2009-11-08 7 views
一向麻麻好越菜,但見咁多人去食,也不妨湊湊熱鬧星期六中午無lunch set係意料中事,心想也好,不會被set menu束縛,可以揀自己最想食的東西~蝦米紙卷:簡單黎講,係雜菜卷,一隻蝦,但係同雜菜放埋一齊,已經食唔到蝦味加上米紙又無味,我覺得自己係度生食雜菜,好在有汁點,我最後仲要用青咖喱汁點黎送入口青咖喱豬頸肉配法包:法包放係個長杯度,好靚好精緻!而且真係即焗的,又熱又脆,齋食都好味!青咖喱有椰汁味,唔辣,甜甜地,正!豬頸肉反而一般,似普通豬肉,睇黎都係以curry取勝!牛柳粒炒紅飯:比較香的炒飯,牛柳粒比較老,而且份量很小,無甚特色~焦糖雪糕香蕉布甸:佢居然唔俾dessert menu我,要我自己去cashier攞......有生意都唔做款款都好精緻,見網友話香蕉布甸係signature cake,就捨棄香蕉酥而揀呢個,賣相已經好精緻,因為個布甸放係焦糖奶汁入面,個樣好似火山爆發咁!焦糖雪糕無乜特別,香蕉布甸真係好香香蕉味,而且比較實身,好好味!而且份量唔大,如果有同行多D人好甜品的話不妨叫多幾樣share食物係唔錯,但份量細,性價比不高,而且座位狹窄,waiter太少,好多時都
一向麻麻好越菜,但見咁多人去食,也不妨湊湊熱鬧

食物係唔錯,但份量細,性價比不高,而且座位狹窄,waiter太少,好多時都唔得閒serve你,以呢個價錢黎講,無論係味道或是服務都有改善空間。
不過,食夠$200可以有$15coupon送,除左rice paper,EXP等好多連鎖店都用得,仲要唔一定要係又一城,OK抵,係本次越菜的最大收獲
蝦米紙卷
青咖喱豬頸肉配法飽
焦糖雪糕香蕉布甸
炒紅飯牛柳粒
2009-11-07
$155 (Lunch)
青咖喱豬頸肉配法飽
焦糖雪糕香蕉布甸
炒紅飯牛柳粒
2009-11-04 4 views
呢度環境不錯,都算寬敞,感覺幾舒服,我哋坐近溜冰場,仲可以一邊食一邊欣賞別人溜冰tim。小食拼盤 - 有魷魚圈、魚餅、軟殼蟹卷和沙爹,魚餅少少辣,有點香草味,味道不錯,沙爹雞都幾香口,味道OK,如果有沙爹醬會更好,軟殼蟹卷嘅味道就一般啦,魷魚圈辣辣哋,但唔脆,味道痲麻哋。咖哩牛腩 - 牛腩夠腍,咖哩味又香,配上香脆嘅法包,實在好味。虾炒飯 - 賣相不錯,味道OK,蝦都幾爽口但只得四只,少咗D。埋單$350,價錢偏貴,食物OK,勝在坐得舒適。
呢度環境不錯,都算寬敞,感覺幾舒服
,我哋坐近溜冰場,仲可以一邊食一邊欣賞別人溜冰tim

