2023-07-17 64 views
喺新都城行街行到攰,見這日本裝修好像不錯,食評也佳,便入內試試。環境舒適寬敞,還有很多酒樽座佈置,幾有氣氛。食物方面,沙律我們點了和風芥末豚足,豬腳幾好味,加上芥末醬及沙律,酸酸辣辣幾開胃。粉嫩吞拿魚,紫菜還脆,吞拿魚新鮮份量也大,有高質居酒屋嘅水準。👍🏻串燒方面,和風燒茄大大份,燒雞肉京蔥及燒牛肉露筍也剛剛好,還有肉汁,襯住菜不會太肥膩。燒雞翼及燒秋葵也不錯。野菜天婦羅(南瓜,粟米,茄子,甜薯,紫蘇葉)做得不錯,個皮厚度剛好,不會太粉,食到內裏食物的原味。整體來講,食物幾好,服務及環境也不錯。

環境舒適寬敞,還有很多酒樽座佈置,幾有氣氛。

整體來講,食物幾好,服務及環境也不錯。
2023-07-13
2023-07-13 36 views
位於將軍澳區嘅美味日式居酒屋 - 三代目 店舖裝修後主打紅黑色,放左好多日式擺設,亦有一面酒牆,充滿日式風格。職員十分友善,有禮貌,一坐低無幾耐職員已放低杯茶。值得稱讚嘅係雖然係用QR Code落單,但係店員都有放低一本menu比我地睇,手機落單固然方便,亦有圖文並茂,但我更加鍾意睇住menu,揀野食。款式種類都算多,有拉麵,燒物,天婦羅,丼飯,炸物。今次叫左豚肩叉燒拉麵,麵質適中,唔會太硬或太淋,湯底豬骨味濃厚,叉燒唔肥唔柴,好食! 最鍾意佢配埋個溏心蛋,正 海之天婦羅包括左蝦,鯛魚,帶子,墨魚,全部都好新鮮,炸粉唔多。一向鍾意食南瓜嘅我,當然有叫到南瓜甜薯天婦羅,亦都無令我失望,好好食!另外,仲叫左個炸雞軟骨,份量多,好脆,唔油,值得一試。今次無order到飲品因為餐廳仲拎緊酒牌,唯有下次再黎過啦
位於將軍澳區嘅美味日式居酒屋 - 三代目

款式種類都算多,有拉麵,燒物,天婦羅,丼飯,炸物。

另外,仲叫左個炸雞軟骨,份量多,好脆,唔油,值得一試。

今次無order到飲品因為餐廳仲拎緊酒牌,唯有下次再黎過啦

海之天婦羅
南瓜甜薯天婦羅
炸雞軟骨
2023-07-10
$150 (Dinner)
海之天婦羅
南瓜甜薯天婦羅
炸雞軟骨
拉麵控當然要週圍發掘好食既拉麵店啦🍜🍜 🍜紫蘇燒豚梅肉拉麵($98):湯底濃郁,燒豚肉少許燒焦邊位,令豚肉外圍香脆,入中間淋軟。溏心蛋亦煮得恰到好處,整體成碗拉麵食完都唔會口渴。 🍜豚肩叉燒拉麵($88):湯底同樣濃郁,拉麵軟硬度適中,亦算大碗,份量足,豚肩都係煮得入味加淋軟,唔會“鞋“口。 🦐海之天婦羅($118):包括蝦,鯛魚,帶子,墨魚,紫蘇葉。 🍠南瓜甜薯天婦羅($52):南瓜同甜薯都有一種甜味,食材新鮮,唔會炸得過老,淋軟又好味。 🐔炸雞軟骨($48):香脆可口,水準不錯。 🧋沖繩黑糖珍珠牛乳烏龍($36):烏龍茶底濃郁,配搭珍珠+奶既組合,實在抗拒不了。兩個人,2碗拉麵,3個小食,1杯野飲,連加一,埋單$484,正常價位,服務態度亦好,之後會再黎Encore!☺
拉麵控當然要週圍發掘好食既拉麵店啦🍜🍜

