2023-12-28 89 views
好吃的魚生飯不一定要到精緻的日式料理店品嚐,這間位於尖沙咀的魚生飯店一樣能幫助你,店舖裝飾及店員衣著也有濃濃的夏威夷風味,配上聖誕裝飾,令人感受到節日氣氛,魚生飯大大碗,營養均勻,性價比極高吖嘻先生 88元有刺身吞拿魚,枝豆,香菇,青蔥再配上山葵乳酪醬,吞拿魚新鮮油脂味豐富,山葵醬吃後有灼鼻感覺,非常刺激,有菜有刺身,絕對色香味俱全,而且有蟹子,鮮蟹肉,三文魚子,溫泉蛋,豆腐,酸蘿蔔等20多款配料可供選擇,價錢10至38元,飯也可選擇壽司飯,珍珠糙飯,沙律菜,不太餓或想更健康的你可選擇一半飯一半沙律菜呢火辣辣雞胸 88元有慢煮雞胸,蕃茄,豆腐,雞蛋絲配上青檸辣醬,雞胸嫰滑亦辣辣的,亦有大量雞蛋絲,所有配料配搭出色又健康炸雞 48元雞肉香脆不會過焦,咬下有肉汁滲出,配上小小辣的醬汁,口感更豐富炸薯蝦 48元蝦肉彈牙,內有薯蓉,增加飽肚度,香口鬆脆Peek-A-Poke (heath慶方)尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S01B號舖

吖嘻先生 88元

火辣辣雞胸 88元

炸雞 48元

炸薯蝦 48元
蝦肉彈牙,內有薯蓉,增加飽肚度,香口鬆脆

Peek-A-Poke (heath慶方)
吖嘻先生
火辣新雞胸
火辣辣雞胸
炸薯蝦
炸雞
$136 (Dinner)
吖嘻先生
火辣新雞胸
火辣辣雞胸
炸薯蝦
炸雞
重慶大廈慶方Food Court 入口附近有間poke,慶方初開張時都有食佢㗎啦,當時覺得幾好食都想寫食評(但太多篇要寫遺忘咗),點知今次再食令我驚喜同決定俾返個好評。💡吞拿魚 + 八爪魚 (60克)  壽司飯 (紫洋蔥 + 青瓜 + 蟹籽) + 青檸辣醬 $148吞拿魚新鮮細嫩,加埋八爪魚彈牙又有海水味,兩個肉類都唔錯,青檸辣醬好驚喜,酸酸辣辣好開胃,個人勁推薦要配青瓜,爽脆調和返膩感,唔怕辣可以點紫洋蔥,辣勁好配吞拿魚,蟹籽就補足返鹹味。💡三文魚 + 壽司飯拼沙律菜 (紫洋蔥 + 青瓜 + 醃蘿蔔) + 果仁芝麻醬 $108好似我咁又要食又怕太飽,半飯半沙律係一個好選擇,三文魚油香同飯好夾。芝麻醬一定冇得輸啦,但最鍾意嘅係除醬之外,都有唔同嘅乾調味料,有紅椒粉、黑白芝麻等,所以唔洗好多醬,每一啖都依然有調味,唔洗咁膩。💡熱紅棗茶 & 玫瑰茉莉花茶呢排天氣突然轉凍,食咗魚生都唔想再飲凍嘢,有茶飲吓真係好正~冇諗過短時間都會換menu同餐具,今次份量比上次多唔少,醬汁更為輕盈,餐具都靚咗好多~點影都靚!一間不斷追求進步嘅餐廳真係值得一讚!

💡熱紅棗茶 & 玫瑰茉莉花茶

2023-12-17
$120 (Dinner)
走入Peek-A-Poke,一陣陣清新夏威夷Poke Bowl香氣撲鼻而來,真係好有食慾喲!今次揀嘅係招牌Poke Bowl,睇住師傅麻利地將食材並排放好,光係睇落就已經開心到不得了😍。首個畀我試嘅係加州風味,賣相已經贏晒!三文魚咁滑咁嫩,同珍珠糙米嘅組合真係正點,佢哋家嘅沙律菜底亦都係新鮮到彈牙!海帶苗真係一絕,夠晒爽口,真係要讚下😋。其次,火辣辣雞胸更加驚喜,慢煮技巧令到雞肉嫩滑得嚟唔失肉汁,配上青檸辣醬,辣得嚟唔過火。唔洗擔心辣過頭,醬汁酸酸哋青檸香,正!最後,就係畀我心心念念嘅牛油果沙冰。呢杯奶香四溢,冰鎮到恰到好處,係個完美嘅餐後享受。食物質素同新鮮度真係冇得輸,服務又好,環境清新爽快,成身成心都覺得輕鬆。呢個地方,無論你係唔係做緊運動,想食得健康啲時,都值得一試👌。

