2024-04-23 53 views
上星期帶小毛孩去西九散步,所以先去一間位於尖沙咀的寵物友善餐廳午膳。餐廳主要用QR下單,但餐廳也有人手製作小餐牌,頗有心機。餐廳主打健康輕食為主,但有時我都會忍唔住點一些邪惡食物中和一些,所以點了炸雞和我最愛的番薯條,酥脆可口。我地選了輕營之選,裡面有大量新鮮的刺身三文魚、蕃茄、青瓜配上蜜糖香醋汁,估唔到蜜糖香醋汁與壽司飯相當之夾,入口帶微酸,滿開胃的。另外選了一份自選風味碗雙拼,當中選了豆腐、青瓜、雜錦香菇、慢煮雞胸肉、紫洋蔥等配上果仁芝麻醬等,再加上壽司飯加沙律菜,份量十足,健康之餘,飽肚感十足,小毛孩也很喜歡。美式咖啡和熱的玫瑰茉莉花茶,不錯。

餐廳主要用QR下單,但餐廳也有人手製作小餐牌,頗有心機。

美式咖啡和熱的玫瑰茉莉花茶,不錯。
要食得健康,揀原始食物就最好。但出街食要搵呢類餐廳都唔易,通常得刺身丼。而家多左個選擇啦,就係夏威夷魚生飯🥰。雖然都係魚生飯,不過夏威夷魚生飯仲有好多配料,醬汁自由配搭。第一次嚟食,冇留意份量,覺得同日式刺身丼差不多,所以一人一個飯。點知嚟到成個碟咁大碗,入面嘅配料同飯勁多😅。佢個飯底好特別,可以揀淨飯/飯+沙律菜/淨菜。有選擇困難,咁就揀「特色風味碗」,佢配好晒,揀啱口味就得。🍽️加州風味 $98 珍珠糙飯+沙律菜另加八爪魚(+60克)+$32見到個小山丘,上面佈滿配料,顏色豐富。啖啖三文魚肉配上果仁芝麻醬嘅堅果香,醬汁份量剛好,唔會令到啲飯濕曬。真係唔好意思都要講句,兩個女仔都夠食🙈。跟餐椰青水(凍)+$5🍽️夏威夷風味 $88珍珠糙飯+沙律菜 另加三文魚(+60克)+$38叫呢個因為佢係黑紅配,好吸睛😂。紫洋蔥,新鮮海帶芽呢個配搭好少食,好清新。不過海帶芽太有咬勁,食太多會攰😂,而佢都十分慷慨,成碗都係🤣。跟餐檸檬薑蜜熱+$5真係好夠薑,正👍🏻。🦐炸薯蝦 $48 即炸好食丫,一條條薯絲包住隻蝦,再沾上有wasabi嘅特製醬汁,絕對解到油膩感。💬平日晚7點要等一陣先有位,店內充滿夏威夷

