🤍上環·Pigsman🤍之前已經食過銅鑼灣總店 今次嚟到上環同總店一樣嘅英倫風格💁🏻‍♀️🔥比總店大少少 可以有個櫥窗位置食野外面望入去都極富美感🌿牆上依然有3隻金色豬仔🐷特務陪食飯以特工為主題配搭墨綠色/金色/黑色 超有特色又有型 打卡able😎😎至於食物就係中西fusionMenu啲餐點名都好特別😱🤭主食可以揀飯🍚或漢堡🍔/多士除此之外豬扒多士/豬扒薯條🍟等小食就有薯條/燒汁薯蓉/手打肉丸/濃湯等😆同朋友叫咗2個Combo Mission 價錢已包主食+小食+飲品再另加咗個Side Mission✌🏻✌🏻Mission A ($92):🌈蔥油豬扒飯配煎蛋+手打豬肉丸+熱茶一上枱已經用黑色長方外賣盒包裝精美又夠型 同特務主題更加match👍🏻😆厚切豬扒靚靚仔仔 舊舊差不多大小煎至微焦香噴噴 肥瘦均勻👍🏻見佢每件都有2cm 厚 但咬下去口感平衡肉質厚實又帶有軟腍 真係忍唔住係咁食🤤略帶香茅香嘅豬扒配蔥油更加惹味如果店舖自家調配到同豬扒配合更好💁🏻‍♀️😌白飯可以熟少少 煎蛋perfect 係我想要🩷小食揀咗手打豬肉丸 超超超大粒又厚實經半煎炸至外層微微焦脆👍🏻一咬落去爆多汁 但又保留到豬肉
🤍上環·Pigsman🤍

所以當佢炸起上嚟食嘅時候好香口
炸豬排條份量好 炸到幾乾
食落脆脆地仲有少少肉汁🤩🤩

2023-05-30
$100 (Dinner)
  • 手打豬肉丸
電影迷應該唔難辨認到,呢間上環嘅豬扒店嘅店名正正係向電影kingsman作致敬。店內裝潢亦以特務為主題,有槍具、長傘、皮具等特務嘅配件,猶如置身電影場景。𖦹 任務A: 特務J招牌威士忌BBQ豬扒飯+特務濃湯+椰子水 $92豬扒巧彈牙,完全唔乾,招牌威士忌汁更顯豬扒嘅肉香。飯盒望落幾細但塞得勁滿,夠飽的。是日特務濃湯為雜菜湯,蕃茄味濃郁,有勁多蔬菜,超足料。𖦹 任務B: 特務R芝士蘋果焗豬扒飯+手打豬肉丸+椰子水 $102豬扒食落咬口十足,醬汁蕃茄味濃郁,配上蘋果、蛋絲、菠蘿、洋蔥,正好平衡返heavy嘅芝士,所以完全唔覺得膩。手打豬肉丸成粒兵兵波咁大,食落似鯪魚球,口感不俗。

2023-06-07
$110 (Dinner)
  • 芝士蘋果焗豬扒飯
  • 招牌威士忌BBQ豬扒飯
2023-06-09 18 views
今日同我個豬仔走入上環探小豬🐷 小店*Pigsman*提供套餐/單點食物 有三款組合套餐每款套餐配埋小食和飲品🫧任務A套餐 🫧4選1🥢招牌威士忌BBQ豬扒飯厚切豬扒配燒烤醬汁 甜甜酸酸好滋味😮‍💨🥢手打豬肉丸 小食4選1豬肉丸大如網球 肉質爽口結實 一客三粒好抵食👍🏿+$10烏龍茶🫧任務B套餐 🫧3選1🥢芝士焗越式水咖喱豬扒飯豬扒面頭鋪滿芝士 咖喱香而不辣 焗飯乾身唔會淋啤啤😮‍💨正合我心意❣️🥢自家製薯蓉配肉汁 小食4選1兩大球薯蓉 內藏粒粒薯仔🥔 配肉汁好夾+$10烏龍茶
每款套餐配埋小食和飲品

