁個湯未lok其他野,要飲幾碗先!一飲發覺個湯真係超級掂!一飲就知道材料豐富,好多雞同埋花膠、螺頭。真係想飲晒佢,唔攞來做湯底。安格斯牛頸脊肥牛片,每兩位就有一碟。睇張相都見到有好靚嘅雪花,食落好鮮既牛肉味,肉質好嫩滑!呢一碟係手工墨魚讓豆卜、墨魚丸、豬肉丸、同埋芝心牛丸。每一樣都係手工制,食落好大彈牙呀。手工豬肉釀鮮冬菇、獅城魚美雲吞、韭菜餃、羊城水餃。雲吞同水餃都係細細粒唔會好大舊,一口過,用鮮豬肉製成,食落好鮮味。嚮鈴同炸魚皮都係每人一份,好鬆脆。炸魚皮有少少胡椒粉喺面,識落好香口!響鈴好大條,未食過咁長咁粗嘅響鈴!好鬆脆,但唔算好油膩。呢一個海鮮拼盤好大!材料好豐富
同事知道有間質素唔錯嘅火鍋店,就介紹我黎啦!
我估呢度開業左唔係好耐,但係差唔多滿座。

飲品

安格斯牛頸脊肥牛片,每兩位就有一碟。
睇張相都見到有好靚嘅雪花,食落好鮮既牛肉味,肉質好嫩滑!

響鈴好大條,未食過咁長咁粗嘅響鈴!好鬆脆,但唔算好油膩。

呢一個海鮮拼盤好大!材料好豐富!係真正嘅海鮮大餐!佢有扇貝、青口、鮑魚、蠔、珍珠蚌同埋象拔蚌。每一種海鮮都好新鮮,好肥美。

除咗以上所叫嘅位上主菜外,仲可以任叫以下嘅火鍋配菜,包括有菜苗、生根、芝士丸、蟹籽丸、花膠、羊肉、牛肉、公仔麵、烏冬、番茄等等。配料好豐富,要菜有菜、要肉有肉,包保你會食到肚脹脹先至走。

蔬菜方面有好多選擇,包括有皇帝菜、油麥菜、菜心等。而最驚奇嘅竟然係有菜苗,食到佢兩三份菜苗都值回票價。

可以講呢一間係一個高質嘅火鍋店,雖然主菜同肉類都係按為上,但係佢個種類好多,一份都已經食到你好飽,再多叫多少少火鍋配菜,就已經好足夠!

最好嘅事佢呢一度唔係平時餐廳甘食90分鐘,係可以食足兩個鐘零30分鐘!真係估佢唔到!

係一間唔錯嘅火鍋,我都會推介朋友過嚟!