ROYAL INN

Restaurant: ROYAL INN
Terms & Details:
2024-06-01 24 views
之前去過the one同觀塘嘅Royal Inn環境好靚好鐘意原來而家銅鑼灣都有Royal Inn餐廳入面嘅水晶吊燈 水池 座位設計等有歐洲感覺✨Beef Tartare鮮牛肉他他配燒牛骨髓鮮牛肉他他都吸晒牛骨髓嘅油香加上脆片一齊食 香脆加軟滑嘅他他口感更豐富✨Truffle tortelloni香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞意大利雲吞外皮好薄 入面豬面頰肉好軟腍松露醬汁味道好香口 好creamy✨Linguine Vongole香蒜辣味鮮大蜆扁意粉大蜆好鮮甜肥美 好大隻 份量好多意粉炒得乾身入味 軟硬到剛剛好 整體都幾好味 下次再去過 😋
之前去過the one同觀塘嘅Royal Inn
大蜆好鮮甜肥美 好大隻 份量好多
意粉炒得乾身入味 軟硬到剛剛好

整體都幾好味 下次再去過 😋
2024-05-30 21 views
慶祝朋友生日,當然到銅鑼灣最近的大熱餐廳。餐廳入口附近的噴水池、原拱型落地玻璃窗也個不錯的打卡位。還有我最愛的古典水晶燈真是瞬間自身如法國宮廷一樣。HK$28法式芝士焗生蠔~微焦的煙肉鹹香味十足,配上濃厚芝士及生蠔,不錯。HK$138手工牛油香煎蟹餅~一口咬下去,滿滿的蟹肉,內藏多款蔬菜,口感非常好。HK$158香脆豬面頰肉意大利松露雲吞~半肥瘦的香脆豬麵頰,配上濃郁的意大利黑松露及雲吞,是一個很好的配搭。HK$52 Mixed Berry Smoothie ~顏色鮮艷、非常飽肚。HK$48 Grapefruit. lemon soda~柚子味濃,配上雕花玻璃杯,有種浪漫的感覺。HK$88 開心果蘋果肉桂班㦸~甜甜的蘋果肉桂醬配上朱古力寫Happy Birthday 的字句,朋友見到非常開心。從每一個角落到餐廳盡收眼底的是濃厚的法國氣息。來這裏慶祝生日或者紀念日是一個不錯的選擇。
慶祝朋友生日,當然到銅鑼灣最近的大熱餐廳。

2024-05-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-05-29 26 views
記得之前係尖沙咀THE ONE都食過喱間餐廳,今日係銅鑼灣行街見到有兩個女仔係餐廳前面打卡打左好耐,一望原來就係ROYAL INN~~門口有個吸晴既噴水池,好岩有少女心既人~~入去人流唔算好多,我地坐左係門面噴水池附近位置(仲俾人叫我幫手影合照HAHA),叫左兩份PASTA同一份西冷香脆豬面頰面意大利松露小雲吞我都算幾鐘意食小雲吞,喜歡佢既口感夠煙韌,一啖一個。脆豬面頰肉有滿湖既油香,味道同口感都似煙肉,配埋忌廉汁有種卡邦尼意粉既質感,擺盤都算美觀~~蟹肉忌廉汁扁意粉喱個意粉外觀上就睇到得好Creamy,餐廳將蟹肉拆絲放入意粉到令客人每一啖都會食到蟹肉同意粉,整體係好味既。但係,由於我已經叫左小雲吞,兩款食物都同樣有忌廉汁,感覺重覆左,建議唔好兩樣一齊叫。炭燒12oz 安格斯西冷牛排我地牛排係叫5成熟既,餐廳係喱方面火候都掌握得唔錯,上菜時牛排係帶少少血,保持到肉質本身鮮嫩既口感,食落牛排味道唔會太咸,相信餐廳冇落好多額外既調味,配埋跟黎既黑椒汁味道剛剛好。整體環境同食物都唔錯,環境好適合少女聚會打卡或者帶女朋友黎拍拖

