落地大玻璃嘅餐廳🍴碟碟都勁足兩😍✨煙肉忌廉蛋汁意粉(Carbonara pie )$168痴線‼️ 暫時食過No.1嘅卡邦尼♥️好誇張🤣未食過成個煎pan上嘅Carbonara,氣勢十足,打卡一流,而且份量勁多,creamy,好重奶油同芝士味,未食過咁入味嘅卡邦尼!😍✨海苔蜜糖雞翼 $98份量極多,好香口🥰✨蒜香松露薯條 $98薯條好脆👅一啲都唔淋😍.📍:R&B (尖沙咀)尖沙咀彌敦道172-174號太平洋大廈3樓*佐敦站D出口行去會快啲。......#佐敦#jordan#尖沙咀#尖沙咀美食#尖沙咀好去處#西餐#carbonara#carbonarapie#chickenwings#fries#fries🍟#frieslover#卡邦尼#卡邦尼意粉#雞翼#薯條#foodies
落地大玻璃嘅餐廳🍴碟碟都勁足兩😍
✨煙肉忌廉蛋汁意粉(Carbonara pie )$168
痴線‼️ 暫時食過No.1嘅卡邦尼♥️

😍✨海苔蜜糖雞翼 $98
份量極多,好香口🥰✨蒜香松露薯條 $98
薯條好脆👅一啲都唔淋😍.📍:R&B (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道172-174號太平洋大廈3樓
*佐敦站D出口行去會快啲。
2023-11-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2023-12-14 1377 views
一直都聽朋友講呢間cafe唔錯窗邊位打卡好靚,不過book台冇得揀位置就一於book餐廳開門時間去啦!入去已經有一台客人喺到打卡影相。餐牌見到龍蝦汁意粉已經覺得好吸引雞翼雖然係單骨但份量都唔少炸得外皮好香!好好食。野飲就正正常常唔會太甜都唔錯,特別個日天氣熱凍飲都好解渴
一直都聽朋友講呢間cafe唔錯
窗邊位打卡好靚,不過book台冇得揀位置
就一於book餐廳開門時間去啦!
入去已經有一台客人喺到打卡影相

餐牌見到龍蝦汁意粉已經覺得好吸引
雞翼雖然係單骨但份量都唔少
炸得外皮好香!
好好食

野飲就正正常常唔會太甜
都唔錯,特別個日天氣熱凍飲都好解渴
2023-11-28 1123 views
《蒜香松露薯條/ Garlicky Truffled fries》 呢個好似係每枱必點,鍾意食黑松露嘅人應該會好鍾意呢個薯條!不過唔鍾意黑松露都唔使擔心,因為可以叫佢另上,就算唔鍾意黑松露都可以食,佢仲俾咗沙律醬茄汁嗰啲,有好多選擇!《煙肉忌廉蛋汁意粉/ Carbonara Pie》 呢個可以話係我食過最好食嘅卡邦尼意粉,可以感受到餐廳係調製汁方面用咗好大功夫,每一啖都超creamy,特別係芝士控一定好鍾意!《意大利辣肉腸薄餅/ Pepperoni Flatbread 》 呢個Pizza個底係都係偏薄身的,食落去都唔算太滯,下次想試吓佢另外一個牛油果Pizza呢度服務態度真係超好,而且環境一流非常適合打卡,呢度都有少量嘅甜品下次都會試吓!

《煙肉忌廉蛋汁意粉/ Carbonara Pie》

• Carbonara Pie
2023-10-28 1585 views
同朋友慶祝生日🎁意外搵到嘅餐廳呢間位於尖沙咀 喺佐敦站行過少少 上樓嘅美式西餐廳有一大幅落地大玻璃 窗外翠綠嘅大樹好似一幅自然風景畫今次夜晚黎 燈光昏暗 非常有氛圍我哋叫咗兩碗酥皮湯$88🦐酥皮海鮮周打呢份酥皮湯一定要重點推介佢裏面嘅餡料係超級多!!包括有帶子,蝦仁等 而且忌廉湯十分濃郁 香味又夠濃可能有咁多種海鮮嘅關係仲帶點鮮味加上酥皮焗得又夠脆真係值得推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我哋叫咗煙肉忌廉蛋汁意粉$168Carbonara Pie 超級推薦呢道菜👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻意粉彈牙 醬汁有濃郁嘅芝士同奶油味 好creamy 不過可能太多醬汁 食食吓有啲膩不過建議2個人以上share會比較好因為分量非常大!而且怕膩的人 估計都食唔落咁多牛油果三文魚薄餅 $188 Avocado Salmon長方形嘅Pizza比較少見佢哋嘅皮都做得唔錯 好薄 非常香脆不過分量也是非常大 牛油果和三文魚配薄餅 咁嘅組合都係第一次試居然毫無違和感🤤有興趣嘅朋友不妨試試最後叫咗個甜品Tiramisu 呢間除咗環境靚好 食物質素都非常好👍🏻全部都好足料又好味唯一就係價錢唔平但都值得推薦嘅餐廳
同朋友慶祝生日🎁意外搵到嘅餐廳