有選擇困難,咁就揀「特色風味碗」,佢配好晒,揀啱口味就得。

🍽️加州風味 $98

🍽️夏威夷風味 $88
珍珠糙飯+沙律菜
另加三文魚(+60克)+$38

跟餐檸檬薑蜜熱+$5
真係好夠薑,正👍🏻。

炸薯蝦

🦐炸薯蝦 $48

💬平日晚7點要等一陣先有位,店內充滿夏威夷風情。餐具和水自助形式,QR code點餐。推介飲枝裝可樂,都係跟餐+$5。

2024-04-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
熱薑蜜,凍椰青水
炸薯蝦
有時天氣熱熱地,或者想食得健康啲都會諗起poke尖沙咀呢間仲要係pet-friendly,職員對人對狗都好nice地方舒服好坐,星期六下晝去唔洗排隊但都唔少枱坐滿就咁睇香港都唔少人鍾意食poke😬🥗 慢煮雞胸 ($98)呢個係自選配搭,揀咗壽司飯加沙律菜做base配料就揀咗雞蛋絲、豆腐同青瓜,配蜜糖香醋汁,係幾開胃清新超級大碗飽肚‼️🥗 加州風味/迷你 ($68)係預設配搭,入面有三文魚同青瓜,感覺fresh又無負擔雖然係迷你但都唔係話太細份🧀 芝士條 ($48)係唔會出錯嘅拉絲芝士🥹🍠 番薯條 ($48)呢度嘅蕃薯條大大條,仲係配梅粉,無咁濟😬🍵 玄米茶 (跟餐 $2)☕️ 美式咖啡 (跟餐 $12)
有時天氣熱熱地,或者想食得健康啲都會諗起poke
地方舒服好坐,星期六下晝去唔洗排隊但都唔少枱坐滿
就咁睇香港都唔少人鍾意食poke😬

🥗 慢煮雞胸 ($98)
呢個係自選配搭,揀咗壽司飯加沙律菜做base
配料就揀咗雞蛋絲、豆腐同青瓜,
配蜜糖香醋汁,係幾開胃清新
超級大碗飽肚‼️

🥗 加州風味/迷你 ($68)
係預設配搭,入面有三文魚同青瓜,感覺fresh又無負擔
雖然係迷你但都唔係話太細份

🧀 芝士條 ($48)
係唔會出錯嘅拉絲芝士🥹

🍠 番薯條 ($48)
呢度嘅蕃薯條大大條,仲係配梅粉,無咁濟😬

🍵 玄米茶 (跟餐 $2)
☕️ 美式咖啡 (跟餐 $12)

如果唸唔到揀咩, 可以揀佢啲signature bowl!✨自選丼 💰108起🐟: 吞拿魚 & 三文魚 (仲有慢煮雞胸、八爪魚🐙、雜錦香菇🍄, 可選1/2款)底: 壽司飯🍙 & 沙律菜🥗 (仲有珍珠糙飯, 可選1/2款)配料: 蟹籽 & 豆腐 & 雞蛋絲 & (仲有~10款配料 e.g.第4款起+ 💰10/款)仲有其他配料可以追加 e.g. 鮮蟹肉 +💰15 /三文魚子 +💰15 醬汁: 果仁芝麻醬 (必點呢個醬😍!)調味料: 紫菜絲 & 芝麻 & 木魚絲 & 脆蒜片 & 果仁(可以揀哂全部唔洗額外加錢!)ℙ𝕖𝕖𝕜-𝔸-ℙ𝕠𝕜𝕖~@peekapoke 📍尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S01B號舖(尖沙咀🚇H出口行2分鐘就到)📍銅鑼灣希雲街16號地舖(銅鑼灣🚇F1 出口行7分鐘就到)💫評分: 8.8/10 💬呢間係我最鍾意poke店🥇去極都唔會悶仲好健康~大大碗 Poke rice 好豐富, 食哂成碗超滿足!叫完poke仲可以優惠價叫嘢飲,#銅鑼灣美食 #followforfollow #foodieblog #instadaily #hkfoodblog #fo

如果唸唔到揀咩, 可以揀佢啲signature bowl!

✨自選丼 💰108起

🐟: 吞拿魚 & 三文魚
(仲有慢煮雞胸、八爪魚🐙、雜錦香菇🍄, 可選1/2款)

底: 壽司飯🍙 & 沙律菜🥗
(仲有珍珠糙飯, 可選1/2款)

配料: 蟹籽 & 豆腐 & 雞蛋絲 &
(仲有~10款配料 e.g.第4款起+ 💰10/款)

醬汁: 果仁芝麻醬 (必點呢個醬😍!)

(可以揀哂全部唔洗額外加錢!)

