2019-07-22 88 views
歡迎光臨歡迎嚟到oyster cove 今日又捉埋一家大細去食生蠔,不嬲都好鍾意食蠔所以經常性會去一啲專食生蠔嘅餐廳。今日就嚟到呢一間bookmark咗好耐嘅oyster cove 由於我哋人多勢眾所以直接叫咗每人四隻生蠔同埋一版海膽再加埋其他唔同嘅海鮮,估唔到生蠔非常之新鮮, 有四款唔同產地嘅oyster 俾我哋試吓, 我就最鍾意Irish gigas,入口即溶,唔會太鹹。另外由於屋企人好鍾意食羊架所以都叫咗個羊架,煮得啱啱好唔會overcooked ,調味都非常之出色完全琴過咗羊嘅so味另外超級推介佢哋嘅非洲虎蝦意大利飯,佢哋嘅蕃茄底做得好濃味,意大利飯口感啱啱好,唔會太硬,超惹味。

歡迎光臨歡迎嚟到oyster cove

2019-07-22 57 views
之前喺天后食過呢間餐廳非常之唔錯所以今次都嚟到尖沙咀試吓嘅分店。首先呢我哋就叫咗每人四隻嘅生蠔,店員好用心咁樣同我地解釋佢哋嘅來源地同埋佢哋嘅口感有咩分別。海水味唔會過重過鹹,第二款都好creamy tim. 除咗生蠔之外佢哋嘅海膽都超級正,海膽我哋叫咗成板,非常之新鮮包埋啲紫菜一齊食正呀。我哋就叫咗個鵝肝多士試吓,呢個多士真係不得了一定要再叫,唔係誇張我哋差唔多1秒就清左盤。鵝肝非常之creamy,煎得好脆口,外層脆入口即溶。總括嚟講呢間餐廳都好高質,雖然我已經食咗第二次不過我會再嚟食第三次。

海水味唔會過重過鹹,第二款都好creamy tim.

2019-07-18 56 views
這間位放尖沙咀以食蠔為主的蠔灣,有多款不同產地及款式的生蠔供應,但主要都是法國蠔。先點了個海鮮拼盤。Honey Point雖然比較細隻,但味道爽甜;South Africa味道較清新,質感較硬。Lambert海水味較重,咸味較重,質感爽口;Majestic 1海水味比Lambert更濃郁,爽口鮮甜,而且很肥美。Gillardeau質感較creamy,蠔味更濃郁。La Perle Noire是幾款蠔中最肥美,但不及Gillardeau鮮甜濃郁。龍蝦刺身爽口鮮甜,肉質晶凝通透,十分新鮮。Scampi這個紐西蘭深海龍蝦仔味道十分鮮甜,入口甜味充斥整個口腔,但比較十腍身。地中海紅蝦比龍蝦仔味道更鮮甜,適逢換殼,紅蝦蝦膏更豐富,較爽口似煮過。三款蝦中紅蝦味道最鮮最甜。鵝肝多士煎得熟了一點,所以不夠滑,但鵝肝油脂豐富,入口充滿油份甘香,再加上黑醋汁正好中和油膩感。龍蝦湯味道濃郁,有蝦膏香味,有些魚湯的鮮甜,還有粒粒龍蝦肉。燴龍蝦意粉雖然是細份量,但比平時的一人量還要多,意粉每條都充滿了忌廉汁,加上洋葱香味,十分creamy,還有原隻龍蝦鉗。
先點了個海鮮拼盤。