🐔炸雞軟骨($48):香脆可口,水準不錯。

• 紫蘇燒豚梅肉拉麵
2023-07-04 42 views
位於將軍澳寶琳的日式料理餐廳,全店都是以黑紅色調,環境舒適恬靜,充滿空間感。整幅牆壁都一格一格的櫃,擺滿了的清酒瓶作裝飾。在電話上下單,供應各式各樣的日式料理,另外還有手搖茶等的醇茶飲品。前菜:火焰雞大量芫茜及葱花伴碟,慢煮雞肉連著雞皮,肉質十分嫩滑,味道有點像川式口水雞。前菜:松露紋甲墨魚酸酸甜甜的醬汁,拌上墨魚、蕃茄、青瓜片及海帶,十分開胃。串燒:雞肉京蔥、雞腎串燒燒得香口,雞腎煙韌、爽口,而雞肉跟京蔥很配合。料理長推介:原排海膽配壽司飯原個木板的海膽,配上一碗壽司醋飯及紫菜,按個人喜好包裹成壽司。海膽份量蠻多,一片疊著一片,海膽濃郁鮮味,大小味道各有不同。烏冬麵:宮崎辛稻庭湯底濃香,加入了辣椒,微微帶辛辣,麵底用了稻庭烏冬,十分順滑彈牙;配料有肉碎、蛋花、椰菜、韭菜等。甜品:芝士蛋糕原味的日本芝士蛋糕,口感綿密,微甜卻不膩。飲品:鮮水果茶茶飲可以選擇甜度,滿杯水果,草莓、青檸、香橙、百香果、芒果等等,微甜酸酸的,很清新。
前菜:火焰雞

前菜:松露紋甲墨魚

酸酸甜甜的醬汁,拌上墨魚、蕃茄、青瓜片及海帶,十分開胃。
串燒:雞肉京蔥、雞腎

串燒燒得香口,雞腎煙韌、爽口,而雞肉跟京蔥很配合。
料理長推介:原排海膽配壽司

烏冬麵:宮崎辛稻庭

甜品:芝士蛋糕

原味的日本芝士蛋糕,
口感綿密,微甜卻不膩。
飲品:鮮水果茶

2023-06-30 38 views
为了用掉6.30到期的coupon来到了新都城二期一层角落的三代目,入店发现环境有惊喜诶!真的很有日式的风格。🌟三盛豚肉丼定食 💰108午餐定食配有味增汤,茶碗蒸和沙拉,喝的选了荔枝洋甘菊果茶,荔枝果肉和蜂蜜在暖意中交融🌟紫蘇燒豚梅肉拉麵 💰98单点紫苏和梅子的味道是亮点,汤略咸🌟雪芝大红袍 💰30(送)外带的塑料杯呈上,芝士浓厚,茶味清香,少甜刚刚好扫二维码下单,收加一,可微信,会来第二次的

🌟三盛豚肉丼定食 💰108午餐定食

🌟紫蘇燒豚梅肉拉麵 💰98单点
紫苏和梅子的味道是亮点,汤略咸

🌟雪芝大红袍 💰30(送)
外带的塑料杯呈上,芝士浓厚,茶味清香,少甜刚刚好

扫二维码下单,收加一,可微信,会来第二次的
2023-06-30
$130 (Lunch)
2023-06-26 76 views
難得一個下午無事趕忙,終於有點慢吃慢活的興致。再次光顧工作地點附近的三代目,點了$98的牛舌丼。樸實的黑椒鹽香、配上甘香醬汁,肉質雖未至極度細嫩,仍令人欲罷不能。驚喜之處竟是以$20加配的唐揚雞塊,份量十足,香脆可口。哄騙自己身在日本,綽綽有餘。沒有連鎖式敷衍與麻木,一頓滿懷生活意識的午餐,感覺很被認真對待。

