2018-11-28 64 views
荃灣區除咗豆花減價,手卷也參了一腳,分別有$10丶$15同$20的類別,也多選擇。就以減價招來,吸引咗一羣吃貨,眼見$20類別是最多人選擇的,之前食過三文魚手卷,今次就揀咗炸軟殼蟹手卷,平均要等20分鐘,到手時軟殼蟹炸得脆卜卜,熱辣辣,好好食,而且店面有芥辣豉油同普通豉油,一次過唔洗再落芥辣。除咗手卷,仲有其他刺身,丼同食物提供,能夠滿足各人所須。可堂食可外賣,但堂食係要企喺度食。
2018-09-16 178 views
住喺荃灣嘅朋友如果想食日本手卷第一時間都係諗不如過葵芳食啦,嗰邊嘅食物選擇比較多啲。不過有時懶起上嚟真係連一個兩個站嘅地鐵都唔想搭,不過行過路德圍食糖水 ,嗰邊條街見到一間新開嘅日本手卷店叫做-櫻。鋪頭貼滿晒唔同嘅手卷真係非常之吸引所以就立即試吓!鋪頭大概最少都有30款唔同嘅手卷同埋有飯食嘅,見得到價錢其實都真係非常之親民~平嘅$20唔使嘅飛魚子手卷去到大大粒嘅帶子甜蝦手卷講緊都係$42,呢個價錢係呢個地段就真係非常之抵食嘅。我自己首先就叫咗一個三文魚腩手卷,之後見到佢有一個飯個名幾特別嘅叫做蟹將軍丼,成個飯都係用蟹來做主題有軟殼蟹啦蟹子蟹棒,一睇到就覺得非常之豐富!三文魚腩用得非常之充足,大概都有半隻手掌咁大塊嘅三文魚腩,非常之厚身。壽司飯嘅飯身亦都係非常之鬆軟,三文魚腩魚油非常之肥美~每一啖都令你非常滿足!蟹將軍當一上枱嘅時間真係好壯觀,個軟殼蟹真係有差唔多一隻手掌咁大!仲要係炸得啱啱好唔會有油膩嘅感覺,咬落口係非常之鬆脆~你可以試吓配合蟹子一齊食嘅時間,軟殼蟹鬆脆加上蟹子一粒粒彈牙嘅口感,再加上蟹子箇中充滿着海鮮鹹香嘅鮮味,兩者真係配合得天衣無縫!食到最後仲可以用紫菜包住蟹棒食,

鋪頭貼滿晒唔同嘅手卷真係非常之吸引所以就立即試吓!

我自己首先就叫咗一個三文魚腩手卷,

壽司飯嘅飯身亦都係非常之鬆軟,三文魚腩魚油非常之肥美~
每一啖都令你非常滿足!

蟹將軍當一上枱嘅時間真係好壯觀,
個軟殼蟹真係有差唔多一隻手掌咁大!
仲要係炸得啱啱好唔會有油膩嘅感覺,
咬落口係非常之鬆脆~
你可以試吓配合蟹子一齊食嘅時間,
軟殼蟹鬆脆加上蟹子一粒粒彈牙嘅口感,
再加上蟹子箇中充滿着海鮮鹹香嘅鮮味,
兩者真係配合得天衣無縫!

食到最後仲可以用紫菜包住蟹棒食,再加小小Wasabi,口感清新又刺激!

朋友就叫左甜蝦手卷同鰻魚飯 都見賣相唔差仲食得津津有味~
我都忍唔住試左啖 ,鰻魚汁好濃郁,魚肉又滑,認真唔錯!

