Restaurant: OTETSU
Terms & Details:
Restaurant week 見到$398 teppanyaki 晚餐好似好抵,於是就book左黎試下。我可以話食物味道完全對得住呢個價錢!佢有再貴d嘅menu,我見隔離個個食好似好正😂呢個蠔好正 爆汁 加埋d蝦米好香蝦都好野味之後有個豚肉雜菜 有蘿蔔絲 芽菜 椰菜 味道剛好 唔會太鹹或無味 好清新 但有d中式嘅味道😂個牛排好似食到有酒味 如果對酒敏感或唔鍾意酒味可以預先同餐廳講 肉質一般呢個牛舌洋蔥湯好飲 好清甜👍最後就係超大碗炒飯 😂 我見有d人係叫另一個menu係海膽炒飯 好似都好正😊

呢個蠔好正 爆汁 加埋d蝦米好香

蝦都好野味

呢個牛舌洋蔥湯好飲 好清甜👍

$398 (Dinner)
Celebration
Birthday
2024-08-28 627 views
同朋友去咗銅鑼灣呢間鐵板燒,佢哋仲有自己嘅魚缸,啲龍蝦同埋鮑魚都超新鮮👍🏻西柚蝦沙律🥗有西柚配上沙律菜,酸酸地好開胃🥰南非活鮑魚南非鮑魚配埋鮑魚肝,再配埋海苔醬同紅木雞冠海草,口感軟熟彈牙🫶🏻澳洲花龍蝦🦞澳洲花龍蝦膏加牛油去煎, 口感爽口彈牙❤️伊比利亞豬🐖伊比利亞豬入邊包咗香蔥,食落超多汁,好juicy,仲有雜菜😍海膽炒飯入邊有好多海鮮,有八爪魚、蝦、蟹柳、雞蛋、蔥,炒得好乾身😎豆腐雪糕🍦豆腐雪糕有好香嘅豆腐味,配上焦糖脆多士,冰火交融😍

西柚蝦沙律🥗
有西柚配上沙律菜,酸酸地好開胃🥰

南非活鮑魚

澳洲花龍蝦🦞
澳洲花龍蝦膏加牛油去煎, 口感爽口彈牙❤️

伊比利亞豬🐖

海膽炒飯
入邊有好多海鮮,有八爪魚、蝦、蟹柳、雞蛋、蔥,炒得好乾身😎

豆腐雪糕🍦
豆腐雪糕有好香嘅豆腐味,配上焦糖脆多士,冰火交融😍
Type of Meal
Dinner
2024-08-28 492 views
呢日午餐決定要獎勵吓自己,想搵間性價比高嘅鐵板燒食吓,於是就嚟咗呢間喺銅鑼灣嘅日式鐵板燒餐廳🤩 每檯大約有七個位,所以師傅可以好好服務客人🤭和風沙律係一個經典嘅日式沙律,配上芝麻沙律醬🥗 係呢一餐清新嘅好開始😁美國銀鱈魚可以見到師傅喺席前烹煮菜式,真係好賞心悅目。第一度見到師傅用鐵板燒嘅就係呢一道美國銀鱈魚🐟 銀鱈魚嘅油脂豐富,魚肉嫩滑。燒香完可以減低油膩感,令整個口腔都係幸福嘅味道。精選牛柳我哋加咗少少錢要精選牛柳,果然係物超所值🙊 師傅一放塊牛柳落去鐵板上面,牛肉嘅香味已經衝曬出嚟,令人非常期待呢一塊牛柳🐮 牛柳嘅質地軟腍,加上係五成熟,入面仲鎖住啲肉汁。牛柳嘅側邊仲有份牛油炒雜菜,主要有芽菜、椰菜絲同埋紅蘿蔔絲。海鮮炒飯坐係吧枱就可以望住師傅由白飯開始製作呢一個海鮮炒飯👍🏻 師傅先將白飯同埋雞蛋炒香,見到師傅功價十足,三兩下手勢就將雞蛋包裹住每粒白飯🍳 然後再炒香海鮮,再將海鮮加入蛋炒飯入面。師傅仲好貼心我哋加唔加蔥花,個人覺得加咗蔥花嘅炒飯顏色更加靚。呢個海鮮炒飯充滿鑊氣,入面嘅海鮮有魷魚、蝦仁等嘅配料🦑牛舌洋蔥湯呢個係呢度好出名嘅洋蔥湯,入面主要嘅材料就係有牛舌同埋洋蔥🧅 洋