,沙爹雞都幾香口,味道OK

埋單$350,價錢偏貴,食物OK,勝在坐得舒適

小食拼盤
咖哩牛腩
虾炒飯
$175 (Dinner)
咖哩牛腩
2009-11-01 19 views
月初才首次光顧「Rice Paper」,到月尾已經再翻兜一次,原因除了是對此店的感覺不錯之外,還有就是手頭上有兩張,上次光顧後所送的Coupon,其實是有點「佢出豉油我出雞」的意味。今次除了柚子沙律($58.00)會翻兜之外,其他的數款食物也是新嚐試。分別是地道風味生牛肉湯河($68.00)、今日越南春卷($58.00)與及甜品香蕉布甸.蜜香脆糖雪糕($48.00)。先來地道風味生牛肉湯河,除了一大碗湯河外,還有辣魚露,與及一小碟芽菜、油條及金不換。先呷一口湯,味道尚算濃郁,可惜不夠複雜,有點單調。牛肉有點過韌,還好牛肉味濃郁。小碟內的油條確實有點怪怪,不脆不香,口感亦不太似油條。河粉夠爽口,算是整碗湯河中最出色的材料。以湯論湯,還是老同在西貢的店子出色得多。柚子沙律的水準跟上次差不多,這次的柚子較酸了一點,同時亦欠缺了一點新鮮驚喜之感。今日越南春卷上次看見鄰桌的客人點了,已打算一試,因為其春卷皮不是自己最怕的「白色」那種,再加上看上去肥肥大大,十分吸引。外皮炸得鬆脆,反而餡料的味道不太突出,較為淡口,用生菜包著,下點青檸汁,再加多一些魚露來吃會較好。最後一道是甜品香蕉布甸.蜜香脆糖雪

最後一道是甜品香蕉布甸.蜜香脆糖雪糕,外型十分有一柱擎天之感,香蕉布甸似香蕉蛋糕多一點,味道不錯,香蕉味與甜味調得剛好,糕身亦夠堅實。面層的雪糕同是一貫的出色,只帶淡淡的甜味,再加一些蜜甜味的脆糖,感覺良好。在最低的甜漿,以為只是一般的牛奶味,入口時才知道原來是椰子味,還要是兒時常吃的甄占記椰子糖的味道,實在叫人驚喜。

三道菜再加一款甜品的份量剛好,除了地道風味生牛肉湯河之外,其餘三款也屬合格以上之作。一個月內第二次光顧,食物質素保持,看來是一間水準穩定的店子。
「地道風味生牛肉湯河」
「地道風味生牛肉湯河」
「柚子沙律」
「今日越南春卷」
「香蕉布甸.蜜香脆糖雪糕」
2008-11-30
$115 (Lunch)
2009-10-26 10 views
有幸收到 OR 的電影贈劵, 約了朋友一起看。晚餐只有大約一小時來吃, 到處都是人, 行過這裡, 見還未滿座便來了。其中一個原因是, 我們見到有個自選越式套餐, 價錢尚算相宜。被安排坐走廊位, 往外望便是向著溜冰場的「扮露台」位了, 如果訂了位又不怕凍的話, 坐那裡該會更有情調呢。不過好在人不太擠, 也坐得幾輕鬆。$288 2 位用的自選套餐含前菜、主菜2款和甜品 2 客。前菜越式炸春卷 + 串燒沙嗲雞 + 米紙卷 + 柚子沙律炸春卷不算好吃, 有點兒炸的太淋; 沙嗲雞甜甜的, 似泰式多過似越式; 反而兩款較清新醒胃的米紙卷和柚子沙律瞬即給我們吃光!主菜在眾多選擇中選了扎肉撈檬和蟹肉幼米線。前者不用多介紹, 扎肉片和撈檬汁、紅椒絲和魚露已漂漂亮亮地排了盤, 加進以金不換、菜絲和檬粉砌成的小山, 拌好就可以吃了。為了照顧大眾的口味, 這裡的魚露已給調成清淡的版本, 鹹鮮味都不夠, 然而蔬菜充足, 就當是吃得健康點吧。後者一大碗嫣紅的麵湯原來是以蕃茄為底, 頗有點吃「檬要」的況味, 甜酸合度卻不油膩, 令人胃口大開。米線可說是米版天使麵, 可能是太幼身, 其實浸得有點腍, 不過湯底才是主

