PARKSIDE餐廳以其獨特的裝潢和高樓底設計,迅速成為新興的打卡熱點。餐廳內部採用木化石為靈感的裝潢設計,搭配落地玻璃自然採光,營造出如教堂般的舒適氛圍。環保原木和颱風損壞的樹木製作的木化石藝術品更增添了獨特的魅力。 .serive 就唔好expect too much 喇🤓感覺好似係食緊普通茶記😂.🍝虎蝦香蒜辣椒扁意粉(Tieser Prawn Linguine Aglio e Olio)意粉彈牙,搭配新鮮彈牙虎蝦和香蒜辣椒,口感惹味.🍔經典牛肉漢堡(PARKSIDE Bunger)以煙燻培根、番茄果醬和切達芝士為特色,每一口都充滿濃郁的風味,薯條係岩岩炸起,夠哂脆口.此外,餐廳還與本地咖啡品牌NOC Coffee Co.合作,設有獨立的咖啡吧,提供各式咖啡飲品。無論是ice americano定係expresso tonic,tea time 岩哂~

意粉彈牙,搭配新鮮彈牙虎蝦和香蒜辣椒,口感惹味
🍔經典牛肉漢堡(PARKSIDE Bunger)
2024-09-26
Tea
講起荃灣有咩打卡餐廳🍴, 一定非呢間位於如心廣場二樓的「PARKSIDE」莫屬。樓底極高,整座猶如教堂般震懾氣勢的裝潢,木色與米黃色的相間階磚,非常適合打卡。設有半圓形卡位雅座,坐得都幾舒服。剛好就快萬聖節,餐廳好有心思擺設了骷髏骨頭人,整體氣氛一流。從帶位入座至落單,店員服務態度好好👍🏽,會主動收回空碟,食甜品又會主動換碟。喇沙泡沫濃湯配蝦片:喇沙泡沫濃湯的味道非常獨特,椰漿帶來了順滑口感,為了增加其複雜性香茅、生薑和大蒜不可或缺,辣椒醬增添了適度的辣味,爽彈蝦仁多了一層鮮甜的海味,令人垂涎的美食,嗜香辣及重口味人士點必,仲可以用香脆蝦片蘸上湯汁。風乾火腿蘑菇薄餅:新鮮熱辣,用上酸種薄餅,更加自然健康,比較容易消費,而且升糖速度較慢,特別適合麩質過敏者,風乾火腿吾會過鹹,帶有一絲鹹肉味配上低調芝士底,仲有蘑菇增加香氣,餅邊十分香脆,令人一食上癮。紅酒糟虎蝦卷意粉:紅酒為整道菜增添了深厚的香氣和層次感,虎蝦肉質鮮嫩,與紅酒醬汁相得益彰,意粉吸收了醬汁的風味,仲有蒜、洋蔥、姜🫚,意粉好有咬口, 好特別。特色木化石朱古力餅:擺盤精美,真係整到好似木化石咁,充滿朱古力牛奶味捲,加埋脆脆朱古力

特色木化石朱古力餅:擺盤精美,真係整到好似木化石咁,充滿朱古力牛奶味捲,加埋脆脆朱古力蛋糕底,又唔會太甜,值得一試。

Mojito:食完朱古力甜品可以飲Mojito中和,薄荷和青檸的組合讓Mojito非常清爽,適合夏季飲用。與蘇打水混合,Mojito的酒精感相對較低,容易入口。

總結:
教堂風打卡餐廳
食物性價比高
2024-10-21 1826 views
跟風去呢度打卡,除左環境好似美術館咁靚,食物都唔錯!尤其是Sour dough pizza。🥢水牛芝士蕃茄薄餅: 傳統味道配酸種麵團,pizza 特別脆👍🏻。Pizza 厚度介乎厚批至薄批之間。芝士🧀好足,蕃茄味變得冇咁明顯。🥢原隻燒雞(經典迷迭香大蒜🧄): 燒雞本身醃得入味,食到迷迭香味道,薯條亦酥脆。份量足夠二至三人食。🥢Mocktail (Yuzu oolong): 柚子烏龍茶調配的mocktail 🍸好清新,有淡淡的茶味。

係配合木化石主題的餐廳,要環境和食物質素來考量的話價錢算是很高cp,有唔同price range讓人選擇。特別推介是生牛肉,胡椒加香料配搭的味道加上薄切生牛肉片,加上精美的擺盤,是非常佳美的前菜。紅菜頭沙律幾抵食,有很大的份量。餐飲的質素不錯。其他食物的擺盤也很好,但不太推薦牛肉漢堡,因為牛肉比較硬。如果星期六日去一定要早兩個星期前預訂,否則如果walk in的話,坐不到較好的位置。之前睇咗openrice的食評以為食物質量不佳,但是親自食過是不錯的,以一般西式餐廳的價錢可以食到較高水準的食品,也有不少創意料理的搭配。