Gillardeau質感較creamy,蠔味更濃郁。

因為男朋友好鐘意食生蠔同海鮮🦞所以我成日都揾啲專食新鮮生蠔既西餐廳,等男朋友開心下🤩🤩🤩今次朋友介紹哩間位於尖沙咀嘉蘭圍既西餐廳,佢話可以自己自選海邊拼盤架😋😋😋好在一早book好枱,因為夜晚7點未夠入到黎full 左8成枱嚕我地對於「自選海鮮拼盤」好興奮,不停嗌,嗌左「馬糞海膽」「北海道帶子」「牡丹蝦」同埋6款生蠔😚😚分別係South Africa ,Coffin Bay~Lambert~Masse~Majestic 同埋Pousse en Claire🤩🤩再嗌左「焗西班牙黑毛豬扒」「松露蘑菇湯」「松露蟹肉意大利飯」🥰🥰首先「自選海鮮拼盤」好吸晴,有嗰層架放好我地揀既海鮮,影相打卡一流試哂6款生蠔,每款蠔都勁新鮮,海水味濃郁,好creamy,我同男朋友遍好食Majestic,因為飽滿啲🥰🥰「馬糞海膽」又係俾到驚喜我,係好新鮮甜美,紫菜包住食係完美既配撘😋😋「牡丹蝦」超大隻同厚肉,啲蝦肉好彈牙添,蝦頭啲膏好多😘😘食完海鮮就飲「松露蘑菇湯」,哩嗰湯真係無得輸,超級足料,加埋pepper,完全將松露既鮮味提升左「松露蟹肉意大利飯」男朋友話好滿意,首先意大利飯煮得軟硬適中,蟹肉同磨菇既份量岩

「牡丹蝦」超大隻同厚肉,啲蝦肉好彈牙添,蝦頭啲膏好多😘😘

「松露蟹肉意大利飯」男朋友話好滿意,首先意大利飯煮得軟硬適中,蟹肉同磨菇既份量岩岩好,而且嗰醬汁,即係松露汁調效得好好,令到成碟飯好creamy🤝

最後就係「焗西班牙黑毛豬扒」,我就最鐘意啦,塊黑毛豬焗到好似慢煮但帶點脆身既感覺,而且愈食愈出啲豬味,好正,加上伴底既沙拉🥗好新鮮,好出色
2019-07-17
Type of Meal
Dinner
  • 焗西班牙黑毛豬扒
  • 松露蟹肉意大利飯
  • Majestic
2019-07-16 43 views
今日為咗慶祝我同男朋友嘅記念日就去咗蠔灣 一聽個名就知去食海鮮同埋佢哋主打係食蠔嫁啦 今次我哋就食咗12隻生蠔分別來自澳洲南非同埋法國 每隻都好新鮮 好鮮甜同爽口 廚師都話俾我哋聽有南非開始食 我哋每人六隻都唔夠喉我哋再叫咗一版海膽非常之新鮮 佢啲海膽唔會好似一舊野咁 每一舊都好鮮甜 如果你唔想叫咁多可以叫1隻海膽跟住仲有帶子同埋紅蝦佢哋都非常之爽口而啲頭有非常之多嘅膏☺️☺️☺️煮食返嚟就叫左龍蝦意粉佢啲龍蝦就算煮熟左都好爽口 佢仲有啲蟹子喺上面仲有黑椒 整到個味道唔會太悶☺️另外就係個安格斯牛扒係超級推介非常之好食一啲都唔韌牛肉來講佢真係算十分之嫩

2019-07-12 69 views
夏天日日都熱辣辣 熱到個人都無咩胃口🌞朋友建議 不如去食下海鮮 等個人可以Fresh咁話噢😂好啦 就信你一次咁大把😚餐廳裝修好chill 環境 氣氛 相當之好雖然身處熱鬧既尖沙咀 但都感受到片刻既寧靜一坐底 心情巳經輕鬆左一大半❤️正當我地仲心大心細 唔知揀咩野食哦陣侍應即刻主動 熱情咁向我地介紹menu並且好細心咁講述每一種菜式既特色非常貼心😍既然餐廳名內含「蠔」字 我地又點可以錯過呢🥳蠔呢 原來都有分好多種 唔同產地 所出產既蠔 都會帶點當地色彩侍應好細心咁講解俾我地聽食海鮮前 有多種調味俾大家選擇分別係新鮮檸檬🍋片(檸檬汁) 日本豉油 Wasabi 同 蕃茄辣醬 各有特色生蠔點左6款 分別係Honey Point, South Africa, Lambert ,Fine de Claire,Majestic同Pousse en Claire由檸檬片開始 順時針介紹下先1️⃣Honey Point 體型最細 但甜味最重 完全無太大海洋味 呢款係我最喜歡既😍2️⃣South Africa 海水味淡香 但蠔既肉質相當爽口3️⃣Lambert 開始帶點礦物既味道 帶甜 口感嫩滑4️⃣Fine de Cla
夏天日日都熱辣辣 熱到個人都無咩胃口🌞