而家唔使需要去到葵芳先至可以食到好味嘅手卷,呢度用料足又新鮮,係荃灣都可以食到好味既手卷~食完仲可以去隔離食下甜品添!
2018-09-16 126 views
荃灣有條食街,是包羅萬有的,而比較特別是開了一間外賣手卷店,叫(桜),名字很特別,原本想同朋友去品嚐一下手卷,但是看見雪櫃的刺身很新鮮,還有其他款式的丼飯和小食,便叫了不同款式來品嚐!我們分別叫了三文魚刺身,鰻魚飯,芝麻八爪魚手卷和帶子配蟹子手卷,由於是外賣店,所以只有站立來食,但都別有一番風味。三文魚刺身是厚切的,又很新鮮,脂肪分布很平均, 顏色也很鮮艷,店員說原來是每天新鮮運到的,但價錢卻很便宜,只需$50就有很多片,十分抵食,喜愛吃三文魚的朋友必定要食一下!鰻魚飯的鰻魚是簿切的,沒有細魚骨,份量也很足夠,配上鰻魚的醬汁,果然是絕配,而醬汁份量也很多,不會馬虎地噴兩下就算,飯面也有少許的蛋絲,也可以拌飯來吃,而米飯方面,是用壽司飯來煮的,不會有過多的醋味。就算自己吃一個也不會過飽。手卷店當然要讚賞一下手卷, 他們的手卷做得非常出色,手卷的紫菜是脆脆的,即叫即整,而手卷的刺身份量也很多,八爪魚有兩隻大的,在外面$16的價錢是吃不到的,帶子也是厚切的,只需$16-40左右便可享受到,別的風味!而材料也很新鮮!但建議大家手卷要立刻食,那才可以食岀鮮甜的味道!最後提醒大家,由於這個是外賣店
最後提醒大家,由於這個是外賣店, 所以大家必須自行清理吃完的垃圾,不要增加店員的工作量!店員也很親切有禮,大家記得遵守規矩!
2018-09-15 97 views
今天和姐姐在荃灣逛街,逛了一陣子,肚子開始抗議,於是找找看附近的美食。姐姐說想食壽司,剛好在避雨時看到一家新小食店一一「櫻」,就去試試看。店面比較小,但麻雀雖小,五臟俱全:手卷款式很多,嫌不夠飽的還可以點飯丼。還有小量的炸物選擇,我當然不能錯過至愛的炸魷魚鬚哈哈!最後點了一份三文魚海膽手卷,一份火炙牛油赤海蝦手卷,以及炸魷魚鬚。不能少了的圖片如下:先說三文魚海膽手卷,三文魚口感不錯; 海膽比我預期的好,有淡淡的甜味,而且不會很出水、很散的感覺。整體來說這款味道偏淡,習慣濃味道的我不太感冒。不過小小一份食完剛好滿足了要吃下午茶的胃,估計細食的、減胖的應該會當午餐吃。再說姐姐的火炙牛油赤海蝦手卷,大大的蝦,看到就流口水了,忍不住在姐姐手中吃了一口。牛油很香濃,但不會很膩,伴著大海蝦彈牙的口感一流。姐姐吃了也說不錯,下次會再點。最後上場是炸魷魚鬚: 超級新鮮,熱呼呼的,但也不會太熱,剛好可以入口。最難得的是粉漿很薄!! 而且很香脆!!! 看圖有真相,現在看到也想再一份。我覺得這款值得一點的,好好吃,伴沙律醬一起吃回味無窮。這款力推!下著毛毛雨來這裡吃也不怕,因為有篷子擋雨。如果想外帶也行,店

不能少了的圖片如下:

下著毛毛雨來這裡吃也不怕,因為有篷子擋雨。如果想外帶也行,店員會包裝好給您帶走,放在袋子也不怕。

店裡其實還有小量款式的刺身、沙律,以及飲料,任君選擇。

亮點: 店里有提供紙巾,好細心,值得加分。
地點很方便,就在路德圍的小食街,買完可以再順便帶貢茶也行。

2018-09-14 42 views
今次去左掃街, 見到手卷就即刻心心眼去咗食。桜,呢間鋪算大,總共佔左兩個舖位,一邊係賣熟食另外一邊就係賣手卷。而且全部手邊個價錢都唔會話太貴只不過都係$50樓下,而最平嘅都可以去到$18。今次就叫咗三文魚手卷,蟹子手卷,仲有北寄貝手卷。 佢地全部手卷餡料嘅份量比我想像中來得多。 以往食嘅都可能只不過係兩塊三文魚,但係今次佢有三塊好厚嘅三文魚,作為一個好鍾意食三文魚嘅人表示覺得好夠喉。而蟹子手卷,蟹子味道濃郁,而且都係放到就來滿瀉。蟹子,一向都比較難加到wasabi,但係呢間鋪頭好貼心,有Wasabi油,所以只要加幾滴成個蟹子手卷都有晒Wasabi味。最後北寄貝手卷,但因為見到佢減價所以就試吓。其實北寄貝通常算係一種比較偏門嘅食材,但係呢間鋪頭竟然可以有北寄貝覺得係一個奇蹟,而且仲有係有減價嘅時候比我遇到,我簡直覺得我行運。講返食材方面,都係做得十分之出色,北寄貝仲有原本嘅鮮味,而且份量都唔少起碼有至少有四塊。總括來講呢間個CP值都好高!
今次去左掃街, 見到手卷就即刻心心眼去咗食。