和風沙律
和風沙律

精選牛柳
精選牛柳

牛舌洋蔥湯
呢個係呢度好出名嘅洋蔥湯,入面主要嘅材料就係有牛舌同埋洋蔥🧅 洋蔥煲完出嚟唔會有辛辣嘅味道,反而味道甜甜地,更能帶出牛舌嘅香味。牛舌亦都煲得軟腍,份量都唔少㗎👅
牛舌洋蔥湯

雪糕
今日嘅雪糕有曲奇同埋豆腐兩種口味,我同朋友各要咗一款。豆腐雪糕味道冇咁甜,有淡淡嘅豆腐香味。曲奇口味係大人小朋友都鍾意嘅味道🍪
曲奇 豆腐雪糕

呢餐鐵板燒最後埋單每人都唔駛$300,算係好高性價比😎 如果下次嚟到銅鑼灣想食鐵板燒就可以考慮呢度啦🤤
Type of Meal
Lunch
2024-08-23 463 views
What a surprisingly nice and worth-trying restaurant in Cwb which offers good food😍 I enjoy the dinner so much !!! We ate for 1.5 hrs… so jeng 😍 . Worth to give it a try. 👍🏻 The only environment and food are so beautifully decorated. Full of Japanese style!First comes to the shrimp 🍤 salad 🥗, it’s quite sweet and fresh ! Love it so much 🫶🏻Beside the salad! The lobster 🦞 also very good ! Love it so so much ! 🥰The whole lobster 🦞 so worth trying ~ I couldn’t expected!Besides, there is 鮑魚!yummy ! A

Besides, there is 鮑魚!yummy ! And the taste is good ! Must give it a try 🥰

Time to the meat ! I like the beef 🥩 with the onion 🧅! Live it so much !

For the carbs, you can choose either noodles 🍝 or rice 🍚 both yummy 😋

I also like the 蜆soup 😛
Very fresh

For the dessert , I ordered the tofu ice cream 🍨

2024-08-23 428 views
西柚蝦沙律: 清新的西柚香氣便與鮮甜的蝦肉完美融合,青瓜、時菜的脆爽每一口都很健康。特製的沙拉醬輕盈不膩,為味蕾帶來一種初夏的清新。活龍蝦: 鮮美的蝦黃與嫩滑的蝦肉,在廚師的操作之下茲茲作響。龍蝦肉微焦內裡多汁,搭配上特製的蒜蓉醬,極致體現出一種海洋風味。活南非鮑魚: 廚師的細心烹飪下,保留了最原始的鮮美與嫩滑,同時亦有一陣陣鐵板燒特有香氣,味蕾被其所征服。和牛燒 及 日式炒雜菜: 新鮮的和牛片與豚肉在鐵板上快速翻炒後,肉質鮮嫩多汁。而雜菜的清新口感相得益彰。昆布蜆湯: 昆布的清香與蜆肉的鮮甜無與倫比的鮮美,湯色清澈而味道濃郁。海膽海鮮炒飯: 金黃而飽滿的飯粒上點綴著粒粒海膽與鮮美的海鮮,對味蕾狠狠地寵溺。美味可口,也是視覺與味觉的雙重盛宴。多士曲奇雪糕: 曲奇與冰涼的雪糕相互碰撞,再加上脆脆的多士,三重口感在口中交織,這是味覺的享受,也是生活的儀式感。