2023-06-26
  • 牛舌丼
2023-06-26 45 views
居酒屋的佈置,食物琳瑯滿目,有壽司、天婦羅、燒物料理、居酒屋串燒、日式拉麵、丼飯,飲品還有特色手調果茶、奶茶、奶昔、奶蓋茶。不過門外貼上告示,餐廳正在申請酒牌,所以暫未有提供酒水。薯仔沙律日式的薯蓉沙律,夾雜了蘿蔔粒、青瓜片及日式蛋黃沙律醬。佃煮小女子合桃開胃的小前菜,小魚乾及芝麻蜜糖漿包裹的核桃,酥脆爽口。蒲燒鰻魚飯鰻魚燒得焦香,掃上一層薄薄的燒汁,味道鮮甜,肉質軟嫩,沒有細骨。朱古力味芝士蛋糕蛋糕質感厚實,朱古力味道香濃,芝士味則不明顯,餘韻有朱古力的澀味。沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍黑糖的甜度是固定的,奶味香濃醇厚,散發淡淡的烏龍茶香。
居酒屋的佈置,
薯仔沙律
日式的薯蓉沙律,
夾雜了蘿蔔粒、青瓜片及日式蛋黃沙律醬。
佃煮小女子合桃
開胃的小前菜,小魚乾及芝麻蜜糖漿包裹的核桃,酥脆爽口。
蒲燒鰻魚飯
鰻魚燒得焦香,掃上一層薄薄的燒汁,
味道鮮甜,肉質軟嫩,沒有細骨。
朱古力味芝士蛋糕
沖繩黑糖牛乳珍珠烏龍
黑糖的甜度是固定的,奶味香濃醇厚,散發淡淡的烏龍茶香。
2023-06-25 33 views
第一次食的日本居酒屋,我今日呢間食,因為小朋友話想食拉麵,平時出街唔係好肯食嘢嘅小朋友都食咗一大碗但拉麵ok,跟住仲叫咗鰻魚飯,鰻魚都幾好食,不過個飯份量就比較少。同埋加咗個燒魷魚啲醬汁都好食!
2023-06-14 96 views
去到月中要食翻啲好野為自己打打氣所以就同朋友黎左呢間bookmark 好耐嘅三代目食日本料理🇯🇵呢度無論係壽司🍣定係拉麵🍜、丼飯🍚都有就算唔食生冷野都一定有野啱食😋.🌟鮮海膽 $68打頭陣嘅係一口壽司飯我地點左鮮海膽 大大排海膽配上青瓜🥒放喺壽司飯上海膽鮮味十足 非常新鮮 好想食多件🤤.🌟火炙帶子 $48火炙帶子燒完都仲係大大隻 而且保持到半生熟嘅軟綿質地加上清新嘅檸檬片更加帶出鮮味🍋.🌟牛之拼盤(牛舌、一口牛、牛肉蘆筍) $108串燒亦都非常推薦🍖牛肉串燒即點即烤 相機食完再自己食溫度啱啱好🤣牛舌同一口牛都好軟腍多汁 牛肉蘆筍更加挑選左幼身嘅蘆筍 所以食落清新又幼嫩.🌟海膽天婦羅 $88估唔到海膽都可以做天婦羅紫蘇葉包住海膽一齊炸海膽味道依然香濃 好有特色🤩.🌟三盛燒肉丼 $108食完小食要食返個飯🍚呢個盛燒肉丼有齊煙燻雞、五花肉同牛舌火喉掌握得好好 有炭燒味又可以保持到肉汁☺️.🌟芝士牛丼(細)$52因為想減肥所以點左呢個細飯滿滿嘅芝士同牛肉鋪左係飯面🧀芝士烤得有啲焦香 飯嘅份量同食飯碗差唔多 所以都夠飽.餐廳以紅黑作為主色 非常有型🔴⚫️而且卡位位置亦都好寬敞 仲有吧枱位添!
去到月中要食翻啲好野為自己打打氣
呢度無論係壽司🍣定係拉麵🍜、丼飯🍚都有
就算唔食生冷野都一定有野啱食😋

海膽味道依然香濃 好有特色🤩
🌟三盛燒肉丼 $108
三盛燒肉丼

食完小食要食返個飯🍚
呢個盛燒肉丼有齊煙燻雞、五花肉同牛舌
火喉掌握得好好 有炭燒味又可以保持到肉汁☺️
🌟芝士牛丼(細)$52
芝士牛丼

因為想減肥所以點左呢個細飯
滿滿嘅芝士同牛肉鋪左係飯面🧀
芝士烤得有啲焦香
飯嘅份量同食飯碗差唔多 所以都夠飽

餐廳以紅黑作為主色 非常有型🔴⚫️
而且卡位位置亦都好寬敞 仲有吧枱位添!
港九都有分店嘅三代目,終於開到嚟新界東區 又多間選擇🥢$68👅彩虹凱撒沙律原本諗住是但叫d菜食,但呢個凱撒沙律🥗粟米,南瓜都有 好有誠意 好足料👍🏻$38👅牛肉蘆筍叫咗串串燒做小食🐮咬落肉牛肉肉汁鮮嫩🌱包住蘆筍唔會好膩$68👅鮮. 海膽名叫一口壽司飯🤤但舊海膽滿滿兩啖先食得哂 滿足
$92👅日本吉列廣島蠔日本廣島產🦪吉列蠔 再送飯真係舔舔脷😋$98👅味噌甲羅燒好掛住日本必食之一🦀一定係甲羅燒蟹肉混入蟹膏,味道濃郁回甘。$98👅鹽燒牛舌丼牛舌比我想像中多,鹽燒牛香味突出 厚度亦適中🐮.............................
📍三代目將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1011-13號舖……………………👱🏻‍♀️肥妹小編..………………….#寶琳美食 #將軍澳 #將軍澳美食
港九都有分店嘅三代目,終於開到嚟新界東區 又多間選擇🥢