前菜
越式炸春卷 + 串燒沙嗲雞 + 米紙卷 + 柚子沙律

主菜
在眾多選擇中選了扎肉撈檬蟹肉幼米線。前者不用多介紹, 扎肉片和撈檬汁、紅椒絲和魚露已漂漂亮亮地排了盤, 加進以金不換、菜絲和檬粉砌成的小山, 拌好就可以吃了。為了照顧大眾的口味, 這裡的魚露已給調成清淡的版本, 鹹鮮味都不夠, 然而蔬菜充足, 就當是吃得健康點吧。後者一大碗嫣紅的麵湯原來是以蕃茄為底, 頗有點吃「檬要」的況味, 甜酸合度卻不油膩, 令人胃口大開。米線可說是米版天使麵, 可能是太幼身, 其實浸得有點腍, 不過湯底才是主角啦。

甜品
香蕉布丁配蜜香脆糖雪糕是 Rice Paper 的招牌甜品之一, 第一次吃到的時候確然印象難忘 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1999119), 在套餐裡出現的則是迷你版本。縮了水的布丁伴著雪糕吃仍然可口, 稍嫌布丁本身烤的有丁點太過火乾身, 而脆糖則早已乖乖躲在布丁裡了。

星期一至五有特飲買一送一優惠, 也是要同款的, 上次試過的什麼紫蘿蘭青檸梳打真的不太好喝, 所以今次要了沙冰, 選了算是最正常的芒果.菠蘿.荔枝沙冰 ($38)。看材料的排名, 就知是芒果味佔重, 菠蘿和荔枝味都不知所踪, 猶幸沙冰打的幼滑, 當成普通一個芒果 Smoothie 來喝也無不可, 正價點來喝的話就不太抵了。

大抵店方都知道戲院客的需要, 上菜是相當的爽手, 除了甜品追了一次之外, 服務方面也沒什麼好批評的地方了。雖然如此, 我們也邊吃邊談得很開心, 吃完之後還有十分鐘時間在附近逛逛才入場呢!
扎肉撈檬, 蟹肉幼米線
沙冰
地下都好影一餐 =__=
$180 (Dinner)
扎肉撈檬, 蟹肉幼米線
地下都好影一餐 =__=
2009-10-19 14 views
今晚最大既驚喜是係呢度遇見好耐無見既朋友和她可愛既囡囡。食物味道幾好,而且有些fusion菜試下 ~我地要左自選越式套餐:頭盤:越式炸春卷香脆但無油淋淋既感覺;越味沙嗲雞野味,雞肉嫩滑;泰腸菠蘿米紙卷食唔出泰腸有咩特別,但清清甜甜都唔錯;柚子沙律酸酸甜甜好味,但份量太少了。主菜:越式扒厚厚三文魚肥美又唔腥,好味;馬沙文香科咖啡哩焗牛腩配蒜茸包 (加 $6) 的牛腩焗得腍身,咖哩汁香而唔辣,點蒜茸包食正!加 $32 有越式炒雜菜,雜菜好似白烚甘既味,好差!甜品:香蕉布甸配蜜香脆糖雪糕好好味,真想食多一件!
今晚最大既驚喜是係呢度遇見好耐無見既朋友和她可愛既囡囡。
食物味道幾好,而且有些fusion菜試下 ~
我地要左自選越式套餐:
加 $32 有越式炒雜菜,雜菜好似白烚甘既味,好差!
甜品:香蕉布甸配蜜香脆糖雪糕好好味,真想食多一件!