總括來講呢間個CP值都好高!
2018-09-13 36 views
記得早排香港仲好流行食手卷,但香港人嘅創意真係無窮無盡,好快就比其他野取代!雖然係咁,但今日行過荃灣路德圍,呢到仍然好多唔同嘅食店,而呢間手卷店都仲係好多人等緊,咁就一於試試佢!今日同我嘅好閨蜜食盡佢!先黎一人一個手卷,我要咗個三文魚腩,朋友要咗個玻璃蝦!個蝦勁大隻,朋友話又都好新鮮,望到都覺得幾吸引!!而我嘅三文魚腩都好肥美😋😋之前我地仲要咗個蟹將軍丼,我地計過,咁樣叫應該抵食過叫兩個軟殼蟹手卷😎😎 原隻嘅軟殼蟹炸到岩岩好! 仲要見到有蟹膏😋 成個飯除咗有蟹之外,仲有蟹籽同蟹柳,同啲飯一齊食岩岩好,又唔會太單調,難怪叫蟹將軍。另外仲試咗新野,吉列沙律三文治! 呢個就無咩特別嘅,整體唔算太油,間中試下新野都幾好。仲有個好抵食嘅忌廉蟹肉薯餅,廿二蚊三件!出面仲有邊度可食到咁平?! 所以二話不說就叫咗。

今日同我嘅好閨蜜食盡佢!

2018-09-13 727 views
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。-前排去睇戲前,順便去荃灣路德圍掃街兼食甜品,第一站揀左長期都幫襯既「桜」手卷,不過小妹係幫襯元朗分店多!佢係除左葵廣卷X屋外,另一間食得過既手卷!佢地有約50款手卷選擇,連海膽、吞拿魚蓉同炸軟殼蟹都有,例牌必點!如果有埋吞拿魚沙律手卷的話有多好?!除左手卷,仲有幾款丼飯同炸物,選擇不少!自助醬料區炸軟殼蟹手卷 $28先同男人一人一個炸軟殼蟹手卷,佢地既軟殼蟹仲係即叫叫炸,每次食都係熱辣辣脆卜卜;質素甚至比某連鎖壽司店同樣必食既軟殼蟹手卷高質,起碼唔會凍冰冰份量卻愈黎愈細!而「桜」既軟殼蟹份量大約有半隻蟹,食到底都有,真係好好食!吞拿魚蓉拼海膽手卷 $46小妹通常都只叫吞拿魚蓉單拼,第一次食雙拼望落好豐盛!海膽較大瓣似係用左加拿大海膽,唔會唔新鮮出晒水,食落唔係話勁鮮甜,但味道是可以的;而吞拿魚蓉食開同樣係一貫軟滑無筋,魚味明顯、加埋少少豉油同蔥花同食夠蔥味!活赤貝手卷 $38男人仲叫左個活赤貝試下,赤貝食落爽口,有一定的鮮甜度,加少少壽司豉油味道更突出。