2024-08-23 363 views
朋友最愛食鐵板燒,近排佢轉工,book左好西同佢食,輕鬆下。餐廳位於銅鑼灣,出左地鐵行兩分中就到,十分方便。可以一邊食一邊望住師傅用心製作每道食物🤩,十分滿足。西柚蝦沙律沙律菜新鮮爽脆,西柚酸甜開胃。蝦爽口彈牙。活龍蝦黎自澳洲既花龍蝦,師傅一路燒一路表演拆肉,透過鐵板均勻煎製,肉質緊實有嚼勁。加以龍蝦蝦膏醬汁同埋牛油調味,食到我地舔舔脷。活南非鮑魚鮑魚入口軟嫩彈牙,配上海苔醬汁,鮮美可口。最後先品嘗鮑魚肝,味道更為鮮味濃郁。和牛薄燒和牛有著霜降般既油花分怖,軟嫩又多汁,牛味濃郁,捲住大量青䓤,膩感減低。香煎牛舌牛肉味夠晒濃郁,師傅簡單調味,味道恰到好處。日式炒雜菜看似平平無奇既炒野菜口感爽脆,加左牛油所以十分香口惹味。日高昆布蜆湯昆布加左蜆肉令鮮味大大提升,具層次感!海膽海鮮炒飯或烏冬日式炒飯粒粒分明,不黏糊之餘仲要夠鑊氣!師傅充分展現功架,加入蛋醬、香蔥等炒成,啖啖都充滿蛋香,最後仲加上我最愛既海膽😍😍!烏冬炒得好乾爽,口感爽口彈牙,比起炒飯我同朋友更喜愛炒烏冬。精選甜品多士煎到好香脆,雪糕球有曲奇或豆腐口味,超級滿足。
餐廳位於銅鑼灣,出左地鐵行兩分中就到,十分方便。
可以一邊食一邊望住師傅用心製作每道食物🤩,十分滿足。

西柚蝦沙律
沙律菜新鮮爽脆,西柚酸甜開胃。蝦爽口彈牙。

活龍蝦

活南非鮑魚

和牛薄燒

香煎牛舌
牛肉味夠晒濃郁,師傅簡單調味,味道恰到好處。

日式炒雜菜
看似平平無奇既炒野菜口感爽脆,加左牛油所以十分香口惹味。

日高昆布蜆湯
昆布加左蜆肉令鮮味大大提升,具層次感!

海膽海鮮炒飯或烏冬

精選甜品
多士煎到好香脆,雪糕球有曲奇或豆腐口味,超級滿足。

2024-08-21 394 views
今日約咗同朋友輕鬆吓食好西,去咗銅鑼灣食鐵板燒,雖然座位唔係太多,但係師傅都可以一個人做晒我哋所有嘅菜💫今次我哋叫咗極上和牛套餐$1198/2個人⭐️🥗西柚蝦沙律有西柚同埋酸酸地嘅沙律汁配上新鮮蔬菜好開胃。🌊南非活鮑魚鮑魚彈牙配上海苔醬 同紅綠雞冠海草再食埋鮑魚肝好味。✨澳洲花龍蝦 用牛油加蝦膏汁煮新鮮龍蝦,肉質彈牙醬汁惹味。🥩牛牛舌厚燒加充滿油香嘅A5和牛配香蔥,伴碟仲有牛油炒雜菜,如果份量再多啲會更加開心。🍚海膽炒飯飯炒得好乾身,每一粒都有海膽醬,入面仲有啲魷魚增加咬口。🍲日高昆布蜆湯入面有好多蜆,湯好清。🍦豆腐雪糕豆腐雪糕有好重嘅豆腐味,配上焦糖脆多士,超級邪惡。

