2014-05-01 1252 views
約了朋友吃飯,正為開飯點傷腦筋之際,看到這家餐廳負評不少,之前也想到此吃下午茶,要不來這裡挑戰一下,看看這店是否真的差勁!由於有訂枱,故到餐廳時店員安排我們坐在窗口位置,翻開餐牌,吃的選擇不少,跟百佳差不多的日式西餐,我們就點了一客巴馬火腿凱撒沙律﹑意大利菠菜雲吞及墨魚汁墨魚圈意大利飯,本來還想點甜品的,不過怕吃不完浪費,故先這樣點好了。沙律先來,看上去還算不錯,火腿份量適中,味道鹹香,跟沙律菜吃頗夾,沙律亦有水牛芝士,一般是會用帕馬遜芝士碎做凱撒沙律的,水牛芝士確實少見。蒜蓉法包多士伴著菠菜雲吞來了,雲吞大約有8-10件,與芝士白汁同吃味道很濃,口感軟滑,吃罷一件會繼續追吃,較我預期的好吃呢!最後來的,亦是我最期待的墨魚汁墨魚圈意大利飯。在黑漆漆的飯面有米白色的芝士碎及墨魚圈,還有車喱茄及火箭菜作裝飾,賣相很不俗。一向鍾愛黑魚汁飯或意粉,所以選吃時就點了這個,但我忘記了這裡的是我至不喜歡的意大利飯,有點硬硬的要多咀嚼才可吞掉,口感也較一般米飯粗嚡,故不愛吃。還好墨魚汁一如往的美味,墨魚圈雖不至有鮮味,但至少不像嚼膠的口感,芝士碎亦為整個飯增加味道﹑層次﹑口感。總的來說,這裡食物質素不

巴馬火腿凱撒沙律
意大利菠菜雲吞
墨魚汁墨魚圈意大利飯
總的來說,這裡食物質素不錯,價錢合理,而店員服務OK,用餐環境也好,坐得舒適,跟朋友吃著聊著,這裡是個不錯的選擇。
2014-04-12
$90 (Lunch)
意大利菠菜雲吞
2014-04-30 1063 views
本次是我第二次光顧此餐廳的鐵板餐, 兩次都是經團購買的。今天的鐵板餐跟以往一樣出色! 我們叫了兩份牛扒餐, 一份5成熟, 一份7成熟。等了不到15分鐘便上菜了, 效率十分高。牛扒夠大塊及厚肉, 估計每份有一磅重。牛肉不會太老, 咬落多汁軟滑又有鮮味, 極之好吃的牛扒! 加上燒汁更是惹味!唯一挑剔是麵豉湯有點太鹹。甜品: 軟雪糕, 很快溶, 有點像吃麥記的軟雪糕。但是很好吃。店員服務良好。奇怪為什麼星期日的晚市仍然只得二三檯客?團購價連加一連外賣 Haagen Dazs 家庭裝雪糕: 每人$127.1, 算是抵吃。如有團購, 會再光顧。
本次是我第二次光顧此餐廳的鐵板餐, 兩次都是經團購買的。

唯一挑剔是麵豉湯有點太鹹。

店員服務良好。奇怪為什麼星期日的晚市仍然只得二三檯客?