我哋叫咗兩碗酥皮湯$88
SEAFOOD CHOWDER 酥皮海鮮周打

🦐酥皮海鮮周打
呢份酥皮湯一定要重點推介
佢裏面嘅餡料係超級多!!
包括有帶子,蝦仁等 而且忌廉湯十分濃郁 香味又夠濃
可能有咁多種海鮮嘅關係仲帶點鮮味
加上酥皮焗得又夠脆真係值得推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

我哋叫咗煙肉忌廉蛋汁意粉$168
CARBONARA PIE 煙肉忌廉蛋汁意粉

不過建議2個人以上share會比較好
因為分量非常大!
而且怕膩的人 估計都食唔落咁多

牛油果三文魚薄餅 $188 Avocado Salmon
AVOCADO SALMON FLATBREAD 牛油果三文魚薄

長方形嘅Pizza比較少見

呢間除咗環境靚好 食物質素都非常好👍🏻
全部都好足料又好味
唯一就係價錢唔平
但都值得推薦嘅餐廳
$250 (Dinner)
Birthday
SEAFOOD CHOWDER 酥皮海鮮周打
CARBONARA PIE 煙肉忌廉蛋汁意粉
Cheif’s  Tiramisu  提拉米蘇
  • Carbonara  Pie
  • 牛油果三文魚薄餅
2023-10-22 1014 views
GARLICKY TRUFFLED FRIES蒜香松露薯條 $98薯條上只有黑椒粒,配上黑松露醬汁,並沒有太驚喜。我們還以為自己本身有黑松露味道的☹️AVOCADO SALMON FLATBREAD牛油果三文魚薄餅 $188這也不是我第一次吃牛油果薄餅了,但是這家的牛油果烤焗後味道完全不像是牛油果😅 薄餅很香脆,還算不錯的。CRAB & SHRIMP濃蝦汁蟹肉意粉 $188 題目份量十足,配上香濃特濃,把意粉的味道昇華。忍不住口一口地反而不吃完!實在太好吃了😋Hot Chocolate $40 熱朱古力味道濃郁,但算是正常發揮,價錢不貴。Lemonade $38 在香港很難找到好喝的Lemonade,我終於在香港找到了!價錢很實惠,味道不錯!喜歡的可以來品嚐一下🥰🌟 這間餐廳沒有午市套餐,性價比低。如果在晚上來吃小編是滿推介的!而且環境優美,是聚會、約會的好地方。R&B (尖沙咀)📍位置:尖沙咀彌敦道172-174號太平洋大廈3樓😋味道:4/5🌿環境:4/5🌟推薦指數:3/5💰 :$300/人
GARLICKY TRUFFLED FRIES
蒜香松露薯條 $98

