2022-07-26
今日終於扚起心肝去飲早茶,宜間想食好耐。今日一早9:00 就到了,已經有啲人係度飲緊茶。搵個位座,洗杯嘅時候感覺好似時光倒流咁,宜個杯係我細路仔同屋企人去飲茶嘅厚茶杯仔,碗,筷子🥢,洗完杯同碗,沖好茶就飲下茶講下傾下,第一碟蒸排骨飯,排骨好腍,入味,中等size有6粒,好容易食,啲飯係一粒粒,唔係爛飯呢!牛肉球有腐皮做低😍😍,一定要試,真係冇肉鬆粉味👍🏻,剛剛蒸好的粉紅色💯,好味😋呀。蝦餃薄皮💯,蝦係細粒嘅,不過真係彈牙,有小小筍同地魚粉香味😍,蝦餃皮點啲自己整嘅辣椒油食係最好配搭😋😋。四寶雞扎真係好傳統,一條芋頭,冬菇同雞肉,最鐘意食腐皮,宜個就係我細個食嘅雞扎,冬菇爽口,芋頭够粉😍😍,腐皮索晒啲汁再點辣椒油味美呀😋😋!糯米雞好多料呀🥰,好似個碗咁大呀!😌食到開始有啲飽,味道就係唔咸,唔淡,有小小蠔油味同蝦米,有雞翼呀,有骨落地呢,啲糯米唔會爛謝謝,點啲辣椒油食馬上開胃😗返,食完真係好鬼飽呀!食完就入去長洲行下郁下🚶🏼♀️減下肥🏃♀️呢!厚茶杯仔同酒樓碗,舊款茶壺叫到一台放滿晒蒸排骨飯蝦餃🦐四實雞扎四寶雞扎一條芋頭,冬菇同雞肉,用腐皮包住牛肉球有腐皮做低入面係粉紅色牛肉成個碗咁大糯米
厚茶杯仔同酒樓碗,舊款茶壺
叫到一台放滿晒
蒸排骨飯
蝦餃🦐
四實雞扎
四寶雞扎一條芋頭,冬菇同雞肉,用腐皮包住
牛肉球有腐皮做低
入面係粉紅色牛肉