Haagen Dazs 家庭裝雪糕
2014-04-27
$127.1 (Dinner)
Haagen Dazs 家庭裝雪糕
2014-04-15 831 views
忌廉雲吞配蒜蓉包 =v= 這個其實很好吃啊~不過一吃已經知道超肥~那個忌廉真的很濃。之後天使麵、飯各點了一款 ^^個人來說較喜歡天使麵這個~不過青口就比較細隻1點。帶子相對感覺比較大XD飲品方面,點了一杯巨峰寒天~寒天都黏成一團的~!! 另外還點了抹茶奶昔~ 抹茶味道不算太濃。最後還追加了甜品~ 紅豆果然是偏甜的。而且雪糕溶得很快Orz
忌廉雲吞配蒜蓉包 =v= 這個其實很好吃啊~
不過一吃已經知道超肥~那個忌廉真的很濃。
之後天使麵、飯各點了一款 ^^
個人來說較喜歡天使麵這個~不過青口就比較細隻1點。
帶子相對感覺比較大XD
飲品方面,點了一杯巨峰寒天~
寒天都黏成一團的~!!
另外還點了抹茶奶昔~ 抹茶味道不算太濃。
最後還追加了甜品~ 紅豆果然是偏甜的。
而且雪糕溶得很快Orz
2014-04-05
Dinner
星期五夜晚去The One,周圍都多人到爆要等成幾十張枱,唯一呢度只係等幾張枱就有位。一坐低見到餐牌已經知道點解,雖然唔係非常貴,但係整體價位都係於其他食肆之上。叫左個$368.8既美、意、日二人晚餐,有湯有野飲再加main courses同埋甜品,份量就夠多喇,但食物既質素只係一般……是日餐湯︰只係得磨菇湯冇其他choice。雖然係咁,但都算交足功課,唔算太稀之餘都仲有少少磨菇既香味,OK啦!杏片乳酪什果沙律︰什果沙律都係D罐頭質素,冇乜驚喜可言。另外由於俾既sauce實在少得過份既關係,食雜菜既時候乾爭爭,好似牛食草咁,加上蔬菜應該一早就準備好晒,所以口感非常差!炭燒美國豬肋腓伴原條牛油粟米︰Baby ribs燒得非常入味,調味調得甜甜地之餘又唔會焗得過喉太過乾身。薯條方面都焗得好入味,唯一要批評既係D牛油粟米太過乾身,似係一早整定好晒。日式蟹皇忌廉汁焗帶子意大利麵︰口感非常特別,同平時一般既焗飯/意粉好唔同,質感相對較為濕同埋juicy!忌廉汁既份量啱啱好,唔會太濕好似一pat野。不過,成碟野只係得兩隻細細既帶子真係有D過份姑寒!甘味盛合︰成餐飯最特別既亮點!士多啤梨雪糕雖然都只

甘味盛合︰成餐飯最特別既亮點!士多啤梨雪糕雖然都只係D一般普通野,但其餘兩樣好似cheese cake同埋chocolate moose都非常yummy yummy!
老實講,整體食物除甜品外真係非常一般,given我要俾咁既價錢,我相信坊間大把選擇,只係要喺The One裏面搵食真係難過乜咁先別無選擇!
2014-04-04
2014-03-31 878 views
星期六,六點到了The One,本來想試其他餐廳,但有些要到6:30才開始serve dinner,因趕時間要7:00食完。揀了這間不用等位的。見到龍蝦麵的價錢($100多些)已心知不妙,姑且一試。果然那半隻開邊龍蝦完全無肉。羊架尚可,份量、肉質、味道。Latte明顯是機製的,幸好咖啡豆本身OK。不過,全店侍應態度均極差,聽到隔離台食客點菜講得不清楚,被一個看來比較senior的侍應「教訓」。

2014-03-29
$150 (Dinner)
2014-01-16 954 views
今次又跟團購去食晚餐,服務一般,兩個扒的質素可以接受,可惜甜品沒有軟雪糕,已經大打折扣,原本想加單要有軟雪糕的甜品,既然雪糕機壞,唯有叫一式三個甜品杯,可惜,這個甜品卻不冷,太甜,口感太一般.最不能接受是,那個拿走的雪糕,竟然是咖啡味,買團購時的圖片是新口味,雖然預先知道天天口味不同,也沒可能是最少人會買的咖啡味吧.感覺好像受騙.下次團購也不會再買,免得白白浪費兩個雪糕,百多元的扒,多的是,反正現在有雪糕等於沒有一樣,失望.