醬料

海鮮拼盤

由檸檬片開始 順時針介紹下先
3️⃣Lambert 開始帶點礦物既味道 帶甜 口感嫩滑
4️⃣Fine de Claire Size比較偏大 海水味亦比較重 但不失鮮甜味
5️⃣Majestic 非常肥美 蠔味香濃 但帶少少甘味
6️⃣Pousse en Claire 最後係蠔味最重 海水味最濃 味道豐富 口感一流👍🏻

7️⃣中間係 好紅既Red Prawns🦐
肉質爽甜 份量十足
最估唔到 連蝦頭裡面既蝦膏 都鮮甜無比 唔可以走寶🥰
仲有8️⃣ Scallop
新鮮 厚切 肉質細膩 甜度十足

最後係 9️⃣海膽
一板鮮橙帶金黃色既海膽 味道甘甜 滑不溜口
海膽

餐廳特別推介以紫菜包住海膽進食 增加左鮮甜味 同時豐富左口感 好特別既食法👏🏻
白酒忌廉青口

第二度菜係 白酒忌廉青口
酒香味四溢 忌廉唔會太濃烈 膩口 因為有以洋蔥 西芹 一齊煮燉 反而增加清新口感
青口體型細細 但鮮味相當強烈 唔可以睇小🥳

第三度菜係 焗西班牙🇪🇸黑毛豬扒
肉質好鬆化 鮮嫩
本身都怕黑毛豬會太肥膩 點知加上新鮮既沙律🥗菜 同酸酸甜甜既醬汁調味
完全提升去另一個層次 食落覺得好fresh😇
意大利飯

最後一道菜係 意大利飯
食落好重鮮甜味 細心留意下 原來加左蟹肉落去煮
飯裡吸收哂蟹既精華 絕對係驚喜之作🤩

飯後發現店鋪有一 Coffee corner☕️
原來餐廳有自家出品既炒同Blend咖啡豆 或者 咖啡粉賣
好feel到佢地對咖啡既熱誠 同 試業初期 價錢大眾化 好奇之下 買左一包咖啡豆嘗試
咖啡有淡淡朱古力味 焦糖味重 帶有陣陣果香味
十分欣賞餐廳除左蠔做得十分出色 就連咖啡都作新嘗試 係一間充滿驚喜 創意既食蠔餐廳👏🏻👏🏻
醬料
海鮮拼盤
白酒忌廉青口
意大利飯
2019-07-11 31 views
親愛的話呢排成日唔喺香港陪我,所以話同我去食好d,就帶左我去尖沙咀呢間食生蠔嘅餐廳...餐廳喺利時商場嗰頭,都算易揾...親愛的order左個seafood platter, 叫左6款生蠔,一板海膽,紅蝦同埋帶子~Honey Point x 2Lambert x 2Masse x 2Majestic x 2La Perle Noire x 2Gillardeau x 2上枱之後,店員走過來仔細嘅介紹每一款蠔,仲同我地講解食嘅次序! 食生蠔好講求潔淨度,而呢度每一款都係又飽滿,又鮮甜,我地都食到停唔到...海膽係嚟自日本的,非常鮮甜,店員仲提供埋紫菜俾我地,好正呀~紅蝦肉質爽嫩,店員仲提醒話蝦頭有好多膏,真係好香濃! 親愛的仲order了白酒蒜蓉煮活蜆湯,蜆都係無沙的,配埋蒜蓉包一齊食,吸埋d湯食yum yum! 由於親愛的好肚餓嘅關係,佢仲order了一份松露焗黑毛豬,黑毛豬有種外脆內juicy嘅感覺,店員仲好貼心地切開哂,方便食用同埋蟹肉松露意大利飯: 上面鋪滿住松露,仲有好多菇類,夾埋蟹肉,口感豐富又creamy!整體上,餐廳嘅食物質素都好高,店員姐姐嘅服務都非常好! 親愛的話下次

Honey Point x 2
Lambert x 2
Masse x 2
Majestic x 2
La Perle Noire x 2
Gillardeau x 2
紅蝦肉質爽嫩,店員仲提醒話蝦頭有好多膏,真係好香濃!

