2018-04-19 38 views
鵝頸橋附近,這幾天天氣轉涼,朋友好想吃火鍋,上網找找資料,這裏的海鮮火鍋出名,樓上店的好處是地方大,傾計舒服,唔需要趕住走。這裏套餐紅酒白酒啤酒任飲,這紅酒都非常易入口,不錯呢 !所有飲品,包括汽水,烏龍茶,啤酒,白酒,紅酒全部任叫。湯底任揀,有冬瓜湯底,喇沙湯底,冬陰功,花膠螺頭,麻辣雞煲......店員介紹也可以揀鴛鴦鍋底。我們點了冬陰功搭冬瓜蜆湯,海鮮套餐,每人每款跟人數上,非常豐富。海鮮包括: 中蝦、扇貝、象拔蚌、貴妃蚌、青口、大花甲,仲有鮑魚呢!鮑魚好厚肉堅新鮮,淥咗好耐一啲都唔韌。即炸魚皮好大條!即炸響鈴更長更大條,自己cut開一半才放入鍋,脆卜卜,好好味!其他火煱料包括三款餃子,釀冬菇,釀豆卜,手打丸。餃子包括韭菜餃、鳳城水餃及雲吞,一口一隻,新鮮。手打丸有豬肉丸、牛肉丸及墨魚丸,爽口彈牙 都非常出色。繼續要講嘅係牛肉,件件滑口,件件新鮮,落鍋一陣便可以,正呀!另外有羊肉卷,朋友至愛,配紅酒最夾。本身個套餐已經非常豐富,另外的配料都係任食,我哋揀咗牛骨髓,藕片,脆鯇片,蕃茄。花盆擺設般的皇帝菜及油麥菜都非常新鮮。心太軟非常好吃,一切開裏面朱古力流曬出嚟,美味。
這裏套餐紅酒白酒啤酒任飲,這紅酒都非常易入口,不錯呢 !

所有飲品,包括汽水,烏龍茶,啤酒,白酒,紅酒全部任叫。

鮑魚好厚肉堅新鮮,淥咗好耐一啲都唔韌。

即炸魚皮好大條!
其他火煱料包括三款餃子,釀冬菇,釀豆卜,手打丸。
餃子包括韭菜餃、鳳城水餃及雲吞,一口一隻,新鮮。

手打丸有豬肉丸、牛肉丸及墨魚丸,爽口彈牙 都非常出色。
另外有羊肉卷,朋友至愛,配紅酒最夾。
花盆擺設般的皇帝菜及油麥菜都非常新鮮。

心太軟非常好吃,一切開裏面朱古力流曬出嚟,美味。

2018-04-18
Type of Meal
Dinner
2018-04-19 37 views
今晚到來一鍋打邊爐。個名幾特別。環境又光猛。乾淨。原來有唔同價錢選擇,仲有宵夜餐添。分別在於湯底同有無海鮮主食而唔同價錢。其實啲藥膳湯底好吸引我。可惜朋友無興趣。都係投奔海鮮嘅懷抱。揀左花膠螺頭雞湯。好足料。睇個湯嘅顏色就知啦!飲飲下湯。海鮮拼盤就上黎啦。跟住仲有大大件響玲。脆魚皮。豚肉片。響玲同脆魚皮吸收左好味湯底。必食呀。海鮮拼盤入面。第一時間揀大大隻帶子。啖啖肉又鮮甜。成個海鮮拼盤都好新鮮。勁想添食!另外仲有手工制嘅配料。三款水餃同丸都有水準。其實食到依度都飽得七七八八。每人都有一份嘅海鮮豚肉同手工配料嘅主菜好夠份量。仲有多款汽水。啤酒。紅白酒任飲。任飲任食係勁爽嘅。不過個肚呢。就又脹又飽。其他任食配料都好多選擇。不過因為太飽。每樣叫少少試下。點知仲有心太軟送。好彩甜品係另一個胃。好滿足地畫上句號。
今晚到來一鍋打邊爐。個名幾特別。
環境又光猛。乾淨。

