2016-05-31 1988 views
屋企唔煮飯,就會叫pizza搞店,今日就叫左pizza box!佢有個優惠係,外賣自取有7折!我地簡左啖啖肉pizza!打去order,約好時間就攞得!啖啖Pizza大批入面有薄片紅腸,火腿,意大利腸,蘑菇,墨西哥青椒!大批$164加埋芝心邊就加18蚊!然後有7折!抵食!

大批$164加埋芝心邊就加18蚊!然後有7折!抵食!

啖啖肉
2016-05-28
TakeAway
Type of Meal
Dinner
2010-11-21 1193 views
先旨聲明,這並非食評。因為,根本ORDER不到。本人家住葵涌近和宜合道。由荃灣出發,車程不過十分鐘,結果打去ORDER,被告知並非覆蓋範圍,不送貨。接線的員工態度尚算有禮,但難免失望。結果?唯有ORDER 另一家。
先旨聲明,這並非食評。因為,根本ORDER不到。
接線的員工態度尚算有禮,但難免失望。
結果?唯有ORDER 另一家。

Delivery
2010-11-14 897 views
叫一個$143餐,話九個字到一個小時到,等咗一個小時十五分先黎重要落錯單變咗$132餐 重要D嘢唔齊,要打電話追番個飯,之後再等咗一個小時十五分先有得黎~~~雖然接線位姐姐不停道歉但我應該唔會再叫呢間Pizza外賣啦......

2010-11-14
Waiting Time
180 Minutes (Delivery)
2010-10-01 629 views
今日(1-10-2010 Fri)男友放假,,原本想同佢去燒o野食,但都係唔好喇,原是決定叫pizza食.o係唔知頭唔知路攞住張舊外賣紙o既情況下,男友叫o左個3-4人套餐(其實我o地諗住得我同男友食,因爸爸唔鍾意食呢啲o野),我o地叫o左:原來要加$15.00o既半分天下pizza,揀o左多寶同素食精選,醬要傳統蕃茄醬.後者材料有: 青椒,洋蔥,蘑菇,粟米,鮮蕃茄同菠蘿.唔知係咪鮮蕃茄唔夠甜o既關係,覺得酸o左啲,材料都幾新鮮,但o衣o家諗返,唔多覺有青椒,洋蔥.味道: 3.5分前者有: 青椒,洋蔥,蘑菇,薄片紅腸同意大利腸.呢邊好似焗得有啲燶,燶到分唔到咩腸打咩腸,只知味道同上面o個個差唔多,但呢個好似乾o左啲,同樣o衣o家諗返,唔多覺有青椒,洋蔥.味道: 2.5分雞翼要香蒜雞翼8隻.呢個名副其實有蒜香味,真係夠味,煎得o岩o岩好,唔太差o既.味道: 4分吞拿魚蘑菇螺絲粉男友覺得呢個一pat pat;我覺得味道正常.味道: 2.8分沙律同餐湯各兩份餐湯係蘑菇忌廉湯,顏色唔係奶白色,味道……應該因為有好多蘑菇,所以飲到好重蘑菇味.男友話蘑菇好似煮得唔夠,好大陣蘑菇腥味.味道: 2.5