🥗西柚蝦沙律
有西柚同埋酸酸地嘅沙律汁配上新鮮蔬菜好開胃。

🌊南非活鮑魚
鮑魚彈牙配上海苔醬 同紅綠雞冠海草再食埋鮑魚肝好味。

✨澳洲花龍蝦
用牛油加蝦膏汁煮新鮮龍蝦,肉質彈牙醬汁惹味。

🥩牛

🍚海膽炒飯
飯炒得好乾身,每一粒都有海膽醬,入面仲有啲魷魚增加咬口。

🍲日高昆布蜆湯
入面有好多蜆,湯好清。

🍦豆腐雪糕
豆腐雪糕有好重嘅豆腐味,配上焦糖脆多士,超級邪惡。
2024-08-18 395 views
今日約了妹妹去食鐵板燒,預約了一間銅鑼灣樓上店,選擇了極上二人套餐,每一道菜都如同藝術品般呈現,是大飽口福的一餐。大蝦沙律:清新之作,大蝦彈牙,配新鮮蔬菜與特製醬汁,醬汁的酸甜恰到好處,既提鮮又解膩。活龍蝦:龍蝦在鐵板上現場烹飪,保留了最原始的鮮美與熱度。龍蝦肉質緊實,鮮美多汁。鐵板的溫度讓龍蝦表面微微焦黃,增添了一絲香脆的口感。南非鮑魚:鮑魚鮮美柔軟,爽口彈牙。海苔醬的加入,提升了層次感。豚肉卷:由於不吃鵝肝,店員很窩心地轉了香煎豚肉卷,其外皮微脆內軟,香蔥的清香穿透了豚肉的醇厚。和牛薄燒:薄燒的和牛片入口即化,與香蔥的清新相得益彰。炒雜菜的加入,不僅增添了色彩的豐富性,更在口感上形成了鮮明的對比。昆布蜆湯:湯品清澈透亮,口感鮮美,讓人不由自主地放慢了品嚐的速度。海膽海鮮炒飯:海膽鮮美與海鮮豐富,飯粒粒分明,包裹著海鮮的鮮香與海膽的醇厚。綠茶雪糕配香脆多士:綠茶雪糕的清新與香脆多士的酥脆形成對比。綠茶雪糕的淡雅茶香與微甜口感;而香脆多士則為這份清甜增添了一抹脆爽的口感。

大蝦沙律:

活龍蝦:

南非鮑魚:
鮑魚鮮美柔軟,爽口彈牙。海苔醬的加入,提升了層次感。

豚肉卷:

和牛薄燒:

昆布蜆湯:
湯品清澈透亮,口感鮮美,讓人不由自主地放慢了品嚐的速度。

海膽海鮮炒飯:

綠茶雪糕配香脆多士:

2024-08-09 460 views
位於銅鑼灣的「御鐵 」鐵板燒專門店,主打優質鐵板燒,但價錢非常相宜,食過嘅朋友都話性價比高,今日就去試吓佢哋嘅極尚和牛套餐,有新鮮龍蝦、鮑魚、和牛等等貴價食材,都係只需要$ 1200兩位,食鐵板燒嚟講真係好超值🌟極尚和牛套餐 $ 1198 (兩位)▪️Grapefruit and Prawn Salad 西柚蝦沙律開胃頭盤,新鮮沙律菜配上爽口彈牙嘅大蝦,西柚沙律醬汁,味道酸酸甜甜好清新▪️Lobster 活龍蝦澳洲花龍蝦,即叫即湯非常新鮮,龍蝦肉爽口,又彈牙,配上龍蝦蝦頭膏汁,濃郁濃郁又惹味▪️South African Abalone活南非鮑魚新鮮南非孔雀鮑魚,煙靭又夠腍,鮑魚肝濃味,味道充滿甘香,醬汁用上新鮮海苔醬,好味道▪️Grilled Beef Tongue香煎牛舌芯牛舌超厚燒得焦香,口感外脆牛舌芯軟腍好Juicy ,真心推薦好高質▪️Thin Sliced Wagyu Beef 和牛薄燒熊本縣A5和牛非常高質,入口軟腍油脂滿滿,充滿牛香,包住香蔥仲有口感而且香味四射,只用海鹽調味,食出牛肉的美味▪️Janpanese Fried Vegetable 日式炒雜菜食鐵板燒一定要有炒野菜,椰