2014-01-15
2013-12-17 821 views
同現任男女拍拖一個月紀念日, 去左呢度食餐飯, 其實都係借口出去食餐好少少者 第一次黎, 餐廳門口望入出感覺已經唔錯, 個feel dim dim地, warm warm地, 而且唔多人被安排左坐卡位, 好闊落, 放埋外套手袋都可以舒舒服服咁坐  卡位望樓景我地叫左兩個main course, 一個沙律, 同一個前菜 鵝肝配多士值得推介, 鵝肝香脆外, 中間有一塊柚子, 夾埋一齊食, 一D都唔冇食鵝肝果種"漏", 仲有酸甜既味道, 好味 另一個覺得好食既係肉眼扒, 好有肉味同夠"林", 而且份量都好大, 同男朋友可以一齊share而我就叫左軟殼蟹配意大利risotto, 軟殼蟹冇乜特別, 意大利就太過"漏"了, 食唔晒, 因為"漏"到真的有點反胃呢....煙三文魚沙律, 三文魚厚切, salad新鮮, 但配個汁味道有點怪怪的, 個人口味問題, 大家都可以一試既埋單total $650左右, 加埋1, overall ok既, 有D貴, 可能隔一排先會黎LU

被安排左坐卡位, 好闊落, 放埋外套手袋都可以舒舒服服咁坐
 卡位望樓景

2013-12-03
Celebration
Anniversary
我地叫左5成熟牛排, 不過黎到一邊既側邊係燶既, 牛中間已經無咩粉紅色。所以同侍應生講:似乎有啲煮老左,呢塊差唔多全熟。佢拎走左一陣,第二個侍應拎返過黎話唔係全熟嫁喎。我答佢:我係叫五成嫁喎,呢塊好熟啦,已經好韌啦。佢話:先生呀,小姐呀,韌唔韌係肉質既問題。本來都諗住算,老實講如果食開八成既人,切左燶左少少既邊,真係唔會有咩問題。但係始終心入面唔舒服, 因為佢態度唔好啦,而且佢咁講咪即係佢話“我地肉質係有問題嫁啦”咁囂張?!所以照咁問佢, 佢答:小姐呀,牛肉有筋嫁。因為我地唔係講緊呢個問題,所以問多佢一次: 我意思係煮老左喎。佢只答我有筋多一次,而且肉又有pink 。我:但係我係叫五成(因為佢一直只話有筋,所以搵左張圖比佢睇)佢就話:“你唔洗比相我睇啦,如果你要咁細分,我唔會煮牛排比你啦。小姐呀,雞都有分新鮮雞,冰鮮雞,雪藏雞啦 ” 我話:我都唔係話要求要好靚既牛,不過我係只話佢煮老左。佢話:嗱我唔同你拗啦,我同你cancel左佢啦,不過就唔會再煮牛比你啦。最後我地唯有咦咦哦哦自己咁講話點可以咁講,咁即係咩意思。叫左其他野都廢事食就走啦。真係一句都無改過, 亦都無講過野蠻說話唔講出黎,

所以照咁問佢,
佢答:小姐呀,牛肉有筋嫁。

佢只答我有筋多一次,而且肉又有pink 。

我話:我都唔係話要求要好靚既牛,不過我係只話佢煮老左。

真係一句都無改過, 亦都無講過野蠻說話唔講出黎,事情真係咁誇張咁發生左。。
Dinner
2013-11-21 618 views
系網上團購$99 優惠價買左個二人afternoon tea set (未計照原價加一$24), 由上個月尾book, book 到十一月中先有得食,次次問佢都話full 左,唔通真系甘受歡迎?  個日我地食頭一輪,2:30 PM入座 (第二輪系3:30入座),入面所見,佢午市唔算好多人,好多吉位。之前睇過樓下既評語,做定晒心理準備,對佢吾會有好多期望,話晒都系甘平買反黎 坐左一陣,3層高既下午茶來啦!事不宜遲,食啦!先由底層開始食!芝麻雞翼:岩岩炸好,仲熱辣辣!好香,D皮好脆,好吃! 香芒酥炸魷魚圈:炸到魷魚還魷魚,粉還粉,搞到一咬落去成條魷魚扯左出嚟,得反個殼,又無味,又唔熱 香脆牛油酥餅:入口非常鬆脆,中間的果醬甜而不膩,好味! 跟住就食中層啦!巴馬火腿配密瓜:密瓜香甜,火腿油潤甘香,唯一既瑕疵系要夾埋黎食,又甜又咸,好怪 (但D人甘食先有taste wo ...)蟹子雞蛋沙多士:不過不失啦!三文魚慕斯泡芙:千層酥盒好鬆脆,內裡既三文魚餡味道不俗,好味! 最後就食面層啦!迷你朱古力慕斯脆餅:朱古力味不算香濃,但勝在夠軟滑,夾著脆餅吃,好有趣!焗芝士脆餅:New Yor