AVOCADO SALMON FLATBREAD
牛油果三文魚薄餅 $188

CRAB & SHRIMP
濃蝦汁蟹肉意粉 $188

Hot Chocolate $40
熱朱古力味道濃郁,但算是正常發揮,價錢不貴。

Lemonade $38

R&B (尖沙咀)
📍位置:尖沙咀彌敦道172-174號太平洋大廈3樓
😋味道:4/5
🌿環境:4/5
🌟推薦指數:3/5
💰 :$300/人
$300 (Lunch)
  • Lemonade
襯大家收緊工嘅時間去到,就唔洗等位,又可以安排到坐窗邊位❣️。加上係落地大玻璃,可以望住成條彌敦道食飯傾偈。🤣🤣Plum Mojito 🍸想飲fresh 少少嘅cocktails 又出現選擇困難症嘅我,就問職員有咩推介。職員就推介咗呢杯Plum Mojito。未開始飲嘅時候已經見到個杯入面有好多薄荷葉。🫣飲落啲薄荷味唔算太重,而且帶有少少酸,相對酒精味唔算重,幾啱女仔飲🤣🤣 個人幾鍾意呢杯酒😆😆Coconut water 🥥呢個都係比一支現成嘅椰子水同埋一杯冰等自己去控制份量。呢隻椰子水就偏淡少少,唔算好甜,清清地咁。海苔蜜糖雞翼 🐥呢個係單骨雞翼,方便我呢啲懶人唔洗要拆骨咁食雞翼😂🤣 雞翼可以就咁食或者點附上嘅一個蒜蓉醬。蒜蓉醬好香帶有少少辣。羅勒野菌奶油意粉🍝野菌嘅數量十分之多,而且醬汁都特別多。每一條意粉都掛到汁,口感好好。😍😍兩個人食都食唔哂,份量都多,而且好飽肚。墨西哥芝士烤粟米🌽第一次見成條咁烤粟米,呢一個粟米要趁熱食,因為芝士乾咗就口感會差咗啲。而且燒得啱啱好粟米唔會太乾。酥皮海鮮周打🦐呢個奶油周打就偏向杰身咗少少,入面嘅配料都好多,有薯仔洋蔥蝦青口。兩個人share 一碗

Plum Mojito 🍸

Coconut water 🥥

海苔蜜糖雞翼 🐥

羅勒野菌奶油意粉🍝

墨西哥芝士烤粟米🌽

酥皮海鮮周打🦐
呢個奶油周打就偏向杰身咗少少,入面嘅配料都好多,有薯仔洋蔥蝦青口。兩個人share 一碗都足夠。😉

好食指數 🌕🌕🌕🌕🌑
推薦指數🌕🌕🌕🌕🌗
抵食指數🌕🌕🌕🌖🌑
2023-09-28
2023-09-06 1143 views
已經到訪好多次了🤭決定要留返個好評比餐廳👍🏼環境同服務都好好,食物份量都好大,好適合同朋友一齊來聚會💗每次黎都會叫呢個snowboard 沙律,真係好大份😆岩哂幾個朋友一齊share🤭醉皮湯都好推薦👍🏼好creamy
已經到訪好多次了🤭決定要留返個好評比餐廳👍🏼
環境同服務都好好,食物份量都好大,好適合同朋友一齊來聚會💗

每次黎都會叫呢個snowboard 沙律,真係好大份😆

岩哂幾個朋友一齊share🤭

醉皮湯都好推薦👍🏼好creamy

Type of Meal
Dinner
2023-09-04 830 views
朋友話係IG見到呢間餐廳好似幾靚,提議過黎試吓。一入到去果然無令人失望,一大幅落地大玻璃,映襯窗外翠綠既大樹,猶如一幅自然風景畫,難怪咁多人鐘意黎打卡。我哋今次夜晚黎,燈光昏暗,坐喺餐廳內感覺被窗外嘅大樹包圍住,非常有氛圍!我哋點咗個snowboard salad, 一上菜就已經覺得非常吸睛,擺盤好靚好特別,色彩繽紛,簡直係視覺上嘅享受。沙律菜上面鋪滿salami、蝦、雞蛋、烤南瓜片、三文魚籽、腰果、薯仔、蘋果,仲配上一兜芝士沙律醬,全部食材都好新鮮好足料,口感層次豐富,好fresh !主菜我哋點咗煙肉忌廉蛋汁意粉。意粉彈牙,醬汁有濃郁嘅芝士同奶油味,好creamy, 不過可能太多醬汁,食食吓有啲膩。另外點咗兩款小食。蒜香松露薯條 - 薯條炸得香脆,同面頭嘅酸忌廉醬好夾,松露香味就淡咗啲,不過整體非常惹味,食唔停口。海苔蜜糖雞翼 - 海苔佈滿成兜雞翼,不過有少少蓋過咗蜜糖味。另外仲有附上幾塊青檸,唧啲青檸汁落雞翼到感覺清新,可以中和吓油膩。今次試完R&B,印象非常唔錯,環境舒適愜意,食物有質素,份量又大。下次要搵日黎試吓午餐,相信日頭有陽光透過玻璃窗照射入黎會更有feel,真係唸起個畫
朋友話係IG見到呢間餐廳好似幾靚,提議過黎試吓。