ℙ𝕖𝕖𝕜-𝔸-ℙ𝕠𝕜𝕖~
@peekapoke
(尖沙咀🚇H出口行2分鐘就到)

📍銅鑼灣希雲街16號地舖
(銅鑼灣🚇F1 出口行7分鐘就到)

💫評分: 8.8/10

#銅鑼灣美食 #followforfollow #foodieblog #instadaily #hkfoodblog #foodiehk #foodlover #pokebowl #poké #peekapoke #discoverhongkong #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkiger #hkig #hkcooking #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram #foodiehk #825food #銅鑼灣 #尖沙咀 #尖沙咀美食
想食得健康,又唔想淨食一兩款食材,🏄‍♂️ 夏威夷poke bowl就啱晒啦!所以早日就去咗尖沙咀heath慶方嘅🌸 Peek-A-Poke 🌸 食「自選風味碗」。餐廳環境充滿夏威夷chill風🏄‍♂️店內主打夏威夷poke bowl,透過以新鮮健康食材、醬汁,提供多款特式及自選風味碗,製作得超快,2分鐘就有得食,賣相超吸睛🤩色彩繽粉大大碗,有營、好睇、好食又飽肚~今次我地就叫咗「自選風味 雙拼」餐。🐔慢煮雞胸 x 🐠三文魚 $108 (普通Size)跟壽司飯 + 珍珠糙飯配雞蛋絲、蕃茄、蟹子青檸辣醬 (醬另上)全選 調味料 (果仁、木魚絲、紫菜絲、脆蒜片、辣椒碎、海鹽、芝麻)🍹跟餐飲品:🍌香蕉奶昔 $38粒粒雞胸肉同三文魚嫩滑有咬口,充滿蛋白質,配菜及調味料豐富,兩種飯不同味道口感,極具層次,辣醬少少辣勁惹味,撈埋一齊食,竟有意想不到嘅夾,美味大滿足!🐙八爪魚 x 🐟吞拿魚 $108 (普通Size)跟壽司飯 + 沙律菜配蟹子、枝豆仁、蕃茄鰹魚醬油 (醬另上)調味料 (果仁、木魚絲、紫菜絲、脆蒜片、辣椒碎、海鹽),走芝麻🍹跟餐飲品:🍓士多啤梨奶昔 $38粒粒八爪魚爽口彈牙,而吞拿魚就清新
想食得健康,又唔想淨食一兩款食材,
🏄‍♂️ 夏威夷poke bowl就啱晒啦!
所以早日就去咗尖沙咀heath慶方嘅
🌸 Peek-A-Poke 🌸 食「自選風味碗」。
餐廳環境充滿夏威夷chill風🏄‍♂️
店內主打夏威夷poke bowl,
透過以新鮮健康食材、醬汁,
提供多款特式及自選風味碗,
製作得超快,2分鐘就有得食,
賣相超吸睛🤩色彩繽粉大大碗,
有營、好睇、好食又飽肚~
今次我地就叫咗「自選風味 雙拼」餐。

🐔慢煮雞胸 x 🐠三文魚 $108 (普通Size)
壽司飯 + 珍珠糙飯
配雞蛋絲、蕃茄、蟹子
青檸辣醬 (醬另上)
全選 調味料 (果仁、木魚絲、紫菜絲、
脆蒜片、辣椒碎、海鹽、芝麻)

🍹跟餐飲品:🍌香蕉奶昔 $38

粒粒雞胸肉同三文魚嫩滑有咬口,
充滿蛋白質,配菜及調味料豐富,
兩種飯不同味道口感,極具層次,
辣醬少少辣勁惹味,撈埋一齊食,
竟有意想不到嘅夾,美味大滿足!
🐙八爪魚 x 🐟吞拿魚 $108 (普通Size)
壽司飯 + 沙律菜
配蟹子、枝豆仁、蕃茄
鰹魚醬油 (醬另上)
調味料 (果仁、木魚絲、紫菜絲、
脆蒜片、辣椒碎、海鹽),走芝麻