坐左一陣,3層高既下午茶來啦!
三層高下午茶
事不宜遲,食啦!先由底層開始食!
芝麻雞翼
芝麻雞翼:
岩岩炸好,仲熱辣辣!好香,D皮好脆,好吃!

香芒酥炸魷魚圈:

香脆牛油酥餅:
入口非常鬆脆,中間的果醬甜而不膩,好味!

跟住就食中層啦!
三文魚慕斯泡芙
巴馬火腿配密瓜:

蟹子雞蛋沙多士:
不過不失啦!

三文魚慕斯泡芙:
千層酥盒好鬆脆,內裡既三文魚餡味道不俗,好味!

最後就食面層啦!
焗芝士脆餅
迷你朱古力慕斯脆餅:
朱古力味不算香濃,但勝在夠軟滑,夾著脆餅吃,好有趣!

焗芝士脆餅:
New York Cheesecake 既變化版,有好香濃芝士味,脆餅就好似餅底甘,又好食,好有創意!

迷你藍莓撻:
藍莓酸酸甜甜,吉士醬滑而不甜,不錯!

迷你士多啤梨撻:
普普通通~

總括黎講,呢間餐廳又唔系想像中甘差wo, 相信我應該會再來!

2013-11-15
$62 (Tea)
三層高下午茶
芝麻雞翼
三文魚慕斯泡芙
焗芝士脆餅
2013-10-08 439 views
同朋友P, 朋友G同朋友Y食完飯就搵甜品食。由於周圍都要排隊既關係, 當我地黎到The One見到呢間唔洗排隊既時侯就即時入黎,點知就中左個大伏話說我地一拎到份Menu, 就對有雪糕既甜品非常有興趣(入面其實有超過一半既甜品都有軟雪糕)當我地興高采烈咁開始叫甜品,經理就同我地講:「我地今日冇軟雪糕, 所有有軟雪糕既甜品都唔賣。」咁我地就好好奇, 大半份Menu都係有軟雪糕, 唔可以叫即係點?我地就問: 「咁我地係黎食甜品, 咁冇我地係唔係可以走?」個經理就好快咁答左我地係, 仲示意我地走。但我地諗諗下周圍都要排隊, 結果我地就再叫左個經理黎,我地問:「咁我地照叫有軟雪糕 (部份)既甜品, 你唔比個軟雪糕我地都ok掛?」個經理開頭其實都唔肯, 但由於朋友G企硬 (兇狠樣-,-), 經理都只好就範。舖頭唔算大, 30-40個位到, 但位算幾好坐, 起碼唔迫。我地四個人叫左三個甜品share, 結果都大失所望。原本以為最安全既心太軟, 點知係最伏 -_-個野本身d朱古力唔濃, 但偏酸, 而且有一陣離奇既鹹味 -_-惟一可以確認佢係心太軟既地方係: 佢d朱古力會流。完。原本應該係有軟雪糕係面,
同朋友P, 朋友G同朋友Y食完飯就搵甜品食。

由於周圍都要排隊既關係,

當我地黎到The One見到呢間唔洗排隊既時侯就即時入黎,

點知就中左個大伏

話說我地一拎到份Menu, 就對有雪糕既甜品非常有興趣

(入面其實有超過一半既甜品都有軟雪糕)