2023-12-21 18 views
想食健康啲嘅嘢,去咗呢間食沙律飯嘅食晚餐,餐廳空間大,佈置用心,熱帶風,放咗好多牛油果公仔,有沙發位,坐得舒服!嗌咗2杯奶昔,香蕉同牛油果味,大大杯好夠飲,有得揀少甜少冰,飲落有健康的感覺,冇死甜嘅味。Menu有好多選擇,仲有得自選,我地嗌咗2個沙律飯,個份量非常驚人,我食咗3分1都已經飽😂 三文魚同三文魚籽送飯好好食,仲有蛋絲,撈埋啲沙律醬食好惹味,食完感覺都好清新,冇平時食飯大魚大肉嘅飽滯感。

2023-12-20
Type of Meal
Dinner
2023-12-15 19 views
近幾年喺香港受歡迎既食物新寵,相信夏威夷魚生絕對有一席位。今日就黎到車水馬龍既尖沙咀既一間poking餐廳,結果係一個大發現!一行入去就係充滿夏威夷色彩既裝潢,五顏六色,花花世界,環境充滿特色又舒適!今次就叫左自選既poke bowl,主菜除左常見既三文魚、吞拿魚外,亦都有彈牙既八爪魚選擇值得一試。同時亦有整多款式既配菜、醬汁、調味料選擇,可以話係總有一樣岩你心水!自選完之後,突然見到兩大碗上枱,真係以為比多左double分量!唔單止飯 or 菜量極增,主菜配料亦一樣巨量!對於急需蛋白質既朋友,實在係恩物!醬汁有微酸開胃既秋葵乳酪醬,又有微甜美味既果仁芝麻醬!食落真係唔經唔覺就食到見底!飲品亦值得一提,除左果汁等常見選擇,亦有紅棗水等等響身貼心嘅選擇,可以話係追求健康嘅客人窩心之選。總括而言,呢一間餐廳可以話係夏威夷拌飯界別入面,性價比非常高嘅選擇,特別適合飯量大嘅男女健康地補充能量!

同時想減脂又想外食美味的夏威夷魚生飯絕對是你的不二之選~位於尖沙咀重慶大廈Heath慶方地庫的Peek-A-Poke 十分值得推薦常常gym後來這裡填肚相對於尖沙咀的其他食肆 這裡人潮沒有那麼多 不會擠逼菜單上有現成的魚生飯供選擇 也可以自行配製這次我試試自選魚生飯 先選擇主食 再選擇飯底和配料 我選了吞拿魚搭配珍珠糙飯🍣加上海帶芽、香菇、青瓜和雞蛋絲 並選了山葵乳酪醬這裡連調味料都可以按照個人口味選擇 像是紫菜絲、芝麻和木魚絲等等 可以選擇要或不要雖然已經不是第一次來光顧 但上菜時仍然被份量嚇一跳 海量的雞蛋絲和海帶芽多得讓人驚嘆整碗飯足夠餵飽兩個女生我自認大胃 但都實在無法完成加上一杯清爽的椰青水~一頓非常滿足的午餐
同時想減脂又想外食