香脆豬面頰面意大利松露小雲吞

蟹肉忌廉汁扁意粉

炭燒12oz 安格斯西冷牛排

2024-03-26
Inn系列嘅餐廳都去過好多次,之前都有寫過下review不過兩間都係九龍區分店,港島銅鑼灣呢間分店係第二次黎,感覺都同其他分店一樣裝修得好grand,中間有個噴水池好華麗,見到都幾多人拎曬cam過去打卡就知呢間嘢有幾attractive~—————————————————————📍 ROYAL INN地址: 銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖✍🏻/食評/◍ Lobster Seafood Paella $358近呢幾次去inn都會叫呢個,極力推薦比鍾意酸味味嘅人士🤣🤣呢個paella蕃茄味好重,而且半邊龍蝦都係蝦膏!龍蝦肉唔霉好新鮮,仲有好多貝殼類🙂‍↕️🙂‍↕️一個paella可以分到2-3個人嘅份量,除返開幾抵食!◍ Pork Rack $248叫餐嗰時職員已講明因為慢煮嘅關係,豬鞍會偏粉紅。慢煮能夠充分鎖汁令到豬鞍保留咗大量肉汁,裡面肉質偏粉嫩,配搭埋燒汁好惹味🙌🏻🙌🏻
—————————————————————
📍 ROYAL INN
地址: 銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
✍🏻/食評/

◍ Lobster Seafood Paella $358

◍ Pork Rack $248
終於可以和老公拍拖❤️!老公近年好鍾意去皇室堡,因為嗰度開咗好多間玩具店🛍️。跟住佢就話嗰度有間餐廳好啱我,說我一定會喜歡,所以今次我哋就嚟到皇室堡的歐陸風裝修的Royal Inn 😍!餐廳裝修和設計都非常用心,一入門口就見到有一個小小的噴水池💦,每一個角落的裝修也別具特色。老公說最欣賞這裏的噴水池,很難得在一個室內的餐廳,有一個噴水池,立即令人賞心悅目。侍應安排了我們坐在餐廳靠近窗戶的位置,很喜歡這個充滿陽光明媚的角落☀️。時間尚早,所以我哋今次選擇在這裏用午餐。我們各自點了一份午餐,因為在OpenRice訂座,所以有折扣優惠 💳。🦆香煎法式鴨肝蘑菇意大利飯美味香濃的蘑菇意大利飯配上濃郁的法式鴨肝,味道非常美味 😋。🍯蜜糖芥末籽慢煮美國豬柳肉質鮮嫩的豬柳,肉偏瘦,但口感多汁,另外配上獨特的蜜糖汁和芥末,味道也不錯 🤤。午餐提供四款前菜選擇,我們選了蘑菇湯,另加$68的海鮮拼盤。海鮮拼盤有驚喜,有兩隻青口、兩件生蠔、兩件蜆和兩隻凍蝦,生蠔鮮甜新鮮,性價比高,值得一試 🦪。這裏是三五知己,又或者約會聚會的好地方,環境舒服,食物價格也合理,值得來享受美食 🍽️。

🦆香煎法式鴨肝蘑菇意大利飯

🍯蜜糖芥末籽慢煮美國豬柳

$150 (Lunch)
  • 蜜糖芥末籽慢煮美國豬柳
2024-05-28 20 views
女士們聚會,當然要精心選取,靚靚打咭餐廳,舒適環境真的令人心情舒暢。向來喜歡INN系列餐廳,都是位於尖沙咀和 觀塘的大形商場,近mtr真的很方便。這次來到銅鑼灣店,環境更大更優雅。 中庭的華麗吊燈和歐洲式水池, 落地玻璃窗啲卡座, 都是打卡影相的好位置,飲杯紅酒好好feel。訂了六點鐘的時間, 人比較少 仲可以坐到打卡熱點位置,真的好開心。 店員都很友善,會主動介紹餐點提供意見。手工牛油香煎蟹餅 配芒果蕃茄沙沙擺盆漂亮,用食用花點綴很精緻。蟹餅炸得金黃香脆,用料很足很多蟹肉,味道鮮味。配料酸酸甜甜的芒果沙沙,好開胃清爽。加上新鮮的沙律菜,清新爽口又可減輕油膩感。燒三文魚 香草忌廉手工戒指意粉嫩嫩的燒三文魚,熟度剛剛好,保持魚肉嫩滑多汁,而且份量也不小。戒指意粉造型可愛,濃濃的忌廉汁包圍每粒意粉,質感彈牙煙韌。灑上小許檸檬汁,更能提升味道。另外點了法式慢煮法國鴨胸,鴨肉都份量算多,配菜有薯仔、邊豆都煮得好爽口。李子酸酸甜甜。 最後當然要點甜品,提拉米蘇 和 朱古力心太軟配雪糕 都不錯。