後者材料有: 青椒,洋蔥,蘑菇,粟米,鮮蕃茄同菠蘿.
味道: 3.5分

前者有: 青椒,洋蔥,蘑菇,薄片紅腸同意大利腸.
味道: 2.5分

雞翼要香蒜雞翼8隻.
味道: 4分

吞拿魚蘑菇螺絲粉
男友覺得呢個一pat pat;我覺得味道正常.
味道: 2.8分

沙律同餐湯各兩份
味道: 2.5分

沙律呢,內面有粟米,薯仔,甘筍同小量菠蘿.沙律凝住一pat pat,口感麻麻,甘筍唔硬o左啲,唔係咁好,其他o既都OK.
味道: 2分

服務:
聽電話o個位好有禮貌,而佢話45分鐘後到,果然接近45分鐘到,好準時.但美中不足o既係唔知湯係咪冇紅,白揀,同埋冇話我知係咩湯.
1st packing
原來白膠袋入面o既係沙律
沙律close up
2010-10-01
Waiting Time
44 Minutes (Delivery)
$67.67 (Dinner)
香蒜雞翼
同班朋友開party , 叫左3間shops 既食物, 得pizza box 係送貨的, 本身都預多左時間, 始終呢期多人開party, 早d好d~大家一路食住其他野食一路等, 過左半個鐘開始call hotline 問 status, 答覆係唔知, 同埋唔好意思, 話叫送貨o個邊call 番我, 結果又係等極都冇.最後係遲左成個鐘先送到, 送貨既staff 連原因都唔比個我. 我明白節日多order, 如果送唔切, 應該好似其他shops 咁話已full, 唔好叫d客唔知等到幾時. lunch 得個多小時, 唔係人人都可以花成個鐘等, 仲要係我之前o個晚已double confirm 個送貨日子同時間.野食方面, pizza 不嬲都ok, 不過d 螺絲粉淋到赫死人, 都唔知係咪一次送10單orders, 最係係我地, 所以d食物都唔熱既.呢次經驗令我對pizza box 從此改觀.

呢次經驗令我對pizza box 從此改觀.
Celebration
Xmas's Eve
2009-12-20 186 views
今晚開p我吔叫咗壽司和pizzapizza就揀咗pizza box叫咗個千鳥夏威夷pizza~ 一向我都愛食pizza box 既pizza不過今天食既款有點不同, 以往食開有茄醬既pizza今次叫咗個千島夏威夷pizza只有菠蘿和火腿,味道有點.... 普通, 無乜特別味道, 又乾, 又不夠source~ 所以今天既pizza 只給40分,至於佢既鴨"空"意粉, 鴨"空"好味呀, 但意粉好淋,不好味呀雜菜湯,好味好多菜~ good
今晚開p我吔叫咗壽司和pizza
pizza就揀咗pizza box
不過今天食既款有點不同, 以往食開有茄醬既pizza

雜菜湯,好味好多菜~ good
Pizza-BOX---超級多寶DD雙層芝士夾心批+煙肉漢堡芝士軟心批+Mountain Dew日期:2009-08-11 在"Pizza-BOX"(荃灣分店)買了"超級多寶DD雙層芝士夾心批"($153),送"煙肉漢堡芝士軟心批"和"Mountain Dew"。在家用焗爐翻熱。1.超級多寶Double Decker---雙層芝士夾心批底由兩塊超級奇脆批夾著車打芝士組成,配料有辣肉腸、意大利香腸、火腿、牛肉、洋蔥、青椒、菠蘿和蘑菇,醬料是蕃茄醬,表面是Mozzarella水牛芝士。批底厚薄適中,口感微脆,芝士味濃。肉類配料鹹香惹味,整體質素很好。2.煙肉漢堡芝士軟心批---它屬於美國芝加哥式Pan Pizza。批邊包著Mozzarella水牛芝士,配料有煙肉、牛肉漢堡扒丁和蘑菇,醬料是燒烤醬,表面是Mozzarella水牛芝士。批底較厚,外脆內鬆軟,芝味偏淡。煙肉鹹香,漢堡扒丁鬆軟,不過有少許筋。燒烤醬味道較淡。3.Mountain Dew---基本上是橙味加檸檬味汽水,沒什麼特別。
日期:2009-08-11
在"Pizza-BOX"(荃灣分店)買了"超級多寶DD雙層芝士夾心批"($153),送"煙肉漢堡芝士軟心批"和"Mountain Dew"。在家用焗爐翻熱[以200C焗3分鐘]。

煙肉漢堡芝士軟心批
Mountain Dew
Mountain Dew
2009-08-11
煙肉漢堡芝士軟心批
2009-05-27 今晚在"Pizza-BOX"(荃灣分店)買了"$138星期一至五套餐"。 在家將所有食物用焗爐翻熱。"星期一至五套餐" $1381.薄餅:多寶2.燒雞意粉配巴黎牛油汁3.烤德國腸總金額:$1381.薄餅:多寶---配料有辣肉腸、意大利香腸、洋蔥、青椒和蘑菇,醬料是蕃茄醬,表面是Mozzarella水牛芝士。批底厚薄適中,外脆內鬆軟,肉類配料鹹香惹味,蕃茄醬濃郁,整體質素很好。2.燒雞意粉配巴黎牛油汁---配料有燒雞肉、蘑菇和紅蘿蔔。意粉偏腍身,燒雞肉份量太少。巴黎牛油汁的香草味和牛油味香濃,略鹹了點。3.烤德國腸---這是慕尼黑白香腸(Münchner Weißwurst)。傳統的慕尼黑白香腸是用水白灼,這裡就是烤。吃時先撕去腸衣,腸肉鬆化,帶點油脂。內裡混入了蕃茜(Parsley)及洋蔥等香料,香口惹味。
2009-05-27
今晚在"Pizza-BOX"(荃灣分店)買了"$138星期一至五套餐"。 在家將所有食物用焗爐翻熱[以200C焗3分鐘]。
"星期一至五套餐" $138
1.薄餅:多寶[傳統批(大)]
2.燒雞意粉配巴黎牛油汁
3.烤德國腸[2條]
總金額:$138