$68👅彩虹凱撒沙律
原本諗住是但叫d菜食,但呢個凱撒沙律🥗
粟米,南瓜都有 好有誠意 好足料👍🏻

$38👅牛肉蘆筍

$92👅日本吉列廣島蠔
日本廣島產🦪吉列蠔 再送飯真係舔舔脷😋

$98👅味噌甲羅燒
好掛住日本必食之一🦀一定係甲羅燒
蟹肉混入蟹膏,味道濃郁回甘。

$98👅鹽燒牛舌丼
牛舌比我想像中多,鹽燒牛香味突出 厚度亦適中🐮

.............................
📍三代目
將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1011-13號舖
……………………
👱🏻‍♀️肥妹小編
..………………….
#寶琳美食 #將軍澳 #將軍澳美食
2023-05-31 1041 views
今個星期超級忙,所以未到週末已經好想透下氣,放工立即約人食飯。我揀左將軍澳依間居酒屋,其實我係公司附近成日經過佢分店但都未食過,今次就去屋企附近個間啦~我哋點左:豬腸豬肚豚骨鍋正呀,有我鐘意既 豬腸- 超Q彈、有嚼勁、豬腸既獨有味道濃郁,加上厚厚既胡椒調味,超好味うまい!豬肚-同樣有咬口,豬肚滑又香濃,帶點微辣,一啲都唔膩🥰蒜片- 甜又香韮菜 和娃娃菜-吸收左湯底精華難怪餐廳話多人點所以係推介菜式。咁熱想食下啲無咁熱既麵,所以點左:豚肉醬油魚介拌麵,包括鰹魚粉,櫻花蝦、筍、蔥粒、炸天婦羅粒、紫菜蔥頭、溫泉蛋、义燒、拉麵…加左咁多材料既拌麵,加上拌麵既醬汁,味道豐富又美味,加上溫泉蛋令整個拌麵非常滑!筍帶甜又爽口。义麵雖然唔係熱食,但咬落仍浸出义燒既香,此香在口內也徘徊一陣子,製作唔錯👍🏻野菜天婦羅矮瓜、粟米、蕃薯仔、金菇、紫蘇葉、南瓜)炸得恰到好處、不會覺得油膩但又剛好熟!蔬菜仍然保持鮮甜、水份和質感。最愛粟米天婦羅,外面香脆,裡面粒粒粟地鮮甜又多汁。炸到成把扇既金姑都好有趣~炸墨魚嘴炸得非常酥脆,而且非常大粒,彈牙又有嚼勁,酥香帶點辣,食完一粒又一粒沖繩黑糖珍珠牛乳烏龍估唔到居酒屋既

我哋點左:

豬腸豬肚豚骨鍋
正呀,有我鐘意既
豬肚-同樣有咬口,豬肚滑又香濃,帶點微辣,一啲都唔膩🥰
蒜片- 甜又香
韮菜 和娃娃菜-吸收左湯底精華
難怪餐廳話多人點所以係推介菜式。