手工牛油香煎蟹餅 配芒果蕃茄沙沙

燒三文魚 香草忌廉手工戒指意粉

• 手工牛油香煎蟹餅
2024-05-27 17 views
銅鑼灣皇室堡 “Royal Inn”餐廳內裝有大型噴水池,金色拱門鑽石吊燈以歐陸式豪華宮廷裝飾,打卡一流,食物質素又超高,香草牛油焗田螺$118田螺厚肉大粒多士鬆脆薯蓉牛油超香滑手工牛油香煎蟹餅$138上層芒果粒/紫蔥粒/青椒粒加入酸甜檸檬汁特別開胃清新.足料蟹肉絲炸得外脆內香.沙律菜新鮮爽口開胃紅酒燴牛肋肉意大利飯$158牛肋條軟淋煙韌意大利飯加入京蔥/大啡菇/紅蘿蔔煮,整體有濃香紅酒香味.焗蘋果金寶配雲呢拿醬$78+$18 雪糕即叫即焗熱辣辣,經過烤焗蘋果香甜鬆軟,濃香雲呢拿味,食完甜品好滿足😍
銅鑼灣皇室堡 “Royal Inn”
餐廳內裝有大型噴水池,
金色拱門鑽石吊燈
以歐陸式豪華宮廷裝飾,
打卡一流,
食物質素又超高,

香草牛油焗田螺$118
田螺厚肉大粒
多士鬆脆
薯蓉牛油超香滑

手工牛油香煎蟹餅$138
上層芒果粒/紫蔥粒/青椒粒加入酸甜檸檬汁特別開胃清新.
足料蟹肉絲炸得外脆內香.
沙律菜新鮮爽口開胃

紅酒燴牛肋肉意大利飯$158
牛肋條軟淋
煙韌意大利飯
加入京蔥/大啡菇/紅蘿蔔煮,
整體有濃香紅酒香味.

焗蘋果金寶配雲呢拿醬$78
+$18 雪糕
即叫即焗熱辣辣,
經過烤焗蘋果香甜鬆軟,
濃香雲呢拿味,

食完甜品好滿足😍
2024-05-27 14 views
今日難得老公放假,叫左佢出銅鑼灣陪我買啲野,再搵間舒舒服服又環境唔錯既餐廳食晏一入去環境真係一流,一個好大好靚既噴水池,仲有落地大玻璃,可惜個日有活動,無得坐窗口位Lunch time ,最簡單都係order set lunch 都有唔小選擇⭐️ Starter (4選1)我選擇左加錢將「是日餐湯」轉左做「法式龍蝦濃湯」🦞配法包味道真係好龍郁好creamy ,龍蝦味岩岩好,唔會過咸!⭐️ 香煎法式鴨肝蘑菇意大利飯鴨肝煎到岩岩好,口感一流,滑不流口,蘑菇意大利飯質素高⭐️ 香煎鯛魚柳配燒露荀薯蓉擺盤好靚,鯛魚煎封左,魚汁保留得好好、入口juice ,薯蓉幼滑細緻!⭐️餐飲~凍齊啡 & 凍檸檬茶

都有唔小選擇

⭐️ Starter (4選1)
我選擇左加錢將「是日餐湯」轉左做「法式龍蝦濃湯」🦞配法包
味道真係好龍郁好creamy ,龍蝦味岩岩好,唔會過咸!