今次試完R&B,印象非常唔錯,環境舒適愜意,食物有質素,份量又大。下次要搵日黎試吓午餐,相信日頭有陽光透過玻璃窗照射入黎會更有feel,真係唸起個畫面都覺得心曠神怡!
2023-08-25
$210 (Dinner)
2023-07-15 1295 views
最打卡嘅,一定係窗口位好似1秒去咗歐洲咁最好就係晏晝兩三點嘅時候去影得超靚食物方面,款款都好,有質素個意粉最推薦薯條都好好食呢度嘅每一款都好有鑊氣不過朋友就略嫌有啲鹹
最打卡嘅,一定係窗口位
好似1秒去咗歐洲咁
最好就係晏晝兩三點嘅時候去
影得超靚

食物方面,款款都好,有質素
個意粉最推薦
薯條都好好食
呢度嘅每一款都好有鑊氣
不過朋友就略嫌有啲鹹
2023-06-23 1193 views
同朋友慶祝生日🎁意外搵到嘅餐廳🍽️睇相已經覺得窗邊好靚所以預定時要求希望坐窗邊位可以打到卡📸去到餐廳直情覺得自己唔係香港除咗環境靚之外 食物質素都好好 全部都好足料又好味絕對值得推薦嘅餐廳
同朋友慶祝生日🎁意外搵到嘅餐廳🍽️
  • 炭燒雙層黑安格斯牛肉芝士漢堡
  • 墨西哥芝士燒粟米
  • 羅勒野菌奶油意粉
2023-06-20 915 views
鬧市中既歐洲feel cafe原來係TST有一家望出去完全唔像tst 既 cafe restaurant, 樓上cafe又有落地大玻璃,配上大樹既自然景,非常有歐洲既感覺。偽文青可以係到睇書,享受一下個環境。Cafe大大盤既沙律係Signature必叫,pizza 每一啖都有厚芝士味同三文魚,食到我津津有味。個意粉就一般,可能今次係唔同㕑煮。
鬧市中既歐洲feel cafe
2023-06-16 977 views
去呢間餐廳食就係比成個煎pan意粉同個落地玻璃窗吸引咗🪟好彩當日可以坐窗邊仲有好好天氣☀️見網上評價好壞一半但好彩整體還是不錯的!!🔺煙肉忌廉蛋汁意粉 $168意粉好特別係用成個煎pan 上碟,影相是不錯的📸️而意粉嘅份量足夠2-3個人食🤭意粉好creamy但唔會覺得膩🫶🏻忌廉汁好掛汁,每一條意粉都有👅意粉軟硬度適中,煙肉份量都有好多🥓整體意粉真係好好食,係會一啖接一啖咁食😚🔺意大利辣肉腸薄餅 $178薄餅餅底係餐廳handmade所以都有咬口少少煙靭🤍而芝士份量都算偏多,可以微拉絲🧀辣肉腸都有幾多,每一塊pizza都有2-3塊🔴整體黎講係不錯的但冇特別驚喜~🔺蒜蓉松露薯條🍟 $98薯條可以選擇幼或者粗身,今次揀咗粗身✨薯條本身有黑松露所以都幾香🖤可惜蒜味真係好微弱,唔係好食得出🥺而薯條上面嘅係cream cheese同mix咗少少蒜味🧄個人就麻麻了,比較鐘意另外兩款醬汁🙌🏻分別係茄汁同偏酸沙律醬

🔺煙肉忌廉蛋汁意粉 $168

🔺意大利辣肉腸薄餅 $178

🔺蒜蓉松露薯條🍟 $98
  • 煙肉忌廉蛋汁意粉
這家餐廳有種鬧市中的綠洲的感覺想要打卡記得預定窗口位置喔!🍝濃蝦汁蟹肉意粉 $188蟹肉不少,蝦汁小稀,但意粉很掛汁,整體不錯🍟黑松露薯條 $98對得起這價格吧,份量很多,醬料也不少,有黑松露味但不算很濃不過還有個小插曲,就是我還沒吃完桌上的食物我跟我朋友只顧著看手機剛拍的照片服務員連問都不問一句就把我們的食物收走!當我發現叫他時他剛巧倒了,還連一句抱歉也沒說!
這家餐廳有種鬧市中的綠洲的感覺
想要打卡記得預定窗口位置喔!
🍝濃蝦汁蟹肉意粉 $188
蟹肉不少,蝦汁小稀,但意粉很掛汁,整體不錯
🍟黑松露薯條 $98
對得起這價格吧,份量很多,醬料也不少,有黑松露味但不算很濃