自助醬料區

炸軟殼蟹手卷 $28

吞拿魚蓉拼海膽手卷 $46

活赤貝手卷 $38
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
  • 軟殼蟹手卷
  • 吞拿魚蓉手卷
2018-09-12 33 views
今日放工之後,剛好走過荃灣的美食廣場,街道上都充滿着不同的小食店。我第一眼就比桜這間小店吸引了,食物在透明的櫃內看來不錯,再細心一看,發現這裡的食物都是即叫即製的。他們把食物的圖片都貼到附近的牆上,五花八門的看得我眼花撩亂,我今次就選擇左一盒放在雪櫃內的三文魚刺身、三文魚海膽手卷、海帶海蝦手卷、辣八爪魚手卷。餐廳可按照你所選擇的食用方式去裝我所點的食物,可供外賣或堂食。本身仲想試下他們其他海膽手卷,但因為個晚去得比較夜,所以都賣光了!本身叫完之後,有點驚叫左咁多手卷,會有好多飯要食,因為普遍出面的所有手卷都係得面頭有那些海鮮,而下面就只有飯。我係等的時候,就首先品嚐左三文魚刺身先,三文魚刺身比較厚身,而且鮮味十足,很好食的刺身!而且附近有辣醬油以及不辣的,還有一種是特辣的!由於食物是即叫即製的,所以需要一定的時間才有下一樣手卷。終於有了第一個海帶海蝦手卷,都係有鮮味之外,外表都不錯!之後都一個接一個咁新鮮製造完成,每一個都係由溫暖的日本米,加上由手卷頭去到手卷尾的海鮮所整成的,十分足料以及滿足!基本上你叫2至3個手卷,就會有飽肚感!而且價錢合理,不算太貴!我這樣點餐都只是差不多$150

之後都一個接一個咁新鮮製造完成,每一個都係由溫暖的日本米,加上由手卷頭去到手卷尾的海鮮所整成的,十分足料以及滿足!基本上你叫2至3個手卷,就會有飽肚感!而且價錢合理,不算太貴!我這樣點餐都只是差不多$150!
今天經過荃灣荃興徑,看見一間新開的日式壽司外賣店(桜),隔離就是出名的$5碗豆腐花,所以很容易便看見了!在鋪外已經看見了餐牌,有不同款式的手卷,丼飯,街頭小食,和一些很特別的飲品!於是便走上看,便發現很多優惠的小食和手卷,和朋友揀選後,便選擇了幾道不同的美食。包括有蟹子手卷,火灸牛油帆立貝手卷,蟹將軍丼飯,特色吉列火腿三文治和牛油果🥑朱古力飲品!手卷很不錯,又新鮮又香。蟹將軍丼飯有全隻軟殼蟹,配上兩條蟹棒及蟹子,軟殼蟹炸得非常出色,不會油膩,還要全隻,十分抵食。飯的份量都很多,足夠當晚餐!吉列火腿三文治是十分出色的小食,因為第一下聞下去的感覺,好似西多士,但食下去是吉列的三文治一樣,很有趣。炸得油而不膩,入面的餡料都十分充足,有火腿蟹子沙律菜和沙律醬,配搭得很新奇,好味!價錢又十分便宜,簡直是情侶拍拖的街頭小食!而牛油果朱古力飲品很特別,其他店都沒有!但店內做得很岀色,想不到牛油果加朱古力原來是絕配,不會過甜!整體來說,員工服務態度十分友善,有禮,枱上還有很多配料,方便大家自己配搭,街頭小食和飲品都很特別,大家絕對值得一試!

而牛油果朱古力飲品很特別,其他店都沒有!

2018-08-12 83 views
掃掃下街俾我發現呢一間新開嘅鋪頭,就系買手卷的。初頭都覺得冇乜特別,但係見到佢有好少見嘅Wasabi油就心思思叫左去食。 而且當我想叫嘅時候發現原來價錢都唔係話好貴,同平時掃街個價錢都差唔多。今次我就叫左一個帶子手卷,同埋一個三文魚刺身,就係去睇下佢究竟有幾好食!帶子手卷嚟到嘅時候我差啲嘩咗一聲!因為佢比起我平時見嘅帶子手卷大好多,我指係帶子,而且仲要係2大塊孖住黎! 手卷嚟到嘅時候係傳來一陣好香嘅紫菜味!而飯都係用日本珍珠米,因為見到佢係短短地同埋圓圓地。食落去個飯好友醋味,夠晒香。落埋特有嘅Wasabi簡直係一流。三文魚刺身都夠晒厚身而且肉質係結實,望落去就知道佢嗰啲係好新鮮唔係買咗好耐。不過揀嗰陣就麻煩啲要自己揀定一碟,因為每一碟個價錢都唔同。所以大家如果要食就要揀定喇!定係有啲三文魚係可以外賣俾你地煮,所以證明左佢哋真係原條三文魚咁拎貨。