⭐️ 香煎法式鴨肝蘑菇意大利飯
鴨肝煎到岩岩好,口感一流,滑不流口,蘑菇意大利飯質素高

⭐️ 香煎鯛魚柳配燒露荀薯蓉

⭐️餐飲~凍齊啡 & 凍檸檬茶
呢間由尖沙咀分店 bookmark 到銅鑼灣😂 環境超靚,坐得舒服,好適合打卡👍😍 見佢終於開左喺銅鑼灣即刻安排✅ 星期五放工Happy Friday同👦一齊撐檯腳👫·🌟Grilled Angus Skirt Steak 8oz $298安格斯牛扒五成熟,牛味濃郁且juicy,配少少鹽食已經好正👍 另外佢個配菜忌廉千層薯好特別,口感綿密,非常creamy!·🤍Red Wine Braised Beef Risotto 紅酒燴牛肋肉意大利飯 $158呢款risotto口味偏酸,每粒飯都非常入味👍 牛肋肉燉得非常軟爛,牛香味十足!·🌟White Truffle Fries 白松露薯條$78熱辣辣既粗薯,外錯內軟🍟 配上松露醬,無敵~👍·人均:$300+`評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑🍑•📍Royal Inn銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖🚇銅鑼灣站 E 出口, 步行約3分鐘

🌟White Truffle Fries 白松露薯條$78
熱辣辣既粗薯,外錯內軟🍟 配上松露醬,無敵~👍

人均:$300+
`
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑

🚇銅鑼灣站 E 出口, 步行約3分鐘
  • 紅酒燴牛肋肉意大利飯
  • 燒安格斯西冷牛扒8安士
2024-05-26 24 views
店名: ROYAL INN 地址: 銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖銅鑼灣站E出口,行3分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5Royal Inn系列開到黎銅鑼灣啦😝裝修採用宮廷風,到處都有打卡位,仲有個水池添😆今次就同朋友黎試下😙燒安格斯封門柳8安士❤️❤️❤️❤️❤️$218安格斯封門柳切好上枱,肉味超香濃,肉質唔會過韌,濃厚肉香係口中散發😚法式龍蝦濃湯❤️❤️❤️❤️❤️+$38龍蝦湯味道濃郁,配上多士啱啱好👍🏻蜜糖芥末籽慢煮美國豬柳❤️❤️❤️❤️❤️$178採用慢煮,令豬柳口感軟嫩,配上秘製醬汁,口感更有提升☺️是日餐湯❤️❤️❤️❤️今次為蘑菇湯,口感濃郁,蘑菇味十分突出😋焗蘋果金寶配雲尼拿醬+雪糕❤️❤️❤️❤️❤️$78+$18蘋果金寶十分有驚喜😆熱辣辣啱啱焗好,十分香脆,蘋果香甜,加上雲尼拿醬同雪糕,冰火交融,口腔充滿住各種層次😍
店名: ROYAL INN

味道: 4.5/5

燒安格斯封門柳8安士❤️❤️❤️❤️❤️

法式龍蝦濃湯❤️❤️❤️❤️❤️
+$38
龍蝦湯味道濃郁,配上多士啱啱好👍🏻

蜜糖芥末籽慢煮美國豬柳❤️❤️❤️❤️❤️
採用慢煮,令豬柳口感軟嫩,配上秘製醬汁,口感更有提升☺️

是日餐湯❤️❤️❤️❤️
今次為蘑菇湯,口感濃郁,蘑菇味十分突出😋

焗蘋果金寶配雲尼拿醬+雪糕❤️❤️❤️❤️❤️
$78+$18
銅鑼灣打卡法式餐廳 Royal Inn一直都想去Royal Inn影靚相、打卡終於約到朋友仔一齊去我哋叫咗兩份二人餐,好抵食份量勁多前菜先嚟24個月西班牙黑毛豬火腿配蜜瓜肉質更柔軟油潤,有口感緩緩散發出細緻的堅果芳香與鮮甜味,餘韻甘美配蜜瓜一起吃可減低油膩感精選法國生蠔四隻(+$58)肉質肥厚,口感爽脆鮮甜且結實有彈性地中海風味藍青口我唔食青口,都是朋友仔吃的招牌龍蝦濃湯味道濃郁香氣鼎盛的濃湯法式麵包蟹肉蟹膏意大利飯每食一啖都能品嚐到蟹肉嘅鮮甜和蟹膏嘅鮮美意大利飯味道也不錯,但飯粒煙韌比較有咬口鮮海膽意粉伴10年海博瑞鱘魚子醬(+$88)海膽味道甘甜,啖啖也是鮮甜海膽味道香煎銀鱈魚柳銀鱈魚色澤金黃,肉質像牛油般嫩滑魚肉口感外酥香、內厚實底下的薯蓉更是吸盡魚鮮香味又帶有細滑口感燒安格斯10oz肉眼扒(+S48)肉質鮮嫩香軟,味道也相當有水準!法式班戟最喜歡的甜品,有蘋果味和紅莓味餅皮微厚帶韌性,蛋味香濃$788 FOR 2四個人食到勁飽勁滿足離開前當然要打打卡,留個念啦!Royal Inn銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
銅鑼灣打卡法式餐廳 Royal Inn