美味的夏威夷魚生飯絕對是你的不二之選~

常常gym後來這裡填肚
相對於尖沙咀的其他食肆 這裡人潮沒有那麼多 不會擠逼

菜單上有現成的魚生飯供選擇 也可以自行配製
這次我試試自選魚生飯 先選擇主食 再選擇飯底和配料

雖然已經不是第一次來光顧 但上菜時仍然被份量嚇一跳
海量的雞蛋絲和海帶芽多得讓人驚嘆
整碗飯足夠餵飽兩個女生
我自認大胃 但都實在無法完成

加上一杯清爽的椰青水~
一頓非常滿足的午餐
2023-12-06 34 views
<Peek a Poke> 📍尖沙嘴站💜Build ya own bowl🥣🥄 💰$133自選配料嘅好處就係可以叫好多自己鍾意嘅款式,再一齊食o(^▽^)o Meow小編叫左三文魚刺身、雞蛋絲,海帶芽、木魚絲、半熟流心蛋、蕃茄仔、豆腐、沙律菜(多選),一上枱嘅時候係望到滿滿勁多配料,好有滿足感(^з^)-☆另外以任選配料,例如芝麻、果仁、脆蒜片,加上海鹽調味,令到味道更加入味👅鰹魚醬油味道好香濃,而且因為加咗麻油,所以更加入味(o^^o)成個bowl都十分健康,而且用料新鮮&份量大,睇得出廚師選材的用心(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🩷💜California 加州風味🥄 💰$98同樣一上枱之後就比佢好大碗嘅份量驚艷左😳首先,珍珠醋飯食落比較硬身,應該因為加咗鹽,所以食落去有少少鹹味,食落會有淡淡的果仁芝麻醬味,味道唔會搶咗本身青瓜🥒同三文魚刺身的香味,而且同行朋友叫咗多菜,感覺上十分健康🤤👍💜椰青水 💰$5椰青水味道好濃,感覺上好似食過新鮮出嚟再攞俾我哋飲咁💜香蕉奶昔🥛 💰$58香蕉🍌味比想像中更加濃郁,而且仲有好濃稠的牛奶味,成杯奶昔好杰撻,好有滿足感🤤🤤🫶
<Peek a Poke> 📍尖沙嘴站

💜Build ya own bowl🥣🥄 💰$133

💜California 加州風味🥄 💰$98

💜椰青水 💰$5
椰青水味道好濃,感覺上好似食過新鮮出嚟再攞俾我哋飲咁

💜香蕉奶昔🥛 💰$58
Build  ya  own  bowl
California
椰青水
Build  ya  own  bowl
California
椰青水
【尖沙咀•Peek-A-Poke】@peekapokeππππππππππππππππππππππππππππππ健康營養之選 夏日風情滿滿peek a poke🌻|三文魚|HKD 108+38 珍珠糙飯+沙律菜,醃酸薑,番茄,海帶芽,吞拿魚(+60克)+$38,山葵乳酪醬 調味料有紫菜絲、芝麻、木魚絲、海鹽、果仁、辣椒碎、脆蒜片飯中的珍珠糙飯帶來了營養均衡和纖維,而三文魚和吞拿魚提供了高質量的蛋白質和健康脂肪。沙拉的調味料也很豐富,紫菜絲、芝麻、木魚絲、海鹽、果仁、辣椒碎和脆蒜片的搭配讓這道菜的風味非常豐富。椰青水(凍)+5$餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 302✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #Peek-A-Poke #web3尖沙咀Peek-A-Poke (重慶大廈)尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S01B號舖
【尖沙咀•Peek-A-Poke】@peekapoke
健康營養之選 夏日風情滿滿peek a poke

🌻|三文魚|HKD 108+38

[跟餐】雙檸梳打 +5$

🌼|吞拿魚|HKD 108+38
珍珠糙飯+沙律菜,蟹籽,青瓜,雞蛋絲,三文魚(+60克)+$38,果仁芝麻醬,調味料有紫菜絲、芝麻、木魚絲、海鹽、果仁、辣椒碎、脆蒜片

蟹籽、青瓜、雞蛋絲和三文魚等食材搭配在一起,呈現出色彩繽紛且令人食指大動的畫面。而果仁芝麻醬提供了豐富的營養和滿足的口感,使得這碗沙拉更加美味。調味料中的紫菜絲、芝麻、木魚絲、海鹽、果仁、辣椒碎和脆蒜片為這道菜增添了豐富的風味。