當我地興高采烈咁開始叫甜品,

我地就問: 「咁我地係黎食甜品, 咁冇我地係唔係可以走?」

個經理就好快咁答左我地係, 仲示意我地走。

但我地諗諗下周圍都要排隊, 結果我地就再叫左個經理黎,

我地四個人叫左三個甜品share, 結果都大失所望。
心太軟
原本以為最安全既心太軟, 點知係最伏 -_-

惟一可以確認佢係心太軟既地方係: 佢d朱古力會流。完。
刨冰
原本應該係有軟雪糕係面, 但其實有冇雪糕都唔係好關事。

紅豆幾甜, 幾"林", 算係唔錯,

但個刨冰本身d冰好大, 好難用匙羹去整碎d冰。

右手邊個杯另外加落去既濃縮綠茶算唔錯, 但已經挽救唔到成個甜品
已經唔記得左係咩-_-
呢杯野我地無一個人記得咩名: 因為根本冇邊幾個食過。

我地每個人都食左兩啖就冇再食-_-

個雪糕麻麻, 好一般, 而且溶得好快 -_-

下面個一d疑似係水晶粉既東西唔好食而且好硬。

本身都唔想寫都咁衰, 但依家愈諗就愈唔gur -_-

5, 60蚊個甜品, 你服務唔好已經算, 仲要難食, 想點?

一次都唔會再黎。

2013-09-30
$50 (Last Night Supper)
2013-09-19 334 views
主要是被雪糕吸引了才去買團購的 (呃…ΣOAO..你竟然!)一早是BOOK了7:30pm,但友人7:00pm已到,侍應說要7:30pm才可以有座位(當時空位也不少...),(當然這話是指團購的客啦),非團購的直接有坐位安排…還要是2人可以坐四人的寬坐位...好了,等到7:30pm入坐,我們客人,坐的是2人相當窄的座位…這就是團購客的得到的特別優待..&^#&$...(* ̄m ̄)因為扒餐要等耐一點,所以叫侍應先上甜品冰凍雪糕配熱蕃薯,綠茶味道淡淡的不錯呃很快溶的說...(飯前吃甜品?)(不行嗎??)ΘΘ"主菜來了~熱辣辣的,一人份量來說,還OK,蝦肉質有點乾,跟那些差不多口感(集團分店!)豚扒跟牛扒的肉味不是太新鮮,一般吧,還是點醬汁吃下才有味道,醬汁味道還好吧,不會太濃和咸(ΘcΘ)米飯是兒童份量(指份量(相當少)+△+...)湯嘛,淡淡的,沒什麼特別…炸雞比較乾身,不過沾醬汁吃,味道都不錯,香脆也不會咸檸檬茶都是淡淡的,不過吃完熱氣的扒餐,喝一口的確很不錯~最後的那個指定的外買雪糕,唔記得影相..ORZ朱固力+朱固力漿口味..超甜的說,還要在回家前吃下,不然要九龍帶返新界…( ̄ ﹌

一早是BOOK了7:30pm,但友人7:00pm已到,
侍應說要7:30pm才可以有座位(當時空位也不少...),
(當然這話是指團購的客啦),非團購的直接有坐位安排…
還要是2人可以坐四人的寬坐位...
好了,等到7:30pm入坐,我們[團購]客人,坐的是2人相當窄的座位…
燒蕃薯雪糕
因為扒餐要等耐一點,所以叫侍應先上甜品冰凍雪糕配熱蕃薯,
黑豚肉大蝦雜扒
主菜來了~
熱辣辣的,一人份量來說,還OK,蝦肉質有點乾,
跟[米X薩]那些差不多口感(集團分店!)豚扒跟牛扒的肉味不是太新鮮,
小型份量的米飯
米飯是兒童份量(指份量(相當少)+△+...)
湯嘛,淡淡的,沒什麼特別…
芝士醬配炸雞
炸雞比較乾身,不過沾醬汁吃,味道都不錯,香脆也不會咸
檸檬茶
檸檬茶都是淡淡的,不過吃完熱氣的扒餐,喝一口的確很不錯~