一直都想去Royal Inn影靚相、打卡
終於約到朋友仔一齊去

我哋叫咗兩份二人餐,好抵食
份量勁多

前菜先嚟24個月西班牙黑毛豬火腿配蜜瓜
肉質更柔軟油潤,有口感
緩緩散發出細緻的堅果芳香與鮮甜味,餘韻甘美
配蜜瓜一起吃可減低油膩感

精選法國生蠔四隻(+$58)
肉質肥厚,口感爽脆鮮甜且結實有彈性

地中海風味藍青口
我唔食青口,都是朋友仔吃的

招牌龍蝦濃湯
味道濃郁香氣鼎盛的濃湯

法式麵包蟹肉蟹膏意大利飯
每食一啖都能品嚐到蟹肉嘅鮮甜和蟹膏嘅鮮美
意大利飯味道也不錯,但飯粒煙韌比較有咬口

鮮海膽意粉伴10年海博瑞鱘魚子醬(+$88)
海膽味道甘甜,啖啖也是鮮甜海膽味道

香煎銀鱈魚柳
銀鱈魚色澤金黃,肉質像牛油般嫩滑
魚肉口感外酥香、內厚實
底下的薯蓉更是吸盡魚鮮香味又帶有細滑口感

燒安格斯10oz肉眼扒(+S48)
肉質鮮嫩香軟,味道也相當有水準!

法式班戟
最喜歡的甜品,有蘋果味和紅莓味
餅皮微厚帶韌性,蛋味香濃

$788 FOR 2

四個人食到勁飽勁滿足
離開前當然要打打卡,留個念啦!

Royal Inn
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
2024-05-24 22 views
第二次去呢度食都係keep住打卡,今次試新set dinner $788/2ppl🌟我哋有四個人所以叫咗兩個set🤩🍀24個月西班牙黑毛豬火腿配蜜瓜沙律菜蕃茄同埋蜜瓜嘅清新平衡西班牙黑毛豬嘅咸香。🦪精選法國生蠔新鮮偏海水味較重。✨地中海風味藍青口醬汁係蕃茄加入少少ham,藍青口都算多,sour dough外脆內軟點汁食最好。🦀法式麵包蟹肉蟹膏意大利飯意大利飯有咬口,啖啖蟹肉混和蟹膏增加鮮味。💫鮮海膽意粉伴10年海博瑞鱘魚子醬海膽新鮮配上10年海博瑞鱘魚子醬增加海水咸鮮味,意粉可以加多少少調味。🍖芥未籽蜜汁西班牙豬肋骨份量大,肉質算幾淋,夾埋芥未籽蜜汁好惹味。🥩燒安格斯10oz肉眼扒外面焦香肉唔靭,不過肥膏比較唔均勻。🫐法式班戟有焦糖蘋果同自家製藍莓醬,我就鐘意自家製藍莓醬多啲,唔酸多藍莓又唔會過甜同crepe好夾。