🌟極尚和牛套餐 $ 1198 (兩位)

▪️Lobster 活龍蝦

▪️South African Abalone活南非鮑魚

▪️Grilled Beef Tongue香煎牛舌芯

▪️Thin Sliced Wagyu Beef 和牛薄燒

食鐵板燒一定要有炒野菜,椰菜、芽菜、紅蘿蔔絲用牛油炒香,用胡椒和海鹽調味,已經非常好食

▪️Calm Soup Hidaka Seaweed 日高昆布蜆湯
蜆湯非常鮮味清新,仲有幾隻新鮮大蜆肉和昆布,清甜鮮味

▪️Fried Rice with Seafood and Sea Urchin
海膽海鮮炒飯,食鐵板尾聲當然要有炒飯,師傅炒得粒粒分明,好有鑊氣,粒粒海鮮、海膽配上雞蛋、香蔥、胡蘿蔔,美味又飽肚

▪️Selected Dessert 精選甜品
甜品係我哋最愛嘅牛油焦糖多士,由師傅席前炮製,配上可口的雪糕,簡單又美味嘅甜品

▪️ Pan-fried foie gras 匈牙利煎鵝肝 $ 68
我哋仲追加咗匈牙利鵝肝配無花果黑醋醬汁,鵝肝外脆內軟,配上法式多士,超級美味
  • 澳洲龍蝦配海膽龍蝦膏醬
  • 南非活鮑魚配海苔醬
2024-08-08 354 views
今次同朋友黎到銅鑼灣駱克駅依間食鐵板燒,好在有訂座當晚座無虛席,我同朋友揀選左坐鐵板bar枱,可以一路欣賞師傅烹調各種食材,一路享受美食,晚市人均$600+/位,食材新鮮,每一道料理都回味無窮❤️🌟極上和牛二人套餐🌟西柚蝦沙律🥗西柚酸酸甜甜開胃之選,新鮮沙律菜配上蝦肉爽口彈牙口感清新活龍蝦🦞餐廳有個魚缸養住活龍蝦,選自澳洲龍蝦,食材好新鮮,龍蝦肉質鮮甜,加以濃郁既蝦醬汁一齊煮增添風味南非活鮑魚🦪鮑魚肉質爽口有嚼勁,配搭海苔醬味道鹹香提升鮑魚鮮味。師傅用咗牛油加白酒料理,與鮑魚肝一齊食鮮味十足和牛薄燒🥩用以熊本縣A5和牛,和牛肉質鮮嫩入口即化,油花均勻,卷住蔥花食平衡油脂感,香味四溢牛舌厚燒🥩牛舌肉質細膩,外層煎至微焦香味四溢,配上特製的醬汁口感一流牛油炒雜菜🥬新鮮的時令蔬菜配牛油炒製,清新爽脆口感獨特海膽海鮮炒飯🤤海膽醬味道濃郁,炒飯鍋氣十足粒粒分明,每一啖都食到海鮮鮮味日高昆布蜆湯🥘蜆肉鮮美湯底清甜,昆布既鮮甜味與蜆肉味道完美融合,清爽解膩甜品🍨芝麻與綠茶味雪糕味道清甜配上一小塊用牛油與砂糖香煎而成脆多士,咬落好香脆,以甜品為依餐豐盛鐵板燒劃上完美句號