落埋特有嘅Wasabi簡直係一流。

2018-07-31 41 views
經常去路德圍掃街,依晚見到間新開嘅手卷店,款式好多,就唔覺意試咗4款。首先係炸軟殼蟹手卷,炸得香脆剛剛好,裡面已有沙律醬,不用加豉油已夠味,同menu上面張相一樣足料,冇照騙!三文魚拼帶子手卷,d料多到塞滿曬,帶子又厚又肥,加咗勁辣wasabi,好刺激啊(落一兩滴好了)。雖然係辣,但辣得來唔係搶喉那種,反而wasabi吊起d鮮味。加州拼三文魚腩手卷,我最欣賞加州卷嘅牛油果,平時自己好難揀到咁新鮮嘅牛油果,個入口真係好滑身。馬糞海膽手卷多到就來跌出來咁,好少食到咁多料嘅手卷,店家真係落足料。兩個人食咗4個手卷,飲埋杯兒時最愛波子汽水,好滿足!

馬糞海膽手卷
多到就來跌出來咁,好少食到咁多料嘅手卷,店家真係落足料。

兩個人食咗4個手卷,飲埋杯兒時最愛波子汽水,好滿足!
2018-07-30 53 views
琴日去左荃灣食好野,好滿足。原來開左間食日本野新野,係做日式手卷、小食同丼飯,可以堂食同外帶。之前想試海膽手卷、軟殼蟹手卷、三文魚手卷等等,原來這間店咩都有,很多款式,有49款式,當中店長推介款式特別吸引,手卷價錢係HKD22起,我叫左炸軟殼蟹手卷HKD28,蟹將軍丼飯HKD52 同鰻魚丼飯HKD58,價錢很親民,款式又多,即叫即食很方便! 炸軟殼蟹手卷好好食,炸軟殼新鮮炸夠熱同脆,配上日本米真係好好食,好少地方有炸軟殼叫。我仲叫左蟹將軍丼飯,真係整反一個蟹形既炸軟殼出黎,賣相好吸引! 味道同炸軟殼蟹手卷一樣,因為是同樣的炸軟殼蟹,下次一定再黎幫襯。另外叫左鰻魚丼飯,鰻魚不是原條上,是切了片狀,有5-6條左右,味道口感都不錯,以呢個價錢食到鰻魚丼飯真係好便宜!
琴日去左荃灣食好野,好滿足。

今日同老公去荃灣行街,突然發現咗有間新店鋪,原來荃興徑開咗間<桜>,見到好似幾吸引,所以行咗過去睇。 見到餐牌有差唔多五十款嘅手卷選擇,如果有選擇困難症嘅話都唔知點揀好,款款都好似好好味。 除咗手卷之外,原來仲有飯同小食,刺身等等賣。如果唔鍾意食壽司飯,都可以揀刺身或者小食。 由於我同老公都有D餓,所以我哋決定叫2個飯再加一個手卷。 可能今日落雨嘅關係,唔使排好耐隊就到我哋lu, 仲可以食住等雨停。 首先整好嘅係海膽拼飛魚籽手卷,哇,手卷俾我想像中大個,而且D海膽好新鮮,加埋D飛魚籽口感一流,紫菜咬落去係脆嘅,真係好好食。 蟹將軍丼有原隻新鮮炸起嘅軟殻蟹,食得出係新鮮炸起嘅,好滿足。 饅魚丼D鰻魚放喺蛋絲飯嘅上面,兩者一齊食出奇地好味。 出面擺咗張枱俾顧客可以即叫即食,值得加分,下次有機會再試其他。 桜 荃灣荃興徑8號昌泰大樓地下4B號舖