【跟餐]椰青水(凍)+5$

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 302
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #Peek-A-Poke #web3尖沙咀
Peek-A-Poke (重慶大廈)
以前喺銅鑼灣返工 成日都帶啲同事去希雲街嗰度食peek-a-poke嗰陣得港島有分店嘅時候 都真係會為咗佢過海食飯😆所以知道佢喺尖沙咀開咗分店嘅時候真係開心到癲咗!係(偽)減肥人士嘅always to-go(aka. me)🫶🏻坊間都有好多好好食嘅poke bowl嘅餐廳🤍其中一個令我鐘情peek-a-poke嘅原因係因為佢哋除咗基本嘅魚生、八爪魚同菇之外 仲係雞胸肉可以揀🥹對於唔食魚生嘅我 多個選擇 真係福音🥰尖沙咀嘅分店位於重慶大廈嘅地庫 店舖嘅面積比起銅鑼灣分店大~坐喺上嚟都比較闊落同埋舒服🤍店入邊嘅裝修充滿着夏威夷風情🌴木系嘅design 七彩繽紛嘅油畫裝飾(特別鍾意佢哋嘅surf board🏄🏻‍♀️) 仲有唔少嘅boardgame提供比人玩😎最重要係呢度啲staff都勁nice!喺度食嘢成個體驗都好舒服😌呢度提供嘅選擇同combo真係多到數唔到⋯⋯‼️主食同base都已經可以選2款而配料都有成19款比大家揀 就連醬都有6款可以揀 真係有少少選揀困難症都搞唔掂😵‍💫嘢食方面 我同朋友都揀自選風味🤭可以任由自己選配鐘意嘅配料嘛~(小朋友先做選擇!我全都要🤣)最後飽到棒住個肚走🤰🏻自
嗰陣得港島有分店嘅時候 都真係會為咗佢過海食飯😆
所以知道佢喺尖沙咀開咗分店嘅時候真係開心到癲咗!

坊間都有好多好好食嘅poke bowl嘅餐廳🤍
對於唔食魚生嘅我 多個選擇 真係福音🥰

坐喺上嚟都比較闊落同埋舒服🤍
店入邊嘅裝修充滿着夏威夷風情🌴
最重要係呢度啲staff都勁nice!
喺度食嘢成個體驗都好舒服😌

呢度提供嘅選擇同combo真係多到數唔到⋯⋯‼️
主食同base都已經可以選2款
最後飽到棒住個肚走🤰🏻

自選風味碗 雙拼 $108
•主食:慢煮雞胸+雜錦香菇
•base:沙律菜
•配料(3款免費 及後每款+$10):雞蛋絲、蟹子、蕃茄仔、青瓜
•升級配料(每款+$15):温泉蛋、鮮蟹肉
•醬汁:/
•調味料:紫菜絲、木魚絲、果仁、辣椒碎
•跟餐飲品:熱玄米茶 (+$2)

三文魚 $108
•base:壽司
•配料(3款免費 及後每款+$10):雞蛋絲、豆腐、青瓜
•升級配料(每款+$15):牛油果
•醬汁:山葵乳酪醬
•調味料:全選
•跟餐飲品:熱紅棗茶 (+$2)

2023-12-03 73 views
之前好興既pole bowl,原來依家重慶大廈都有得食🤤🤤間唔中都想食得健康啲,係尖沙咀食飯又多個選擇#加洲風味($98)- 依個係default 哂啲配菜,唔使諗得咁辛苦😂😂所有配菜既分量都好多,而依個飯本身啲配菜就撈好哂芝麻醬,所以每一粒都有醬食到😋😋另外飯底可以揀一半沙律菜一半飯,根據返自己需要去決定。不過份量好多,細食既記得要少飯😝#自選雙併($108)- 自選可以自由選擇,今次就叫咗兩個主菜(雞胸+吞拿魚),雞胸因為慢煮既關係好滑好嫩,係滿滿既蛋白質😋😋吞拿魚亦都好鮮味配菜既份量又係勁多、嚟到個陣超大碗😂另外跟餐可以優惠價叫埋嘢飲,椰青水隻杯係菠蘿樣、好Hawaii feel🫣#炸雞 ($48) - 朋友想食就叫咗,炸雞炸得好嫩好多汁。跟咗個千島醬配辣椒碎,少少辣得嚟又甜😋好食👍🏻