🍹跟餐飲品:🍓士多啤梨奶昔 $38

粒粒八爪魚爽口彈牙,
而吞拿魚就清新鮮甜,
今次揀咗鰹魚醬,可完美提鮮,
但老公話想要少少辛辣口感,
所以下次會揀山葵乳酪醬。
一於下次再去試吓其他口味同小食先~
2024-04-14
$146 (Dinner)
  • 自選風味雙拼餐
2024-04-15 20 views
🍱餐廳資料:Peek-A-Poke (重慶大廈)🏫地址: 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S01B號舖☎️電話: 63773073幾個月前與朋友食過呢度嘅夏威夷菜,尤其對佢嘅加州風味+沙律菜的清新可口念念不忘,今晚一於帶阿媽嚟試吓,水準一樣keep得咁好😃*加州風味+沙律菜結合了新鮮的刺身三文魚、清爽的青瓜、脆生菜、滑嫩的雞蛋絲、豐富的三文魚籽和美味的果仁芝麻醬,每一個成分都為這道菜增添了獨特的風味和口感😋刺身三文魚的鮮嫩與青瓜的清爽為這道菜帶來了平衡和和諧的口感。脆生菜的加入為整個菜餚提供了更多的層次感;雞蛋絲的滑嫩口感和三文魚籽的豐富口感也為這道菜帶來了驚喜的口感變化。最後,果仁芝麻醬為這道菜提供了開胃的調味,使得整個菜餚更加美味。它們的組合個人真係覺得頂呱呱,下次來也必食❤️總的來說,這道加州風味沙律菜以其新鮮的成分和平衡的口感讓人愉悅,今次我還加了溫泉蛋、八爪魚及新鮮蟹肉,全部食材都非常新鮮,絕對值得一試👍
🍱餐廳資料:Peek-A-Poke (重慶大廈)
☎️電話: 63773073

*加州風味+沙律菜

2024-04-13 42 views
尖沙咀《Peek-A-Poke》主打各式夏威夷poke bowl食過好幾次 是我私藏好店因為份量足、健康又美味!夏威夷風味 $88🐟🐠 份量極大 飯底極多 大胃的我都不能ko材料包括吞拿魚、新鮮海帶芽(大推!煙煙韌韌口感極佳)、紫洋蔥和蟹籽飯底選了珍珠糙飯,亦可選沙律菜/壽司飯作base飯有用鰹魚醬油調味過真是健康美味又有營養Gym後來食一大碗好爽😆外加一杯椰子水透心涼~雖然是魚生飯 但它的飯是溫熱的魚生亦不會太冰涼女生都十分適合食用~~
尖沙咀《Peek-A-Poke》

主打各式夏威夷poke bowl
食過好幾次 是我私藏好店
因為份量足、健康又美味!

夏威夷風味 $88🐟🐠
份量極大 飯底極多 大胃的我都不能ko
飯底選了珍珠糙飯,亦可選沙律菜/壽司飯作base
飯有用鰹魚醬油調味過
真是健康美味又有營養
Gym後來食一大碗好爽😆
外加一杯椰子水透心涼~

雖然是魚生飯 但它的飯是溫熱的
魚生亦不會太冰涼
女生都十分適合食用~~
2024-04-12 587 views
來到重慶大廈旁邊發現了地下食街,一往下走,便看到了這間主打清新健康風格的poke店,看到色彩繽紛的餐單已感覺到食材多麽健康輕盈。加州風味Poke沙律菜底整碗Poke包括新鮮的刺身三文魚、青瓜、雞蛋絲、三文魚子和果仁芝麻醬。看起來非常豐富和多樣化,結合了海鮮、蔬菜和堅果的風味。刺身三文魚帶有鮮美的口感和淡淡的海味,而青瓜和雞蛋絲為這道菜增添一些清爽和蛋絲軟綿綿的口感。三文魚子為整體提供豐富的鮮味,而果仁芝麻醬則為這道菜帶來濃郁的加州風味。結合起來,加州風味Poke是一道美味、健康且豐富的選擇。輕營之選Poke飯底是一道較為清爽且輕盈的Poke選擇。它包括刺身三文魚、蕃茄、青瓜和蜜糖香醋汁。這道菜看起來非常清新和營養豐富。刺身三文魚亦是這道菜的主角,提供了鮮美的口感和豐富的蛋白質。蕃茄和青瓜帶來了清爽口感和解膩作用,為整體營造輕盈的口感。蜜糖香醋汁增添了一點甜味和酸度,使整體味道更加平衡。如果你喜歡清爽、健康的食物,這道輕營之選Poke是一個不錯的選擇。士多啤梨奶昔士多啤梨奶昔使用新鮮的士多啤梨和牛奶製作而成。這款飲品具有豐富的士多啤梨風味和濃郁的奶味。士多啤梨的酸甜和奶制品的濃稠結合在一