由於我同老公都有D餓,所以我哋決定叫2個飯再加一個手卷。

饅魚丼D鰻魚放喺蛋絲飯嘅上面,兩者一齊食出奇地好味。

荃灣荃興徑8號昌泰大樓地下4B號舖
2018-07-20
2018-07-27 52 views
天氣咁熱最好就係食日本野喇。手卷壽司就最岩!做完野經過荃灣,見到呢間手卷店,出面放住一張小型吧台,仲有一大塊版列左有咩手卷,非常吸睛。摘日不如撞日,決定黎個浪漫嘅一人立食盛宴。叫左幾樣野食,包括三文魚拼海膽手卷($42)、炸軟殼蟹手卷($28)、一個螺肉小食($18)同埋一罐提子味汽水($8)。其實佢仲有其他丼飯同小食架,不過食唔到咁多!店員非常快手,幾分鐘我兩個手卷已經ready,抵讚!厚切三文魚令人一啖咬落去非常滿足,油脂平均,食完仲有淡淡嘅油香,相當不錯,加埋鮮味十足嘅海膽同外邊脆卜卜嘅紫菜,好豐富好滿足!佢地嘅店員推介左呢個軟殼蟹手卷,隻蟹都算幾大隻,果然無介紹錯!最驚喜係啲蟹肉係彈牙架!另外叫左個小食螺肉試下,份量都唔少,估計有二十隻左右,都只係十八蚊,啲螺仲要幾大隻下,口感爽口,少少辣,好抵食!呢度啲飲品選擇都唔少,我揀左我無見過嘅呢隻提子味汽水,唔太甜,為一人盛宴畫下美味的句號。一個人食左咁多野都係一百蚊左右,性價比高!

一個人食左咁多野都係一百蚊左右,性價比高!
2018-07-26 52 views
今日行過荃灣見到開左間新既手卷鋪,價錢都唔貴所以就試下。叫左馬糞海膽手卷、三文魚拼吞拿魚蓉手卷、軟殼蟹手卷三種手卷加個炸魷魚鬚,叫嗰陣店員同我地講可以睇埋隔離,有薯餅蠔餅嗰啲,問我地有無興趣試下。之後我地先知原來隔離店都係一齊既,見佢啲野食都幾得意,有日式薯餅、蠔餅同埋炸沙律三文治,就叫左個蟹肉忌廉薯餅試下。最快到既係海膽手卷,海膽味道幾鮮甜,而且以海膽手卷黎講呢個價錢都幾合理。最正既係佢除左有面頭嗰層海膽,個心都係有海膽既,性價比超高!平時食手卷最驚就係食完面頭嗰啲餸,之後成舊都係白飯,呢個就好好咁成舊都加左海膽!另外,我見到佢餐牌上面有三種海膽,但今次去見到紫海膽同加拿大海膽都暫停供應,而我自己本身都淨係食過馬糞海膽,所以就問左職員三種海膽有咩分別,職員答我紫海膽同馬糞海膽都係韓國既,而加拿大海膽就係加拿大黎,味道會比其他兩隻再鮮甜啲。如果下次再黎希望試下加拿大海膽。之後第二個到既係三文魚拼吞拿魚蓉海膽,賣相好靚!三文魚好肥美,而且幾厚肉,幾好食。而吞拿魚方面雖然係吞拿魚蓉,但魚味依然好濃厚,同埋我覺得變左蓉之後食上黎重方便左,唔洗好辛苦咁咬斷扯到個手卷爛晒。呢種雙拼既手卷可以一次
今日行過荃灣見到開左間新既手卷鋪,價錢都唔貴所以就試下。

之後第二個到既係三文魚拼吞拿魚蓉海膽,賣相好靚!三文魚好肥美,而且幾厚肉,幾好食。而吞拿魚方面雖然係吞拿魚蓉,但魚味依然好濃厚,同埋我覺得變左蓉之後食上黎重方便左,唔洗好辛苦咁咬斷扯到個手卷爛晒。呢種雙拼既手卷可以一次過滿足兩個願望,如果唔想咁飽又想試多啲唔同野,呢個都唔錯!

最後上既係軟殼蟹手卷,可能因為要即炸所以需時最長,但等待係絕對值得架!因為真係好高質,炸得好好,而且舊軟殼蟹係好大舊,又唔會太咸,下次再黎食都會再叫!

同埋我覺得呢間野炸物做得幾出色,一黎唔會有陣油臭味,二黎好酥脆唔會好油膩。薯餅雖然唔係話好重蟹味,但個蟹味同忌廉味夾得幾好,外脆內軟,不過如果一個人食晒三舊可能會有啲多,如果同人share會好啲。
魷魚鬚比想像中大兜,調味唔錯,係有少少偏咸,但佢有配埋沙律醬,如果點黎食就可以balance返。

整體黎講食物水平都唔錯,價錢亦唔算貴,而且最好既係佢個位置好好,周圍好多唔同既野食,好啱掃街。

一直覺得荃灣無乜手卷鋪,次次想食都要去葵廣或者太安樓,但依家荃灣終於有,而且咁高質,唔洗再特登出去食啦!