咁熱想食下啲無咁熱既麵,所以點左:
筍帶甜又爽口。

野菜天婦羅
矮瓜、粟米、蕃薯仔、金菇、紫蘇葉、南瓜)
最愛粟米天婦羅,外面香脆,裡面粒粒粟地鮮甜又多汁。
炸到成把扇既金姑都好有趣~

炸墨魚嘴

沖繩黑糖珍珠牛乳烏龍
估唔到居酒屋既手搖飲品都唔錯,烏龍清香,沖繩既黑糖味同一般既黑糖味不同,奶味香濃,帶有fusion既氣息又好飲🥛

飲啤酒既可以試下Suntory黑啤🍺
2023-05-31
$242 (Dinner)
  • 豬腸豬肚豚肉鍋
  • 豚肉醬油魚介拌麵
趁着平日放假,離開咗九龍嘅屋企,就約咗朋友去咗將軍澳體育館打羽毛球,打咗兩個鐘之後,做完運動真係想食返餐好,朋友就話帶我哋去新都城食嘢,喺行去新都城途中,我哋就傾吓食咩啦,朋友就話有一間日本菜餐廳,佢上次品嚐過都話唔錯,咁佢就問我哋去唔去試吓,咁做完兩個鐘運動,梗係想快啲食啲嘢啦😆,二話不說就應承咗啦,其實將軍澳體育館行過去都唔係太耐,行咗大約10分鐘就到咗餐廳.入到餐廳,就會見到一幅大型嘅日本傳統壁畫,非常特別!安排咗我哋坐低之後呢就叫我哋用手機掃描二維碼落單,簡單方便快捷,我哋叫咗嘢之後呢,上菜速度都好快,好快就有得食鹽麴枝豆 :$32 ,作為餐前小食絕對適合不過,醬汁同埋枝豆非常合拍.牛之拼盤(牛舌,一口牛,牛肉蘆筍)$108我覺得呢個串燒一定要食,因為呢一個係落單,即叫即整,保證新鮮熱辣,一口牛咬落去充滿肉汁,非常Juice,而牛舌就唔會好似出邊食咁樣好難咬,充滿口感.雞之拼盤(雞肉京蔥,雞胸軟骨,雞腎)$98同樣都係,即叫即整,雞肉咬落去,又係充滿肉汁,雞腎燒得好香,但係就要等15分鐘先有得食😂,不過絕對等得過😄.照燒魷魚筒$98呢一個又係餐廳裏面好多客人都會必定會叫嘅魷魚筒

入到餐廳,就會見到一幅大型嘅日本傳統壁畫,非常特別!

牛之拼盤 (牛舌,一口牛,牛肉蘆筍)

牛之拼盤(牛舌,一口牛,牛肉蘆筍)$108

雞之拼盤 (雞肉京蔥,雞胸軟骨,雞腎)

雞之拼盤(雞肉京蔥,雞胸軟骨,雞腎)$98

照燒魷魚筒$98

呢一個又係餐廳裏面好多客人都會必定會叫嘅魷魚筒,配上照燒汁,兩個人食份量啱啱好,配搭埋鰻魚飯,我覺得就最合適.

蒲燒鰻魚飯$92

鰻魚飯,一定要推介俾大家,因為入座嘅時候,見到隔籬枱四個人都叫,我就八卦問吓係咪真係咁好食,佢哋話塊鰻魚好夠厚,有口感,飯又夠多.夠晒飽肚😂

不過都要溫馨提示大家,如果七點幾先到嘅話呢,可能就需要等一等位,我哋食緊嘅時候,出邊都有好多客人等緊位,所以下次食都係預返6點幾去就最好.

牛之拼盤 (牛舌,一口牛,牛肉蘆筍)
雞之拼盤 (雞肉京蔥,雞胸軟骨,雞腎)
蒲燒鰻魚飯
最近將軍澳開咗三代目,正值周年紀念,一於就book咗呢日本菜嚟試下😌,餐廳裝修唔錯,仲有bar枱位,感覺好chill,而且估唔到咁野食有驚喜,非常之好食😋。🥗前菜🥗1️⃣ 醉漬鮮鮑 $58叫咗2款前菜,推介醉漬鮮鮑😍,醬汁好清新,最驚喜個鮑魚好「淋」勁好食,而且好細心切好一件件🤩。2️⃣ 鹽麴枝豆 $32至於鹽麴枝豆都唔錯呀,份量岩岩好,而且又唔會太咸🤣。🍝主食🍝3️⃣ 蒲燒鰻魚飯 $92呢個鰻魚飯一上枱都好香,鰻魚好厚肉又大件👍🏻,醬汁唔會過多,份量絕對夠一個男生食飽😹。4️⃣ 味噌甲羅燒 $98平時嘅甲羅燒可能比較少,呢個嘅份量好多🥹,岩晒我呢啲鍾意食膏嘅人🤤,好濃好香,而且可以揀配飯,配紫菜又得🤣。5️⃣ 照燒魷魚筒 $98呢個魷魚筒又係推介👍🏻,唔單止燒得勁香,勁大條🥹(好抵食),而且咬落係「淋」,完全唔韌 😍,唔會𡁻到甩牙鉸🤣。🍡串燒🍡6️⃣ 雞之拼盤 (雞肉京蔥、雞胸軟骨、雞腎) $987️⃣ 牛之拼盤 (牛舌、一口牛、牛肉蘆筍) $108推介拼盤,啲牛好得🥹 又係好香,完全唔會燒過龍。我哋一路食一路係咁話好食😂,真係因為呢個拼盤加晒分😂。🍣一口壽司飯🍣8️⃣ 鮮海膽 $68海膽鮮甜而且大份,滿足晒我個胃