整體上,餐廳嘅食物質素都好高,店員姐姐嘅服務都非常好! 親愛的話下次可以encore!!!
2019-07-10 306 views
不知有幾年沒有吃過生蠔,生蠔這東西,任食的通常沒質素,單點的好貴,沒有$50一隻的質素又完全不能接受。剛剛在尖沙咀的內街嘉蘭圍發現這家蠔吧,不知是不是因爲新開張,蠔都不貴,大部分都$40以下!食物:上菜速度一般,但嘗過生蠔後就明白,是值得等待的單點海鮮:生蠔:Honey cove 美國$32 入口鮮甜而不搶,蠔體細小,非常合家歡!Lambert $39 口味清淡,體積比前者大,中sizeNoire $33 有淡淡蠔鮮味,帶些微口感Fine de Claire $33 非常有名的法國蠔,蠔味香濃又帶點鐵銹,進階愛蠔者必試!Majestic $49 蠔體更大,非常肥美又鮮味,餘韻很長!Gillardeau $39 同樣是較大的蠔體,蠔香在口中灕漫好一段時間,肉質肥美易咬,當中又帶點鮮甜,非常好吃!馬糞海膽 $168鮮甜味美而不腥,體積屬於中小型,但奶滑香卻是特級。紅蝦 $78非常巨大,比牡丹蝦還大,蝦肉結實,蝦頭的蝦膏非常而不帶苦澀,鮮味直衝腦門,超正點!清酒煮蜆 $168洋蒽帶出的鮮甜中帶有清酒的微澀,口味濃郁帶點牛油香,跟蜆肉相映成趣。龍蝦意大利麵 $198非常濃郁的奶油香,意大利麵煙

食物:
上菜速度一般,但嘗過生蠔後就明白,是值得等待的

單點海鮮:
生蠔:
Lambert $39 口味清淡,體積比前者大,中size
Noire $33 有淡淡蠔鮮味,帶些微口感

馬糞海膽 $168
鮮甜味美而不腥,體積屬於中小型,但奶滑香卻是特級。

紅蝦 $78

清酒煮蜆 $168

龍蝦意大利麵 $198
非常濃郁的奶油香,意大利麵煙韌,加上龍蝦肉,惹味得很!

黑松露醬豬排 $298
跟前面性價比高的菜色比有點不同,豬肉肥美得很,完全的入口即溶,但如果瘦肉多一點會更佳。

侍者對生蠔等菜色的認識不淺,明顯有做功課,值得一讚!
2019-07-05 52 views
前陣子婆婆放假睇住大帝一日,我同先生都可以去食下野拍下拖。約左先生去蠔灣食晚飯,叫左個蠔拼盤加海膽,北海道帆立貝,紅蝦。 總共叫左6款蠔Honey Point, Lambert, Majestic, La Perle Noire, Masse, Gillardeau。 每款蠔都新鮮只需加少少檸檬汁已經好好味。我自己最鍾意Gillardeau先咸後甜亦爽口蠔味亦較濃。紅蝦軟糯蝦味濃又甜。北海道帆立貝鮮甜。這款原隻海膽味道比較清甜,無平時食開加拿大海膽咁濃甜,各有喜好。食完海鮮再食熱食,叫左焗西班牙黑毛豬扒,黑松露雜菌意大利飯白酒刀貝個湯勁鮮甜,食晒刀貝飲左成碗湯。焗西班牙黑毛豬扒肉質軟嫩帶脂香好好味。最後食埋黑松露雜菌意大利飯有香濃黑松露味調味亦剛剛好。連飯都清碟,今餐好飽原本想去食甜品都食唔落店員好nice, 佢教我點用叉界開蠔既帶子位。又會問野食好唔好味。