最後的那個指定的外買雪糕,唔記得影相..ORZ
朱固力+朱固力漿口味..超甜的說,還要在回家前吃下,
不然要九龍帶返新界…( ̄ ﹌  ̄)絕對的溶掉~~

Other Info. : 扒餐以團購價和地點來計算,算是這樣吧,水準對比起茶餐廳的,當然不及啦.. (很直接的踏)不過外賣那個雪糕,真是甜到好溜好溜…早知送這款味,還是不要算了…(→_→)
2013-08-31
$70 (Dinner)
2013-08-19 307 views
I've been there with my friends. And we ordered a set menu(it's including soups, a cream pasta, salad, rib, dessert and two drinks), a avocado pasta and steak. At the first, a salad and avocado pasta were served. the next, a steak was served. And....we waited for rest foods for more than 20mns. The most worst thing is the attitude of staff. Every time we asked them for napkins or extra orders, they look sooo uncomfortible. Time was ticking, we asked about the foods but they even never said a wor
The most worst thing is the attitude of staff. Every time we asked them for napkins or extra orders, they look sooo uncomfortible. Time was ticking, we asked about the foods but they even never said a word "sorry for waiting". A waitress just looked at me and make an excuse with scary face. In addition,  when we ordered one more coke, it was not like carbonated beverage. compare with previous one. so we called a manager to take back.
My friends and me already felt terrible enough. However, desserts still needed to serve. so I ask a waitress about it. What the heck, she even didn't remember what we ordered and recognize it. How poor restaurant.
Last of all, We called manager and explained about our situations nicely. cuz I'm a tourist and foreinger so I didn't want to be rude. Even worse, He was also same person like employees. He just cut my words and say "so, what can i do for you" with a poker face. I just made payment and left there.
Seriously, I usually don't write such this thing. But i truly eager to write for open ricers. Hope no more person make a mistake like us. That was a worst restaurant ever.
2013-08-18
2013-08-14 241 views
這個團購都不錯,價錢很吸引 ﹝$99 + $28服務費﹞但最為吸引的是~ 有哈根大師的雪糕可以帶走!! 呵呵美國黑豚大蝦雜扒 ﹝配牛椒汁﹞我的,黑椒汁的味道有點過鹹雞扒都還好,但有點柴豬扒...我好像沒吃到十安士美國上級肉眼牛扒 ﹝配蒜蓉汁﹞蠻大片的,肉挺嫩不過邊緣的位置就普普,有點燒焦了蒜蓉汁的味道不錯,剛剛好還配有味噌湯跟白飯燒蕃薯雪糕雪糕的味道,有點像富豪的那種搭上甜度剛好的紅豆泥 及 綿密的蕃薯好吃如果蕃薯再溫熱一點會更好~結帳的時候,送上這個保溫袋裡頭有2包乾冰,大概可以保存2個小時左右藏著2盒Summer Berry 口味的哈根大師但剛遇上那幾天,只好待過了才吃~ 嘻
這個團購都不錯,價錢很吸引 ﹝$99 + $28服務費﹞
但最為吸引的是~ 有哈根大師的雪糕可以帶走!! 呵呵
美國黑豚大蝦雜扒 ﹝配牛椒汁﹞
我的,黑椒汁的味道有點過鹹
雞扒都還好,但有點柴
豬扒...我好像沒吃到
十安士美國上級肉眼牛扒 ﹝配蒜蓉汁﹞
蠻大片的,肉挺嫩
不過邊緣的位置就普普,有點燒焦了
蒜蓉汁的味道不錯,剛剛好
還配有味噌湯跟白飯
燒蕃薯雪糕
雪糕的味道,有點像富豪的那種
搭上甜度剛好的紅豆泥 及 綿密的蕃薯好吃
如果蕃薯再溫熱一點會更好~
結帳的時候,送上這個保溫袋
裡頭有2包乾冰,大概可以保存2個小時左右