🥢自家製薯蓉配肉汁 小食4選1
兩大球薯蓉 內藏粒粒薯仔🥔 配肉汁好夾
+$10烏龍茶
2023-06-08 42 views
有特色又好食嘅豬門店‼️🥰 裝修係kingsman風格🖋️⚔️🚬🗡️ 好華麗用心 係高級餐廳嘅水平👍🏻有好多正嘢想推薦 快啲bookmark! 銅鑼灣都有分店🙆🏻‍♀️✨Combo mission✨餐牌設計都好似做任務咁 main+小食+飲品都唔使$100👍🏻❣️豬榴彈(手打雙層豬柳芝士漢堡)$92超級推薦‼️喺超豪華升級版豬柳強🐖🤤麵包有牛油香 蔬菜新鮮清爽 醬汁份量啱啱好💕🍔豬柳好想買返屋企自己整 好嘢惹味 肥瘦均勻又Juicy 豬肉油脂好香🥹 芝士又提升左個鹹香🧀店員都好貼心主動問使唔使切半 唔會狼狽🍔❣️招牌威士忌Bbq豬扒飯 $92佢哋嘅豬扒已經接近豬鞍肉質感🐖 好厚肉 輕輕煎到金黃色 結實但一啲都唔鞋 唔會zip牙🦷威士忌Bbq醬甜甜酸酸勁開胃 飯又煮得好🤤❣️手打豬肉丸必食小食‼️出面真係食唔到 好柔軟嘅豬肉冇筋 豐富油香配上醬汁 回不去了🥹 可以批發賣嗎?😢❣️自家製薯蓉配肉汁佢哋嘅薯蓉就比較實淨有飽足感都好滑🥔 gravy好夾❣️伯爵港式奶茶+$22❣️Coke要大推呢個伯爵奶茶‼️ 勁好飲😍👍🏻 喺我心目中完美奶茶比例同甜度🥲 經過會想買幾支返嚟擺雪櫃果種🔥 非常絲滑濃郁有茶味 樽都好有質感

✨Combo mission✨

❣️自家製薯蓉配肉汁
佢哋嘅薯蓉就比較實淨有飽足感都好滑🥔 gravy好夾

❣️伯爵港式奶茶+$22
❣️Coke
要大推呢個伯爵奶茶‼️ 勁好飲😍👍🏻 喺我心目中完美奶茶比例同甜度🥲 經過會想買幾支返嚟擺雪櫃果種🔥 非常絲滑濃郁有茶味 樽都好有質感🫶🏻
豬榴彈
  • 招牌威士忌Bbq豬扒飯
◐上環銅鑼灣精緻避風塘豬扒便當|英式手打豬柳漢堡|三文治打工仔有口福啦,中英式主打豬柳豬扒精緻便當,食飯都可以加配薯條🍟,手打豬柳特別鬆軟好食🤤,跟餐有齊小食、飲品,$100 有找🤟🏼◮ 避風塘豬扒飯 • ⁷ ⁄ ₁ ₀ 炸蒜鋪滿長條型便當🍱,香氣十足,還有小小蔬菜幾貼心。豬扒唔韌,但飯略乾🤏🏻◮ 豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡) • ⁷ ⁄ ₁ ₀ 🎖️豬柳好鬆軟,Juicy流汁,並唔會飽滯◮ 小食⎊ 金手指(豬扒薯條) • ⁷ ⁄ ₁ ₀ 除左日常薯條之外,還有即叫即炸的豬扒薯條,似椒鹽豬扒,配上辣他他醬,幾有趣😆⎊其他薯條、薯蓉正常發揮
◐上環銅鑼灣精緻避風塘豬扒便當|英式手打豬柳漢堡|三文治

◮ 避風塘豬扒飯 • ⁷ ⁄ ₁ ₀

豬柳好鬆軟,Juicy流汁,並唔會飽滯

◮ 小食

⎊ 金手指(豬扒薯條) • ⁷ ⁄ ₁ ₀

⎊其他薯條、薯蓉正常發揮
2023-06-08 21 views
佢哋開業無耐已經吸引到我👀門面外觀驟眼睇都幾高級,有朋友試過話唔錯,注意係重口味朋友😏可以散叫或套餐,每人平均消費$78-$120,睇相覺得細細份咁會唔夠飽,所以慫恿同事一齊叫咗套餐,包括主菜、小食和飲品,食落真係GG……係勁飽嫁😅我哋分別要咗招牌威士忌BBQ豬扒飯配薯蓉和避風塘豬扒飯配薯條。感覺BBQ豬扒啲汁第一啖係好味,食多兩口就好咸,而且豬扒似醃咗有一段長時間,肉質好實。避風塘豬扒飯比較惹味,肉質鬆軟帶少少辣都幾好食,但食多幾啖都係覺得好咸🤡係咪我熱氣?定係今日跑馬…師父重手咗?