• 生牛肉前菜
2024-10-11 2334 views
食物不是太出眾。。都算, 但 d服務態度好好好好差,又灰氣,問多句好似唔應該咁, 講野又一舊舊又細聲, 帶住口罩就唔該講大聲 d, 重要有 d menu係 lunch無供應, 比餐牌睇前唔講, 睇完後要落單先來講, 呢 d就係無係客人立場角度諗囉, 呢間有所為特別特式環境,唔覺囉, 所以唔會, 一定,肯定唔會再來,black list內完。,
2024-10-08 3125 views
因為住荃灣,專程過嚟打卡。幾令個環境,樓底高,影相吾錯。野食個炸豬手好好食!未食過感好食嘅豬手!點埋蜜糖醬,好好味👍個燒雞吾得,肉無味,醬汁又少,可以吾食。意粉吾錯,海鮮都大大粒帶子,蝦。飲品叫左杯mocktail , $68, 味道同杯凍蜜桃紅茶無咩分別😅。可以飲noc coffee 好啲。餐廳平日夜晚吾算多人,食完野吾使趕住走。總體來說都ok,人均$2xx,都算係抵食。真心推薦炸豬手,十分都有九分😊
真心推薦炸豬手,十分都有九分😊
門口欠指示,reception職員冇指示,問攞飛定還是預定,只係講你地「洪」埋黎,會影響客人聽吾到籌號。入坐餐牌pat 係枱面,示意職員點餐,第一句問你幾個人,幾個course,初初get 吾到,職員重覆問,不斷吹,痴線。食到甘上緊,就話叫埋單,用餐時間就夠90分鐘。我奇怪你地職員入坐時冇講喎,職員死撐同事一定有講,我地話真係冇,痴線,係吾係都好兜下會死咩,員工講漏好正常,比你win 左個客,升你神枱呀!我都吾想坳。但吾會再有下次
All  day  breakfast
All  day  breakfast
嚟左呢間餐廳兩次,人流唔多,一方面覺得唔太多人,好舒服,但另一邊覺得佢值得更多人流!所以出個post! 首先講booking, 無online booking係麻煩啲嘅,打電話又唔一定通,次次都要打第3次先通,不過唔緊要☺️食物方面,性價比高,小食方面,雞翼有5件,好抵;$1XX一個main pasta, 份量亦好夠;豬手$188,脆皮好夠,咬落去係脆口,好好食。飲品方面,值得一讚係有本地啤酒👍🏻👍🏻 仲要係荃灣出產嘅啤酒👍🏻 支持本地啤酒真係好重要👍🏻服務方面,waiters好專業,同佢地嘅外表好唔同😂 有啲外表好年輕嘅waiter, 但擺盤、收野都好快手,同識做。落order果陣提左幾次食物要等20分鐘,(可能驚我地會投訴佢慢😮‍💨),但我地唔心急😊,最後10分鐘都已經出到菜👍🏻張枱細都擺到,又會好細心咁叫我地食左小食先,幫我地收咗大碟,騰返多啲位出嚟。見我地食到尾,係到傾計,啲碟有少少污糟(講緊都係兩舊雞骨),又主動幫我哋換新碟🥹 依家好難搵到服務細心嘅waiters唯一唔好就係餐廳比較凍🥶 同埋啲枱好細。枱細真係唔知玩個客定玩員工🤣 不過為左打卡同營造空間感就可能要做細枱啦🥰 嚟

嚟呢到打卡,食飯真係唔錯~ 希望佢地都keep到服務水準啦👍🏻
  • 豬手
  • 啤酒
2024-10-02 3582 views
食物內容一流非常好食服務態度超好,,有個攣毛哥哥仔笑容一流,環境優美,靚人靚景,味道一流,價廉物美,對小朋友超級有禮貌,好少餐廳會做到對小朋友非常有禮貌和愛心,會正常嚟幫襯
食物內容一流非常好食服務態度超好,
,有個攣毛哥哥仔笑容一流
2024-10-02
Dinner
Celebration
Birthday
  • 燒雞
2024-10-02 3533 views
一直book mark咗呢間靚靚餐廳,剛好有朋友生日,一於去試一試!6:00入座,餐廳還未有太多人,但已經見到有KOL在打卡位瘋狂打卡,我們點了食物後想打卡,但KOL還在影相幸好職員努力地幫我們借位拍照。食物味道不錯,我們點了parma ham Pizza,泰式串燒,軟殼蟹意粉!串燒比較出色!食物份量也比較較多!吃得很飽飽望住這個靚靚的環境賞心悅目餐廳職員友善,不時幫忙拍照,最後也在靚靚打卡位拍了喜歡的照片