原來有唔同價錢選擇,仲有宵夜餐添。
分別在於湯底同有無海鮮主食而唔同價錢。
其實啲藥膳湯底好吸引我。可惜朋友無興趣。
都係投奔海鮮嘅懷抱。
揀左花膠螺頭雞湯。好足料。睇個湯嘅顏色就知啦!
飲飲下湯。海鮮拼盤就上黎啦。
跟住仲有大大件響玲。脆魚皮。豚肉片。
響玲同脆魚皮吸收左好味湯底。必食呀。
海鮮拼盤入面。第一時間揀大大隻帶子。
啖啖肉又鮮甜。
成個海鮮拼盤都好新鮮。勁想添食!
另外仲有手工制嘅配料。三款水餃同丸都有水準。
仲有多款汽水。啤酒。紅白酒任飲。
任飲任食係勁爽嘅。不過個肚呢。就又脹又飽。
其他任食配料都好多選擇。不過因為太飽。每樣叫少少試下。
點知仲有心太軟送。好彩甜品係另一個胃。
好滿足地畫上句號。
2018-04-19 30 views
趁呢幾日又涼番,又打下邊爐先。今次試呢間裝修完全有別於傳統火鍋店嘅餐廳,主因係男人睇中任飲紅白酒!😂裝修似西式餐廳,坐得舒服,薰衣草梳化座椅好靚,心心眼😍☺️隻白酒係來自南法的,好飲,配海鮮一流!任食火鍋主要有兩個選擇,因為想食海鮮,所以𢵧$左368個套餐!任食嘅火鍋配料同配菜係十分之多!!野飲有啤酒等任飲!雪櫃𢵧唔啱仲有其他選擇!貼心!湯底𢵧左冬瓜白肉蜆湯,諗住清清地!個湯一滾起即刻試下先,好清又甜又鮮,蜆目測有起碼十幾隻!冬瓜係一大塊座左係底,等㷛𣺉左可以之後慢慢食!😋海鮮拚盤黎喇!有鮑魚,大蜆,象拔蚌,生蠔,扇貝,青口同大蝦!全部都鮮味十足!!!😋😋手工丸類同餃類都好出色,食得出係師傅心機之作!牛頸脊男人食到 ”lam lam” 脷☺️最後仲有心太軟做甜品,太幸福了!

裝修似西式餐廳,坐得舒服,薰衣草梳化座椅好靚,心心眼😍☺️

隻白酒係來自南法的,好飲,配海鮮一流!

野飲有啤酒等任飲!

雪櫃𢵧唔啱仲有其他選擇!貼心!

手工丸類同餃類都好出色,食得出係師傅心機之作!

牛頸脊男人食到 ”lam lam” 脷☺️

最後仲有心太軟做甜品,太幸福了!

$368 (Dinner)
  • 即炸魚皮
  • 牛頸脊
  • 海鮮拼盤
2018-04-18 124 views
環境幾好,好多卡位,大枱兩人都可以坐,非常寬闊。用地球和單車做燈飾幾有趣,粉藍色的sofa位,感覺好fresh。全日85折,$398/位海鮮火鍋,任食2.5hrs,仲有免費wifi。仲有小房間可以包房。醬料$10/位。任飲紅酒、白酒、啤酒、汽水,原來紅白酒來自法國,都幾有質素。而啤酒來自韓國,個牌子未見過,可以試下。另有收費的日本清酒、立陶宛啤酒,可以邊打邊爐,邊歎下酒。前菜四川麻辣木耳、手拍青瓜。花膠螺頭雞鍋 (濃湯)有半隻雞、花膠、螺頭和豬骨,真材實料,還用上淮山、杞子、紅棗、桂圓等藥材,先飲湯,好滋補。手切安格斯prime grade 牛頸脊肥牛片(每兩位送一碟),肉質鮮嫩。主菜(位上)有手工墨魚丸、豬肉丸、流心牛肉芝士丸,餃子有韮菜餃、水餃、魚尾雲吞,還有墨魚釀豆卜、豬肉釀冬菇,品種豐富又有特色。海鮮盤有大蝦、青口、鮑魚、貴妃蚌、扇貝,全部海鮮都好大隻!炸響鈴、炸魚皮超巨形!超大條魚皮,脆卜卜!甜品係心太軟,真係流心架,熱度剛剛好,非常唔錯!

仲有小房間可以包房。

醬料$10/位。

而啤酒來自韓國,個牌子未見過,可以試下。

另有收費的日本清酒、立陶宛啤酒,可以邊打邊爐,邊歎下酒。

前菜四川麻辣木耳、手拍青瓜。

花膠螺頭雞鍋 (濃湯)

海鮮盤有大蝦、青口、鮑魚、貴妃蚌、扇貝,全部海鮮都好大隻!