加州風味Poke沙律菜底

輕營之選Poke飯底

士多啤梨奶昔
士多啤梨奶昔使用新鮮的士多啤梨和牛奶製作而成。這款飲品具有豐富的士多啤梨風味和濃郁的奶味。士多啤梨的酸甜和奶制品的濃稠結合在一起,為你帶來一種口感豐富的體驗。奶昔在夏天非常受歡迎,是消暑解渴的好選擇。

2024-04-12
Dinner
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥗️ нєαℓтну ѕαℓα∂ вσωℓѕ @ 🌟 Peek-A-Poke《👽食神大媽食沙律》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:雙拼 吞拿魚 X 慢煮鷄胸 風味碗 HKD 108雙拼 慢煮鷄胸 X 雜錦香菇 風味碗 HKD 108椰子水 + HKD 2冷榨菠蘿汁 + HKD 5.👽 天氣真係越來越熱呀,食沙律就絕對係好選擇,呢間專門食沙律嘅專門店成日翻兜好選擇。.🐟 好鍾意佢呢個「自選雙拼風味碗」,有十足自由度可以揀食乜嘢,我地叫左兩碗,一個就揀左雙拼吞拿魚同慢煮鷄胸,沙律菜、豆腐、藜麥、枝豆仁、青瓜、雞蛋絲、酸蘿蔔,配山葵乳酪醬。.🐔 另一碗就叫左雙拼慢煮鷄胸同雜錦香菇,珍珠糙飯、沙律菜、雞蛋絲、枝豆仁、豆腐、海帶芽、紫菜絲、芝麻、木魚絲,配果仁芝麻醬。.🐙 另外再加配左八爪魚同鮮蟹肉兩份分,好味唔韌,同埋加添左鹹味。.🍍 佢仲可以用優惠價加飲品,咁熱,叫杯「椰青水」同「冷榨菠蘿汁」超清爽,透心涼。.😚 起呢度食沙律覺得好健康,自由度好大,好多選擇,依家呢啲天氣真係好選擇。.📍 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫 Heath S01B
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
雙拼 吞拿魚 X 慢煮鷄胸 風味碗 HKD 108
雙拼 慢煮鷄胸 X 雜錦香菇 風味碗 HKD 108
椰子水 + HKD 2
冷榨菠蘿汁 + HKD 5

椰青水 & 冷榨菠蘿汁

📍 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫 Heath S01B號舖
📲 +(852)6377-3073
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
椰青水 & 冷榨菠蘿汁
  • 自選風味碗
  • 冷榨菠蘿汁
  • 椰青水
2024-04-08 62 views
放假喺尖沙咀睇完戲,嚟到附近慶方嘅Peek-A-Poke,餐廳主打夏威夷魚生飯,以自助形式運作,掃枱上嘅QR code 點菜之後,可以係cashier附近拎餐具同水。我哋分別叫咗夏威夷風味同加州風味,材料新鮮之外,份量仲超級大碗,可以根據自己口味選擇唔同配料,比較細食嘅朋友可以選擇少飯,或者叫沙律菜都得呢~夏威夷風味嘅材料有刺身吞拿魚、新鮮海帶芽、紫洋蔥、蟹子同鰹魚醬油,海帶牙味道突出,加埋切到一粒粒嘅吞拿魚,口感豐富。而加州風味就有刺身三文魚、青瓜、雞蛋絲、三文魚子配果仁芝麻醬,三文魚肥美新鮮,配菜都好fresh,今餐好健康呀!跟餐仲可以加配飲品,我就鍾意士多啤梨奶昔多啲,啖啖意士多啤梨🍓味,夠晒香滑🤤✨夏威夷風味✨加州風味✨香蕉奶昔🍌✨士多啤梨奶昔🍓