幸好職員努力地幫我們借位拍照。

望住這個靚靚的環境賞心悅目
2024-09-28 4155 views
由入坐到點餐服務真的令人難忘入坐前沒有提示外面自助取籌點餐時侍應態度很差 而且將漢堡切開一半的要求被他拒絕了結帳時直接被無視了 也好不只是我感到無助 其他客人也像拍賣般 舉手的頻率跟我心跳差不多香港食肆的例行加一服務費其實可以改名為加一管理費會比較洽當服務真的沒有食物水準還好的 這個加一給廚師我沒話說如果要體驗一下澳牛級服務的西餐廳不妨一試快來體驗一下說好的香港故事這店名乎其實 來打卡拍照和食物是可以的如果一間餐廳做到咁不如賣兩餸飯算啦 收錢同夾餸果位姨姨都笑容滿面
由入坐到點餐服務真的令人難忘
快來體驗一下說好的香港故事
這店名乎其實 來打卡拍照和食物是可以的
2024-09-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$190 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
2024-09-22 4407 views
本來見新開,又賣廣告賣得咁勁一心諗住過黎試下~~~約左幾個朋友一齊黎Dinner dating.先講Book位8點前只可以Walkin8點後先可以Book位.8點入座已經通知8:30 Last Order9:30要離場⋯⋯Um🫨.入面得2-3枱人安排左我地係卡位既一個邊邊位本身都諗住佢地幾貼心因為我地都係要傾野覺得呢個位置都幾好.點知食到9點左右不斷有職員係我地隔離經過因為呢到有個類似員工房的位置其實係極度騷擾因為枱與門之間得好少空間然後再要不斷出入.野食的話 不過不失不算好驚艷對得住個價錢咁環境係幾靚 不過唔值得去第二次
本來見新開,又賣廣告賣得咁勁
一心諗住過黎試下~~~
約左幾個朋友一齊黎Dinner dating
野食的話 不過不失
不算好驚艷
對得住個價錢咁
環境係幾靚 不過唔值得去第二次

今日中午和友人帶屁孩們去荃灣體育館玩,玩完就順道去如心廣場近期打卡大熱嘅Parkside Nina食個下午茶🤗/𝟛-ℂ𝕠𝕦𝕣𝕤𝕖 𝕊𝕖𝕥 𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 $𝟙𝟛𝟠/前菜可選餐湯或沙律,選沙津的我是水牛芝士、蕃茄、火箭菜配黑醋醬,味道還可以👌🏻可惜兩份主菜都淡而無味:煎魚魚皮香脆,肉質卻很結實;香蒜辣椒大蝦意粉也很乾身,友人歲半的囡囡吃也不怕辣😂唯一蝦算彈牙有啲蝦味🙈甜品的提拉米蘇也不太好吃,酒味及咖啡香欠奉,只有過於甜的甜味😥唯一可取就是另加$30換一杯NOC的Flat White🙂‍↕️/撇除食物,整體環境都很寬敞:有陽光感,打卡位也很美👍🏻店員服務友善,主動為BB提供餐椅和餐具,餐椅也算穩陣又有安全帶,讓媽媽們可以稍為輕鬆地聊天和進餐🥰/兩大兩細合共消費$414,算叫做坐得舒服食得飽,視乎大家追求啲咩🙏🏻
𝟛-ℂ𝕠𝕦𝕣𝕤𝕖 𝕊𝕖𝕥 𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 $𝟙𝟛𝟠
荃灣 │ 高樓底寫意打卡餐廳👅🪄Lunch set $138/158(款式會轉)✽餐湯&沙律✽肉醬意粉✽意式烤雞✽甜品✽ +$30 可轉NOC 咖啡☕️剛開幕時餐廳不接受預訂,等了大約50分鐘才入座,幸運地坐到了窗邊的位置。這家以化石為主題的餐廳實在是很新奇,附近還有一個小公園,可以隨意逛逛。讓我驚喜的是沙律🥗,蝦很新鮮、柚子醬增添更多層次的味道。主菜整體而言味道就中等、意式烤雞的肉質嫩滑,外皮是脆👌加了錢轉NOC朱古力咖啡🥸味道偏苦,濃郁的巧克力非常明顯。餐廳的環境很舒適,可以悠閒地享受陽光🎈坐了很久也沒有被催促離開。想要散叫的話,推薦嘗試Pizza~ 現在也開放book位了!以打卡為主要目的的話、性價比是不錯😹😹食物味道:7/10性價比: 7/10打卡指數: 9/10價格:約$150-200 pp ✽可訂位⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
荃灣 │ 高樓底寫意打卡餐廳👅🪄
Lunch set $138/158(款式會轉)
✽餐湯&沙律

價格:約$150-200 pp

✽可訂位

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰

Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
  • Lunch  set
1K
2024-09-20 3189 views
讚-坐到卡位既話 環境的確係好有型 無諗過荃灣出現到咁既餐廳 樓底高得黎仲有主題-薄餅好味道 批底香口有韌度 一啲都唔係餅乾質感 同埋一上檯就聞到好大陣香草味 好新鮮明 沙爹都好柔軟 醃得好入味 -雞尾酒好平 少見地78有交易彈-沙爹醬唔合格 好淡口-檯真係太細張 3人檯係坐唔到3個人

-雞尾酒好平 少見地78有交易

-沙爹醬唔合格 好淡口