炸響鈴、炸魚皮超巨形!

超大條魚皮,脆卜卜!

甜品係心太軟,真係流心架,熱度剛剛好,非常唔錯!
$350 (Dinner)
2018-04-18 20 views
今晚同朋友黎到銅鑼灣one more食火鍋,環境好靚,裝飾都唔錯,我地選擇左海鮮火鍋,海鮮份量按人數上菜,其他可以自己挑選!煲底係鴛鴦煲大嘅, 冬瓜白肉卜卜蜆鍋 同埋花膠螺頭藥膳雞鍋 ,兩個煲底都超足料, 我自己個人呢就畀比較喜歡呢個佈滿蔬菜嘅鍋底, 感覺上除咗健康體健康。超大個冬瓜係底呀。仲有其他嘅配菜例如番茄啦洋蔥啦等等。呢個湯底比較清淡唔會影響咗呢個海鮮嘅鮮味。呢個海鮮呢就係佢配埋嘅, 有貴妃蚌,青口, 大蝦,象拔蚌,扇貝同埋我最鍾意食嘅鮑魚呀! 望落去成大盤感覺上食曬應該都會好飽㗎喇! 海鮮基本上都好新鮮, 好鮮味,朋友同我都好滿意!呢個係跟餐嘅配菜, 有各類嘅餃子, 例如呢有韭菜啦水餃雲吞 ,仲有豬肉丸,墨魚丸,又有芝士丸,墨魚釀豆卜,豬肉釀冬菇, 真係超多選擇呀!我覺得師父包餃子嘅手勢都超得意,每一隻都漲卜卜,我將啲餃子一批批咁樣擺落去咁,就可以每人都試哂咁多隻餃子,味道真係好唔錯。呢間火鍋店嘅響鈴真係超大條 ,食一條呢都真係已經好飽㗎喇,唔需要再追加嘅 ,有少少油, 不過真係都幾好味嘅。我仲要咗唔同嘅菜類, 有金菇,娃娃菜同埋唐生菜。 吸收多啲纖維, 平行下食左太多嘅肉類

超大個冬瓜係底呀。

我仲要咗唔同嘅菜類, 有金菇,娃娃菜同埋唐生菜。 吸收多啲纖維, 平行下食左太多嘅肉類。

飲品仲要係任叫你係鍾意飲咩就有咩好多選擇㗎。

最後呢個甜品心太軟啦 , 哇好正呀!雖然細細粒 ,但係呢味道真係好唔錯㗎噃! 送上枱嘅時候呢仲係熱辣辣㗎,正到爆!

呢度嘅環境都好靚 ,坐得好舒服,燈光又明亮 ,燈飾中要好得意,係單車形嘅燈。 食飯唔單只要有美食,更加要環境嘅陪襯,先會食得滋味。
2018-04-17 197 views
辣妹wtsapp:「想傾計,今晚食飯再講」辣妹在銅鑼灣工作,同事介紹過有一間火鍋店高質,每人$368『紅白酒任飲』、『高質海鮮拼盤』、『即炸魚皮』、『巨大的嚮鈴』....著好圍裙開始打邊爐辣妹一坐低,已經決定要食海鮮飲紅酒,連加一每人$400,ALL YOU CAN EAT 高質海鮮火鍋,CP值非常高!餐廳多卡位,而且椅背特別高,私穩度高,最適合邊打邊爐邊傾計紅白酒、啤酒、汽水任飲紅白酒容易入口,辣妹呷一口非常滿意,之後開始她話題... 不得不提花膠雞湯底,花膠又多又厚,半鍋已經有5、6隻花膠,浄食花膠都值回票價海鮮拼盤海鮮拼盤只上一次,按人數有鮑魚、象拔蚌、貴妃蚌、大青口、大扇貝!我最怕食到海鮮有沙,海鮮處理好光浄,沒有一粒鮑魚、象拔蚌、貴妃蚌、大青口、大扇貝大大隻無沙,鮮味彈牙 巨大鈴卷打邊爐不能缺少響鈴,第一次食到這巨大響鈴,差不多同紅酒一樣同,響鈴酥脆吸湯辣湯一流即炸魚皮魚皮即叫即炸,入口酥脆,再一口紅酒,最佳配合西班牙黑毛豬豚肉一望就知新鮮,肉質帶鮮紅有油花而且脂肪同肉平均,食落嫩滑、重肉味而且其他火鍋配料有雲吞、墨魚丸,手打豬肉、豬肉釀冬菇、墨魚丸釀豆卜...... 想不到
辣妹wtsapp:「想傾計,今晚食飯再講」