越式扒厚厚三文魚
馬沙文香科咖啡哩焗牛腩
蒜茸包
香蕉布甸配蜜香脆糖雪糕
越式炒雜菜
$200 (Dinner)
越式扒厚厚三文魚
馬沙文香科咖啡哩焗牛腩
蒜茸包
香蕉布甸配蜜香脆糖雪糕
2009-10-07 14 views
上次吃過由老同主理的真味越菜後,突然對越菜有了興趣,今次來到「Rich Paper」,又看看此店的水準如何。店一開便入內,坐在近溜冰場的位置,雖然有點嘈,但勝在夠開揚。看過設計得不錯的餐牌,便決定先點一個沙律及兩個主菜。先來鴛鴦柚子沙律($58.00),原來除了餐牌設計得不錯,連食物的賣相也有點講究,當然單看食物的價錢已可預計。鴛鴦柚子即共兩款柚子,西柚及普通柚,兩款柚子的酸度不高,上面再加上一些乾製的蒜片及小蝦,味道十分出色,是一款十分醒胃的前菜。再來第一道主菜香鴨茄子黃薑飯($88.00),食物擺放得精緻。茄子已切得細碎,味道只帶略咸,黃薑飯的色水均勻,只是味道不太突出。香鴨夠香,鴨味亦濃,但如果鴨肉再嫩一點會更出色,但已算是一款令人有驚喜的菜色。第二道主菜青咖哩.蒜香金不換羊架(配法包)($128.00),法包插在一隻玻璃杯內,甚有台型。除了台型外,法包仍熱,外脆內軟,空口吃也不錯。羊架不算太腍,但用刀叉切後便問題不大,羊羶味不重,所以對喜歡羶味的我有點不夠。青咖哩只帶微辣,稀稠度恰到好處,用來點法包十分適合。吃罷前菜與沙律,再點了滴漏咖啡($30.00),此店的煉奶是另上一小瓶

吃罷前菜與沙律,再點了滴漏咖啡($30.00),此店的煉奶是另上一小瓶,滴漏完成後,在未加煉奶前先呷一口,咖啡苦澀味不重,再加入煉奶,在奶味的帶動下,令味道更合自己口味。

雖然已九成飽肚,但最後忍不住多點一款甜品香蕉千層酥+雲呢拿雪糕($68.00)。送到後先吃會溶掉的雲呢拿雪糕,夠滑而甜味不重,不會感到喉頭被糖份包圍著,絕對是驚喜。而香蕉千層酥感覺上有點似拿破崙,只是餡料只有香蕉一款。香蕉的甜味重,差不多沒有一點酸味,千層酥薄薄一層,我還是喜歡厚一些的,所有材料與奶油醬汁一起吃,有豐滿的感覺。

此店的地方裝修得頗精緻,以白色為主調,再加上天花用作裝飾的吊扇,頗有亞熱帶地區的風情。服務方面算細心,亦勤快有禮,感覺不錯。雖然價錢對我來說算是偏貴,但久不久品嚐一頓精緻的越菜,是一個不錯的享受。
「設計精美rice paper餐牌」
「鴛鴦柚子沙律」
「香鴨茄子黃薑飯」
「青咖哩.蒜香金不換羊架(配法包)」
「青咖哩.蒜香金不換羊架(配法包)」
「滴漏咖啡」
「香蕉千層酥+雲呢拿雪糕」
2009-10-03
$220 (Lunch)
2009-10-06 8 views
星期六的下午,早餐和午餐都沒吃過,到九龍塘,第一間想起的是simplylife。不過是日到rice paper看看,竟然有下午茶。不用多想,入座為先。坐到近門口的卡位,很舒適。男友早已吃過lunch,於是我選了兩個tes set,一咸一甜都由我包辦,男友負責喝餐飲就夠了。先說說餐廳的環境,無論餐具、餐牌等都十分漂亮,是我期待已久的餐廳之一。不過一直沒來都是因為價格不便宜,又害怕食物和環境不成正比,所以久久未有成行。這次小試下午茶,絕對是權宜之舉。先來兩杯餐飲,我選了lime soda,男友點了iced coffee。這裡的lime soda頗認真,足足有兩個青檸的份量,不像其他餐廳只有薄薄的兩三片。凍咖啡聽男友說是不錯的。咖哩蟹皇碎米飯($48)︰賣相十分精緻,咖哩椰汁味香濃,用來配飯很美味。蟹肉份量不多,偶會吃到少少蟹殼。飯又是驚喜之處,飯中有些蟹籽,口感脆卜卜。你最喜愛的蛋糕($45)︰我選了marble cheesecake,看其份量少少,原來味道蠻好的。先是芝士餅很滑,不會死實實;餅底是巧克力餅底,令蛋糕生色不少。服務一般,不過環境、食物搭救,下午茶值得一試。