1.薄餅:多寶[傳統批(大)]---配料有辣肉腸、意大利香腸、洋蔥、青椒和蘑菇,醬料是蕃茄醬,表面是Mozzarella水牛芝士。批底厚薄適中,外脆內鬆軟,肉類配料鹹香惹味,蕃茄醬濃郁,整體質素很好。
3.烤德國腸[2條]---這是慕尼黑白香腸(Münchner Weißwurst)。傳統的慕尼黑白香腸是用水白灼,這裡就是烤。吃時先撕去腸衣,腸肉鬆化,帶點油脂。內裡混入了蕃茜(Parsley)及洋蔥等香料,香口惹味。
2009-05-27
2009-04-16 81 views
叫到佢新開張有半價, 就特登走來一試超級多寶pizza, 半價後係 $71, 要芝心批另加 $12買單的時候, 店員話要等45分鐘, 所以先係附近行下街, 夠鐘先返去拎pizza但原來, pizza已經整好了, 一俾張單佢就有得拎所以建議大家, 大約30分鐘可能已經ready了因為仲要行十多分鐘先返到屋企, 所以食個時已經唔係熱辣辣超級多寶 = 跟超級至尊差不多但pizza box的材料感覺上多了些不過, 芝士唔夠香, 特別係芝心的部份, 完全係唔好食的食完之後非常失望如果下次都仲係甘樣水準的話, 就不考慮再幫襯了
叫到佢新開張有半價, 就特登走來一試

但原來, pizza已經整好了, 一俾張單佢就有得拎
所以建議大家, 大約30分鐘可能已經ready了
因為仲要行十多分鐘先返到屋企, 所以食個時已經唔係熱辣辣

超級多寶 = 跟超級至尊差不多
但pizza box的材料感覺上多了些
不過, 芝士唔夠香, 特別係芝心的部份, 完全係唔好食的
食完之後非常失望

如果下次都仲係甘樣水準的話, 就不考慮再幫襯了
2009-04-04 35 views
專誠去荃灣試下哩間野,收傳單就收得多,食就真係第1次..因為外賣自取有半價,所以要等都無問題~多寶pizza:原價$138,半價後$69- 要左傳統薄批,餅底唔錯,好過pizza hut,用料亦都有誠意過pizza hut. 半價後好平ge價錢,好好ge享受~香草雜菌意粉:原價$42,半價後$21-不太好,食得出係工場整好之後再翻熱~不過$21你想點呢..火辣雞翼: 原價$42,半價後$21-食物如其名,好火辣,令人想一食再食~況且數量唔小,居然有8隻,可算係意外收穫~加左$12要1個紅湯2罐汽水,紅湯普通,無溝水但係無咩味~等左15分鐘左右,再搭小巴返葵芳,都唔會話凍晒~下次有機會再試埋其他~

加左$12要1個紅湯2罐汽水,紅湯普通,無溝水但係無咩味~

2009-04-04
$61.5
  • 火辣雞翼
2009-03-23 39 views
兩口子往荃灣廣場逛街,途經享和街Pizza Box,即被門口的易拉架吸引, 原來多款pizza自取半價, 於是點了一個超級多寶大批,半價只是$71, 還有買pizza可以優惠價$12換購餐湯, 薯仔沙律或汽水任擇三客,是日餐湯是雜菜湯,材料足,味道不錯. 還有數款飯,意粉亦做半價,我點了一客雜菜螺絲粉只是$21. 其實我覺得pizza box的pizza味道與pizza hut分別不算很大, 但價錢較經濟實惠, 若有空去買外賣自取,值得一試,是次等候食物約十五分鐘,算很合理.