著好圍裙開始打邊爐

餐廳多卡位,而且椅背特別高,私穩度高,最適合邊打邊爐邊傾計

紅白酒、啤酒、汽水任飲

紅白酒容易入口,辣妹呷一口非常滿意,之後開始她話題...

海鮮拼盤

鮑魚、象拔蚌、貴妃蚌、大青口、大扇貝大大隻無沙,鮮味彈牙

巨大鈴卷

即炸魚皮
魚皮即叫即炸,入口酥脆,再一口紅酒,最佳配合

西班牙黑毛豬

而且其他火鍋配料有雲吞、墨魚丸,手打豬肉、豬肉釀冬菇、墨魚丸釀豆卜...... 想不到任食火鍋牛肉質素如此高

心太軟
最後還送上甜品心太軟,細細件不會太甜,為高CP值晚餐劃上句號

Menu

$400 (Dinner)
2018-04-16 86 views
今天陪同事往祟光百貨買禮物,之後同事說要請我去來一鍋食火鍋放題,佢話之前佢生日,我請她去來一鍋食,食物和環境都不錯,好想去再食,今天甘岩就在附近,一於再去食返轉。入座後,我們選了每位368元,任食2小時30分鐘的套餐。這套餐還可以任飲紅白酒、啤酒和汽水。我們在多款湯底中選了喇沙海鮮鍋,海鮮有青口、蝦和蜆,份量也不少,湯底味道鮮甜帶微辣。主菜海鮮拼盤:份量以人頭計,有大蝦、貴妃蚌、象拔蚌、有殻扇貝、有殻青口、有殼鮑魚、大蜆。全部都好新鮮,鮮甜彈牙!薄切的西班牙黑豚肉,肉質鮮美。其他的有:墨魚釀豆卜、豬肉丸、墨魚丸、豬肉醸鮮冬菇、韮菜餃、獅城魚尾雲吞、羊城水餃,全部都是手工製作,即叫即做,保持新鮮,不同味道不同口感,只有一樣相同,就是好味!即炸響鈴和魚皮;響鈴超大條又鬆脆,放湯灼數秒即可食,豆味香濃,魚皮都好大塊。以上主菜是一次性的,如果要再食,就要另外收費。尚有數拾款火鍋配料配菜任食,材料都好新鮮。最後還有甜品心太軟,每人一份,即叫即做,上枱時還暖的、外層是軟棉棉的蛋糕,中間的朱古力是流心的, 十分美味!

