2025-02-05
第一城商場內都比較多連鎖食肆,而這間是較少有的小店,這店門口還有八達通機可以拍港鐵乘車優惠😛今日去食lunch, lunch set包飲品,如果揀其他餐飯可以照價減$30,我叫左大啡菇黑松露蘆筍炒意粉,焙茶latte,$100有找意粉質地幾好,不會太淋,除咗黑松露之外,仲加咗啲蒜片去炒,劈走咗大啡菇同蘆筍嘅草青味,味道唔錯焙茶latte唔係每間餐廳都飲到,焙茶味濃郁,推介呀朋友叫咗Carbonara, 我試左少少,好creamy, 但唔會好重油膩感仲叫咗兩件甜品,分別係焦糖雞蛋布丁和Tiramisu,可惜,兩件甜品都比較失望,雞蛋布丁並沒有蛋味,而Tiramisu就更奇怪,蛋糕質地較硬身,而中間應該用咖啡酒浸lady finger那一層,似用普通蛋糕代替lady finger, 整件蛋糕都不是Tiramisu 那回事呢!絕對不會再吃這家的甜品😩
焙茶latte唔係每間餐廳都飲到,焙茶味濃郁,推介呀