🌟極上和牛二人套餐🌟

西柚蝦沙律🥗
西柚酸酸甜甜開胃之選,新鮮沙律菜配上蝦肉爽口彈牙口感清新

活龍蝦🦞

南非活鮑魚🦪

和牛薄燒🥩

牛舌厚燒🥩
牛舌肉質細膩,外層煎至微焦香味四溢,配上特製的醬汁口感一流

牛油炒雜菜🥬
新鮮的時令蔬菜配牛油炒製,清新爽脆口感獨特

海膽海鮮炒飯🤤
海膽醬味道濃郁,炒飯鍋氣十足粒粒分明,每一啖都食到海鮮鮮味

日高昆布蜆湯🥘
蜆肉鮮美湯底清甜,昆布既鮮甜味與蜆肉味道完美融合,清爽解膩

甜品🍨
2024-08-04 264 views
極上和牛套餐✨$650/1人;$1198/2人西柚蝦沙律🥗前菜用爽口大蝦、西柚、蕃茄仔沙律,醬汁酸酸甜甜好開胃🤤活南非鮑魚🔆煮之前俾我哋睇鮑魚勁生猛!肉質厚實彈牙,沾上海苔醬汁好回味😋活龍蝦🦞煮前即撈上嚟,好新鮮🤩用了澳洲花龍蝦,用蝦膏做汁,烹調至7成熟,肉質鮮甜!日式炒雜菜🥬用牛油、醬油炒雜菜香味撲鼻,炒得好清爽!香煎牛舌芯🐮軟腍爽口,濃郁牛味。和牛薄燒🐮放滿大量香蔥一齊食勁香口,油脂香味豐富,肉質鮮嫩。日高昆布蜆湯🍲加入蜆肉令湯頭更鮮味。海膽海鲜炒飯🍚飯粒炒得夠乾身又香口,有埋蜆肉及海膽口感更加豐富又鮮味😍甜品 雪糕配鐵板燒多士
極上和牛套餐✨$650/1人;$1198/2人

日式炒雜菜🥬用牛油、醬油炒雜菜香味撲鼻,炒得好清爽!

香煎牛舌芯🐮軟腍爽口,濃郁牛味。

日高昆布蜆湯🍲加入蜆肉令湯頭更鮮味。

甜品 雪糕配鐵板燒多士
呢幾日成日落雨趁機係屋企附近搵好野食終於有機會試呢間朋友推薦嘅鐵板燒吧台座位可以好好欣賞廚師嘅烹飪手藝簡直係一大享受👍🏻今次試過質素唔錯 下次男朋友生日帶佢黎實冇錯🤣.白桃酒 $65柚子檸檬酒 $65極上和牛套餐 $599/person✨西柚蝦沙律✨龍蝦✨南非活鮑魚真材實料 龍蝦鮑魚眼見仲郁緊好新鮮!.✨牛舌厚燒✨牛油炒雜菜厚燒不過完全唔韌 好考廚師功夫😋雜菜都好入味濕潤.✨日高昆布蜆湯✨甜品✨和牛薄燒✨海膽海鮮炒飯和牛好juicy有肉汁炒飯超香!調味得宜 可惜已經好飽食唔到多一碗🤤
呢幾日成日落雨趁機係屋企附近搵好野食
白桃酒 $65
柚子檸檬酒 $65
極上和牛套餐 $599/person
✨西柚蝦沙律✨龍蝦✨南非活鮑魚
真材實料 龍蝦鮑魚眼見仲郁緊好新鮮!
✨牛舌厚燒✨牛油炒雜菜
和牛好juicy有肉汁
炒飯超香!調味得宜
可惜已經好飽食唔到多一碗🤤