不過還有個小插曲,就是我還沒吃完桌上的食物
我跟我朋友只顧著看手機剛拍的照片
服務員連問都不問一句就把我們的食物收走!
當我發現叫他時他剛巧倒了,還連一句抱歉也沒說!
2023-03-16
$210 (Lunch)
2023-05-13 965 views
📍R&B Research Bakery @researchandbakery 未嚟到已經聽講佢地啲煙肉好正!😆平日12點嚟到成為咗第一枱客人😌店員安排咗我地坐窗口位,環境闊落光猛好舒服🥰食物方面,作為蝦蟹愛好者一定要叫🦀濃蝦汁蟹肉意粉😍意粉硬到度適中,蝦汁好濃🦐仲食到啖啖蟹肉~另外除咗蝦,仲用咗蝦籽同三文魚籽嚟增加層次感🥰依個真係大推!!🥓自家製厚切煙肉配德國肉腸,塊煙肉真係唔係講笑🤩非常厚身,texture啱啱好,食落好滿足🥰德國肉腸有淡淡嘅香草味,平時麻麻地腸仔嘅都覺得好好食🤪飲品方面都好唔錯😌叫咗熱朱古力同Baileys Irish Coffee,兩款都可以選擇加cream🧁味道都唔錯🤎比較特別嘅Baileys Irish Coffee🥃酒味同咖啡味balance得幾好,加埋大大啖cream好好飲❤️(之後睇返Openrice發現好多麻麻地嘅食評😂但個人覺得係唔錯的~可能嗰日早又唔多人,所以食物同服務質素都ok!😂)🦀濃蝦汁蟹肉意粉 $188🥓自家製厚切煙肉配德國肉腸 $208☕️ Hot Chocolate with cream $40🥃 Baileys Irish Coffee

🦀濃蝦汁蟹肉意粉 $188
🥓自家製厚切煙肉配德國肉腸 $208
🥃 Baileys Irish Coffee $57
(+10% Service Charge)

食物 🌟🌟🌟🌟🌟
價錢 🌟🌟🌟
環境 🌟🌟🌟🌟
服務 🌟🌟🌟🌟
推介 🌟🌟🌟🌟🌟
···
尖沙咀彌敦道172-174號太平洋大廈3樓
#foodie #hkfoodie #hkig #尖沙嘴 #尖沙嘴美食 #佐敦 #佐敦美食 #香港 #香港美食 #lazfoodytsimshatsui

跟住我地搵食◉‿◉ @lazfoody_ 💛
2023-02-15
Valentine's Day
  • R&B Thick-Cut Bacon
話說朋友推介話呢間餐廳好食,嗰位朋友都有在場一齊去。連朋友都話好後悔推介咗呢間餐廳⋯⋯首先入門口前職員提醒咗一句,每人最低消費$100 。一行四人朋友到咗叫咗嘢食唔夠3分鐘,職員行返過嚟話:你哋係未夠數㗎記住要再嗌⋯⋯好啦,我就體諒佢,當疫情下飲食業難做嘅提醒。•叫咗濃蝦蟹肉意粉、蒜香黑松露薯條、海苔蜜糖雞翼、墨西哥芝士粟米家,一個布朗尼甜品。蟹肉意粉係幾好食嘅,黑松露薯條都好香。另外嗰幾個人嘢都還可以,淨係覺得粟米有少少唔係咁抵食。•用餐嘅過程中,因為我唔飲得餐廳嘅生水,所以拎咗自己既保溫壺出嚟飲水。職員過嚟問:唔好意思,想問吓你個壺入面嘅係咪水定係飲品?我話:哦係水嚟㗎。職員行開咗唔夠5分鐘又返過嚟講老闆唔肯定個水壺入面係咪水,就要求我倒出嚟⋯⋯嗰吓掛住傾偈,又真係倒落個杯度。其後我哋一行四人真係覺得好唔尊重客人。我哋都明白職員嘅難處,同埋職員都好好地為我哋安排座位。但係實在唔理解餐廳嘅老闆究竟係乜嘢意思?雖然係不准帶外來飲食,咁但係保溫壺入面可以係啲乜嘢呢?台式飲品?既然係咁嘅不如老闆親自過嚟,望一望保溫壺入面嘅係咪水?做得飲食業,其實會唔會識得尊重客人,同埋對我哋有基本嘅信任。
好啦,我就體諒佢,當疫情下飲食業難做嘅提醒。