🍀24個月西班牙黑毛豬火腿配蜜瓜
沙律菜蕃茄同埋蜜瓜嘅清新平衡西班牙黑毛豬嘅咸香。

🦪精選法國生蠔
新鮮偏海水味較重。

✨地中海風味藍青口

🦀法式麵包蟹肉蟹膏意大利飯
意大利飯有咬口,啖啖蟹肉混和蟹膏增加鮮味。

💫鮮海膽意粉伴10年海博瑞鱘魚子醬

🍖芥未籽蜜汁西班牙豬肋骨
份量大,肉質算幾淋,夾埋芥未籽蜜汁好惹味。

🥩燒安格斯10oz肉眼扒
外面焦香肉唔靭,不過肥膏比較唔均勻。

🫐法式班戟
2024-05-22 28 views
我今日在銅鑼灣辦事,順道約同好友去位於銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖的Royal Inn 食午餐,環境舒適,坐得舒服。我點左個燒安格斯封門柳8安士(5成熟)$218,好友點左個牛油香煎北海道刺身帶子墨汁意粉$168,starter 是磨菇湯2個,餐飲係 Long black (跟餐),另外點左法國鴨胸紅菜頭沙律$158。法國鴨胸煎得香口,配菜豐富又新鮮;5成熟的封門柳牛味鮮濃;刺身帶子煎得鮮甜好味,墨汁意粉好食;Long black 香濃好飲。

• 燒安格斯封門柳8安士
  • 香煎刺身帶子墨汁意粉
  • 法國鴨胸沙律
2024-05-22 21 views
餐廳樓底高有空間感, 天花掛有古典水晶燈, 門口有噴水池, 整體感覺好優雅, 枱與枱之間有足夠距離, 坐得幾舒適。𓆹 鮮海膽手工絲帶闊麵 $𝟸𝟹𝟾𓆹 香蒜辣味鮮大蜆扁意粉 $𝟷𝟼𝟾𓆹 手工牛油香煎蟹餅 $𝟷𝟹𝟾海膽手工絲帶闊麵賣相精緻, 有濃厚海膽味, 非常 creamy, 面層嘅海膽鮮甜, 再加上洋蔥乾與青醬作配搭, 好好食! 大蜆扁意粉舖滿蒜片, 味道帶少少辣, 非常惹味, 大蜆新鮮肉厚, 好好食! 蟹餅外脆內軟, 面層舖有芒果粒同紅黃椒粒, 味道清新而且有口感。

𓆹 鮮海膽手工絲帶闊麵 $𝟸𝟹𝟾
𓆹 香蒜辣味鮮大蜆扁意粉 $𝟷𝟼𝟾
𓆹 手工牛油香煎蟹餅 $𝟷𝟹𝟾

Type of Meal
Dinner
今日係銅鑼灣購物日,去完Sogo買枕頭,然後去左行皇室堡的Muji,上到三樓見到呢間餐廳啲裝修好歐陸式,又幾有情調咁,就同老公walk in 入去食。餐廳入面已經好多人在用餐中,好在我哋都被安排坐到卡位,打開menu我第一眼係俾甜品個一頁吸引左我🤣🤣炭燒12oz安格斯西冷牛扒$348叫左7成熟,剛剛好😚😚好有肉汁,一啲筋都冇,好易咬到,牛味又夠濃😍😍配菜有千層薯,加上sour cream 食,好好味😋車厘茄夠新鮮爆汁🤩另外加$58要左個炸薯條,係我最鍾意嘅粗身薯條,熱辣辣👍蟹肉忌廉扁意粉$168忌廉汁好Creamy得黎又食到啖啖蟹肉😆每條意粉都掛到汁,意粉口感程度剛好,好適中,唔會太硬或者太淋。Mixed berry smoothie$58酸甜適中,幾消暑。食完都好飽,但係女人係有另一個胃用嚟食甜品。焦糖香蕉榛子朱古力班戟$88一上枱就心心眼😍😍好大碟,仲有好多我最中意嘅杏仁片,好多香蕉喺入面,加埋d cream好好食🤤

炭燒12oz安格斯西冷牛扒$348

另外加$58要左個炸薯條,係我最鍾意嘅粗身薯條,熱辣辣👍

蟹肉忌廉扁意粉$168

Mixed berry smoothie$58
酸甜適中,幾消暑。

食完都好飽,但係女人係有另一個胃用嚟食甜品

焦糖香蕉榛子朱古力班戟$88
  • 焦糖香蕉榛子朱古力班戟