以上主菜是一次性的,如果要再食,就要另外收費。

尚有數拾款火鍋配料配菜任食,材料都好新鮮。

2018-04-13
Type of Meal
Dinner
2018-04-15 15 views
今晚陪老友出銅鑼灣行街街,路過鵝頸橋街市,老友話記得有同事介紹過係附近有一間one more hotpot 來一鍋嘅火鍋放題必定要試,咁就一於去食!任食火鍋$368一位,今晚主菜有大蝦,貴妃蚌,象拔蚌,扇貝,青口,鮑魚丶即炸響鈴,魚皮,手工墨魚丸,豬肉丸,韮菜餃,羊城水餃,墨魚釀豆卜,豬肉釀鮮冬菇,魚尾雲吞,流心牛肉芝丸,肉類可選手切安格斯牛肉或西班牙豚肉!個海鮮拼盤好新鮮,每款都大大件!超正因老友唔食牛肉,我哋就食西班牙豚肉丨好正!有香肉味,軟滑一流!炸響鈴,長過筷子,炸魚皮丶好香,脆口!手工丸,雲吞,全部都是精心手作,一流!湯底都好多選擇,我哋就揀咗個滋補花膠螺頭雞肉豬骨!先飲一碗湯,好有住家湯感覺,冇味精!自選任任食配菜就揀咗長長的蟹棒,粉腸,鵝腸,連藕片,冰凍芋頭片,午餐肉,羊肉片,黃金魚角,鯇魚腩,花膠,西洋菜,皇帝菜!最欣賞是每款份量,都是每人每款一片,不會浪費食物,咁可以食多幾款菜色,值得一讚!飲料方面,有紅酒,白酒,啤酒,汽水任飲,喜歡飲酒的朋友,可以開懷𣈱飲!任飲任食的時間係兩個半小時,不用食到趕頭趕命!掂還有甜品附上,是日係心太軟!正
個海鮮拼盤好新鮮,每款都大大件!超正
炸響鈴,長過筷子,
炸魚皮丶好香,脆口!
手工丸,雲吞,全部都是精心手作,一流!
任飲任食的時間係兩個半小時,不用食到趕頭趕命!掂
還有甜品附上,是日係心太軟!正
this time came Causeway Bay city Center of a decorated elegant pot shop hot pot shop.with Blue White-based, launched two hot pot put title packages, a is $ 288, in addition a is $ 368. Diet pot with six choice, and finally I die picking compare moisture generous flower glue screw head chicken pot, flower glue good chunk, and soup the end of good fresh sweet. First to a seafood platter very interesting, when there are five to six seafood, prawns very bomb teeth and refreshing, good food. Meat asp

Meat aspects of the two send a dish, there hand cut Angus prime grade cattle cervical spinal beef film with burial Spanish black Dolphin meat.
Cattle cervical spinal taste meat is very soft, and beef taste good rich, will eat choice.

Diet soup bottom • huge crab stick Entrees aspects of about 10 a variety of generous hot pot ingredients, when there are 9 paragraph Department of handmade food, I most Bell meaning generous hand Leek dumplings, thin stuffing-Liang, into the surface have a lot of pork with buried Leek broken, point buried homemade soy sauce more good food.

If well enough to eat, Chung have other hot pot ingredients, about more than 50 paragraph choice among generous crab stick very large article, have a Palm long, and food drop to good fresh.

Drinks aspects of a variety of choice, Chung I have the most Bell meaning generous Korean drinks Tim.

The final four people pay only Department of $ 1500 per person per average consumer $ 400 or so, the most important Department sit comfortably, comfortable, food quality high, and seafood now to goods, hot pot ingredients fresh, must be again to visit.你
2018-04-14 35 views
今日同朋友去咗銅鑼灣嗰度打邊爐然,後去咗呢一間來一鍋,見到上網啲評價唔錯,我哋揀咗晚市海鮮火鍋套餐,套餐可以任飲汽水之餘,仲任飲白酒,紅酒同啤酒,認真吾錯㗎!套餐已經包括左好多唔同種類嘅海鮮之餘,然後再睇吓餐牌,發覺都有幾多出面食唔到嘅火鍋配料!例係有手工嘅水餃同埋雲吞之外,仲有手工豬肉釀鮮冬菇,手工流心牛肉芝士丸!先來嘅係前菜,可以揀四川麻辣木耳或者係手拍青瓜,而我哋就揀咗木耳,辣辣地酸酸地好開胃!之後就到重頭劇海鮮啊,海鮮方面有大蝦,貴妃蚌,象拔蚌,生蠔,扇貝,青口仲有鮑魚添!唔好講笑,食晒啲海鮮都有成四成飽㗎啦!當然唔少得食海鮮嘅時候,要配合白酒飲下啦!白酒屬中等濃郁,而其酸度則使口感更加清爽!不過我本人都係比較喜歡飲佢哋嘅手工啤,係一款立陶宛嘅淡啤酒,啤酒雖然有少許苦澀,但口感吾錯,仲有少許果香,味道清新。至於紅酒方面,我就興趣不大,不過我有問過員工係咩紅酒,佢地都好樂意咁拎出嚟俾我睇,仲同我講解,服務真係好貼身好有人情味!除咗海鮮之外,食物方面仲有唔同嘅手工丸,同埋水餃雲吞! 如果仲未飽嘅話其他火鍋配料都可以任叫任食㗎!重視嘅健康嘅我當然叫多幾款菜嚟食吓啦,蔬菜睇得出都幾新鮮
,套餐可以任飲汽水之餘,仲任飲白酒,紅酒同啤酒,認真吾錯㗎
!套餐已經包括左好多唔同種類嘅海鮮之餘,然後再睇吓餐牌
,發覺都有幾多出面食唔到嘅火鍋配料