🥗前菜🥗

1️⃣ 醉漬鮮鮑 $58

醉漬鮮鮑

2️⃣ 鹽麴枝豆 $32

至於鹽麴枝豆都唔錯呀,份量岩岩好,而且又唔會太咸🤣。

鹽麴枝豆

7️⃣ 牛之拼盤 (牛舌、一口牛、牛肉蘆筍) $108

雞之拼盤

🍣一口壽司飯🍣

8️⃣ 鮮海膽 $68

海膽鮮甜而且大份,滿足晒我個胃😚。

鮮海膽

🧋飲品🧋

9️⃣ 鮮水果茶 $36
🔟 雪芝蜜桃烏龍$33

鮮水果茶,雪芝蜜桃烏龍

🍰甜品🍰

1️⃣1️⃣ 芝士蛋糕 (原味) $28

晚餐後點都要食個小甜點,不太濃不太甜,味道剛剛好呀😄
芝士蛋糕 (原味)

2023-05-12
$400 (Dinner)
Celebration
Anniversary
醉漬鮮鮑
鹽麴枝豆
味噌甲羅燒
雞之拼盤
鮮海膽
鮮水果茶,雪芝蜜桃烏龍
芝士蛋糕 (原味)
2023-05-11 117 views
呢一間位於新都城新開幕嘅日式餐廳見成日都好受歡迎🌟,今日有機會就即刻黎試下啦🥳慢煮醬汁燒牛舌丼 $98牛舌非常厚切😛,而且口感都好爽口,加上半熟蛋撈埋自己醬汁配飯食一流😻三盛燒肉丼 $108呢一個丼飯有煙燻雞、五花肉、牛舌🤪,可以一次過食曬三種唔同嘅肉,煙燻雞嘅口味好特別,而五花肉超級肥美😝和風炸雞 $62炸雞好大件😚,而且炸皮亦都唔會太厚,配上蛋黃醬一齊食好搭配🔥和風燒茄 $68呢一個燒茄子賣相好精緻,調味方面都好豐富😍海之天婦羅 $118 呢一個天婦羅拼盤有蝦、鯛魚、黑松露帶子、墨魚、紫蘇葉😋,當中黑松露帶子嘅口味真係好特別,而且呢度嘅天婦羅全部都好出色,炸皮夠曬薄,而且唔會覺得油膩😆

慢煮醬汁燒牛舌丼 $98
三盛燒肉丼 $108
和風炸雞 $62
和風燒茄 $68
呢一個燒茄子賣相好精緻,調味方面都好豐富😍
海之天婦羅 $118
2023-05-05 155 views
終於忙完·•᷄ࡇ•᷅ 可以周圍去食嘢了!!-•豚肉醬油魚介拌面• $92 [👅6.5/10]第一次見到用拉麵做底嘅拌面 同埋講到有十種配料 好豐富咁 即刻叫咗嚟試 但係撈完啲配料變到一啲存在感都無😂魚介粉同蛋都消失咗 食咗又好似無食咁豚肉得兩塊 比較少 味道口感正常拉麵都係唔適合攞嚟撈 做返湯會好好多 同埋好似煮耐咗🙈但係份量係ok的-•汁燒五花豚丼• $95 [👅8.5/10]燒五花肉一啲都唔肥膩! 唔會成口油淋淋嘅感覺 厚薄都啱啱好 爽爽地嘅口感🤩都有五六塊肉味道係classic照燒汁味🍘側邊有一堆白蔥絲 帶辛辣味 上面有啲花椒好搞笑😂無額外俾醬汁 但係入面已經淋咗少少 食到最後啲飯都仲夠味👍🏻-店員嘅服務好好 下次會試返拉麵🤣-📍#三代目將軍澳分店: 新都城中心2期1樓1011-1013號舖
終於忙完·•᷄ࡇ•᷅ 可以周圍去食嘢了!!
•豚肉醬油魚介拌面• $92 [👅6.5/10]
將軍澳分店: 新都城中心2期1樓1011-1013號舖
豚肉醬油魚介拌面
汁燒五花豚丼
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
汁燒五花豚丼