香蕉奶昔
✨夏威夷風味
✨加州風味
✨香蕉奶昔🍌
✨士多啤梨奶昔🍓
香蕉奶昔
2024-04-08 27 views
呢間絕對係OL減肥,健康又好味之選返工成日叫外賣,放工又打邊爐食放題有時都要食返清淡啲健康啲呢間應該係我食過幾間poke之中份量最多個base有幾種選擇,全沙律、全飯或者一半一半我就揀咗一半飯一半沙律,飽肚得黎又多啲菜✨自選雙拼風味碗($108)自選兩款主菜,同三款配菜,加一款醬汁賣相好靚🤪五顏六色非常有食慾~我揀左三文魚、吞拿魚,配菜:雞蛋絲、海帶同青瓜三文魚肥美,吞拿魚新鮮,雞蛋絲有調味又夠濕潤,青瓜食落好爽脆 仲有紫菜、木魚絲,口感超豐富~✨慢煮雞胸風味碗($98)慢煮雞胸,加自選三款配料:蟹籽、豆腐、車厘茄雞胸有簡單調味,口感嫩滑反而豆腐有驚喜‼️撈左果仁芝麻醬,味道好夾個飯底加左少少辣椒碎,辣辣地幾好食✨香蕉奶昔($38)有驚喜‼️味道好天然,飲得出無添加糖而且好大杯香蕉打得好幼滑creamy~環境好有夏威夷風情,坐得舒服,仲周圍都搵到jelly cat既踪影😆係半自助形式,有自助水吧攞水攞餐具用手機點單後就有職員送餐

呢間絕對係OL減肥,健康又好味之選
返工成日叫外賣,放工又打邊爐食放題
有時都要食返清淡啲健康啲

呢間應該係我食過幾間poke之中份量最多
個base有幾種選擇,全沙律、全飯或者一半一半
我就揀咗一半飯一半沙律,飽肚得黎又多啲菜

✨自選雙拼風味碗($108)
自選兩款主菜,同三款配菜,加一款醬汁
賣相好靚🤪五顏六色非常有食慾~
我揀左三文魚、吞拿魚,配菜:雞蛋絲、海帶同青瓜
仲有紫菜、木魚絲,口感超豐富~

✨慢煮雞胸風味碗($98)
慢煮雞胸,加自選三款配料:蟹籽、豆腐、車厘茄
雞胸有簡單調味,口感嫩滑
反而豆腐有驚喜‼️撈左果仁芝麻醬,味道好夾
個飯底加左少少辣椒碎,辣辣地幾好食

✨香蕉奶昔($38)
有驚喜‼️味道好天然,飲得出無添加糖而且好大杯
香蕉打得好幼滑creamy~

係半自助形式,有自助水吧攞水攞餐具
用手機點單後就有職員送餐
2024-04-07 313 views
今日又嚟到尖沙咀食嘢,想食得健康少少,就決定食夏威夷大碗飯😍嚟到呢間新型小小嘅商場,地方方便,喺重慶大廈附近😍即刻睇吓有咩食先三文魚|壽司飯+珍珠糙飯|雞蛋絲+蟹籽+海帶芽|果仁芝麻醬|全選配料 $108一上枱個碗好大份量極多😂睇到都覺得飽晒,非常之好連飯都可以選擇兩款。新鮮嘅三文魚配埋海帶芽,仲有少少蟹籽令到食落好清爽,而且食得出食材新鮮👍🏻👍🏻,不過略嫌醬料可以再多少少。另外配料方面,有啲紫菜,木魚絲令到顏色更加為豐富,而且食落口感增加三文魚+吞拿魚|壽司飯+沙律菜|海帶芽+豆腐+青瓜|山葵乳酪醬|全選配料 $108由於見到隔籬枱個份量太大,所以就揀咗一半壽司飯一半沙律菜🥗,沙律菜十分之新鮮,可以令到自己冇咁飽肚得來又健康,青瓜同埋豆腐比得完全唔手軟🥒,食極都食唔晒🤭食到最後三文魚同埋吞拿魚依然仲有😂山葵乳酪醬有少少微辣嘅味道,但係又有清新既感覺,配埋一齊好快就食完炸薯蝦 $48食落熱辣辣🍤,一定係啱啱炸起,而且份量唔少有足足六大嚿,呢個價錢性價比比較高,食落去更加有完整嘅蝦仁喺入邊😽椰青水$5正正常常嘅杯椰青水,套餐價錢加少少錢就可以飲到士多啤梨奶昔$38🍓聞落有好大浸士多啤梨味