服務一般,不過環境、食物搭救,下午茶值得一試。
iced coffee n lime soda
咖哩蟹皇碎米飯
你最喜愛的蛋糕
2009-09-19
$50 (Tea)
iced coffee n lime soda
咖哩蟹皇碎米飯
你最喜愛的蛋糕
2009-08-26 5 views
某一夜晚同友人去左又一城行 .. 本身想食板前 .. 但等位等到痴左線 ..EXP又勁多人排隊 .. 於是去左RICE PAPER .. 其實想去好耐架啦 不過見佢好似幾貴咁 .. 咁諗住唔使等位就試下啦 .. 入到去我地叫左個2人SET DINNER .. 唔算多野食囉 .. 最尾我地都係食唔飽 .. -0-有個係串燒春卷同炸蝦餅 .. 不過不失啦 唔係話好難食亦唔係好好味 .. 跟住有個係DIY既RICE PAPER軟X蟹 . 但想講 .. 好難食 . 最尾我都係放棄左自己整 .. 淨係食個軟X蟹算 -0-個炸雞(半邊) 咸咸地 .. 但係都係好普通囉 .. 最尾甜品 .. 叫做係成餐最好食架囉已經 .. 我唔記得左個名叫咩 .. 係醒糕係面 .. 下面係蛋糕咁樣架 .. 其實我覺得甜左D 但友人話岩岩好 .. 埋單咁都三百七蚊 .. 仲要唔飽又唔好食 .. 一定唔會再黎 !!!!係環境真係好好囉 .. 好中意果度D INTERIOR DESIGN ..
入到去我地叫左個2人SET DINNER ..
唔算多野食囉 .. 最尾我地都係食唔飽 .. -0-
炸雞(半邊) 咸咸地 .. 但係都係好普通囉 ..

個VIEW真係唔錯可以望到下面D人係度ICE SKITING
$180 (Dinner)
2009-08-21 6 views
呢間野環境都唔錯,亦唔覺得迫~我地四個朋友仔食飯!首先個龍蝦沙律,唔錯唔錯,佢仲有d柚子,好開胃!菜雖則簡單,但係好爽好清甜,好味!!黑茸露湯,呢個就ok啦,我覺得稀返小小就會好d!青咖哩都幾好味,配埋包比你,唔錯丫,不過如果配飯仲好呀!有個係唔知咩葉包住既卷,入面有d肉,但係我覺得唔好食!!大蝦普通,無特別!甜品朱古力o個個類似心太軟,我幾鐘意,同埋佢入面流出黎既朱古力有少少苦,對於喜歡食黑朱古力既我好鐘意!!!!另外o個個因為唔係我食,講唔到佢係乜黎,但係兩位朋友都話正!!呢度對於幾個朋友傾計or 情女黎食野都唔錯既!!唔洗比人bear bear 共~
呢間野環境都唔錯,亦唔覺得迫~我地四個朋友仔食飯!
首先個龍蝦沙律,唔錯唔錯,佢仲有d柚子,好開胃!
菜雖則簡單,但係好爽好清甜,好味!!
黑茸露湯,呢個就ok啦,我覺得稀返小小就會好d!
青咖哩都幾好味,配埋包比你,唔錯丫,不過如果配飯仲好呀!