還有數款飯,意粉亦做半價,我點了一客雜菜螺絲粉只是$21.

pizza
雜菜螺絲粉
2009-02-22
pizza
雜菜螺絲粉
突然好想食pizza, 但又唔想食pizza hxx成日都聽見呢間野個名, 咁就試下喇~係28/2/2009 前都有優惠, 外賣自取平50%, 真係極之吸引ar~所以我就買左2 個批 + 2 個粉, total 都係$184, 5 個人食~ 服務 呢間分店得2 個職員, 即使我早左去拎, 佢地都可以係20 mins 後完成, 仲要味道不錯, 又無話唔夠熱或者整唔熟, 效率好高, 禮貌又好~ 值得一讚~pizza 12" 厚批 半分天下 : 香辣多寶 + 啖啖肉 - 每樣一半, 香辣多寶唔係好辣, 少少辣la~ o岩哂我, 批底意料之好鬆厚, 仲好過pizza hxx boo~ 啖啖肉, 真係啖啖都係內, 味道唔太濃, 2 個味都好鍾意~ 超級多寶 : 真係好多料, 多到都唔知食左乜入口, 不過同上面果2 個味相比, 就差ddd~ 如果再有優惠, 我會係食番上面果2 個味~意粉 吞拿魚蘑菇螺絲粉 : 味道... um... 本身個芝士味唔夠濃, 所以只覺一般, 不過吞拿魚就十足~ 肉醬意粉 : 又係好味過pizza hxx, 唔太濃, 又唔太酸, 剛剛好, 如果大家去食的話,
突然好想食pizza, 但又唔想食pizza hxx
成日都聽見呢間野個名, 咁就試下喇~

pizza 12" 厚批

意粉

肉醬意粉 : 又係好味過pizza hxx, 唔太濃, 又唔太酸, 剛剛好, 如果大家去食的話, 不妨一試~

總括黎講呢間野不錯, 我會再幫襯~ 只係地方唔太就腳~ 如果多幾間分店同賣多d 廣告, 應該可以越做越大~ 同埋暫時只限外賣, 無堂食, 有少少失色, 因為拎走再搵地方食, 實無即叫即整趁熱食咁好~
因為趕住拎野, 所以只係快拍... 唔好意思~^^"
正~ 上面半分, 下面多寶
正~ 上面吞拿, 下面肉醬
正~ 上面半分, 下面多寶
正~ 上面吞拿, 下面肉醬
2008-12-29 77 views
一向都好少叫外賣 Pizza,因為送嚟嘅時間唔可以控制,往往影響咗食味,今晚因為啲細佬妹興致勃勃話叫 Pizza 番嚟一路食,一路開枱,我就捨命陪君子!妹妹一向好鐘意叫呢間外賣 Pizza,佢話好味過 Pizza Hut,我知道佢其實係以前嘅 Domino,未執之前都試過去朋友屋企開大食會叫過一次,已經唔記得好唔好食! 我哋叫咗一個 $183 嘅 Combo 套餐,包一個大薄餅、一客意粉或焗飯、一客雞翼、四客沙律或餐湯或1.25公升百事可樂一支: 多寶大薄餅:原本想轉超級多寶,不過要加$15,轉超薄奇脆加$8,轉芝士軟心就要加$12,每轉一樣都要加錢,最後都係要番普通多寶。Pizza 嘅賣相唔錯,薄底幾特別,當然比唔上意大利薄餅嗰種好似餅乾脆卜卜嘅質感,但係又唔似 Pizza hut 嗰種又乾又熱氣;佢嘅餅底真係好薄,唔脆而且仲好軟,有啲似麵包,雖然唔夠脆,但係味道同水準的確唔錯!薄薄軟軟嘅餅底反而仲突出咗餡料嘅味道,多寶嘅餡料有青椒、洋蔥、薄片紅腸、磨菇同意大利腸;意大利腸味道最濃最搶,混合芝士同蕃茄醬,加埋薄薄嘅餅底,細細件唔覺膩,好快就食晒喇,雖然冇 Pizza hut 咁濃味,

多寶大薄餅:原本想轉超級多寶,不過要加$15,轉超薄奇脆加$8,轉芝士軟心就要加$12,每轉一樣都要加錢,最後都係要番普通多寶。Pizza 嘅賣相唔錯,薄底幾特別,當然比唔上意大利薄餅嗰種好似餅乾脆卜卜嘅質感,但係又唔似 Pizza hut 嗰種又乾又熱氣;佢嘅餅底真係好薄,唔脆而且仲好軟,有啲似麵包,雖然唔夠脆,但係味道同水準的確唔錯!薄薄軟軟嘅餅底反而仲突出咗餡料嘅味道,多寶嘅餡料有青椒、洋蔥、薄片紅腸、磨菇同意大利腸;意大利腸味道最濃最搶,混合芝士同蕃茄醬,加埋薄薄嘅餅底,細細件唔覺膩,好快就食晒喇,雖然冇 Pizza hut 咁濃味,但係都幾正!