藏著2盒Summer Berry 口味的哈根大師
但剛遇上那幾天,只好待過了才吃~ 嘻

2013-06-24 215 views
之前o係‘G'字頭團購公司以$109.00買原價$286.00o既一人日式豪華晚餐兩張同男友食,前日(22-6-2013 Sat)晏畫佢出油麻地聽講座,咁就約呢晚食啦,幾日前打o黎book7:30pm,點知職員話full o左,淨返6:00pm-7:30pm同9:30pm-11:00pm,咁我揀6:00pm啦。我o地o黎到後,見到原來呢o度唔係好大,而且見到廚房擺o左幾部微波爐,我o地被安排坐玻璃牆o既卡位,原本都好舒服,不過冷氣唔多夠。而因為佢o地知我o地食團購餐,就只須問我o地o係十安士美國上級肉眼牛扒同美國黑豚大蝦雜扒揀其中一款,我o地唔使揀,一樣要一個就得,前者要蒜蓉汁同眠成熟,後者要燒汁。之後等好耐,都有10分鐘,十安士美國上級肉眼牛扒到o黎,然後美國黑豚大蝦雜扒都到,兩個都熱騰騰o既,而睇見呢兩個餐包o左白飯,味噌湯同雜菜,而啲汁好少,我擔心要乾哽白飯,當我郁手想將件雞扒揭起睇吓啲雜菜,佢竟然係黐住塊鐵板 。所謂雜扒都已經少,雜菜份量亦都好少,好,食喇,件美國黑豚扒係薄切,味道呢,雞扒同豬扒味道都唔突出啦,而隻大蝦,竟然重係黐殻,亦都食唔出鮮味,而大概6件o既雜菜都燶o左

之後等好耐,都有10分鐘,十安士美國上級肉眼牛扒到o黎,
然後美國黑豚大蝦雜扒都到,

所謂雜扒都已經少,雜菜份量亦都好少,好,食喇,件美國黑豚扒係薄切,味道呢,雞扒同豬扒味道都唔突出啦,而隻大蝦,竟然重係黐殻,亦都食唔出鮮味,而大概6件o既雜菜都燶o左,有苦味。
第一次食到咁差o既鐵板餐,男友話差過之前o係旺角同鑽石山荷里活廣場食過o既鐵板餐。
而肉眼牛扒反而做得唔錯,一路都重有肉汁且鬆軟,而且大大塊。
味噌湯內有豆腐粒同海帶,味道唔太鹹;白飯接近硬又唔粘,而因為真係冇汁,就咁乾哽真係好難食,男友於是問侍應攞多少少汁,佢都好好問男友個餐係咩o野汁,佢就畀返蒜蓉汁我o地。

食完拎走鐵板後,張枱重係熱,而侍應問我o地要咩o野餐飲,我o地都要凍鳥龍茶,兩杯一齊到o黎,一杯多一杯少o既呢。
之後甜品﹣燒番薯雪糕到o黎,雪糕冇團購介紹咁高,而且都開始熔,係因為底o個個燒番薯,
雪糕係好濃郁o既雲呢拿味,幾滑,而紅豆蓉大約只有半茶匙咁多;最底o既燒番薯呢?都有一吋厚o既,
甜度係o岩o岩好,而且夠腍,OK o既。

食完後叫埋單,要畀$58.00o既小費,高級啲o既女職員自動畀埋已包o既90分鐘任食美國黑毛安格斯牛肉、豚肉Shabu Shabu放題火鍋半價證兩張同473毫升Häagen-Dazs Summer Berries & Cream家庭裝雪糕兩盒。
放題火鍋半價證要o係7月底前用,如果唔係有Häagen-Dazs家庭裝雪糕送我都唔會買呢個團購。

味道係3.5分,抵食以$138.00減Häagen-Dazs家庭裝雪糕($50.00)計,係2.5分。
2013-06-22
$138.00 (Dinner)
2013-05-12 144 views
是日請假跟父母逛街,打算在此吃個下午茶。記得THE ONE 開張時期已經在這店吃過,所以覺得可以再來,但這次卻大失所望。點了個牛柳粒鐵板飯,除了餐飲外還會送 Haagen-dazs 雪糕,看上去甚抵的。但當鐵板飯送到時,總覺得好像不夠熱般,結果果真如此。因為塊鐵板不熱,所以大小不一的牛柳粒的熟透程度不一,有些過熟而有些過生,但全都很韌,而且牛柳粒也不入味。吃了幾啖就因為牛肉太生而吃不下了,冷的鐵板飯真的不敢恭維啊!
2013-05-09
Tea