有個係唔知咩葉包住既卷,入面有d肉,但係我覺得唔好食!!
大蝦普通,無特別!
甜品

2009-07-20
真係大鄉里,第一次去呢d咁高級既餐廳食越南菜。我地5個女仔,叫左個6人餐,因為懶得諗有前菜又有甜品。個餐有好多野食,又加喱,又青口,又有炒粉。我就長話短說,介紹一下令我最回味呢....................就係果個軟殼蟹天婦羅,本來係用d紙包住黎食,不過我地個個都唔鍾意,(真係好似食紙咁),好鬆化又香口,I like it!!!!仲有個炸子雞,塊皮都香脆,+上本身我都好鍾意食雞,不過就油左少少。至於個甜品呢,就係香蕉雪糕蛋糕,我d fan就超鍾意食,仲食左2客,crazy....(等左超耐)我就覺得太甜,而且尾聲既時候已經超飽..就左一半就放棄。D位又坐得幾舒服,有卡位,我地仲hir都人地收鋪先走..真係抵返晒啦!! (唔記得影相 ><)
個餐有好多野食,又加喱,又青口,又有炒粉。
我就覺得太甜,而且尾聲既時候已經超飽..就左一半就放棄。

2009-07-10
$200 (Dinner)
  • 軟殼蟹天婦羅
2009-07-01 2 views
六月份,太公和組員去rice paper 吃了兩次午餐。由於兩次光顧,午市menu都是同一個,也就不如合拼一寫吧! (懶!)rice paper的午餐有做set, 有11款可選,價錢由$58-$128,配一杯飲品。月頭第一次到訪,每人先點一個餐,再分甘同味:脆皮吊燒雞 ($98):皮的確燒得香脆,而雞也夠肥夠嫩滑;淋上點青檸汁和帶酸辣的醬汁同吃,很惹味。扒大蝦蛋冷麵 ($85) 麵質不夠爽口食致命傷;而醬料也不見出色,沒甚食味可言,只有頂上那隻大蝦勉強充撐場面。生牛肉湯河 ($68) 牛肉不是生的,而且是過熟,不夠嫩也不夠鮮;猶幸河粉夠爽滑,湯頭簡簡單單的也不錯豬肉凍檬 ($65) 豬肉是豬頸肉,不過不失;檬粉也夠爽口,伴越南醋吃,酸酸甜甜的相當清新;質素四平八穩,沒有驚嚇,也沒有驚艷感。蒜香鮮菌炒米粉 ($68) 炒得不夠乾身,鑊氣不足,不夠香口,味道較為遜色。惠顧午市套餐可加$20配一人份小食一客 (可惜沒有甜品)。既是監製請客,也著實不客氣要了幾款:蔗蝦x2:一人份只有兩件「半條」的蔗蝦,二人份剛好給四個人份;此蔗蝦做得很好,用的蝦夠新鮮,而蝦膠也打得夠爽滑;中間那小小的蔗支,咬
(懶!)

蔗蝦x2:一人份只有兩件「半條」的蔗蝦,二人份剛好給四個人份;此蔗蝦做得很好,用的蝦夠新鮮,而蝦膠也打得夠爽滑;中間那小小的蔗支,咬下去竟也是蔗汁豐盈!
柚子沙律:新鮮柚子加上酸甜醬汁,和一些乾葱,酸甜平衡得宜之餘,也很香口。

泰腸菠蘿米紙卷:
米紙卷不夠爽滑,泰腸只有薄薄的一片,肉味不彰;過搶的菠蘿與米紙之味不太配合,實屬一般。
愛蝦的監製當然少不了要柯打一客蝦餅 - 新鮮蝦膠混進些檸檬草,咬下時,濃厚的鮮甜之味滲著獨得的香味;用附上的生菜包一下同吃,為濃烈鮮和添上一股清新感,很是清采!
第二次光顧,叫的食物相若,不過我就選了馬沙文香料咖喱牛腩配法包取代凍檬;咖喱牛腩的椰汁下得太重手,咖喱和香料本身的香都被溝淡了;猶幸牛腩夠嫩,牛香頗為濃厚;而那法包更是妹仔大過主人婆,皮脆外軟,沾些咖喱汁吃,實在冇得頂....