煙鴨胸螺絲粉配巴黎牛油汁:賣相一般,螺絲粉焗得太稔嘞,冇晒彈牙感;巴黎牛油汁顏色有啲似咖哩汁,食落有啲甜甜哋又似燒汁,味道幾濃幾惹味,都幾特別嘅!鴨胸切得頗薄質感嫩滑,帶有淡淡煙燻味,食味唔錯!除咗鴨胸仲有好多青椒、洋蔥同磨菇,增加外觀之餘,亦令個意粉味道豐富啲!

BBQ雞翼:雞翼嘅邊沿有啲脆,雞翼夠大隻,肉嫩滑,亦醃得好夠味,面頭嘅醬味道香濃,OK!

雜菜薯仔沙律:沙律除咗有薯仔,仲食到有紅蘿蔔,味道似一般跟餐沙律,唔算突出,不過送嚟嘅時候夠凍,即刻食味道都幾好!

我哋打完電話半個鐘已經有得食,比想像中有效率!最欣賞呢間店嘅 Pizza 盒設計可以作環保碟用,幾有心思!總括嚟講,佢嘅 Pizza 料算幾足,價錢又平,的確係唔錯既選擇,只不過小食嘅款式可能就唔太多嘞!

多寶:餅底薄而軟,餡料足,味道唔錯!
煙鴨胸螺絲粉配巴黎牛油汁:鴨胸好味,螺絲粉太稔!
BBQ雞翼:肉嫩汁濃;雜菜薯仔沙律:一般!
Pizza 盒作環保碟用途幾有心思!
多寶:餅底薄而軟,餡料足,味道唔錯!
BBQ雞翼:肉嫩汁濃;雜菜薯仔沙律:一般!
Pizza 盒作環保碟用途幾有心思!
  • 多寶
2008-12-27 24 views
男友與我都是幹傳媒這一行,也是於平安夜晚有直播節目的可憐蟲,所以大家都至少九時多才能離開公司。二人都怕擠,平安夜就不外出,在家叫外賣過。他比我先回家,就叫了pizza 了 (哼!!沒有問有沒有薄批呢!!)這次沒有勁量的大批,只叫了一個$128的二人套餐:一個普通批,一個雞翼 (亦可選飯和意粉),和兩個湯 (也可選沙律或汽水);薄餅其實一般,太多芝士和茄醬,只是今次叫香辣多寶,辣椒味道蓋過了一些「漏」的感覺就好一點;不過某部份就焗至脹起,而且有點焦,實在不能接受。可是,他們的蒜蓉雞翼,我們就覺得不錯;本來,這些速遞式的外賣,煮好了還要蓋上送來,我們也不能奢望吃到的雞翼會很脆;不過,這些蒜蓉雞翼的雞皮邊沿部份還保有香脆,而且煎得剛好,咬下去還有肉汁,肉很嫩,蒜蓉的香味與雞的鮮味配合得不錯,實在值得推介。湯就一般,淡了點,味道尚可,沒甚麼好寫的。可惜,此店的pizza還是主打,總不能單叫雞翼外賣 (除非是到會...但也許會是另一光景...);拉勻,那個「正評」,還是給不下手...

湯就一般,淡了點,味道尚可,沒甚麼好寫的。

2008-12-22 22 views
前天與友人們聚首一堂慶祝朋友T的生日, 於是我們叫了外賣在家開Party叫了一個6人份的套餐, 大約是$350有兩個大pizza, 兩客小食, 兩個主菜, 四個沙律, 一支大汽水兩個pizza很足料, 正, 不過批底和平時pizza hut的不同, 但我喜歡, 有少許乾的。小食叫了薯波和蒜蓉包, 薯波就像薯餅一樣味道, 不過有點散吞拿魚蘑菇螺絲粉, 鴨胸飯, 這個一般, 但不錯啦~沙律, 很清新就是了可樂是百事的總括來說, 份量足夠6人吃, 我們四男兩女, 還吃剩呢, 太飽了!送到時間還挺快的, 價錢十分合理! 味道我愛pizza, 真的很多料!請埋朋友T, 每人都係$70
叫了一個6人份的套餐, 大約是$350

小食叫了薯波和蒜蓉包, 薯波就像薯餅一樣味道, 不過有點散
吞拿魚蘑菇螺絲粉, 鴨胸飯, 這個一般, 但不錯啦~
沙律, 很清新就是了
可樂是百事的

請埋朋友T, 每人都係$70