先來嘅係前菜,可以揀四川麻辣木耳或者係手拍青瓜
,而我哋就揀咗木耳,辣辣地酸酸地好開胃
唔好講笑,食晒啲海鮮都有成四成飽㗎啦
!當然唔少得食海鮮嘅時候,要配合白酒飲下啦!
白酒屬中等濃郁,而其酸度則使口感更加清爽
至於紅酒方面,我就興趣不大

除咗海鮮之外,食物方面仲有唔同嘅手工丸,同埋水餃雲吞!
如果仲未飽嘅話其他火鍋配料都可以任叫任食㗎!
重視嘅健康嘅我當然叫多幾款菜嚟食吓啦
,蔬菜睇得出都幾新鮮乾淨,而菇類都有唔同選擇,好適合我
!除此之外仲有甜品食添,個心太軟一啲都唔差,為呢餐飯畫上一個美好嘅句號
整體來講,嘢食質素唔錯而且服務都幾好,唯一美中不足就係佢嘅sofa唔算坐得舒服,而且燈光對我來講都略為偏暗
今日就喺銅鑼灣食呢個海鮮火鍋套餐,仲有嘢飲任飲啤酒都係任飲架!有超級多食物選擇一入到去超級貼心佢仲有埋圍裙提供就係呢隻韓國啤酒任飲喇!店員話呢隻係韓國人好鍾意飲嘅啤酒其中之一~除咗啤酒同野飲之外,仲可以加錢要清酒!仲有前菜附送,拍青瓜同埋麻辣木耳都幾有水準!我哋就揀咗卜卜蜆鍋同埋麻辣雞鍋佢嘅麻辣雞係預先炒好咗,店員話輕輕再炒一炒就食得啦!啲雞勁滑,又炒得香口,辣度我哋揀咗一隻辣椒🌶️所以係一啲都唔辣嘅,不過都好香,其實如果想加辣都可以同店員講,佢會落返啲辣醬落去除咗雞煲食法,店員仲教咗我哋一個特別啲嘅食法因為個煲底係有雞油,所以其實仲可以放野落去煎!吸晒啲雞油之後舊肉超級香🤤呢間鋪頭嘅主打仲有即炸魚皮同響鈴不過原來係咁大舊㗎!跟套餐送嘅海鮮拼盤,全部都勁新鮮帶帶隻啖啖肉特別推介隻蝦,又大隻又彈牙🦐估佢唔到仲有心太軟做甜品雖然係細細粒明嘅,而且係火鍋鋪頭都冇諗過可以食到好食嘅心太軟,但係呢個食到舔舔脷😋
有超級多食物選擇

一入到去超級貼心佢仲有埋圍裙提供

除咗啤酒同野飲之外,仲可以加錢要清酒!

仲有前菜附送,拍青瓜同埋麻辣木耳都幾有水準!

我哋就揀咗卜卜蜆鍋同埋麻辣雞鍋
佢嘅麻辣雞係預先炒好咗,店員話輕輕再炒一炒就食得啦!
啲雞勁滑,又炒得香口,辣度我哋揀咗一隻辣椒🌶️

除咗雞煲食法,店員仲教咗我哋一個特別啲嘅食法

呢間鋪頭嘅主打仲有即炸魚皮同響鈴
不過原來係咁大舊㗎!