炸薯蝦 $48

椰青水$5
正正常常嘅杯椰青水,套餐價錢加少少錢就可以飲到

士多啤梨奶昔$38🍓
聞落有好大浸士多啤梨味道,飲落去有少少酸酸甜甜,好開胃,而且有smoothie 既感覺

Peek-A-Poke (heath慶方) (尖沙咀)
$154 (Dinner)
2024-04-02 18 views
呢間餐廳既食物好健康,全部都係即叫即整,仲要比較清淡食多左都唔會有罪惡感嫁,點解?因為佢入面有好多都係菜同健康食品為主,我地叫左一個自選風味既飯,飯既份量仲可以選擇多飯,少飯或者多菜少菜,糙米飯好健康又好味唔會好似出面食既咁鞋口配埋醬汁好夾同開胃,三文魚,吞拿魚肉粒厚切份量都好多好大碗,配菜木耳等等仲可以自己選擇想食既,另外主打飲品推介牛油果奶昔,可以自選甜度,仲有好香濃同勁滑既牛油果味必飲推介。

最近食肥左好想食返餐健康營養D嘅,Poke bowl真係一樣幾好嘅選擇,材料選擇多而且想食得健康少少其實真係唔錯。餐廳環境幾有夏威夷氣氛,幾年青幾有活力生氣。我自己就叫左吞拿魚+八爪魚,另外點左蟹籽同枝豆,飯就揀左壽司飯+沙律菜,山葵乳酪醬汁就另上。成個飯望落非常豐富而且未食已經覺得顏色上好吸引。食材全部都好新鮮,吞拿魚唔肥唔腥而且都好多粒,八爪魚都係一樣有好多粒。另外蟹籽我自己點左兩份所以多到成座山咁😂 其實個飯仲有好多配料,所以成個口感同味道都好豐富。加埋個山葵乳酪醬少少攻鼻都真係愈食愈開胃。朋友就叫左三文魚同雜錦香菇,一樣都係好大碗份量勁多。另外另外叫左芝士條同套餐加錢點左杯士多啤梨奶昔。芝士條係即刻炸出黎,可以拉絲芝士味勁濃仲要炸得勁脆。士多啤梨奶昔都好好飲,幾有香味,另外好似有加左D蜜糖入去所以飲落去再有甜甜地幾好飲。自選風味碗雙拼 x2 $108/1士多啤梨奶昔 +38[跟餐]芝士條 $48

朋友就叫左三文魚同雜錦香菇,一樣都係好大碗份量勁多。

自選風味碗雙拼 x2 $108/1
士多啤梨奶昔 +38[跟餐]
芝士條 $48

2024-03-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
近排睇左好多減肥post 都話減肥最緊要食原型食物 唔好食咁多加工野食Poke 就岩晒🤩🤩🤩揀左自選風味碗 $108三文魚 豆腐 雞蛋絲 蟹子珍珠糙飯同沙律菜好大份🤩🤩成極都仲有好多 好足料呢個價錢性價比都幾高🤩🤩會encore🎈下次應該會揀一個bowl 一個小食share 😆😆🙆‍♀️
Poke 就岩晒🤩🤩🤩
揀左自選風味碗 $108