$92 (Lunch)
2023-06-08 51 views
上環- Pigsman 同事帶我去左上環一間好有特色既店, 好似以特務做主題。 以黑及金為主, 亦有裁縫🪡擺設;在店外亦設有個位置可chilli 下, 店內亦有bar 枱。 一邊睇街景, 一邊食嘢都唔錯。 越式水咖喱豬扒飯 (5⭐️)好特別呀, 豬扒好滑, 越式咖哩香而不辣, 而且油份唔算好多🤩。 飯份足, 而且咖哩汁多🥰。 特務滑蛋豬扒飯(5⭐️)好香滑味, 配上半煎的無骨豬扒🤩, 加上密製醬汁及蘑菇, 多汁之餘, 飯量又足⭐️好滿足呀~😘招牌威士忌BBQ豬扒飯 (5⭐️)尼款招牌好有特色, 利用whisky 🥃加入BBQ 醬, 一齊煮豬扒。 豬扒切得細細, 配上醬汁, 如果加多一杯凍飲, 好chilli 呀😋自家製薯蓉配燒汁(5⭐️)兩個大既薯蓉波波, 加入自家整密製醬汁, 入口即時溶化🤤, 而且醬汁唔會太濃。 正💕
上環- Pigsman

越式水咖喱豬扒飯 (5⭐️)
越式水咖喱豬扒飯

特務滑蛋豬扒飯(5⭐️)
特務滑蛋豬扒飯

招牌威士忌BBQ豬扒飯 (5⭐️)
招牌威士忌BBQ豬扒飯

自家製薯蓉配燒汁(5⭐️)
自家製薯蓉配燒汁
越式水咖喱豬扒飯
特務滑蛋豬扒飯
自家製薯蓉配燒汁
  • 特務S 滑蛋豬扒飯
2023-06-07 13 views
碧士文開左新分店呀🤩新店大間d又多左座位,裝修風格繼續都係型格英國特工主題。上次喺銅鑼灣淨係食左豬扒飯,今次上環嗌左啲多士同burger同小食,價錢好相宜,賣相繼續又係好討好!Combo係$92就有個包/多士+小食+野飲。burger個名叫做"豬榴彈"🤣入面係手打雙層豬柳芝士,呢度嘅豬扒出名好腍身架,好食!有好多醬可以揀,呢個我地配左whole grain mustard~另外個多士呢餡料大致同burger係一樣,但我地就揀左另一個黑松露山葵醬!個多士表面比想像中要脆架👍啲小食我覺得都認真唔小,性價比幾高!薯條同手打肉丸都係跟餐嘅,好推介肉丸配威士忌bbq醬,勁夾!自家製薯蓉就散嗌嘅,但都係$23咋,入面保留左d切粒嘅薯仔,唔係成個顏成薯蓉,覺得增添左口感幾surprise~

2023-06-07
$103 (Dinner)
今日係中環做完野之後會同朋友去partyroom玩,所以就去左pigsman到買個外賣上去食😆之前係CWB都食過呢間英式豬門店架啦,又抵又足料,間中食一食邪惡食物都好開心☺️*****😎Mission C $92一008 豬榴彈🍔(雙層手打豬柳芝士漢堡)一018 手打豬肉丸🧆一 鳥龍茶☕️ +$10🤓Mission C $92一010 豬扒多士🥪一 019 薯條🍟一 椰青水🥤 +$13*****今次因為係partyroom食所以就剩係叫左啲便攜啲嘅包類~另外叫左之前食過覺得超正嘅肉丸😍😍勁大粒,重洋蔥🧅調味又好正!豬榴彈有芝士同多醬汁比較juicy 豬扒多士就少調味濃郁塊豬扒Tender啲😋真係各有所愛🥰