跟套餐送嘅海鮮拼盤,全部都勁新鮮帶帶隻啖啖肉
特別推介隻蝦,又大隻又彈牙🦐

估佢唔到仲有心太軟做甜品

• 心太軟
2018-04-13 16 views
今晚同朋友嚟到銅鑼灣呢邊食晚餐 ,我哋決定咗今晚食豪啲, 所以就嚟到呢一間位於銅鑼灣冠景樓樓上嘅one more 來一鍋, 食打邊爐啦! 晚市嘅選擇呢有三種menu 而最貴嘅一種呢就係晚是海鮮火鍋套餐, 仲一個呢係藥膳火鍋套餐, 最後一個套餐係叫深燒鍋物 呢個係最平嘅。一入到嚟就覺得呢度嘅環境好唔錯, 好大間, 座位全部都好闊落, 有卡位, 又有散座,我地四位朋友一齊去嘅,所以呢我就坐卡位, 卡位真係好舒服㗎 !又大,又寬敞,仲可以同朋友密密斟!講明話要食好啲 當然揀最貴㗎啦 我哋就揀咗呢個每位368嘅晚市海鮮火鍋套餐第一件事當然要揀咗鍋底先啦! 我哋揀咗鴛鴦鍋底 ,第一個呢就係冬瓜白肉卜卜蜆鍋, 而另一個呢就係加咗68蚊嘅花膠螺頭藥膳雞窩 兩個鍋底 ,切合唔同人嘅需要 ,淨係個湯底已經超速了, 所以個湯底好濃嘅 ,我個人呢就比較偏愛呢個花膠螺頭藥膳雞喎齋聽個名已經覺得佢好有益好補身, 我真係好鍾意食佢湯入面嘅花膠, 養顏美容呀仲好滋潤添, 而另一個蔬菜湯底 ,都係超多材料, 首先我哋都係食咗少少嘅湯料先至開始打我哋嘅邊爐前菜呢都好吸引嘅有呢個嘅辣辣嘅木耳同青瓜, 完完全全係畀你開咗

前菜呢都好吸引嘅有呢個嘅辣辣嘅木耳同青瓜, 完完全全係畀你開咗個胃 ,先再食好嘢。

呢個呢就係混醬, 可以自己調配自己鍾意嘅醬油

真係最吸引嘅海鮮拼盤吖 ,淨係望擺設濟已經流曬口水,大大盘, 佢有各類唔同嘅海鮮啦! 包括有鮑魚,貴妃蚌,象拔蚌,青口, 大蝦 ,扇貝, 全部都新鮮 ,而且好滑嫩, 口感超好,滋味無窮。

再嚟就係呢個跟餐安排嘅肥牛片喇, 真係超肥美呀 ,又快熟, 又易咬 ,好可惜只可以食一碟啦 有冇得追加

碌咗咁多嘢唔可以俾佢停嘅, 仲有好多其他嘅美食呀 ,就如圖中所見有手工豬肉丸喇,手工墨魚丸, 牛肉芝士丸,韭菜餃,水餃,餛飩 ,墨魚釀豆卜, 豬肉釀冬菇等等 。其中我最鍾意食嘅呢就係韭菜餃啦, 真係可以食到韭菜嘅香味 ,同埋肉類嘅鮮味㗎。

脆卜卜魚皮 ,可以直接食, 又可以打邊爐食 各有各滋味, 好正

佢幾點上提供咗免費嘅wi-fi

我哋仲叫咗其他嘅嘢食, 花膠呢可以任叫架 我哋仲嗌咗鯇魚片, 蓮藕片, 同埋大冬菇, 食多啲蔬菜先有益㗎嘛!

仲有嘢飲呀嘢飲呢都係隨便叫嘅, 我自己呢就叫咗呢個錫蘭檸檬茶

最後食得超級飽嘅時候仲有一個甜品呀! 佢就係心太軟嘞 !食甜品又係另外一個胃啦! 即使幾飽我都會繼續食㗎! 係熱辣辣㗎, 超級香軟, 聞到陣陣嘅朱古力味, 軟綿綿嘅朱古力醬配埋朱古力蛋糕 ,入口即溶 ,好想再食多一個呀
但係呢只係每人一個㗎咋
2018-04-13 22 views
雖然而家天氣開始熱番,但都無阻我打邊爐嘅雅興,收工一於去食餐飽,黎到位於銅鑼灣嘅火鍋,行過對面就係時代廣場,食飽仲可以行下。我地6點半左右就黎到,暫時都無咩人,可以簡個靚嘅位,然後熱情嘅侍應就同我地介紹飲品,湯底同追加食物嘅詳情,超級好客。我地簡左花膠螺頭藥膳雞湯底,清清嘅湯底加淡淡花膠,絕對回本。套餐我地選擇$368 一位嘅海鮮火鍋套餐,可以食2個半鐘,原本套餐包左好多野食,值得一提嘅係海鮮,好新鮮,飽魚彈牙爽口,煮4分鐘,即食,時間岩岩好。仲有扇貝、青口、大蝦同蜆等等。全部都好新鮮,十分鮮甜。仲有3款唔同嘅手工餃都做得好好,最愛韮菜餃,唔會太多豬肉,但又帶出到韮菜嘅香,朋友食完都大讚。豚肉份量都岩岩好,入口都好滑身。另外,佢地個響鈴都好巨型,大家記得要試下。值得一讚係份量岩岩好,唔洗浪費食物,最後我地只係追加左個菜,食哂台面所有野,唔做浪費嘅人。飲品方面,除左指定一堆飲品任飲之外,紅白酒都任飲嫁,愛酒之人,咩都抵哂啦。加埋一,醬油錢,兩位$700 左右,食到飽一飽。