紅蝦軟糯蝦味濃又甜。
北海道帆立貝鮮甜。

食完海鮮再食熱食,叫左焗西班牙黑毛豬扒,黑松露雜菌意大利飯

白酒刀貝個湯勁鮮甜,食晒刀貝飲左成碗湯

焗西班牙黑毛豬扒肉質軟嫩帶脂香好好味。

Type of Meal
Dinner
  • Gillardeau
  • 焗西班牙黑毛豬扒
  • 紅蝦
2019-07-02 52 views
蠔灣係一間裝修型格嘅生蠔店,依間分店仲位於尖沙咀呢個中心點,對於我哋呢啲成日要見客嘅呢個真係一個好地方,蠔灣嘅生蠔都係進口唔同國家,佢哋會揀選各國最靚最新鮮嘅生蠔,先會係店舖供應,生蠔種類超過30種,而呢間餐廳除咗生蠔之外,海膽、帶子、地中海紅蝦都非常新鮮我們簡左海鮮拼盤,姐係Make your own seafood platter,咁就可以試吓唔同種類、唔同國家嘅生蠔有什麼分別。呢個海鮮拼盤上枱嘅時候真係好surprise ,店主已經將生蠔由淡至濃排列,只要我們順時針吃就可以!包括honey point ($32/隻) , Lambert($39/隻),Majestic no.1($39/隻),La Perle Noire($39/隻),Masse($33),Gillaedeau($39/隻)排名不分先後生蠔的價錢最平$30最貴$50都有一隻!不同國家產地的生蠔各有他們的特式,但原來由淡至濃呢個方法去食,真係可以使得出有些產地的生蠔比較濃既海水味,有些比較淡水味,而且有些生蠔有甜味,有些非常爽口,所以建議如果是唔知揀邊一種適合自己的話,先向店員查詢!原板海膽配上咸紫菜好鮮甜,cre

生蠔的價錢最平$30最貴$50都有一隻!

原板海膽配上咸紫菜

好鮮甜,creamy,無苦澀味

Red prawns 地中海紅蝦

蝦頭爆黃色蝦膏,肉質既爽又嫩,彈牙

北海道帶子$38

帶子鮮甜,大大粒,好滑!

除咗生食之外,當然要叫一啲熟食試下,個人覺得熱食都非常出色,特別係呢個清酒蒜蓉煮青口 ,青口非常新鮮,雖然每一粒都係細細粒,但係勝在有好多粒,唔會好似大部份青口雖然大粒但係比較難咬,而且飲埋個湯都好鮮

焗西班牙黑毛豬扒

焗黑毛豬扒令到豬扒肉質十分滑,而且淋上松露汁,特別惹味,個表皮有啲似煎嘅感覺,因為表皮比較脆口,店主仲好細心將豬扒切好,可以一條一條食

松露蟹肉意大利飯

呢個意大利飯最面已經可以見到松露,怪唔之得有甘香嘅松露味啦,而且意大利飯飯質軟硬適中,混合新鮮蟹肉喺飯裏面,味道非常濃郁❤️

最後,想評價呢一間餐廳嘅服務亦都非常好,而且又細心介紹生蠔的種類,環境亦都非常舒適,落地玻璃令到餐廳更加開揚,而且性價比非常高,食完之後好快就會有一種想再食嘅感覺

2019-07-02 50 views
生蠔不嬲都係香港人至愛,不過要係香港食到新鮮有質素既生蠔就一d都唔易。依間係尖沙咀既餐廳絕對係喜愛食蠔既人必去之選!我同朋友點左個龍蝦套餐,另外點左店主介紹既生蠔海鮮拼盤同鵝肝多士。食主菜前梗係用生蠔同刺身就頭盤啦!拼盤上有6款刺身,全部都係店主挑選當日最新鮮既,包括左Coffin Bay,Lambert,Majestic,La Perle Noire,Masse同Gillardeau。由淡味既開始食,每款生蠔都好肥美好新鮮,細心品嚐可以感受到黎自唔同地方既海洋味。拼盤上面仲有龍蝦刺身,北寄貝刺身,同埋北海道帶子刺身,另外仲有一版海膽。食生蠔同刺身梗係要配返杯白酒啦。食完刺身之後有龍蝦湯同埋鵝肝多士,龍蝦湯好香濃,配埋塊鵝肝多士食,另有一番風味。最後的主菜係燴龍蝦意粉,佢係用咗忌廉汁同扁意粉去煮,好cremy,雖然佢話係細分但其實份量都唔少食完都好飽。依度環境真係唔錯,而且食物質素非常高,以依個價錢可以食到咁多又咁高質既食物真係好值得!

依間係尖沙咀既餐廳絕對係喜愛食蠔既人必去之選!

食主菜前梗係用生蠔同刺身就頭盤啦!