*****

😎Mission C $92
一008 豬榴彈🍔(雙層手打豬柳芝士漢堡)
一018 手打豬肉丸🧆

一 椰青水🥤 +$13

*****

2023-06-03
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$100 (Dinner)
  • 手打豬肉丸
本來在銅鑼灣有店舖的pigsman 最近開了新店在上環 中西合璧的餐牌 很吸引✨🐷來這家重點當然是豬🤭 整個餐牌都是各式各樣的豬肉菜式 由中式飯到西式焗飯 再有burger 任君選擇跟朋友點了一個中式跟一個西式飯套餐-蔥油豬扒飯配煎蛋 + 手打肉丸 set 💰92豬肉每塊都切得很厚身 用了香茅來醃製 吃下有濃濃的香茅味 煮得剛好不會太硬 易咬開 蔥油味香 好像在吃中式叉燒飯的感覺 手打肉丸選擇了芥末醬味 肉丸做得很軟身 口感有點像平常吃山竹牛肉球 邊吃還跟朋友開玩笑說 這道菜如果點上喼汁吃好像也不錯😂-芝士蘋果焗豬扒飯 + 自家製薯蓉配肉汁set 💰102這個飯選用的豬肉也是有香茅味道的 配上芝士蕃茄醬吃不會太油膩 配上蘋果 酸酸甜甜的 很開胃 薯蓉也做得很滑身 配上肉汁吃不錯😋一開始跟朋友覺得飯的份量不是很多 以為會不夠飽 但吃下吃下蠻撐的🤭 但是好吃最後也把飯吃完👍🏻跟餐有幾款小食可以選擇 按照自己喜好選擇便可以飲料也是有提供的 我們選了兩個椰青水 💰+13/1

跟朋友點了一個中式跟一個西式飯套餐

-蔥油豬扒飯配煎蛋 + 手打肉丸 set 💰92

-芝士蘋果焗豬扒飯 + 自家製薯蓉配肉汁set 💰102
薯蓉也做得很滑身 配上肉汁吃不錯😋

跟餐有幾款小食可以選擇 按照自己喜好選擇便可以
飲料也是有提供的 我們選了兩個椰青水 💰+13/1
🎀上環。特務主題主食豬料理🐷🎀🪄店名* #碧士文 #Pigsman🔮地址*上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖 🔮🗾分店地區🗾 上環,銅鑼灣💰價錢$222 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_上環剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_漢堡#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵熱門店鋪由銅鑼灣開分店到上環,之前偶然經過都見到好多人等,今次同朋友約系附近一於黎試下🙆舖頭位置都比較偏僻,穩左好耐終於系內街穩到!大家記得留意店名系英文Pigsman🤣舖頭唔算太大 但環境裝潢都幾特別 見到有一個玻璃櫃裝住西裝,手槍以及武器 都幾有氣氛 系收銀牆上更有兩隻金色立體小豬 更能突顯餐湯主打食豬🐷🍽️食物質素🍽️餐牌有得單點或套餐 如果心思思咩都想試下 建議可以試下set 價錢更實惠!另外舖頭改名都幾搞笑幾有心思 配合翻特務主題 每個set好似揀緊任務甘 好好玩🙆食物即點即整 上菜都幾快速🙈👀評分💖💖💖💖💖🪄Misson B $102卡邦尼焗豬扒飯配溫泉蛋 薯條 加威士忌BBQ醬+$6即叫即焗,大概等15分鐘左右 外形系用長方
🎀上環。特務主題主食豬料理🐷🎀

🪄店名* #碧士文 #Pigsman
🔮地址*上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖 🔮
🗾分店地區🗾 上環,銅鑼灣
💰價錢$222 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄Misson B $102
薯條 加威士忌BBQ醬+$6
即叫即焗,大概等15分鐘左右 外形系用長方形盒裝住 上黎既時候溫泉蛋好動L 芝士香味濃鬱😛飯底系用左炒飯底 帶有蛋香 豬扒厚實肉質爽口 連同焦香芝士及溫泉蛋一口食落去 十分有滿足感😍
又係唔少得薯條🍟今次系長長粗薯條 正啊😋熱辣辣 薯條勁有薯味 外脆內軟 想試下特別醬汁可以好似我地甘加$6試下呢個威士忌BBQ醬 聞落有酒味 但食落都唔會難入口 點上薯條味道幾特別😎

🪄Misson C $92
008 豬榴彈( 雙層手打豬柳芝士漢堡)
手打豬肉丸 加梅子
漢堡份量都幾多!而且可以提前叫店員幫忙分開一半 十分貼心😊麵包質感軟熟 漢堡同平時食既口感完全唔一樣 佢都係偏向彈牙多汁 更加焦脆 油香與肉味完美配合 中間夾有新鮮番茄,生菜,沙律醬及千島醬 所以好有層次感 但食落有小小辣 唔知系豬柳定醬汁辣呢🤔
必食小食豬肉丸😍本身以為系細細粒好似IKEA果啲 點知原來系三粒超巨大肉丸 油光晶瑩剔透 散發香味😋即炸即出入口熱辣辣🔥半煎炸令外層微金黃焦脆 但咬落去又鬆軟多汁之餘保持肉汁彈牙 內裡混入洋蔥粒增加香味 點上特配梅子醬 酸酸甜甜易入口😊