不過,人手始終不足,兩次光顧,都遇到「舉極手都冇人望到」的情況,每每要我們自己走去水吧求助....雖是經濟不景,但始終rice paper 索價不算便宜,人手不足搞到要客人經常要「自助」,次終有點說不過去吧....
脆皮吊燒雞
蔗蝦
扒大蝦蛋冷麵
生牛肉湯河
豬肉凍檬
柚子沙律
咖喱牛腩配法包
2009-06-16 6 views
今天星期天,中什跟靚女emily去了又一城吃午餐,因想坐得舒服些,故去了paper rice。其實已經是第三次到這店子吃東西的了。因為可能是還早的關係,故人 不多。我們坐在「外面」,環境還不錯。也算「寧靜」吧。我們兩個人,吃了一個炒金邊粉、一個蝦餅、蒜蓉包及兩杯飲料。全部味道也不錯,比想像的好。雖然侍應很少過來,但也蠻細心的,就如我夾去最後的一片蝦餅時,侍應過來收碟,也會體貼地把放在碟上的芒果醬汁留下,真是蠻貼心呢!總括來說,食物的味道不錯,但是價錢也不平宜。我們這樣一吃就是280元@@靚女emily也說有點貴,建議下次我們平時來吃,因為有lunch set的話應該好很多吧!!哈哈!!

XO醬海鮮炒金邊粉
蒜蓉包
2009-06-14
$140 (Lunch)
蝦餅
朋友們提早與我慶祝生日﹐我第一次嘗試這家店。食物賣相好﹐可是味道就一般合格。Lemongrass 特飲在做買一送一﹐價錢相宜且味道不錯﹔但是朋友勁彈 Sugar Cane 特飲味道不好。服務就真麻麻﹐飯後我們談天之時﹐服務員問完我們不點甜品之後﹐竟然一個小時都沒有再過來我們的檯﹐也沒有添過水給我們﹐直至要埋單才過來。一家看似高級餐廳﹐服務就真是強差人意了。
朋友們提早與我慶祝生日﹐我第一次嘗試這家店。

2009-06-11
$350 (Dinner)
Celebration
Birthday
2009-05-17 4 views
今晚近近地與女友落又一城食飯,求其選了呢間店,入到去例行問下你有無訂位,被安排坐係一處又迫又嘈既地方。女友當然唔會就咁算數,要求轉枱,最後當然轉左去一處清靜舒適既坐位啦。點了圖中的酒菜,有好有不好,最後點了一碗生牛河,侍應很細心地叫廚房將它一分為二,兩碗上枱,哈哈.....好耐無見過呢 d 細心的服務態度。值得一讚,我們呢餐很滿意地離開。個男侍應英文名是 k 字行頭,希望大家有機會俾佢招呼你啦。
NZ white wine, 合格啦
有越法風格的裝修
空運越南燒蝦 - 一般味道無驚喜
燒帶子,全晚最差的送菜,鞋鞋鞋
春卷,非常好,一定要試
什么蝦帶子脆又脆,雖然個名怪怪地,但味道卻不錯,值得一試
2009-05-16
$310 (Dinner)
NZ white wine, 合格啦
有越法風格的裝修
春卷,非常好,一定要試
什么蝦帶子脆又脆,雖然個名怪怪地,但味道卻不錯,值得一試
2009-05-06
第一次試越南菜,朋友介紹去又一城rice paper。我事前預先訂位,但去到其實人唔係太多,我諗walk in應該ok。三個人要左四道菜,其中招牌紙卷同春卷唔算脆,但味道不錯,幾有特色。其他燒雞等都無乜特別,整體唔算差。環境方面倒是不錯,侍應的態度十分好,這方面可加分。

環境方面倒是不錯,侍應的態度十分好,這方面可加分。
$130 (Dinner)