套餐我地選擇$368 一位嘅海鮮火鍋套餐,可以食2個半鐘,
原本套餐包左好多野食,值得一提嘅係海鮮,好新鮮,

豚肉份量都岩岩好,入口都好滑身。
另外,佢地個響鈴都好巨型,大家記得要試下。

加埋一,醬油錢,兩位$700 左右,食到飽一飽。
2018-04-11 29 views
總覺得朋友聚會最好就係打邊爐,成班人圍埋一齊會好開心!今天約了很久不見的大學同學,想吃餐好的,就來這裡打靚料邊爐了。湯底有很多選擇,由於在座有不吃辣的朋友,最後選擇了花膠螺頭雞湯。酒逄知己千杯少,同朋友打邊爐當然要喝酒。紅、白酒也是放題形式,可以喝到不醉無歸!主菜方面,部分是位上形式的,包羅萬有,海鮮、丸類、肥牛一樣不缺。如果覺得不夠,可以加錢追加,也有一些火鍋配料是放題形式的。其實位上的分量也很足夠的。個人最喜歡海鮮,有蝦、蚌、蠔、青口,甚至還有鮑魚,非常豐富!最後每位還有一份心太軟,不輸甜品店呢。推薦大家可以一試,質素真的很不錯!
總覺得朋友聚會最好就係打邊爐,成班人圍埋一齊會好開心!
如果覺得不夠,可以加錢追加,也有一些火鍋配料是放題形式的。
其實位上的分量也很足夠的。
最後每位還有一份心太軟,不輸甜品店呢。
推薦大家可以一試,質素真的很不錯!
2018-03-26
$350 (Dinner)
2018-04-10 358 views
捉住冬天的尾巴 要打番個邊爐先今次就同朋友試下呢一間放題邊爐我地揀左最豪華個個set $368 湯底叫左冬瓜卜卜蜆 個湯底好清甜 而且d蜆好鮮味 正👍🏻👍🏻跟set 已經有好多海鮮 ,手打丸.手工餃 同一碟靚牛肉我最鐘意上面嘅鮑魚同大蜆 鮑魚好彈牙 大蜆勁鮮甜 食到好幸福❤️跟set 嘅牛好靚 脂肪分佈均勻 而且切得較厚身 但食落唔靭 仲有少少入口即溶嘅feel❤️手工丸類 有墨魚丸 芝心牛丸 豬肉丸 同墨魚釀豆卜款款手打丸都好彈牙 我最鐘意係芝心牛丸 一咬落去有少少爆醬效果 好正👍🏻👍🏻跟set 嘅手工餃 每飯都皮簿餡靚👍🏻仲有即炸響鈴同魚皮 響鈴超級大魚皮就有少少鹹香 浸一浸落個湯度 淥兩下 正呀😆😆唔夠食仲有好多唔同配料可以encore我就另外再叫左花膠同埋蟹棒 蟹棒好大條😂😂勁正而花膠呢係第一次食邊爐放題見到 咁就叫黎試吓估唔到都唔錯wor😋😋最後跟人頭上甜品 係心太軟😍 超高質 一切開係會流心嫁❤️❤️另外呢到野飲都係任飲 有紅白酒 啤酒同汽水
捉住冬天的尾巴 要打番個邊爐先
今次就同朋友試下呢一間放題邊爐
我地揀左最豪華個個set $368 湯底叫左冬瓜卜卜蜆

個湯底好清甜 而且d蜆好鮮味 正👍🏻👍🏻

跟set 已經有好多海鮮 ,手打丸.手工餃 同一碟靚牛肉

手工丸類 有墨魚丸 芝心牛丸 豬肉丸 同墨魚釀豆卜
款款手打丸都好彈牙