食生蠔同刺身梗係要配返杯白酒啦。

2019-07-01 41 views
喺尖沙咀兜兜轉傳,由大街穿過小巷,去到依一間生蠔cafe.時間仲早,見到有人喺度坐低飲咖啡玩電腦,因為依間店比較隱蔽所以喺度飲杯咖啡坐下都係唔錯。而我就係為咗依度嘅生蠔而來的點左個B餐包括生蠔刺身拼盤:先食2款小型生蠔包括honey point , 細細隻有少少甜口,美國virginica比較爽口清淡,跟著4款法國蠔majestic N1,la perle noire 同Lambert味道開始加強帶有海水鹹香,Gillardeau N0最大隻最creamy。仲有一版馬糞海膽,北海道道帶子刺身,同埋原隻赤貝,赤貝爽口,鮮甜原本想食龍蝦,點知未返貨所以就食scampi, 即係紐西蘭龍蝦仔,都幾多肉,肉質比大蝦結實。海膽都幾鮮。北海道帶子都唔錯。個餐仲有鵝肝多士,好rich ,其實以跟餐來講,份量都幾大。好濃味嘅龍蝦湯,有少少咸咗D同埋龍蝦鉗意粉,個意粉煮得幾好,龍蝦肉配蟹子洋蔥幾清新。
喺尖沙咀兜兜轉傳,由大街穿過小巷,去到依一間生蠔cafe.

而我就係為咗依度嘅生蠔而來的

好濃味嘅龍蝦湯,有少少咸咗D

同埋龍蝦鉗意粉,個意粉煮得幾好,龍蝦肉配蟹子洋蔥幾清新。
  • 北海道赤貝
  • Honey Point
  • Scampi
2019-06-29 53 views
凍海鮮拼盤:一上菜既時候大家都忍唔住狂影相,太豐富喇👍🏻👍🏻 叫左8款生蠔各4個品種,creamy、海水味、金屬味、清新較淡口,一次過就試到晒!店員都會好貼心講返進食既順序!除左生蠔之外,兩款蝦刺身都非常鮮甜,而且肉質好彈牙!食完個拼盤已經超滿足💕💕另外仲order左龍蝦意粉同龍蝦炒蛋,用龍蝦黎煮意炒同炒蛋,唔使講都知鮮甜好味!絕對會Encore,同埋見到側邊既客人叫左鵝肝多士,賣相都好吸引!下次一於試下先😆😆

2019-06-27 62 views
朋友話想去食蠔,咁啱今日出開尖沙咀,就順道嚟呢一間鋪頭試一試。見到Menu有個海鮮拼盤,包生蠔,一版海膽,仲有幾隻蝦刺身,價值過千元,但既然一場黎到,點都要試試。果然啲生蠔幾新鮮,我同朋友都幾滿意,其他海鮮都算不過不失,算係有鮮味。另外仲帶咗白酒煮青口,白汁味都幾濃郁,而且仲食到淡淡白酒味,相信reduce時過程算係做得唔錯,可見廚師功力有返咁上下。食咗兩樣嘢,買單已經差唔多$2000 ,但個肚其實都未夠飽,不過個人覺得質素係可以嘅。
2019-06-24
2019-06-26 55 views
今晚同朋友慶祝生日,特登上網搵左間有生蠔食既餐廳☺ 位置雖然有少少隱閉,但其實就喺加連威老道後面,方便得黎算是旺中帶靜👍🏻 餐廳比想像中大間,而且都好多人食😀主打海鮮拼盤,除左有既定既set外,都可以跟自己喜好嗌。店員會介紹下是日有咩當造既海鮮,又會建議一下份量,幾細心🤗海鮮拼盤🦐🐚自己點,當然係集齊晒我地鍾意既野食啦😍 有四款生蠔,由淡食到濃味,最愛Majestic! 好鮮甜🤩 仲有Scampi 同紅蝦🦐 肉質爽口,特別係紅蝦既蝦膏,好甜,令我地好難忘🤩原隻北海道赤貝好肥厚,一啲腥味都無咖🥳 而海膽好軟滑,夠鮮甜🥰松露忌廉炒蛋係僅僅熟嗰隻,所以滑得來仲會有少少流心既感覺👍🏻 黑松露味亦好香🤗法國鵝肝忌廉意粉鵝肝好厚🤣意粉係我喜愛既扁意粉,有咬口,幾好食

海鮮拼盤🦐🐚

松露忌廉炒蛋

法國鵝肝忌廉意粉
鵝肝好厚🤣意粉係我喜愛既扁意粉,有咬口,幾好食
  • 北海道赤貝
  • 生蠔