🪄飲品-伯爵奶茶$22 & 汽水-可樂
雖然見佢要加$22奶茶 價錢偏高 但係都好值得一試 份量細細樽唔算好多 但係味道唔會超級甜 反而好有茶香味😚

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌

2023-06-02
$111 (Dinner)
  • 卡邦尼焗豬扒飯配溫泉蛋
  • 薯條
  • 伯爵奶茶
  • 豬榴彈
中上環幾有趣嘅特務主題餐廳, 餐牌主打焗豬扒飯、豬肉burger🍔同三文治🥪等。小店坐位不多,價錢親民! 🍔特務C餐 豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)$92 🥔跟小食自家製薯蓉配肉汁,可樂 豬榴彈兩片漢堡非常厚身,口感紮實,肉汁豐盈,焗過嘅漢堡包香脆可口;配菜有新鮮生菜同番茄,配上黑松露山葵醬,帶點香辣及惹味!自家製薯蓉香滑口感,綿滑細膩,配上香濃肉汁,又夾又好食!🥘特務B餐 🍎芝士蘋果焗豬扒飯 $102🍢跟手打豬肉丸及伯爵奶茶 打開盒子排得靚靚嘅芝士蘋果焗豬扒飯,豬扒厚度適中,口感軟嫩豬味香濃,配上少見嘅蘋果,口感清新又好食!醬汁香甜,飯底焗得夠乾身,十分出色!🍢手打豬肉丸十分驚喜!外皮炸到微脆,肉嫩爆汁,滿滿自家製嘅味道!🧋伯爵奶茶嘅茶味甘香,唔會太甜好啱我!Pigsman碧士文地址:📍上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖

🍔特務C餐 豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)$92
🥔跟小食自家製薯蓉配肉汁,可樂

自家製薯蓉香滑口感,綿滑細膩,配上香濃肉汁,又夾又好食!

🥘特務B餐 🍎芝士蘋果焗豬扒飯 $102
🍢跟手打豬肉丸及伯爵奶茶

🧋伯爵奶茶嘅茶味甘香,唔會太甜好啱我!

Pigsman碧士文
地址:📍上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖
  • 芝士蘋果焗豬扒飯
2023-06-07 10 views
其實上環一帶隱藏好多美食,近日發現呢間由年輕人主理嘅食豬專門店 - Pigsman。食牛食雞嘅專門店周街都係,只不過食豬嘅專門店喺香港就比較少有喇。雖然簡簡單單一間小店,但係都見到店主對食材嘅堅持同埋包裝嘅用心。🐖001特務J 招牌威士忌🥃BBQ豬扒飯配手打豬肉丸欣賞每個菜式都有特別嘅名堂,令人為之一笑。店家特別調配嘅醬汁比一般BBQ sauce濃郁惹味,主打食豬,豬扒有番一定質素,另手打豬肉丸加入洋蔥同黑椒,食落非常之有口感。🐖豬榴蛋(手打雙層芝士漢堡)配自家製薯蓉配肉汁入面有兩塊唔同texture嘅漢堡扒,好juicy,唔會又乾又硬,配搭蕃茄同芝士,雖然外賣食焗咗一陣,亦無損味道,而薯蓉亦係自家製,混有薯仔粒喺入面。可惜嘅係今日香滑奶茶已經售罄,睇嚟都係受歡迎之作。🛎️必試指數:8.5/10🔆