配菜既份量又係勁多、嚟到個陣超大碗😂

餐廳:Peek-A-Poke (尖沙咀)地址:尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈heath慶方地庫S01B號舖夏威夷魚生飯Poke Bowl近幾年喺香港非常受歡迎🎉,而講到大熱又點可以唔提出咗名大份足料嘅Peek-A-Poke @peekapoke 呢?除咗為人熟悉嘅銅鑼灣希雲街店,上年仲喺尖沙咀重慶大廈heath慶方地庫開咗分店,同樣吸引唔少人前嚟排隊,人氣依舊旺盛🔥行入充滿夏威夷色彩嘅餐廳,叢林同大海喺每個人聽到夏威夷都會諗起嘅景色🌊,店員着晒夏威夷恤衫,加上店內衝浪板🏄🏻‍♂️、魚網等裝飾,確實俾人寫意休閒嘅感覺☀️六款餐廳推介嘅特色風味Poke Bowl,正常Size $88,迷你版就$68,以佢哋驚人嘅份量嚟講,叫全飯嘅話迷你版都應該好夠食,食客仲可以按着自己嘅需要同喜好創造屬於你自己嘅Poke Bowl🥣,另外仲有多款特色小食同飲品,例如人氣牛油果奶昔🥑、士多啤梨乳酪等🍓今次叫咗自選風味碗,以吞拿魚、三文魚、八爪魚🐙、慢煮雞胸同雜錦香菇為主食,另外可以選擇壽司飯、沙律菜或者珍珠糙米,加上多款配料、調味料同醬汁任揀,無論豐富定健康,高蛋白質定飽肚高熱量都掌握喺你手中,食啲咩完全由你
餐廳:Peek-A-Poke (尖沙咀)

加上多款配料、調味料同醬汁任揀,無論豐富定健康,
高蛋白質定飽肚高熱量都掌握喺你手中,食啲咩完全由你話事👍

揀一款主食會佔一半碗邊嘅份量,揀兩款就各佔四份一,
我要咗吞拿魚同慢煮雞胸,前者鮮味十足唔會腥,後者喺無激素嘅,加咗香草同調味料醃製🌿,真空處理後用65-70度低溫慢煮,肉質唔嚡,鮮嫩得嚟咬落仲有啲肉汁💦;
另外配珍珠糙米同沙律菜🥗,同樣各佔碗嘅一半,
咁樣嘅配搭就啱晒我想健康得嚟又有多啲飽肚感;識揀一定喺醬汁另上,咁就可以自己控制到醬汁嘅多少,蜜糖香醋汁酸酸甜甜又唔膩,加少少落去就已經好鮮香開胃😋

最估唔到佢哋有咖啡飲,啱晒我呢啲愛啡之人☕️

PS 呢個價錢同呢個份量都真喺算抵食,難怪吸引到咁多人嚟幫襯🤓
2023-11-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
今日黎到呢間主打夏威夷風味碗嘅餐廳,可以揀多種健康配料,自由度好高✨,仲可以揀沙律菜底/糙米飯/壽司飯(可以雙拼),岩晒低碳飲食嘅朋友🫶。我同朋友揀左一個特色碗同一個自選碗,上到枱發現超級大份,性價比好高‼️🔸特色夏威夷碗(吖嘻先生) $88配料非常豐富,有吞拿魚、枝豆仁、蔥、香菇配山葵乳酪醬,揀左沙律菜底,吞拿魚比一般角切吞拿魚飯大件,香菇更加係厚切,好有咬口🥰,加左山葵乳酪醬嘅沙律菜酸酸甜甜,相當清新🌿🔸自選夏威夷碗(吞拿魚) $108揀左海帶芽、蕃茄、藜麥、珍珠糙飯+沙律菜雙拼配山葵乳酪醬,因為咩都想食,仲升級左三文魚子$15、溫泉蛋 $15😍主角吞拿魚同加配嘅三文魚超級新鮮、大大舊,海帶芽都好少可以食到,加入三文魚子嘅咸香,再撈埋溫泉蛋食,超級滋味👏自選碗真係可以滿足到我多個願望💯‼️🔸牛油果奶昔(+$38)好濃郁香滑,牛油果味好出,仲可以揀奶嘅種類!.🔸紅棗茶 (+$5)呢排血氣唔好,飲返杯熱辣辣微甜嘅紅棗茶,暖身兼養生!