2024-07-24 495 views
御鐵位於銅鑼灣核心地段,系一間日式鐵板燒,今晚同朋友約咗去提前慶祝生日,餐廳日式裝修好舒服,環境寬敞、整潔。唔洗一千蚊就食到二人套餐。前菜沙律用新鮮嘅野菜配上大粒蝦仁,蝦仁彈牙高質。北海道帆立貝配鮮海苔醬。用貝殼形餐具呈上,大大粒帆立貝好似珍珠咁,賣相超級正。活龍蝦配海膽醬選用澳洲龍蝦,食材新鮮高質,望住師傅料理,師傅先以龍蝦膏加入牛油去炒,火喉適中。龍蝦夠鮮甜,肉質彈牙。燒南非鮑魚鮑魚size好大,師傅用咗牛油加白酒料理,鮑魚爽口彈牙,伴以鮑魚肝一齊食,淋上海苔醬非常好味。主菜可選擇澳洲牛柳、愛爾蘭羊架、匈牙利厚切豬或和牛厚燒。我哋揀咗鹿兒島和牛薄燒同愛爾蘭羊架。薄燒和牛肉質軟嫩細膩,油花均勻,卷住蔥花夠晒香口,羊架都幾大份,唔騷,肉質鮮嫩。櫻花蝦海鮮炒飯炒飯鍋氣十足,飯粒金黃十分香口。甜品蜜桃雪糕同綠茶雪糕清新爽口,非常解膩。御鐵銅鑼灣駱克道 487-489號駱克駅13樓

前菜沙律
用新鮮嘅野菜配上大粒蝦仁,蝦仁彈牙高質。

北海道帆立貝配鮮海苔醬。
用貝殼形餐具呈上,大大粒帆立貝好似珍珠咁,賣相超級正。

活龍蝦配海膽醬

燒南非鮑魚

主菜可選擇澳洲牛柳、愛爾蘭羊架、匈牙利厚切豬或和牛厚燒。
我哋揀咗鹿兒島和牛薄燒同愛爾蘭羊架。

櫻花蝦海鮮炒飯
炒飯鍋氣十足,飯粒金黃十分香口。

甜品
蜜桃雪糕同綠茶雪糕清新爽口,非常解膩。

御鐵
銅鑼灣駱克道 487-489號駱克駅13樓

2024-07-22 458 views
老婆不嬲都鍾意睇住廚師烹調嘅過程 所以今日放假去左銅鑼灣度食午市鐵板燒 會畀晚餐平一截 價錢相對大眾化一坐低先有個煙三文魚沙律開下個胃 之後就可以見到廚師係我哋面前烹調帶子 銀雪魚同牛柳 帶子嘅鮮甜 銀鱈魚嘅肥美 牛柳嘅實在肉感 幾種唔同嘅味道都可以試齊 而師傅上菜速度會根據我哋食嘢嘅速度調節食完幾款主食就開始有炒菜 熱湯同埋炒飯 確保食得飽肚牛油炒雜菜 食完海鮮同肉可以食下菜中和下日高昆布蜆湯 清清地暖下胃海鮮炒飯 裏面有八爪魚粒蜆肉粒等等 加埋蛋碎蔥粒伴炒 用嘅係珍珠米 炒飯粒粒分明 好香口 甜品 曲奇雪糕拼朱古力脆卷 鍾意佢呢隻雪糕裏面有好多曲奇碎 提升口感層次

食完幾款主食就開始有炒菜 熱湯同埋炒飯 確保食得飽肚

牛油炒雜菜 食完海鮮同肉可以食下菜中和下

日高昆布蜆湯 清清地暖下胃

2024-07-22 334 views
今日去咗銅鑼灣駱克駅嘅御鐵道食鐵板燒 呢度有個二百幾蚊既午市套餐 價格相對親民煙三文魚沙律 沙律菜加埋蕃茄仔同粟米酸酸甜甜開個胃 面頭放咗煙三文魚北海道帆立貝 兩面煎得金黃香脆 灑上少少海鹽同黑胡椒 簡單得黎帶出帶子本來嘅鮮味美國銀鱈魚 來自美國嘅銀鱈魚鮮嫩肥美 入口油脂香滿溢 不過如果可以厚肉返少少就更加滿足 =P精選牛柳 我揀咗五成熟 牛柳有肉汁 食落油脂感唔重 係實在嘅牛肉質感最後仲有炒雜菜 蜆湯同海鮮炒飯 加埋曲奇雪糕做甜品 非常滿足#相機食先 #手機食先 #foodie #hkfood #香港美食 #美食 #御鐵 #銅鑼灣 #鐵板燒