🐖001特務J 招牌威士忌🥃BBQ豬扒飯配手打豬肉丸

🐖豬榴蛋(手打雙層芝士漢堡)配自家製薯蓉配肉汁

可惜嘅係今日香滑奶茶已經售罄,睇嚟都係受歡迎之作。

🛎️必試指數:8.5/10🔆
2023-06-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 招牌威士忌BBQ豬扒飯
2023-06-07 11 views
估唔到係上環搵到呢間高質餐廳!Pigsman碧士文以豬扒作主打,餐牌上有各式豬扒飯、多士、小食同沙律等,其中豬扒飯款式繁多,無論係較港式既避風塘定係西式卡邦尼焗飯都有,原來豬扒都有咁多可能性🐷最特別係小店以特務為主題,除咗店名致敬Kingsman,店內亦用左好多特務工具黎裝飾,就好似走咗入電影場景咁🔸特務J - 招牌威士忌BBQ豬扒飯首先抵讚既係豬扒真係做得好出色🥹肉質彈牙而且完全唔會乾柴,切好一件件啖啖肉口感一流🐽招牌威士忌汁有微微酒香,燒烤味道突出同時帶有甜味,鹹甜得宜,果然係招牌🏅🔸特務C.C. - 芝士焗越式水咖喱豬扒飯豬扒配咖喱真係不敗之選,呢度既越式水咖喱辣勁唔會太強太搶味,咖喱同香料味道濃郁,再加上厚厚一層芝士放表面一齊焗,邪惡但超級好味🥰🔸雙重特務H&M - 自家製薯蓉拼肉丸手打豬肉丸大大粒,肉質軟稔,咬落去肉汁滿滿,配綿滑薯蓉同埋gravy,係一個好味又飽肚既小食🔸金手指 金手指呢個咁有特務感既小食名其實係用豬扒造成既薯條,真係第一次食😍豬扒切成細條炸至金黃,但仍然保留豬肉彈牙口感,配埋自家醬汁,咁有店特色既小食值得一試!

🔸特務J - 招牌威士忌BBQ豬扒飯

🔸特務C.C. - 芝士焗越式水咖喱豬扒飯

🔸雙重特務H&M - 自家製薯蓉拼肉丸
🔸金手指
上環係一個好有特式的地方,驚喜處處。下午經開海味街一路向中環方向步行,經過一間裝修美輪美奐的餐廳!餐廳外掛起一套英式特務服裝,唔認真睇以為賣西裝,餐廳內有一行特別的裝飾牆,參考左英國特務電影題材,展出皮鞋、伸縮遮、刀仔、皮錶,旁邊寫著一個秘密組織原來係主打不同豬肉料理的餐廳Pigsman🐷🐽餐廳採用自助落單形式,除左有單點之外,有三個組合任務可以完成(醫飽個肚🤣),我揀左mission A $92 (招牌威士忌BBQ豬扒飯+手打豬肉丸配法國芥末醬+熱茶),另外朋友揀左Mission B $102 (卡邦尼焗豬扒飯配溫泉蛋+自家製薯蓉配肉汁+sparking water),另外再加咗個金手指(豬扒薯條)配黑松露山葵醬,野食無論堂食定外賣都用左充滿神秘感的黑色盒子裝起,非常特別,上菜都好快,嘢食熱辣辣夠晒新鮮!🐷招牌威士忌BBQ豬扒飯一個長方盒型的豬扒飯裝住份量非常多的BBQ豬扒,威士忌味道不是太突出,但係甜甜的醬汁令到豬扒飯非常惹味,豬扒亦軟硬適中。🐷卡邦尼焗豬扒飯配溫泉蛋外貌非常吸引的焗豬扒飯加半熟的溫泉蛋,啱晒平時鍾意食卡邦尼意粉嘅朋友,上面除咗有淡淡的芝士加上啖啖肉的豬扒,配搭溫泉

原來係主打不同豬肉料理的餐廳Pigsman🐷🐽

🐷招牌威士忌BBQ豬扒飯

🐷卡邦尼焗豬扒飯配溫泉蛋
外貌非常吸引的焗豬扒飯加半熟的溫泉蛋,啱晒平時鍾意食卡邦尼意粉嘅朋友,上面除咗有淡淡的芝士加上啖啖肉的豬扒,配搭溫泉蛋,簡直係大滿足

🐷手打豬肉丸配法國芥末醬
一份入邊有三粒豬肉丸,豬肉丸非常大粒,分量十足,加上炸得少少脆脆地,香氣十足,配埋法國芥末醬,帶出肉丸既味道
手打豬肉丸配法國芥末醬

🐷自家製薯蓉配肉汁
自家製薯蓉非常柔滑,一份有兩大個薯蓉,配上特製嘅肉汁,香氣撲鼻
自家製薯蓉配肉汁

🐷金手指(豬扒薯條)配黑松露山葵醬
呢個其實係一條條嘅豬肉,炸得好乾身,啱晒鍾意食香口嘢嘅朋友,一定要點埋黑松露山葵醬
金手指(豬扒薯條)配黑松露山葵醬

又係幸福感滿滿嘅一餐❤️
$110 (Dinner)
手打豬肉丸配法國芥末醬
自家製薯蓉配肉汁