🔸特色夏威夷碗(吖嘻先生) $88

🔸自選夏威夷碗(吞拿魚) $108

🔸牛油果奶昔(+$38)
好濃郁香滑,牛油果味好出,仲可以揀奶嘅種類!
🔸紅棗茶 (+$5)
呢排血氣唔好,飲返杯熱辣辣微甜嘅紅棗茶,暖身兼養生!
2023-11-21
$150 (Dinner)
  • 吖嘻先生
  • 自選風味碗
和朋友吃晚餐,她想吃清淡一些,我們選了尖沙咀Peek-A-Poke試吓。貪Poke Bowl低卡啲,健康啲。店舖非常有特色,裝修非常簡潔。一幅牆鬆上白色,另一邊牆身有充滿夏威夷色彩的圖畫和裝飾。沙發上還有巨型牛油果咕𠱸供打卡,整間餐廳以木造的桌椅裝潢,打造出一種清新自然的感覺。靠牆的滑浪板和木製器皿非常有特色。天花還有繩網和滑板裝置,整間餐廳的氣氛令人有自信於夏威夷的感覺呢!食物當然是以夏威夷特色風味碗為主,就是Signature Poke Bowl。我們點了:夏威夷風味配珍珠糙飯及鮮蟹肉。內有刺身吞拿魚、紫洋蔥、新鮮海帶芽、蟹籽及鰹魚醬油。當店員把一大碗的poke bowl奉上時,我們都嚇一跳,應該有四碗飯多!我們把食材攪拌均勻,醬油很香濃,吞拿魚很新鮮, 配合彈牙的海帶芽和蟹籽,口感豐富,非常清新。朋友還呷上一口玫瑰茉莉花茶,清新順滑的味道在口內迴盪。另一碗poke bowl我們選了加州風味配壽司飯加沙律菜。內有刺身三文魚、青瓜、雞蛋絲、三文魚子配果仁芝麻醬。份量同樣十足,三文魚同樣新鮮,配爽口的青瓜和惹味的芝麻醬,還有大量的沙律菜,令人十分開胃。牛油果豆腐。牛油果很香滑,下面有嫩
食物當然
牛油果豆腐。
牛油果很香滑,下面有嫩滑的豆腐,還有紫菜絲和木魚絲,配上鰹魚醬汁,簡單清新而美味。
炸薯蝦。炸得很乾身鬆脆,配上他他沙律醬,外脆內嫩,很好吃。
所有食物都非常好吃,不過份量實在太多了,相信兩個人都吃得下,下次可以自選食物配搭,自製屬於我們的特色Poke bowl。

• 加州風味
  • 炸薯蝦
  • 牛油果豆腐
  • 夏威夷風味
唔知多唔多人鐘意食夏威夷嘅Poke Bowl,事關小編們係幾鐘意xd 今次嚟到尖沙咀重慶大廈隔離覓食,唔搵都唔知原來有個咁嘅地方😂呢到嘅Poke Bowl比起之前小編係第2間食嘅更大碗,真係食完都超飽好有滿足感!如果本身減緊肥或者本身都鐘意健康飲食嘅朋友仔,Poke Bowl係真係幾不錯嘅選擇~呢到地方雖然望落唔算好大,但都坐得好舒服😉除左尖沙咀之外,銅鑼灣都有一間分店,無論價錢定食物質素都頗推薦,記得去試下啦🙌🏻

🍣三文魚|壽司飯|青瓜|紫洋蔥|青蔥|三文魚籽|鰹魚醬油|紫菜絲|芝麻|海鹽|辣椒碎|脆蒜片
🍣三文魚|吞拿魚|沙律菜|蟹籽|紫洋蔥|枝豆仁|牛油果|山葵乳酪醬|紫菜絲|芝麻|木魚絲|海鹽|辣椒碎|脆蒜片
🍗炸雞
Type of Meal
Dinner
2023-11-20 28 views
💰282 (堂食)我哋之前介紹過銅鑼灣分店,今次同大家再介紹一次!尖沙咀係pet friendly既店,由於我哋養咗隻貓貓,所以今次決定帶埋佢一齊去食午餐🥰吖嘻先生 $88呢個係一個配好左餸既飯,主要既餸係吞拿魚,枝豆仁,香菇~ 山葵乳酪醬做base令成個飯個味提鮮😋加左$38要埋三文魚,超級做料,多重口感超正🥰自選配料三文魚 $108多達十幾種配料可以選,任君選擇~因為好鍾意三文魚所以都加左60g❤️魚生好新鮮,配果仁芝麻醬超正😋健康又好味嘅餐廳,呢間真係好值得推薦!
💰282 (堂食)

吖嘻先生 $88

自選配料三文魚 $108

健康又好味嘅餐廳,呢間真係好值得推薦!